- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fape
senior tag
Annyit haladtam a nyomozással, hogy a hdmi 1.4-s (hdmi high speed with ethernet) kábelt nem szereti csak. Próbáltam 4 db-t, egyikkel se megy. Egyik kábel se rossz/törött, mind tökéletesen muzsikál ha a tv és az erősítő közé rakom. Csak a raspberry és erősítő között "megy el" tőle az ARC.
Na de random kínai monitornak való hdmi kábellal (csak videó és hang semmi egyéb) megy rendesen az ARC. Ilyenkor viszont nincs cec a raspberry felé. (Hiányoznak szálak, nincs minden a hdmi csatlakozóban lévő "láb" összekötve két végén.)Másnak is volt már hasonló problémája?
Valami tipp, hogy mi lehet a gond?
Egyre jobban azt érzem, hogy valami beállítás nem okés. De vajon melyik?Előre is köszi a segítséget.
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
fape
senior tag
Sziasztok!
Találkoztatok már olyan hibával, hogy az ARC csak akkor hajlandó működni, ha nincs az erősítő egyik hdmi bemenetére se kötve semmi?
Az én esetemben egy Onkyo TX-NR414 és egy Samsung UE40ES6100 van összekötve, amihez egy raspberry pi-t és pc-t szerettem volna kötni. De ha bedugom őket akkor nem megy át a hang hdmi-n, sőt a tv nem is látja az erősítőt.Én szúrtam el valamit (beállítást/kábelezést) vagy valami hardver hiba lesz?
Előre is köszi a segítséget.
-
fape
senior tag
válasz Norbi 72 #84910 üzenetére
Köszi szépen! Pont ettől tartottam
Még egy B kérdés: Milyen kábelt érdemes a bekötéshez venni?
Mind a Onkyo TX-NR414 + Polk Audio TSX 330, mind a Onkyo TX-NR515 + Polk Audio TSX 440- kombohoz érdekelne milyen kábel "illik".Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
fape
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy lapos tv-m, eddig a beépített hangszórókkal bosszantottam magamat. De szeretném lecserélni egy fokkal jobbra. Aszem decemberben már érdeklődtem, hogy milyen belépő szintű összeállítást javasoltok főleg (99%) mozizásra. ( 5m X 4m, 20 nm- szobába)
Akkor egy Onkyo TX-NR414 + Polk Audio TSX 330 (+ esetleg Polk Audio PSW 110) kombót ajánlottatok.
Bízom benne, hogy ez még mindig meg állja-e e helyét. Így van?
Vagy van esetleg jobb összeállítás ebben az árkategóriában?
Mit a jelenlegi best buy-ok?Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv,
fapeNem ezeket a drónokat keresik!
-
fape
senior tag
válasz MasterMark #62029 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ.
Tehát akkor ha jól értem: a Denon AVR-X500 + Eltax Universe HCP és a Onkyo HT-R 558 + SKF-4800 + SKS-4800 érdemes meghallgatni, hogy melyik szól jobban?
Látatlanba/"hallatlanba" a Denon jobban tetszik
ui.: Boldog újévet mindenkinek.
-
fape
senior tag
válasz Norbi 72 #62024 üzenetére
Szia!
Mennyi a keret? Mondjuk olyan 120-130 000.
Zene/Mozi arány? Na ez jó kérdés jelenleg 100% mozi van tervezve.
Szoba mérete? 5m X 4m-s a szoba, de olyan 3m X 4m az a rész ahova házimozi kéne. (onnan lehet értelmes rálátni a tv-re)
Közben azért kutakodtam én is. Sztem kb ezek amik szóba jöhetnek. De kérlek javítsatok ki ha tévedek.
Pioneer HTP-072
Onkyo HT-R 558 + SKF-4800 + SKS-4800
Onkyo HT-S3505
Denon AVR-X500 + Eltax Universe HCPAzt nem tudom, hogy a két utas hangszórókkal jobban járok-e vagy sem.
-
fape
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Sajnos még teljesen kezdő vagyok a témában.
Szóval van egy lapos tv-m és raspberry pi-n futó xbmc-vel nézek sorozatokat és filmeket. A két eszköz hdmi kábellal van összekötve. Egyelőre a tv hangszórójával kínozom magam, ami változtatnék.
Ezért szeretnék beszerezni egy 5.1-s házimozi szett-et. Átolvastam a téma összefoglalót, rákerestem az ott ajánlott belépő szintű szettekre. Nem találtam olyat, amit még forgalmaznának.
Első körben nem terveznék nagyon drága és profi cuccokat venni.Tudnának ajánlani nekem olyan szettet/szetteket, amik jók lennének egy kezdőnek és meg is lehet őket találni a boltokban? (Tudom, hogy használtan sokkal jobbat tudnék venni, de nekem szükségem van a számlára) Vannak ajánlott boltok?
Előre is nagyon szépen köszönöm segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vezetékes FEJhallgatók
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...