Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zozy84
senior tag
válasz Osynho #95595 üzenetére
Az a következő terv. De a normális hangfalszett már évek óta váratott magára. Na de véééégre meg van. Ha nem vettem volna akkor a tv lett volna lecserélve. Majd legközelebb újítok egy 50" tv-t. Na majd az lesz a falon.
(de per pillanat kajára nem maradt a fizuig pénzem)[ Szerkesztve ]
-
zozy84
senior tag
válasz Oldfighter #95591 üzenetére
-
Cseneles
őstag
válasz zozy84 #95586 üzenetére
A Surroundokat fordítsd befelé és húzd előbbre kb 20cm-t a kanapéd javulni fog a hangzás az biztos ha bedőlsz a kanapédon kiesik vagy akár már ülve is a hallgatási pozicíód...a kép alapján kb az asztal lenne az ideális hely csinálj egy új mikis bemérést és kb kész...
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
krichd1
addikt
Poplacsek, zozy84:
A falhoz tolt kanapé nem igazán optimális hallgatási pozíció.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
zozy84
senior tag
válasz Osynho #95588 üzenetére
Centernek nincs máshol hely és a kábel is 1m hosszú. Ez volt az első gondolat. A bal oldali frontot max messzebb tudnám rakni. A jobb oldalit tudom közelebb hozni.
A tüskéket fel sem raktam még. A jobb oldalira nem is tudom hogyan rakjam fel mert nem fog úgy már beférni a polc alá. Van kb 2cm helyem.
Meg hát asszonnyal is megy a harc hogy hogyan néz majd ki a szoba.[ Szerkesztve ]
-
Ragadozó
Ármester
igen, van ilyen hajlamom nehezen is fogadják el otthon...
Philips 900-as szériát gyűjtöm...
Most ott tartók, két sztereó rendszer + külön házimozi rendszer...90-es évek végén kezdtem el a hifizést, sokáig sztereóm volt, utána csak házimozi (azon sztereóztam).
Macska miatt az álló hangfalaim felkerültek a falra...sztereóra ott nem jó helyen vannak...emiatt raktam össze külön sztereót később...mindig ilyen gyűjtögető voltam...
Vasárnap jön hozzám, egy pio házimozi nagy vas (nagyon kíváncsi vagyok rá)..ha marad..eladó lesz a VSX-919-em...
[ Szerkesztve ]
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
nagyúr
"Kár hogy nem nagyítható a kép."
Nagyítható az, jobb klikk, Kép megnyitása új lapon.
Poplacsek: Most téged én irigyellek! Gyönyörű ez a szett, illeszkedik az élettérbe az egész szerkó, és ha a hangja is olyan, mint amit írtál róla, akkor ilyen lesz a következő hangfalszettem! (Persze használtan.)
(#95582) Tamoo "Ne sértsd meg a GS-eket!"
Én is csodálkoztam, nem is hasonlít a GS-re.
[ Szerkesztve ]
-
-
CHaooSS
őstag
-
válasz Dorian #95567 üzenetére
értem, akkor nem agyalok feleségesen
Poplacsek & Ragadozó: az igen, felüdítő látvány
gondolom a hangja is ott van a helyénTamoo: profi az új avatar, de kár hogy nekem még sok nap kell mire lehet majd egyedim
de a tied profi[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Poplacsek
senior tag
Azt hiszem "véglegesre" formálódott a rendszerem. Még bőven bejáratás alatt a Viennák, de már most is imádom őket... A hátsókat kb. a Dolby és a DTS ajánlás közé félúton helyeztem el, fejmagasság fölé 30cm-el. Lenyűgöző a térhatás! Valószínűleg ebben nagy szerepet játszik a sarokban elhelyezett Ormi típusú diffúzor!
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz Oldfighter #95547 üzenetére
latest version , a lejátszó kb 2 hónapos, korábban egy yamaha rx v1900 rősítő volt,azzal gond nélkül ment a dts hd csak hát nem 3D képes, a Matantz 7009 zsír új tegnap hoztuk el
és nincs 2m se a két eszköz között -
zozy84
senior tag
Az erősítőn a hátsókat mire kell kötni? Én a Surr Left és Surr Right -ra kötöttem de van Surr Back Left és Surr Back Right is.
Melyikre kell? -
Dorian
félisten
válasz Lacielvtárs #95564 üzenetére
Sztem felsőközép kategóriás mozirendszer alatt teljesen felesleges ezzel foglalkozni, úgysem venni észre különbséget.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
válasz MasterMark #95565 üzenetére
nah az szép, akkor
sorstárasak lennénk csak pepitában?
vagy cseréljünk?[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
MasterMark
titán
válasz Lacielvtárs #95564 üzenetére
SPDIF tüske szokott lenni. Nekem is onnan van kivezetve, viszont nálam 5 m koax.
Azon gondolkozom jobb lenne optikai?Switch Tax
-
-
Dorian
félisten
válasz Lacielvtárs #95560 üzenetére
Rövid távon biztosan jobb a koax, főleg, hogy az optikát összességében az eszközökbe szerelt többnyire rossz minőségű adó és vevőegységek rontják, hiába az esetleges jó optikai kábel.
[ Szerkesztve ]
-
válasz MasterMark #95561 üzenetére
ohhh, érdekes, látod van még mit tanulnom, eddig szentül meg voltam arról győződve hogy az optika a legjobb minőség, és lehet kiderül nem is jól tudtam...
köszönöm a kiigazítást"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
MasterMark
titán
-
válasz MasterMark #95559 üzenetére
értelek, ezek fényében lehet a koax jobb is mint a optika?
-
MasterMark
titán
válasz Lacielvtárs #95557 üzenetére
Tulajdonképpen ugyanaz amúgy. Csak az optikainál van egy fénnyé alakítás + visszaalakítás, ami miatt rosszabb lehet mint a koax.
Switch Tax
-
Csabroncka
addikt
válasz velizare #95550 üzenetére
Nem tudom mi volt az a mondat ami miatt ezt írtad, hiszen a kábel mint passzív eszköz sávszélességet biztosít (persze nem közvetlenül, hanem a szabványnak megfelelően de ebbe felesleges belemenni - erről írtál), ha rossz a kábel anyagi minősége, akkor egy bizonyos adatmennyiség már nem fog átmenni rajta, nyilván ugyan ez a történet a kábelhossznövekedéssel.
megj: nem gondolom, hogy csak a hosszú kábelekből kell jó minőségűt vásárolni.
"in medias res"
-
-
Dorian
félisten
válasz Lacielvtárs #95555 üzenetére
SPIDIF: Sony/Philips Digital Interface Format
Lehet koax vagy optikai is!Viszont az nem tiszta, hogy most a kimenetbe vagy a bemenetbe akarja az illető dugni. Ha ilyesmit összekever, az a szexben is problémákat okozhat, nemcsak a házimoziban
[ Szerkesztve ]
-
-
whatnot
őstag
Lesz majd itt még nekem mit tanulni.
S/PDIF kimenetre milyen kábel kell (spdif-en kívül)? Digitális koax?
Erősítőbe hova megy? -
+1
én is így vagyok vele, ha valami sztereo akkor elég a front hangfalak...
ha 5.1 akkor szóljanak a hátterek...
ezek az "áll" háttérhangoktól majdnem mindig visszhangosnak tűnik a stereogarami87: amúgy egy sztereo forrásnál, elég ha bekapcsolod az erősítőn a Dolby Proligic I vagy II-t és mindjárt kapsz háéttérhangokat
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
-
garami87
tag
Sziasztok! Tudnátok nekem abban segíteni, hogy adott egy pioneer vsx 324 es erőlködő és a hozzá tartozó hangfalak! Namost én nagyon szeretném ha a surround hangfalak is megszólalnának stereo hangnál nem csak a frontok. Ezt sehogy sem tudom kivitelezni, holott más 5.1 eseknél van ilyen funkció.
gg
-
nagyúr
válasz Csabroncka #95543 üzenetére
nem. ez két külön dolog. 1.4hez képest a 2.0 magasabb sávszélességet nyújt, de ezt az átvitel jellemzőinek megváltoztatásával éri el, és nem a kábelen történt bármilyen változtatással.
az elérhető sávszélesség ugyanis többek között frekvenciafüggő.
a sávszélességre viszont az anyagminőségen túl negatív befolyással bír a távolság. emiatt elsősorban nagyobb távolságokra ajánlottak a drágább kábelek. persze itt van gyakorlati maximum, ami felett már nem fogsz tudni adott sávszélességet átvinni erősítés nélkül.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
milyen messze vannak ezek egymástól?
@PrinceHerceg: a kábel, ahogy már írták, ugyanaz. a készülékek oldalán lévő hardverelem az, ami változott. de amíg nem használsz valami miatt akkora sávszélességet az átvitelhez, amihez már nem elég az 1.4, addig még a kódolás is teljesen megegyezik, hiába van a kábeled mindkét oldalán 2.0-képes hardver.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
aktív tag
sziasztok!
a következő problémakörbe ütköztünk:
Marantz sr7009 erősítő, + popcorn a410 + Samsung F7000 tv trió, tünetek a következők...
3D bl iso fájl lejátszásakor egyáltalán nincs kép se hang, sima 2D bl iso fájlnál van kép,de akad a dts hd master hang.
ha a popcorn direktbe van kötve a tv-re,akkor tökéletes a 3D kép,csak hát a dts hd M hang hiányzik..Azt gobdoltam első összedugásra,pikpak üzemelni fog,de kifogott rajtunk.
Tudnátok segíteni a megoldásban?
üdv,
István -
Csabroncka
addikt
válasz Patice #95541 üzenetére
Így van a cikkben teljesen jól, érthetően fogalmaznak.
A kábeleknek sávszélessége van, egy drágább nagyobb sávszélességű kábel több HDMI szabványt ki tud majd szolgálni ahogy nő az adatátviteli igény!
Ezért nem szabad rögtön megvenni a legolcsóbb kábelt mondván jó lesz az is.....
"in medias res"
-
sixer66
senior tag
Érdemes várni hétvégi Kácsás akcióra kábel ügyben vagy a stream-es 990/m-es Sinus Live 8 eres árfekvés mellett nincs jobb alternatíva? A HECO Vitas 500-as szetthez nem gondolom, hogy túl kellene lőnöm a kábel vásárlást, bár most a frontokon egy 1.5-ös Inakustik Premium van, aminél biztos jobb a Sinus is.
-
Patice
nagyúr
válasz PrinceHerceg #95540 üzenetére
A kábelnek nincs verziója, csak a csatlakozónak, ill. az elektronikának ami mögötte van.
A linkelt cikkben is a csatlakozóról van szó, nem a kábelről!
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
PrinceHerceg
őstag
Halihó Fórumlakók!
Az összefoglalót böngészve szembe ötlött, hogy az bizony frissítse szorul, mert már jó ideje van a HDMI 1.4 kábelnél is frissebb variáns, méghozzá a 2.0 szabványú!
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz KisTücsök #95533 üzenetére
Pont tegnap jártam ugyanígy. A HTPC topikban voltam és láttam egy kérdést, aminek a 80%-a médialejátszó jellegű volt. Meg is írtam, hogy akkor miért a HTPC topikban vagy bla bla... aztán láttam, hogy a kérdező jó helyen, vagyis a médialejátszós topikban kérdezett. Gyorsan átírtam a bejegyzésem.
- mozi bolondéria -
-
Tamoo
MODERÁTOR
Ha túllihegném már rég átraktam volna. Most se szóltam volna, de Ti szóltatok be Kistücsöknek, holott egyébként igaza volt.
-
-
Toobee
veterán
válasz KisTücsök #95527 üzenetére
Nem, ez a házimozi topik. A házimozi a következő részekből áll össze (első hsz.-ból):
- Lejátszó: pl. Blu-ray-, vagy DVD-játszó, médialejátszó, HTPC, stb.
- Képmegjelenítő: televízió, vetítő és vászon, monitor.
- Hangleképző alkotóelemek: erősítő, dekóder, hangfalak és kábelezésük -
KisTücsök
addikt
Ez most a projektor topik?
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Megrendeltem ma a hangfalszettemet, Dynavoice Magic F6 lett. Elmentem a StreamAudioba, meghallgattam a két frontot... szerintem teljesen jók, szépen szóltak, volt térérzésem is... elsőnek jó lesz
Ellenben erősítőt most még nem veszek hozzá, majd csak januárban. Van most otthon egy régebbi Denon UD-M50-es cumóm, erre a két frontot ráköthetem gond nélkül? Nem akarom meglőni nagyon őket, csak kipróbálni, hogy otthon hogy szól.. sejtem, hogy nem lesz olyan, mint a SA-nál volt (ott Denon AVR-X1100 volt alatta), de hátha nem fogja megkérdezni az asszony, hogy mégis ez most így mi he mi?Laca
-
törölt tag
-
z123456789
addikt
válasz Sefter #95515 üzenetére
Még nem mert nem jött meg.
Elvileg pont jók a méretek.
ha meg kicsit tekergetni kell a nyakamat max böszme lesz mint valami boxolónak.
Mondjuk ha 13m2 is, de ott csak mozizás meg kockulás van.(#95516) regger
Na igen! Én ráadásul pont nála voltam meglesni az 1070-et. "Jóvanazúgy!"[ Szerkesztve ]
-
Sefter
veterán
válasz z123456789 #95509 üzenetére
Szerintem sok oda.
Te 13 nm-en nyomod egy 92" vászonnal..?Psn ID: sefter_hun
-
Norbi 72
veterán
válasz z123456789 #95509 üzenetére
Menj el meghallgatni.
-
Patice
nagyúr
-
z123456789
addikt
Ez volt már?
13 m2-re sok lenne?
Bár van egy avx-en is. -
ProdyG
őstag
mennyire tartjátok megbízhatónak a nem full gyári, hanem szakboltban szerelt kábeleket?
Sub kábel vásárlásán gondolkozom továbbra is, de alapból a gyári kábelek felé hajlanék.egyszer mintha valami olyasmit is írtatok volna, hogy nem mindegyik csatlakozó forrasztással kerül rá a kábelre. mi mással lehet még? mire figyeljek? köszi
-
Csabroncka
addikt
válasz carpediem007 #95499 üzenetére
Ha ennyire szűkén vagy a lóvénak, akkor innen válogass!
Nagyságrendekkel más dolgok ezek...
"in medias res"
-
gonczip
tag
Sziasztok.
Házimozi erősítő vásárlása előtt állok.
Szeretném kikérni a tanácsotok, hogy manapság melyek azok a márkák esetleg konkrét típusok amik ajánlott vételek.
Előre is köszönöm a segítségetek. -
hétalvó
addikt
ez sima marketing, az ujsagirok nem mernek otthon, atmasoljak amit elejuk raknak.
de ettol meg lehet jo hangja.
pl jc1 monoblock es irnak ra 25w A osztalyt van vagy 30kg egyedul. de a vincenteknel se sokkal jobb a helyzethttps://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest