- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Edgeri
senior tag
Sziasztok,
van egy Polk Audio SW125-ös mélyládám ami pár napja, amint áramot kap (hálózati fesz.) pattogó hangot ad, ha pedig jelet kap az erősítőtől, akkor serceg, recseg megszólaltatás közben.
Valakinek volt már hasonló? Valami kondi/potmeter eldurrant? Mi okozhatta a hibát?
Elvileg még garis, remélem tudják javítani.
Előre is köszi a segítséget. -
Edgeri
senior tag
válasz
Patice #63532 üzenetére
Köszönöm szépen a szakszerű válaszod! Erre tippeltem én is, mert utána olvastam pár helyen a mélyhangokról (hazi-mozi.hu), és hasonlóra tippeltem én is, de gondoltam megkérdezem, biztos ami biztos. Akkor marad az előírt helyén, és máshogy spórolok helyet a nappaliban
Köszi mindenkinek! -
Edgeri
senior tag
Rosszul is írtam, mert 125-ösöm van, bőven elég a teljesítménye a szobába. Természetesen nem venném teljesen körbe az állvánnyal, hanem szellősen, akár minden irányban rá tudok hagyni kb.40cm-ert, hogy ne fojtsa meg. Természetesen a hátlapja nem lenne a bútornak egyáltalán.
-
Edgeri
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy egyedi médiaállványt csináltatni asztalossal. Helytakarékossági szempontok miatt arra gondoltam, hogy a mélynyomómat (Polk Audio PSW 110) az állvány közepén helyezném el, és mint egy köré épülne maga az állvány. Vizuálisan talán úgy lehet elképzelni, mintha egy két oldalt fiókos íróasztal közepében lévő lyukba tolnám bele (példa). Szerintetek ez jelentős mértékben befolyásolná a mélyhangokat, így inkább ne építsek köré bútort, maradjon továbbra is szabadon?
Előre is köszi a válaszokat!
-
Edgeri
senior tag
válasz
Parson #42748 üzenetére
Jó
A szobafalak alján még csak-csak el lehet esztétikusan vezetni a vezetékeket a padló mintázatával egyező kábelcsatornában, de a falon szerintem mindenképp hülyén néz ki, ha egy kábelcsatorna felkúszik a sugárzóig. A falba vésés, vagy gipszkartonnal kitakarás (helyveszteség a szobában) lehet a legszebben megoldani, de ez nálam nem opció. -
Edgeri
senior tag
Talán kicsit OFF a dolog.... de tudtok valami esztétikailag szép megoldást arra, hogyan lehet a hátsó sorround hangfalak kábeleit elrejteni? Falba vésés kizárva, gipszkarton kizárva, valami takaró dolog kellene. A hangsugárzók a falhoz lennének rögzítve, de elég ronda, ahogy "araszol" fel hozzá a kábel
, meg azt sem akarom, hogy a gyerek WC-lehúzónak nézze a kábelt, jobb lenne ha védve lenne. Vannak erre már szép kábelcsatornák, ilyesmik? Köszi szépen előre is.
-
Edgeri
senior tag
Szerintetek van jelentős (kihallható) zenei minőségromlás ha az erősítőhöz bluetooth adapterrel (Logitech, Belkin stb.) csatlakozva játszok le zenét (a lejátszó egy tablet lenne, ami tudja a A2DP-t)?
-
Edgeri
senior tag
Tangent Evo 8 mélyládáról van esetleg valakinek véleménye? Infó
-
Edgeri
senior tag
Genius hangfalakat rá tudnád kötni az erősítőre? Mármint ha pl. a PC-d van most összekötve a genius hangfalszettel, akkor a PC-det kellene összekötni az erősítővel, ami aztán meghajtja a hangfalakat. Csak nem tudom milyen csatlakozásaid vannak, így elég nehéz tippelni. De így csak erősítőt kellene első körben venned.
Nekem ilyen volt az első erősítőm, nekem bejött: Yamaha.
Ja, és szétkeveri az erősítő a sztereó jelet (már ha az adott típus ezt tudja) több hangfalra. -
Edgeri
senior tag
Valakinek esetleg lenne még további ötlete ezzel kapcsolatban?
-
-
Edgeri
senior tag
Sziasztok!
Adott: Yamaha rx-v467 erősítő + Roth Audio Oli 30-as 5.0-ás szett.
Aktív mélynyomót keresek a szetthez. Házimozira használnám leginkább, kb. 28 m2-es szobába kellene, aminek nagy a belmagassága.Milyen aktív mélynyomót tudnátok ajánlani max. 70.000 pénzig?
Előre is köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen videókártyát?
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Milyen egeret válasszak?
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hardverkemping június végén
- További aktív témák...
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged