Hirdetés
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Újabb átverés? - Viber, Whatsapp
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz Dorian #75497 üzenetére
elkezdtem összeszedni az infókat, mire letelefonáltam,addigra beirtál mindent
Mindennel egyetértek, és én is pont igy tudom. Gondolkodom rajta, hogy kérek egy hosszút, direkt a subnakCecil: a demopéldány ebből a régi szériából nálam van, de oda tudom adni. Holnap is járok a XI. kerületben reggel.
Doriannál az új szériából van.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Egyébként meglepett, mennyire zavarérzékenyek a subkábelek. Kácsa kábelem, meg a próbára itt volt Boxer esetében is T12 bekapcsolás után 5-10mp-ig halkan búgott. Gondoltam ilyen a T12, mindegy, úgyis elhallgat hamar. A végleges Boxer ma lett meg, kicsit távolabb vezettem a kábeldzsungeltől (nem direkt) és semmi bekapcs búgás...
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Én má' ki nem szedem onnan ahol van, vért izzadtam
Bazi vastag lapos rézhuzalokból van, így az 50Hz vígan elfutkározik a belsejében. Ezek tűzön lágyítottak, tehát ellenállóbbak a hajlítgatásra, mikrorepedésekre, ill. ez egyáltalán lehetséges. Meg a rézmolekulák is mittoménhogy rendeződtek. A egész vezető irányra merőlegesen fel van csiszolva és csillámmal dielektrikummal borítva. Így a vezető külsejére szorult nagyfrekis zavarok szóródnak és a csillámban hővé alakulnak. majd kap egy szilikon szigetelést, harisnyát meg dugaszokat.
-
Sefter
veterán
válasz bajnokpityu #75483 üzenetére
Igazad van, nem ajánlottam a 926-ot ,csak olvastam, hogy abba a kategóriába sorolták a KEF-et..de sem a kérdéses erősítőt, sem az xq-kat nem ismerem
Psn ID: sefter_hun
-
cecil
aktív tag
Mondjatok már valamit erről a sín kábelről! meg egy képet is!
-
Dorian
félisten
Na, nekiestem, áthajtogattam a Sínt a Denonba, T3 meg ment T12-be. Megizzadtam.
Denon hangja egyértelműen jobb lett, főleg térben és talán apró részletekben. Pedig tartottam tőle, hogy a vastag, merev kábel hajtogatása után idő kell, mire magához tér.
T12 hangja hátrányára változott, de sokkal kevésbé, mint amennyire a Denon javult. Kicsit "reflexesedett" ha lehet ezt mondani.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Csabroncka
addikt
válasz spiky03 #75477 üzenetére
Én kellemesen csalódtam benne 920 és Dali Zensorral próbáltam real cable, erősítő váltás után elpasszoltam.
"in medias res"
-
Toobee
veterán
-
palu
tag
Sziasztok,
Szerintetek ez az ár hihető, úgy értem nem túl jó hogy igaz legyen?
http://www.ebay.de/itm/Focal-Chorus-816-V-Lautsprecher-Neu-mit-voller-Garantie-/271456623086?pt=DE_Lautsprecher_Martin&hash=item3f341359eeIlletve ha nem Chorus 816V mit ajánlatok a kategóriájában, amihez centert is lehet beszerezni.
-
Kroland25
tag
válasz #09634560 #75471 üzenetére
Oksa akkor ezt is meghallgatom,nem akarok elhamarkodottan dönteni..van már pár meghallgatható szett remélem jól választok majd!Pio lx56 is remélem jó vétel lesz és nem csalódom benne!
[ Szerkesztve ]
Házimozi és ennek komponesnseinek beszerzésében lehetőségem van segíteni akit esetleg érdekel privin megtalál!!
-
spiky03
veterán
Nagy eretnekség a 715ös Focalhoz Sinus Live kábelt venni?
Vagy mi az amit ajánlotok hozzá?Pioneer VSX-920-as erősítővel van hajtva.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
törölt tag
válasz Kroland25 #75463 üzenetére
Hallhattam már. Onkyóval ha jól emlékszem.. de nem paszoltak anno....de erősitőigényesnek tünt.. tehát lehet Marantz vagy NAddal mutatná ki foga fehérjét és lehet nem okozna csalódást... Ha Ikonon nem is, lektoron tuti túl tesz. Tehát javaslom meghallgatásra job erősitővel.
-
BBéci
legenda
válasz PhaetonV10 #75464 üzenetére
Ezt a témát egyszer már felvetetted, akkor is ugyanazt mondtuk, mint most: felejtsd el az autóhifis mélyládákat!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
PhaetonV10
tag
Még egy kérdés. Ez meg ér e 25 ezret, illetve ha valaki ismeri a márkát mit gondol róla? Szerintem ezzel tudom a legköltséghatékonyabban kibővíteni a meglévő mini hifimet mert a benne lévő két 16 cm es "mély" nem az igazi.
-
Kroland25
tag
Üdv!Kef XQ5 Kef XQ2 KefXQ1 Valaki hallotta már ezt a szettet vagy vagy van kis infója róla?Előre is köszi!
Házimozi és ennek komponesnseinek beszerzésében lehetőségem van segíteni akit esetleg érdekel privin megtalál!!
-
nuke7
veterán
válasz PhaetonV10 #75459 üzenetére
megoldható - de nagyon nem ajánlatos szerintem...
ha nem teszed tönkre a cuccaidat, jól biztos nem fog szólni még akkor sehttps://youtube.com/user/nuke7
-
törölt tag
válasz PhaetonV10 #75459 üzenetére
Nem, csak előerősitett bemenettel és megfelelő erősitővel rendelkező mélyládát köthetsz rá.
Nuke7: esetleg én?? Ha nincs más..[ Szerkesztve ]
-
PhaetonV10
tag
Sziasztok. Az a kérdésem lenne, hogy asztali erősítőre rá köthetek e egy autóba való passzív mély ládát?
-
Patice
nagyúr
De, halkan is hasznos (szerintem), csak (valószínűleg) nem haladnál előre a járatásban olyan gyorsan.
A bejáratás dobozok (hangszórók) esetén a membrán anyagának saját rezgései és rezonanciái miatt bekövetkező anyagbeli változásai miatt van. Ahogy a mebrán anyagában is terjed a hang és a perem határához, vagy a kosárhoz ér onnan hasonló módon visszaverődik, mint a falról a hang és ide-oda terjeng a mebránban is, amgí valamerre nem tud távozni (előre, hátra leggyakrabban ugye, vagy a doboz anyagára). A rezgések terjedése ugyan olyan mini lökéshullámokat keltenek a mebrán anyagában, mint a levegőben és ezek "törik" be az alapanyagot. Ezért fog változni a hang idővel.
"A parciális rezgéseket állóhullámok okozzák, melyek a hangszóró membránján mind kereszt-, mind sugárirányban kialakulhatnak. Így például a lengőtekercs által gerjesztett hullámok futhatnak a kónusz nyakától a hangszórómembrán pereméhez. Ha a perem rögzítése nem reflexiómentes, úgy a visszaverődő hullámok fedésbe kerülnek a perem felé haladókkal és állóhullámok jönnek létre. A parciális rezgések csillapíthatók a peremrögzítés reflexiómentes lezárásával, nagy merevségű és magas belső csillapítású membrán-alapanyag használatával, valamint a kónusz réteggel történő bevonásával. Az ábrán egy membrán parciális rezgései láthatók különböző frekvenciákon, a + és – jelölések az ellentétes fázist jelölik." (Forrás)
A leírás hivatkozást nem tartalmazott, ezért fenntartásokkal kezelendő. De azért remélem érthető a lényege.
Más:
Mai sztereó zenei ajánlat:
Susannah McCorkle - From Bessie To Brazil (2003) c. albuma.
Pl.és
Ray Brown, Monty Alexander, Russell Malone - Honeysuckle Rose
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
spiky03
veterán
válasz _Petya_ #75451 üzenetére
Ha nincsenek nagy igényeid akkor akár még jó is lehet.
De azzal számolj, hogy nem tudod nagyon majd tovább fejleszteni. A szubot nem tudod rajta cserélni mert passzív.
Én olyat keresnék a helyedben, amin aktív szub van, ott később tudod cserélni.
Nah meg ha nem félsz a használttól akkor inkább ott nézelődj, mert ott jobb gépeket foghatsz ki. .SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
_Petya_
őstag
Sziasztok,
Mi a véleményetek a Pioneer HTP-072-ről? 85k-ért adják a MM-ban, szerintetek ez ennyiért jó vétel?
Petya
Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
Dorian
félisten
válasz dunkel #75449 üzenetére
Kénytelen leszek. Csak a Sín nem az a próbálgatós
kábelnem is kábel tényleg sín, szóval örül az ember, ha behajtogatja a megfelelő helyre "csak hozzányúlni ne kelljen" Addigra én már tuti elfelejtem milyen volt előtte a hang, szóval ha Pityu is azt mondja, rábízom magam. Denon megkapja a Sínt, másik kettő meg majd kiderül.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Látom ment tegnap a tápkábeles téma.
Nekem is kéne vennem valamit, jelenleg a Sín megy a T12-be, Fapaci T3 a Denonba, HTA-ba hiányzik.
De sejtésem szerint többre mennék, ha a Sín menne a Denonba, kihasználva a Sín extra tiszta magasait, T12-nek talán megfelel a T3-is.
Vagy T3-at eladom és kettőt veszek...Új Batman filmeket most kölcsönöztem ki BD minőségben (korábbi mkv helyett), maguk a filmek nekem annyira nem tetszenek, de a hangok miatt várom velük a Boxer kábelt.
[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
a bejáratás valóban csak normál hangerőn ér valamit... halkan nem hasznos..?
(hangfalaknál)https://youtube.com/user/nuke7
-
cecil
aktív tag
Hi!
Érdeklődnék, hogy nincs-e valaki aki gondolkozik AQ Boxer sub kábel vételén mostanában de az ár eddig visszatartotta...
Ugyanis egy kisebb eretnekséget vettem a fejembe:
Szeretnék a 2 subomhoz ilyetn de nagyon visszatart az áruk főleg, hogy 2 kellene.Arra gondoltam valaki vállakozó kedvűvel összeállva vennénk egy 5m-est nekem elég lenne belőle 3m és a másik fél megkapná ár egyeztetéssel az eredeti dugókkal a maradék 2m-t. Kácsában csinálnák a szerelést, azt mondták nem olyan rossz ötlet, sőt simán tudnak a gyárinál jobb dugót is rakni rá "azonos" árban.
Érdekel valakit?
Mindkét fél jól járna szerintem anyagilag.
-
törölt tag
-
BBéci
legenda
Nagyon nem jól gondoltad. Amit 200-ért kapnál, az nem azért annyi, mert erős és hangos.
70-ből még használtan sem lehet házimozi rendszert venni.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
n-tek
aktív tag
Hát 150-200-ra nem gondoltam. Most tartok 40 körül a spórolásban és max 70ig mennék el. Nem nagy tér így úgy gondolom, hogy nem kell egy nagyon erős valami, csak viszonylag szépen szóljon, és így csak nem olyan drága mint a nagy térbe szánt házimozik. remélem jól gondolom
Escape is Just the Begining
-
dunkel
őstag
válasz bajnokpityu #75428 üzenetére
CuAgVr árából kijön? Annál kéne jobbnak lenni. Majd írok egy privit, de most két hétig nem leszek otthon szóval nem sürgős.
-
n-tek
aktív tag
A szoba egy téglalap, kb 6*3 (inkább ~6*2,5) és ennek a végén van a tévé és oda gondoltam valami hangrendszert hogy ha nézek valamit akkor legyen egy kis térhatás a hangban.
De akkor elmegyek mondjuk a mm-ben és keresek valami szettet (ami jobban szól mint a tv ) ? Esetleg tudtok ajánlani jó márkát?Escape is Just the Begining
-
dunkel
őstag
válasz bajnokpityu #75421 üzenetére
Ki árulja azt a sínt?
-
n-tek
aktív tag
Sziasztok.
Egy med600x3d lejátszóhoz szeretnék házimozi rendszert. Jelenleg pénzspórolásos időszakban vagyok és szeretném tudni, hogy nagyjából mennyit kellene spórolnom.
A hely nagyjából 2x3 méteres terület, nincsenek nagyon nagy igényeim, mivel hiába lennének nem tudnám megvenni. Tehát a kérdésem az lenne, hogy egy ekkora helyre egy elfogadható minőségű házimozit mennyiből lehet összehozni? KöszönömEscape is Just the Begining
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz bajnokpityu #75419 üzenetére
Nekem bejött a 3808-hoz. Legalábbis egy fokkal jobban mint amiket előtte próbáltam. Viszont egyik tápkábel sem hozott túl sokat nálam. Persze "felsőbb" kategóriából nem sok volt....
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz bajnokpityu #75415 üzenetére
3808-hoz miért nem?
-
Toobee
veterán
A Stoker cimu filmet latta mar valaki? Reg nem lattam ilyen jo mozit.
[ Szerkesztve ]
-
Sefter
veterán
-
dunkel
őstag
Tápkábelek szubra gyakorolt hatását vizsgáltam a hétvégén. 3 kábelből kettőt emelnék ki amik nálam jól vizsgáztak és ár/értékben piros pontot érdemelnek:
Excalibur 8-9e Ft-ért nagyon jó vétel. Nálam van még, jelenleg nincs kedvem a város másik végébe visszautaztatni. Ha vkit érdekel a héten a Boráros térnél elérhető
Premier 3szor nem jobb mint amennyivel többe kerül, de ennyi pénzért ez is best buy. Szubba és akár AVR-be is be lehet kötni. -
Dorian
félisten
válasz spiky03 #75403 üzenetére
Úgy néz ki, asszonnyal kezdünk idomulni: Múltkor elkezdte magától mesélni haveroknak, mennyivel jobb hangja van az új subnak, ma meg biztatott, h vegyek nyugodtam tápkábelt a sztereó erősítőhöz.
Én meg átültetem a virágokat... Tangát azért még ő hordjaKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
spiky03
veterán
válasz Dorian #75401 üzenetére
Nagyon kis háztartásbeli lettél. A múltkor főzés, most meg kertészkedés.
Egyszer nézhető a Farkas szerintem, ez a második valamivel jobb volt, mint az első. Ebben legalább nem volt olyan béna a CGI.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest