Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 FE amire vágytam
- Idei legolcsóbb mobilját dobta piacra a Samsung
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Valósággá vált a Tecno szupervékony telefonja
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mettek
addikt
erről vélemény?
-
Csabroncka
addikt
Valaki aki járatos az infra vezérlés bekötésben segíthetne nekem. Tehát az erősítő 12V-os 3,5-es monojack jelet fogad/továbbít.
Adott a Dune HDTV102-őn egy sztereó 2,5-es jack hosszabbító.A kérdés, hogy kompatibilis-e a két eszköz így egymással, vagy azzá lehet -e tenni megfelelő méretű és kötött jack dugókkal?
kábelre egy példa
még egy példa
A kérdésem főleg arra vonatkozik, hogy mi és miért van különbség a 3 csatornás és a 2 csatornás vezérlés között, egyáltalán kompatibilis vagy semmi köze egymáshoz
?
-
törölt tag
válasz
mettek #83496 üzenetére
Nem hallottam...
bár attól jó lehet, de sokat nem lehet elvárni. zárt kivitellel és 85 dB érzékenységgel eléggé szomszédbarát kivitel lesz.
Árát megérheti. bár ettől többet várok.(tudom 109 de 10-et hozátehetsz egy hónapon belül is) Ha JBL scs178 lenne az lenne az igazi, az áráért korrekt hangfal, ha találsz használtan csapj lke rá, 100 alati ára van.
Bár picit elgondolkodtam helyzeteden, nekem irod #82463-ban hogy jófejségből adjon valaki 100 ezret...(házimozim sincs de lassan elcsábulok egy Onkyo egydobozosra is akár már-már ott tartok), erre azt mondom: a Logiteched kb anyiba kerülhetett ujonnan, te évek(akár 2 akár 5) mulva ugyanannyiból szeretnél jobbat kihozni, miközben a forint gyengülő tendenciát mutat, ez inkáb nonszensz gondolat.De ne sértésnek vagy bántásnak vedd, nem személyes, csak mint a két öszeget összehasonlitásként irom mint két összeget, hogy akkor és most menyit ért ez az összeg. -
KisTücsök
addikt
válasz
xtremetuning #83326 üzenetére
Ilyeneket tudsz/tudtok még írni? Azt hiszem, az Arcam 400-as tesztjénél olvastam, hogy a SW 1. részénél a fogadverseny alatt hallkan zene is szól... Majd még párszor meghallgatom, de nekem nem nagyon tünt fel a zene. Vagy hallom, csak nem tudom, hogy azt hallom.
-
mettek
addikt
Wharfedale wh20 surround-ról mi a vélemény?
-
jeni
félisten
válasz
cornflix #83483 üzenetére
Szia
Ezek szerintem jobbak. Innen egy LG-ebben még Blu-Ray olvasó is van ! Philips
LG a média terén kevésbé válogatósabb egyesek szerint. -
cornflix
újonc
Sziasztok!
Előre is bocs mindenkitől, jó hosszú és bonyolult leszek
Egy "házimozit" szeretnék vásárolni. Idézőjelek közé írom, mert sajnos a keretem amit rászánhatok, a topik összefoglalójában említett belépő kategóriás rendszerekhez se nagyon elegendő. Körülbelül 50-60 E Ft-ről beszélek. Szerencsére a szoba, ahová a hangfalak kerülnének, igen kicsi, kb 10-12 nm. Nomeg a használt termékeket sem vetem meg, sőt. Ezzel a kerettel tisztában vagyok vele, hogy leginkább használtak közt érdemes nézelődni. Éppen ezért, nem is külön részekben (erősítő/hangfalszett/médialejátszó) gondolkodom, hanem inkább egy komplett rendszerben. A nagy bajom az ezekkel, hogy én soha az életben nem fogok bele blu-ray-t rakni, 3D-s blu-ray-t pláne, de talán még dvd-t se nagyon. Leginkább usb-n keresztül, külső háttértárról, vagy HDMI-n, laptopról üzemeltetném. Itt van például [ez a házimozi.] A hangfalak a kis szobámra elvileg tökéletesek, de félek, vajon az 50.000 Ft-ből mennyit dobok ki az ablakon azért, mert ez BD és 3D képes? Épp ezért gondolkodtam egy médiabox-ban is, de azzal együtt így kompletten nem nagyon árulnak hangfalszettet, úgyhogy rendesen megemelkednének az árak
Még egy nagy kérdésem lenne: A laptopot HDMI-n keresztül a tv-re kötve használnám leginkább, mivel az ebben az árkategóriában lévő lejátszóknak általában 1 HDMI-jük van. Ebben az esetben ahhoz, hogy a hangrendszer megkapja a digitális 5.1-es hangot, annak az 1 HDMI-nek feltétlenül ARC képesnek kell lennie, vagy máshogy is megoldható a dolog?
Itt van még [ez] a házimozi, az előző linkelt dvd-s kistestvére. Ha a Blu-ray funkciót úgysem használnám, ez jobban megérné? Vagy a hangfalai is annyival rosszabbak?
Már két napja keresgélek, de nem találtam ezeknél jobbat. Nektek esetleg van ötletetek?Előre is nagyon köszönöm a segítséget!!
Csak egyet ne javasoljatok, hogy emeljem feljebb a ráfordítható keretet, mert az sajna nem megySzép napot!
-
tPedro_
őstag
Sziasztok!
Talaltam egy aprohirdetest, kivancsi lennek, hogy jo ajanlat-e. En laikus vagyok a temaban:
Sony STR-DE585 receiver
Toshiba SD290EKE dvd player
Jamo E 350 front speaker
Wharfedale WH-2 center speaker
Wharfadale WH-2 surround speaker60e-t kernek erte.
Vagy hasonlo arban jobbat is ki lehet fogni?
Koszi elore is.
Udv.
-
-
Osynho
addikt
válasz
mettek #83472 üzenetére
Szerintem ilyen kis bögre hangfalakkal és belépő szintű erősítővel ne várj sokkal jobb hangot, mint amit a logitech tud.
"nem egy igazi házimozis cucc"
Az általad kinézett rendszer se lesz az, sajnos.
Szerintem érdemesebb kicsit még gyűjteni, mint a mostani összeget kiadni és csalódni a kapott hangban.
Mondjuk az ajánlott dolgok nem tűnnek rossznak, használtan érdemes nézelődnöd mindenképpen.
-
mettek
addikt
erről valami infó? Magnat interior 5.1
[link] -
adodaniel
őstag
válasz
mettek #83470 üzenetére
45e a hátsók + a center, amit Sanci38 linkelt...
Valamint erősítő, ami belefér a keretbe.Nem nekünk kellene találni, neked kellene venni a fáradtságot és keresni. Megkérdezted itt a közösséget valamiről, elmondták, hogy az nem ajánlott. Linkelgetnek neked, hogy még csak "dolgoznod" se kelljen. Ha ezek után úgyis az eredeti elképzelésed szerint akarod kidobni a pénzed az ablakon, akkor hajrá. Csak akkor kár volt megkérdezni...
-
mettek
addikt
válasz
Gergőke88 #83471 üzenetére
olyanom van
azt akarom lecserélni. Korábban volt egy yamaha erősítőm yamo hangfalakkal de valami őskövület volt a hangrendszer, eladtam, aztán vettem a logitechet ami nem rossz de messze nem egy igazi házimozis cucc ezért váltok most. De fontos a kis méret mert a hátsó hangfalaknak pl nincs fix helye. Ha filmet nézünk kirakom őket, ha vége akkor elrakom mert útban van. Szóval nem egyszerű de holnap megyek és meghallgatom azt a H/K-t...ha nem tetszik, akkor még spórolok tovább, ha bejön akkor szuper.
-
mettek
addikt
válasz
#09634560 #83469 üzenetére
köszönöm szépen, szép hangfalak de ezek is 50ezer/pár. Lehet nem említettem de 5.1-es hangrendszer a cél, nem 2.1. Ha veszek 4 db ilyen hangfalat az már 100ezer plusz center kb 25ezer plusz mélyláda kb 40-50 ezer ami már 200
A H/K és a Denon erősítő ennyiből megvan zsír újan 3 év garival. Nem kötekedni akarok de eddig használtban nem láttam olyan erősítőt vagy hangfalszettet ami megfelelő lenne nekem. Ha esetleg találok egy erősítőt 50ért ami most a boltban 150-200 ezer akkor arra lecsapok -
mettek
addikt
válasz
#09634560 #83458 üzenetére
Én meg azt mondom csak BMW-t vegyél akkor is ha csak Suzukira van keret. Ez egy ilyen dolog. Ennyit tudtam rászánni. Mondhatod hogy Boston Acoutics meg JBL vagy Bose ha egyszer nem fér bele. De ha valaki kisegít egy 100ezerrel jófejségből, akkor megfogadom az alábbi tanácsokat és ötleteket
-
mettek
addikt
-
válasz
Norbi 72 #83451 üzenetére
Valóban használtak a szettek, ezt elfelejtettem...
#83450 adodaniel: nincs rajta optikai kimenet.
Köszönöm a válaszokat, így most már értem.
Majd utánanézek a Yamaha 375/475 szériáknak, mennyibe kerülnek használtan. (A LAN csatlakozót még nem döntöttem el, de ha már egyszer veszek, ezen nem kellene spórolni.) -
mettek
addikt
válasz
Gergőke88 #83444 üzenetére
Mér hülyeség? Pénzem ennyi van rá. Max 100ezer hangfalra. Nem vagyok pesti hogy a használt cuccok után járkáljak na meg az még úgy is többre jön ki ha elkezdem ezeket összeszedni. Hely a szobában nagyon kevés és csak kicsi párkányra, polcra tudom tenni a hangfalakat ergó a nagyobbak kilőve. Illetve nem kell audiophile legyen csak szebben és pontosabban szóljon mint a z906. Az erősítô meg elvileg nem rossz cucc. Állítólag mélyorientált a hangképe ami kifejezetten tetszik. Van egy denon d1100 fülesem, annak is ilyen mélyes hangja van de nagyon bejön.
Holnap megyek a boltba és meghallgatom mielőtt megveszem. Ha tetszik elhozom. -
Norbi 72
veterán
válasz
robcsekwow #83454 üzenetére
-
robcsekwow
tag
Srácok!
Nekem van egy gépem, Mini-ITX platformmal, de az eredeti lap benne p3-as volt, azzal kompaktibilis csatlakozó van a belső hangszóró kábele végén, ami 2 pines, az új lapé viszont 4 pines.
Mivel nem akarok ezzel bajlódni, hogyan tudnék 3,5-ös Jacket pakolni rá?
A hangszóró egy Compaq 104677-002 0H61p. -
adodaniel
őstag
válasz
TwentyFour #83447 üzenetére
Hálózati funkciókra példa: internetrádió, böngészőből/mobileszközről vezérlés, média streamelése más hálózati eszközről, spotify ...stb. Hogy ezek közül melyiket tudja ez a típus, annak utána kell nézni.
(#83449) Kvardlipot A DVD lejátszódon van optikai kimenet?
-
válasz
Norbi 72 #83393 üzenetére
És ha az erősítőn spórolni akarnék (az ajánlottak hangfalszettek ~100 körül vannak)? Mennyire követendő az 1. hsz: "5.1-es rendszerben, a front-center-surround dobozokra költendő összeg, az erősítő árának körülbelül duplája legyen"
Pl. a Yamaha RX-V375 is mindjárt kevesebbe kerül.Vagy pl. egy Pioneer VSX-323-K? (ez most 50-re van akciózva)
Eszembe jutott valami, ne haragudjatok, ha hülyeségeket kérdezek, nem értek hozzá...
A csatolt képen levő Pio-ra a régi dvd-t rá tudnám-e kötni? A dvd lejátszón csak koax van, hdmi nincs. Az erősítőn van egy koax bemenet (de az CD, így gondolom kilőve), és a dvd bemenet az csak 2 csatlakozós. Utóbbiakból le tudja keverni az 5.1-et? -
törölt tag
válasz
Vikthor #83422 üzenetére
Örülök, hogy végül nekiálltál legalább ennek, követendő példa, pedig ugye először hitetlenkedtél... mennyivel előrébb lennék, ha mindenki legalább ennyi fáradtságot venne és kevesebbet beszélne levegőbe. Lehet csacsogni hülyeséget, én is megteszem, előtérbe helyezni saját ízlést másokéval szemben stb, de tapasztalat nélkül hányni mindre, az nem OK. szvsz.
(#83431) eboostr
Nem értek a technikai részéhez, ahogy a szoftveres 3D LUT készítéshez sem, nekem a végeredményhez ugyanúgy szakember (hozzáértő) segítsége kellett. Szerencsére vannak nálam sokkal okosabbak,
de szeretném megtanulni, ahogy egy colorimeter vásárlásán is gondolkodtam már, végül is egy életre veszi az ember, ma már túl drágának sem mondható.
-
TwentyFour
tag
Sziasztok,
Az alábbi hangfalszetthez szeretnék erősítőt venni, és a Yamaha RX-V377 -et néztem ki. Az erősítőbe 2-3 hdmi kábelen megy majd a video+hang (PC, bluray lejátszóból, +lehet hogy a set-top box is rá lesz dugva.) Az erősítőből egy projektorba menne tovább a videojel szintén hdmi-n keresztül. 2D és 3D filmekről lenne szó.
A kérdés, hogy a fentebb említett erősítő szerintetek jó lesz-e a hangfalszetthez, és felhasználási célra? Esetleg nézzek olcsóbbat (drágábbat nem nagyon szeretnék csak ha feltétlenül muszáj.)Köszönöm,
Richard -
Osynho
addikt
válasz
Hossel #83427 üzenetére
"A hangfalak a HIFI optikai bemenetéhez csatlakoznak"
Na ezt nem hiszem.
" Egyébként nem tudom pontosan milyen típusu hangfalak, annyit tudok, hogy nem kell áramba dugni őket, nincs is mivel."
Mindent be lehet dugni mindenhova. A falumban az egyik agysebész be is dugta a 220-ba a hangfalat. Azóta nem szól. Nem értik miért.
-
Hossel
tag
válasz
mivamma #83426 üzenetére
Nem tudom milyen pontos típusokat írjak.. A hangfalak a HIFI optikai bemenetéhez csatlakoznak. A HIFI RCA-Jack kábellel csatlakozik a PC hangkártyájához. Néha elkezd zúgni vagy mittudom én.. És ha megmozgatom a RCA-Jack kábelt megjavul. Egyébként nem tudom pontosan milyen típusu hangfalak, annyit tudok, hogy nem kell áramba dugni őket, nincs is mivel.
-
mivamma
senior tag
válasz
Hossel #83424 üzenetére
Szia!
" Van két Sony hangfalam, amik szerintem jobban szólnak, mint a 3szor akkora új hangfalak. " Ez aztán a magas kezdés!!!
Az összekötéseket sajnos nem értem, de ha leírod az összetevők pontos típusát, akkor megpróbálunk segíteni.
Látatlanban: Erősítőt kellene venni!
Ugye nem sztereó, mert arra van saját topik is.
-
Hossel
tag
Üdv! Sose voltam otthon a témában. Van két Sony hangfalam, amik szerintem jobban szólnak, mint a 3szor akkora új hangfalak. Viszont egy Hifire van rá kötve optikai kábellel, vagy mi
és amióta megvannak, néha nem is tudom milyen hangot ad, zúg vagy sípol, zavart hangot ad. Ugye a hifi meg össze van kötve PC-vel RCA to Jack kábellel. Cseréltem már ezt a kábelt is, megmaradt ez a hang így is.. Aztán mozgatni kell, lefele feszíteni és jó lesz a hang... Erősítőt kellene vennem?
-
válasz
Toobee #83407 üzenetére
Értem és köszi a javaslatot, de most hogy elértem ezt a minőségbeli javulást mind képben és hangban, nem bolygatnám tovább, mert itt beza nekem WOT is kell meg esetleg egyszer végigjátszós Wolfenstein New Order nemsokára. Csak ez a CAD win 8.1 sound optimizer önmagában azt eredményezte, mintha egy klasszissal jobb erősítőt vettem volna. Remélem nemsokára megkapom az új állásomat és akkor a kábeleket is "rendbe" rakhatom (táp/audio).
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok.
Olvasgatok a Nad T 747-ről és azt látom, hogy gond lehet a HDMI-n keresztüli képfrekvencia váltással.
Azaz a 24 és az 50hz-et kézzel kell beállítani? Létezhet ilyen???? Vagy csak a felhasználó béna? 1.3-as HDMI-n át kéne menni mindenféle video jelnek gond nélkül, kivéve persze a 3D-t, nem?Főként a HD hangok miatt is, hiszen azok a BD formátummal vannak pariban, az meg 24hz-es.
Ha valakinek van esetleg Nad T747, kérem világosítson fel, mert ma mennék venni egyet és jó lenne tudnom, mire számítsak.
Köszi minden segítséget.
-
-
Norbi 72
veterán
válasz
mettek #83409 üzenetére
Ne legyen benne állványos hangfal?
Csak állódobozok?
A H/K-t nem ismerem,de sok jóra ne számíts..én a helyedben összeszednék egy JBL E20/ES20/ES25c szettet az AVX-ről.
-
mettek
addikt
Mondanák nekem ezen a netdepo oldalon egy jó hangfalszettet? Mer már teljesen bizonytalan vagyok. Max 120 ezerig és ne legyen benne állványos hangfal. Köszönöm
En most a Harman Kardon hkts 16-ot néztem ki. Szerinted?
-
törölt tag
válasz
Vikthor #83402 üzenetére
Innen még egy lépés a Server, optimalizált Server - minimal server mód, de sztereón többet hoz, mint mozin, mérlegelni kell mennyi időt, energiát érdemes beleölni. Képben még könnyen lehet előrelépni, pl HTPC szín-klibrálás/menedzsmenttel. Tömören: kalibráltatod a megjelenítőd, annak képprofilját madVR kompatibilis 3DLUT fájlokká alakítva megeteted a rendererrel, ezután a HTPC-program-megjelenítő összedolgozva, tökéletes átjárású színterében mozog. (Egyszerűen hangzik, de az életben nem az, olyan kalibráló faszit érdemes keresni, aki legyártja helyetted, te csak a késztermékkel konfigurálsz. Argyll cms és egyéb csavarokra, megjelenítő tulajdonságokra is akkor van értelme kitérni, ha megvalósul a folyamat) Ennél természetesebb képminőséget ma nem nagyon lehet elérni, túlzás nélkül érdemi (színhelyes megjelenítésre képes) megjelenítőt feltételezve azt kapod a HTPC-d segítségével, amit a rendező/operatőr a BD-re álmodott, maga előtt látott. Akár több-k dollár/eurós videó processzorok minőségét is képes hozni, vagy lehagyni. Más kérdés, ha valaki képjavítós, hogy ne mondjam VXP-s, Darbee-s, RC-s moszkitó zaj-szűrős, élkiemelős képet szeret nézni... Kérdés ugyanaz, mint hang esetén, mennyi időt, energiát érdemes szánni mások számára hangyafasznyi különbségekért, pl kalibrált megjelenítő+BD50 és egy magasabb algoritmusú chroma upscaling.
Pont néztem az Extremely Loud & Incredibly Close c. filmet. Micsoda természetes színeket kapott, a külső jelenetek szemkápráztatóak, nagy pozitívumként nincsenek elcseszve a belső térben játszódó jelenetek, sehol pirospozsgás, sárgásra színeződött arcok. OK, nem szokásos mozis transzfer, nyilvánvalóan a realitás volt a cél, ennek ellenére a steril filmek között eszement minőség.
-
Toobee
veterán
válasz
Vikthor #83402 üzenetére
Masodik rendszernek rakj fel egy szervert. SSD-rol par masodperc alatt atbootolsz, ha zenelni szeretnel. Arra ne rakj fel semmit, csak egy JRivert. Driverbol is bekenhagynek mindent, csak azt tennem fel, ami nagyon kell. Lemennel minimal server modba, majd egy msconfigos inditassal menne a river, vagy mondjuk XBMC. Szerintem annak jobban csipned a zsiros, erzelmes hangjat, bar alul kisse dunnyogos.
-
kiki22
senior tag
válasz
#09634560 #83396 üzenetére
20 nm korul van a szoba.amit ajnlotok :-) gyujtok meg a mainhoz ha kell.az erosito sincs meg meg csak jo arban talatam most egyet.max olyan 300 ig mennek el amugy a teljes rendszerel.szival igazabol erositobol is elfogadok par tanacsot.ha egy 2-3 tipust tudnatok ajanlani ,h legyen mibol valogatni.addig akarom majd hajtani a cuccot amig megy.nem szeretnek cserelgetni evente :-) filmre lesz jobban hasznalva
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- OTP Bank topic
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 4
- Home server / házi szerver építése
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Panasonic TX-L47E5Y 47" LED TV eladó
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest