- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cseneles
őstag
válasz
B-L-A-C-K #102976 üzenetére
Próbáld ki EZt a Yamahát..én hallottam barátomtól kölcsönbe volt is nálam... nem egy nagy durranás de ennél olcsóbbat úgy sem fogsz találni, viszont ez még használható darab
Azt a hangprojit lazán maga mögé löki mély terén
-
agabe
addikt
válasz
B-L-A-C-K #102764 üzenetére
Amit irtak is nezd meg az automata mit allitana be, de ha manualisan akarod akkor a wharfedale obsidian 600-adnal a centert es a surroundot 100Hz-nel lejjebb nem vennem. lehet, hogy meg az is tul alacsony es inkabb 120 Hz kellene. Probalgatni kell, mert en pl. nem hallottam a szettet, elore mehet a 80Hz, bar elvileg tud alacsonyabbat (40-nek irjak az aljat...60-nal lejjebb attol fuggetlenul semmikepp nem mennek ott sem es lehet, hogy az is tul alacsony) de a lenyeg, hogy biztosan ne erolkodjon, es azt a frekit amit minimumra beallitasz jo hangnyomassal (eleg hangos legyen) tudja leadni a tobbivel egyutt.
-
Borisz76
nagyúr
-
válasz
B-L-A-C-K #102589 üzenetére
amelyik szimpatikus az olcsóbbakból, csak egy szériás legyen.
2 x 1,5 hátsókhoz, 2 x 2,5 az frontok és a centerhez.
irány jelölésre figyelj, a nyíl az erősítő felől mutat a hangsugárzó irányába...
és idő kell a bejáratásához is, de hangsugárzók is járatódni fognak, én amíg bejáratos egy hangfal nem terhelem meg, kisebb hangerőn hallgatom, minél többet, fokozatosan emelve hangerőt...normál hangerőn én 3 hét múlva hallgattam a hangfalaim, de nem volt lehetőségem egész nap járatni, csak este és hétvégén...
zene nagyon jó e célra...legtöbb erősítőn van olyan beállítás, hogy felkeveri zenét több csatornára, nem ez célzott zene hallgatás (arra a sztereót tartom annak, direct, pure direct módban), de bejáratáshoz jó.
-
whatnot
őstag
válasz
B-L-A-C-K #102080 üzenetére
Nem kardinális kérdés, csak feltűnt és kíváncsi vagyok
Most megint azon vacillálok, hogy akkor hitelre a VSX-924 és akkor van 3 év garanciám, de gyengébb erősítő drágábban, vagy a Yamaha 63ért egyben és akkor megint benne van a kockázat, hogy bármikor tönkremehet.
Vagy a szerviz ajánl egy nem szíven ütő javítási árat, remélhetőleg holnap, mert már bosszantóan sok ideje náluk van. -
whatnot
őstag
válasz
B-L-A-C-K #102077 üzenetére
Akkor annyi lenne, hogy a feketéknek nyitott téma hamar lezárulna, mert elvitték, az ezüstök meg nyitottak lennének. De nem ez a helyzet. A nagyobb HM vasak között nekem úgy tűnik (aztán lehet, hogy csak torzan tapasztalom), jóval több az ezüst színű, kelendőségtől függetlenül.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
B-L-A-C-K #101650 üzenetére
azon gondolkodtam, hogy van-e még lehetőség rontani ezen. amúgy nagyon sok hasonlót látni. és nyilván nem a Streamesek állították be így. ez azoknak a megrendelőknek szól, akik szépet akarnak látni. és azért szép képek. akit meg a hangja érdekel, majd elmegy, és meghallgatja úgyis..
bme villamosmérnöki kóterben mondjuk láttam egy olyat, hogy a fal felé sugárzott az épitett monitor, mert "így jobban szól."
-
agabe
addikt
válasz
B-L-A-C-K #101663 üzenetére
Ha mar elmeletben megvannak az optimumok, akkor ahhoz kell kozeliteni, de kompromisszumok (szinte) mindenhol vannak...egy ido utan magatol is rajon az ember (tobbszor is
). Neked annyi elonyod lesz, hogy mar az elejen tisztaban vagy vele merre fele kellene tendalni a funkcionalitas szempontjabol, es ossze tudod hangolni a tobbi szamodra fontos reszlettel attol elkezdve, hogy mit veszel addig, hogy hogyan helyezed el.
Eleg nagy elmeny lesz a vegeredmeny.
Lesz ahhoz kepest sok jobban szolo rendszer amikre sokkal tobbet kellene kolteni, idealisan el lehetne helyezni egy megfelelo dediklat helysegben, de ilyen korulmenyek meglete kevesek kivaltsaga, es mi (a tulnyomoan nagy tobbseg azok kozul is akit egyaltalan erdekel) csupan azt tudjuk tenni, hogy elvezzuk azt amit meg tudunk valositani.
Van aki folyton valtoztat, fejleszt es abban leli oromet, hogy tovabblepett, van aki meg egyszeruen csak orul annak amit osszerakott es nem foglalkoztatja tovabb a tema.
Lehet, hogy te inkabb a fejlesztok koze fogsz tartozni egy darabigde nem azert mert nem lesz jo amit most beszerzel, csak bujkalni fog benned a kivancsisag.
-
BBéci
legenda
válasz
Egyszerű a magyarázat - ne sértődj meg - olyan megrendelő számára készült az a rendszer, amilyen Te vagy. Fontosabb a kinézet, az enteriőr, mint a hangzás és az ökölszabályok. Például az, hogy az erősítő számára helyet kell hagyni minden oldalon hogy szellőzni tudjon.
A háttérsugárzókat nem fülmagasságban ajánlott elhelyezni, hanem felette 60-90 centivel. Vagy bárhol, ahol jól szólnak.(#101651) Tamoo
Ha a dipólok alacsonyabban lennének, közelről ordítanának a kanapén ülők fülébe. Bár a sivár, kopár falak miatt tök mindegy, mert úgy sz@ar az egész, ahogy van. Kő járólapok, szőnyeg egy szál se, jobboldali frontsugárzó mögött hatalmas üvegfelület. -
törölt tag
válasz
Szerintem ez csak egy promóciós ábra, semmi több, nem hinném, hogy így használná az illető a cuccot. Egyébként mint, kezdő is azt mondom, hogy ez nem igazán előnyös elrendezés, ha mást nem is nézünk, de a szellőzést mindenképp ajánlatos megoldani.
Most láttam a hátsó hangfalakat, azok biztos, hogy nem jól vannak elhelyezve mivel a hallgatói pozíció fölött vannak, és ráadásul alattuk ül a néző, inkább oldalra érdemes akkor, ahogy a thx elrendezésben is le van írva.
-
Tamoo
nagyúr
-
sakal83
addikt
válasz
B-L-A-C-K #101496 üzenetére
Valóban sokan egy kicsit itt túlzásba viszik itt a szakértősködést, mert fél milla alatt nincs rendszer, az is csak használtban
, persze a 16nm-es nappaliba, ahol ha bekapcsolod a szomszéd 2 mp alatt megöl
Jópárszor én is kaptam itt a bögreszettjeimmel
(bár az avx még durvább
Értem, a hozzáállásodat, kezdő vagy, legyen valami, ami jobb egy soundbarnal.
DE, abba ne kételkedj, hogy a hangfalak elhelyezése überfontos.
Nekem tejfölösdoboz Bose-om, energym és pio-m van
, de NAGYON nem mindegy, hogy állnak a bögrék
sem.
-
-
Gigi01
őstag
válasz
B-L-A-C-K #101478 üzenetére
Szerintem vedd meg amit kinéztél,és helyezd el,ahol neked tetszene.Hallgasd!Majd az itt adott tanácsokat is próbálgasd.Hallgasd!Úgy is azt fogod tenni,egy idő után,hogy mi lenne,ha itt lenne ez.Nem akarnak neked rosszat.Nem vagyok én hozzájuk képest senki,de a térhangzást tekintve nekik van igazuk.Én is ezer féle variációt kipróbáltam már,és szerintem ezt itt sokan átélték.(ha nem mindenki)
Én sokat szívtam a surroundokkal,mert mi 6-an szoktunk mozizni.
Ha mellettetek van két oldal 90°-ra,nem jó!A két szélén ülőtől,nem hallja már a bentebb ülő a hangot.
De a jobb szélén ülő sem hallja,a mellette lévőtől a balról érkező hangot,és fordítva,mert leárnyékolják a hangot.
Ha egyedül ülsz,akkor jó lehet,de ha többen.
Ezért kellene a kanapédat előrébb húzni,a surroundok meg maradnának ott,csak beforgatva.
De erre magadtól is rá fogsz majd jönni! -
BBéci
legenda
válasz
B-L-A-C-K #101478 üzenetére
Itt kellene pontot tenned a vita végére!
Nem hiszed el, kétled hogy csorbul a házimozi élmény, ragaszkodsz az elképzelésedhez, amivel nincs semmi baj, el kell fogadnunk. További győzködésre, egyesek részéről személyeskedésre nincs szükség!(#101479) whatnot
Senki nem becsmérelt senkit. -
whatnot
őstag
válasz
B-L-A-C-K #101474 üzenetére
Mondjuk a nyitóban az van leírva, hogy kategórián belül mi ajánlott. Az itt lévők viszont általában véve a belépő kategóriát en bloc nem ajánlják, mondván rövid időn belül úgyis váltana, spórolja meg az illető ezt a kört. (Ezt mondjuk le lehetne írni a nyitóban is, aztán mindenki eldönti magának, hogy végül is megelégszik-e a belépő kategóriával vagy köhög egyet és egy nagyobbat néz. Így talán a félreértéseket is el lehetne kerülni.)
@Tamoo: akkor legyél szíves rászólni a másokat becsmérlő hozzászólókra. Nem hiszem, hogy másokat szándékos (vagy akármilyen) trollkodással vádolni korrekt dolog. Én meg már csak ilyen hülye vagyok: ha inkorrekt viselkedést tapasztalok, beszólok.
-
BBéci
legenda
válasz
B-L-A-C-K #101463 üzenetére
A falak és a szekrény közelsége agyonveri a hangzást, és az nem csak házimozi üzemmódra érvényes, hanem sztereóra is. Ennek semmi köze a szabályos vagy bármilyen körhöz.
Az verte ki sokaknál a biztosítékot, hogy a szoba kinézetének rendeled alá a hangzást. Ez itt vörös posztó, mert éppen fordítva gondoljuk.Már többször javasoltam, hogy az összefoglalóból ki kell venni a készüléklistát, éppen az ílyen esetek elkerülése érdekében.
Viszont azt is megértheted, hogy az a lista nem egyezhet minden topiklakó véleményével, ezért simán mondhatja valaki bármelyikre, hogy nem ajánlott. -
Gabesz26
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #101463 üzenetére
Vedd meg azt a szettet, amire még az anyagiak alapján futja, és tetszik is. Aztán próbálj ki dolgokat:
Rakd be a sarokba (ez nem a 30 centi, hanem a mély túlsúlya miatt lesz rossz elhelyezés...), aztán próbaképp tedd ki a szekrény elé. Ezt követően nem 3 m, csak mondjuk 2,3-2,5 m legyen a két front között. Na ezután szerintem nem kérdőjeleznél meg semmit. Aztán pár hónap múlva pedig jönnél, hogy mire cseréld a Taga szettet és/vagy a HK-t.
Na ez az amiben, és amiért próbáltak segíteni a többiek (általában a saját bőrükön megtapasztalt dolgok alapján...
)
-
devil-k
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #101459 üzenetére
Jelenleg 16 nm2-n mozizom (sajnos). Ami azt jelenti, hogy 2 embernek nagyon kényelmes, 4 ember pedig már a "vége", amivel élvezhető a mozi. Okés, volt már olyan, hogy 6-an voltunk és 2 ember a földre ült, akit nem érdekelt annyira a dolog. Viszont ők nők voltak. Tudomásul kell venni sajnos, hogy egy ekkora térben nem lehet 10 embert fogadni, mint egy 30-40 nm2-es szobában.
(#101463) B-L-A-C-K
A szabályos kör, csak egy szemléltető eszköz, de vannak szabályok amit valóban be "kell" tartani.
-
BBéci
legenda
válasz
B-L-A-C-K #101456 üzenetére
Nem kell foglalkozni azzal és a hasonló ábrákkal, mert nincs a világon olyan nyilvános és házimozi, ahol megvalósulna. Csak egy idealizált, szemléltető ábra, semmi több.
Erre válaszolj: szerinted bárki rosszat akar Neked? Szándékosan olyanokat tanácsolnak, ami kib@szás?
-
devil-k
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #101456 üzenetére
Tényleg az a legjobb tanács most már, hogy vedd meg a kinézett szettet és erősítőt és kezdj el pakolgatni, aztán azért majd írd meg, hogy mi lett a végeredmény. Ugyanazzal az anyaggal kezdj neki a tesztelésnek, ha kell harmincszor hallgasd meg. Ennél jobbat és "okosabbat" már én sem tudok tanácsolni.
-
-
whatnot
őstag
válasz
B-L-A-C-K #101445 üzenetére
Majd ültök egymás ölében
szerk: ja de az sem jó, mert aki ölben van, az biztos letakarja a frontok felől jövő hangot.
Nincs más: lakást kell cserélned, 30nm-es moziszoba kell 1 milliós felszereléssel, természetesen használt áron. Ja és a tévét is ki kell dobnod, mert kicsi lesz, vegyél helyette további egymillióért vásznat és projektort. -
törölt tag
válasz
B-L-A-C-K #101435 üzenetére
Nem csak 30 centi, hanem 5 centi is számít. Én vagyok a kanapén előrehajolós.
Hetekig (talán több hónap is, átlag 2-3 hetente) jártam ide a topikba, mire sikerült ténylegesen beállítani úgy a rendszert, ahogyan eddig kellett volna.
Közben többször jártam úgy, hogy vagy jobb lett a hangzás, vagy nem segített és maradt az előző beállítás. Ha az egyik hangfalat elmozdítottam pár centivel, már nem olyan volt, mint kellett volna.
Aztán egy véletlen folytán jött a megvilágosodás, jöttem ide, segítettek, otthon pakoltam órákat és a végén leesett az állam.
Egy legalább 10 éves belépő szintű rendszerről van szó, ahol a hangfalak távolságát csak 30 centinként tudom állítani, de a végén olyan hatalmas élménybeli javulást sikerült elérni, amit eddig nem. Egy hete folyamatosan megy otthon valami, újranézek filmeket, mert eddig nem volt meg az élmény.Szóval jah, hidd el, annyi befolyásoló tényező van, ráadásul emberenként és szobánként is minden más, hogy érdemes sok ember véleményét kikérni, akkor is ha ellentmondásosak, és neked is érdemes kísérletezgetni, még akkor is, ha ez több órát vesz igénybe.
-
MasterMark
titán
válasz
B-L-A-C-K #101432 üzenetére
Már leírtam egyszer, hogy szerintem miért nem jó az az elhelyezés.
Valamint azért mert olcsóbb a szett, akkor már nem kell rendesen elhelyezni őket, vagy hogy gondolod?
A frontok a kisebbik gond. Már mondtam, hogy a falra tolt kanapéval van ott a baj. Persze tudom, már nem tudsz vele mit csinálni. Sőt egyikkel se tudsz mit csinálni. Erre írtam a Dali-kat, hogy azzal még ha kompromisszumosabban is, de akkor is jobban tudnál kijönni. Erre jött hogy de bizony neked nagy állóhangfal kell sok-sok hangszóróval.
Ha ez kell neked, akkor ki vagyok én hogy eltiltsalak tőle? Csak a véleményünket írjuk le. Ezután persze be lehet durcizni, hogy bezzeg ezek biztos nem is értenek semmihez, nem is jövök ide fórumozni, mert nem azt mondják amit hallani szeretnék.
De tényleg komolyan mondom, vedd meg azt a Taga + HK-t. Jól fog kinézni, szólni is fog. És úgysem fogod tudni milyennek kellene lennie, ezért nem fog zavarni. Valószínűleg élvezni is fogod. Nincs ezzel baj.
Csak ez egy szakmai fórum.szerk.: Na mire leírom jön félszáz hsz.
-
BBéci
legenda
válasz
Benne volt, mindeni értette, aki akarta.
Szerinted mire vonatkozott, hogy a szekrénynek a hangdobozok mögé eső részére(be) olyasmit pakolj, amire ritkán van szükség?Az lenne az áthidaló megoldás, hogy monitor hangdobozokat veszel frontnak is, amiket a szekrényre helyezel, speciális állványra. [link]
Ráadásul nagyon rossz ötlet a háttérsugárzók elhelyezésére, amit kitaláltál. A kanapé szélein ülőknek bele fog ordítani a fülébe, plusz azok az emberkék leárnyékolják a hangot a középen ülőtől. -
devil-k
nagyúr
válasz
Most komolyan nem érted, vagy szándékosan trollkodsz? Menj el egy barátodhoz, fórumtárshoz vagy a Streamaudiohoz és nézd meg, hogy mi lesz, hogyha a frontokat közelebb, távolabb rakod egymáshoz, vagy beszorítod a falhoz, vagy elé húzol egy fotelt stb...
Senki nem mondta, hogy használhatatlan. Mark is arra célzott, hogyha nem tudod megoldani a normális elhelyezést, akkor valóban az lesz, használhatatlan.
-
devil-k
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #101432 üzenetére
Egy 150.000 Ft-os házimozinál ugyanúgy számít az elhelyezés, mint egy 1.000.000 Ft-osnál. Mi ebben a nehéz? Hiába van neked a legjobb cuccod, ha nem tudod elhelyezni...
Pedig jól látod, ha nincs meg a normális elhelyezés, nincs meg a térhangzás.
(#101435) B-L-A-C-K
Igen! Többen is írták, ha előre hajolnak mondjuk a kanapéról, akkor sokkal nagyobb a térhatás, mintha hátradőlnének. Ennyit számít. Jól látod. Ha megbomlik a "kör", borul az egész.
Nem értem, hogy a front témánál miért vagy leragadva? Nem normális dolog egyik hangsugárzót sem beszorítani a sarokba, vagy akár két szekrény közé... stb.
-
MasterMark
titán
válasz
B-L-A-C-K #101402 üzenetére
Szóval...
Rosszul értelmezted amit devil-k írt. Amit én észre is vettem, amiért én aztán szóltam, hogy ez így nem igazán lesz jó. Én elmondtam amit gondoltam.
Ellentmondunk egymásnak? Hűha ez aztán nagy meglepetés egy szubjektív dolognál.
Sokszor meghazudtoljátok magatokat, ellentmondok a másiknak, úgy szaroztok le valamit hogy sose hallottátok, úgy hivatkoztok valamire hogy egy ember hallotta már és biztos jó...
Konkrét példát tudnál mondani?A privátos dolog pedig... Hát álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen létezik. Nem értem miért jó privátban ezt csinálni.
Tamoo nagyon jól megfogalmazta, olyan mintha csak díszeket szeretnél. Főleg hogy minden alárendelsz annak, hogy hogy néz ki.
Szerintem vedd meg azt a Taga szettett azzal a HK-val, tedd ahova jónak látod. Biztos boldog leszel vele, csak a házimozihoz nem lesz köze.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Delta Force (2024)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- BestBuy topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- További aktív témák...
- Eladó Denon AVR-X6400H prémium házimozi erősítő 11.2 csatorna Auro3D Atmos HDR DV stb
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- BlackMagic Design Atem Mini/// Üzletből // Számlával és Garanciával
- Sony STR AV270x
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest