- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3ss
veterán
válasz
fehér_ember #150038 üzenetére
nem cserelheto az rca, fix,kabel jon ki a lemezjatszo dobozabol. egy aljzat sincs rajta, sot on off gomb se
csapagyat csak ki fogom cserelni, ha meg szetszedem nem sokbol tart kabelt is kicserelni vmi normalisabbra
-
migabi24
nagyúr
válasz
fehér_ember #150038 üzenetére
Majd privátba beszélünk eztán, mert kb egyedül te fogadtad be a megosztott tapasztalataimat😉
-
Quetz
őstag
válasz
fehér_ember #150000 üzenetére
Egy ilyen kábel árából szerintem DIY módon rendbe rakható a moziszoba akusztikája. Két kábel árából pedig már esélyes, hogy semmit sem kell csinálni, csak megvenni a Vicoustic vagy Artnovion paneleket...
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #150004 üzenetére
Egyik ismerősöm hazavitt kipróbálásra egy LossLess Signature-t, majd vett még kettőt, annyira sokat javult a készülékek hangja. Lejátszóba, előfokba, végfokba.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
fehér_ember #150001 üzenetére
Aki ilyeneket vesz annak baj van az agyával.
-
migabi24
nagyúr
válasz
fehér_ember #149993 üzenetére
Eggyik végén biztos be volt kötve, a másik végére nem emlékszem mert nem figyeltem erre, az én esetembe nem volt jelentősége, viszont azon meglepődtem milyen gagyi a csatlakozója, nem véletlen, hogy az elite-től felfele szerelt csatlakozókat használnak
-
migabi24
nagyúr
válasz
fehér_ember #149990 üzenetére
Nyomozónak is elmehetnél😁 igen kettévágtam mert nekem elég az 1m is mert az ösvény végét odarakom ahova akarom, sajnos kiderült, hogy az isotek a csatlakozókon spórolt , így kaptak fapacis viborgot + mivel nekem kettős szigetelésű mindkét készülékem így a föld vezetékre nincs szükség, azzal megdupláztam a fázis oldalt ez sokat dobott rajta
-
migabi24
nagyúr
válasz
fehér_ember #149967 üzenetére
Én továbbléptem a premier-ről, sikerült egy gyári sequelt szereznem, na az még rátesz egy lapáttal a premierre nem véletlen kerül a duplájába a gyári, azt egy kicsit megtuningoltam és most csak pislogok, mintha eddig be lettek volna csomagolva a hangfalaim😁
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
fehér_ember #149974 üzenetére
Nem kérdőjelezem meg hogy jobb lesz a hangzás,mert még nem vettem,próbáltam másikat.
Előbb szeretem megtudni a miértjét,ezzel lekönyvelni magamba hogy nem feleslegesen dobok ki pénzt.
A szinuszhullámok simábbak lesznek?,vagy mi a szösz.
És mi van iec csatlakozó után?- ha az szarabb anyag akkor bukta az egész, nem?
Nem a leggyengébb láncszem határozza meg az összességet? -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
fehér_ember #149967 üzenetére
Mi lyáratódik be a tápkábelen?
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #149825 üzenetére
Na jó, ha nem is 50, de 60cm azért már elég kell legyen ha odafigyelünk hová lépünk.
-
m3ss
veterán
válasz
fehér_ember #149822 üzenetére
itt kompromisszumot kell kotnom. atjarohaz elol a szoba. jovunk-megyunk nem praktikus ott a szonyeg.
nem tudom elkepzelni hogyan lehetne megoldani azt, hogy meg1 szonyeget beteszunk emelle es az jol nezzen ki. ha kulonbozne a ket szonyeg ahhoz nagyobb ter kellene es nagyobb tavolsag a ket szonyeg kozott hogy mutasson valahogy. ebbol vennek meg1et elforgatnam az szinten felejtos lenne sztem. latszodna kozepen hogy nem 1 hanem 2 db szonyeg -
m3ss
veterán
válasz
fehér_ember #149819 üzenetére
"Viszont a szőnyegről hallgatsz."
1-2 honapja vettukvarok vele, hatha a fuggony csodakat tesz majd
amugy max 1 meterrel fednek le elore tobbet szonyeggel, a frontokig. centerig semmikeppen se akarok. na meg oldalra is mehetne meg 1-2m-rel tobb. -
Quetz
őstag
válasz
fehér_ember #149789 üzenetére
Ebben a fórumban az lenne a normális, hogy a mozi a fontos... de sokszor az az érzésem, hogy a látogatók fordítva ülik meg a lovat.
-
törölt tag
válasz
fehér_ember #149651 üzenetére
Most olvasom én is... nincs szub a rendszerébe??
-
VoidXs
nagyúr
válasz
fehér_ember #149562 üzenetére
Teljesen elfogadom, hogy van ára a kényelemnek, de néha azért túlzás. Például ha lusta vagy vezetés közben sebességet váltani, az autó árának 2-3%-áért raknak bele automata váltót. De azt nem tudod elhitetni velem, hogy bármilyen értékrend szerint megéri pl. 600000-et kiadni egy olyan BD-lejátszóért, ami éppen csak kapargatja egy 150000-be fájó egész PC minőségét. Megér neked 450000-et, hogy spóroltál az összerakáson negyed órát? Nem tilos segítséget kérni barátoktól vagy akár szaküzlettől, a nyereségednek elhanyagolható részét kell rá beáldoznod.
A mozis hájpolást akkor tudod valahova tenni, ha meglátogatsz egy olyan mozit, ahol nem 50 székre tervezett cuccal töltenek meg 200 férőhelyes termeket, és nem 8 éve mérték be utoljára. Egyszer menj el Ausztriába nyaralni, jó kikapcsolódás, és közben ugorj be a salsburgi Dolby Cinemába. Ha annak a zenei minősége sem felel meg, akkor lövésem sincs, mit tartasz jónak.
A külső hangkártya sokszor jobb a belsőnél, főleg, ha az a belső pajzstalan, de 30-40k felett nagyon ritka az olyan. Ne azt nézd, hogy tudsz szerezni olyan milliós előfokot, ami lenyom egy 5000-es hangkártyát. Nem a Sound Blaster a szint. Ha viszont kicsit szűkítünk a szorzón, és adunk pár tízezrest a hangkártyához, már máshogy alakulnak az eredmények. Ha maradni akarsz az árfüggetlen méregetésnél, akkor egyszerűen bedobom a PCI-4461-et, 1.5 millióért egyetlen szimmetrikus kimenet, az ellen hiába túrod a luxuskategóriát is, esélytelen a harc.
-
törölt tag
válasz
Tökéletesen megfogalmaztad...
Tőlünk 25km-re lévő Megyeszékhelyen két mozi található, de mindkettő hangjával az őrületbe lehet kergetni, ráadásul csak szinkronos filmeket adnak.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Hatalmas plusz 1
-
VoidXs
nagyúr
válasz
fehér_ember #149556 üzenetére
Azért a használtpiac tele szokott lenni meglepetésekkel. Bár te valóban kimagasló üzletet találtál, simán elő szoktak olyanok is kerülni, mint a JBL mozis végfokai darabonként 20k körül, egy használt D2 pedig szintén ez az árszabás.
Nem az a bajom, ha valaki rosszul dönt, hanem ha ezt a megkérdőjelezhetetlen jó döntésként propagálja. Az egyszerűség sajnos a lehetőségek hiányát is magával vonzza, és ez már szerintem lustasági felárnak sem tudható be. PC-re is van full automata bemérő, nemrég csináltam egyet, és sok nagyon jó mozit állítottam már be vele, úgy, hogy nem is kellett utána belejavítani.
Már régóta akarok írni egy cikket arról, miért és hogyan rakj össze könnyen egy PC-alapú mozit, csak túlságosan elfoglalt vagyok hozzá, hogy megfelelő minőségű legyen. Majd egyszer.
-
törölt tag
válasz
fehér_ember #149545 üzenetére
" jobb oldalt az a sok csupasz üvegfelület sem a legjobb"
Szerintem az tipikus elrettentető példa a rossz akusztikára, csakúgy mint a csupasz parketta...
" Persze le is lehetne cserélni az összes dobozt"
Szerintem abba a helyiségbe bármilyen dobozt tehetne, akkor sem szűnnének meg a zavaró magas hangok. Ezt csak a helyiség akusztikai rendbetétele orvosolhatná.
Egyébkét ezek a "tojástartós" szivacsok nálam sokat hoztak a csupasz falfelületeken..
-
bajnokpityu
félisten
válasz
fehér_ember #149550 üzenetére
dyno selyemdómos.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
fehér_ember #149548 üzenetére
Így van. Az egyik legrosszabb mozihang az egy primare plus dyno volt. Denonnal még soso, de alapvetően nem való dynohoz avr.
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #149545 üzenetére
Ami még kimaradt:
Mielőtt valakinek megtetszenek a Dynók, azt azért illik figyelembe venni hogy általában min. 4 esetleg 6Ω körül vannak és elég rossz az érzékenységük is. Kell alájuk rendesen a vas. Szóval főleg házimozira igencsak átgondolandó. -
Callisto
őstag
válasz
fehér_ember #149524 üzenetére
Nem csak egyenlő szinten, hanem ugyanazért az árért feljebb is vannak hangminőségben.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
fehér_ember #149541 üzenetére
Igen, én is pont ezzel érveltem anno neki...
Az nem nekem való, főleg hogy az ablakom alja tele lenne ketyerekkel amit az ideg miatt kihajitottam volna már -
Steady74
addikt
válasz
fehér_ember #149533 üzenetére
Miért gondolod?
-
Dorian
félisten
válasz
fehér_ember #149528 üzenetére
Biztos, h csupasz a szobája, ez tipikus.
Ezen nem segít, ha a cuccait akárhogy fejleszti, a szobát kéne. -
m3ss
veterán
válasz
fehér_ember #149528 üzenetére
lehetseges, fuggony sincs meg sok butor se. ilyen. meg1. meg 1-2 kepet tervezek a falra hatulra. mivel lehetne segiteni rajta? en inkabb hangfal karakterisztikara tippelnek.
hangfalkabel neotech ks-1033M meg kacsa kce ls40. most latom egyik front neotech masik kacsa, centernek hosszabb kabel kellett mint eloszor gondoltam es oda kerult a front kabelecsereljem ki ugyanolyanra?
-
powerup2
addikt
válasz
fehér_ember #149375 üzenetére
Nekem a focal aria centerem szuper mind film mind zene alatt bár eleg nagy a center.
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #149368 üzenetére
Azonos membrán anyagtól még nem lesz garantáltan hasonló sem a hangzás, tehát nem jó irányból nézed.
Például legelterjedtebb a szövet (selyem) dóm magassugárzó, mégis ahány, annyiféle hangzású. Nyilván lehet találni két nagyon hasonlót, de más dobozméret, falvastagság, más mélyközép sugárzó, stb.
Azért említettem a Focalokat, mert azt a felállást többször hallgattam. -
törölt tag
válasz
fehér_ember #149362 üzenetére
" Amúgy tök jó hogy sokszor az egységesség van felhozva ellenérvként, aztán meg időnként felvetődik hogy háttérnek más márka is simán jó lehet, meg hogy centerből is el lehet térni felfelé "
Ezeket soha nem állítottam...
Természetes,hogy szükséges az egység"
Lacival csak egy kis személyes elmélkedést folytattunk, a centerek "dobozhangjáról"." Azért filléres centerek közt is lehet olyat találni ami nem dobozhangú."
Nálam is volt egy olyan, de konkrétan falnak mentem tőle, csak úgy mint az összes többi belépő centertől, persze ez csak megint egyéni ízlés kérdése.
-
BBéci
legenda
válasz
Halláson, ízlésen múlik, kit, mennyire zavar az eltérő centersugárzó. Tutira nem lennék képes elviselni, még az eltérő kábelezést sem.
Annyi kiegészítéssel, hogy ugyanannak a gyártónak másik, de nagyon hasonló doboza lehet viszonylag odaillő. Például Focal Utopia frontsugárzók közé szintén berillium magassugárzós, W szendvics membrános centersugárzó. Vagy ennek a fordítottja. -
zsoika
addikt
válasz
A "hátra elég az olcsóbb kábel és nem kell olyan mint az első 3nak" meg kihagytad.
-
Snoop-y
veterán
válasz
Átfóliázni vagy lefesteni, meg nem veszi senki sem a fáradságot azok közül, akik annyira a külsőségek mellett kardoskodnak, inkább vesznek jól kinéző hulladékot, dobozhanggal.
Ez sajnos igy van
-
Snoop-y
veterán
válasz
fehér_ember #149040 üzenetére
-
Quetz
őstag
válasz
fehér_ember #149040 üzenetére
Angol Arendal tulajdonos adam hall alátétet használ, a 27kg-os monitort fektette rá. Esetleg érdemes kipróbálni.
-
migabi24
nagyúr
válasz
fehér_ember #148814 üzenetére
Igen, direkt bejáratáshoz vettem egy ilyen fordítót
leleményességbe nincs hiány, az asszony már hülyének néz, hogy állandóan a villanyóraszekrénybe lógok, dehát maximalista lévén én kifacsarok mindent a rendszerből
-
migabi24
nagyúr
válasz
fehér_ember #148808 üzenetére
Még annyit a premierhez, elsőre én is azt gondoltam, hogy elvett a mélyből, sok zene meghallgatása után viszont azt mondom részletesebb lett a mélytartomány, volt valami összemosódás vagy felrakodás ami megszünt
-
migabi24
nagyúr
válasz
fehér_ember #148808 üzenetére
Én nem a saját helyén járatom mert pl. a forrás készülékem áramfelvétele kb. 50W szóval jó sokára járódna be, én villanybojler elé szoktam napokra bekötni meg füvetnyírok, locsolok rendes parasztgyerek módjára😂 igen hasonlókat tapasztaltam az isotekkel én is
-
blakey
titán
válasz
fehér_ember #148746 üzenetére
Iszonyat gáz az lg tévém hátulján a füles aljzat. Valamiért nem lehet eléggé beletolni a dugót (2-3mm "kilóg") - akkor told be rendesen, így nem is lesz jó.
-
titanium_100
tag
válasz
fehér_ember #148739 üzenetére
Erre a fejhallgató dologra én is gondoltam, bár nem tudom milyen fejhallgató az ami ne idegesítene popkorzabálás / filmnézés közben és ne akarnám letépni a fejemről mert zavar hogy rajta van
-
xtremetuning
addikt
válasz
fehér_ember #148252 üzenetére
Hagyjuk már ezt a nyomorult handrás gyereket......jobban tenné, ha távol tartaná magát az autóktól.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
fehér_ember #142919 üzenetére
Mit lehet nyerni azzal hogy nézed a kihúzott számokat🤔
Jaaa van érvényes szelvényed is.😀 -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
fehér_ember #142917 üzenetére
Az ára is.
Még a szállításra is gyűjteni kéne😀 -
Dave567
addikt
válasz
fehér_ember #142905 üzenetére
És Nemir:
Laminált padló van, nincs szőnyeg nem is teszek alá szerintem.
Hogy miért kéne kicserélni??? Hát fogalmam sincs..Gondoltam jobb lesz, de ha nem, akkor a mélynyomót, marad a center meg a két front, ami holnap érkezik, és ezzel bezárul a kör.
Ez az első rendszerem, próbálom úgy csinálni mint a nagyok.. -
fehér_ember
addikt
válasz
Na jó, úgy látom valamennyire az az öntapadós is állítható volt, úgyhogy akár olyannal is szerencséd lehetne.
Még jó hogy van aki fejből tudja kinek milyen cuccai vannak -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Ez is egy (ill. kettő) jó kérdés ....
Dave567:
Akár az is, de van olcsóbb kivitel is .... vagy hagyd úgy ahogy van és kész .... semmi nem garantálja, hogy tüskével/más lábbal jobb/más lesz, de ha megnyugtat, akkor ........ a front/center részen viszont több értelme lehet, mégha csak akár az "informatékás/hifibarlangos pici kúpokat" [link] is teszed alá ....
-
Tarlóbetyár
tag
válasz
fehér_ember #142891 üzenetére
Szia! Kácsánál a 3db os szettre vonatkozik az ár? A polk csi a6 alá én is szemezgetek ,vele!
-
Dave567
addikt
válasz
fehér_ember #142891 üzenetére
A soundcare az megy majd a center alá.
Jól néznek ki azok is, csak nem akarok kintről rendelni. -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
fehér_ember #142853 üzenetére
Arra van valami "törvény" hogy mennyinek kell lennie a keresztmetszetnek?
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #142773 üzenetére
Hú, de rég volt.
-
gógyi
aktív tag
válasz
fehér_ember #134797 üzenetére
Ezt a "galvanikus leválasztót" hová kell kötni? Nálam is búg a T12 :-(
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
fehér_ember #134797 üzenetére
Jovanna, nyomoronc mobil es hiba javító
Galvanikus leválasztó, sorry -
rottenbull
őstag
válasz
fehér_ember #134692 üzenetére
Ketlem, hogy itt laknak.
-
mettek
addikt
válasz
fehér_ember #134526 üzenetére
premierre gondoltam...
-
rottenbull
őstag
válasz
fehér_ember #134526 üzenetére
Szigetelesben es dugoban igen, a rez kabel viszont ugyanannak tunik. Mar ahol van dugo, ugye.
-
arcitec
addikt
válasz
fehér_ember #132169 üzenetére
Ezt nem a Kaspersky topikba akartad volna írni? Mert több gépen, több féle tűzfal/vírusirtó , több féle böngészőben(3), nem tapasztaltam ilyet....
-
Krystal_s
addikt
válasz
fehér_ember #131586 üzenetére
Köszönöm szépen, igazad van.
Ezt nem is figyeltem. Valóban a tv hangja volt levéve, mivel én csak monitornak használom ezt a tv-t, amin próbáltam.
-
válasz
fehér_ember #129413 üzenetére
véletlen
-
bajnokpityu
félisten
válasz
fehér_ember #129402 üzenetére
2 sub esetén a gyengébbik fog dominálni, sajnos. (beleértve, ha rossz helyre van pakolva, attól is gyengébb lesz) ha gyengébb kábel megy egyikbe, sajnos akkor is lerontja a jobbikat.
ez a várható eredmény, csak akkor lehet eredményesebb ettől, ha külön képes kezelni a proci/avr a két subot. -
Patice
nagyúr
válasz
fehér_ember #129402 üzenetére
Két eltérő szubot elég valószínű, hogy nehéz lesz összehangolni, sok próbálgatás kellhet hozzá, hogy megtaláld majd az optimális vágást, esetleg az eltérő vágásokat --> ehhez kell olyan erősítő is, aminek olyan szub kimenete van, amit tud eltérően is vezérelni(!).
Ha ilyen erősítőd nincs, vagy nagyon drága lenne, akkor inkább két ugyan olyan szub.
Szerintem.
-
brembo
aktív tag
válasz
fehér_ember #129361 üzenetére
Igen, valóban vannak szép darabok a neten, de azért is dobtam fel a kérdést, hátha tudtok ajánlani konkrét terméket, ami már bevált többeknek. BBécinek is köszönöm, megnézem a márka többi elemét is, mert a linkelt darab valóban nem a legdizájnosabb
Esélyes, hogy az lesz, hogy a kinézett darabokból összegyúrok egyet, és legyártatom asztalossal. A centernek nem tervezek külön állványt, viszont az elcsatolást igyekszem megoldani. Erre a célra jelenleg tüskéket használok a hangsugárzó alatt, eddig nekem ez bevált, szerintem a jövőben is jó lesz.
Más: nappali átalakítás előtt állok, és ha már rontunk-bontunk, szeretném behúzni a háttérsugárzók kábeleit a falba, illetve előkészíteni egy projektorkiállást (még nincs projim, de a jövőre is gondolni kell
) Erre a célra van jól bevált gégecső, amit tudnátok ajánlani?
-
BBéci
legenda
válasz
A linkelt állvány csak egy példa, gyártójának kínálatában található kifejezetten szép darab is, akárcsak abban a boltban, akik honlapján az a Söund Arts szerepel.
A THX nem ajánlja a szubláda középre helyezését, ostobaság lenne részükről. Csupán az ábrákon rajzolták oda. Magától értetődően oda kell helyezni a szobában, ahol a legjobban szól!
-
Dorian
félisten
válasz
Ki mondta, h a sub totál középen a jó?
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #129359 üzenetére
Laptopnak biztosan nem tesz jót a hatalmas hangszórómágnes közelsége, különösképpen az adattárolóknak. Az optikai lejátszóimat is félteném.
A többit passzolom. -
válasz
fehér_ember #127990 üzenetére
"Én ilyeneket nem olvastam"
Pedig Pityu többször írta már, hogy szerinte az AQ a Husky-tól válik jó ár-érték arányúvá más kábelekhez képest.
-
rayoliviero
veterán
válasz
fehér_ember #127985 üzenetére
Ha tudsz még jókat, akkor jöhet.
Tamoo: A Klotz kábel nem szerelt és Debrecenben nem tudok olyat, aki "összeszereli".
bajnokpityu: Értem. És ha vennék ilyen Klotz kábelt, akkor milyen csatlakozó ajánlott hozzá? És van esetleg olyan bolt, ahol összerelik és kapható is a kábel és a csatlakozó is, amit utána elpostáznak.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Azt olvastam mindenhol, hogy AQ-t Boxer alatt nem érdemes venni, mert nem érik meg az árukat, van annyi pénzért jobb pl. Kácsa. Ami a Black Labtól jobb, elvileg az Irish Redtől is. Ha nem lenne más, venném a Kácsát, amit már próbáltam. De mást is jó lenne kipróbálni...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Ha 5e körül venne egy Klotz-ot, szerintem akkor sem fanyalogna.
-
rayoliviero
veterán
válasz
fehér_ember #127979 üzenetére
Olyanom még nem volt, amin low pass filter kapcsoló van. Így a biztonság kedvéért inkább megkérdeztem.
Egy dolog még nem világos:
Most készülök venni egy Fapaci Y subkábelt. Azt LFE estén is használhatom? Vagyis bedughatom L-be és R-be is? Sajnos sima kábelt most nem tudok szerezni, csak Y-t.
Nem esztétikus a levegőben lógatni az Y egyik felét. De a gyártó LFE esetén csak az R-be ajánlja a bekötést. Így nem tudom, hogy mi legyen. Az Y plusz 6 dB, azért nem szokta ajánlani a gyártó LFE esetén (ilyesmit mondtak nekem korábban).
90-ért vettem a ládát karcmentes állapotban.
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #127979 üzenetére
Igen, a JBL E150P-t kifelejtettem a felsorolásból.
-
robi-k
őstag
válasz
fehér_ember #127497 üzenetére
Az lenne a kérdése, hogy az SVS SB12-NSD szubnál jobb-e valamiben az SVS SB-2000? - valamivel igen.
Érdemes-e kiadni érte ~180GBP-vel többet? - nem. -
válasz
fehér_ember #127217 üzenetére
Köszönöm a tippeket. Sajnos nem én vagyok a döntéshozó, illetve nemsokára már lehet, hogy nem is itt fogok lakni, és majd a leendő albérletben úgy alakítom a bútorokat, hogy az jó legyen. Addig viszont az tuti, hogy minden marad így. A Sub-ot is úgy kellett kisírjam, hogy megvehessem...
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #127216 üzenetére
Ha a tv-nek nem akarsz falikonzolt, akkor alá akár egy polc is elég volna (amit a két oldalon lévő szekrény meg is tarthatna).
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #126699 üzenetére
Igazából nem az adott hangdoboz(ok) frekvenciamenetének változása a lényeg, hanem a szobaakusztika hangzást befolyásló negatív hatásának kiküszöbölése. Ez többek között EQ-zással, ekvalizálással, kiegyenlítéssel (mindegyik ugyanazt jelenti) történik.
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #126697 üzenetére
A hangkarakteren nem változtathat, csak a frekvenciamenetet próbálja meg kiegyenesíteni.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
fehér_ember #126695 üzenetére
“mikrofonozásoknál döbbentem rá arra, hogy a center hangkarakterétől függően módosítja a frontok megszólalását”
Itt nálad elég nagy a “zavar” e téren,a mikrofon a dobozok “méreteit” veszi figyelembe nem a “karakterüket” .... és nem ezért szólnak “jobban” a frontjaid a rosszabb centerrel,mint a jobbal. Kicsit utánaolvashatnál.....
-
Tamoo
nagyúr
válasz
fehér_ember #126692 üzenetére
[link] én a 400-asat és a 4308-at hasonlítottam össze. Ízlés kérdése.
Mérőmikrofon nélkül meg lehet lenni. Nekem itthon jobban tetszik a hangzás mindenféle korrekció, eq nélkül, így a bemérést csak távolság ill. hangerő beállítására használtam ami menne mikrofon nélkül is. Akusztikai környezet függő, hogy segít a korrekció vagy ront. Ezek az erősítők még csak viszonylag alapszintű korrekciós rendszerrel rendelkeznek, nem olyan "okosak" mint az újabbak. -
dunkel
őstag
válasz
fehér_ember #126269 üzenetére
Nem kell forgatni a szemed, nem történt semmi (véleményem szerint).
-
dunkel
őstag
válasz
fehér_ember #126267 üzenetére
Ott múlt héten még egy ottomán volt, és egy 2 személyes kanapé lesz nemsokára.
A szobát fapaci bemérte, az eredményről írtam beszámolót ide, ha visszakeresel megtalálod. A panelek jelenlegi helyükön ellátják a feladatukat, papírom is van róla. -
Norbi 72
veterán
válasz
fehér_ember #125582 üzenetére
Jaa,egy szmájlival erősítve előrébb lennék.
-
Norbi 72
veterán
válasz
fehér_ember #125582 üzenetére
Akkor én valahol lemaradtam..
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #125377 üzenetére
Nem igazán lényegesek a pontos hertz adatok. A membránfelület és a wattok számítanak.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
fehér_ember #125372 üzenetére
A sokkal nagyobb légköbméterhez és az ahhoz tartozó “levegőhöz” kell a nagyobb membránfelület,nem (csak) a “mélyebb hangok” miatt.
Nagy helység esetben is tehermentesítve van az erősítő (ajánlott) és vágva a front/center/surround dobozok (szintén ajánlott) mert ebben az esetben az “alsó munkát” a subok végzik itt is.
Röviden: mivel nagyobb a hely mindenből több és nagyobb kell.
(a sub + lcr dobozok is lehet megoldás,de ilyen igényeknek kevés lcr doboz felel meg,pár “THX szettről” ez elmondható,de ott viszont “jóval” magasabb árakkal kell számolni,mint nagy hsz-val rendelkező állódobozok esetén)
Windlorld:
Minden esetben illene “hallgatózni”,de ez esetben (80-100nm) hasonló méretű moziszobát/bemutatótermet sem könnyű találni még “tőlünk nyugatabbra” sem, ezért ez esetben ez nem túl egyszerű,sött egy kissebb meghallgatása sem biztos,hogy releváns lenne.
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #125372 üzenetére
Nem a mélyhangokat, hanem a szubbasszus tartományt szólaltatják meg az arra a célra készített ládák.
Nézzük meg az általam korábban említett quadral AURUM VULKAN VIII R adatait: a 2 db 21 centis mélysugárzó egészen 310 Hz-ig kap jeleket. [link]
Ugyanezt megteheti 1 db 16-17 centis is, de milyen dinamikával, hangnyomással?A szubládák membránmérete és száma más kérdés, azt Te a jelek szerint erősen alulméretezted. 80-100 négyzetméterbe fájdalmasan kevés lenne 2 db 30 centis, nálam a 22,5-ben fincsi két akkora. Bár most az egyik 38-as.
A 4x30 már jobban hangzik, ha megfelelő minőségűek és teljesítményűek.(#125374) windlord
Abban az ajánlásban vannak kakukktojások bőséggel.
Például a Velodyne SPL1000 és az SVS SB1000 nem említhető egy napon - hangnyomást tekintve - az ELAC SUB 2070-nel. -
rizsa7777777
tag
válasz
fehér_ember #125307 üzenetére
Értem ! Hát a mikrofon az el is kerülte volna a figyelmemet azt látod nem tudom hogy meg van e hozzá. Köszönöm szépen a választ és a felajánlást is de sajnos nem igen járok arra felé!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
fehér_ember #125307 üzenetére
Azért ezt ne nagyon terjeszd széles körben,mert még valaki elhiszi.
A bemérő mikrofon igenis fontos (főleg az alsóbb kategóriákban) és ugyanakkora a jelentősége vagy hiánya mozin mint sokpontegyes koncerteknél.
rizsa:
sokpontegyre általában nem rosszak a HK-ok,de ha teheted,akkor hasonló árban válassz inkább pl. Yamaha-t,Marantz-ot,Denon-t,ha sokcsatornás koncert többségében a cél.
-
Joshi
titán
válasz
fehér_ember #125157 üzenetére
A sub érvényesülése úgy értendő, hogy azért érezzek valamit. Nyilván nem az a cél hogy csak mély legyen, de azért ha kell akkor üssön. A Mad Max-nél pl azt vettem észre a BD50-es verziónál, hogy a beszéd nagyon halk volt a Magyar szinkronnál. Ez csak nálam volt így, vagy ez mindenkinél érzékelhető volt?
-
Joshi
titán
válasz
fehér_ember #125152 üzenetére
"Így tényleg jobban néz ki, habár én felcserélném a subbal akkor legalább széjjelebb is kerülhetnének a frontok (mert így meg már túl közelinek tűnnek) de tény hogy így kell a legkevesebb kábel előre
.
Várd meg mit mond még Predator."
Az volt az első verzió amit kipróbltam, de valahogy nem volt az igazi. Én úgy vettem észre, hogy minél jobban oldalra rakom a subot annál jobban érvényesül. Ha nem volna a jobb oldali szekrény az volna a tuti. Próbáltam bal oldalon is, de a szoba adottságai miatt az még annyira se járható út. Ma megnéztem a Mad Max-et többed magammal és nem volt panasz. -
Joshi
titán
válasz
fehér_ember #125152 üzenetére
Azóta átrendeztem a nappalit, ha a hátsó polcokhoz is akarok kábelt akkor bizony sok kábel kellene. Akkor kérjek Vandame Black kábeles ajánlást mondjuk szerelve jack csatival?
ui.: nekem a most linkelt képen látható elrendezés jött be a subot illetően.
-
Joshi
titán
válasz
fehér_ember #125134 üzenetére
Az 1250 Ft/m ár nekem még beleférne, akkor ez bevállalható kábel, vagy inkább nézzek valami mást? Egyébként a kábeleket lehet banán dugózva is kérni? Ha igen akkor az jó minőségű?
-
Pepszi
tag
válasz
fehér_ember #125139 üzenetére
Igen, chord.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
fehér_ember #125139 üzenetére
Szerintem jól tippeltél.
(amúgy tök ugyanaz a két kábel csak más felirat került rá kívülről
)
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #124576 üzenetére
Vagy próbáld meg a tv optikaija helyett a fejeskimenetét használni, no nem mintha érdemes lenne, de arról tudsz pro logic-ot.
-
balazs1022
őstag
válasz
fehér_ember #124576 üzenetére
Köszönöm szépen. így már világos. Még most kezdtem ilyen komolyabb cuccokat használni.
Eddig ezeket kukáztam össze: (sony-akat teljesen fel kellett újítani, szürkék voltak és sérültek, + építettem hozzá állványt, az erősítőt meg ismim szerezte németo-ból., a láda meg jó pár éve vatera-ztam potom áron, de csak most tudom igazán használni. Most állt össze minden. -
Acheron
őstag
válasz
fehér_ember #124349 üzenetére
+ (#124350) Nemir Ombe: Ennél nagyobb bajunk ne legyen
Egyébként a " Lektorok nyomán" olvasgatva az jött le, hogy Tomic már régebben Elac -ra váltott Lektorról - de lehet tévedek, nem követem senki életét -
válasz
fehér_ember #124227 üzenetére
-
válasz
fehér_ember #124093 üzenetére
"mikor feljöttek témának a programok "beállításai", akkor ez úgy elriasztott (nem konyítok én annyira a számítástechnikához) hogy egyből elvetettem az ötletet"
Nem muszáj riasztó-szinten belemenni a "beállításokba". Az már fingreszelés, ami szerintem a legtöbbünknek, átlagos zenehallgatóknak felesleges időpocsékolás, helyette inkább zenét hallgatok. (Hű, mit kapok majd ezért!
) Én speciel egy Cubox-i-t használok (Patice-nak is az van), de létezik többféle kis mini PC is, ami relatíve olcsó, és felesleges sallangok nélküli zenelejátszó célhardverré tehető. A szoftver rajta Volumio, aminek beállításán semmi ijesztő nincs, nem a "félelmetes" parancssoros mókolás.
De ez itt off.(#124092) bajnokpityu
-
Patice
nagyúr
válasz
fehér_ember #124088 üzenetére
Következő lépcsőként kérdezd meg liszi70-től, hogy most min hallgat zenét.
+ ajánlott "olvasmány": link.
-
válasz
fehér_ember #124088 üzenetére
(#123741) liszi70 "Sajnos van olyan ember itt a fórumon, pl. én lennék. Ezért szívesen vennék privátban majd egy kis segítséget, ha megengeded."
Nem tudom, az első mondatod mire vonatkozik, mert az a hozzászólás amire hivatkozol, néhány másikkal együtt törölve lett, a torrent-téma miatt. Nyugodtan keress privátban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- PlayStation 4
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Tőzsde és gazdaság
- Asztalos klub
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Futás, futópályák
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Gombászkönyvek egyben
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged