- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
eastone1
senior tag
válasz
#09634560 #88378 üzenetére
Milyen kábelt ajánlanál a b&w dm602 s2 hangfalhoz?
Ha egyforma kell a fronthoz és a háttérhez akkor csak olyat ha lehet aminek elfogadható az ára. Viszont, ha nem fontos akkor a stereo miatt lehet minőségibb is a front.
Visszaolvasva a biwire t nem magasztaltátok ezért csak 2x2m kellene. Készre szerelt is lehet.
Köszi. -
djg
aktív tag
válasz
#09634560 #87925 üzenetére
Szia Sanci38,
Köszi, sajnos még nem tudtam megnézni / meghallgatni a Panasonic-ot, mert a panashop nem is forgalmazza, csak a gyengébb verziókat: [link]
Ezek közül meg nem mernék venni, bár ha jól értettem ilyen van az allee-s boltjukba, ezt talán elmegyek meghallgatni. Bár itt úgy látom nincs külön erősítő, hanem a hangprojektorba van beépítve?Közben azért nézegettem más irányba is, nem ragaszkodok én a hangprojektorhoz, nem véletlenül nem szoktátok ajánlani, csak adott a keret és nem szeretnék túlmenni egy határon, mégis jó lenne, ha tudna ezt-azt.
Szóval bár túlmegy a kereten, de azért egy ilyet találtam, ha véleményeznétek: Pioneer MCS-434
A leírás alapján elég szimpi és mindent tud, amit szeretnék:
1000 W (RMS) kimenő teljesítmény
Dolby True HD, Dolby Digital Plus és DTS HD dekóderek
Internetrádió, DLNA, Ethernet csatlakozó, beépített Wifi adapter
3D lejátszás, Audio Return Channel, 1080p felkonvertálás
HDMI 1.4a csatlakozók, USB csatlakozó (iPhone iPod, iPad kompatibilis), Karaoke funkcióCsak ugye bögréket adnak hozzá... A kérdés, hogy van-e esetleg a piacon olyan, ami erősítőként ezt tudja és mondjuk csak 2.1-es, ami nekem elég lenne. (de akkor már mondjuk lehetne cserébe valamivel nagyobb a hangfal).
A többi neves gyártó nem kínálja ezt a tudást ennyiért (kivéve a Sony, az még olcsóbb is!), bizonyára, mert nem egy kategória hangtudásban.Te / Ti hogy látjátok?
-
Tomi13
senior tag
válasz
#09634560 #88182 üzenetére
Sajnos a sub-on csak olyanom van, hogy line in és out.
A hallgatói pozícióba nem tudom tenni,mert nem ér el odáig a vezeték, de akkor lehet elmegyek beszerzek egy hosszabbat, a mostani amúgy is egy sima egyszerű rca kábel.Dorian: Egy ilyen sony.
-
Dagidög
senior tag
válasz
#09634560 #87863 üzenetére
Elhiszem, hogy remek ajánlat, de az általad fentebb linkelt BA szett mellé karakterisztikailag nem illik be jobban a saját subjuk Boston Acoustics CS SUB10 MKII? (Csak tapogatózom a sötétben).
Nézelődtem, amennyit csak tudtam, de arra jutottam, hogy az olvasáson felül egy bemutatótermi meghallgatással leszek igazán előrébb.
Van javaslatod, hogy mely üzlet(ek)nél érdemes ezt megejteni? Milyen szisztémával érdemes tesztelni? A hangfalszett + mélyláda + erősítő trióból mit kezdjek el mihez nézni? -
Mankó
veterán
válasz
#09634560 #87863 üzenetére
Gondolkodtam én is egy subláda cserén, s lehet az általad linkelt nekem is megfelelne, amennyiben beilleszthető a Boston acoustics 5.1 szett, subládájának helyére. (Jó kis mondat lett.)
Hogy miért? A mostani helyén szerintem nem tudja kiszólni magát, avagy a mostani hallgató pozícióból csak tompítva hallom a hangját. Mivel a hangszóró lefele szól, csak ebbe a jelenlegi pozícióba tudtam tenni. Viszont ha lenne egy előre szóló típus, pl. amit te linkeltél, akkor azt betudnám szorítani a tv alatt lévő szekrény közé is. Azon a helyen ugye a lefele szóló sub meghalna mind hangban, mind rezonancia tekintetében, de az előre szóló mély jól szerepelhetne.Erről az elképzelésről mi a véleményetek?
-
Norbi 72
veterán
-
Dagidög
senior tag
válasz
#09634560 #87849 üzenetére
Alapvetően 200-250 ezer lenne a rászánt összeg. Ha a 300 ezres összeg nagyságrendbeli ugrás minőségben az előző intervallumhoz képest, akkor talán rászánnék annyit is, de az már nagyon a teteje lenne.
A fenti csomagban ismerős az erősítő, sok helyen láttam. Gondolom a mélynyomó rádobna még 60-80 ezret, úgy meg megint a legvégső plafonon vagyok (túl).
A használt termékektől kicsit idegenkedem, esetleg a frissebb, még garanciális darabok szóba jöhetnek, ilyesmit viszont elég ritkán látok, ráadásul komponensenként nem is lenne mivel kipróbálnom őket.
Esetleg így, illetve erre van ötleted? -
enricotoxic
tag
válasz
#09634560 #87548 üzenetére
Gondolom több házimozi erősítőt és 5.0 szettet hallottál, mint én. Mégis azt érzem, hogy az ökölszabályok nem működnek a hifiben. Egy dupla annyiba kerülő szettet egy X2000 nem tud kiszolgálni, egy jobb vassal több hozható ki a hangsugárzókból. És egy X4000 sem szolgál ki egy 500e forintos szettet. Természetesen mindig van gyenge láncszem a rendszerben, amit fejleszteni lehetne.
Elfogadom a véleményedet/véleményeteket és azt gondolom, hogy amikor valaki belekezd akkor egy jó támpont és nagy segítség amit leírtatok az összefoglalóban, de nem mindig igaz és emiatt félre viheti a mozizókat.
-
válasz
#09634560 #87510 üzenetére
Those of you potential SR7009 owners who want to learn more about the various Atmos configurations may want to join us in the Denon X4100/X5200/X7200 thread as the SR7009 will have the same settings as those on the X5200W.
Magyarul a Marantz nem megy "tovább/feljebb" mint a Denon az X7200-vel ami meg csak az USA-ban lesz kapható...
-
Tomi13
senior tag
válasz
#09634560 #87349 üzenetére
Köszönöm szépen,akkor sztornó.
Még egyről kéne a véleményed és ígérem békén hagylak, mert már nekem kellemetlen...
Ezeket az Onkyo-katmost találtam, gondolom belépő kategória erősen. -
Tomi13
senior tag
válasz
#09634560 #87243 üzenetére
Sanci, képbe jött még ez a Tannoy szettis,bár drágább de alkudható és ha azt mondod jobban megéri megvenni mint a Heco-t akkor megpróbálok alkudni.
Köszönöm! -
Tomi13
senior tag
válasz
#09634560 #87243 üzenetére
Akkor ha így gondolod beszélek az eladóval és elmegyek meghallgatom őket.
A Hdmi témához ezt a kis videót tudom ajánlani, bár ugye ez is csak egy vélemény...
-
Norbi 72
veterán
válasz
#09634560 #87100 üzenetére
Hogy egy kicsit összezavarjalak, ezt az 5007-est 190-ért el lehet hozni.
És emlékszel még miről beszélgettünk nálam?Illenek egymáshoz..
-
törölt tag
válasz
#09634560 #86574 üzenetére
Az őszintét megmondva nem igazán értem a hsz-ed. ,,,A lényeg az hogy az ac3 mint fájlt nem játsza le magában.Ezért kell hogy avi-ban legyen. A forrás hang fájl az mkv ból van kiszedve,ezt ugyebár nem tudja a lejátszó mert h264 a video kodek. A videó sáv nem fontos csak a hang. Ezért írtam hogy egy állókép is jó. Csak a lényeg hogy elinduljon a lejátszás. Nincs csak sztereó bemenete. Többcsatornás hangot csak lemezről tud. A win movie maker felejtős,nincs benne xvid és ac3 sem támogatott.
-
_Smooth
senior tag
válasz
#09634560 #86066 üzenetére
Szuper, nagyon köszönöm.
A jelenlegi 20W-os kis hangszórók fadobozosak... idővel lehet, hogy cserélném is őket, de első körben (ha nem nyírja ki azonnal), csak erősítőt vennék.
VSX-423 is tetszik, pláne, ha jobb, mint a 156-os harman, amit ugyanennyiért kínálnak.
323-as kb 46k lenne, de az a kis extra talán bele fog férni.
Impedancia miatt meg akkor nem aggódom (inkább cscak a teljesítmény mmiatt - de, ha azt mondod, hogy 5 csatornára amúgyis csak 30-50W-ot tud kiadni csatornánként, akkor talán nem lehet gond... maxon nem nagyon járattam még a mostanit sem, tehát ez a hangerő elegendő lesz a jövőben is) -
Shingen
addikt
válasz
#09634560 #86075 üzenetére
Köszi, tisztában vagyok vele, de ott nem képesek normális választ adni.
Ahogy itt olvasom az itteni hozzászólásokat, ti mindig a drágább jobb minőséget próbáljátok mondani.
Azért mert nem akartok rosszat mondani az illetőknek.Abban a topikban meg lefelé kerekítenek.
Azt a választ kaptam ott vegyek 8 ezres pc hangfalat.
Na hát az szerintem nem érne semmit. -
ltatrai
csendes tag
válasz
#09634560 #86030 üzenetére
Szia,
Kösz a választ.
Nem feltétlenül az 1:2-es arányra gondoltam, hanem arra, hogy vajh' a 99.38-hoz nem "kevés-e" az a 200W (amit persze a valóságban kevesebb), amivel meg tudja hajtani az erősítő.
Beszélgettem egy amerikai sráccal, neki is 99.38 van, szerinte a 4520 is határeset, és végfok kellene...amit nagyon nem akarok! -
Csabroncka
addikt
válasz
#09634560 #85244 üzenetére
Őket néztem igen!
Kicsit rámjött az ideg és a sírhatnék ez után a a fórum után >>> -
vik1382
csendes tag
válasz
#09634560 #85238 üzenetére
hello. pontosan 4 lehetőség van az audio beállitásnál: 1.PCM 2. bitstream 3.bitstream(re encoded DTS) 4.bitstream(re encoded dolby d). ez anégy van nekem a PCM van beállitva de kiprobáltam mindet és semmi nem változot ugyan ugy az erősitő azt mutatja hogy
CM csatornák 2/0/0 de 5.1-ben szol
-
vj0c1
aktív tag
válasz
#09634560 #85034 üzenetére
Vélemény? Jamo s606 hcs 3
És akkor emellé majd egy sub.. csak ne nagykőrösi lenne -
Tomi13
senior tag
válasz
#09634560 #85034 üzenetére
Tegnap elmentünk az általad is ajánlott netdepo boltba, hogy meghallgassuk a CAV hangfalakat, de sajnos nem volt náluk kiállítva és az eladó (aki egyébként nagyon készséges volt,le a kalappal előtte) azt mondta nem fognak rendelni kiállításra mert Ő nem ajánlaná jó szívvel senkinek.
Viszont mutatott egy ilyen Taga-t és az ismerősöm (aki ért hozzá,míg én nem) csak pislogott, hogy milyen szépen szól. -
-
-
norbert1998
nagyúr
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Mozilla Firefox
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- BestBuy topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Trollok komolyan
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest