- Mobil flották
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Garmin topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Azonnali navigációs kérdések órája
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ltatrai
csendes tag
válasz
spiky03 #181712 üzenetére
Csak akkor "keveri ki", ha olyan Speaker profile van beállítva, ahol mind az 5.1 hangszóró aktív. Legalább is saját tapasztalat, hogy pld. nekem zenére (annál a bemenetnél) csak a két front aktív. akkor nyilván nem lehet semmi "varázslatot" végrehajtani, csak azt, hogy ARC aktív vagy sem.
-
ltatrai
csendes tag
válasz
Patice #86056 üzenetére
Keret az egy dolog...
Nem cél a faldöntés, hiszen az a jó, ha kisebb hangerőn is megkapsz mindent, a lehetőségekhez képest.Zenét csak példának hoztam fel, nem elsődleges felhasználási szempont, csak "nice to have". Emiatt tutti nem lesz sem stereo erősítő, sem kábel dugdosás...
Sztem frontokat + centert cserélem, aztán meglátjuk, hogy alakulank a dolgok
-
ltatrai
csendes tag
válasz
Patice #86052 üzenetére
Igen, tüskézve van, center szintén és állványon, földön, nincs beszorítva.
Persze, mély a mozi alatt nagyon jó, elég sokat húzigáltam azt a dögöt, mire belőttem a "sweet spot"-ban
Térérzet, ha mozira gondolsz, az megvan, zenén nem nagyon. A fő probléma a zene: direct-ben elveszik a dinamika és a mélyek, vagy hangosan már "puffog", stereo módban pedig nem az igazi az egy darab sub-bal, de még íy is jobb.
Arra azért kíváncsi lennék, mi alapján javaslod a monitor-t?
-
ltatrai
csendes tag
válasz
Patice #86050 üzenetére
Igen, alto-t zaklatom már egy pár napja a két hirdetés miatt...
Ha megnézed a wenbshop-ot, akkor kb. 300HUF/EUR-ig pariban voltak, még szállítással együtt is.Az elégdetlenség oka, hogy úgy érzem, lenne még potenciál a rendszerben, de most már a hangszórók a gyenge láncszem. Amikor 2113-ról történt előrelépés X4000-e, akkor jelentős változás volt, főleg dinamikában, viszont a kábelezés fejlesztése már nem nagyon hozott a konyhára. "Sajnos", nagy igazság van az 1:2 szabályban, lásd 1. hsz
Volt nálam két 99.25-ös, egyik ismerősöm hozta, azonnal kijött a különbség, még mozin is, zenéről nem beszélve: még több dinamika, sokkal részletesebb és részletezőbb hangzás. Pld. lehetett mozin olyan zörejeket hallani, ami eddig fel sem tűnt. Centernek is kipróbűltam, ott még durvább volt a beszédnél a különbség.
Nem placebo, csajom is mondta -
-
ltatrai
csendes tag
válasz
Patice #86043 üzenetére
természetesen pont azokról a frontokról beszélek én is
99.25 hátra? ha találok belőle használtat, akkor esetleg, bár az is lehet, hogy az elsők cseréjével minden borul
mélyláda: amit írtam, az két aktív...szintén az AVX-rőlés rájuk gondoltam tenni két 99.26-ot
de itt látom, nagyon az állók felé megy a terelgetés a méretek miatt, amit vhol meg is értek
igaz, tápkábel csere-bere még nem volt...
-
ltatrai
csendes tag
válasz
#09634560 #86030 üzenetére
Szia,
Kösz a választ.
Nem feltétlenül az 1:2-es arányra gondoltam, hanem arra, hogy vajh' a 99.38-hoz nem "kevés-e" az a 200W (amit persze a valóságban kevesebb), amivel meg tudja hajtani az erősítő.
Beszélgettem egy amerikai sráccal, neki is 99.38 van, szerinte a 4520 is határeset, és végfok kellene...amit nagyon nem akarok! -
ltatrai
csendes tag
Sziasztok,
Hát ha ti tudtok segíteni a dillemmámban
Az én rendszeremben XTZ hangszórók vannak, jelenlegi felállás:
3x93.22, 2x93.21, 1x99 w10.16
Nem is olyan régen eljött a pillanat, hogy úgy érzem, kicsit tovább kellene lépni, de szeretnék maradni a márkánál.
Jelenleg két felállás között vacillálok:1. 2 x 99.38 MKII (RL), 1 x 99.25 MKII (C), 1 x 99.W10.16 SUB
Itt a 99.38 a kérdéses: nagy álló 3 utas frontok, zenére is jók lennének, de vajon elég a meghajtáshoz az erősítő? Illetve az én felhasználásomnál van-e értelme?
2. 2 x 99.26 MKII (RL), 2 x 99 W12.16S SUB (ezek lennének a front állványai is), 1 x 99.25 MKII (C), 2 x 93.22 (SLSR)
Vajh jó ötlet-e a két sub állványnak? Illetve mennyit hozhat a dual sub felállás mozin?
Kíváncsi vagyok a véleményetekre!
A hely kb. 40 nm nappali, kábelek megvannak, azt nem bántom
AVR Denon X4000.
Felhasználás kb. 85% mozi 15% zene.Szerintekek hozna vmi pluszt a két álló, magasabb kategóriás front, vagy maradjak a monitoroknál?
(Igen, van Cinema series az XTZ-től, de nem feltétlenül szeretnék újat venni).Előre is kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest