Hirdetés
- IFA 2025: Meglepetések helyett Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hammer Watch 2 - na szia, engem kövessél ezennel, bitte!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android szakmai topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
skoos
őstag
Kácsában vásároltam ma, remélem nem lőttem mellé
AVR360 + ES80 + ES25C + ES20 szetthez lesz.
Kértem kábel javaslatot is, annyi megkötéssel, hogy a két hátsó sugárzóhoz szőnyeg alatt vinném a kábelt (legyen lapos). Az elsőre is laposat javasolt (OFC Flat Speaker Cable 2x4,0mm2), hátulra ugyanennek a kisebbik (2x2,5mm2) verzióját. 1560Ft/m és 990Ft/m árakon.
Javasolt erősítő-fal-kábel "párosítás" ez így?Mondta, ha tudok kettősen kábelezni a frontoknál akkor érdemes lenne a (randa fekete) hasonló kábelt választanom. A fórumról úgy tudom, hogy a kettős kábelezés az nem az ES80 szintjénél javasolt...
-
redhunter
senior tag
Hali, azt szeretnèm kèrdezni hogy a QED kábelek általánosságban milyen minősèget kèpviselnek?
-
Parson
addikt
válasz
DinkaDanka #48195 üzenetére
Hello,
túl kevés infót adsz meg. Samsung UE32D4000 mellett csak analóg kábeltévét emlegetsz és BluRay film-et. Ennyi alapján hogyan lehetne kielégitő választ adni... az alapvető csatlakoztathatóságok és eszközök megnevezése nélkül.
Samsung UE32D4000-n valszeg csak analog stereo és digitalis optikai / koax multichannel kimenet van.
Ezen a Genius cuccon meg valszeg analog 5.1 bemenet.
Kettő közé átalakitó kell = DAC - 10.000,- HUF alatt nem nagyon van.
BluRay alatt kérdés hogy mit értesz ?Ez a genius cucc 9000,- HUF áron lehet hogy vevőcsalogató, tényleg fikarcnyit se ér szerintem sem.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
DinkaDanka #48195 üzenetére
Ehelyett már én is azt mondom vegyél egy kommersz bögreszettes lejátszós egybe "házimozit". Ha találsz is "átalakítót" drágább lenne mint ez a csoda.
-
DinkaDanka
tag
Sziasztok!
Van egy Samsung UE32D4000 Tv-m. Venni szeretnék hozzá egy Aktív 5.1-es rendszert. PLD Ilyet: GENIUS 1020 5.1
Kérdésem az lenne, hogy rá tudom-e úgy kötni hogy valódi 5.1 legyen a rendszer? Analóg kábel TV-m van itthon, gondolom annál nem fog menni mivel alapból stereoba jön a jel, de egy BluRay film menne 5.1-be?
Vagy kell valami külső átalakító, erősítő ?Üdv és köszi !!
-
tjojo
tag
Nem is neki szántam.
Ha lenne ennyim per pillanat és pesti lennék rohannék is meghallgatni.
-
Gabor970
addikt
rájöttem, hogy 150e Ft-ból nekem nem lesz olyan 5.1-em, aminek örülni tudnék. Ezért lemondtam a dologról, több pénzem nem lévén. Az a sub meg egy munkatársamtól került hozzám 20e Ft-ért, ő valami nyereményjátékon nyerte. Mikor mondta, hülyeségből mondtam neki: 20e holnap. És hozta, azt mondta őt nem érdekli. Még én mondtam, hogy jóval többet ér. Azt mondta, legyen az enyim. Akkor még azt hittem, nekem lesz 5.1-em. Meghallgattam pár 50-60e Ft-os használt erősítőt, aztán letettem róla. Házimozi rendszereket továbbra si nézegetek, mert van egy megbízásom családtagtól, hogy neki kb tavasszal kelleni fog 65"-es plazma, plusz 5.1 és kb a legkisebb hétszámjegyű összeget el lehet majd költeni. Talán annak az 1,5 szeresét is, mert használt erősítőben gondolkodunk 200e-300e környékén, és akkor még hangfalak is ida passzolók kellenének.
-
Gabor970
addikt
válasz
adodaniel #48175 üzenetére
tőlem 40e-ért vitték el, érte jöttek. Vaterán hirdettem, de szerencsére volt annyi gógyija a vevőnek, hogy rákeresett a Gabor970 nickre, és megtalált kerülővel. Ezért is adtam oda 40-ért. Nem volt garis, de összesen nem volt 15 órát használatban, gyári doboz, még a nylonja is a gyári volt.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
justo00 #48182 üzenetére
[B&W ASW 1000] 50ezerért.
Ez jó ajánlat is lehet akár, bár nem ismerem... meg kellene hallgatni.
pár adat: 30cm-es hangszóró, 120W folyamatos teljesítmény, 70liter, 30kg -
Parson
addikt
válasz
justo00 #48121 üzenetére
Hello,
szerintem ha kezdésnek lesz, akkor ez egy egészséges összeállitás. Nekem még ennél is gyengébb cuccom van (HT-R548 + SKS-HT728) és kezdésnek egyelőre meg vagyok vele elégedve. Idővel aztán majd lehet hogy javitgatok én is...
(#48183) Tamoo -> Irta, hogy 20 [m2]-es szobába.
-
adodaniel
őstag
Használtan mennyi a reális ára egy PSW110-nek?
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
Valkűr #48171 üzenetére
Ehhez még kellene még egy mély is nem?!
De előbbi hzs-ben úgy értettem, hogy ha nme így szettben veszem meg véletlenül, hanem külön-külön, milyen típust tudsz írni. Mind hangszóróra, mind lejátszóra. Meg ha olyan, akkor aktív méllyel, mert amit linkeltél szerintem aktív kell hozzá. Azért kellene így (is) mert jövőre tervezem a vételt, de addig meg nem biztos hogy a szett meg lesz.
-
Norbi 72
veterán
válasz
justo00 #48163 üzenetére
Ez szerintem elég jó,de a többiek majd megmondják a tutit:
http://www.netdepo.hu/cambridge-audio-sirocco-51-3709.html/hun/Ezen az oldalon még vannak akciós szettek,de azt ajánlom,hogyha megveszed az Onkyót,vidd magaddal a bemutatóterembe,és hallgasd meg több cuccal is.És a neked tetszö hangú rendszert válaszd.Megéri a fáradságot.
-
Valkűr
addikt
válasz
xtremetuning #48166 üzenetére
-
Valkűr
addikt
válasz
xtremetuning #48161 üzenetére
Igen itt a Szegedi bemutatóteremben...Még az elején..
-
Valkűr
addikt
válasz
bajnokpityu #48156 üzenetére
Persze, de ez csöves, azt meg tudjuk , hogy más világ...Ugye őt sem kell bemutatni?
-
Oldfighter
senior tag
.....és akkor jön az eldzsi az 1000 Wattos szörnyetegével.
Jók ezek a képek.
Eltartana egy darabig mire ezekre összespórolja magát az ember. ( jaj de szép magyarosra sikeredett ez a mondat
)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Valkűr #48155 üzenetére
Akkor én nagyobbat álmodtam... De inkább dolgozok tovább, kell még pár födémet rajzolnom ahhoz, hogy összejöjjön az ára
Ne gondold ám,h a sok puffer miatt szól jól..
A research damping factorja 14, megjegyzem a mérnökpalántáknak. 13000dodo listaáron. és efölött van még 2 monoblokk250W, és 750W. csövesből...
-
Valkűr
addikt
válasz
bajnokpityu #48152 üzenetére
Elég drága műanyag lenne..2300 dollár csak a végfok
4x25000 Puffer
AZ 5 csatornás meg 4500 dolcsi
-
sting2
addikt
Nappal a " munkás osztály " , este az Elit tobzódik ezen a fórumon....
-
bajnokpityu
félisten
nagyon off,de szeretnék csábulni. gyártó legalapabb integráltja is bitang gép, ez meg kicsit odébb van. ők nem spórolnak.... tantál ellenállók,tad selected csövek, fél-1cm vastag készülékház, stb....
-
Valkűr
addikt
válasz
xtremetuning #48144 üzenetére
Pontosan...Erősen gondolkodnom kellene, hogy mire cseréljem be a Sansui 3000 elő végfokom, a ma kapható erősitők közül, h ettől jobb hangot kapjak...
-
bajnokpityu
félisten
Ez nem igy működik. ha gyártanak belőle tizezret,akkor az az ezres,amit spórolnak darabonként rajta,már fontos.
Márkától függetlenül,nagyon megnézik a gyártók, hogy mit, és mennyirét pakolnak a szajréba...
Elac listaára is 6-700rugó,de meglepődnék,ha azt mondanák, hogy a gyárnak 70-80rugónál több anyagot kellett belerakni. és mégse hallottam 150rugós diy dobozt,ami megverte volna... Ezt hivják mérnöki munkának.szerk:ami a gyártónak egy ezres,nem egy ezresért épitenék be...
-
krx21
nagyúr
válasz
xtremetuning #48144 üzenetére
Hát szomorúan konstatáltam...
(#48147) bajnokpityu: Az általam megnevezett anyagigény igazán nem extra többlet, speciel én megfizetném azt az ezrest, ha ettől fém lenne az eleje...
-
Valkűr
addikt
válasz
JohannZimu #48142 üzenetére
Fém.. A régi cuccokat kár emlegetni most, mert abban az időben ezek kb annyiba kerültek mint most az amit legutóbb linkeltél
Legalábbis az akkori pénz értékéhez viszonyítva...
-
xtremetuning
addikt
-
JohannZimu
senior tag
Ez is egy jó cucc lehet, bár nem tudom, hogy műanyag-e a "tekerője"
-
krx21
nagyúr
válasz
Valkűr #48138 üzenetére
Egy fémes gombot megnyomva, tekergetve egész más benyomása lesz az eszköznek... Ezek is fontosak szerintem ilyen áron... Persze, hogy nem ettől szól jól, de sok mindent elárul... Első körben azt, hogy a takarékosság, költséghatékonyság jegyében született az egész tervezés... Egy 200e erősítő vajon hány százalékkal lenne drágább egy legalább alumínium előlappal és tekerő gombokkal? Szerintem nem sokkal az biztos, de máris sokkal jobb benyomást keltene..
-
krx21
nagyúr
Általánosságban van észrevételem a mai házi-mozi erősítőkkel kapcsolatban:
Hány száz ezerért kell vásárolni, hogy egy erősítő eleje, potméterei "rendes" fémből legyenek???
Anno mikor volt 20 éve egy Onkyo jobb fajta sztereó erősítőm, fém volt teljesen! A mai AV erősítők anyaghasználatai egyszerűen siralmas... Lehet már rég vizsgálódtam erősítők terén, de döbbentem tapasztalom, hogy a több mint 200.000 Ft-os erősítők műanyag előlapjai előtt, mozgó tengelyű ócska műanyag tekerők figyelnek... Bármelyik erősítőhöz közelebb lépve, pláne megtekergetve, megnyomkodva olyan gagyi érzésem támad, hogy sajnálni kezdem az összes forintot rá... -
justo00
tag
válasz
#09634560 #48133 üzenetére
Hát a max ár 180eft nincs rá több lóvém és ha lehetne újat szeretnék. Ebből az erősítő 64900ft szal a hangfalakra 115eft marad.
Esetleg mit lehetne ebből kihozni akkor szted?
(ha van rá lehetőség akkor extreme digital de ez nem feltétel, esetleg melyik áruházat ajánlod?)Mi az amit ajánlanál elfogadható áron az erősítő mellé?
-
Toobee
veterán
válasz
Valkűr #48128 üzenetére
A Sony bullshitjéből: "Dőljön hátra és élvezze a különbséget, amit az 5.1 csatornás surround hangzás és a Magnetic Fluid hangsugárzók kiemelkedő teljesítménye nyújt. Ezek a karcsú, mégis hatékony hangsugárzók a földrengető robbanásoktól a lágy suttogásig, mindent 1000 W-os, tiszta, torzítatlan Hi-Fi hangzással adnak vissza."
-
Avanti
csendes tag
Sziasztok,
Kommersz házimozit szeretnék beüzemelni, költséghatékonysági okokból és ebben kérném a segítségeteket.
Egy durván 27nm-es helyiségben lesz a rendszer (konyha+nappali egybe). Ami a legfontosabb szempont, hogy a hátsó hangszóróknak vezeték nélküli kialakításutaknak kell lennie mert sehogy nem megoldható az esztétikus kábel elvezetés.A következőket néztem eddig, de nincs igazán támpontom melyik számít "jobbnak". Tudom, tudom, mindegyik szar, a profi külön darabokból összeállított rendszerekhez képest de az nem igazán fér bele anyagilag. Felső határ 250e pénz.
Jelöltek:
Samsung HT E6750W ~ 220e
[link]LG BH9530TW ~200e
[link]Sony BDV-N9100W ~250e
[link]Szerintetek? Vagy valami teljesen más irányt érdemes követni?
Samsung LCD tv-hez párosulna a rendszer -
-
Sub-ZeRo
nagyúr
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Sziasztok!
Átfutottam a nulladik hozzászólást és segítséget szeretnék kérni. Majd tervezném, hogy egy kicsit hang szempontjából felturbóznám a minőséget a mostanihoz képest, kis Logitech recsegő. Összeg, hát olyan max. ~120 körül lenne. (hiteles megoldás lenne az extrem-ről mondjuk)
Ami fontos lenne, hogy a gépre lenne kötve, digitálisan, külön hangfal, külön erősítő szett (5.1) de a front álló legyen. + majd egyszer egy lejátszó hozzá, de az most nem lényeg.
A hsz-ben láttam egybe rendszert, az nem lenne jó. Tudnátok mondani típust, ami kb. ilyen pénzből, és ilyen elvárásoknak megfelel! A gépen film, zene, meg minimális játék kellene. Típust rátok bíznám, nem igazán értek hozzá. :/ Minőságben meg olyan legyen, ami elfogadható ennyi pénzért. -
Buster17
addikt
Hali!
magnat 1200 soundforce 50euro/db áron megéri újonan? -
Ed Parker
nagyúr
válasz
JohannZimu #48114 üzenetére
áá,ez A4-es,fér ebbe elég zsé
-
xtremetuning
addikt
válasz
JohannZimu #48114 üzenetére
"már gyűlik a boríték"
+1 , most akartam neki én is felajánlani...
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
xtremetuning #48110 üzenetére
már gyűlik a boríték,csak még azt kell eldönteni hogy mellik legyen
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #48108 üzenetére
akurate ds meg több is.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
xtremetuning #48110 üzenetére
AM-en néztem amiről beszéltünk, rákeresnél, van ott egy 8000-es darab, mit szólsz?
Nem tudom belinkelni...
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
xtremetuning #48108 üzenetére
most kocsi projekt volt
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
JohannZimu #48106 üzenetére
amíg nem lesz egy emblám vagy egy akurate.
attól függ melyik jön előbb olcsón. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
JohannZimu #48103 üzenetére
ja úgy ok
-
tjojo
tag
-
JohannZimu
senior tag
válasz
Ed Parker #48102 üzenetére
Anglián belül ingyenes.
Itt van két futárcég is:Mindkettőnek van angliai csomggyűjtő címe, ahonnan elhozzák 2-3 hetenként.
Szállítás költsége 12-14.000 forint a súly miatt.AVR600 bemutató darab 1800Ł
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
JohannZimu #48101 üzenetére
ezzel csak az a baj,hogy doesn't post sehova,csak UK
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- 8 GB GeForce RTX 3070 Ti - garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2159
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- 2db Intel D3-S4610 1.92TB 2.5" szerver SSD (4 órát ment)
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető ASUS ROG Strix G18 32GB/2TB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest