- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
python1 #151354 üzenetére
Józan paraszti ésszel belegondolva, magától értetődő a különbség. Hasonló elven működik az általam non plus ultrának tartott Nordost Sort Füt.
Mindezek ellenére felmerül bennem a kérdés, mennyire pozitív ezek hatása a hangminőségre? Speciel a Sort Füt hatását ismerem, megdöbbentő mértékben tud javítani a hangon. Persze 900000 forintért ez a minimum elvárás. -
-
BBéci
legenda
válasz
python1 #151342 üzenetére
Ezek szerint jó ötlet az SVS SoundPath szublába.
Most B&W van nálam tesztelésen, ahhoz adtak tüskéket, hosszúkás és tömzsi gumilábakat. Tehát háromféléből lehet választani igény és padló fajta szerint. A gyártói leírás a tüskéket szőnyegpadlóhoz javasolja, ami szerintem is logikus. -
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #151339 üzenetére
amikor rcarol áttértem xlr-re, egy használtan 25rugos (cuagss) kábelről tértem át ujonnan kb 10e ftosra(belépő cardas). nem volt mindenben jobb, de torzitasban, egységességben sokkal jobb lett. de persze eszembe jutott, xt meg azt irta, fentebb kell menni subkábelnél, mert fele annyi vezető km laposabb hangot adott.
fathom alján is valami gumi van?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #151320 üzenetére
jol hangzik!
továbbra se találok max. husky árban szimmetrikus subkábelt... a husky jo rcan, de ugyanilyen xlr már nem.félek a kamuszimmetria nem hozna annyit, mint a klotzra visszalépés huskyrol. aqn kivül dedikált szimm subkábelt csinál egyáltalán vki?
másik kérdés, meg milyen tüskét használnak a nagy subok alatt?
-
m3ss
veterán
válasz
python1 #150892 üzenetére
nincs vele baj, de valszeg nem optimalis helyen van. ha zenet hallgatok kozepen ulve egyszeruen hallom hogy bal fulembol intenzivebb a mely. vagy ha visszarakom stereorol (lfe, 80hz) directre, akkor hallom hogy elore kerulnek a mely hangok..nem hinnem hogy ez akusztikai problema. filmeknel nagy hangeron abszolut nincs vele gond. mas kerdes hogy 70%-ban ugy hallgatok zenet hogy hattal ulok a hangfalaknak iroasztalnal, akkor meg legkisebb problema, hogy hol a sublada
gondolkodtam is, hogy nem-e lehet a surroundokat bekabaleezni egy masik zonara is...
ranezek majd a fazisra..ez az audyssey is erekes, olyan kulonbsegek vannak neha kalibralasok kozott. ha 5-6 ponton merek kozvetlenul a kozponti ulohely korul, akkor a legjobb azt vettem eszre.
most legutolso meresnel teljesen otthagytam a subot mint amit mert a denon, igy idealisnak tunik zenevel is meg filmekkel is. zenevel mondjuk atteszem +10-re a dynamic eq reference level offsetet. anelkul sok a mely. igy most nagyon jol szol stereo+dynamic eq-val, kozel van a directhez.
de volt mar olyan tobbszor, hogy 1 helyen mertem csak, volt tul halk sub is, tul hangos sub is, meg teljesen mas hangzast adott dynamic eq-val.sztem lassan kesz leszek...veszek meg fuggonyt, meretek egyet esetleg meg par panel es sztem ennyi.
-
törölt tag
válasz
python1 #150276 üzenetére
Egyetértek! Szerintem sokszor azért nem hallanak kábelek közt különbséget, mert sz@rrá EQ-zott hanggal tesztelnek.
Személy szerint nem igazán használok szobakorrekciót, mert sokkal jobban szeretem a tiszta "Direct" hangot..
Egyszer Void írt erről, hogy az EQ tulajdonképpen öszemossa/eltünteti a hangfalak közötti különbségeket..
Valóban ezt tapasztalom én is.. gondoljunk csak bele, hogy ha hangfalakat nem tudunk EQ-val megkülönböztetni, akkor egy kábelt???
Ez a jelenséget többször megtapasztaltam, mivel a centerem magasabb kategória mint a többi hangsugárzóm.
-
xtremetuning
addikt
-
Quetz
őstag
válasz
python1 #150083 üzenetére
Egyrészt azt mérném, hogy van-e változás
Ha nincs mérhető különbség, akkor nem veszem meg, még ha hallok is különbséget, mert csak pénzkidobás.
Meg szerintem ennek van hangra gyakorolt hatása, nem a kábelezésnek:Ilyen akusztikai kezelések adják meg azt az érzést, hogy amint belépsz, még nem szól semmi, de már valami megváltozott, valami másképp szól, minta megszokott. Ehhez képest a kábelezés elhanyagolható.
-
Q
senior tag
válasz
python1 #150059 üzenetére
Pedig így kellene, hogy működjön. Az, hogy kicseréltem a tápkábelt, majd x%-os javulást hallottam, az nem szakmai. Ez csak egy tapasztalat ami lehet valós, lehet odaképzelt, lehet önigazolás...stb. Erre én azt mondom, hogy kicsréltem a tápkábelt, óriási javulást hallottam, aztán eszembe jutott, hogy az előbb hátra dőlve hallgattam, most meg előre hajolva. Hoppá, így már nincs is különbség. Erre nem lehet alapozni. Ha a mérésben nem hisztek, legalább vakteszteljetek, és ne magatoknak cserélgessétek a kábeleket!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #149579 üzenetére
azért töröltem, mert még a végén személyeskedésnek tűnne. pedig nem.
jópár ordas hülyeségen túl vagyunk már, de még ennek ellenére is simán összeengedném a szuper PC alapú cuccát akár az xmc-1mmel. mert, mi van, ha mégis. anno igy tettem a sztereo PCkkel is, 1-2 évente elhozzák, megmutatják hol tartanak.
csak azt akartam leirni, hogy ésszel költekezni, mert szerintem nem valószinű, hogy akár közelébe legyen egy hasonló árú pc alapú cucc egy direkt erre a célra fejlesztett jól megcsinált procinak.
kép az más, olyan teljesitményű céleszköz nem létezik még, mint a nagy renderes PCk. jó lenne, ha lenne már végre, de nincs. kihivó nélkül győz ott a pc.
-
fehér_ember
addikt
válasz
python1 #149569 üzenetére
"Mindenki használjon azt amit jónak ítél,talál de ne nézzük hü.....,a másikat mert mást preferál,nincs itt senki olyan helyzetben,hogy a másik felett álljon."
Úgy-úgy.
Te meg láss is, ne csak nézz: 1; 2;
"Mindenki használjon azt amit jónak ítél,talál de ne nézzük hü.....,a másikat mert mást preferál,nincs itt senki olyan helyzetben,hogy a másik felett álljon."
(#149523) -
törölt tag
válasz
python1 #149569 üzenetére
" Mindenki használjon azt amit jónak ítél,talál de ne nézzük hü.....,a másikat mert mást preferál,nincs itt senki olyan helyzetben,hogy a másik felett álljon."
Remek gondolat, teljes mértékben egyetértek...
" Olyan cuki, ahogy mindenki azonnal ráugrik a számára ismeretlen PC-re, mert nem képes elfogadni, hogy meg tudná kapni a mostani cuccának értékét harmad-negyed áron.
Tényleg csúnyán agymosott a piac."
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
python1 #149354 üzenetére
Igen, jól gondolod a center jobb mint gondoltam volna.
Nagyon pesszimista voltam, tartottam a doboz hangtol ami a korábbi centereknel jelen volt...
Nagyon meglepodtem amikor meghallgattam.
Arról nem is beszélve, hogy milyen széles teret hoz létre a beszedhangnal, olyan mintha a tévé körül szólna a szöveg és nincs az az érzet hogy a tv alól jön a beszédhang.
Mintha a frontokbol is szólna a beszédhang, pedig ellenőriztem, onnan tuti nem jön beszédhang
Hihetelen hogy egy bizonyos szinten már nincs az a jellegzetes 'hiba' a még a cc201.2nel is hallható volt... -
Joshi
titán
válasz
python1 #148500 üzenetére
Ha nincs olyan lejátszód amin van külön HDMI Audio kimenet, akkor bizony fontosak ezek az opciók. Hozzáteszem már a régi Onkyo 636 is képes video jelet pass through-ként átengedni még kikapcsolt állapotban is, szóval itt se értem a parát. Látom régi hsz, de nem értem hogy sokan nem értik.
Mindig a régi motorosokkal van a baj.
-
Kal-El
senior tag
válasz
python1 #148589 üzenetére
És ehhez az optikai kábelhez szükséges valami spéci/külön csatlakozási lehetőség, vagy jó a sima RCA?
Mert néztem és se ilyen coaxial, se S/PDIF csatlakozási lehetőség nincs a hifi-n. De a koax kábelt nézegetve, az egy csatlakozós, nem dupla, akkor gondolom külön kell neki.Amúgy nekem eddig egy 3 kábelből összetákolt összekötés volt és jól működött, csak elég halk volt alaplapi hangkártyával minden, de nem recsegett. Nem tudom milyen különbség lehet hangban egy koax kábellel. Vagy, hogy egy jobb minőségű aranyozott RCA kábel jobb-e egyáltalán, mint egy sima.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
python1 #148507 üzenetére
Nálam 2 db HDMI 2.1 (csak 8K-ig enged), 1 db HDMI 1.4, 2 db DisplayPort (passzívan lesz belőle 1080p HDMI, aktívan 8K), 2 db DVI, és 1 db D-sub. Egyszerre akár az összesen mehet kép, és az NVENC chip mindet meg tudja hajtani filmmel gond nélkül (1800 képkockányi HEVC-t tud másodpercenként dekódolni, Full HD-ban fele ennyit, 4K-ban negyed ennyit).
-
WaterWave
veterán
válasz
python1 #148500 üzenetére
Pont az a lényege, mert igy mindent hdmi-n kötsz rá, és hdmi-n átmegy a kép is és a hd hang is...
ha nincs avr, akkor nincs házimozi se, ha van avr, de nem képes a 4k-ra akkor csak azt tudod csinálni, hogy a tvből jössz ki kábellel a lejátszóba, és tv ből jössz ki kábellel az avr.be, de akkor valahol csak koax marad, azon meg hd hangot nehezen viszel át -
törölt tag
válasz
python1 #147068 üzenetére
Ne úgy értsétek, hogy én ezt eldöntöttem és megerősítésért jöttem. Senki ne kíméljen, ha ennyiért tud olyan konkrét eszközöket, amelyekkel jobban járnék.
Az utóbbi pár hónapban körülnézve én nem találtam ilyet, de ha itt ajánl valaki, arra nyitott vagyok.
Illetve pénzt szórni sem szeretnék. Ha a tapasztalatok alapján például a Reel már mindent kihoz egy hasonló rendszerből, akkor a különbséget félreteszem inkább másra.
-
WaterWave
veterán
válasz
python1 #146984 üzenetére
van klima, viszont a garázsba nem raktam, tudom sznob vagyok de nah...
autot ezügyben nem kimélem, meg hát van lent egy zsák krumpli meg pár dolog... és egy huto és egy fagyasztó, meleg van, kb olyan meleg van mint az Ace Venturában mikor az orrszarvú bendőjében vankibebaszott meleg.
Baj?De még nem fordult meg a fejemben hogy 5ooft-os kinai turbinákkal megspékeljem a hutot vele
-
zsoika
addikt
válasz
python1 #146976 üzenetére
"Pioneer LX-et fillérekért vettem évekkel ezelőtt,tulaj bevallása szerint valamiért random fagyogatot,mivel nyáron vettem ventit tettem rá alapból,hónapokon keresztül fagyás nélkül üzemelt.Egyszer pakolászás miatt lekerült a venti a tetejéről,már az első 1-órában fagyott,venti vissza,és azóta is tünetmentes(2-éve).Én biztosan használok ventit PC-ill processzor,Avr-en"
Ezt Én is meg tudom erősíteni! Dobcsi barátom is vett kintről egy LX-et bagóért és ha nincs rajta a teteje akkor korlátlan ideig megy....amint rákerül a burkolat kifagy.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
python1 #146873 üzenetére
"Érdekes dolog ez,mikor diy-ben tervezünk meg egy dobozt,kerül bele merevítés,még gyári ajánlásra is,akkor a gyár miért felejti ki belőle?
"
Gondolom/remélem ezt költői kérdésnek szántad!?
A cégek ugye gazdasági társaságok, ezért a cél a kitüzött minőséget a lehető legolcsóbban elérni. A "DIY-be" meg ugye ilyen nincs, mivel nem cél a profitmaximalizálás.
Mellesleg: nem kevés esetben láttam már olyat, hogy egy gyártó az olcsóbb hsz sorozatát direkt lerontotta, mert lejjebb kellett pozicionálni mint egy másikat, ami (szinte) csak kinézetben különbözött, még a gyártásköltségben sem volt jelentős az eltérés .... szóval tetü egy dolog a "pesztizs" meg a fogyasztói társadalom, főleg együtt ....
-
robi-k
őstag
válasz
python1 #146817 üzenetére
Én nekem nagyon bejött a rétegelt lemez (hajóépítésnél alkalmazott, vízálló típus), nagyon jó az akusztikai tulajdonsága és brutális a merevsége és ellenálló képessége (bár az ára egy kicsit húzós). A frontok is ebből készültek, a mély szekció elkészítésénél 27 mm vastag lemezt alkalmaztam.
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #146810 üzenetére
Ok, köszönöm, akkor majd beszéljünk róla!
Amúgy két réteg 18mm-es bútorlap összeragasztva nagyon elvetemült ötlet? Mivel az MDF drágább, és még festetni is kéne, stb, ami viszont jócskán növeli az árat.
2 rtg is nehéz, mint a dög, tovább agyalva talán mivel az anyaga nem olyan homogén, így a rezonanciafrekvenciája viszont homogénebb, nem egy tartományban nagyon kiugró. Vagy ez hülyeség? -
Dorian
félisten
válasz
python1 #146804 üzenetére
Köszi! Titokban számítottam rád, mint a téma igazi szakértőjére.
Viszonylag olcsón szeretném megoldani, 2 éven belül költözünk, a leendő helyen meg fogalmam sincs mik lesznek az elhelyezési lehetőségek, így valódi fa sztem nem jöhet szóba.
Méretileg 150x40x40 (széXmaXmé) befoglaló méretet szeretnék, összesen 2 polccal. A felsőn el kell férnie a centernek, és a mozierősítőnek, az alsón pedig az összes többi kütyünek, esetleg a center másik oldalára kerülhet vmi. Hosszban gondolkodom 1/3 - 2/3 megosztáson a könnyebb mozgatás miatt.
Természetesen nyitott polcos megoldásra gondoltam, tehát csak polcok és lábak. -
Q
senior tag
válasz
python1 #146766 üzenetére
Aki ilyen ütemben tolja a fejlesztést, annak nem állna meg a proc/végfok páros fejlesztése sem. Hacsak nem rögtön a "legnagyobbal" kezd. De nem így szoktuk. Vesz egy processzort, aminek az ára önmagában vetekszik az avr árával. Ehhez valami jófajta végfokot, szintén nem olcsó. Aztán rájön, vagy rávezetitek
, hogy mennyivel jobb lenne, ha nem egy db sok csatornást használna, hanem több monot. Aztán mire kész a rendszer, kijön egy új proc..... Laci, megjött a kedv?
-
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
python1 #146759 üzenetére
igen, igazad lehet, de a gond az hogy ahhoz meg már lehet az ELAC-ok lennének "kevesek" és akkor újra kezdődik az ördögi kőr, kezdődik az itteni posztolás, bosszantás a topik tagokkal szemben, mindez mellett ráadásul a "nem annyira jó akaróm" megfojtanának egy kanál vízbe...
hát kell ez nekem?
-
-KP-
addikt
-
BBéci
legenda
-
rappit4
őstag
válasz
python1 #146232 üzenetére
Igen igen és a hangja is nagyon mozis épp ezért szeretjük. Mondjuk én zenére is kifejezetten szeretem a hangját, nyilván nem olyan szép részletező, de filmre iszonyat jó hangja van. Egy jól kezelt szobát nagyon szépen kitölt. Azért majd később nagyobb, vásznas terembe szeretnék rendes mozis vászon mögötti tölcséreseket.
(#146233) spiky03:
Hát figyelj egy próbát megér, de azért bookshelfeknél én is használnám azért a bass managementet. -
rappit4
őstag
válasz
python1 #146214 üzenetére
Annyi, hogy 5.0-ban nincs crossover. Mindegyik hsz-ra teljes sávszél megy. A 2szubra csak az LFE csatorna hanganyaga megy. Mindegyik stúdióban így van beállítva a rendszer, ezért én is így lőttem be. Sosem voltam a híve a bass managementnek otthoni rendszerben, mindenféle kioltások jöhetnek létre, hiszen az LFEben sokszor azonos tartalom van keverve, mint a front oldalba, ezt tapasztalatból tudom.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
python1 #145712 üzenetére
Azt hiszem pont veled beszélgettünk erről, hogy nálam ez pont fordítva van, mint amit tapasztaltal.
Nem tudom mi az oka nálam, de Nemir Ombe is azt mondta anno hogy szerencsém van az akusztikaval kapcsolatban.
Tény hogy többen is jártak már nálam hallgatozni és ők is nyugtáztak hogy a hang rendben van...
Persze egy műszeres meresre egyszer be fogok ruhazni, mert kíváncsi lennék 'szakember' véleményére.Ami nagyon érdekes nálam, az a center hangja, a beszéd hang nálam, talán a 'legerzekenyebb', azon azonnal kijon minden változás, változtatás...
Viszont a 'rendhagyó' center nálam is szinte 'tökéletes' beszedhangra képes -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
python1 #145703 üzenetére
Én az rz900 és rz710 de még a 616os vassal is azt a bizonyos 80as vágást használtam és a mostani avrem is az megy...
Nálam ez vált be legjobban, és hidd el, azért mert nem írogattam róla korábban, végig próbáltam az összes, állítható frekit, és csak ez vált be.
Korábban beszélgettünk ott erről, hogyha 80 alá megyek akkor viszhangosabb a hang nálam...
Jobban dominál a mély hang.Ui, korábban még akkor is próbálgattam hetekig a 80 alatti vágást, amikor már többen is a 80as vágást ajánlottak nekem, persze nem hittem nekik, majd végül igazuk letz, mint annyi minden másban
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #145635 üzenetére
Figyi, nekem vannak ilyen dobozaim, erősítő is bőven bivaly. Mégis kevésbé szól jól a cucc 40 Hz-en vágva (pedig a bemérés oda álltja), mint 60-on, vagy 80-on, 60-on pedig egy nagyon kicsit jobban, mint 80-on.
(#145638) alphamooncam:
Nem igazán értem a kérdést. A szoba módusai nem változnak attól, hogy a szub vagy a frontok gerjesztik.Egyébként itt van a kutya elásva:
Okoskodunk itt elméletben, ideálishoz közeli akusztikát feltételezve, ami egy átlag lakószobában nagyon messze nincs meg, ez a mély frekvenciákra pedig különösen igaz. Szóval az elméletet jól tarkón fogja baszni az valóság, a szobában lévő kioltások, szuperpozíciók, hullámzó frekimenet. Ezért a legjobb általános tanács:
Próbáld ki többféle képen, és maradj annál, ami a legjobban tetszik. És ezt ne vedd mások számára általános igazságnak. -
VoidXs
nagyúr
válasz
python1 #145635 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy hangszórókba mindent beleküldeni csak teljesen sztereó végfokos környezetben lehet. A házimozis cuccok mind alulméretezettek ahhoz, hogy <40 Hz mindegyik csatornán le legyen adva, mert bevett szokássá nőtte ki magát a jó magas vágás. Bezzeg régen, amikor csak úgy dobálták mindenbe a 10"-es mélyeket, szóba se kerülhetett, hogy 8 csatornát egy szumma 200 Wattos lepkefing hajtson meg.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
python1 #144995 üzenetére
Úgy, hogy bérelsz egy visszhangmentes szobát.
-
BBéci
legenda
válasz
python1 #144621 üzenetére
A Samsung 6000-es sorozata mindig kiváló ár/érték arányú, de képminőségben sosem érték el azt a szintet, amit egy igényes ember szívesen nézne. Pláne a széria aljába tartozók, 6100, 6400 szenvednek mindenféle nyűgöktől, azokat soha, senkinek nem ajánlottam.
Ha már LCD TV, akkor Sony, esetleg Panasonic, de azok közül is minimum a 8-assal kezdődő sorozatszámúak. -
Ear001
addikt
válasz
python1 #144500 üzenetére
Szigorúan szvsz, de például ez a fali csatlakozó meglepően jól működött többeknél, érdemes lehet vele próbát tenni.
-
xtremetuning
addikt
válasz
python1 #144500 üzenetére
Nyilván meg kell hallgatni. És fontos tudni az irányt, hogy merre szeretnél elindulni. Persze jártam olyan helyen is, ahol a normál konvenciók abszolúte nem működtek és el kellett engedni a furuk kezét. Akár arany, akár ródium - egyik sem működött.
Nálam, mivel a rendszer felbontása már alapvetően elég nagy, el is lehet felejteni a ródiumot, teljesen összeomlik tőle a hangkép. Általában arannyal operálok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged