- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
addikt
válasz
ozzy711 #112452 üzenetére
Értettem én a lényeget, a halláskárosodást nem a hangnyomásra értettem, legalább is az itt jelenlévők többsége nem arra érti!
Dorian: köszi a tippet, elég szűkös most a keret (ritkán kell a minimálra törekednem, de most ez a helyzet áll fenn), körbejárom a használt-piacot, végszükségre meg marad a kácsa.
-
nope00
tag
válasz
ozzy711 #104881 üzenetére
Írtam az árazos topikba. Most arról szeretnélek megkérdezni titeket, hogy a Pioneer VSX-920 A következő szettel, hogy szólna :
Front: Canton LE 700
Subwoofer+center+surround hangszórók: Harman Kardon HK TS 7- szettből kialakítva így 7.1-re.Zenehalgátasra és filmezésre is lenne használva.
-
qpakcovboy
őstag
-
E-Zsolti
csendes tag
válasz
ozzy711 #47503 üzenetére
Belső kábelezést, nem bolygattam, nem is szeretném, gyári állapot fenntartása okán. Terveben van a hangfalcsere is, csak jelenleg a pénzmag hiányzik.
Erősítő és hangfal közé keresek inkább kábelt. Van Den Hul-t hallgattam jelenlegi inakustik premium 2*4mm (ráadásul actionben 600ft/fm vettem) nekem jobban bejött . Nem is rossz, csak a mélyek kicsit pontatlanok, Nyilván szerepe van eben a reflex kivitelnek és a passzív hangszórónak is de, merev kábellel pontosabb volt cserébe a sávszélek leszűkültek.
Nadon-nadon szeretnék már egy jó árú nad erősítőt kifogni. Lehet érdemes lenne utána cserélgetni a kábelt? -
xtremetuning
addikt
válasz
ozzy711 #47127 üzenetére
Gyűlölök autós hasonlatokkal élni, de :
adott súlyhoz elég bőven x lóerő, hogy sportosan viselkedjen az autó. Akkor minek csinálnak 2x lóerős autókat ? Mert a nagyobb lóerővel rendelkező még 200 felett is úgy elindul, mint a másik 60-ról.
Kb. ilyen lenne, ha beülnél a Grande elé. Amikor azt hiszed, már nincs tovább, ettől már nem lehet jobb, akkor beüt a közép a mellkasodba és újraértelmezed az életed ....
Emeled a hangerőt és nemhogy elfogy, hanem kinyílik és folytatja tovább.
Ne felejtsük el a Grande ajánlása bőven!!! 100nm feletti helyiségekre szól. Ott pedig kell a vitamin.... -
Motion_Blur
félisten
-
gyurczy
őstag
válasz
ozzy711 #46683 üzenetére
Az Onkyo-k amúgy sem a hűvösségükről ismertek. A 606-osom eleve egy szedett-vedett darab, így nem okozott problémát a faragás, bele is tettem egy 20-as Thermaltake ventit, kábel a HDMI board-r ráforraszt, ha bekapcsolom a gépet, elindul a venti. Még puccos kék fény is van a gépből. Tiszta diszkós lett.
-
törölt tag
válasz
ozzy711 #46650 üzenetére
Én nem értek ezzel egyet.. Az rendben van hogy neked tetszik és úgy használod ahogy szeretnéd, ebbe nem is szólok bele. De viszon a DSD ás a DVD A is ugyanez a szabvány alapján lett keverve-beállitva ami lényegében egy másik szabvány (ITU-R ajánlás) szerint készült, valamint THX is hasonlót alkotott.Mi is onnan (THX) vettük.
-
Peak
addikt
-
rappit4
őstag
válasz
ozzy711 #46620 üzenetére
Én inkább a thxnek hiszek, mint ennek a hardware oc-nek, amúgy mi az, hogy ac3-hoz elrendezés, dts-hez már nem is lehet így elrendezni
? Nekem ez nem tűnik hitelesnek.
(#46622) ozzy711: Nyilván nem viszont nem véletlenül van megadva. Az a referencia, ez olyan, mint a tvnél a kalibrálás. Ha a fényképész csinál egy sárga képet, akkor azt sárgán kell, hogy megjelenítse a tv, ha te pirosra állítod a tv-t mert úgy jobban tetszik attól még az úgy nem jó. Egyébként én nem akarlak megtéríteni, ha úgy jó neked használd úgy. -
rappit4
őstag
válasz
ozzy711 #46617 üzenetére
A hátsó dobozoknak nem a hátad mögött kéne lennie. (Kép: http://www.thx.com/files/2009/12/5-1-speaker-setup-400x300.jpg ) (Telóról nem tudok linkelni)
(#46620) ozzy711:
A hangmérnökök úgy keverik az 5.1-es hangokat, hogy úgy legyen optimális a hang, hogy a dobozok az oldaladnál vannak, így van kitalálva, attól még te rakhatod máshogy de nem úgy fog szólni ahogy a hangmérnök megálmodta 5.1-re. -
Peak
addikt
válasz
ozzy711 #46602 üzenetére
mert a valóságban körülötted 360 fokban végtelen forrásból kapsz hangot.
ha ezt mesterségesen szeretnéd leképezni, akkor minnél több hangfalat állitasz be, annál pontosabban közelithető a térhangzás. csak hogy a hangszóróknak megfelelő pozicióban rögzitett hangot is kell visszaadniuk. ebből következik az, hogy a fizikai 5.1 vs 7.1 csatából a többhangszórós a jobb, feltéve ha a kapott forrás is igazodik a fizikai leképzéshez.remélem egyről beszélgetünk
-
törölt tag
válasz
ozzy711 #46550 üzenetére
Abszuolút nincs igazad. mert 5.1 esetén lyuk keletezhet hátul Valamint sérül a lefelé jövő hang hatása is.. És van létjogosutsága a 7-9-11.1-2-nek mertannál nagyon teret fednek be a magashangok a 360 fokos radiánból. Ugyanis jobban azok felelnek a térhatásért, a mélyhangok egy bizonyos szint alat diszlokálva vannak.Hangsúlyozom: térhatásról beszélek és nem a darabszámról!!! Mert az az igazi minőségi rendszer (proci-erősitő-hangfalminőség -és nem darab!!) függvénye) ahol nem a hangfalakat hallod hanem a hangokat térben. Ez akár sztereó esetén is fennálhat.7-9-többb pont egy hangfal esetén már megfelelő méretnek is eg kell lennie, tehát nem a te 20 négyzetméteredre tervezik azt. 25-30 nm már elég jó lehet egy 7 vagy több.1 vagy 2 elhelyezéséhez.
-
-
nebulo5
senior tag
válasz
ozzy711 #46557 üzenetére
"Az embernek csak 2 füle van ( gondolom nem véletlenül ) . "
Képzeld, ha csak egy lenne... mennyi szemüveget kellene áttervezni... vagy 3 & több esetében, hogy a francba tolná a tarkójára a baseball sapkát...
Ha a hátad mögött jobbról egy manus püföl egy tepsit, illetve tőle 2 méterre (hozzád közelebb) egy másik emberke ráz egy kulcs csomót, akkor a 2 füleddel is meg tudod állapítani ki hol helyezkedik el (a köztük lévő távolságot is érzékeled, feltéve hogy nem egy hullamosó tepsit és egy toronyóra kulcsait ráznak. Vagyis: feltehetően átkagos-ismert méretű hangkeltőket használnak) -
nebulo5
senior tag
válasz
ozzy711 #46550 üzenetére
" Egy jól beállított sztereó rendszer is tud olyan térhatást produkálni, hogy sokan el sem hinnék, hogy csak 2 hangdobozból szól! "
Ebben, maximálisan igazat adok! Volt már nálam fórumtárs, aki sztereo esetében szintén hallott a háta mögül hangot. Vagy az XLO lemez esetében, amikor a manus kőrbejár a cintányért csapkodva....
Szóval, a sztereó forrás is képes csodákra.
A 7.1 (6.1) vs. 5.1 elméleteddel nem értek egyet. Az megint egy más dolog, hogy egy nappaliban el tudsz (vagy nem tudsz) viselni 7 - 8 hangsugárzót... -
BBéci
legenda
válasz
ozzy711 #46541 üzenetére
Hogy a fenébe ne lenne értelme? Számtalan 7.1 rendszert hallottam és lényegesen jobb térérzetet generálnak, mint az 5.1-ek. Ez persze elsősorban az eredetileg 7.1-es filmekkel jön ki, de ha a processzor okos és ügyes, mindenképpen jó lesz a végeredmény. Az is fontos, hogy a szoba kellően nagy legyen, mert nem szerencsés, ha a surround back dobozok közelebb vannak a hallgatóhoz, mint az oldalsók.
Azt inkább nem kommentálom, hogy az elülső centert is feleslegesnek nevezed. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged