- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gijon
senior tag
A lehető legolcsóbb megoldás: n-coder dasd-6c,(MOCHA MT-20 MT)+ aktív pc szett. Én ezt egy épített cockpit-hez vettem és konzolokat , számítógépet kötöttem rá. A házimozitól igencsak messze van, viszont 2m2 -re elég ahhoz, hogy a pozíciót behatároljam. (asszonybarát, mert a cockpitet nem tehettem a szoba közepére) Van két HM erősítőm is, de azért nem kötném rá az egérpchangkeltőket
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Sefter #49197 üzenetére
Ha sztereó erősítőt vennél szükséged lenne DAC-ra is. Egyébként mozierősítő hangján lehet javítani vele, de szerintem nem éri meg. Legalábbis most ez a véleményem, de változtatás jogát későbbiekben fenntartom.
(#49198) gyorgy1961: Ebben a topikban ilyen szettekkel kapcsolatban nem tudunk tanácsot adni. Nem ismerjük őket.
[ Szerkesztve ]
-
gyorgy1961
csendes tag
Az lg la620s tévémhez szeretnék 5.1-est venni.melyiket a három közül. Lg DH 3130s::Sony DAV-TZ140:::Samsung HT-E330.Sajna csak erre az árkategóriára telik. köszönöm előre is a válaszokat.
-
Sefter
veterán
Dune és mozi erősítő közé vagy noti és mozi erősítő közé érdemes DAC-ot tenni...?
Javít annyit mintha a DAC árát sztereó erősítőre költeném..?Psn ID: sefter_hun
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz TibChee #49193 üzenetére
A szett új ára 55e volt. Erősítő, lejátszó nélkül mondjuk nagy jóindulattal érnek a dobozok 10e-t. Viszont vevő biztos nem lenne rá. Ehhez vennél több 10e-ért erősítőt? Rossz ötlet. Ráadásul a szub elméletileg passzív, így azt sem tudod a mozierősítők 95%-ára rákötni.
-
Sefter
veterán
A B&W 60x-es sorozata melyik "kommersz" hangfal kategória
(Dali Lektor, MA Bronz/Silver..?)Psn ID: sefter_hun
-
mp54
senior tag
Mindjárt tökön szúrom magam...
Megírtam életem első apróhirdetését (adás-vétel) az AVX-en. Mire kattintsak, hogy megjelenjen???? -
TibChee
tag
-
TibChee
tag
válasz #09634560 #49184 üzenetére
LG Model: SH53TH-W. Ez van a mélynyomóra írva. Többet sajna nem tudok, mert semmi papír nincs...
Lesz majd egy set top box, ami ugye a TV adást adja majd. Továbbá van egy PC, teli fullHD filmekkel.
Ezt a hármat szeretném összekombózni. A TV adás képe a TV-n jelenjen meg, de a hang ne a TV csipogóin, hanem a hangszórókon jöjjön. Ugyanezt meg lehessen tenni a PC-vel is. (És az sem lenne hátrány, ha a TV-be dugott pendrive-on lévő film is a hangfalakon szólna.)Van erre egyáltalán valami lehetőség? Vagy csak egy utópisztikus álom?
Amúgy ha jól láttam, ez egy komplett szett (volt), DVD lejátszóval és a lejátszóba épített erősítővel, csak ez utóbbi nincs meg.
-
Patice
nagyúr
Új infók a "hifisók" háza tájáról.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
TibChee
tag
Üdv!
Adva van egy ilyen hangfalszett: >KLIKK<.
Hozzá egy Samsung SyncMaster T24B301 HDTV monitor (ami majd cserélve lesz nagyobbra), valamint egy PC, no meg egy T-Home-os set top box.
A cél az lenne, hogy a set top boxra érkező jelet a TV jelenítse meg, a hang pedig a fenti hangalakból jöjjön.
Továbbá az sem lenne hátrány, ha mindezt (TV + hangfalak) rá lehetne kötni a gépre is, így a gépen lévő filmeket is tudnám nézni a házimozin.Ehhez milyen erősítőt ajánlanátok? Jó lenne minél olcsóbban megúszni, de nem fogok pár ezresen szívózni, ha jobbat kapok. A fekete szín nagyon jó lenne, mutasson már szépen a lakásban. (Mondjuk általában fekete szokott lenni.)
A mostani TV is tud USB-ről filmet lejátszani, jó lenne, ha az így lejátszott filmek is a hangfalakon szólalnának meg, nem a TV csipogóin.Használt cucctól sem zákózom el!
Előre is köszi a válaszokat!
-
Khaosz55
addikt
Hali,
nekem egy Marantz SR 7000-es erősítőm van már több mint 10 éve szerintem. Teljesen meg vagyok vele elégedve.
Most hangfalat akarok cserélni. Terhelhetem az erősítőt 4 ohm-os hangfalakkal. Bírni fogja ?
Itt egy teszt amin tesztelték és 4 Ohm-on terhelték. Anno nem volt a leírásában, hogy lehet vagy nem.
-
mp54
senior tag
Okozhat az problémát, ha egy optikai kábel be van dugva a forrás készülékbe (tv), de a másik vége lóg a levegőben (és világít, mert a forrás működik)?
-
eboostr
aktív tag
válasz MasterMark #49130 üzenetére
Szia, ezt a dts connectet és a másikat hogy lehet használni a játékoknál?
-
ginola
addikt
Valhalla Cu-XmkIII-ról milyen tapasztalatok vannak?
-
ricsik
őstag
válasz xtremetuning #49165 üzenetére
Így vagyok ezzel a mai napig. Pár kedvenc filmemet nem néztem meg régen HD terjedése kezdetén, majd ha jön az új tv. Utána jó, de majd ha jön a hangfal. Megjött a 3.0, majd ha 5.0, majd ha 5.1. Most ott tartok, majd ha jön a nagyobb tv, új hangfal kábelek és hátradőlök, hogy na így már ok, lássuk. Ez még pár év, mivel a nagyobb tv-hez kell a nagyobb lakás is.
-
BBéci
legenda
válasz xtremetuning #49165 üzenetére
Tartogattam pár filmet a VT60-ra, amit sajnos holnap elvisznek és valami LCD érkezik helyette. Pedig nemsokára kölcsönözhető lesz a Fast & Furious 6 gyári feliratos változata.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
xtremetuning
addikt
válasz #09634560 #49164 üzenetére
Fenéket. Akkor feküdtem rá a sztereóra.
Persze murphy, hogy jöttek a jó filmek, de tartottam magam....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
törölt tag
válasz xtremetuning #49162 üzenetére
fél évig no mozi
Gondolom elvonási tünetek jöttek ezalatt ezerrel.. -
BBéci
legenda
válasz xtremetuning #49162 üzenetére
Valamelyik Üvegtigrisben hangzott el párszor: Impala, vagy semmi!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
xtremetuning
addikt
"Kis túlzással, minden film, amit nem dipólokkal néztem/hallgattam végig, elvesztegetett idő volt, annyival jobban tetszik a mostani hang." - és engem még hülyének nézett a haverom, mert amikor kiderült, hogy (össze)jön az új vetítőm, akkor semmit sem néztem már a régin, mondván megvárom az újat....(fél évig no mozi ).
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
BBéci
legenda
válasz Poplacsek #49159 üzenetére
Ráadásul átkapcsolható bipólra, mint a nálam tesztelésen lévő Atlantic Tehnology. Koncerthez az sokszor jobb lehet.
Felszerelve falra, szekrényre, polcra, oldalra (90-110 fok közé) és a fülmagasság fölé 60-90 centire, ahogy a THX ajánlja. Kis túlzással, minden film, amit nem dipólokkal néztem/hallgattam végig, elvesztegetett idő volt, annyival jobban tetszik a mostani hang.[ Szerkesztve ]
-
Poplacsek
senior tag
Csak mozira teljesen igaz. Ezért is írtam, hogy RX2 helyett inkább RX1 a homogenítás miatt, de háttérnek még azok se tudják kiadni magukból ami bennük rejlik. Multichannel zenék, vagy koncert bluray-ek esetében azért több minden jön a hátterekből, mint filmeknél. Ilyen esetben lehet, hogy jobb az RX1, de nem teszteltem még együtt a kettőt (RX1 vs. RXFX). Én is RXFX vs. RX1-en agyaltam annak idején, de az RXFX-et sehogy se tudtam volna jól elhelyezni, ezért maradt az RX1 állvánnyal. Az biztos, hogy a dipól sokkal szélesebb teret csinál.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Poplacsek #49154 üzenetére
Szerintem egyik sem javasolt!
Ha Monitor Audio háttérsugárzó, akkor csakis RXFX! Amióta dipól van nálam, sokkal jobban élvezem az itthoni házimozizást, mint korábban bármikor. Összehasonlíthatatlanul jobb a surround hatás.(#49155) Mazsiboy
Például Denon 28xx, 29xx, vagy a háromezres sorozatból valamelyik. Marantz 6005/6 is passzolna hozzájuk.[ Szerkesztve ]
-
Mazsiboy
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni milyen erősítőt vegyek az alábbi hangfalakhoz:
Symbol 5 (60w, 8ohms, 88db, 23.8 x 16.3 x 15.6 cms)
Hangszóró Típus Center ChannelJM Lab Symbol 10 Center Channel Speaker.
Mélysugárzó mérete (2) 5.0 "
Magassugárzó típusa Dome
Max. teljesítmény (Watt) 90JMlab Symbol 12
Méret: 925200246 mm
Érzékenység: 91 dB
Impedancia: 8 ohm (4.1 min.)
Teljesítmény: 80/100 WFocal Cub 2 subwoofer
Frequency response 40Hz - 150Hz
Speaker Polyflex® 81/4" (21cm) cone
Amplification BASH® 150W rms
Filtering Adjustable active filter from 50Hz to 150Hz
Connection High and low level inputs and LFE input on RCA
Phase 0°/180° selector
Power supply Autopower
Dimensions (H x L x D) 131/8x1113/16x1113/16" (333x300x300mm)
Weight 24.3lb (11kg)Előre is köszönöm!!!
[ Szerkesztve ]
-
Poplacsek
senior tag
válasz sting2 #49147 üzenetére
Háttérnek inkább RX1-et javaslok, mint RX2-t. Az RX2 önálló front doboznak lett kitalálva, nagyobb is benne a mély hangszóró, mint a többiben. Biztosan más kicsit a hangképe is, mint az RX6 v. RX8-aknak. Ráadásul háttér hangsugárzóként még az RX1 se tudja magát igazán megmutatni, nemhogy az RX2.. (nekem RX8-Centre-RX1 5.0-ám van)
[ Szerkesztve ]
-
Oldfighter
senior tag
válasz MasterMark #49145 üzenetére
Az ízé árát elnézve nekem a luxuskiadás jut megint a fejembe. Majd 70e forint a semmiért. Szóval jah, "nem tudhatjuk mi ezt". Egészségükre!
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Toobee
veterán
válasz Sefter #49148 üzenetére
Ugy gondolom, hogy az esetek donto tobbsegeben nem tukrozi a tobbletkoltseg a javulast. Pl.: 920 nem jobb 7-8x, mint a C6, pedig az arkulonbseg ezt diktalna. Ha megvan a cel es tudja, hogy kitarto munkaval letrejohet egy egyseges rendszer, akkor viszont bele kell vagni.
-
sting2
addikt
És Sanci!
Kis " araszolgatás " lesz felfele a jobb dobozok lépcsőjén, részemről.
Monitor Audio RX6 - RX2 ( - ebből 2 pár és egy Center) van a begyemben nagyon.
Csupa jókat mondanak róla, tesztek, gazdák, eladók.
Ezekből szép mozit fel lehet építeni szerintem, és akár zenélgetni is jó pofa.
21 m2 panel lakás, a halkabb és részletezőbb mozizás fekszik nekem ez már bizonyos.
Marantz - CA, esetleg Denon vonal.
Nagyon hajlok a monitor sugárzok felé....Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
adodaniel
őstag
válasz Oldfighter #49138 üzenetére
Igazi erőművek ezek!
-
robim
tag
válasz Ed Parker #49135 üzenetére
Egyenlőre rádió megy rajta a háttérben, amikor otthon vagyok. Tervezem az SR6005 cseréjét is Arcam 350-re is (később szeretnék majd 5.1-re bővíteni).
(#49132) sting2: köszönöm! Igazából én hosszú nyűglődésre készültem, de akadt egy olyan vételi lehetőség, amit nem lehetett kihagyni.
-
M@trixfan
addikt
válasz MasterMark #49100 üzenetére
Szerintem a lényeget senki nem mondja, hogy a plafonon levő panelek akusztikai szempontból vannak ott a sötétítés mellett. Különben mi értelme lenne annak a vastagságnak? A plafon elsődleges reflexióit fogja meg vele valamilyen szinten. Sajnos ilyen szempontból az átlag 2,65 belmagasság nem annyira jó dolog. Lehet barkácsolni, de értelme csak akkor van ha Auralex vagy valami hasonló hangoló elemet építesz körbe. A kész, főleg a design panelek drágák, míg maga az Auralex olcsó, csak ronda egy lakásba. Ügyes megoldásokkal spórolni is lehet és még akusztikailag is jó lesz. A gipszkartonnal csak módjával bánjál, az nem egy rendes belsőépítészeti anyag, baromi ízléstelen. Ráadásul szerintem akusztikailag sem túl jó.
Legegyszerűbb a lehallgatási pozícióba beülni és megkérni valakit, hogy egy tükör falfelületeken való (plafonon is) mozgatásával segítsen kideríteni hol látszanak a hangszórók. Elvileg oda kellene mindenképpen panelt rakni, hiszen ezek a legdurvább, elsődleges reflexiós pontok.
[ Szerkesztve ]
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
-
D5
aktív tag
válasz Oldfighter #49138 üzenetére
Ez már más kérdés
Milyen menürendszerben kellene körülnéznem?
A LG-t átállítottam "Optical"-ra, a hang jön is a gépről, csak éppen nem 5.1-ben...
Másik driver kellene az integrált hangkártyához? -
Oldfighter
senior tag
Máig nem értem, hogy miért nem lopják el az ilyen "hangízék" tápjainak a műszaki leírását az erőművek. 120 Wattból 850 Watt. Hétszeres energiatermelés! Bravó!
Amúgy mint korábban is írták, a menürendszerben kéne körbenézni, a hangbeállításoknál.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
D5
aktív tag
válasz MasterMark #49130 üzenetére
-
robim
tag
válasz ricsik #49128 üzenetére
Köszönöm!
Keveset hallgattam még őket, mert a hétvégén hoztam el és annak ellenére, hogy használtan vettem, az eladó szerint kb 10 órát mentek, így még bejáratós állapotban vannak.
Megnyugtatlak, a Concept6-nál csak egy hajszálnyival jobbak (párom azt mondta rájuk, hogy már megint egy monstrum), olyan kis kellemes hangja van. -
D5
aktív tag
Sziasztok!
vettem egy lg 5.1-es házimozi rendszert.
optikai kábellel összekötöttem.
A hangbeállításoknál látszik, hogy támogatja a DTS-t, meg a Dolby Digitalt.
A bajom viszont az, hogy nem 5.1-ben jön a hang, hanem sztereón. A hátsó hangfalak nem szólalnak meg soha (se játék, se film alatt), a speciális hangbeállításoknál pedig azt írja, hogy 2 csatorna, 16 bit, 48000 Hz.Hogyan fogok kapni 5.1-es hangzást? Nem optikai kábellel kellene összekötnöm?
Vagy a kipróbált játékkal/filmmel van a baj? Azok nem 5.1-esek? Még a winampos zenehallgatásnál sem szólalnak meg a hátsó hangfalak, csak a frontok.Viszont ha tesztelem a hangbeállításnál, akkor szépen mindegyikből jön a hang. Én ezt nem értem.
Segítenétek? -
robim
tag
Nemrég írtam arról, hogy voltam néhány helyen hallgatózni. Ennek az eredménye az lett, hogy egy Focal 816V párral lettem gazdagabb.
Mivel akkor felmerült kérdésként, ezért gondoltam jelzem, hogy ez egyben azt is jelenti, hogy a Dali Concept 6 szettemtől megválok.
[ Módosította: Tamoo ]
-
BBéci
legenda
A jelenlegi helyzetet nem ismerem, de 6-7 éve a Magnat és a Heco egy anyacéghez, a Recoton Gmbh-hoz tartozott. Ugyanott, ugyanazok a gépek és emberek gyártották mindkét márka hangdobozait.
-
BBéci
legenda
-
Peak
addikt
válasz KEViN007 #49115 üzenetére
A linkelt cuccon van 1 db optikai bemenet.
Az XBOX gondolom HDMI-vel van összekötve a TVvel, igy ha a TV tudja, akkor a DD5.1et továbbtolja optikain a linkelt vacaknak.
Ha a TV nem tudja, akkor az XBOXot kell a linkelt bögreszettel összekötni, és külön a képet a TVvel.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
KEViN007
tag
Sziasztok!
Még kezdő vagyok hangrendszer témában ezért megpróbálom legegyszerűbben megfogalmazni a kérdésemet. Van egy HDTV-m, amin van optikai csatlakozás. Vennék egy 5.1 házimozirendszert (http://www.lg.com/hu/hazimozi-rendszer/lg-DH6520T-dvd-hazimozi-rendszer), amin szintén van optikai csatlakozás. Ha a házimozirendszert és a TV-t összekötöm, akkor ami a TV-be megy, (Xbox360) annak a hangja hol fog menni?
[ Szerkesztve ]
-
gorbep
senior tag
válasz gyurczy #49111 üzenetére
Jogos, csak az a kérdés a vászon fölött szabadna e lenni elnyeletendő hangnak...... Talán Fülelek tudna segíteni..... A léckeret/váz mindenképpen kell. a kitöltés meg akár később változtatható is....
Más: ha mélyhangot kell elnyelni, akkor az valamennyire átmegy a gipszkartonon, mögé meg mehet kőzetgyapot vastagon, hogy a hangot hővé alakítsa....
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
gorbep
senior tag
válasz MasterMark #49108 üzenetére
A gipszkarton minimálisan terhelhető csak. A korrekt megoldás, hogy a lécből megcsinálod és a mennyezetre csavarozod a vázat, és gipszkartoncsavarokkal rácsavarozod a gipszkartonlapokat. Élvédők és élek csavarfejek glettelése után lehet festeni....
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
Boogie33
senior tag
Jut eszembe ,véleményetek szerint melyik a legjobb mélyláda felépítés otthoni használatra . Tehát nem azt szeretném tudni hogy melyik a legjobb mélyláda amit lehet kapni , hanem ha csinálnák egyet akkor melyik fajta lenne a legjobb . 120W-om lenne hozzá.
"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
gorbep
senior tag
válasz MasterMark #49104 üzenetére
Hát ahhoz tudni kellene mihez is kell hasonlítani... a képről ez nekem nem jön le..... A gipszkarton egyébként akusztikailag jó anyag... tehetsz mögé kőzetgyapot táblát ha elnyelést szeretnél....
-
Boogie33
senior tag
Ó, azok az SVS subok .
"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
gorbep
senior tag
válasz MasterMark #49102 üzenetére
Csinálhatod bármiből, akár szövetből, műbőrből, kartonpapírból stb.... Amihez olcsón hozzáférsz.... attól függ mennyire "véglegesre" akarod.... A gipszkarton tartós olcsó jól alakítható és festhető, én abból csinálnám, ha véglegesre kellene...
-
gorbep
senior tag
Bramac léc , Gipszkarton + LED Szalag + idő+türelem.....
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic