- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
MasterMark #74197 üzenetére
Megmondom én neked: ugye az van kiirva hogy HD hangot tömöritetlenül csak a HDMI 1.4 zabvány viszi át és az analóg.. Viszont kicsomagolva LPCM-ben ármegy a 1.0 HDMI-n is..ze igy igaz... viszont sok lejátszó kicsomagolja de csak 2.0-át enged ki, nem sztereót és ahoz hogy élvzhető is legyen fejlett DAC kell. viszont átmegy az 1.0 HDMI-n. csak akkor ugye az erősitő ugy multichannel inputként irja mi mert hát az, de ami dekódolva van az valódi tömöritetlen HD hang és ki is adja az erősitő ha fejlett lejátszó (panasonic, pio jobbak, oppo vagy izmos HTPC) dekódolja. Viszont akkor nem hiszem/valószinü hogy 1.3/High speed alatt a kép is átmenne..de a hd hang igen és ez a lényeg..
Igen átkonvertálodik de attól HD marad.. nem változik a felbontás csak LPCM lesz belőle, mintha analóg hnangcsatona lenne lenne.
Csabroncka: sejtettem mert ugye átengedi de kép melklé már nem fér azért mehet csak 6 (5.1) ..
Légyszi forditsd le nagyjábol mert nekem kicsik a betűk.
-
MasterMark
titán
válasz
Csabroncka #74198 üzenetére
De nem megy át, mert előtte konvertálódik. Szóval más megy át.
-
Csabroncka
addikt
válasz
#09634560 #74192 üzenetére
lejátszó: BDP 51FD
Na ez most érdekes helyzet, nézzétek át! A 9, 10, 11-es pont a legérdekesebb!
Eszem eldobom tényleg átmegy, de a fenti kiegészítés alapján 6 csatornáig, utána kevés neki a sávszélesség.
MasterMark: Számomra az volt a meglepő, hogy van ehhez elég sávszélessége a HDMI-nek, mármint a tömörítetlen digitális átvitelhez, de amint látom az 1.3-nál a 8 csatorna már akadályba ütközik (nem mintha számítana)
-
MasterMark
titán
válasz
Csabroncka #74194 üzenetére
Még mindig nem értem min lepődtetek meg amúgy.
-
törölt tag
válasz
BPéter1984 #74193 üzenetére
Egy pillanat, téveszmében vagy: éppen azért kellenek jobb hangfalak hogy halkabban is élvezhetőbb legyen, ehez a wattnak nem sok köze van, mert 25-30W/cs. mindenhová elég, addig sokan nem is csavarják fel. Viszont egy Dali példa: ikon halkabban is szépen dinamikusan szól lektor kevésbé de minőségi Mig a C6 bizony megkéri az energiát...bár nem rosz hangfal az sem, de olcsóbat nemigen éri meg..
Részemről: Mission MX4, Castle Knight 5 KEF iq és Tannoy Mercury szett melyek halkaban is okék de Boston Audio és a Polk TSX és a Paradigm 7/9 szett és a JBL dobozai is meghallgathatók.
Ja a halgatás elől nem menekülsz mert mind más karakter...kinek ez kinek az jön be jobban.Mivamma: Polk RTI szettje volt/van Kiminek.
-
Csabroncka
addikt
válasz
MasterMark #74190 üzenetére
A konvertálást értem, engem Pityuhoz hasonlóan az LPCM- lepett meg, most próbálom...
Sanci: nézem, kíváncsi vagyok rá de úgy tűnik......
-
BPéter1984
tag
Sziasztok , szemezgetek a Pioneer vsx 923 al , milyen hangfalakat ajánlatok hozzá mozizáshoz , 4.1 x 4.7 m a szoba mérete és nem kell nagy hangerő , viszonylag olcsón megússzam. Bocsánat nem vagyok jártas a témában.
-
törölt tag
válasz
Csabroncka #74189 üzenetére
Azért négzd meg nehogy csak 2 csatornára tudja a lejátszód lekeverni...
-
MasterMark
titán
válasz
Csabroncka #74189 üzenetére
Akkor a lejátszó fogja kitömöríteni, aztán LPCM-be kódolja és úgy küldi át, amit aztán az erősítő DAC-ja fog analóggá konvertálni.
Így igazából nem megy át, hanem előtte átalakításra kerül.
-
Csabroncka
addikt
válasz
MasterMark #74188 üzenetére
Külön választottam a kettőt! Nekem az új az volt, hogy a lejátszóból HDMI-vel átlehet vinni tömörítetlenül a HD csatornákat.
Ezt most kipróbálom, basszus....
-
MasterMark
titán
válasz
Csabroncka #74187 üzenetére
Az LPCM az digitális. Amit így át lehet vinni az analóg 6 csatorna, és a lejátszó dekódol.
-
Csabroncka
addikt
válasz
bajnokpityu #74178 üzenetére
Várjatok ez azért nekem is új!
Pityu te nem arra gondolsz, hogy persze analóg módon átköthető ic-vel a HD hang még jó, viszont a HDMI (akár 1.1) képes átvinni a tömörítetlen LPCM-et (nem a sima DD vagy DTS, mert azt IGEN!!!!!), de tömörítetlen HD-t LMPC-ként, 6 csatornát??????
-
biga
őstag
válasz
Szaszabond #74180 üzenetére
Én hasonlón agyaltam nemrég, végül a Denon lett. Ahhoz tudok mondani pár dolgot.
Ha LAN-t tudsz bekötni, akkor felesleges a wifi. A BT-t én nem használnám ki, így eleve nem érdekelt. Bekötni bekötheted a frontokat A+B-nek, vagy Bi-Amp-nak,vagy Zone2-nek (mindháromnál le kell mondanod a 7.1-ről, "csak" 5.1 marad). Ez utóbbi lehet neked még hasznosabb is akár, hisz ilyenkor független a 2 zóna forrása (ha akarod). De ez csak egy sima beállítás kérdése sztem mindegyiknél.
Az internet rádió kifejezetten jó benne, akár PC-ről szabadon szerkesztheted is az amúgy is nagy saját adatbázist. -
xtremetuning
addikt
válasz
Át bizony...
-
törölt tag
válasz
Szaszabond #74180 üzenetére
Én Piora szavazok, 2 a denon..(volt nemrég részletes beszámoló a denonról) Onkyo talán a 616...
-
BBéci
legenda
válasz
Próbálgattam OPPO-val, nagyon tetszett a HDMI-n kiadott LPCM hangja. De ugyanolyan jó az analóg 5/7.1 kimenetről erősítőbe vezetett hangja is, szintén próbáltam. Remek az a Sabre.
-
Szaszabond
aktív tag
Sziasztok,
Köszönöm az eddigi tanácsokat, most már igazából csak két (három) erősítőre szűkült a kör:
Pioneer Vsx-923 és Onkyo NR626 (esetleg Denon X2000)
Nem nagyon tudok dönteni sajnos, mert nem ismerem, hogy mit tudnak (pontosabban csak a gépkönyvből de az meg nem ad mindenre választ)1. Szóval a PIO hátlapján olvastam, hogy tud A+B frontot. Nekem ez fontos lenne, mert időnként kellene mondjuk csak a B front ez távolabb van a nappalitól, viszont ezen kellene vagy a rádiónak vagy a TV hangnak szólni.... Egyszerű ezt kapcsolni rajta? A jelenlegi Technics erősítőmön nagyon könnyű mert van rajta A és B gomb amit lehet külön vagy egyszerre is kapcsolni. Elvileg ezt a funkciót nem tudja az Onkyo. A Pio tudja ebben a formában vagy csak én képzelem bele?
2. A Zone 2-t mindkét erősítő tudja ez is jó lenne (akár a A+B kiváltására) de leginkább mondjuk egy másik szobába.
3. A Pion lehet fogni Tune In rádiókat? Vagy hogyan lehet rajta internetes rádióadókat fogni?
4. Az Onkyo specifikáció alapján jóval több netes tartalomhoz lehet jutni.
5. Melyiknek jobb az androidos kezelőfelülete? Az első benyomásom az, hogy a PIO egy Apple fan...és szinte csak azt támogatja...(androidra csak a távvezérlő programja van) az Onkyo meg mindkettőt.
6. Az Okyoban benne van a Wifi és BT modul is, a Pioban nincs. Mennyire kellenek nekem ezek a funkciók abban az esetben ha kábelen lesz rákötve a hálózatra és NAS-ról streamelném a zenét, vagy más DLNA eszközről? - esetleg internetről.
7.Összefoglalva, Ami számomra fontos lenne:
- A vagy B és A+B front hangszóró lehetőség (akár Zone 2-vel megoldva is ha egyszerű kapcsolni)
- legalább 6 HDMI in
- ARC
- standby pass through
- 3D átvitele
- kezelhető, könnyen átlátható felület (androidon is)
- a hangja nem igazán fontos, hogy melyiknek jobb, mert nyílván mind a három teljesen korrekt pici előnyökkel a másikhoz képest, de mindenképpen sokkal jobbak, mint a jelenlegi 20 éves technics-em.
- 5.1 rendszert kellene megszólaltatnia és 90%-ban filmnézésre használnám.Szóval melyik lenne a legjobb választás számomra szerintetek?
-
törölt tag
válasz
Igy van, dekóder kérdése a minőség.. Emlékezz. OPPO-kkal demoztak a Hifi-shown is és nem volt kétség a HD hang felől pedig az is analógon ment át az erősitőre.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #74176 üzenetére
A HD hangra gondolsz? Arra igen a válaszom. Nyilván nem mindegy, milyen lejátszóról van szó, milyen minőségű a dekódere (DAC-ja).
-
bajnokpityu
félisten
ez tényleg így van?
-
Oldfighter
senior tag
válasz
baandii #74167 üzenetére
Alapesetben mikor valaki tanácsot kér hm rendszer kiépítésére, a vásárlás előtti meghallgatást ajánljuk. Más-más erősítőhöz, más-más hangsugárzók javasoltak. Nehéz most kimondott márkát ajánlani, mert a te fülednek kell döntenie. Ezt a dolgot nem lehet összecsapni. Én most annyit tanácsolhatok a böngészéshez, hogy Denon, Pioneer, Onkyo, Yamaha vonalon nézelődj első sorban, lehetőség szerint úgy számolva, hogy el is tudj menni megnézni, meghallgatni őket.
-
törölt tag
válasz
BPéter1984 #74171 üzenetére
Ez forditva szokott menni: keress és ha találsz, linkelj be amit találsz és véleményezzük. AMit linkeltem az használt és nem láttam olcsóbat jelenleg..
-
Sefter
veterán
Ezt a kábelt ismeri valaki?
Pityu!
Holnap kipróbálom fordítva, most meccs van -
bajnokpityu
félisten
válasz
MasterMark #74169 üzenetére
Ilyet nyilván nem próbáltam. De szvsz még nagyobb lehet a difi.
-
BPéter1984
tag
válasz
#09634560 #74170 üzenetére
Szia , jöhetnek akár használtak is nem muszály újnak lenni ha jobban belefér az összeghatárba. Esetleg ha tudtok ajánlani hangfalat is azt is akár használtan is lehet ami ekkora szobába jó . Nem lesznek "high end " kábelek sem , mezei hangfalkábelek lesznek csak ha megvalósul.
-
törölt tag
válasz
BPéter1984 #74165 üzenetére
Legolcbb Onkyo 515,legjobban megéri a Pioneer vsx 923. ujonnan is vagy Onkyo 616
-
MasterMark
titán
válasz
bajnokpityu #74168 üzenetére
Egyszerre forgattad mindkét oldalt? Ha csak az egyik oldal lesz megfordítva azt is meghallani?
-
baandii
senior tag
válasz
Oldfighter #74152 üzenetére
köszönöm a választ és neked is Gaben360!
esetleg használtan tudnátok ajánlani vmit hogy mégis merre induljak el ebből a kb 50e Ft-os keretből.
-
BPéter1984
tag
Sziasztok , erősítő vásárláson gondolkodom de nem tudom milyen legyen amik a feltételek 3D , HDMI 2 out (tv , proji) , tv nézéshez , mozizáshoz lenne inkább használva minimális zenehallgatással , nem vagyok nagyon igényes amit rászánnék az 100-150 ezer , és 4.1x4.7 m es szobába lenne. Még semmim sincs meg hozzá. Az előző erősítőm egy onkyo tx-sr607 volt. Ha valamit kihagytam írjátok meg.
-
Sefter
veterán
Urak!
Megkérném a mérnök urakat hagyják figyelmen kívül ezt a hozzászólást ...
Ha egy hangfalkábelt eddig "fordítva használtak", de bekötöm "rendesen" attól változhat a hangja -
mivamma
senior tag
válasz
Oldfighter #74154 üzenetére
Ezen ne múljon, akkor rocker leszek, ha meg tudom venni!
Az AVX-es tetszene, de a táv az tudom, hogy idegesítene! De meggyőztetek, keresek egyet!
-
Oldfighter
senior tag
válasz
baandii #74139 üzenetére
Ahogy előttem is jelezték, inkább egy használt erősítőben gondolkodnék, ha nem telik többre. Amint látom úgyis változások lesznek a helyiség méretében, szóval én nem biztos nem dobnék ki pénz egy új, alsókategóriás gépre. Nehezebben is tudnád később elpasszolni, mert ilyenre nagyon ritkán épít az ember. Nézz szét az ismertebb oldalakon; itt vagy akár az AVX-en, Hifi Piacon, a rendelkezésre álló összegből nagyon jó kis gépeket lehet találni.
-
mivamma
senior tag
Szerintetek érdemes elgondolkodnom egy HK AVR 760 vásárlásán? Kb 40 nm2, jbl es 80/90/100 mellé?
Attól függ melyiket tudom megszerezni jobb árban.60/40 zene/film. Melyik onkyo?
-
TazLeacher
nagyúr
Üdv!
Segítségre lenne szükségem, a gond az, hogy azt sem tudom, hogy mihez...
Mostanában ha megy a szett, akkor szoktam hallani halk puffanásokat. Az időköz változó, eddig legalábbis nem tudtam rendszerességet vonni semmivel. A hangot leginkább ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor valaki teli tenyérrel egy kanapéra, vagy keményebb párnára csap. Elég tompa, és egyáltalán nem "zavaróan" hangos, tehát aki nem figyel, az simán háttérzajnak gondolhatná. Egy darabig én sem voltam abban sem biztos, hogy valamelyik hangszóróból jön. Elég botfülű vagyok, így azt sem tudom megmondani, hogy melyikből (esetleg a ládából)...a csekély információk fényében valakinek van valami tippje?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
xtremetuning #74141 üzenetére
Már porcosodik
Most hogy 15-20 számot meghallgattam, éri az árát nagyon.
Eddig abszolút jo vétel. -
baandii
senior tag
válasz
Oldfighter #74137 üzenetére
Leginkább mozizásra és néha csak zene. Wharfadele 5.1es rendszerhez lenne. A helyiség egyenlőre elég kicsi de ez később változhat albérlet váltáskor.
Válaszodat előre is köszönöm!
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #74134 üzenetére
Ahogy rákerestem ezt találtam róla:
One of the facts of audio life, whether turning on a turned-off piece of electronics, or when AudioQuest assembles a new DBS cable is that it takes about two weeks before getting most of the benefit. It takes time for the “dielectric to form.“ Evaluating the effectiveness of the DBS sys- tem requires a cable with its DBS system disconnected for two weeks to be compared with a cable that has had its DBS system attached for two weeks.
Gorbep: köszönöm
-
gorbep
senior tag
válasz
Ed Parker #74133 üzenetére
A szigetelő dielektrikum struktúrájának "előfeszítésére" a molekula struktúra szándékos elrendezésre, ezzel az inhomogenitások megszüntetésére..... DBS
Bár erre az anyagtudósok kicsit húzzák a szájukat, hogy egy ilyen polimer műanyagban mennyire rendezhetőek a makromolekulák...... de hatása van, csak legfeljebb nem ez a valós oka.....
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #74131 üzenetére
Bekötöttem, ami elsőre azonnal változott, hogy eltűnt a brummogás es egy feszes gyors hang váltotta.
A dbs az tkp mire valo?Xt: RCA
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #74131 üzenetére
Attól függ. XLR vagy RCA ?
-
baandii
senior tag
hellosztok!
szerintetek melyik lenne jobb vétel? Onkyo TX-SR313E vagy Pioneer VSX-423 ?
-
nuke7
veterán
válasz
Toobee #74126 üzenetére
a yamaha házimozival végfoknak használom a rotel-t, úgy nyilván az enyém se olyan jó... - de ha cserélek, akkor nyilván csak a zene miatt cserélek... és most erre nem tudom a választ, hogy vajon megéri-e.
Ha esetleg nálam is ki lehet próbálni valahogy a hangfalakat majd kiderül talán
-
gorbep
senior tag
válasz
gorbep #74121 üzenetére
Bocs kifutottam az időből.....
És elsőkörben ugyanúgy megszivatott mint annó a Denon...... Mikrofonos beállítás lement, megkérdezte melyik profilba tegye, aztán nem tette aktívvá a bemért, beállított profilt automatikusan.....Amikor belenéztem láttam, hogy nem is azok a beállítások, amit mért, kézzel kellet aktiválnom a mentett profilt....... Hátulgombolós szoftveralehandrók....
De ennél nagyobb bajom ne legyen..... most már sokkal jobb, a kedvem is..... meg lehet hogy nem tett jót neki, hogy 1 évig dobozban volt..... lehet hogy járatódnia kell..... mintha javulna, de lehet hogy csak kezdenek elmenni nekem otthonról....
-
gorbep
senior tag
válasz
Sefter #74115 üzenetére
Az ok az, hogy a fejlesztései korábban is részben közösek voltak..... sok hasonló áramköri és SW megoldást alkalmaznak....... csak régebben a Sherbourn volt a "prémiumabb" kategória, de amióta kvázi végkiárusítanak, volt pár döbbenetesen olcsó akciós kisöprés...... csak pont lecsúsztam róla....
Tegyük hozzá, hogy az amiknak ráadásul ingyenes a kiszállítás és a szerviz oda vissza is.... és ez nekik csak pár hamburger ára......... szóval nem csoda, hogy náluk nagyon népszerűek.....
az olcsó ár alapvető oka az üzleti modell.....csak direkt értékesítés van, nincsenek kisker, nagyker viszonteladói árrések...... ha valaki boltban árulja az jogilag aggályos.....
Nuke7:
Érdekes, amivel nekem is bajom volt az a tér...... de miután beállítottam kézzel a távokat és a szinteket, mindjárt sokat javult....... lehet hogy rossz akusztikai környezetben rossz a bemérés...... vagy egyáltalán hozzáállítottátok a rendszert az új hangdobozokhoz? Ami nekem az UMC-ben benne volt beállítás ... az rám hozta a frászt, hogy hátrafelé sikerült lépnem..... aztán mégsem..... most egál az állás, pedig igazi végfok híján most félkarú csak......
-
nuke7
veterán
válasz
Toobee #74116 üzenetére
mi hiányzott...
nekem leginkább a térrel volt bajom - vagyis annak hiányával.
olyan volt az egész, mintha a hangfal síkjából szólt volna minden.
viszonylag harsány is volt, viszont részletesebb lehetett volna.
Ha ez a rotel mismásolása - vagy a húsos közép hibája, akkor az hiányzott
-
Játékos
addikt
válasz
dunkel #74112 üzenetére
Töröld ki, légyszives a http//-t a linkből.
Nem tudom, jól értem-e, de az általad linkelt mérés azt mutatja, hogy bár mélyben van bő különbség, de feljebb elenyésző a kétszer olyan sűrű javára. Vagy rosszul látom??
Tehát a 250 Hz alatti sáv nekem közel sem számít annyit, hogy kétszer annyiért vegyek gyapotot...
-
Játékos
addikt
válasz
Gabesz26 #74108 üzenetére
Igen, én is ilyen véleményt olvastam, miszerint többet számít a gyapot mennyisége, mintsem a sűrűsége.
Ezért határotzam a 10 cm mellett, persze a fele 5-ös, így tudok kisérletezni is vele, legrosszabb esetben duplán teszem. Ha meg elég az ötös, akkor örülök neki...
dunkel
Megtaláltam, amit olvastam...
[ Módosította: Tamoo ]
-
Gabesz26
senior tag
Olvastam fülelek véleményét az egyik avx-es topikban. Mérései alapján 45kg/m3 sűrűség feletti kőzetgyapotnál lényegileg már nem változik az elnyelési tényező (azt viszont nem tudom, hogy ez milyen vastagságú lapokra igaz).
Pont most terveztem a mozis szoba akusztikájának javítását. Ha valaki esetleg akar venni Rockwoll Airrock kőzetgyapotból, de sok neki a csomagolásban található mennyiség, akkor Bp. környékén betársulnék (4 db 5 cm vastag lapra lenne szükségem ND v. HD)
-
Játékos
addikt
válasz
dunkel #74101 üzenetére
Szerintem neked nem, és ez a lényeg. Viszont én kétszer ilyen vastagot vettem, alig drágábban.
Mihez képest sok? Nameg kinek?
Összességében kb. ott van, ha feltételezzük, hogy a dupla sűrűség kétszer olyan hatékony.
Lehet, hogy a Te választásod jobb, de még mindig ott van az a tényező, hogy az Airrockot nyugodtabban használhatom a szobában, nem kell félnem, hogy elkezdi beporozni a légútjainkat. (Elvileg.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Ibasso DC Elite
- Samsung 65" QLED 4K Q7F Vision AI Smart TV (2025) Bontatlan / 2 év gari
- TCL Qled 55coll 10BIT Android hibátlan dobozában
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Új, bontatlan dobozos Bose Smart Ultra Soundbar 2 év garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest