Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
addikt
válasz
Norbi 72
üzenetére
Attól függően, hogy mire használnád a szett jó áron van és az AX5i kiemelkedően jó hangú erősítő volt és ma is kenterbe ver párat.
Állapottól függően és nem felejtve azt, hogy ez az erősítő több mint 10 éves a következőt kell megfontolnod!
A mai világban a HDMI-s erősítők gyakorlatilag már elemi szükségletek a nagyobb beruházások elkerülése érdekében -mire értem ezt-
Ha netán BD anyagra irányítanád a figyelmed, ami egyáltalán nem ördögtől való, jó ha tudod, hogy analógon átvezetve az erősítőd teljes mértékben kompatibilis a TrueHD és DTS HD szabványokkal! Ugyanakkor a dekódolási képességei 10 évesek, tehát olyan lejátszót érdemes venni hozzá, amin van kiváló minőségű analóg kijárat 7 vagy több csatornára.
(kábelek ára egy vagyon, és a lejátszó is)A minőséget azért emelem ki, mert ebben az erősítőben van még anyag és bizony még az én LX-60-omat is gatyára veri sztereón.
+
-kiváló strapabíró megépítés
-jó minőségű alkatrészek
-példa értékű sztereó hang
-ár-
-10 éves kor
-dekódolási képességek
-drágább szekrényt kell alá venni a tömege miatt![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-HDMI hiánya -
BBéci
legenda
válasz
Dorian
üzenetére
"A magas tartomány torzításait sokan vélik részletező képességnek."
Csodásan megfogalmaztad a lényeget, ebben is egyezik a véleményünk.
(#83098) Sanci38
Csökkentett új árát megérte az X4000, de inkább vennék 4308/4310-et, az egyetlen pillanatig nem kérdéses. Sőt, a 3808A-t is többre tartom. -
törölt tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Jelenlegi árán minden fillérjét megéri. Még zenén is elfogadható zászlóshajó alatti. Én simán megvenném ha lenne rávalóm .
-
BBéci
legenda
Nagyon kevés tapasztalatom van velük, annak alapján "ingyen sem kellene" kategória.
Szégyen és gyalázat, hogy a Harman International, akik kezében van a Mark Levinson, Lexicon, Synthesis, csak erre képesek.(#83063) cain69
Szeretem őket, éppen egy elő/végfokot próbálok szerezni hosszútávú tesztre.
Hogy ne kelljen keresgélni, Marantzról van szó. -
Játékos
addikt
Jó estét nektek!
A kérdésem a következő: garanciális javítást igényel az, ha a T12-m elkezdett halkan búgni?
Akkor hallani, ha nagyon halk a "műsor", persze hangosan elnyomják a búgást, de így este kifejezetten hallható/zavaró. Akkor is búg, ha nincs beledugva kábel. Ilyet nem csinált eddig, az tuti, mert feltünt volna. 
"Földhurok"-ra kerestem, de az kialakul így ukmukfuk? Mert eddig sose volt ilyen...

-
Norbi 72
veterán
válasz
Csabroncka
üzenetére
Mint Pio-s,szerinted ez a kombó milyen szintet képvisel?Csak úgy érdeklődök.
Szívesen elhallgatnék ilyen régi nagy vasakat,de se időm,se energiám végighallgatni a teljes repertoárt,mint Liszinek..

-
korko78
csendes tag
Sziasztok!Érdeklődnék,hogy valakinek volt szerencséje hallani a:SONY STR-DA5400ES erősítőt?Egy Denon AVR 4310 képest milyen lehet?Válaszokat előre is köszönöm szépen.
-
Csabroncka
addikt
válasz
devil-k
üzenetére
Kompromisszummal, de megfelelően megválasztott magasabb kategóriás erősítővel és normális dac-al korrekt sztereót lehet összerakni.
Arányában nézve ha azt veszem nem feltétlen több, mintha összeadnám a két külön erősítő árát.
Saját példámon nekem most Pio LX60-om van, a lejátszóm pedig Pio 51FD. Még-e két mozira kihegyezett eszköz között is kihallani (én a leendő feleségemmel szoktam tesztelni a rendszert), hogyha analógon a Wolfson WM8740 Dacokkal hallgatom Direct módban a sztereó zenét sokkal szebb, feszesebb, mélyebb terű, mintha az erősítő konvertere dolgozna, na persze a kanóc sem mindegy de egy teljen átlagos Valhalla Cuagns (Piccolo) Ezüst-Réz kábel nem feltétlen okoz ekkora előnyt amekkorát hallani.
Én azt mondom rá, hogy korrekt és szépen szól, kompromisszumként abszolút elfogadható.
-
-
törölt tag
válasz
liszi70
üzenetére
Jelen estben nem értünk egyet, erősítők esetében sokszor dogmák mentén repkednek hozzászólások mindennemű konkrét tapasztalat nélkül. Legrosszabb mikor évekkel, vagy generációkkal azelőtti típusokra építkezve. Az a baj ahogy ezt írom, már menthetetlenül okostojás leszek,
úgyhogy be is rekeszteném magam. -
devil-k
nagyúr
Szerencsére, nem érdekel annyira a sztereó téma, mint ahogy fentebb is írtam.
Ilyen téren nincs bogár a fülemben. (Hál' Istennek). A mozi jobban megy nálam illetve a koncert BD. Ismerem magam és nem ülnék le a sztereó elé. Ráadásul időm sincs rá.Majd öregségemre.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként ha PC-hez érdemes venni DAC-t?
-
válasz
üzenetére
Na így már értem, kösz!
"Szándékosan offoltam, nem a nagy igazság szólt belőlem, csak személyes vélemény ill tapasztalás."
Szerintem körülbelül mindenki a személyes véleményét és tapasztalását írja minden témában, ilyen alapon az egész fórum halvány egérszürke lehetne.

-
-
Dorian
félisten
válasz
devil-k
üzenetére
Akkor már csak dinamikában és a hangszerek testességében, "valóságosságában" lesz hiány.
A DAC a többi dologban segít.
A külön sztereó nehéz kérdés, mert amikor összedugdosom, bekapcsolom, imádom, óriási élmény, így sosem szól mozierősítő, de határozottan és sokkal kevesebbet hallgatok ezért (az ezzel járó macera miatt) zenét.
-
devil-k
nagyúr
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Ha megküldöd egy jó DAC eszközzel, akkor már tuti lesz. Én is ezt tervezem.
Csak ez ügyben kell valakit meginterjúvolnom, hogy 150.000 Ft-ig mit érdemes és hogyan venni. (DAC). -
törölt tag
válasz
liszi70
üzenetére
A Denon maradt alul, az ő szeméevl írtam a hozzászólást. Szó sincs az Onkyo részéről eltűnő részletekről mozin, sem. Nyilvánvalóan más karakter, de nem az itt divatos és hangzatos kijelentések miatt jobb egyik vagy másik, amellett, h mindkettő 10/10 kategóriájában, csak mások. -
válasz
üzenetére
"Mozin mindkétszer hangyafasznyival elbukott dinamikában, részletekben, térképzésben."
Mármint melyik?
"Koncerteken sem volt részletezőbb, inkább természetesen finomabb, azaz némileg jobb."
Mármint melyik?
(Biztos én vagyok hülye, de nekem nem egyértelmű. Tessék úgy fogalmazni, hogy a hülyék is megértsék!
) -
törölt tag
Kétszer vizsgázott a Denon 4810 az Onkyo 5010-zel. Senki nem mondhatja, h elapróztam, természetesen már az új LS-sel. Mozin mindkétszer hangyafasznyival elbukott dinamikában, részletekben, térképzésben. Koncerteken sem volt részletezőbb, inkább természetesen finomabb, azaz némileg jobb. Végül Onkyo maradt, egyszer sem volt tolakodó, vagy erőltetetten dögös, kizárólag, ha a film úgy kívánja. Ezzel a picivel nő a Denon fölé részemről. Mindkettő maximálisan ajánlott, élnék vele együtt, azt hiszem ha HM erősítővel szteróznék, Denon is maradhatna.
-
dunkel
őstag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Denon 3808 és fölfelé
Arcam 300 és fölfelé
...de ezek mozigépek. Tisztában kell lenni vele ez mit jelent, nehogy megint csalódás legyen a vége. -
axwel18
senior tag
Sziasztok! Szereztem egy új (nekem új) Denon AVR-2310-est szépen beüzemeltem beállítgattam de bele ütköztem egy problémába. Hdmi-vel van bekötve a pc és a blu-ray lejátszó is. De ha blu ray lejátszórol nézek filmet a számítógép akkor is oda viszi a jelet pedig a bemenet nem azon van. Denon avr 1312-essel nem volt ilyen gondom azzal csak ha kiválasztottam vitte oda a jelet más esetben a dvi-ra tolta a gép a jelet. Nem értem a dolgot.
-
devil-k
nagyúr
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Nekem bejött/bejön az X4000 mozira. Zenében (sztereó) is jobb, mint az X2000, DE a jó az nem ilyen még.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Ha a helyedben lennék én számításba venném a tomic által árult Denon 4310-et is (feltéve, ha nem kell a 3d)szerk.: közben látom, hogy már le van zárva a hirdetés. Mondjuk azon az áron nem is csoda, hogy elvitték
(#83065) Vikthor: az már elkelt, bár van most fent egy ezüst X4000
-
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Bubu árul X4000-es Denont, azt érdemes lenne megnézni...
-
dgyuri0123
nagyúr
Köszönöm a h.sz-eket mindenkinek. Tanulságos volt.
Mivel szeretem a finomságot is, nem csak a zúzást lehet, hogy mást választok.
Még egyszer köszi.

-
Dorian
félisten
válasz
Norbi 72
üzenetére
Nem mondtam, hogy teljesen sz@r zenére, hanem hogy kategóriájában gyenge erre. De tuctucra még jobb is lehet. Más részről filmben sem mindenki a "zúzós-filmes" hangzásvilágot szereti, ezért azt sem lehet kijelenteni, hogy filmre jobb az Onkyo. Ízlés és zenehallgatási/filmezési szokások kérdése.
-
Norbi 72
veterán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
25 kiló tömény moziszörny.
Dorian,ez azért már elfogadható zenére is,külföldi tesztek csupa jókat írnak róla..

(#83050) Lacielvtars 125 ezer,szinte ajándék.
-
Toobee
veterán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Ez így magában nem releváns. Miket hajtottál még ezen kívül? Mihez képest vagy megelégedve vele, persze iszonyat módon?
-
Dorian
félisten
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Talán ez az Onkyos mozivas hangkarakter esszenciája. Ha az tetszik (nyomulós, dinamikus, ütős, de NEM részletező és zenei), akkor a legjobb választás.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
dgyuri0123
üzenetére
link

ezt a típust én nem ismerem, de az Onkyo mindig is név volt...
majd jönnek még akik nálam okosabbak, de én magam is egy Onkyo-t hajtok és iszonyat mód meg vagyok vele elégedve

szerk: mennyibe kóstál egy ilyen használtan?
nem semmi lehet ez a szerkezet
-
dgyuri0123
nagyúr
Hali.
Ezt ismeri valaki? Onkyo TX-SR 876.
Használtan érdemes megpróbálni? Nem ismerem az Onkyokat semennyire.
Kösz a segítséget.
-
Ekkosh
tag
-
Ekkosh
tag
Lehet ide jobban illik mint a HTPC topikba szóval:
A következő htpc / zene streamer összerakására készülök:
- Asrock AM1H-ITX, AMD Athlon 5150, 4GB RAM, 32GB SSD, Liteon 90W kockatáp, Win Server 2012, Fidelizer, XBMC, JRiver
Mivel a zenei hangminőség lenne az elsődleges, a következő kérdésem van. Jelenleg egy Musilan Digital Times kártyám van. Mivel van vele szoftveres probléma (mi lesz majd 2012 alatt..) és csak átalakítóval menne bele a pci express slotba, szerintem megválok tőle. Ti milyen transzportot ajánlanátok mondjuk 20e-ig, ami jó lenne a rendszerembe? (adatlapon) Megmondom őszintén nem éreztem óriási előrelépést az USB és a DT kártya + Kimber DV30 páros között. Nem tudom minél nyúlhattam mellé. Valami dedikált USB? Ha jól látom itt nincs alaplapi coax. Bármi egyéb? Köszi. -
v!ct0y
veterán
Na úgy néz ki, hogy a polk audio PSW 110 et veszem meg. Ahhoz elég lesz egy mono sub kábel ?
-
törölt tag
válasz
spitzelhauer
üzenetére
Emiatt nem. Ha ez szempont akkor dolby atmosra gyűjts :-) hangminőség miatt kell drágábbra gyűjteni.
-
válasz
spitzelhauer
üzenetére
-
spitzelhauer
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem mennyire jelentős az Audyssey MultEQ XT és az Audyssey MultEQ XT32 közötti különbség? Érdemes lehet az utóbbi miatt drágább erősítőre spórolni? -
Sok szórakoztató, ellazító, kikapcsoló, kellemes filmről esett szó ma is, kedvet is kaptam némelyikhez. Mégis azt éreztem, hogy most a Holt költők társaságát kell megnéznem............ Azt mondja a film elején irodalomtanárként Robin Williams, hogy "... Hiszik vagy sem, mindannyian egy napon megszűnünk lélegezni, kihűlünk, meghalunk."............. Pótolhatatlan színész-egyéniség szűnt meg lélegezni...........
-
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
devil-k
üzenetére
Sosem értettem az amik miért gondolják, hogy f*sós-fing*s poénok nélkül nem lehet vígjátékot készíteni.
Mostanában az új filmek közül a The Railway Man volt az egyik legjobb, amit láttam.A Pókember 2 klasszikus mozis BD transzfert kapott, gyakorlatilag ámulás-bámulás végig.
-
törölt tag
Ha érdemi válaszra vársz azt senki se jósolhatja meg hogy egy adott készülék hangfal stb mikor adja be a kulcsot. És még gyártmányokban vagy szériákBan se lehet előre jósolni még százalék arányban se. De borítékolható hogy minél jobb kategóriában vásárolsz annál nagyobb az esélye a hosszab élettartamnak tehát ugyanaz a gyártó kisebb kategóriás készüléke hamarabb adja be az unalmast mint egy zászlóshajó. Számokban kifejezve gy jobb erősítő 10 egy jobb hangfal 15 éves felezési idővel számolható. Ez nem azt jelenti hogy 20 évig bírja hanem addig romlik el a készülékek fele utána jóval gyakoribbak a meghibásodott készülékek tehát nem duplája - bár előfordulhat- de olyan 1.4 szeres élettartamra lehet számolni.
-
bbmt
senior tag
válasz
üzenetére
A 2 egyforma Sub már megvan rég és jól működik a Yamahával. 10 éve darabja vol 130eFt, tudom öreg már,de csak nem olyan rosszak. JBL ATX 100S
Milyen erősítőt ajánlasz? Igazából a Hd hang miatt gondolkoztam el a cserén és feltünt az 5.2 lehetőség.
A nappali 36 nm.
Még a Pioneer vsx423-at néztem,60-70 nél többet nem áldoznék az erősítőre. -
Gaborka30
aktív tag
válasz
Norbi 72
üzenetére
Az erősítőn a video1-hez hozzárendeltem az opt1-et, a tv-n pedig beállítottam a külső hangszórót...
Gyári reset: ilyet találtam a használati utasításban: a gyári értékekre történő visszaállításhoz tartsa lenyomva a VIDEO1 gombot bekapcsolt készülék mellett , majd standby/on gomb és a kijlezőn megjelenik a CLEAR felirat és készentlétbe kerül az erősítő.
Ez lenne az?
Kirpróáltam, de semmi változás sajnos
-
törölt tag
-
Gaborka30
aktív tag
-
Gaborka30
aktív tag
Sziasztok!
Segíytséget szeretnék kérni. Van egy Onkyo TX-SR500-as erősítőm. Eddig semmi bajom nem volt vele. Optikai bementen csatlakozik hozzá egy samsung TV ( ezen keresztül szoktam filmeket nézni merevlemezről), valamint egy Sat TV-s set top box. Eddig tökéletesen működött minden. Most 1 hétig nem voltunk itthon, nyaraltunk. Mielőtt elutaztunk, áramtalnítottam mindent ( ki is húztam a konektorból), tekintettel a viharos időre. Hazaértünk, visszakapcsoltam mindent és azóta nem tudok hangot kicsikarni az erősítőből
. Sem a TV, sem a set top box-on keresztül nem működik. Nem is érzékeli, hogy jelet kapna az optikai kábeleken keresztül. Volt esetleg valakinek ilyen tapasztalata? Mit lehet ne tenni?Köszönöm!
-
spiky03
veterán
válasz
ricsik
üzenetére
Nekem sem. Nekem a FF 1 és 5. része jobban tetszett. Jó de ugye mit is várunk egy autósjátéktól, túl nagy történet nem volt benne. Én angolul néztem DTS-el (1,5 mega).
A Lego kaland egyszer nézhető, volt benne 1-2 jó poén de nem röhögtem halálra magam.
Non-stop az nekem is tetszett, de azért még mindig a legjobb az Elrabolva első része.
Nekem nincs bajom a Pókemberrel sem, Vasas filmeket is bírom mindet.
@(#83015) Norbi 72
Nekem nem jó a héten.
De jövő héttől a jól megérdemelt 2 hetes szabimat töltőm.
Abból 1 hét Balaton a másik hét itthon pihenéssel, filmezéssel. Ha akkor jó neked akár össze is hozhatjuk a találkát, de ezt majd megbeszéljük ha eljön az ideje.
Előre is köszi a lehetőséget.
-
ricsik
őstag
válasz
Oldfighter
üzenetére
NFS nekem nagyon nem jött be, a legutolsó Halálos iramban jobb volt, mint számítottam. Pláne, hogy a Rock srác nem a kedvencem, kellemesen csalódtam. Azért nem nézem meg többször, annyira nem volt jó. Lego film pff, nekem nem volt szupi szuper, Noé botrány, Tokarev nem nagy szám, Non stop jobb, mint vártam, Pókember reboot 1 na ne. Ami egész jó volt az a Nyomtalanul, bár tavalyi. Ami ütött az a Monsters Ball bár az már retro kategória, most láttam csak. Vasember, Transformers jöhet mind, de csak megszokásból.

-
válasz
Norbi 72
üzenetére
"Hát szerintem a Lego film borzalmasra sikerült,gyerekek egyáltalán nem értik"
Ez szerintem nem így van. Például az én összes gyerekem is él-hal érte, meg a szomszéd gyerekek is.
Természetesen vannak benne felnőtteknek szóló poénok, utalások, de az nem megy a gyerekek rovására. Szerintem remek lett gyereknek, felnőttnek egyaránt. Én is jól szórakozom a poénokon, amiből van bőven. 
-
-
Oldfighter
senior tag
Most néztem meg én is a Need for Speed-et. Szerintem van annyira "intellektuel", mint bármelyik Halálos Iramban film, melyeket szintúgy kedvelek.
Nagyon jó volt mind a kép, mind a hangminőség ( magyar DTS-HD ). Színészi teljesítményről ilyen filmeknél kár szót pazarolni; erős jobb lába legyenek a delikvensnek, oszt jónapot. 
-
zolaas
senior tag
Hát gyerekek kövezettek meg, de így vagy 6 hónap után végre 2
szabad estém van ( se csajok se asszony, se senki), és padlógázon néztem filmeket. NFS nekem adta, de csak a hang és látvány. AK2 is. Divergent is. Grand Hotel Budapest is, A lopás művészete is
Mos este meccsezek utána jöhet a Csodálatos pókember 2 
Jah és ami a legjobban tetszett az új Lego movie!!!
-
"Villámgyorsan alátámasztottátok a fórum hírét."
Te most simán blöffölsz. Elég sok fórumban megfordulok én is, de semmi olyan híre nincs ennek a topiknak, mint amire te gondolsz. Egyik legsegítőkészebb, legjobb közösség. Nem a Hi-Fi topikra gondoltál te valójában?

"Látom gyorsan összefújta a szemetet a szél."
És ez sokkal finomabb megnyilvánulás, mint ha valaki marhaságnak titulál egy marhaságot?

-
spiky03
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Volt bizony.

Akkor nézd meg azt is, ott vezetik fel a karaktert. Majd a stáblista utáni jelenettel a Bosszúállókat.
A 2. résznél is van stáblista utáni jelenet, és itt is a Bosszúállókat vezetik fel, de ugye már abból is a 2. részt.Azt már meg sem merem kérdezni, hogy a többi Marvel filmet láttad-e, ami kapcsolódik egymáshoz?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Battlefield 6
- World of Tanks - MMO
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Anime filmek és sorozatok
- Nintendo Switch 2
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- ASUS routerek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3552,100% Akkumulátor
- Hp, Dell gyári 65W USB-C Type-C töltők, tápegységek
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3625
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Akkor hallani, ha nagyon halk a "műsor", persze hangosan elnyomják a búgást, de így este kifejezetten hallható/zavaró. Akkor is búg, ha nincs beledugva kábel. Ilyet nem csinált eddig, az tuti, mert feltünt volna. 

)
Elütöttem, máris rohanok egy moderátorhoz, hogy vegye ki.

A második már némileg értékelhető, mint film is, kiváló hanggal.