Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hétalvó
addikt
válasz
JohannZimu
üzenetére
tudtam, hogy a bipol-jaimat fogom legjobban szeretni a rendszerben, sose lesznek eladva

egyebkent mindenkinek javasolom jarassa be a szatellit sugarzoit, normal hasznalat mellett evekig se fognak bejarodni... bekot frontnak es hagy szoljon. vagy sok 5.1 stereo, hangeron.
az sr900-aknak 1het utan miota velem vannak kezd megjonni hangjuk.
-
motoros21
csendes tag
válasz
Csabroncka
üzenetére
Nekem is erre húz a szívem, de tegnap az egyik barátom mutatta a kb. 5 éves LG házimoziját, és meglepett, h milyen jól szóltka a filmben az effektek rajta...
Ilyenje van: http://www.edigital.hu/product.php?productid=38051
Emiatt gondolkodtam el, h ha az 5 éves cucc ilyen jól szól, akkor mit tudhat egy 2013-as változat...
-
MasterMark
titán
válasz
xtremetuning
üzenetére
Fából is?

Nem nagyon találok olyat amit lemásolhatnék. Így viszont marad az, hogy magamtól rakok majd össze, ami nem biztos, hogy sikerül, sem szerkezetileg, sem akusztikailag.
-
motoros21
csendes tag
Sziasztok,
Az LG tévémhez szeretnék 5.1-es hangrendszert venni, lehetőleg 50-100e ft között.
3 elérhető lehetőséget látok jelenleg, és tapasztalat híján nem tudok még dönteni.
Az első opció, hogy bemegyek egy áruházba, és veszek egy komplett rendszert, pl. LG, Sony és Samsung, ami álló hangfalakkal van szerelve, és van hozzá erősítővel egybeépített Blu-Ray lejátszó. (Kb. 60-100e)
A második, hogy szintén egy áruházban veszek eszközt, méghozzá egy erősítővel összecsomagolt falra szerelhető hangfalrendszert. (Pl. Pioneer, kb. 60-90e)
A harmadik lehetőségem, h átveszem az egyik barátom Jamo hangalait, és veszek mellé egy használt v. új erősítőt, amin van optikai bemenet. (A hangfalak között van egy Jamo SW6000-A aktív mélyláda, 4db PJ Jamo "SC-6000"-s surround hangfal és egy PJ Jamo "CC6000"-s center. Ez kb. 25-35e Ft lenne+ a használt erősítő kb. 30 v. egy új Pioneer kb. 60, tehát összesen 55-95e)
A dilemma abban rejlik, hogy a fentiekből melyik választásával lehet kihozni a legjobb hangminőséget filmnézéshez. (Akár BD lemezt indítva, akár USB-ről v. tévéről játszott HD film esetén...
Köszi a tippeket, remélem Ti jobban ismeritek a fenti eszközök vmelyikét.
-
hétalvó
addikt
válasz
JohannZimu
üzenetére
régen hátul monitoros volt, most már a második szett dipol van fenn és nagyon bejönnek. nem kell annyira fintorogni tőlük

a mostanit már direkt vettem, nem is akartam mást -
Dorian
félisten
válasz
JohannZimu
üzenetére
Fali konzolra lehet a dobozt befordítva is tenni (jobb is úgy) így máris nem gond a hátsó reflex.
A magasság erősen távolság függvénye, a nappalikban szokásos "épphogy van egy kis távolság a kanapé és a fal közt" esetében elég 30-50cm is.
-
junkpod
nagyúr
válasz
JohannZimu
üzenetére
Lehet azok front állványok. Hátsókat falra kell szerelni.
-
xtremetuning
addikt
válasz
JohannZimu
üzenetére
Örüljünk, hogy center állványt legalább lehet venni...
-
JohannZimu
senior tag
válasz
xtremetuning
üzenetére
Ezt értem, pedig egy "rendes" HM vásárló legalább öt hangdobozt vesz a kettővel szemben, ami üzlet...
(#63585) Sefter: igen, de most a "hátsókra" reagálva írtam

-
Sefter
veterán
válasz
JohannZimu
üzenetére
Szerintem a gyáriak a front oldali monitorokhoz vannak, a hátsókat meg kb: lesz@rják...

-
törölt tag
válasz
Warter
üzenetére
Megvolt a "minőségi" cseredarab beszerzése a Technics SU-V40 leváltására. Az okokat felsorolnám röviden: fogyasztása 380W / 2x70W-os (8ohm) teljesítményen. Itt már a szobát is fütötte rendesen feles terhelésen is. Még mindig csak 2.0... de a sztereó tere ehez képest szükebb és a hangok nem válnak le a dobozról. A hengszerek és az énekes tere nehezen kivehető volt. Hangzásban elfogadható volt, de a magashangok nekem szárazak és tolakodóak. A mélyek jó arányban voltak jelen, de nem ment 50Hz-re vagy lentebb, ami filmeknél zavaró volt. Ezt egy mélynyomóval megoldottam. Ezelőtt évekig SONY TA-FE 370-et használtam, ami ennél vékonyabb hangon cicergett a 8ohm 2x50W-os keveselt hangerőn. Viszont a SONY jobb volt a sztereó pozicíónálásban, és az énekhangban egyaránt. A hangszerek változóan hol az egyiken szóltak természetesebben hol a másikon. Rock és a klasszikus zene a SONY-nál hallgathatóbb volt, a Technics-en a Dance - Elektronikus zene dominált. A Technics nem szerette a részleteket... Ez után nézegettem teszteket és érdeklődtem fórumokon belépőszintű 5.1-es házimozi erősítők után. Megvan.
-
xtremetuning
addikt
válasz
JohannZimu
üzenetére
A házimozi mostohagyerek.....
-
gutentag
tag
Sziasztok,
megéri a többletpénzt egy KLIPSH RS-41 II -es 5.0 vagy 5.1-es rendszer a JBL ES-hez szériához képest?
Mozi-zene 80/20 százalékban menne rajta. Esetleg ha megéri, akkor tudnátok hozzá ajánlani egy hozzá passzoló erősítőt is?
Külföldről venném, ezért az EUR-os árak.
KLIPSH RB-41 II 249 Eur
KLIPSH RS-41 II 249 Eur
KLIPSH RC-42 II 150 Eur650 Eur, később esetleg mehetne hozzá egy SUB.
A JBL ES30,ES25C és ES10-esből állna. Az összesen (számolom ezt is most már Euroban) 480 Euro lenne SUB nélkül. Ehhez Onkyo 626, vagy Denon X-2000-es menne.
Légyszíves segítsetek a választásban!
-
Warter
addikt
Most őszintén, nem mindegy, hogy ki mire szavaz? Adott a szoba és adottak a pontok ahova rakhatod, válassz ki pár filmet/zenét ültesd le a családot és rakosgasd körbe. Aztán szavaztasd meg, hogy melyik tetszik nekik és neked a legjobban és pont. B megoldás felrobbantod a nappalit és moziszobává formálod, max az asszony megöl.

-
domesz
aktív tag
Még 1 kérdés, mennyire számít a márka/típus ilyen árkategóriánál?
Van esetleg ami kiemelkedően jobb? -
domesz
aktív tag
válasz
mivamma
üzenetére
Hmm.
Itt van pl ez. Adok neki egy áramot usb-n majd optikai kábellel öseezekötöm a tv-vel.
Ez így rendben van igaz? -
domesz
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Teufel 5.1 házimozi.
Rá tudom valahogyan kötni laptopra vagy tv-re hogy minden hangszóró szóljon? /nem szükséges a valós 5.1/
köszi
-
Norbi 72
veterán
válasz
Mikisys
üzenetére
A surroundokat széjjelebb tenném, ha lehet és kb. azonos magasságba a frontokkal.
Az úgy nem lesz jó.A frontok magassugárzójának fülmagasságban kéne lenniük,a háttereknek 60-90 cm-el magasabban,90-110 fokra a hallgatótól.
Igazából a rendszert át kellene forgatni 90 fokkal,hogy az ablak elött legyen a tv,csak kérdés,Mankó vállalkozna-e ilyen műveletre.
-
Sefter
veterán
válasz
xtremetuning
üzenetére
Ööö.. Nekem nincs projektorom...vagy mire gondolsz

-
Mankó
veterán
válasz
Mikisys
üzenetére
A tv, frontok, center jol vannak elhelyezve szerintem minden teren, a gond a sub es a surrond dobozokkal lehet. A surr. max allvanyokra mehet, de akkor kerulgetni kell, rakosgatni ha kell valami a szekrenybol. Szerintem gyengebb erossegre valo levetellel is lehet majd kicsit javitani a hangzason.
A sub a nagyobb problema, mert a szekreny elhelyezese adott. Ha a center-front koze tennem, akkor a szekreny korbe veszi 5cm-re, az agytol pedig 50cm-re lenne szembol. Konnyen lehet, hogy ezzel megolnem a hangzast is, mivel a boston lefele szol. A jobb oldali elhelyezes is kicsit erre a helyzetre hajaz.
Hangzas ugyileg szerintem az a legjobb elrendezes, hogy a subot a tv bal oldalan a fotel kornyeken kell valahol elhelyezni. Aztan, hogy a valosagban melyik fog jobban szolni, vagy kihallom e a kulonbseget, azt majd meghallom jovo heten.Kozben johetnek a voksok, ki melyik elhelyezest valasztana.
-
xtremetuning
addikt
válasz
hétalvó
üzenetére
Tudod, mindig van jobb. Ha meg vagy elégedve, miért keserítselek el ?

Az meg, hogy a régi tulajnál vászonnal sem volt olyan a kép, mint nálad, sajnos nem sokat jelent.
Sok gagyi vászon létezik, aminél jobb a fal is, az installokról nem is beszélek, (kérdezzük Seftert), emellett többen veszik a szürke vásznakat a jó fekete miatt, de az életbe nem lesz igazi fehérjük......és még sorolhatnám estig.
A lényeg, hogy neked tetszik.
-
Mikisys
őstag
A TV középvonala legyen az ülő ember fejmagasságánál kissé feljebb, hogy egy kicsit felfelé kelljen nézni, mint a jobb mozikban.
A centersugárzó lehet a TV alatt, egy kis polcba téve, ahol a különféle távirányítók is elférnek.
A szubláda mindenképpen a frontok között legyen elhelyezve, vagy egy kicsit balra, vagy egy kicsit jobbra a centertől.
A surroundokat széjjelebb tenném, ha lehet és kb. azonos magasságba a frontokkal.A variációk száma végtelen, de a fentiek figyelembevételével sokkal hamarabb lehet egy jó elrendezést és hangzást találni.
Üdv!
-
hétalvó
addikt
válasz
xtremetuning
üzenetére
lehet
de jó ez így. a vetítő volt tulajdonosa meglátta milyen nálam a kép és el volt ájulva, hogy nála ilyen sose volt. pedig neki rendes vászna van otthon.
van a festett fal és a direkt erre festett fal.
ha hozol egy vásznat letesztelhetjük
falat fúrni tilos!!! -
törölt tag
válasz
kingljames6
üzenetére
Denon.
Használtat. nemrég linkeltem 150-ért egy elég jót.Mankó: lehet elhelyzéssel tudod orvosolni a mélyproblémád.. Nem tuom az erősitőd beenged-e az egyes hangsémákba, lehet ott is tudod állitani a mély szintjét, valamint figyelj a Phase kapcsoló állására, annak átkapcsolása is segithet, de mindenekelőt az elhelyezés.Valamint sub legyen a beállitás, ne main+sub.
-
Norbi 72
veterán
Rakosgasd a subot minden olyan helyre,ahol nincs útban,és van körülötte egy kis tér,40-50 centi már jó lehet.
Ha túlságosan hátra rakod az nem biztos,hogy jó lesz,hallgasd végig a lehetőségeket.Ha kevés a mély,feljebb tekerheted a potit,mint már írtam.Az onkyo gyorsmenüjében is rakhatsz rá.Esetleg kipróbálhatod a double bass-t,ha nagyon kevés.
-
Norbi 72
veterán
válasz
kingljames6
üzenetére
Egy szavazat a Denonra.

-
Mankó
veterán
válasz
üzenetére
A mely problema ugy nez ki megoldodott, de kozben sok ujdonsag is merul fel.
Most eppen a sub és az erősítő elhelyezésén agyalok, itt egy kep a regi felallasrol, hogy jobban lassunk.Most ott tartok, hogy a tv mellőli 3 szög alakú szekrényt megszüntetem, annak a helyére megy be sub. Az erősítő, pedig a képen látható pirossal jelölt regi sub helyére menne a két szekrény közé pont egy szintben. Az alatta maradó helyre mennének a kábelek és az elosztók. Az erősító mögötti részre menne egy deszkadarab arra pedig a center a tv alatt.
Ebben a felállásban nem zavarnák egymást az eszközök? Erősítő fal között hely 25-28 cm maradna, így fölfele is simán tudna levegőzni.
Az erősítő és a sub elhelyezése így is jó lehet?
Esetleg még a subot valahova a fotel és erkély ajtó közé lehet valahova elhelyezni, viszont ott szerintem megölné a hely hiány, kivéve, ha a fotel és szekrény közötti részre menne valahova az asztal möge az ablakok elott. A rajz sajnos elnagyolt, fotel és ágy között 50 cm, fotel és erkély ajtó között 75 cm hely van. Viszont az ablak melletti resz 130*130-as, leszamitva az asztalt lehet ott is jo lenne?
Beraktam most az ajtó és szekrény közötti részre, szerintem leárnyékol a fotel. Igaz hogy ha meg a 3 szög szekrény mellé menne, akkor kis részben takar az ajtó, jobbról, balról meg teljesen a tv alatti szekrény. Szoval most ebben kellene tanacsot adnotok!
Most meg ugy latom, hogy patt helyzet.
A mely zenei dts alatt ok, filmnel lehet kellene egy kicsivel tobb, mas zenek alatt szerintem keves. Egy teljes kalibralast meg megejtek ma, zenek alatt pedig majd a pure modot hasznalom. Vagy mit allitsak meg esetleg?
Persze a sub helyes elhelyezese (korulmenyekhez kepest) sokat lendithet. -
kingljames6
csendes tag
Sziasztok,
Zenére,mozira keresek erősítőt használtak közül.
HK AVR 255 vs DENON AVR 2308 közül melyik a magasabb kategóriás?
Csak 2.0 vagy 2.1 rendszer építésén gondolkodom, melyik lehet jobb sztereóban zenén?Illetve ezekhez milyen hangfalat ajánlanátok használtban 100 eFt-ig?
köszi
-
törölt tag
8 ohmos hangfalnál célszerü csak 8 ohmra mert nem enged nagyob áramot rá mint amit elbir: koppanásgátló (tekercset nem engedi ütköztetni) és túláramvédelmi szerepe van. tehát ha tul nagy vagy kixsi a viszáram akkor leold és üzembe helyezi a protect-áramkört/rendszert ami megvédi az erősitőt és a végfokokat. Ha az aléatti, lehet 4.
Ird le, mi a nyügöd jelenleg hátha segiteni tudok. -
Mimura
csendes tag
igen időközben neki álltam elolvasnia a 1.hsz
Olyan 50e szánok rá első körben,tudom,hogy ennyiből csak is használt jöhet szóba, Nem is várok ennyi pénzért egy 6.1 rendszert.Elég lenne kezdésnek 2 front és 1 mély. 90% filmezéshez lenne.Egy boltban ajánlottak egy pár Technics SB-CD 320 35e ft. Csak láttam,hogy a kábele nem cserélhető.
Álló hangfal vagy sem az nem lényeges. A szoba 25nm.
-
törölt tag
válasz
Mimura
üzenetére
1 sz hsz..
Ohm teljesen mindegy.
Inkáb közöld: menyit szánnál rá, mekkora helyiség, álló vagy monitor zenei vag film a többb/gyakoribb felhasználás,.uj vagy használt is jöhet?
Kapcsoló 6 ohm esetén 4-en álljon. Semmit sem fog befolyásolni, csak a védelem/koppanásgátló árammkört állitja. -
Mimura
csendes tag
Sziasztok!
Szereztem egy Sony Sony STR DB - 790 QS 6.1 erősítőt 6x100W. Ehez szeretnék most hangfalakat vásárolni.
Mivel ezen van hátúl 1 kapcsoló amivel 4-8ohm között lehet kapcsolni az erősítőt mégis úgy hallottam,hogy nem mindegy,hogy a hangfal hány ohm illetve hány W. Ha túl kicsi hangfalat teszek rá leégethetem az erősítőt? Ahogy nézegettem a hangfalakat van 4-6-8ohm is. Eddig egy Sony SS-MS535 rendszerben gondolkodtam de lebeszéltek róla. Ha tudnátok valami okosságot írni nekem azt megköszönném! -
Csabroncka
addikt
Jellemzően, de most csak a Pio-król tudok beszélni, több ilyen lehetőség van!
Auto, vagy fejlett hangzásmódok: mindenféle effekt pl: fáziskorrektor + kalibráció
Direct: kalibráció
Pure direct: az input hang mindenféle hangmódosító elektronikát kikerülve közvetlenül a fégfokra kerül erősítésre.
-
-
Edgeri
senior tag
válasz
Patice
üzenetére
Köszönöm szépen a szakszerű válaszod! Erre tippeltem én is, mert utána olvastam pár helyen a mélyhangokról (hazi-mozi.hu), és hasonlóra tippeltem én is, de gondoltam megkérdezem, biztos ami biztos. Akkor marad az előírt helyén, és máshogy spórolok helyet a nappaliban

Köszi mindenkinek! -
Edgeri
senior tag
Rosszul is írtam, mert 125-ösöm van, bőven elég a teljesítménye a szobába. Természetesen nem venném teljesen körbe az állvánnyal, hanem szellősen, akár minden irányban rá tudok hagyni kb.40cm-ert, hogy ne fojtsa meg. Természetesen a hátlapja nem lenne a bútornak egyáltalán.
-
válasz
Edgeri
üzenetére
Sürgősen felejtsd el ezt az ötletedet!
Persze, hogy jelentős mértékben befolyásolná a mély hangokat!
A mélynyomók nem csak arra sugároznak, amerre a hangszórójuk néz. Gömbszerűen kell elképzelni a hanghullámok terjedését.
Bármilyen közeli sima felület felerősíti a mély hangokat. Ha az elképzelésed szerint beraknád a ládát az asztal alá és még falra is lenne tolva, akkor 5 felület határolná a dobozt, ami +15 dB hangnyomás növekedés!
OK. Ez akár még jól is hangzana, de ettől nem hogy jobb lenne a mély, hanem pont hogy rosszabb!
-
biga
őstag
válasz
greike
üzenetére
Valójában jelenleg 2 Jamo Studio-180-as van rajta (egy rx-v460-as jelenleg az erősítő), a 2 surroundot és a centert egy ideje kiiktattam (idővel szeretném lecserélni őket), illetve van az egészhez egy ugyancsak Jamo sub.
A front meg a sub - legalább is egyelőre - marad, tehát első körben gyakorlatilag nem igazán lesz a leendő erősítőn sem kihasználva az 5(7).1. Idővel biztos, de most ennyivel számolok, viszont erősítőt hosszú távra veszek, így nem elég sima sztereo erősítő.A Denon (érdekes, szerintem néztem azokat is, de valamiért átsiklottam felette) valóban kellemesnek tűnik. A Marantz viszont a legtöbb helyen vagy már nincs (az 5008 van helyette), vagy a keretem felett van (a te általad adott linken nem rossz az ár, megnézem alaposabban, de ahogy nézem az az ár igen ritka erre a készülékre). Harmadlagos szempont ugyan, de ha már felmerült nekem kicsit fura a Marantz-ok kinézete

A Denont szerintem felveszem a listára, a Marantz-on még gondolkodom (az Onkyot viszont kezdem kizárni).
-
Mankó
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Eddig 80 hz-en volt, előtte full band, automatikusan 60-70-re lőtte. Most érezhetően már filmek alatt. Dts zene alatt megy, sima flac alatt is lehet hogy megy, de én nem érzem.
Nálam pure direct is van, mozi alatt mire állítsam ha pl. DTS HD-MA ? Vagy azt majd automatikusan észleli? Thx Cinema-n volt film alatt, de amikor indult a film mutatta, hogy dts.
Most 50%-on van a mély, meg 120hz-re állítva menüben. Megvárom mit állít mikrofonnal, aztán majd meglátjuk. Ha nagyobb mélyet akarok, akkor csak tekerjem mondjuk 70-re és kész?
Edgeri: Ezen én is gondolkoztam, amíg a Genius volt nem is volt semmi baj, hogy két szekrény közé raktam mert előre fele szólt a mély, de most lefele szól és szerintem nálam sokat rontana, ha egyszerűen beraknám a két szekrény közé.
Erősítő fölött mennyi szabad hely legyen? most egészen a plafonig van hely, de tervezem kicsit átrendezni az erősító sub helyét.
-
Edgeri
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy egyedi médiaállványt csináltatni asztalossal. Helytakarékossági szempontok miatt arra gondoltam, hogy a mélynyomómat (Polk Audio PSW 110) az állvány közepén helyezném el, és mint egy köré épülne maga az állvány. Vizuálisan talán úgy lehet elképzelni, mintha egy két oldalt fiókos íróasztal közepében lévő lyukba tolnám bele (példa). Szerintetek ez jelentős mértékben befolyásolná a mélyhangokat, így inkább ne építsek köré bútort, maradjon továbbra is szabadon?
Előre is köszi a válaszokat!
-
devil-k
nagyúr
Köszönöm a sok választ!!!!
Kezdő Denonos (X2000) vagyok, szóval minden kezdet nehéz.... Törekszem a legjobbra!!! 75 % mozi, 25 % zene -
devil-k
nagyúr
Egyébként a Denon Audyssey mennyire "megbízható"? Vagy inkább manuálisan érdemes beállítani a dolgokat?

-
spiky03
veterán
Nah ma átjött haver és csináltunk egy kis tesztet.
A hátsók alól kivettem a fa lapokat és csak a tartóra tettem és így előre néznek. Hangzásban így is teljesen rendben volt. Valamint kivettem a centert és feltettem a tv elé, és úgy kinyílt a hangja.
Úgyhogy most valahogy ki kell találnom, hogy hogy tegyem fel oda, úgyhogy a tv ne kelljen megemelni nagyon, mert kb most van pont szem magasságban a közepe.
Jah és a nagyobb falat, hogy az asszony meggyőzzem, hogy kell egy új tv-s szekrény/állvány.

-
Mankó
veterán
válasz
Patice
üzenetére
MasterMark: mindenképpen user error.
Még. Most látok először erősítő beállításokat, Szó szerint.Patice, MasterMark, Norbi72: Az megoldotta, hogy 100 Hz-re állítottam mindent, az LFE-t meg 120-ra.

Különben az miért van, hogy flac esetén ha dts-es akkor szépen megy a mély, a sima flac esetén meg nem. Milyen hangbeállítást használtok ti? Mármint ezekre a THX Cinema, Mono, Direct, Pure stb.-re gondolok. A lényeg, hogy legyen bass rendes.
Most hogy meg van a mélyre a megoldás, most kalibrálok, és mehet vissza a hangfalakra ez a 100 hz, vagy hagyjam meg amire kalibrál?
-
hétalvó
addikt
válasz
xtremetuning
üzenetére
falfestes
nalam bevalt
behuztam a padlo ala az uj hdmi-t, orules van, ilyenkor azert nem olyan jo jatek a kabelezes
-
Tamoo
nagyúr
-
Ribi
nagyúr
+Dorian
Köszi a tanácsokat, most hallgatom ezzel 1 ideig.
Ember mindig is addig van megelégedve a sajátjával míg meg nem hall egy sokkal jobbat.
Plusz nemtudom hol a szűk keresztmetszet a rendszerben (több is van
), így ha cserélgetek is lehet más miatt se jön ki a különbség annyira. Tesztelek aztán visszacserénél kiderül mennyit változik. 
-
-
Mankó
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem, azzal kezdtem. A dire strait alatt meg visszadugódott?

Most más elrendezésen agyalok úgyis, szóval újra rakom a kábeleket, sőt most egy új 3 m-es sub kábelt is kapott már. Na ezzel még nem próbáltam ki. A kalibrálás is majd csak most jön.A cross over most maxon van, koppanásig óra mutató járásával meg egyezőleg. Esetleg nem a másik irányba kellene rakni?
-
Mankó
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Eddig szólt, csak aztán miután el kezdtünk játszani elment a mély valami beállítás hatására.
Média lejátszón megy minden különben nas-ról hálózaton keresztül. A Dire Strait is onnan szólt, azon volt mély, dts flac, minden máson nem.
Esetleg egy fimrware update helyre rakhatja a beállításokat, vagy csak ha aprólékosan végig nézem az összes beállítást? Menüben nem láttam semmi szokatlant, sub mindenhol engedélyezve van. -
Mankó
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Xbox 360, média lejátszó erősítőre, erősítő tv-re. Minden 1.4-es hdmi-vel.
-
palu
tag
Amiket eddig találtam:
- Pioneer BDP-LX55
- Panasonic DMP-BDT500
- Sony BDP-S790Meg persze a Marantz UD5007 bár az jelentősen túllóg a kereten.
Olvastam régebben hogy az LX55 analóg részét lehet tuningolni erről valaki belinkelne némi infót.
Alapvetően PC-ról HDMI-n keresztül játszok le Flac álományokat, de van hogy ismerősök CD-t koncert DVD-t hoznak és nincs mindig idő grabbeléssel indítani a hallgatózást.
-
biga
őstag
válasz
zolaas
üzenetére
Igen, ha tehetném így tennék. De sajnos erre nem lesz lehetőségem, ezért kérdezlek titeket.
A szubjektív vélemény kell elsősorban! Pl Onkyo-ról nincs sok tapasztalatom, de te azt írod nem annyira jó zenére (ha jól értem). Pedig az fontos lenne azért! Ez tényleg így van?
-
Mankó
veterán
Factory Reset meg volt, Level kalibrációnál szól a mély , ahol találkoztam vele a mnüben mindenhol Yes-re van állítva.
Dire Straits valamelyik számánál ami dts-ben van, gyönyörűen szól a mély, máshol semmi. Csatahajó tengeres részénél,, amikor az alienek sz@rrá lövik a hajókat, meg se mukkan a mély. Más flac kiterjesztésű zenéknél meg se mukkan a mély,
Mikrofonos mérést még nem csináltam, de a mélynek szólnia kellene mindenhol, nem csak a dts flac zenéknél.Ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Anime filmek és sorozatok
- Battlefield 6
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Építő/felújító topik
- Nintendo Switch 2
- Szívesen használsz Samsung böngészőt? Immár PC-n is megteheted
- Vezetékes FEJhallgatók
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RÉSZLETRE . OPCIONÁLIS. HP EliteBook 840 G11 üzleti prémium laptop számlával és garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3441, 92% Akkumulátor
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Beszámítás! Samsung Odyssey G5 32 QHD 144Hz VA 1ms monitor monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nála is 'komoly' ember kalibrálta aztán az lett az eredmény, hogy nem sokat nézték.... 

Az ökörhuggyozás ehhez képest nyílegyenes