Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
farkasmisi
csendes tag
sziasztok
házimozim nem játszik le semmit
mi lehet a gond? HT 4550 samu
köszi a segítséget -
KTTech
veterán
válasz MasterMark #46698 üzenetére
Igen... de nem házimozira
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
MasterMark
titán
Használ közületek valaki passzív sub-ot, külön végfokkal?
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #46694 üzenetére
Fogalmam sincs. Azon a WD Elements merevlemezen volt, amit pár hónapja vettem. Tervezem a törlésüket, de előtte, ha végre, valahára lesz időm, belehallgatok, mert állítólag szuper a hangjuk.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
t-bali3
senior tag
válasz Motion_Blur #46689 üzenetére
JYSK-es állvány?
Nekem is ilyen van, csak Denon 2808 szenved benne
Előbb-utóbb pénzt kell kerítenem egy jobbra.... -
-
kecsetif
aktív tag
Gondoltam, írok, hogy nálam öröm é' bódottáá'. Bár látom, hogy nagyon pörög a fórum, azóta sok víz lefolyt már a Dunán.
Aki nem emlékszik, volt egy drága (legalább is nekem=15ezerHUF) HDMI kábelem, 15 méteres, az erősítőről kicsit zajosan, a számgépről nagyon zajosan vitte át a képet.
Már a repeater is szóba került, de aztán hirtelen felindulásból rendeltem egy 10 méteres (már ez is elég) filléres, de jó minőségnek tünő kanócot (deltaco). És láss csodát. Teljesen hibátlan a kép, egy téves pixel sem látszik. Juhéjj!Vajon a 15 méter a kritikus hossz vagy csak hibás volt az első kábel? (A kábelt visszaküldöm a boltba, hátha visszaveszik.)
[ Szerkesztve ]
-
Oldfighter
senior tag
válasz Motion_Blur #46689 üzenetére
Uh, azokat a hangdobozokat húzd el a sarokból, de minimum a hátsó faltól.
Én ilyen melegben hanyagolom most a mozizást. Így is van vagy harminc fok a lakásban.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Goose-T
veterán
válasz Motion_Blur #46685 üzenetére
Nekem is nagyon felforrósodik az Onkyo TX-SR501E erősítőm (régebbi darab), de eddig semmi probléma nem volt vele, pedig megvan már pár hónapja. Nálam szűk 7cm hely van felette, és mögötte ki van vágva a szekrény hátulja.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
KTTech
veterán
95°C-ig nincs gond a diszkrét elemeken mérve - 90°C alatt nem éri el az üzemi hőmérsékletet se - (de még 110°C is benne van a tűréshatárban).
[ Szerkesztve ]
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
gyurczy
őstag
Otthon a csapból is 50-60 fokos víz folyik, az alá sem tudod betenni a kezed. (Csak az asszonyok, de ők nem számítanak )
-
Motion_Blur
félisten
válasz ozzy711 #46683 üzenetére
Itt 50-60 foknál jóval magasabb hőmérséklet volt, égette a kezem, nem tudtam ott tartani. Az állvány hátulja egyébként nyitott, de azóta megcseréltem a centert és az erősítőt (ami fölött most nincs semmi), csak így hülyén néz ki.
Remélem nem hibás darab
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
gyurczy
őstag
válasz ozzy711 #46683 üzenetére
Az Onkyo-k amúgy sem a hűvösségükről ismertek. A 606-osom eleve egy szedett-vedett darab, így nem okozott problémát a faragás, bele is tettem egy 20-as Thermaltake ventit, kábel a HDMI board-r ráforraszt, ha bekapcsolom a gépet, elindul a venti. Még puccos kék fény is van a gépből. Tiszta diszkós lett.
-
ozzy711
őstag
válasz Motion_Blur #46680 üzenetére
A bútorlap hátsó része zárt vagy nyitott, mert úgy néz ki, hogy az erősítő felett nem nagyon cserélődik a levegő. Egyébként az a 4-5 cm nem túl sok, legalább 10 cm. kéne szerintem, de gondolom van benne hővédelem, így az működésbe lépne ha gond lenne. A készülékben a hűtőbordák hőmérséklete komoly használatnál akár 50-60 fok ( vagy még több ) is lehet, így célszerű jól szellőző helyre tenni!
-
Mikisys
őstag
válasz vistyan #46664 üzenetére
Meg kell nézni a készülékek hátulján, hogy van-e S/P-DIF csatlakozó, vagyis egy darab RCA aljzat, ami a TV-készüléken digitális hangkimenet, a házi-mozi cuccon pedig, digitális hang bemenet.
Ha mindekettőn van, akkor kell venni, vagy csinálni, egy RCA dugó - koax kábel - RCA dugó kivitelű vezetéket és azzal összedugni a két készüléket. (S/P-DIF kábel)
A TV-ben érdemes lekapcsolni, vagy letiltani a belső hangszórókat, hogy azok ne zavarjanak bele a sokcsatornás hangba.
Ha mindeddig rendben, akkor a házi-mozi cuccon ki kell választani, hogy a digitális hang bemenetről lássa a jelet, ez lehet Ext-Dig. csatlakozó nevezetű, vagy CD/Digital, vagy S/P-DIF nevezetű üzemmód.
Lehet, hogy a TV menüjében meg kell adni az útvonalat, hogy mikor, honnan és hova kapcsolja a bejövő másik eszköz hangját, ez többé-kevésbé le van írva a kezelési útmutatójában.
(Ez a leírás nekem Philips TV-hez érthetetlen volt, az "irodalmár " fordító jóvoltából, mert fogalma sem volt a műszaki szöveg értelmezéséről, de hamar rájöttem, hogy mit hova és szidtam a fordítót és a gyártót is, egyszerre és egymás után is.)Üdv!
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
Vásároltam egy Onkyo TX-SR 313 erősítőt, ilyen szettben: [link]
Minden nagyon szép és jó, csak az zavar hogy az erősítő teteje nagyon forró. Szinte éget. Ez normális? Nagyjából 4-5cm-el fölötte van a bútorlap. Nem áll a levegő mert a szobaventilátor nagyjából arra fúj. 30 fok van a szobában de nem hinném hogy ez lenne a gond.
Terhelve nincs.
Nyugtassatok meg, hogy ez normális
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Peak
addikt
Végigolvastam a szöveges részt is, első oldalt, majdnem mindennel egyetértek a jellemzésekben.
Én ráadásul az CSi A4 centert a nagyobb A6osra cseréltem, és az RTi A1-es "surroundokat" szintén a nagyobb A3-asokra, Denon 2113 helyett meg az agresszivebb H/K AVR460at nyüstölöm. De összességében én nagyon de nagyon meg vagyok vele elégedve. Jó cikk. Osztom FB-n.Még tudom szerkeszteni... de emlékszel, mikor írtam itt egy hozzászólást, hogy a Gyűrűk ura I. elején levő jelenetben, ahol Szauron ujját levágják, és ott robban egy nagyot, hozzá egy iszonyat LFE effektel... hogy ott a FRONTon a mélyhangban van egy beszakadás... egy az egyben ezt az ivet hallottam ki belőle. Most egy picit büszke vagyok a fülemre.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
BBéci
legenda
Az tény, hogy a mélyhangok jobban áthatolnak a falakon, de szubláda használatával nem kell annyira felcsavarni a hangerőt ahhoz, hogy az élményfaktor magas legyen.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Peak
addikt
Hibátlan a görbe, pont ugyan igy hallom én is azt a 40Hz környéki beszakadást.
K#&va jó ez a méréses cikk igy ebben a formában.
Mondjuk nem véletlen, hogy miért szemezek a 660as subbal.
De ettől még sub nélkül is ugyan olyan zavaró a szomszédoknak, vagy a konyhában a dübörgés.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
mcmike
őstag
válasz Oldfighter #46670 üzenetére
Köszi mindenkinek a válaszokat, most megnyugtattatok hogy nem költekeztem felelőtlenül...
Akkor megmarad a Polk PSW-110-es, 40k-ért szereztem be, ami amúgy is barátinak mondható egy szinte új, dobozos, garanciális ládáért...
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
BBéci
legenda
Haveromnak A9 frontsugárzói vannak és össze nem lehet hasonlítani a házimozizás élményfaktorát, amikor be van kapcsolva a PSW 125 és amikor nincs. Ég és föld. Hiába irányít minden mélyhangot a frontokra, nem az igazi, ráadásul amiatt a 80 Hz fölötti tartomány hangminősége is romlik és nem csak a frontokon. Pedig csak 5 hangdobozt hajt a Pioneer SC-LX60.
Kötelező a szubláda, nincs értelme ezen elmélkedni!Nézd meg a méréseinket, 45-50 Hz alatt már csak jelzésértékű az RTi A7 hangnyomása. Egy jó mélyláda még 30-on is 85 dB-n van.
[ Szerkesztve ]
-
lemmy9
őstag
-
Peak
addikt
válasz mcmike #46667 üzenetére
Egyértelműen mindenki azt fogja mondani, hogy kell a PSW110. Nem ismerem a Zensort, de nálam egyelőre nem érzem a hiányát a subnak. Igy is szétveri a házat a mély az A7esből. Ez persze nem riaszt el attól, hogy erősen szemezzek az új wifis polk 660w subládával
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
mcmike
őstag
Elhatároztam magam, hogy az erősítő után (Pioneer VSX-921-K) lecserélem a hangfalszettemet is. A jelenlegi HECO 5.0 szettről mennék Dali Zensor szettre szép folyamatosan. Igazából sokan ajánlottátok itt a Zensor szériát, meg gyakorlatilag a neten is orrba szájba dicsérik, sőt a sógoromnál is hallottam szólni.
Most igen jó áron jutok majd hozzá Dali Zensor 7 (front) hangfalpárhoz. Viszont a héten már lecsaptam egy Polkaudio PSW-110 mély ládára is, amit eredetileg a HECO mellé gondoltam.
A kérdésem: szerintetek érdemes a Dali Zensor 7-esek mellé a mély ládát megtartani? Vagy a Zensor 7-esek már tudnak olyan mélyet adni, ami nem indokolja a PSW-110-et?
Mert a pénzkeret természetesen véges. Szóval egyelőre most 2.1 lenne a régi 5.0 helyett, csak Dali-ból. De ha azt mondjátok hogy tök fölösleges a SUB, akkor inkább eladom még frissen, és belefektetem mondjuk Dali centerbe, vagy háttér sugárzókba...
Azt sem szeretném ha a SUB miatt nem lenne kihasználva a Zensor 7-esek mély kapacitása. Szerintetek?
[ Szerkesztve ]
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
vistyan
tag
válasz MasterMark #46665 üzenetére
Értem, köszönöm szépen És azt kössem a tévébe,a másik felét meg a hangrendszerbe?
-
vistyan
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni,és remélem mind ezt jó topikban teszem.
Vettem egy ilyen házimozi rendszert, egy ilyen TV hez.
A problémám ott kezdődik,hogy hiába csatlakoztatom (HDMI,vagy audio kábelelel) a hangrendszert kizárólag a TV-hez,nem hajlandó megszólalni.
Csak és kizárólag akkor van hangja a hangrendszernek, ha a UPC álltlal kapott, boxhoz csatlakoztatom audio kábel segítségével.
Ez azért gond,mert pl egy gépet kötök a tévére,és onnan akarok zenét lejátszani,sajnos nem tudok,mert csak a tévéén szól a hang,és nem a hangrendszeren.- Ugyan ez a helyzet ha USB-t csatlakoztatok a tévére,hogy filmet játsszak le.
Ebben kérném a segítségeteket,hogy mi lehet a probléma,illetve a megoldás.
Segítőkész válaszotokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Warter
addikt
válasz xtremetuning #46660 üzenetére
Úgyse hiszem el, hogy végig olvastad.
-
Toobee
veterán
válasz xtremetuning #46660 üzenetére
A mellékest fotoszintézisből állítja elő.
-
xtremetuning
addikt
válasz Valkűr #46656 üzenetére
"7 x 160W kimenő teljesítmény"
...
"Kiemeltük a dobozból. Nem túl nehéz, bár azért benne van az anyag ránézésre.
Felvett max. teljesítménye 620W."De kérem, ez most komoly ?
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Peak
addikt
válasz adodaniel #46649 üzenetére
Nálam majdnem tökéletesen az itt látható 7.1 ajánlás szerint vannak elhelyezve a hangsugárzók, pár fok eltérés lehet, a Rear L/R egy picit szűkebbre van véve.
-
BBéci
legenda
válasz Valkűr #46656 üzenetére
Az túlnyomórészt marketingszöveg, hogy lelkesebben vigyék a népek az általuk árusított készüléket.
Nagyokat nyal az ejzának.
Allan Taylor és Norah Jones? Sírjak, vagy nevessek?
Előtte 606-ost hallgatott a jóember, ennél többet nem is kell hozzátenni.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz adodaniel #46654 üzenetére
Pont olyan Onkyót hasonlítottunk a legkisebb NAD (315) sztereó erősítőhöz, akkor jött elő igazán, mennyire szerény annak a házimozi gépnek a hangminősége. Akciófilmekhez elfogadható, de ahhoz szeretni kell az erőszakos, nyomulós, döngetős stílust és nem szabad ügyelni a finom részletekre, mert azok alig vannak.
Ízlés és igény kérdése.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
adodaniel
őstag
Onkyo TX-SR608-ról mi a vélemény? Ezek a viszonylag újabb Onkyo-k sem ajánlottak még zenére, inkább házimozi?
-
ozzy711
őstag
válasz #09634560 #46652 üzenetére
Értem, de mint mondtam kikísérleteztem mindenféle beállítást és ez jött be ( itt a legkomplexebb a tér, hátul is tökéletesen 3D-ben hallatszik minden, oldalról és körülöttem is megfelelően jönnek az effektek, ha kell körbejárja a szobát stb. ) Szerintem az ajánlás az egy fontos támpont, de mindig kompromisszumot kell kötni a szoba miatt.
-
törölt tag
válasz ozzy711 #46650 üzenetére
Én nem értek ezzel egyet.. Az rendben van hogy neked tetszik és úgy használod ahogy szeretnéd, ebbe nem is szólok bele. De viszon a DSD ás a DVD A is ugyanez a szabvány alapján lett keverve-beállitva ami lényegében egy másik szabvány (ITU-R ajánlás) szerint készült, valamint THX is hasonlót alkotott.Mi is onnan (THX) vettük.
-
ozzy711
őstag
Értem, erről beszéltünk tegnap is, nálam is kb. így van. Itt is látszik, hogy nem a hallgatási pozícióval egy síkban van a háttér sugárzó!
Egyébként érdekes ez az egész: Ez most a dolby ajánlása. De van LPCM ( DVD A ), vagy DSD ( SACD ) is 5.1 ( nem házimozi ) formátumban rengeteg zene, aminek semmi köze a dolby-hoz vagy a THX-hez.
Jók ezek az ajánlások, de én maradok az általam kikísérletezett elrendezésnél! Végül is az a lényeg, hogy nekem tetsszen ugye....[ Szerkesztve ]
-
Elar
senior tag
Sziasztok ismét
Denon 1306 - Elég gyengén muzsikál a rádió. Mit tudok tenni azért, h jó legyen a minősége? Lehet ehhez másik antennát csatlakoztatni?
Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
gyurczy
őstag
Eric Bibb and Habib Koité - We Don't Care
Eléggé adja most.
-
BBéci
legenda
válasz Oldfighter #46624 üzenetére
Rendezvényeken elsősorban azért teszik hátra a surround dobozokat, mert nem egy, hanem több sorban ülnek az emberek. Másodsorban a kábelezés és a biztonság miatt.
Ma néztem a G.I.Joe-t, rengeteg effekt szólt mögülem és pontosan a fejem fölül. Például B.Willis garázsajtajának felcsapódása. Háromszor meghallgattam, annyira tetszett. A dobozok dipólok és a THX ajánlás szerint vannak elhelyezve.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ozzy711
őstag
válasz MasterMark #46634 üzenetére
Érdekes felvetés, majd egyszer lehet, hogy kipróbálom...
-
ozzy711
őstag
válasz MasterMark #46632 üzenetére
A menüben állítható a távolság úgy emlékszem 1,5 méterig, tehát közel azonos, nálam is kb. 1,3 méterrre van.
Te a magasságra érted? Arról nincs a manuálban, úgy emlékszem normál magasságot ír ( mint a frontoknak ).
Ez nem dipól.[ Szerkesztve ]
-
Oldfighter
senior tag
válasz MasterMark #46627 üzenetére
A 110 fokot szoktam én is javasolni. Nálam mondjuk ennél picivel hátrébb van. A 90 fok viszont értelmetlen, hacsak nem egy dipól hangdobozról beszélünk.
-
MasterMark
titán
Fokba mennyi? 110-nél azért hátrébb szerintem azok sincsenek.
ozzy711: De azért nálad is magasra vannak rakva nem? Nincs egy képed?
rappit4: Az avx-en 120 fokra vannak, a THX szerint max. 110 fok, bár ez nem akkora különbség.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
ozzy711
őstag
-
Oldfighter
senior tag
válasz MasterMark #46621 üzenetére
AZ oldalsó elhelyezés a dipól rendszerre utal. Általánosságban viszont elmondható, hogy 5.1-ben a háttérsugárzóknak nem közvetlenül melletted, hanem kicsivel mögötted kell lenni. Én ahány hm kiállításon csak jártam a hátterek bizony hátul voltak és nem oldalt közvetlenül.
-
rappit4
őstag
válasz ozzy711 #46620 üzenetére
Én inkább a thxnek hiszek, mint ennek a hardware oc-nek, amúgy mi az, hogy ac3-hoz elrendezés, dts-hez már nem is lehet így elrendezni ? Nekem ez nem tűnik hitelesnek.
(#46622) ozzy711: Nyilván nem viszont nem véletlenül van megadva. Az a referencia, ez olyan, mint a tvnél a kalibrálás. Ha a fényképész csinál egy sárga képet, akkor azt sárgán kell, hogy megjelenítse a tv, ha te pirosra állítod a tv-t mert úgy jobban tetszik attól még az úgy nem jó. Egyébként én nem akarlak megtéríteni, ha úgy jó neked használd úgy.[ Szerkesztve ]
-
ozzy711
őstag
válasz rappit4 #46619 üzenetére
Beszéltél már erről hangmérnökkel is?
Juj, itt valami félreértés van gyerekek, mindent visszaszívok, beledőlök a dugámba és azonnal oldalra rakom a dobozokat ( aminek semmi értelmét nem látom, mivel így hátulról tényleg nem hallanék semmit ), így tényleg jobb a 7.1, most már értem mire gondoltatok.
Persze ettől még én megtartom az eredeti elrendezést, mert nekem így komplex a tér... De azért kösz a segítséget!Rappit:
Ez hitelesebb?[ Szerkesztve ]
-
rappit4
őstag
válasz ozzy711 #46617 üzenetére
A hátsó dobozoknak nem a hátad mögött kéne lennie. (Kép: http://www.thx.com/files/2009/12/5-1-speaker-setup-400x300.jpg ) (Telóról nem tudok linkelni)
(#46620) ozzy711:
A hangmérnökök úgy keverik az 5.1-es hangokat, hogy úgy legyen optimális a hang, hogy a dobozok az oldaladnál vannak, így van kitalálva, attól még te rakhatod máshogy de nem úgy fog szólni ahogy a hangmérnök megálmodta 5.1-re.[ Szerkesztve ]
-
ozzy711
őstag
válasz xtremetuning #46572 üzenetére
Értem, bár gondolom a te doboz méreteid nagyobb szobában is megfelelőek.....
-
ozzy711
őstag
A többit értem, de ezt a Star Wars-os példát nem, mivel az 5.1-ben a két hátsó doboz mögöttem van kb. 1 méterre a két oldalon precizen beállítva. Miért nem jönne ez hátulról? Majd kipróbálom, melyik részben van ( bocs. ha ez egyébként evidens )?
Szerintem is egyről beszélünk, csak nem egy rendszert hallgatunk...[ Szerkesztve ]
-
TVMaci
tag
-
TVMaci
tag
Egy gyors kérdést intéznék felétek.
Akárhány tesztlemezt hallgatok,figyelek, a dolby digital plus hangzás nekem ezerszer jobban tetszik. sokkal dinamikusabbnak és finomabbnak érzem, mint pl a Dolby True HD tesztjeleneteit.
Ezt csak én érzem így?
[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
Notebook HDMI-vel van összekötve erősítővel. Foobar2000-et használok zenére (flac), és van amikor azt veszem észre, hogy elhalkul az egész, a foobarban szól a szám, de hang még sincs. Ha újra elindítom a számot akkor meg jó. Ez akkor fordul elő, amikor otthagyom a gépet és csak megy a zene. Mi lehet a gond?
-
Peak
addikt
http://en.wikipedia.org/wiki/Dolby_Pro_Logic
Egyértelműen hamis hangteret állit elő pl. a ProLogic, noha elég meggyőző tud lenni.
De pl. ott a World of Warcraft játék. Ha HDMIn küldöm a hangot belőle, automatikusan detektálja a 7.1es rendszert, és minden surround és ambience hangeffektet valóban úgy kever ki a hangszórókra, ahogy a játéktérben a források elhelyezkednek a játékoshoz képest.
Tehát pl. mögöttem a kovács kalapálja az üllőt, akkor ott CSAK a Rear L/R szól... ha elfordulok 90 fokkal, akkor csak a helyes Surround hangfal szól, és igy tovább és igy tovább.[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz MasterMark #46607 üzenetére
szerintem az algoritmustól függ, ami dolgozik a HMerősítő DSPjében.
pl. előszeretettel keverik rá a 7.1es rendszer fizikai Rear L/R hangszóróira a Surround L/R hangsávját, de -6-9 dB-el halkabban. ez pl. hamis térérezett csinál, mivel ami a film/jelenet szerint oldalról kellett volna szólnia, kicsit hátulról is szól.
ezért én pl. mindig kikapcsolom az ilyet, a HM rendszerem a nativ hangsáv szerint szól és kapcsol. 5.1 hangsáv esetén a Rear L/R tök néma.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
hogy gyakorlati példával éljek, egy 5.1es rendszeren a Star Wars elején beúszó/repülő űrhajó hangja nem hátulról jön elsőnek, hanem oldalról. nincs háta a térnek.
mig egy 7.1es rendszerben a két hátsó hangszóróval játszva közvetlenül a fejed mögött lép be a hangtérbe az űrhajó és szaggat el a fejed fölött... és még sok példa van a külömbségre.egyértelműen a 7.1es hangsáv egy 7.1es rendszerrel jobb térérzetet, élményt nyújt, mmint az 5.1es.
-
Peak
addikt
válasz ozzy711 #46602 üzenetére
mert a valóságban körülötted 360 fokban végtelen forrásból kapsz hangot.
ha ezt mesterségesen szeretnéd leképezni, akkor minnél több hangfalat állitasz be, annál pontosabban közelithető a térhangzás. csak hogy a hangszóróknak megfelelő pozicióban rögzitett hangot is kell visszaadniuk. ebből következik az, hogy a fizikai 5.1 vs 7.1 csatából a többhangszórós a jobb, feltéve ha a kapott forrás is igazodik a fizikai leképzéshez.remélem egyről beszélgetünk
-
Lacz75
csendes tag
Sziasztok!
Egy Pioneer VSX-804 RDS házimozi erősítőhöz keresnék felhasználói kézikönyvet. A google csak szerelési rajzokat talál. A magyarországi hivatalos márkakereskedő szerint már nem elérhető sem nyomtatott, sem pdf formátumban sem.
Esetleg ha van valakinek és megosztaná ...
Előre is köszönöm! -
Peak
addikt
úúúú igaz! egy jó macifröccs ( málnaszörp, 3dl szóda, 2dl fehérbor ) jó sok jéggel... hmmm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xbox Series X|S
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Projektor topic
- Asszociációs játék. :)
- Path of Exile 2
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest