- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nem lesz iPhone 19
- 10 VI 16
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nincs több titok: íme, a Samsung Galaxy TriFold!
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiki22
senior tag
Sziasztok!h/k 171 mennyi szamit jonak a kategoriajaban?
-
válasz
Beretvás
üzenetére
"Philips fr966, menyire használható?"
Attól függ, mennyiért veszed és mennyit akarsz házimozira költeni. Nekem egy Philips FR 976-om volt évekig, először 5.1-ben, aztán sztereóban. Nagyságrendekkel jobb ez az erősítő, mint a komplett, 100k-s, házimozinak marketingelt szettek erősítői.
"egy ijaűen erősítős megoldással"
Az milyen?
-
Beretvás
veterán
Hali..
Philips fr966, menyire használható? Lenne itt egy olcsó pénzért, nem vagyok audiofil, nincsenek nagy elvárásaim, csak a régi 5.1 es hangrendszerem szeretném kicserélni, egy ijaűen erősítős megoldással mivel van egy aktív sub -m.
-
dunkel
őstag
válasz
liszi70
üzenetére
Szerencsére a topik HÁZImozi, így az számít amit otthon látsz, hallasz. Te fogod hallgatni (meg szegény família) így azt kell venni ami tetszik, nem Focalt meg Denont mint amúgy innen a topikból átjönne.

(#83793) Toobee
Klasszikust csak szó szerint: gyurczy
az elfoglalt -
Rendben, akkor az Y elfelejtve, köszönöm!
"Azért az STA-400D karcsúbb, mint a T-12 erősítője."
Én a karcsúakat szeretem.
Bár nagy test nagy élvezet, most éppen semmi előnyét nem érzem az SW800 28 kilójának az SVS 16 kilójával szemben, mint ahogy úgy hallom, semmi jelentősége az SVS 400-800W-jának a Focal SW800 175W-jához képest. Hiába a specifikáció szerint sokkal több W-os erősítő, sokkal jobban fel kell tekerni az SVS-t és a T12-t is. A számok lassan tényleg egyáltalán nem fognak érdekelni, jól mondtátok annak idején. -
-
Toobee
veterán
Voltam Robimnál. Király rendszert pakolt össze, nagyon szerethető a hangja!
-
Most természetesen ebbe van dugva a Néhai hydra sound. Akkor maradjon így oszt jóvan, sőt, így van a legjobban?
Könnyen meggyőzhető vagyok, mert legalább nem kerül pénzbe!
Volt nálam egy Monitor Audio zárt doboz is, de az tényleg nagyon halk volt, ha csak az LFE volt bekötve, azt eszkábált Y-nal próbálgattam.(#83783) KisTücsök
Köszönöm, de úgy néz ki, hogy BBéci okafogyottá teszi a kérdésemet!

-
BBéci
legenda
válasz
liszi70
üzenetére
Amennyiben van LFE bemenet egy szubládán, azt KELL használni! Abban az esetben megkerüli a beépített frekvenciaváltót és jobb lesz a hangminősége. Semmiféle károsodást nem fog szenvedni a szubláda, ha 65-70 %-ra állítod a hangerő potméterét.
Akkor lehet létjogosultsága a jobb és bal bemenetnek, ha az erősítőn nincs dedikált szubkimenet.
Nem ismerem a Hydra drótot, elképzelhető, hogy kiváló a minősége és passzol az SW800-hoz.
Y csak végszükségben ajánlható, jelen esetben teljes erőbedobással lebeszéllek róla. -
válasz
dunkel
üzenetére
"egyiknek sem volt jó mélye 0 percesen."
Én még soha nem járattam be szubládát, csak rémtörténeteket olvastam a bejáratás előtti állapotról és a procedúráról. Így meg is lepett az első, kellemes benyomás. És ez csak jobb lehet! Egy reflexes SVS volt nálam vadi újan, de csak pár órát ment nálam, aztán eladtam, így fogalmam sincs az előtte-utána állapotról.
"Hydra soundhoz y elosztot feltételezem a kábel gyártója is tud készíteni, ugyanabból ugyanolyan csatikkal."
Ott a pont! Eszembe sem jutott, köszi!
-
válasz
muzsikpeti
üzenetére
"Az svs csekély súlya nem egy komoly subra vall, több mint dupla súllyal , és egy sokkal igényesebb kivitellel is rendelkezik a T12."
A súly tényleg nagyobb (igaz, nem duplaannyi), de a "sokkal igényesebb kivitel"-be inkább ne menjünk bele, mert egyrészt némileg szubjektív, másrészt szerintem nem így van.

-
"Egyrészt az SVS-hez nem kell Y"
Nem létkérdés, nem KELL, most is csak a Right / LFE aljzatba van dugva, de kevésbé kell felvenni a hangerejét a szubnak, ha a Left is be van kötve, tehát onnan is kap jelet.
"megérdemelnek legalább egy Husky szubkábelt."
Hallottam az SW800-at Tamoo huskyjával. Nem éreztem türtőztethetetlen vágyat, hogy vegyek egyet, de nem tudom, mit hoz a jövő. Most Néhai hydra sound szubkábelem van, egyelőre megfelel.
Ja, félreértések elkerülése végett nem egy teljes egész Y-kábelt keresek 10 alatt, hanem egy Y elosztót, amit a Néhai hydra sound-hoz tudok csatlakoztatni.

-
BBéci
legenda
válasz
muzsikpeti
üzenetére
Szerintem Liszinél NSD van.
-
muzsikpeti
aktív tag
válasz
liszi70
üzenetére
Szerintem nagyon nem egy kategória a kettő, nem a T12-höz kell egy sb 2000-es svs-t hasonlítani. Talán sb 12nsd lehet vele egy szinten, de még szerintem az is kevesebb nála.
Az svs csekély súlya nem egy komoly subra vall, több mint dupla súllyal , és egy sokkal igényesebb kivitellel is rendelkezik a T12. -
válasz
muzsikpeti
üzenetére
Olvastam én már ennek az ellenkezőjét is......
Nem véletlenül kerestem SVS-t, és nem vettem meg a T12-t. (Félreértés ne essék, nagyon jónak tartom a T12-t is!
)Még érik a dolog, de most jó lett a kedvem az SVS-től. Mélyebbre megy és simább, így fél óra működés után is, mint az eddig nálam lévő zárt szubok. Bejáratás után még jobbnak kell lennie.
-
válasz
muzsikpeti
üzenetére
"Van akkori katalógusom az auditoriumból, így tuti annyi volt!"
Értem, köszi!
"szerintem az az svs nagyon kevés , hogy megszorongassa"
Egyrészt nincs még eldöntve, hogy eladom, másrészt szerinted a T12, amire cserélted az SW800-at, más kategória, mint ez az SVS?
Egyelőre úgy hallom, nagyon nem kevés ez az SVS!
Az első benyomás remek!Tud valaki jó, de 10k alatti Y elosztót szubhoz?
-
válasz
dgyuri0123
üzenetére
"Bocs, ha off voltam"
Ez off???

-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok.
Csak annyit szeretnék jelezni, hogy le a kalappal az Oct@g@n Audio előtt.
Volt egy kis gondom a Nad T748-al. Kicsit pattogott bemenetválasztáskor a hang. Apró kis pattanó hang volt, de engem zavart. Felhívtam őket, visszahívtak, meghallgatták és szó nélkül cserélték egy másikra.
Jó érzés volt, mert manapság inkább el akarnak hajtani, User error indokkal, vagy amit a legjobban szeretek, az: "ez ilyen" indoklással.Bocs, ha off voltam, de jó volt megtapasztalni, hogy ilyen is létezik.

Liszi 70. : a kedvedért on-ba raktam.

-
válasz
ricsik
üzenetére
A 180 a kifutó, akciós ára volt, előtte mindig 230 felett árulták, mint most az utódját. Azt tudom, hogy a Focal drágább volt, de nem hiszem, hogy háromszorosan (bár ez nekem jó lenne az esetleges eladásnál
), egyezzünk ki kétszeresben. 
(#83766) turbobusa "Mekkora szobában van egyébként?"
Az egész légtér 41 m2, maga nappali, ahol a cucc van, kb. 20.
-
válasz
ricsik
üzenetére
" Az előd majdnem tripla annyiba került új korában."
230 felett volt a kifutó-ár előtt az SVS, az utódja, ami minimálisan tér el tőle, az most 235k. A Cobalt SW800-ról nincs pontos infóm. Te mit tudsz az új áráról?
"És mit vársz az új subtól?"
Hónapok óta lesem a hirdetéseket, használt, zárt SVS-t keresve, mert a jó hírének hatására nagyon érdekel a hangja. Nincs. Sehol. Se híre, se hamva egyelőre zárt SVS szuboknak kéz alól. Valamilyen oknál fogva, nem nagyon akarják eladni. Ez is erősítette bennem, hogy kipróbáljam. Találtam egy új, külföldi ajánlatot, ráúsztam. Nincs nagy kockázatom, ha nem jobb, mint a Cobalt, akkor szerintem kis buktával (vagy kis szerencsével akár árában is) el tudom adni. Régóta izgat egy SVS, most kielégítettem ezt a vágyamat. Ennyi. Egyébként tökre elégedett vagyok az SW800-al, baromi jó hangja van szerintem, ráadásul szebb a külseje, ráadásul Focal (jobban megy a többi cuccomhoz), úgyhogy nem lesz könnyű dolga az SVS-nek. (A külső tényezők szempontjából előnye az SVS-nek, hogy kisebb, szellősebben tudom elhelyezni.)
-
Sziasztok!
Kaptam reklámot a Denontól, PROFIGOLD túlfeszülség védő, megéri 15-ért, le van értékelve 37-ről. Vélemény?
Üdv,
Vik -
turbobusa
senior tag
Sziasztok!
Honnan tudom megállapítani egy adott szobamérethez mekkora hangsugárzók kellenek?
Előre is köszönöm!
-
Shingen
addikt
Forumtársak!
Persze én sem vártam csodát a Philips cucctól, de a Tv hangszóróját ki akarom váltani vmivel, mert ha filmet nézek jó lenne vmi normálisabb hangzás.
Ezért gondoltam erre a rendszerre, mivel kb. ugyan ilyen árban vannak a soundbarok,amik szerintem még ennyit sem tudnak.
Azok max Rms 300 W-k.Egyéb javaslat?
-
törölt tag
válasz
coolpet
üzenetére
Ezk a magas vékony cuccok magas és vékony hangot adnak ki.
5 -8 centis hangszóróktól nemigen lehet többet elvárni de ha a logival elégedett vagy, ezzel is elégedett leszel. Sajna ha ujonnan szeretnéd, enek az összegnek többszörösét kell költened. Ezzel pl nem hiszem hogy kihallod az mp3-flac vagy DD-D TrueHD különbséget sem.
Valóban nem neked irtam az 1000 wattot de a filipsznél anyi volt, de 330 RMS sem valósul meg, talán a fele, ami meg éppen neked kell. Megjegyzem 40 watt/csatorna már legtöbb embernek sok hangerőben, kivéve mélynyomó.
"nem értem miről beszélsz"
Lásd: 1 sz hsz. (és nem azért mert szerzője vagyok
) -
coolpet
senior tag
-
coolpet
senior tag
válasz
üzenetére
Rendben, de a keret ennyi, vagy ekorul, hasznalt cuccokat nem szeretnek, en az uj szagat birom, es nem akarok kolteni ra 5 havi fizumat, mellette meg is kell valamibol elni.
Nincsenek oriasi elvarasaim, van egy logitech x230-as PC hangeszkozom, meg vagyok elegedve a hangzasaval.
1-2 szintel ha feljebb megyunk nem banom. Bar nem tudom hogy ezek a magas es vekony cuccok milyen hangokat adnak ki. Sajna itt Zalaegerszegen megszunt a mediamarkt, es maximum az euronicsban tudnak egy kiallitott cuccot meghallgatni.
-
E.... Hát ez? ..... Hogy került ide?

A kérdésem valós, magam sem hiszem el, hogy erre elszántam magam, mivel kurvajó a Focal Cobalt SW 800 szub. Valószínűleg nem vagyok normális, de ebben a közösségben nem érzem magányosnak magam.

A tévéket leszámítva az első új, origi házimozis cuccom, élmény volt kibontani!
Este beüzemelem, ha Isten, haza, család is úgy akarja.Ja, egyébként SVS SB12-NSD.
-
törölt tag
válasz
coolpet
üzenetére
Philips jobb szerintem ha nincsenek elvárásaid és a kereted végképp ennyi akor oké vétel lehet, ismétlem ez tényleg csakis arra jó csak hogy a tévé hangját kiváltsa, mert mihelyt meghallasz egy normális szettet, azt is megbánod, hogy felé néztél és hogy nem vártál pár hónapot és 2-300-ból nem vettél rendes belépő szettet. Mellesleg sokadik lennél..
1000W = 1 kW és szerinted ugy néz ki a kis dobozkáival mint ami tényleg lead anyit? Samsung is kb 100 wattot ha tudés nem többet, filipsz alig többet. 1 000 wattos pl Onkyo, Denon, Pioneeer Arcam nagyvasak vagy külön kapható végfokok. -
coolpet
senior tag
Sziasztok!
Elkepzelesem szerint egy 18m2-es 5x3,6m-es szobaba keresnek 2db lehetoleg aktiv hangfalat, vagy 2 passziv+erositot.
A hosszabbik falon van egy 2,4m szeles szekreny kb kozepen, annak a 2 oldalara lenne a 2 allo torony hangfal a foldre teve falig tolva.
Egy LCD tv-t (t-home set top box) es egy PC-t szeretnek rakotni.
A rendelkezesre itelt keret olyan 30-40K korul lenne.
Egyenlore csak erdeklodom.A teljesitmenyenek nem kell uveget tornie, szerintem egy MAX 50W-os tema megfelelne, csak szoljon relative tisztan. TV adas + MP3, max jatek menne rajta nem Mozart.
Jo lenne ha a hangfalban lenne mely, kozep es magas is, nem kell kulon SUB, vannak szomszedaim is.
Mi lenne a javaslat ami magyarorszagon si kaphato? Csak ujban gondolkozom.
Ja es ne 30cm magas hangsugarzokban gondolkozzunk, nezzen is ki valahogy.
Valami hasonloban gondolkodtam:[link]
Koszi!
-
Shingen
addikt
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy az alábbi termékről vkinek véleménye, tapasztalata, ismerősének rokonának van, stb????
62 az ára megérni?
Köszi!
-
Hopkins_001
tag
-
Norbi 72
veterán
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
xtremetuning
üzenetére
Inkább töröltem, hogy legyen már vége.

-
xtremetuning
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
"kíváncsi lennék rá, hogy egy 15-20 literes dobozzal hogy szólna. a Transformers."
Transformersről beszélsz és felhozod a sztereót ???

Majd csodálkozol, hogy moziról beszélek ?...valaki itt fordítva nézi a mozit....
-
devil-k
nagyúr
válasz
Hopkins_001
üzenetére
-
Hopkins_001
tag
Hali! Yamaha rx-v361 hez keresek univerzális távirányítót. Valaki tud ajánlani aránylag strapabírót? Gyárin a hangerő gombok teljesen kimúltak.
-
axwel18
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Sok sztereó erősítőn van bár szerintem értelmetlen. Egy példa.

-
t.zolka
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Hangfal vásárláson töröm a fejem, és az avx-n találtam is egy nekem tetszőt, egy Heco Victa 601-t, 75e-ért. Az eladó srác szerint, kb. 50 üzemórás, és ő a második gazdája. Kicsit keveslem ezt 50 órát, mert szerintem úgy 2011 vagy 2012-es lehet, de nem találtam pontos infót, hogy mikorra tehető ez a széria. A többi hangfalam is Heco, egy Victa 2 C101 és egy Victa 2 201. Egy régebbi Marantz SR4600 erősítővel hajtanám, egyenlőre mélyláda nélkül. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek megéri az árát? Ezek a kis 12 centis hangszórók elég mélyet adhatnak? Vagy vegyek egy új, akciós Victa 2 501-et, 80-ért? Nagyobb hangszórók, több mély?
-
prannk
őstag
Üdv!
Lenne egy Panasonic SC-PT 160 as 5.1 es dvd házmozim. A hangfalakat tudom működtetni a PC-mel? Ha igen hogyan?
-
mcmike
őstag
válasz
Oldfighter
üzenetére
Rendben, de ha találok valami jó vételt Yamahára vagy Pio-ra ugyanebben az árkategóriában, akkor azért azt nem szeretném majd elszalasztani.

@Dorian: igen, azért annak is meg van az esélye hogy nagyobb kategóriással több kijön ezekből a dobozokból. Majd szépen nyitva tartom a szemem a hirdetéseken...

A Yamahánál most hogy van a számozás egyébként? Anno volt egy RX-V550-esem, de most nem látom tisztán a dolgot.

Az évjárat az utolsó karakter? pl. ezek egy kategória csak másik évjárat: 673, 675, 677?
RX-V 6xx vagy 7xx széria egyébként ajánlott? Sajnos csak egy-két tesztet találtam egy-egy típusról, de azok sem valami részletesek (673-as nagyon jó eredményt ért el, gondolom ezért mindenki ezt keresi, és ezért is mehetett el villámgyorsan a hardverapróról..
). Ha valaki tudna linkelni értelmes tesztoldalt amikből kiderül hogy mi a különbség ezek között, azt megköszönném... 
-
gorbep
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
...HiVox Myotis.... amit hallottam is.... de sok sztereónak, illetve előfoknak van sub kimenete.....

PEACE

-
eboostr
aktív tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Előfordul, szinte minden sztereó erősítő gyártónál megtalálható külön sub kimenet, de szerintem pre-outra is lehet kötni, mondjuk vágásokat nem tudom hogy állítom be, de lehet nem is kell.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
xtremetuning
üzenetére
Te más hozzászolasára hivatkoztál.
En csak arra reagáltam. Miszerint, ami jó zenére, az jó filmre is.
Nem mellékesen: sztereoban hol van mélynyomó?
Mutass olyan sztereó erősítőt, amelyiken van sub kimenet.A lényeg, hogy nincs rajtam sapka?????
-
xtremetuning
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Ne terelj. Nem literről volt szó, hanem márkáról. Tessék visszaolvasni a gondolatmenetet. Figyelmesen.
Mellesleg monitorokkal is tudok jó teret csinálni. A szub(ok) pedig elvégzik a dolog lényegi részét.
-
-
Oldfighter
senior tag
-
kimi02
őstag
Itt vannak a grafikonok.
6 pontos mérés.

1 pontos mérés.

A 6 pontos mérésnél valahogy mosottá vált az egész hangzás.
De ezt látni is a grafikonokon. -
Oldfighter
senior tag
válasz
nagyfejü
üzenetére
Ebben az esetben erős kompromisszumot kell kötnöd. A hét hangdobozról le is mondhatsz, nem lehet ésszerűen elhelyezni őket. Az öt csatornánál maradva pedig vagy előrébb húzod a kanapét, vagy a teljes hátsó tér kihasználatlan lesz. Ezekben az esetekben érdemes bibol vagy dipol hátterekben gondolkodni.
-
mcmike
őstag
Sziasztok,
Érdeklődni szeretnék, hogy ti milyen erősítőt ajánlanátok egy Dali Zensor 7 szetthez (5.0, SUB nélkül). Most jelenleg egy Pioneer VSX-921-K hajtja őket, de elkacérkodtam a gondolattal hogy esetleg lecserélem, ha van értelme. Van értelme egyáltalán a cserének?

Ha ajánlotok, akkor Yamaha vagy Pioneer legyen lehetőség szerint. Használttól egyáltalán nem fázom, sőt! Inkább használtan szeretnék majd valami best buy-t elcsípni.
Pl. ilyenekre gondoltam: Yamaha RX-V673, 675, vagy most hirdetnek Yamaha RX-A730-ast is. Utóbbiról mi a vélemény? Megéri az Aventage széria?

Előre is köszi a válaszokat!

-
kimi02
őstag
Nekem is volt Denon 4810
Ha több ponton mérettem nem volt jó a hang.Legalábbis nálam nem jött be amit csinált.
Viszont ha csak egy ponton mérettem ahol ültem , akkor sokat javult a hangzás.
Próbáltam másik mikrofonnal is nem a sajátjával, akkor még jobb lett. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Reklámblokkolók topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Videós, mozgóképes topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fractal Scape: Gamer headset vájtfülű játékosoknak
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Zalman T4 PLUS FSP 700W
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3347, 100% Akksi
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN NULL Perces
- Keresek BOSE / JABRA / SENNHEISER / Bowers szervizest
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

az elfoglalt

Bár nagy test nagy élvezet, most éppen semmi előnyét nem érzem az SW800 28 kilójának az SVS 16 kilójával szemben, mint ahogy úgy hallom, semmi jelentősége az SVS 400-800W-jának a Focal SW800 175W-jához képest. Hiába a specifikáció szerint sokkal több W-os erősítő, sokkal jobban fel kell tekerni az SVS-t és a T12-t is. A számok lassan tényleg egyáltalán nem fognak érdekelni, jól mondtátok annak idején.

Az első benyomás remek!