- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #146565 üzenetére
Ízlés dolga, nekem az előző változat jobban tetszik, ráadásul fehér legfeljebb ingyen kellene.
-
viera
őstag
válasz
Lacielvtárs #146559 üzenetére
Köszi szépen.
Én többnyire csak filmekre használom,zenét nagyon keveset hallgatok rajta.
-
spiky03
veterán
válasz
Lacielvtárs #146525 üzenetére
Rendben de azert nehe torolgesd is meg, hogy szep tiszta legyen amikor megkapom.
Jah es gratula az uj szerzemenyhez.
-
spiky03
veterán
válasz
Lacielvtárs #146523 üzenetére
Akor csinalj valami jo kajat, de kuodj nekem is belole egy kis kostolot.
Nagyon remelem, hogy ezalatt a 2 het alatt csak megmarad meg
@(#146522) Hohocali
Koszonom neked is
-
tamasgal
senior tag
válasz
Lacielvtárs #146489 üzenetére
Akkor félre értettem, így elfogadható!
-
Beni2360
félisten
válasz
Lacielvtárs #146480 üzenetére
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #146478 üzenetére
Ha lesz rá időm, majd megkeresem az erről szóló részeket, most megyek fagyaltripsz ellen permetezni.
Ajánlom Rejtő Jenő műveit, be lehet rajtuk tojni a nevetéstől, de nem csak ezért zseniálisak. -
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #146475 üzenetére
Olvastál Rejtő regényeket? Mond valamit a "szimbola"?
(#146476) alphamooncam
ELAC SUB-ok esetében nem óriási probléma a mobileszközök mikrofonjának karakterisztikája, mert a kalibrálás és a mérés közti különbséget nézi, annak alapján korrigál az EQ-ja. -
alphamooncam
őstag
válasz
Lacielvtárs #146472 üzenetére
"A bemeres végeredményébe 'beleszolhat' a mobileszkoz mikrofon 'minősége'?"
IGEN !!!
Minden olcsó mikrofonnak más a karakterisztikája ! Arról nem is beszélve, hogy nem lehet tudni, hogy a mobileszközt beszédre mennyire optimalizálták - emelték ki a középtartományt.
Mobil eszköznél kb. semennyire nem lényeg a szubtartomány hangnyomásszintjének a pontos visszaadása, mérése.
UMIK 1-emhez mellékeltek gyárilag egy - pontosabban kettő, de ez most nem lényeg - kalibrációs fájlt, mivel alapból ez sem pontos.
Kalibrációs fájlban (TXT) található, hogy mely hullámhosszon, hány dB eltérést kell alkalmazni ahhoz, hogy a helyes értékeket kapjuk. (Ezt kell betölteni pl. a REW-ben, Mathaudio roomeq-ba stb. mérés előtt)
-
rudi77
tag
válasz
Mérd meg UMIK1-el ha jó emlékszek neked van.Hiába a telefonos mérés de sajna nem pontos!
Umik1-el megmérve, parametrikus eq-ba finomítva rendbe hoztam az én Elac 2090-met! -
arcitec
addikt
válasz
Ugyan Laci. Szép is lenne ha a telefon "mikivel" mérne. Nem változott meg valami? Esetleg bejáródott a cucc.Áramtalanítsd és ismételd meg..Ugyan az a beállítás az erőlködőn mint annó?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #146471 üzenetére
Urak, ez tök érdekes.
Ez volt a decemberi mérés egy honor 8 premium telefonnal
Ez pedig egy huawei m5 tablettel történő bemeres most.
A bemeres végeredményébe 'beleszolhat' a mobileszkoz mikrofon 'minősége'?
Pedig ugyan ott tartottam a tabletet, mint anno a mobilt...Vagy nincs jelentősége?
Ui, a megjegyzeshez, a setup menüben minden az általam anno beállított érték megmaradt, még az a hangerő is.
Az eqt nem találom, azért mértem újra, mert ranyomtam az auto eq-ra véletlen -
válasz
Lacielvtárs #146177 üzenetére
Laci, neked most mar megtartja a bemeres eredmenyet az androidos app az Elac 2070-nel?
-
Steady74
addikt
válasz
Lacielvtárs #146459 üzenetére
Nálam a hang, a kép és a film által nyújtott érzések élmények ugyanakkora részt jelentenek. Rossz/unalmas/nemtetsző filmet azért nem nézek meg mert jó a hangja.
Ha van gyerek akkor a Merida a bátor lehet jó film annak aki a hangra utazik, annak a sztorija is és a mondanivalöja is nagyszerű.
Még a Metallica koncertfimjére vagyok kíváncsi.
-
Steady74
addikt
válasz
Lacielvtárs #146455 üzenetére
Először Bon Jovi miatt néztem meg a filmet. Azóta talán 2x láttam de most elő fogom venni. A Das Boot-ra nem emlékszem pontosan de az rémlik az is jó film volt.
-
Steady74
addikt
válasz
Lacielvtárs #146453 üzenetére
U-571, Trónok harca, Gyűrűk ura, Matrix,,ezeket is meg fogom fülelni.
-
Steady74
addikt
válasz
Lacielvtárs #146444 üzenetére
Hétvégén még lesz pár teszt a családdal, SW VIII szinte biztos és még pár mesefilm (Merida, Hotel Transzilvánia), Celine Dion koncertet akarok még lefuttatni. Utána meglátjuk.
Nálad milyen hangerőre van belőve a szub programjában?
-
WaterWave
veterán
válasz
Lacielvtárs #146436 üzenetére
Nálam is a sub 120hz lfe, azt hiszem, a többi doboz 80hz.
Itt a puskagolyó az puskagolyó kérem, nem ágyudörrenés -
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #146311 üzenetére
Már majd egy hónapja megnéztem,jó volt.
-
arcitec
addikt
válasz
Lacielvtárs #146311 üzenetére
Király, a Jumanji-val kevertem, jó hogy szóltál ..
-
rudi77
tag
válasz
Lacielvtárs #146222 üzenetére
Ha LFE 120hz nálad. Kíváncsiságból a Center és a front sugárzók hány hz vágod?
-
WaterWave
veterán
válasz
Lacielvtárs #146237 üzenetére
Ha az ember vesz egy jó avr-t sztem olyan 3-4 kilobol már azért lehet olyat venni ami megállja a helyét, és vesz hozzá egy középkategóriás hangfalszettet, amit sztem használtan megkap 5.o rendszert 3 kilóból, hozzá egy 8o-1oo ért egy subot, akkor sztem az vállalható kategória, sőt, tuti nem kezdő szint... és akkor 1 milla alatt járunk még mindig...
Utána lehet játszani, hogy elmegyek a használt avr irányában, ami olcsóbb, és akkor több pénz lesz a hangfalakra. -
WaterWave
veterán
válasz
Lacielvtárs #146229 üzenetére
azért 600-700-ból már olyat összedobsz amire azért nem mondod hogy rossz... és ez jóval 1 milla alatt van...
ha meg 3-4-5 millás rendszered van attól is lesz jobb, tehát ez egy ördögi kör.... -
spiky03
veterán
válasz
Lacielvtárs #146224 üzenetére
Olyan, mint neked van csak ugye nekem ketto kellett belole
Boxer ment az ikrek meg jottek@#146225) rappit4
Koszonom az infot majd lehet en is kiprobalom ezt a felallast.
Milyen hangfalaid vannak, ha szabad megkerdezni? -
bot1978
senior tag
válasz
Lacielvtárs #146217 üzenetére
Ez lehangoló. Ilyen vacak a Ft?
Látok néha használtan 200 körül olyan párokat, amik újonnan közel a duplája körül vannak. Nagy mély helyett általában van ezekben két kisebb, többnyire két 16-os reflex kialakításban felette valami kisebb közép általában fáziskúppal márkától függően ilyen-olyan amolyan membránnal, meg valami magas a tetején és akkor ez így álló 3 utas méteres torony és olyan 200k/db újonnan. Minden márkánál más a hangszóró nyilván, de a szisztéma az úgy nagyjából ez.Ezek még a hangszórókészlet szintjén gagyik ennyiért, vagy a kabinet gyenge, vagy a hangváltón spórolnak, vagy mi az ami miatt még mindig vacak ennyiért is? Azt reméltem, hogy az ilyenek azért már a haladó kategóriában vannak.
Gondoltam csak jobb mint a belépő kétutas, amikor egy nagyjából literre ugyanekkora torony tetején egy mély (az is pici) meg egy magas vagy esetleg két mély egy magas egy kétutas hangáltón aztán szvsz és akkor ilyen 200/pár újonnan, mert valami ismertebb márka elvileg jobb hangszórója van benne.Igazából hogy lehet kikerülni a kínai gagyit anélkül, hogy ledoktorálnál a piaci kínálatból? Nincs valami bevált konfig ársávonként?
Olyan nehezen veszem ezt tudomásul, valahogy úgy nem akarom elhinni, hogy tényleg nincs egy milla alatt semmi normális? Hihetetlen.
-
spiky03
veterán
válasz
Lacielvtárs #146222 üzenetére
Nalam is annyin megy.
Jo ez az uj kabel is.
Igaz tegnap meg csak par sorazat reszt neztem de igyekszem, hogy legalabb az egyik jaratodjon be a koltozesig. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #146202 üzenetére
Ha fekete geotextillel van burkolva a fal , mennyezet , padló ?
Az jó a vetítőnek mondjuk egy pincében? -
dni
őstag
válasz
Lacielvtárs #146160 üzenetére
Köszönöm az ötleteket, valószínűleg az ac infinity vonalon indulok el.
-
PodMAN
senior tag
válasz
Lacielvtárs #146104 üzenetére
Az ELAC-ok mellé most melyik Subot próbálgatod? Én is keresgélem az "igazit" a BS403-ak mellé, de mióta az AVX-en bevezették a hsz limites hírdetést, alig van valami értékelhető választék
-
WaterWave
veterán
válasz
Lacielvtárs #146104 üzenetére
Nem mondom recsegősnek, nem is torzít, felnyomtam -8ig, totál jó, erőteljesebb nyilván és dinamikusabb csak én pl ha zenét is hallgatok nem félhangerőn teszem, hanem negyed, mert nekem annyi elég... Mozinál is ugyanez hogy rengeteg tartalék marad benne, de nekem ennyi elég. Persze akkor jogos, hogy minek akkor ilyen vas.. Majd megszokom
-
WaterWave
veterán
válasz
Lacielvtárs #146097 üzenetére
Én is kiváncsi voltam Malaccal én hogy tekerem a hangerőt... Bár semmit se jelent, mert minden rendszer más....
De amivel én mozizni szoktam az -34 dB, totál messze vagyok a -14 és -8 társaitól...
De persze ezen a hangerőn se bántó, csak nekem már nagyon erőlteljes -
Dorian
félisten
válasz
Lacielvtárs #146088 üzenetére
Egyelőre 3 hónapos, és konkrétan megijed, ha van vmi erősen dinamikus jelenet, úgyh a szoktatást majd később. Ezért mostanában csak -17,5 dB-en mozizok, és ha olyan jelenet van, gyorsan lehalkítom akár -22-re is.
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #146054 üzenetére
Ez benne van az összefoglalóban, amit kérdésfeltevés előtt kötelező elolvasni.
-
AstraCDX
senior tag
válasz
Lacielvtárs #146054 üzenetére
A frontok JBL Studio 290 sugárzók lesznek .
Akkor ezekhez jó centernek a JBL Studio 235C ?
Köszi !
Üdv.
Astra
-
tomyka74
senior tag
válasz
Lacielvtárs #146030 üzenetére
" ha végre elindul " na ezen beszartam!
-
rappit4
őstag
válasz
Lacielvtárs #146024 üzenetére
(#146025) VoidXs:
Én ezt használom.
Pro Toolsban pedig egy white noise hallásküszöbre állítva auxon. -
rappit4
őstag
válasz
Lacielvtárs #146022 üzenetére
Akkor az lehet hibás kábel volt, a handshake probléma elvileg független a kábeltől.
Néha fognám és kib***nám az ablakon amikor nincs kép vagy hang de aztán a hangja végül kárpótol. -
rappit4
őstag
válasz
Lacielvtárs #146018 üzenetére
Azért ebben a 751r V2 is notórius, iszonyat handshake problémákat produkál. Az olcsóbb EDID korrektorok sem oldják meg a problémát, nálam ha nem ASIO-s program vagy wasapi van megnyitva folyton megy egy noise generator az infra tartományban -80dB-n, hogy életben tartsa a HDMI jelet. Ami előrelépés volt, hogy leragasztottam a 19-es pin-t a HDMI kábelen és így legalább nem dobja el a felbontást ha kikapcsolom a TV-t vagy be. (A kábeltől <a minőségétől semmiképp
> nem függ ez a probléma)
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #146018 üzenetére
Sajnos több erősítőre hallottam panaszt, rontanak a képminőségen. Még Primare SPA23-is volt köztük.
Láttam használt, eladó AVR-7200-at 950 és 1050 euró közötti áron, annyiért már durván jó vétel. Inkább olyat vennék, mint rémesen fapados CXR200-at. Nem drámaian jobb a CA hangja, inkább sterilebb, természetesebb. Ha az ember áldoz némi pénzt Audyssey Pro bemérésre, akkor az a kis különbség elvész, sőt, házimozin a Denon hangja lesz jobb.
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #146016 üzenetére
Nem óriási a különbség, de pont annyi, amennyi ahhoz kell, hogy igazán jónak lehessen nevezni a CRX200-at. Jellegében, karakterében változott a két CXR hangja. A nagyobbik magasabb pontszámot kapott a német Video tesztjében, mint a Marantz SR8012 és a Denon AVR-X7200WA. Csak az Arcam AVR750 és a 850 előzi meg.
Viszont a CXR200 nem bánik elég jól a rajta átvezetett videojellel, ebben visszalépés történt a 751R V2-höz képest. -
Dagidög
senior tag
válasz
Lacielvtárs #145982 üzenetére
Komoly szériának tűnik. A ribbon magasak pont piszkálják a fantáziám. Eddig csak a szokásos dómos kivitelűeket hallottam.
(#145983) WaterWave: Ok, nem felejtem el. Te is még a Jamo E6 szériát használod?
(#145984) Ance:
-
Dagidög
senior tag
válasz
Lacielvtárs #145977 üzenetére
Örülök, hogy így bejött a márka, konkrét típusra van javaslatod?
A vassal nagyon elégedett vagyok, de a mostani szettem kategóriában jóval alatta van, így egyértelműen ez lesz a következő fejlesztés.(#145981) XtremLor: Nem is szeretnék külön vadászatba belevágni, inkább kivárom a lehetőségeket.
-
johnywalker
őstag
válasz
Lacielvtárs #145964 üzenetére
Erősítőkre sem és a nőkre sem jellemző hogy a korral javul, nemesedik...
Inkább az ellenkezője érvényes... -
tomyka74
senior tag
válasz
Lacielvtárs #145962 üzenetére
igazad lehet, mondjuk ezek a nyalánkságok pont engem sem érdekelnek de valamiért nagyon vacilálok rajta.
belül meg azt sugalja,hogy egy nagyon jó vételről maradnák le. -
python1
veterán
válasz
Lacielvtárs #145729 üzenetére
Sikerült elfedni a rendszer hibáit.
Viccet félretéve,nálam is ez volt a helyzet a nappalimnál,hogy 4m-es belmagasságnál nagy alapterületnél,igencsak visszhangos minden,de kezelni nem kezeltem,mert 1:túl drága lett volna,2:tudtam,hogy költözünk és nem végleges 3: a tetőtérben alakítottam ki inkább a mozi szekciót.
Viszont zenére az OB falaim valami fantasztikus atmoszférát varázsolt a kezeletlen felület ellenére,ráadásul egy igen nagy üvegtégla felület is segédkezett a zengetésben,de mégis.
Szóval valóban igen csak érdekes megoldások születhetnek lakóterekben,hallgatói fejekben. -
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #145726 üzenetére
A House M.D. eredeti hanggal az igazi, bár a szinkronja messze átlagon felüli, ami a dialógusokat illeti. Azzal kezdtem, majd a harmadik évadtól átálltam angolra és azzal néztem végig elölről az egészet.
-
tomyka74
senior tag
válasz
Lacielvtárs #145726 üzenetére
ne ébreszd fel bennem a már lenyugvó állatot avr szinten!
mert mindjárt neki fogok rz900-asokat lesekedni. így is szemezek egy CA azur651-el avx-en.
alig birom magam kordába tartani,és eddig a mondatodig ez sikerült is! -
VoidXs
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #145715 üzenetére
Nem. A zengés rossz, és nagyon nehéz ellene tenni.
-
python1
veterán
válasz
Lacielvtárs #145718 üzenetére
-
tomyka74
senior tag
válasz
Lacielvtárs #145721 üzenetére
én 60-ra állítottam át az értékeket nekem ott tetszik a legjobban.
érdekes nekem a 80-as vágás hangzása nálam nem tetszett. -
Dorian
félisten
válasz
Lacielvtárs #145721 üzenetére
Azért, mert az AVR-es bemérő rendszerek annyit csinálnak, hogy megnézik, hol konyul le a hangfalak görbéje 3dB-t, és oda állítják a vágást. Na most ezen kívül van még csomó szempont.
-
python1
veterán
válasz
Lacielvtárs #145713 üzenetére
A centersugárzóval nekem is voltak gondjaim sokáig,de szerencsére megoldódott mára,többnyire beállítás (EQ)
ill minőségi center beiktatása a rendszerbe.
Most,hogy másik kecóba költözünk,borulni fog minden,viszont igényesebb mozit tudok összedobni. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #145711 üzenetére
A 4.4 méter okozhat 80-as zengést, 25 fokon kereken arra jön ki.
-
python1
veterán
válasz
Lacielvtárs #145708 üzenetére
Ezek elég érdekes dolgok amiket leírtál,ilyesmivel még nem találkoztam,pedig pályafutásom alatt jó néhány rendszert birtokoltam,és jelenleg is van néhány rendszerem.
A 80hz-tól való lejjebb vágás pont az ellenkezőjét idézi elő,tehát a mély hangok terjengőssége megszűnik, viszont a dialógok kifejezőbbek és dinamikusabb az egész fontoldal.De mindazonáltal ha neked megfelelő a 80hz-s vágás használd egészséggel,nincs ezzel semmi probléma.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #145708 üzenetére
Itt már 10 Hz három félhangot jelent, ami rengeteg. Lehet, hogy a szobádnak van egy 80-as zengése (mekkora?), és a sub azért javítja meg, mert nem osztópontjában ülsz.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #145706 üzenetére
Az attól is lehet, hogy a szintek nem voltak rendben. A beállítási sorrendben a hangerő mindig a vágás előtt van.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs #145682 üzenetére
"HB2Y"-t akartam írni először .... csak az túl egyszerű lett volna ....
-
lfabian
tag
válasz
Lacielvtárs #145662 üzenetére
Mit vettél? Gratula.
-
lfabian
tag
válasz
Lacielvtárs #145658 üzenetére
Tudok olvasni? (AVX).
-
lfabian
tag
válasz
Lacielvtárs #145656 üzenetére
Pont 17-éve.
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #145544 üzenetére
Az biztos... : D
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #145531 üzenetére
Erősítője válogatja, nem egyértelmű.
-
Dagidög
senior tag
válasz
Lacielvtárs #145537 üzenetére
Onkyonál a direct nem nyúl a hangba, míg a pure audio további áramköröket kapcsol le, mint az erősítő beépített kijelzője, de a rákötött kijelzőt nem.
Lekeverés nem történik, hiszen bejövő jeltől függetlenül éppen az a mód lényege, hogy nem nyúl bele a hangba. -
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #145537 üzenetére
Èrdekes mert amikor bekapcsolom egy pillanatra elmegy a kèp, de utánna vissza is jön. A kijelzőt viszont teljesen elsötèti..
-
törölt tag
válasz
Nálam bent hagyja a kèpet, ès az 5.1-is megmarad....
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
Filmezni... Hm. Érdekes, hogy az senkinek nem esik le, hogy a Pure direct a videojelet is lekapcsolja?
-
Shingen
addikt
válasz
Lacielvtárs #145346 üzenetére
szamuráj sisakban és maszkkal az arcán, kicsit zombisan
-
Shingen
addikt
válasz
Lacielvtárs #145344 üzenetére
Ez valami 'zombiShrek'?
Ne vicceljen kérlek................Amúgy köszi
-
boroskarcsi
tag
válasz
Lacielvtárs #145259 üzenetére
sajnos nem, pl: a 4K miatt.
sokat olvastam mindenféle fórumokon erről, nagyon úgy néz ki, hogy két/három megoldás lehet:
- venni egy jobbféle hálózatos dac-ot (sajna ez elég drága.)
- venni még egy mecool-libre kombót és betenni a hálóba filmezésre, a dune-t visszatenni a nappaliba a meglévő mecool mellé és azon zenét hallgatni.vagy: megvárni az apple tv 4K HD hang kezelés megoldását vagy megvárni az új dune hd pro4K-t.
-
boroskarcsi
tag
válasz
Lacielvtárs #145257 üzenetére
lehet pontatlanul fogalmaztam: a dune a hálóban van, ott csak filmezek.
a nappaliban a mecool ms8pro+ libreelec van (ez a kindzsai cucc) és itt vannak a hanggal minőségi gondok.
-
boroskarcsi
tag
válasz
Lacielvtárs #145254 üzenetére
passthrough-n van.
kipróbáltam: ugyanaz a sztereó flac fálj, ugyanazon a hangerőn, ugyanolyan beállítással (pure audio) nem kicsit, hanem fényévekkel jobban szól közvetlenül lejátszva. -
kezo0
addikt
válasz
Lacielvtárs #145238 üzenetére
A „zenei filék” azok valamiféle kifilézett zenék? Na, olyanok nekem nem kellenének!
-
boroskarcsi
tag
válasz
van egy dune hd solo lite boxom, az viszi az ISO-t is.(csak betettem a hálóba h ott is tudjam nézni a filmeket)
szóval kihagynám a médiaboxt ha lehet, mert ront a hangon.
próbáltam a nasról minimserverrel is, de nem volt 100% siker. -
Dagidög
senior tag
válasz
Lacielvtárs #145241 üzenetére
Az SACD más formátum, így a modulációs különbségekből adódóan bármilyen PCM-alapú formátumba történő konvertálásnál minőségromlás lép fel. Több értelme van beszerezni a gyárilag PCM-re (wav, flac, stb.) kevert hanganyagot.
-
MasterMark
titán
válasz
Egy HTPC pedig a még nem létezőket is...
-
mettek
addikt
válasz
Lacielvtárs #144957 üzenetére
Felejtsd el ha a kép miatt vennéd. Egy oled tv-n kb semmi változást nem fogsz észrevenni. Hangban talán hallasz valami javulást de ennyi. Sztem ahol megmutatkozhat képi tudása az a projektoros kép.
-
válasz
Lacielvtárs #144926 üzenetére
Oppo 203-asok mentek meg még tán van is egy 200-ért, alig használtan. Ez amit mutatsz, kb ez a szint.
-
Sz.Miki
őstag
válasz
Én megjelenése óta használom, imádom. A kép minőség nagyon sokat javult még Full HD esetén is az előző Sony 7200-hoz képest.
De a 4k HDR támogatás miatt vettem főleg. Szerintem jó vétel, a CXR 200 tökéletes társa -
jeni
félisten
válasz
Egy két topikban írtak a UHD más-más játékos képességéről. Árához képest kiemelkedő cucc,de...
Ami ma gond az a 100GB BD XL lemez kezelés.
A gyári 4K lemezekkel biztosan nem lesz gondja.Azért megnézném.hogy ez miben menő manó?
a Denon cuccban az SACD és a DVD-audió támogatás nincs benne.
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #144900 üzenetére
Tökéletesen leírtad, maximálisan egyetértek minden szóval...
Talán annyit lehet felhozni a másik oldal védelmére, hogy akit nem fog meg az audió élmény, azoknak nyílván ezek a dolgok nem fognak kellő mértékben átjönni.
Nem tagadom engem nagyon beszívott a hang, és lehet, hogy abszurd, de szoktam filmet nézni magáért az audio élményért is...
Haverom mindig körbe röhög ezért. Neki a tartalom a lényeg. -
WaterWave
veterán
válasz
Lacielvtárs #144896 üzenetére
elhanyagolható ráta..
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #144743 üzenetére
Tequila a nagy kedvencem,és minimum Sierra.
-
Dagidög
senior tag
válasz
Lacielvtárs #144739 üzenetére
Na várj csak, szerinted minek van az a konnektor a plafonnál?
(#144740) krx21: Hangelnyelő szivacs + nyomtatott hangáteresztő anyagban gondolkodom, ez egész hasonló.
Aladdin barátomtól kaptam, ne bántsd.(#144741) Csabroncka: Vettem a lapot, de ne tudd meg, hogy a repülő szőnyeg működésénél fogva mennyi káros rezonanciától szabadítja meg a rendszert.
Tüzes víz meg itt is van, csak levágtam a fotóról, nehogy megzavarja a nyugalmat.(#144742) Dorian: Filóztam rajta, de az elsődleges problémám, hogy az ajtó mögötti folyosó direktben a lakótársam szobájához fut be, így arról az oldalról kapná a mélyeket rendesen. Fordítva meg nem pakolom be a tv-t az ablak elé. Mit bukok ezzel?
(#144744) WaterWave: Azaz, még nálad tetszett meg, amikor megvettem a Onkyo 607-ed.
-
Dagidög
senior tag
válasz
Lacielvtárs #144708 üzenetére
Mindjárt jön, csak én is retusálok...
(#144710) WaterWave: Igen és maximálisan elégedett vagyok vele.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #144711 üzenetére
Nyilván ha lámpa mellett fotóznám a vászonra vetített képet, akkor nem így nézne ki.
Szóval egy sötétben és egy lámpafényben fotózott kép van egyberakva. Ennyi a csalás.
-
Dagidög
senior tag
válasz
Lacielvtárs #144706 üzenetére
Várj csak, mostanában fogok felölteni képet az enyémről.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #144698 üzenetére
Gyerekjáték.
(#144702) ELACielvtárs
Győzzük majd a HDD-ket venni.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #144692 üzenetére
Szép....miért nem vettél Nas-t ?
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #144649 üzenetére
Gyere bátran,már egy kicsit "kiengedtem".
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs #144664 üzenetére
Csapágyas, mi ....!?
.... de, hogy "on" is legyen; esnek az OLED árak, mint állat, én még lehet várnák kicsit a "nagyképűséggel"....
(65" már volt tavaly 1.700€-ér, lassan a 77 is a "közelébe" érhet, főleg, ha tényleg jön a 8K is ....
)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs #144660 üzenetére
Vagy sötét falikárpit, mint a moziban .... és az még "túinván" is mert az akusztikának is jót tenne .... meg ha akarsz, akkor játszhatsz "betmenest" is a tök sötétben ....
-
hm15
senior tag
válasz
Lacielvtárs #144636 üzenetére
Sokkal jobb a 9300, van lencse memória funkciója, élesebb, jobb kontraszt és ha szükséges pseudo 4k-s és HDR kompatibilis.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #144649 üzenetére
A 3D-t is kalibrálni kell, hogy a távolság és képméret függvényében helyén legyen a középpont és a parallaxis, mivel a filmek mozitermi méretekre készülnek, így szűz TV-n pláne nem nyújt semmit. Sajnos a legtöbb eszközön erre olyan szinten limitáltak a lehetőségek, hogy saját árnyékolót kellett írnom, ami helyesen skáláz. Amúgy meg rendes moziknak van feelingje, nem egy CC-nek.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Lacielvtárs #144630 üzenetére
Azt gondolom el kéne engedned ezt az Oled vs Proji összehasonlítási kényszert. Nem tudom jársz - e moziba, feltételezem jártál már. Nem hiszem, h egy jó film közben az Oled képminőség járna a fejedben, és folyamatosan fejben összevetnél. Sztem leülsz, aztán beindul a varázslat jó esetben, és beszippant a filing, amit a nagy vetített kép jelent. Lelépheti képminőségben százszor egy tévé, egy valamiben sohasem tudja, és ez sokaknál felülír bármilyen tulajdonságot. A magic hiányzik a tévékből. Ha úgy tetszik kiváló képminőség egy bizonyos plussz nélkül. Ezt a pluszt adja a proji, van aki imádja ezt, van aki el van nélküle.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Lacielvtárs #144643 üzenetére
A kérdésemre a válasz az volt mi nem számít,az hogy mi igen,nem tudtam meg.
Off. -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Lacielvtárs #144641 üzenetére
5-7" nál mit számít milyen a kijelző hd felett?🤔
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Lacielvtárs #144639 üzenetére
Mobilon fontos dolog az oled.
Bocsi. -
gabo01
őstag
válasz
Lacielvtárs #144636 üzenetére
Ha a fekete központi kérdés az oled mellé akkor egy jól sötétített szobában valamelyik JVC vetítő lesz a megfelelő számodra! Persze nem lehet akkor sem összehasonlítani a tv-t egy vetítővel.
-
lemmy9
őstag
válasz
Lacielvtárs #144630 üzenetére
Láttam már nagyobb embert.
Szerintem ne akard összehasonlítani a tv-t a vetítéssel. Nem látom értelmét csak max. méretügyileg.
Kezd egy Benq 1070-el valami vászonra, és majd alakul az. Ígyis-úgyis elvarázsol. -
Tonyka 2
tag
válasz
Lacielvtárs #144628 üzenetére
Sztem puszta szavakból nehéz táplálkozni, látni kell, aztán lehet meghozni a döntést, kell - e neked vagy sem. Ha valóban komolyan érdekel akkor rászánod az időt, elmész mondjuk 300-600-1000000 forintos gépek tulajdonosaihoz. Megnézed őket DLP - LCD vegyesen, rögtön meg tudod ítélni a kérdést. Én szívesen látlak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged