- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Már be is futott a Galaxy A17 5G
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
válasz
longwild #98639 üzenetére
Nem veszek ilyet, túl nagy a rizikó a külföldi rendeléssel, ugyanis kicsit utánaolvastam az említett erősítőnek és akadnak vele gondok. Ha itthon lenne ennyiért, akkor simán megvenném, de nekem az nem poén, ha belenyúlok egy selejtbe és Németországba kell küldözgetni.
Most keresgélek tovább, valamit kéne már venni, mert pár nap és itt vannak az új hangfalak.
-
whatnot
őstag
-
törölt tag
válasz
longwild #97697 üzenetére
pofonegyszerű: mindent hdmi- az erősitőbe, onnaan egy jobb High speed kábel a tévére,, mindkettőn ARC-t engedélyezni, éa azuokon megy CEC, kép, hang minden egyszerre, erősitő csak szelektál..
hangfalak értelemszerően és fázishelyesen (különbebn nem lesz tér) és más eszközökröl mindent hangopt koax vagy optikai kábelen az erősitőbe, képet pedig más uton a tévére,, milyen erősitő? Neked jelenleg Denon 1308 can 100+ csatlakozóval és minden átlátható számomra.. vagy elő-végfokod van??? az se sokkal komplikáltabb.....legfontosabb : HDMI csak kikapcsolt készüléken csatlakoztatható!!!
Most jött meg a denon, komoly kis vas... de kimberek iányában még nem tudom bekötni...de forrásköészülékekekt bekötöm...
-
Jaded
őstag
válasz
Nem veszem kritikának, nincs semmi gond. Én is átolvastam az egész használatit, mégsem volt teljesen világos a dolog. Ez a HDMI dolog nekem még picit új, eddig más digitális összeköttetést használtam.
Egyébként néha érdekesen van megfogalmazva a leírás is, amit lehet hogy egy földi halandó nem ért meg.
-
válasz
Arról nem tehet itt senki, hogy nem nézik meg a használati utasítást. Az alapján (én eddig Pioneer és Denon használatit olvastam) még egy értelmesebb kutya is be tudná kötni, de hát ezek a kérdezők biztos azt hiszik, csak a súly miatt van a dobozban az a papír. Hiába linkelnéd be az 1. hsz-be, akkor is kérdeznék, mert azt se nézik meg.
Más: Nem tudja valaki, hogy a Denon erősítőnél lehet-e kapcsolni azt, hogy a standby állapotban az USB kimenet ne adjon áramot. Remélem nincs benn a használatiban, de nem találtam.
-
kenand
veterán
válasz
longwild #93553 üzenetére
Legfontosabb, hogy mire használnád.
Ha csak zene, akkor vegyél sztereó erősítőt.
Ha film is, akkor vehetsz használt házimozi erősítőt. (de a zene szebben szól az előbbin főleg ugyan abban az árban)
Egy tisztességes nagy teljesítményű erősítő általában nehéz a trafó miatt....de nem a legnehezebb a legjobb.Ha moziban is gondolkodsz jó frontok mellett legalább center kell, mert- ha csak nem kapcsolod sztereóra- a hang a centerből szól. Egy sub sem árt...
Nem sokkal előbb belinkeltem 2 db CAV-ot, azok új ára sem vészes most (de pl 1 éve csak a 288-as front pár -center és surround nélkül 100 000Ft volt)
Ha filmben is gondolkodsz -és ha a zenét digitálisan akarod az erősítőre küldeni- olyan erősítőt vegyél aminek van digitális bemenete. 1-2 éveseken ez HDMI (kép és hang), optikai és koaxiális. Régebbieken nincs HDMI.
Kezdésnek erősítőt használtan vennék én is...
Ha pl. iPhone-ról tolnál zenét, 2 éves használt ONKYO-ból 30 000Ft körül van olyan is, amit USB-n keresztül az erősítőhöz tudsz kötni direktben (és már HDMI-s). -
BBéci
legenda
válasz
longwild #93571 üzenetére
Hangdoboznak (hangszórónak) nincs teljesítménye, csak terhelhetősége, mivel passzív eszköz. És a terhelhetőségnek nem sok köze van a hangminőséghez.
(#93577) Tamoo
Úgy emlékszem, van benne léghajtány, az bőségesen elegendő ahhoz, hogy ne melegedjen vészesen.(#93574) liszi70
Az a véleményem, hogy Tamoo 15-16 négyzetméterében simán elég lehet egy méretesebb állványos hangdoboz, de 25 m2 esetében már kétséges.
Toobee szobája sem hatalmas hodály, oda bizony túl nagyok voltak az Electrák. -
válasz
longwild #93553 üzenetére
"ráeszméltem miért is mondják, hogy a nagyobb hangfal, kicsi hangerőn sokkal szebben, tisztábban szól, mint egy kicsit feles hangerőn hallgatva."
A méret önmagában nem értékmérő tényező, tévedésben vagy. Tudunk sorolni kis méretű hangfalakat, amik hangminőségben keresztben lenyelhetnek egy konkrét "nagy" méretű hangfalat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HP EliteBook 820 G2 i5-6300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- Google Pixel 9 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest