- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor128
aktív tag
válasz
Goose-T #51299 üzenetére
Kösz!
Az utóbbi linken levő helyet én is megtaláltam. Elég drágán dolgoznak. Nyilván, mivel ők nagy darabszám kiadására vannak berendezkedve.
Másik ötlet is alapvetően jó lenne, hogy valami olcsó lemezt megvenni és azzal tesztelni. Árban ez a legolcsóbb. Tesztelésre jó. Zenehallgatásra nem. Általában olyan előadók vannak rajtuk, akikről soha nem hallott az ember.
Ezért próbálok most körbenézni hátha van itt valaki aki foglalkozik ilyennel és kérnék tőle egy árajánlatot. Ha nem túl drága, akkor ezt a lehetőséget választanám. Illetve akkor már olyan zene lenne rákarcolva, amilyet én szeretnék.Minden esetre köszi a tippeket!
-
janos666
nagyúr
válasz
Goose-T #51334 üzenetére
És ha nyílt a forráskód, akkor agyonoptimalizáltathatom a kódot a CPU-mra ICL14-el. Na meg ugyan úgy szabályozható a terhelés filterfelbontással, mint ahogy az AVR-ek DSP-inél is teszik (ugye MultEQ-ból is van vagy 5 szint aszerint, hogy mir bír el a CPU, de a többieknél is, csak ott még ködösebben vagy nem is dokumentálva). Pl. a sub csatornára többet lehet küldeni, a frontokra kevesebbet, a surround-ra még annyit se...
-
janos666
nagyúr
válasz
Goose-T #51306 üzenetére
Ez egy egybeépített mikrofon és USB-s ADC, amit így együtt kalibrálnak. Szóval egyszerű és kényelmes. A jósága pedig... hát biztos jobb, mint egy mobiltelefon, de szerintem az alap kis Audyssey mikit is le kéne köröznie (akár nyers felbontásban, de pontosságban főleg, az egyedi kalibráció miatt).
(#51308) bajnokpityu
Szoftveres EQ ráadásul valamennyire belenyúl a frekimenetbeEz lenne a lényeg, hogy bement oldalon úgy torzít, hogy kompenzálja a hangsugárzó, de főleg hangsugárzó+szoba tökéletlenségeit (egy bizonyos mértékig).
És pont ezért kell az EQ, mert nem lehet összehozni a tökéletes hangsugárzót és a tökéletes hangzást.
A korábban linkelt szoftverrel csak az a baj, hogy egyelőre kizárólag egy sima parametrikus EQ, szóval csak frekvenciát korrigál, mást nem, mint amit az Archam, Pioneer és Audyssey megoldásai próbálnak.
Az, hogy hardware vagy szoftve DSP, az tök mindegy, mert 24-bites a DAC és a HDMI kapcsolat is, mindegy hol (melyik lépcsőben a PCM hang dekódolása és a D->A konvertálás közt) babrálok a hanggal. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Goose-T #50427 üzenetére
ezek jó tesztek,majd egyszer linkelj olyat,ahol 10m feletti hdmi kábelek vannak,mert ugye egy vetítőhöz már nem elég 1m-es,ami gond nélkül átviszi a jelet.
vajon ott is majd a legolcsóbbat hoznák győztesnek?mert ilyen teszteket valahogy nehéz találni,nem is értem miért,biztos a hosszú kábelek ritkák
-
mp54
senior tag
-
Peak
addikt
válasz
Goose-T #50427 üzenetére
Én direkt megvettem a 34ezres HDMI-t az 1400 forintos HAMA mellé, csak hogy saját szememmel lássam a 119centis TVn a difit, vagy a HM erősítőn halljak valamit... semmi.
nada. nothing. lófütty. de legalább a placebóérzés megvan, hogy "bezzeg milyen gecijó HDMI kábellel megy a HTPCből a HMvasba a video".
Volt a hangkártyához egy 1m-es gagyi optikai... vettem Inakustik 6000 forintos optikait... azon sem hallottam semmi difit. Süket vagyok vaze.
-
janos666
nagyúr
válasz
Goose-T #50427 üzenetére
Annyit azért tegyünk hozzá, hogy a kábelben mindig elektromos áram halad, és bár míg bizonyos digitális formátumok hordoznak különböző mértékű hibaellenőrző, akár hibajavító kódot, egy elég agresszív torzítás vagy tompítás azért megzavarhatja a digitális korrektség mókát. Bár ez a szint szerintem sem az egy és két milliós HDM kábel közt van, hanem a gagyi és normális közt, némi egészséges túlméretezés pedig még megéri a nyugalmat.
A tápkábel már valóban érdekesebb mese, ha nem a szobában elhelyezett tápkondicionálótól indulunk, hanem egy szimpla fali konnektorról (ami sok száz, inkább ezer métereket tesz meg az utolsó trafótól a konnektorig, több csatlakozáson és akár vezetőanyag váltásokon át), és ismét csak nem gagyi és normális, hanem túlméretes és még túlméretesebb kábeleket nézünk. De erre is itt a kiskapu, a tápkondicionáló, ami bejön a képbe, és értelmet kezd adni a dolognak. Aki sokat költ a kábeleire, az könnyen rendelkezik ilyennel is.
-
törölt tag
válasz
Goose-T #50422 üzenetére
Gratulálok a fiadhoz.
Mennyi kábelt hallgattál már hogy enyire biztos vagy benne?? Énnekem elég volt egyszer demosntrálni hogy tudjam: van különbség. Itt már csak fölösleges feszültséget generál az ilyen kijelentés, tehát 0 tapasztalat nélkül ne állits ilyent. És ennek demonstrálásához nem is kell méregdrága rendszer sem, elég egy Denon2xxx-től felfelé levő erősitő hozzávaló hangfallal és vezetékekkel(Dorian és Bajnokpityu, bár ők sztereóznak is).
Jézusban is ugyanigy hisznek emberek milliói, holott életrajza szerint lehetett csaló is, bibliát pedig sokszorosan cáfolták valamit kereszténységnél nagyobb létszámmal vannak más vallású emberek ,lásd Kina,India, Japán, Arab félsziget...(Nem vitainditó és nem flame, csakis kizárólag analógia). -
Toobee
veterán
válasz
Goose-T #50330 üzenetére
Te is menj már el valakihez, aztán hallgasd meg a digit kábelek közti különbséget. Nem pont a HDMI-re gondolok, de nagyon gáz, hogy ezt csinálod. Ha jól emlékszem nem egy világbajnok a rendszered, amivel semmi baj sincs, félre ne értsd, de nem kell ótvar nagy butaságokat terjeszteni. A legnagyobb ellenző: cekkk is megtért...
-
Norbi 72
veterán
-
cekkk
veterán
válasz
Goose-T #50223 üzenetére
Pedig érezhetően volt. Bár itt nem arról szólt az egész, hogy megállapítsuk melyik a jobb és melyik a nem jobb, csak annyi volt, hogy mi kipróbáljuk főleg én elég kétkedő vagyok/voltam-e téren. De tévedtem és volt különbség.
A legmarkánsabban akkor jött elő ha egyből cseréltünk kábelt, de ha már beszélgettünk egy 5-10 percet akkor én nem éreztem ezt a különbséget. Érdekes és tanulságos volt.Még egyszer köszi a lehetőséget Pityu!
-
spiky03
veterán
válasz
Goose-T #49995 üzenetére
Köszi a szép leírást.
Mondjuk engem a HDMI passthrough-t nem nagyon izgat, ki is kapcsoltam.
Az lesz még nagy feladat, hogy kitöröljem a távirányítóból a volt tulaj által beprogramozott dolgokat, és átszabjam a saját készülékeimre.Igen azt én is észrevettem, hogy nincs benne 120 HZ a vágásnál, a Yamahám annyira volt állítva, most a Pio 100 Hz-en van, de majd kipróbálom 80 Hz-en is, ami ugye a THX ajánlás, ezt ki is írja a steup-nál.
Az tuti, hogy szoknom kell még majd a kezelését, mert kicsit összetettebb, mint a Yamaha volt. Itt lehet minden hangfalra külön EQ-t állítani, ott ilyen lehetőség nem nagyon volt.
Meg annak a távirányítója is kb fel ekkora volt, mint a Pio-nak.
Meg próbálom majd a másik két távirányítót "át vinni" a Pio-be, és akkor csak egy távirányító kell, és nem kell Harmony.A tulajnál így volt, ez vezérelt mindet, tv, mádia, upc, vászon.
Egy kérdés a jövőre nézve?
milyen hangfalak ajánlhatóak ehhez a Pio-hoz? -
spiky03
veterán
válasz
Goose-T #49990 üzenetére
Thx mindenkinek.
Amúgy melyik a jobb megoldás?
Vagy próbáljam ki és amelyik jobban tetszik használjam azt, mi?Ha Bitstream-re raktam akkor meg nem volt hang.
Én nem tervezek night módot használni, hanem majd csak úgy mint a Yamahánál volt, hogy ne piszkáljon semmi sem a hangképbe, pure direct-en fogom majd nézni a filmeket.
Még nem értem révbe, mert az Eltaxok még megvannak, majd ha azokat is lecserélem valami minőségibbre, akkor talán szusszanok egyet.
-
Toobee
veterán
válasz
Goose-T #49949 üzenetére
Tehát te sem tudsz 70-ből összerakni semmit, plusz a kábelek. Ismét elmondom, 70-ből nincs szett. Se JBL, se semmi. Ahhoz is kell még egy erősítő (szintben hozzá passzoló). Aki összerak 70-ből egy szettet mindennel együtt, az vendégem egy sörre. Utazást is nyugodtan hozzá lehet venni, hisz az is ugyanolyan költség. Ezeket a 70 ezres bögréket 2-3 ezerért ki is hozzák házhoz.
-
TibChee
tag
válasz
Goose-T #49269 üzenetére
Aham. Köszi!
És mégis milyen lejátszó lenne jó? Amiket néztem az Auchanban (épp ott volt dolgom, és ha már ott jártam, elnéztem az elektronikai szekciójukba is), azoknak mind rendes RCA csatlakozójuk volt, ezeknek a "hangfalaknak" meg ez a... nem tudom mi a neve... van. Amelyik lejátszónak meg ilyen csatlakozói voltak, ahhoz voltak hangszórók is (vagyis komplett szettek voltak).
Le sem tagadhatnám, hogy nem értek az audio cuccokhoz...
-
krx21
nagyúr
válasz
Goose-T #48983 üzenetére
Ebből nekem az következik, hogy nem túl pontosan sikerült a bemérés... De semmiképp nem az, hogy a kis magnat-oknak jó lenne a basszusa... Nekem is ilyen volt csak nagyobb front-al (990 set)
Szerintem az erősítőhez vehettél volna Te is inkább egy wharfedale obsidian 600-t... A MM-ban kártyára 115e... -
Gabor970
addikt
válasz
Goose-T #48584 üzenetére
az 501 hangjáról nem nehéz elöbbre lépni
Kölcsönben volt nálam olyan, na az konkrétan szerintem egyetlen forintot sem ér. Tipikusan a van 5.1-es erősítőm, de teljesen feleslegesen esete.
(#48586) Ed Parker: ha már a pénz sz@rásának problémáját megoldottam, menni fog az 1000-es címlet is.
-
Mikisys
őstag
válasz
Goose-T #48486 üzenetére
Ez nem valószínű, hogy megoldás a problémára.
A reléket nem szabad szétszedni, mert jobb nem lesz, csak bizonytalanabb, ráadásul, a többnyire aranyozott érintkezőik nem oxidálódnak.A készüléket esetleg érdemes belülről kitisztítani, belső kábel-csatlakozókat megmozgatni.
Elképzelhető, hogy erősebben melegedett az utóbbi időben, az amúgy is elég meleg időjárás miatt.
Előfordulhat, hogy ez a "hősokk" megviselte a processzort és kiakad, vagy a bekapcsolási resetje nem állítja helyre a működését megfelelően.
Érdemes lenne üzem közben a processzort tapizni, hogy mennyire melegszik, ha nagyon, akkor a megbetegedés jelei jelentkeznek. Némi segítség, ha van kisebb méretű hűtőborda, amit rá lehet ragasztani, hogy kevésbé melegedjen.
Néhány olcsóbb készülékben ez a hűtésfeljavítás segített megoldani a hasonló hanghibákat.Üdv!
-
BBéci
legenda
válasz
Goose-T #48418 üzenetére
Igen, tökmindegy, mi van az erősítőre írva. Nyugodtan ráköthető 4 ohmos hangdoboz is, számtalan esetben megtettem. Ha az erősítő emiatt kikapcsol, az a silányságát bizonyítja.
(#48419) FefeeX
Hol olvastál olyat, hogy 15 Hz a szubbasszus sugárzó alsó határfrekvenciája? Megyek röhögni.
Arra talán némelyik, 1 M forintnál drágább szubláda képes, de legalább -6 dB eséssel. -
LW
őstag
válasz
Goose-T #47655 üzenetére
Köszönöm szépen, erre régóta kerestem a választ. Valószínűleg marad a Dolby only megoldás. Egyelőre sztereoban használom, a játékok DTS-sel sem működnének (bár van egy Xonar kártyám), zenére (.dts kivételével) meg majdnem mindegy. Szerintem pofátlanul jó áron jutok hozzá, amiben van egy jó, csak régi DAC is. Az AVR-1306-os Denonról ez is ugrás lesz.
HDMi-s erősítőből most csak 3805 van a használt piacon fogyasztható áron, ami amúgy tetszene, de sok az a 84-89ezer, hogy 2-3 napot vagyok itthon.
-
Trak
addikt
válasz
Goose-T #47241 üzenetére
Jobb lenne újonnan, boltból, illetve lehet, hogy kevés a 2 db HDMI, de ezzel most nagyon feladtad a leckét, nem semmi az a Pio ennyiért. Ezen most komolyan elgondolkodtam...
Ha mégsem lenne jó, mert nem bolti, vagy mert lecsúszok róla, tehát ha nem vesszük most figyelembe ezt a használt Pio-t, akkor mi lenne a válasz a kérdésemre?
Tehát, hogy a linkelt Yamaha jó-e ilyen árban, vagy tudtok jobbat ajánlani?
-
nebulo5
senior tag
válasz
Goose-T #46521 üzenetére
Szerintem, jobban jársz ha kipróbálod a 6.1-et! Évek óta használom 6.1-et, noha a hátsó háttér sugárzóm nem éppen optimális elhelyezésileg, (0,8 m. a hátam mögött, 0,4 m. fejmagasság felett) mégis jobb a térhangzás prezentálása, mint 5.1 esetében.
A beállításoknál írja: Onkyo esetében a bal hátsó háttér kimenetre kell csatlakoztatni és a menűben is be kell jelölni, hogy "bal" (amúgy sem érné meg, ha mindkét hátsó hátteret használnád, mert nagyon kevés erősítő ad sztereó jelet a hátsó hátterek 2 csatornájára. Az 501-es pedig biztosan NEM) -
Oldfighter
senior tag
válasz
Goose-T #46525 üzenetére
A szekrény teteje mit jelent pontosan? Kimondottan nagy, ruhásszekrény? Ez nem túl jó ötlet. Mivel a magas-sugárzók elégé irányítottak, a hangsugárzók elhelyezését ( kiválasztását) úgy kell megoldani, hogy a hallgatói szinttől ( fülmagasság) 7 foknál többet ne térjen el.
Gondolom egy faltól falig tartó ( zárt rendszerű) szekrénysorod van, ahol tény és való nehéz álló dobozokat -és állványosokat- elhelyezni, bár nem lehetetlen. Vannak akik kihúzzák a hangsugárzókat a szekrénysor elé. Valamit ezzel kezdeni kell, mert a hangképed az nem lehet túl rózsás, mint ahogy nálam se volt még anno az első rendszeremnél, amit hasonlóképp tudtam csak használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Túraautó topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Horgász topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Haditechnika, harcászat
- Hobby elektronika
- Elden Ring
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Eladó Denon AVR-X6400H prémium házimozi erősítő 11.2 csatorna Auro3D Atmos HDR DV stb
- BlackMagic Design Atem Mini/// Üzletből // Számlával és Garanciával
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- Pioneer A-109
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest