Hirdetés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Nokia E51 - kecs és fém
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-conrad-
addikt
Sziasztok, van egy kis problémám a 2.1-es harman/kardon soundsticks III hangszóróimmal, gondoltam hátha itt valaki tapasztalta már a jelenséget.
Tehát a gond az, hogy pattogó hangot hallat, olyan 8 mp-enként pattan egyet. Ha nincs bemeneti jel akkor is, illetve másik konnektorban is csinálja tehát belső problémára gyanakszom nem külsőre. Találkoztatok már ilyennel, mi lehet egy hibás kondi talán? -
MasterMark
titán
válasz
DJ WOKKY
üzenetére
Audiophile Szalon, Hifi barlang, meg van még egy pár hely.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Neki is az első házimozija lesz ez. Előtte csupán az enyémet hallotta szólni, mert másnak a családban nincs. Esetleg Budapesten tudtok valami helyet, ahol élőben meg lehetne pár erősítőt és hangfalat nézni, hallgatni ??
-
BBéci
legenda
válasz
sixpak
üzenetére
A hangdobozok elhelyezésére vonatkozó ajánlások, szabályok azt mondják, semmiféle tárgy, bútor, fal ne legyen a közelükben. Azt hogy mekkora szabad térre van szükségük, gyártónként, típusonként változik. Nagy állódobozok esetén 1 métert (!) is szoktak emlegetni, de 60-70 centi a minimum. Ehhez képest a fényképen nulla centi a szekrénytől való távolság. Az tovább rontja a helyzetet, hogy az alsó hangszórótól pár centire egy "deszka" sima felülete veri vissza a hangot, okozva ezzel horrorisztikus hang(d)effektusokat.
-
DJ WOKKY
addikt
Akkor gondolom, hogy a Yamaha szettet sem ajánlod ??!
Az a baj a boltokkal, hogy ők mindent ajánlanak, csak eladják a cuccokat. Bár a Stream Audio-val még nincs tapasztalatom, egy próbát megér.MasterMark: A használt úgy jöhet szóba, hogy garancia is van még rá. Ez a Polk Audi PSW 110 egyébként milyen minőség ?? Mert sajnos ezt nem ismerem. A Jamo-hoz viszonyítva jobb minőség ? Mert árban újonnan olyan 65-70 ezer körül mozog...
Egyébként elég sok helyen olvastam, hogy inkább fából készült ládát vegyen az ember, mint műanyagot, erre mi a véleményetek ?
-
kimi02
őstag
Azért első hallásra sem olyan rossz ez a Denon.
-
BBéci
legenda
válasz
robi-k
üzenetére
A német Video magazin tesztjében az AVC-A1HD ugyanannyi (270) pontot kapott a hangjára, mint az AVR-4308. Ennek alapján még eredeti árának (5500 euró) harmadáért sem venném meg. A negyedén talán elgondolkoznék.
Ja, az Arcam AVR280 szintén 270 pontot kapott.
Ezért nálam az Arcam AVR400, vagy valamelyik újabb tesója jöhetne számításba.(#62378) sixpak
Legalább annyira húzd előre a hangdobozt, hogy az előlapja a szekrénnyel egy vonalban legyen.
Bár sajnos a közelsége akkor is rontani fogja a hangzást. -
-
t-bali3
senior tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Egyébként nyilván nem árulja el mi van a belsejében, de a külső méretek alapján is 4308-4810, illetve 3808-4310-11 felel meg egymásnak.
-
gutentag
tag
A Yamaha NS-555 és NS-777-es hangfalak milyen szintet képviselnek egy JBL ES80-ashoz vagy Wharf. Diamondhoz képest?
-
robi-k
őstag
(#62362) BBéci
(#62363) bajnokpityuTermészetesen nem csak a +2 csatorna a különbség, más pl. a DSP és annak a körítése, és csatornánként a 4810-es +10W erősebb a 4310-nél. De ha érdekel, akkor tudok adni Service manualt mind2-re, abban benne vannak a kapcsolási rajzok.
Ami az előd/utód témát illeti, szerintem is 3808A->4310 és 4308->4810 a sorrend kb. Ha már vágyakozni valamire, akkor inkább egy ilyen Denon-ra: AVC-A1HD 3D Edition
-
Thom!
veterán
Ennyiért brutálisan jó vétel.
-
DJ WOKKY
addikt
Sziasztok. Boldog új évet kívánok mindenkinek!
Egy kis segítségre lenne szükségünk. Édesapám házimozi vásárlásra adta a fejét.
Az erősítő úgy néz ki, hogy már adott, bár ha valaki tud ebben az árkategóriában másikat ajánlani, ami netán még jobb is, akkor szívesen várom válaszát.Tehát a házimozi erősítő egy Denon X500-as volna.
Viszont nem tudjuk, hogy ehhez milyen hangfalat vegyünk. Nekem egy Denon AVR-1307-es jó pár éves erősítőm van, amihez Jamo S406-os sorozatú 5.0-ás és egy SAL mélynyomo van (adatlapomon megtalálható a pontos típus).
Ilyet már csak használtan lehet kapni, ahogy eddig érdeklődtünk, és maximum 2 éves garancia van még a legfiatalabbra is.Viszont van itt egy ilyen szett, amiben Wharfedale 5.0-ás hangfalszett van. Ehhez egy részt ugye kellene egy mélynyomó. Ehhez egy Yamaha mélyet néztünk ki.
Van még egy lehetőség, ami pedig az, hogy a külön álló yamaha mélynek is van egy saját szettje: még pedig ez.
A kérdésem az volna, hogy ti melyiket ajánljátok inkább a lehetőségek közül ? Esetleg ha valaki tud még mondani másik hangfal szettet, akkor azt nagyon megköszönném.
A keret, amit rá tud áldozni 200.000 Ft.
A segítségeteket előre is köszönöm.
-
Thom!
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Tudom mert az is.
-
BBéci
legenda
Srácok, én tudok ezekről, azért kérdeztem Robitól, mert furcsának találtam a megjegyzését és kíváncsi voltam a véleményére.
Gondoljátok, hogy a plusz két csatorna miatt csorgatom rá a nyálamat 3 éve?
-
Thom!
veterán
nagyobb jobb táp
3db DSP (egyik másik denonban nincs)
Advanced AL24 Processing plus
9.3
Audyssey MultEQ XT +Haladó Alacsony Frekvencia Korrekció (ALFC) -
bajnokpityu
félisten
nem...
kinti forumokon elemezgették, meg ABXelték ezeket. 4308 a 4810 elődje, a 3808 meg a 4310 lett. hang alapján, ezt irták. trafók viszont biztosan különböznek bennük, a 4308ban asszem 580W van, a 4310ben meg asszem 800W. dinamikában nincs hiány 4308 esetén sem, csak a maximális teljesitmény kisebb.
-
robi-k
őstag
válasz
kimi02
üzenetére
Gratulálok!

Szvsz szerintem még akkor is megérte váltani CA-ról, hogy a 4810 "csak" hagyományos erősítő, és nem 3D-s
Nagyon jó vas (én is szemezgettem a 4810-sel, de a 4310-hez képest a többlet tudását - azaz azt, hogy a 4810 9.1-es, míg a 4310 7.1-es - én nem használnám ki).
-
Mankó
veterán
válasz
Norbi 72
üzenetére
Én is egyre jobban kacsintgatok az Onkyo felé a HDMI és a tanítható távirányítója miatt is. A 25 ezres fel ár simán megérné a Denonhoz képest (küllemre viszont az jobban bejön), csak ha ezt választom, akkor a JBL lazán kicsi lesz hozzá és azt egy ideig nem szeretném cserélni.
Mozihoz akkor inkább az Onkyo-t ajánljátok, ha jól veszem ki a szavaitokból.
-
spiky03
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Annyira azért nincs.

Meg sajnos csak ennyi helyem van azon az oldalt.
A jobb oldali font az mozgatható.
-
spiky03
veterán
Megjött végre a kis szubom.

Ennyi hely elég neki hátul? [link]

Mondjuk még nem kapcsoltam be, mert ugye még melegedik.

7 óra után lesz a teszt, gondolom annyi idő elég lesz neki, mert kb fél6 körül érkezett a lakásba.Egy gyors kérdés is a hátulján a keresztvágó potit ugye maxra (150 Hz) kell tekerni?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Én csak örülök ha igazad/igazatok van (mivel jelenleg csak HDMI-t használok).
Amikor még lehetőségem volt nem AB-ztem ezzel kapcsolatban mondván úgyis a HDMI jobb, most meg már végképp nincs kedvem ezzel foglalkozni.kimi02: Gratula a vashoz. Hátragurulva a székkel úgy néz ki mint az enyém.
(ezüst - Denon) Gotham helyett eddig csak AQ kábelt próbáltál? Nem jött be? -
pFEFErohni
tag
Persze, igazad van! Ma egész nap csak ezeket nézegettem, határ itt a csillagos ég, nem is azzal van bajom h 100ezerért csodát akarok kapni, de abból a plussz 2 kilobol én veszek inkább egy tv-t! Soha nem tudnék kihasználni egy 3-4-5k-s csodát! Ezért úgy gondolom h nem kaki választás ez a pio szett, aztan ha tényleg ennyire szörnyű hangzasilag az én bot fülemnek is akkor nézek hozzá normálisabb hangfal szettet! Majd jovok akkor is tanacsokert!
Köszönöm az eddigi segitsegetek! -
Dorian
félisten
Amúgy jitterre visszatérve, nemrég jártam egy topliktársunknál, aki átállt számítógépes lejátszásra alaplapi koax kimenetről. Bevallom sokáig egyértelműen csörgővisszhangra gondoltam, borzasztó idegesítőek voltak a magasak. Nálam a legdurvább jitteres forrás (Zero DAC 1.1 USB-n keresztül) teljesen más jellegű jittert okozott, inkább a mélyekben hallatszott. Médialejátszók jittereként is inkább ezt tapasztaltam. Aztán kipróbáltuk a Zoli féle jittercsökkentőt (ami az első 3 bedugásra nem akart jelet átengedni
valahogy nem mindegy az áramba-dugási sorrend...) és helyreállt a világ rendje. Minden alaplapi koaxkimenet ilyen? -
BBéci
legenda
válasz
pFEFErohni
üzenetére
Azt írtam, hogy az árához képest elfogadható a szett erősítője. A jótól messze van. Viszont a hangdobozai kritikán aluliak, tényleg Genius kategóriába tartoznak.
(#62338) Dorian
Bezzeg a Gotham kábeleket nem hajlandó lecserélni, az Nála örök szerelem.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ahhoz a Denonhoz már erősen kevesek a Polk hangdobozok.Megjelenése óta csorgatom a nyálamat egy AVR-4810 erősítőre, talán egyszer nekem is lesz olyanom!
-
junkpod
nagyúr
válasz
pFEFErohni
üzenetére
Mármint itt, de közben használtam a keresőt és a pio vsx 323 volt állandóan kerülendő típusnak mondva (Sanci). Nem tudom mibenkülönbözik a 323 és a 324, de újonan 85-ért azért nem lehet belépőnél több, főleg h hangszórói is benne vannak. Nekem is pio van és hk bögre szett, de ami ebben a csomagban van az a pc-s genius szettekhez közelít, tán még a vsx323 is tul sok hozzá.
Mondom ezt úgy hogy hiszek a hallgatható bogrekben. -
Thom!
veterán
Én Kácsa-silver line HDMI használok 1m-est 3808-hoz megvagyok elégedve vele.
-
bajnokpityu
félisten
logikám szerint hdmi esetén jittert mérni olyan,mint kockával dobni. ez jön le a méréseiből is.
valamint nem tudom,hogy hallgattál-e már össze ismert spdif alapú mért digitális forrásokat, az 500as jitter már rettenetesen rossz hangot ad.ilyenek a legotvarabb 1.1es dacok. hát a 2309 és a 4308 baromira távol van fül alapján az 500as jittertől hdmin.egyébként egyetértek Doriannal, a 2-3rugós hdmi kábeles átvitel sok kört ver a 20-30rugós spdif kábeles átvitelre.
-
Dorian
félisten
Ennyi információ alapján simán a HDMI-t ajánlom, mivel ott a kábelek (minősége) közt nagyságrenddel kisebb különbség van, mint koaxok közt, következésképpen alsó árkategóriában nagy valószínűséggel jobb megoldás.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nem vontam le különösebb következtetést. Mondhatni hozzáértő tag mérte, szóval fene tudja. Én csak azt mondtam, hogy nem olyan egyszerű hogy egyből rávágja az ember. Főleg aki még valószínűleg nem is AB-zte semmilyen formában.
Én már nem merem ajánlani senkinek egyiket vagy másikat. Fogalmam sincs melyik nyújt jobb hangminőséget.
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nekem is az van, és van hatása....de elméletileg 2 dl-es kellene...... Az túlzás, hogy vadászok rá, de ha boltban vásárolok, megnézem nincs -e...... de én is mindenhol 0.5, 0.7l-eseket látok......
Próbáltunk 2 dl-es üveg lombikot, de vékony a fala, és csengett-bongott......
, szóval nem jött beKíváncsi leszek a tapasztalataidra.....

(#62230) nubreed: biztos nincs meg az online pénztárgépük....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
junkpod
nagyúr
válasz
pFEFErohni
üzenetére
Nem a vsx 324 volt a nem javasolt eszköz?
-
Tamoo
nagyúr
Nem egyszerű a kérdés. Sokan egyértelműen rávágják a HDMI-t, de ez korántsem biztos/igaz. Hangminőségről beszélünk.
Pl. itt akadnak érdekes mérési eredmények jitterrel kapcsolatban. Érdemes megnézni. [link]
Kérsz kölcsön jobb minőségű kábeleket, kipróbálod, aztán eldöntöd. Ne hallgass senkire!
-
gg72
veterán
#62300: Hangminőség szempontjából melyik a jobb összeköttetés a HDMI, vagy a koax? Az erősítőm (Yamaha RX-V2600) nem tudja kezelni a HD-hangokat, de HDMI bemenet van rajta, miként koax is.
Nem igazán tudom ennél világosabban megfogalmazni, de megpróbálom: adott egy asztali Blu-ray lejátszó, aminek van két HDMI kimenete, valamint ezen kívül optikai és koax kimenetek. Ezen kívül adott egy olyan házimozi erősítő (Yamaha RX-V2600), ami nem tudja kezelni a HD-hangokat. A kérdésem az lenne, hogy a 3 közül melyikhez csatlakoztassam az erősítőt, melyik biztosítja az (elméletileg) legjobb hangminőséget?
TCr: Kösz, kicsit belekeveredtem...

-
TCr
veterán
-
gg72
veterán
HDMI-n akkor is veszteségmentesen jön át a digitális hang, ha az nem HD? Mármint a lejátszóból nyílván HD-ben jön ki, de az erősítőm azt nem tudja feldolgozni. Végeredményben ilyen szempontból nem mindegy, hogy HDMI/koax/optikai?
MasterMark: Így gondoltam én is, de vajon van minőségbeli, hallható különbség köztük?
-
BBéci
legenda
válasz
Csabroncka
üzenetére
"drágább koax kábel kell míg HDMI-ből elég az olcsóbb ugyanazért a minőségért"
Ebben nem vagyok biztos, és akkor óvatosan fogalmaztam. -
spiky03
veterán
Szerintetek a szubot is kell "akklimatizálni" ha pl kint volt a kocsiban több órát?
Esetleg segít neki, ha utazás közben fűtve lesz a kocsi?
Vagy neki nem árt annyira, mint pl egy erősítőnek/tv-nek?@(#62309) TCr
Én is így gondoltam.
Hát akkor nem tudom, hogy mi lesz, így, hogy próbáljam ki a szubot?
Csak nem vár ott a csávó 2 órát.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
pFEFErohni
üzenetére
írtam Pü-t hogy ne szemeteljek

-
pFEFErohni
tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
És Neked mi lett a nyerő választás? Ha szabad tudnom!?

-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
pFEFErohni
üzenetére
ahhoz képest, ezer százalék

én is most ősszel cseréltem le a ruszki hi-fi tornyom
tudod, a rossz sámli és két sokol rádijóóót
-
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Nálam is így van...
Csak nálam ez a sorrend:
Blu-ray player (pio BDP-430)
IP-tv box
PC (ati 6850)erősítő egy Pio VSX-919
-
pFEFErohni
tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Úgy lesz, de a tv hangszoroihoz meg a pcvel összekötött 10 éves hifihez képest tuti előrelépés!

Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Filmvilág
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Arc Raiders
- Autós topik
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Motoros topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- EAFC 26
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Zalman T4 PLUS ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3340
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3623, 94% Akkumulátor
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Köszönöm az eddigi segitsegetek!