- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dlaccc
aktív tag
válasz Oldfighter #65198 üzenetére
Köszönöm a tippet! Tehát jól gondoltam hogy attól még hogy 100-200ezer egy szett és odaírják a szép számokat a tulajdonság lapra még lehet csúnyán befürödni vele. Jól rátapintottál, panelban lakom (de nem okoz gondot a zajongás) és alacsony hangon is részletes hangképet szeretnék. Az a mély zseb nagyjából mennyit takar ha szabad kérdeznem?
-
Valkűr
addikt
válasz xtremetuning #65197 üzenetére
Persze, de az elvárások itt azért nem abban az árszegmensben vannak ahogy az írását olvasom. Nyilván, ha használt is szóba jöhet akkor én is inkább valami ilyet vennék..
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Oldfighter
senior tag
válasz dlaccc #65194 üzenetére
Ezt a "hangosabb" dolgot töröld ki a fogalomtárból. Nem ez a mérvadó egy hm rendszernél. Sokkal inkább a hangminőség az, aminek mérvadónak kell lennie.
Igen, az a Denon rendszer mérföldekkel jobb lesz, mint egy pc-s szett, bár csodát nem kell tőle várni, full alsó kategóriás termék. Ha alacsony hangerőn ( mert mondjuk társasházban, panelben laksz) akarsz igazán jó részletező, minőségi hangminőséget, akkor természetesen mélyebben kell a zsebedbe nyúlni. Neked is javaslom a streamaudio akciós ajánlatait, illetve ha a használt piacon látsz olyan szettet ami tetszik, akkor linkeld be és itt véleményezzük.Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
xtremetuning
addikt
válasz Valkűr #65196 üzenetére
"A minőség nem a hangerőnél kezdődik" - de egy bizonyos szint után ismét mértékadó lesz.
Egy igazán jó rendszer nagy hangerőn sem eshet össze....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Valkűr
addikt
-
dlaccc
aktív tag
válasz Oldfighter #65191 üzenetére
Bocsánat, tudom ez másik topic, de kell valami támpont, Mert ha veszek egy 150ezres szettet ami ugyanolyan minőségű csak hangosabb akkor adtam a ...nak egy pofont. Pl. Tigerteam által linkelt Denon rendszer nagy előrelépést jelentene? Nekem használt is megteszi és egy ~20nm szoba a helyiség.
-
-szabi-
addikt
válasz Valkűr #65190 üzenetére
Nézem ezt a két erősítőt:
AVR-X500
VSX-323-K
Denon drágább ennek ellenére nem tudja ezeket:
Nincs Dolby Pro Logic II
Nem írja az adatlap, Dolby Digital és DD plus? (Gondolom azért ezeket tudja)
Nincsenek előre definiált EQ beállítások
Nincs auto hangerő szabályzás
Nincs HDMI ARC
Nincs 4k passthrough
Nincs USB
Fogalmam sincs hogy áll MP3 / AAC / OGG / veszteséges audio kezeléssel (FLAC) ?Egyetlen ami tetszik, stand by módban is átmegy a HDMI-n a jel a TV felé.
üdv
szabi -
Oldfighter
senior tag
válasz dlaccc #65165 üzenetére
Épp tegnap lett elmondva egy érdeklődőnek, hogy pc-s zörejkeltőket ne akarjunk már házimozi hangsugárzószetthez hasonlítani. Viszonyítani lehet, és ott csúnyán el is vérzik. Nézz szét a streamaudio akciós csomagkínálatában ha új készülékeket akarsz.
Mekkora lenne a helyiség ahol használnád? Film/zene arány?Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
-szabi-
addikt
válasz Valkűr #65184 üzenetére
Erről a márkáról (Proson Event) nem hallottam még.
Tisztában vagyok vele, hogy alapcuccokból összeállított konfig nem veszi fel a versenyt a negyed millás rendszerekkel, de nem is célom (gyakorlatilag ez a legolcsóbb erősítő + 5.0 hangszett amit találtam).
Lényegében jobbat akarok mint egy 50e forintos LG-Samsung házimozi szett, de nem akarok elszállni az árral.üdv
szabi -
Valkűr
addikt
válasz -szabi- #65183 üzenetére
Nem a helység mérete itt a lényeg. Ez is csak egy álló doboz, ugyan akkora helyet foglal. De ha ez a te igényeidet kielégíti akkor vágj bele, bár hidd el ezzel tévútra lépsz, és csak pénzkidobás lesz a subwooferrel együtt.
A soundbar azoknak van akik a tévé vagy bármi más kisméretű eszköz hangját szeretnék feldobni. Ami erősítőt kinéztél az se egy csoda, de mindenképp egy komolyabb hangsugárzószettet érdemelne. A reális érték olyan 100 ezres kategória lenne ez mellé. HA nincs ennyi pénzed akkor először vegyél 2 frontot amit majd tovább építgetsz...
Vagy vegyél egy komplett szettet, ami mellé majd csak sub kell...
[ Szerkesztve ]
-
-szabi-
addikt
-
-szabi-
addikt
Sziasztok
Úgy néz ki összeállt a konfig:
Erősítő Pioneer VSX 323 K 50e Ft.
Hangrendszer 5.0 Pioneer S-ESR2TB 65e Ft.
Mélynyomó: Pioneer S-21W 35e Ft.Mi a vélemény?
Esetleg ellenvélemény?üdv
szabi[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz MasterMark #65175 üzenetére
Pedig csak tippeltem. Így legyen ötösöm a lottón.
Amúgy rendben van. Centert alátámasztás remélem ideiglenes.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Norbi 72
veterán
válasz MasterMark #65175 üzenetére
Most nézem,spéci a center kiemelése!
-
Patice
nagyúr
válasz MasterMark #65172 üzenetére
IKEA?
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Norbi 72
veterán
válasz MasterMark #65172 üzenetére
Megy a szine a Denonokhoz!
-
MasterMark
titán
Voltam apáméknál, erre mit találok amit mobiltöltőnek használnak?
El is hoztam "jobb" célokra.
És hogy tetszik az új állványom? [link]
Switch Tax
-
Peak
addikt
Urak!
Bár nem sokan játszanak gondolom itt játékokat, de javaslom hangrendszer tesztelésre, behallgatásra a Battlefield sorozat legújabb, 4. részének OST-jét, legfőként az igazán súlyos, nehéz elektronikus, new age hangzás miatt, borongós és ködös finn stílusával igazán különös szinfoltja a játék-szcénának!
Idősebbek erőteljes Jean-Michel Jarre behatásokat vélnek majd felfedezni.Mélynyomókkal és nagyobb fronttokkal vigyázni!
http://www.youtube.com/watch?v=yf8kO8pEygA
Érdemes az internetről FLAC vagy egyéb veszteségmentes formában megszerezni, bár nekem csak 320kbps/ultrahigh quality MP3 tömörítéssel van meg, de igy is beszarás kemény anyag.
Jó hallgatózást!
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
dlaccc
aktív tag
Üdv!
Van egy Z-5500-am, amivel eddig nagyon elégedett vagyok, de most vettem egy jobbfajta fülest, és észrevettem hogy ég és föld, olyan részletek és hangok maradnak el.. Azt szeretném meg tudni hogy egy 5.1 erősítő+hangfalak, ami a logi-tól sokkal szebben és tisztábban szól az mennyibe lenne? Érdemes egyáltalán váltani? Azért több száz ezreket nem akarok egy kicsit szebb hangzásért kidobni -
robi-k
őstag
-
nagyúr
Segítsetek ha tudtok ebben kérlek, mert ez elég bosszantó...
Az lenne a gondom, hogy a Radeon HD 5450 VGA-m a 12.3-as hivatalos XBMC-vel tearing effect lép fel a kép alján. CCC-ben a V-sync always on és az XBMC system\system\video output\Vertical blank sync - always enabled. DXVA2 belőve. A System info szerint csak 44fps ez lehet gond? Továbbá az LCD TV-n az info gomb 1920*1080p@60Hz van amikor megy a video vagy film. Hogy kellene helyesen beállítanom, mert a múltkori konfigomban ugyanígy volt beállítva csak egy 6950-es Radeon volt. Előre is köszi!
Üdv,
Vik~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
nagyúr
Sziasztok!
Ki használ közületek még XBMC-t? Lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatban.
Üdv,
Vik~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
CHaooSS
őstag
Hali
gondoltam veszek anyámnak egy szettet( 5.0 ) a szobájába mert a régi már haldoklik.
olyan 10 max 15nm a szoba.Nagy igényei nincsenek így szerintem a 80 ezres kategória elég lenne.
használt kéne elsősorban. ebben az árban újként nem kapni valami jót[ Szerkesztve ]
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd. Daniel Nathan Leone
-
Mankó
veterán
válasz Rebell #65144 üzenetére
Ezen mar en is gindolkoztam, hogy nem e kellene masikba dugni. Az elsobe a media lejatszo maradf, de as masodikba minjart kiprobalom.
Masik: erositoben most minden csatornat 80anon vagok, a melyet is. Jol van ez igy?
A sub-on a crossover meg mindig 180anon van, nem kellene azt valamerre eltekergetni? A polaritast is kiprobaltam a masik allasban is, semmi valtozas.
Egyeb otlet? -
Mankó
veterán
válasz MunezXBK #65077 üzenetére
Beallitottam stereo-ra, jatekban info szerint input stereo 2 ch 48 khz, output dolby 5.1 ch. Kicsit jobban szolt.
Utana vussza allitottam dolby 5.1-re - input dolby 5.1 48khz, output dolby 5.1 ch. A mely csak eppen hogy megmoccan. Sub csak +2-n van, de pl. Dts ma-n -6db mert meg ott is sok a mely.Nem tudom mi lehet a baj, mert dts-ben minden rendben van, dolby filmeknel is erezhetobben gyengebben szol a cucc es nem tudom mar, hogy mit allitsak.
-
f8enter
aktív tag
Használ valaki HDMI --> HDMI + SPDIF átalakítót? Ha tudnátok ajánlani valamit, azt megköszönném.
-
robi222
senior tag
Magnat 990SET ezt hallotta már valaki?Milyen lehet?
-
gyurczy
őstag
válasz xtremetuning #65138 üzenetére
A múltkoriakról lecsúsztam sajnos. Elég ritka madár.
-
robi222
senior tag
Jamo Studio 160 tudnátok erről gyorsan mondani valamit?Milyen lehet az obsidiánhoz képest?Csak mert most indulok érte,és egy 12nm szobába lesz.
-
gyurczy
őstag
válasz bajnokpityu #65132 üzenetére
A puding próbája az evés. Ha meg beválik, miért ne legyen full Lessloss a lánc? Nincs sok eszközöm, forrás, integrált, meg elosztó/szűrő elé, 3 db-ból megúszom. Most 2 SPX-20 és egy SPX-800 van, két DFPC és egy Signature érdekes lenne.
-
bajnokpityu
félisten
válasz gyurczy #65125 üzenetére
az tök új kábel volt.. siltechnél is kell vagy 100 óra, mire elkezd zenélni.
Parker: sztem volt méteres. de mindegy is brahmában is volt sok értékes dolog. nem a húsossága maradt meg, hanem tere.. de valami hibát kihozott/ ilyen fémes a hangja, így inkább hagytam a vonalat. odin viszont bizonyított, h tud a gyár, ha full egy stílusú a lánc kábelezése.
Gyurci: nem erőltetném ma már a lesslosst. az is csak full lessloss láncban jó, azt mondják.
Siltech meg vegyesben is jó.
-
ricsik
őstag
válasz enginev3.0 #65121 üzenetére
Ha van rá pénz, akkor Z5500. Nem egy kategória, de nagyon nem.
-
Oldfighter
senior tag
válasz enginev3.0 #65127 üzenetére
Pc-s zörejkeltőknek nincs sok köze a házimozihoz.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
mivamma
senior tag
válasz enginev3.0 #65121 üzenetére
Rossz topik, de ha már ide tévedtél akkor ne távozz üres kézzel
Ne gondolkozz: vedd még a z5500-at!!! Tapasztalatból mondom.[ Szerkesztve ]
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
Norbi 72
veterán
válasz enginev3.0 #65127 üzenetére
Pl. itt érdeklődj:[link]
-
válasz Oldfighter #65126 üzenetére
Hm
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Oldfighter
senior tag
-
gyurczy
őstag
válasz bajnokpityu #65116 üzenetére
Odint nem hallottam sajnos. A Brahma meg nem tetszett. Mondjuk ott, akkor, nálad a Siltech sem, aztán végül itthon mégis az vált be, bár Lessloss-t nem volt alkalmam itthon kipróbálni, kifejezetten tetszett már a DFPC is, egy Signature vagy Reference produkciójára nagyon kíváncsi lennék.
-
Sefter
veterán
-
Ed Parker
nagyúr
válasz bajnokpityu #65116 üzenetére
amikor néztem ezeket a drótokat,1,8m az induló hossz nálunk.
meg gondolom hogy a hosszabb jobban ki is fejti a hatását,mint 1m-n.
az más hogy nem tetszett,bár előtte emlékeim szerint dicsérted a húsos mélyeit. -
Norbi 72
veterán
válasz Mr Bond 007 #65119 üzenetére
Egy új 626-os:[link]
Ez jó vétel,és garanciális.
Ugyanitt találsz nagyobb,régebbi vasakat is,pl: Onkyo 807,Denon 3808,Pioneer LX70,vsx 828,ez is új.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Van egy x530 hangfalam. Amit "kezdek unni", nem tudom hogy lehet ez. Kéne valami vérfrissítés
Így hát nézegettem termékeket, csak Logitech.Z5500 vagy G51
Z5500 nagyon tetszik, gyönyörű, és a kezelője hihetetlenül bejön. ez fogott meg szinte a legjobban benne, viszont 50k, ami még beleférne, de félek, hogy feleslegesen. Sőt biztos, hisz bár csak HD filmeket nézek 5.1-gyel, de azt sem szoktam túl hangosan, mivel a szobámban ahol a gép van, nem túl nagy, így elég közel van minden hangfal. De ha egyedül vagyok itthon azért szeretem néha felcsavarni a zenéket, imádom a mély hangzást és minden mást
G51 visszafogottabb teljesítményben, de még így is erősebb az x530-nál, de a zenei részét valamiért lehúzták tesztben, nem tudom miért, márpedig 90%-ban arra használnám
Nehéz választani, igaz hogy G51 valószínűleg bőven elég, csak ha valami megtetszik az embernek akkor ugye hajtja, űzi, viszont örülnék ha kicsit lebeszélnétek a Z-ről, hogy nem is kell az nekem. Vagy rá, hogy akkor ne gondolkodjak, hanem vegyem meg azt
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Norbi 72
veterán
válasz Mr Bond 007 #65117 üzenetére
150 a teljes keret?Vasra,és hangszórókra is?
-
törölt tag
válasz Mr Bond 007 #65117 üzenetére
Oké, ezt 2008 óta mindegyik tudja.
Sok zenére Denon Marantz vagy nagyobb pioneer modellek mozira mindegyik jó. Milyen stilus? Zúzósabb vagy populárisabb zenére mindegyik oké. A magasab sorszámú modellek már általában jobbak, halkaban is szebben szólnak (ez a jamórol nem mondható el, tudom, volt nekem si) .
Használt is mehet? -
bajnokpityu
félisten
válasz gyurczy #65083 üzenetére
odin viszont baromi jó drótnak tűnt. kerestem brahma stílusát,de nem találtam.
parker: hossz csak annyit számít, hogy ha elég hosszú, akkor ki tudja fejteni hatását. de kizártnak tartom, hogy kevéssé fémes legyen a kétméteres. csati az más, ha nem illik a dróthoz...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mr Bond 007 #65104 üzenetére
Ha "inkább szóljon szépen" kell akkor Dali, Polk, mission irányába nézelődj. Ennek árában hallgasd még meg a Dynavoice, Proson vagy a QLN dobozokat, azok is megfelelhetnek.
Milyen erősitőt tervezel: Denon zeneibb stilusú, Onkyo mozisabb, többi nagyjából kettő között vagy közelében.
Milyen árfekvésre gondoltál?[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
Mivel hajtanád a dobozokat, azaz mire lenne kötve? Mert ez sem elhanyagolandó...
-
Norbi 72
veterán
Gergőke nemrég ajánlott egy Dali szettet,inkább az.[link]
Persze meghallgatás után. -
Mr Bond 007
őstag
Kicsit bele ástam a témába és kb 20-25 nm-es szabályos téglalap alapú szobába szeretnék házimozi rendszert kiépíteni. Ez lenne az első ilyen rendszerem, eddig csak kompakt házimozim volt.
Nagyjából kezdésnek árban ezeket a hangsugárzókat néztem ki: KATT Szerintetek ennek az ár/érték aránya jó? Nézegettem még B&W hangfalakat is de abból sokáig kéne legózgatni (évek) mire össze állna a rendszer. (sokan külföldi oldalakon istenítik, mások meg csalódásnak mondják - b&w 684,685 körül nézelődtem.)
Zenére és filmezésre egyaránt használnám. Nem kell hogy letépje a fejem, inkább szóljon szépen. -
gyurczy
őstag
Tudja valaki, hogy a VdH Revolution/Revelation/stb kábeleit hogy kellene szerelni? Mire szolgál a külső ér? Gyártói ajánlást nem találtam rá.
-
Valkűr
addikt
Igazából az a kérdés mi az ami miatt váltani szeretnél...Az RTI mozin azért elég szépen helytáll...A Paradigm hangban azért más világ, minden bizonnyal ahogy a Polkot ismerem attól azért valamivel zeneibb, finomabb megszólalású a Paradigm. A Polkról váltani szerintem igazából egy magasabb szinten érdemes, pld. a Paradigm Studio széria. Igen tudom, ott elég szépen feljebb mennek az árak, de hát a minőségért mindig többet kellett fizetni. Viszont ebben az árszegmensben megint van jó néhány lehetőség..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic