- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
milyen charity hangulat hatalmasodott el itt a házimozi topikban...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
KisTücsök
addikt
Ha jól számolom, vagyunk már kb 24-en.
Egyébként nekem is kb olyan szar a szemem, mint neked Sanci. Nem tudom, a már emlegetett szemműtét játszik-e, nálam még nem téma, de a kontaktlencsét megbírtam szokni. Nem tudom, Te próbáltad-e. Persze ez sem kis pénz, de akkor talán több lehetőség nyílna meg. Vagy nem tudom, okoskodni nem akarok.
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Gyerünk Sanci, én is segítek.
Egy mindenkiért, mindenki Sanciért.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
nuke7
veterán
Természetesen én is segítek, ha találunk valami megoldást
https://youtube.com/user/nuke7
-
eviktor
tag
Szeretnék Sancinak segíteni. Ki tudja valaki nyomozni a számlaszámát?
-
nebulo5
senior tag
válasz eviktor #44007 üzenetére
Sajnos, nekem csak a tel. száma van meg, de az most "nem kapcsolható egy előfizetőhöz sem"...
Abban reménykedem, hogy csak átmenetileg nincs most online. Lehet, délutánra már hazaér, és csak elküldi azt a nyavalyás számlaszámot, vagy valamilyen más alternatívát tud mondani a dotálási lehetőségére.Üdv: nebulo
-
félisten
Sziasztok!
Tudtok javasolni nekem kis teljesítményű, de szép hangú házimozi erősítőt, ami tartalmaz SUB erősítőt is?
Előny, de nem feltétel, hogy legyen rajta 6 csatornás analóg bemenet és RCA spdif bemenetet is (AC3, DTS).
Köszönöm!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
MPeter87
őstag
Beszéltem a MediaMarkt-tal, Lektor 6 ~220ezer, ha mást is érdekel esetleg. Valószínűleg pár, de ezt a nő nem tudta biztosra mondani. Ha valóban a pár kerül ennyibe, akkor nagyon jó ár a többi üzlethez képest.
Szombaton elmegyek meghallgatni, ha lesz rá időm és megnézem a Lektor 8 árát is. -
törölt tag
Az analóg hangcsatornás bemenet az alsó-közép-középkategória kiváltsága ezért használt a szóbajöhető alternativa, ez pl sztem bombaüzlet..
Robi-k: myopia degenerativa (erős rövidlátás 13 és 15 diopt.) de arra jött zöldhályog (jól kezelve) de a Lasik-ra mondta a szemorvos hogy ne kezdjek bele mert nagyon gyér az ereká llapota a szamfenéken és a retinánál is.
Kistücsök: akartam, de gyakorlatilag levett szemüveggel nem látom a kontaktlencsét... csapody6 közeli-t olvasok szemüveggel, mérve 0.5/0.3 az élesség ha mond ez valamit...Mindenkinek: nagyon köszönö a segitőkészséget de remélem hogy egy átmeneti álapot bankszámlaszám kérés több okból elutasitva részemről: 1: nem pénzadományt szeretnék és hogy néz az ki hogy netre ugymond "kunyeráljak" miközben mások lehet enni se tudnak rendesen... de ha elfogadnék si mondjuk 12 havit utána föhetne a fejem ha nem változik a helyzetem:ördögi körbe kerülnék 2: sztem nem való ez a pénzkérdés a PH szellemiségéhez: amit tettem -és tennék ezután is- önzetlenül viszonzás kérés nélkül tettem 3: akárki akármlyen öszeggel szálna be én azt az ö részéről kidobottt pénznek tartanám, mivel legtöbben tisztában vagytok az alapokkal és ritkán szorultok ez ügyben segitségre.. +1: nem vagyok se "szégyenlős" se rátarti nem mondtam hogy nem fogadok el segitséget csak ne a "piszkos anyagiakról" szóljon, kábeles netem van, gorbep tegnapi (erősebb wifi stick) ajánlata tetszik, szivesen el is fogadnám sőt ha többen beleszállnátok, az összeg ami ráfordulna 1 személytől, jelképes összegnek nevezném én is, benne lennék ha pl bárki másnak,XY-nak gyüjtenék de ennek nálam sajna technikai akadálya van: ugyanis falu szélén lakom és augy is ritkán lakott és nem vehetjük körnek hanem csak kb 110 foknak megfelelő körszeletnek a wifi elérhetőségég ha 1 km. a kör hatósugara, DE: sok (szinte a legtöbb a környéken) routert én állitottam be (ingyen mindenkinek aki kérte) és utolsó dolgom mindig az volt: lejelszavazni a netelérést és amint elmegyek változtassa meg a jelszót gyakorlásképpen és ezt irja be a router.settins.txt-be. ezért nekem az 1 km hatósugár elég gyér, van ugyan nagyobb hatósugarúú készülék is ami 70-80-100 dB. de annak kifizetése az erőmet meghaladja és mástól/másoktól se várom el akármennyien lennének...
Privátok: mennem kell fözni utána tudom megnézni a leveleket... de köszi mindenkinek[ Szerkesztve ]
-
MPeter87
őstag
válasz dunkel #44012 üzenetére
A hölgy mondta, hogy 1,2,3-ast lát a rendszerben, úgyhogy még 3-as is lehet, hogy van.
Igazából én is sokallok ennyit 1 pár hangfalért, viszont a Lektor 8 hangja nagyon megtetszett, úgyhogy, ha belefér és a 6-os is tetszik, lehet beruházom hamarosan. Mondjuk szettben lenne az igazi, de az argep.hu szerint legolcsóbban is 400 környéke. Ha kérek rá ajánlatot mondjuk Netdepo-nál, gondolom akkor sem igen megy 350 alá, de lehet csak 390... -
félisten
válasz #09634560 #44013 üzenetére
Köszönöm, de ennek kifizetése meghaladja az anyagi lehetőségeimet. Ráadásul csak aktív sub köthető rá.
Azt elfelejtettem írni, hogy nem feltétlenül mai készüléket keresek, hanem valami régi típust, max 20-ért.
Igazából a sub erősítő fontosabb, mint a bemenet típusa.Ha nem találok megfelelőt, akkor rendelek 3db szereő integrált erősítőt, és csinálok neki tápot meg hangerőszabályzót, és veszek hozzá hangkártyát.
-
BBéci
legenda
A szubládának saját táp és végfok kell, aminek két fő, egymással összefüggő oka van.
A szubbasszus hangok megszólaltatása nagy teljesítményt igényel. Ha a mélynyomó ezt éppen "kiszippantja" a tápegységből, nem marad elegendő a vele egy időben megszólaló, 80 Hz feletti frekvencia-tartománynak, ami bizony hallható minőségromlást okoz.
Ezért szüntették meg a házimozi erősítők aktív (erősített) szubkimenetét.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Martin107
tag
Sziasztok!
Van egy asztali pc-m, jelenleg ott tartok, hogy nincs hangom, mivel elromlottak a hangfalaim.
Szóval bekell ruházni valamilyen hangrendszerre.
Az én öltetem az lenne, hogy olyan hangrendszert szeretnék vásárolni, amit LED TV-hez illetve laptophoz is hozzá tudok kötni.
Egy asztali médiaboxot is szeretnék majd vásárolni, amit szintén majd a hangrendszerre rákötném.Mit kellene vásárolnom? Honnan? Milyet? Tippeket szeretnék kérni.
Kb. 50-60ezer forintot szánnék rá.Üdv.
-
félisten
Igen, ezzel teljesen egyetértek, viszont nekem egy elég szerény terhelhetőségű hangfalrendszerem van, amit 10W-tal is ki lehet hajtani. A mélyet talán 15-tel.
Egy komplett házimozi hangszóróiról van szó.
Gondoltam arra, hogy veszek egy ilyen erősítőt, de annál sokkal jobb minőségre képesek a hangszórók.Egy CAT CS-907 lenne jó, csak sehol nem találok.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Martin107 #44017 üzenetére
A topik összefoglalóból (leánykori nevén, első hozzászólás) kiderül, hogy a megnevezett összegből legfeljebb egy belépő kategóriás házimozi erősítőt tudnál venni. Ahhoz még kellenek hangdobozok, mélyláda és kábelek.
(#44018) Bici
Emlékszem az előzményekre. Azokból a hangszórókból sosem lesz vár, de házimozi sem. Sajnos ez egy sok pénzt igénylő szórakozás.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
félisten
Tudom, hogy sosem lesz belőle igaz házimozi, csak reméltem, hogy létezik az egybe-rendszereknél jobb hangú, de az igazi házimozi erősítőknél jóval olcsóbb (pl. régebbi) típus, amilyen az előbb linkelt CAT.
Mindegy, köszönöm a válaszokat, még guglizom, és ha nem jutok előre, akkor építek valamit.[ Szerkesztve ]
-
mp54
senior tag
Sanci nehéz eset...
Ha jól olvastam, Kunszentmiklóson lakik.
Keresek egy közelében lakó fórumtársat, ötletem van....A részleteket majd privátban, egyenlőre. -
lfabian
tag
Ha Sancinak,lesz elfogadható segítség,szintén szeretnék segíteni.Legyen ez bármilyen jellegű.
fabi
-
addikt
Segítségetek kérném, hogy milyen irányba induljak el házimozi vásárláshoz.
Van max. 80.000FT-om házomozi élmény javítására, csak a hangképző részre. Van egy sima Genius SW-HF 5.1 6000 hangfalszettem, 30.000FT-os árkategóriájában jó, de nekem nagyobbak lettek az igényeim.
Zenére van fejhallgatóm, szóval csak filmre és játékra használnám, PC-t és konzolt kötnék rá. Lehetőleg minél inkább térhangzású legyen, szép hangja legyen, igazi mozi élményt szeretnék.
Mivel a házimozikhoz nem értek, hasonlítási alapként kinéztem a Logitech Z906 hangfalszettet, ami elvileg jó ár/érték arányú. Ennél jobb hangzás megoldható-e szerintetek házimoziból, 80.000FT-ig? 5.1 vagy 7.1? Milyet érdemes beszereznem? És általában jobbak-e ezek a cuccok annyival, mint amennyivel drágábban egy 30-40ezer FT-os hangcuccnál?[ Szerkesztve ]
-
Oldfighter
senior tag
válasz Citroware #44023 üzenetére
Igazi moziélményt ebből az árból még használt cuccok közül se remélj. Pedig ott kéne keresgélned, úgy, hogy apránként építkezel ( amennyiben folyamatosan tudsz félretenni havonta bizonyos összeget). Ha nem és újban gondolkodsz, akkor Proson szett ( streamaudionál megnézheted). Ennyiből ez a legjobb.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
gorbep
senior tag
Lehet, hogy elbeszélünk egymás mellett:
A megoldás , amit tudnék küldeni, egy transzparens link. Az egyik végpontban felszereled a tetőre, antennatartóra, cserép alá stb. és levezetékezed a routerig, bedugod egy LAN portba a POE-n keresztül lentről kapja a tápellátást.
A másik végpont van nálad, itt szintén pl a tetőn egy antennatartóra szerelve, levezetékezve a szobádba, egy POE n keresztül táplálva. Ami kijön végén egy ethernet, az logikailag a routel LAN oldalán van logikailag, mintha direktbe a távoli routerbe lenne dugva. Nálad csak egy switch kell, vagy ha csak egy géped van, mehet direktbe a gépbe.
A teljes link logikailag csak egy kábel! (Talán Peak jobban le tudná írni, én a rádiós részéhez értek. )
A képen a sárgás dobozok a link panelek az antennával egybeépítve vízálló kültéri kivitelben, nálam 4 évig a tetőn az UHF antenna mellett remeteszexeltek télen nyáron, jól bírják. A másik táp nem került elő, de tudok adni másikat.... 12V 1A. Csak a másikba bele kell kábelezni ugyanúgy az ethernet kábelt és a tápellátást.
Szóval meg kell kérni valakit, akinél él a net, had szereljük fel, és dugjuk a routere LAN oldalára. Csak van valakinél 1 km-en belül rálátással....
(Ha valamit nem jól írtam bárki kijavíthat.... csak mert úgy érzem Sanci nem erre gondol.)
Működik ez AP kliensként is, fel tud csatlakozni egy wifi router AP-ra, de akkor a hatótávolság kisebb, mert az egyik oldali antennanyereség a 24dB helyett csak 3 dB.
Szóval a link mindkét végén egy RJ45 van, mintha csak egy km hosszú CAT 5 kábel lenne.......nem tudom jobban megfogalmazni... HELP!
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
addikt
válasz KisTücsök #44025 üzenetére
Akkor úgy fogalmazok, hogy minél jobb térhangzású élményt szeretnék. Ebben a 80-ban már benne lenne a Genius. Igazából minél jobb ár/érték arányra megyek... ha 100-ért összehozhatok olyat, ami sokkal jobb egy 80ezresnél, és megéri a plusz pénzt, akkor bevállalom. De ha csak hajszállal jobb, akkor nem. Sajnos nincs tapasztalatom ilyen téren. Használt cuccokra vevő vagyok, ha nem kell félnem hogy elromlik és gari nincs.
[ Szerkesztve ]
-
cdl
senior tag
A kettes és hármas ponthoz annyit hozzátennék, hogy nem áll távol ezeknél a topikoknál az ilyen irányú segítség sem.
Az Indexen már vettünk Valakinek egy dslr fényképezőt egyszer.
Boldogan adtuk össze ezt a személyenként nem igazán megterhelő összeget.
Nem érzi senki pénzkidobásnak, örülünk, ha segíthetünk.
1-2 évig biztos lenne a netelérésed.
Addigra bármi történhet. -
ginola
addikt
Mélynyomó helyes fázisbeállítására van vmilyen ökölszabály?
-
MasterMark
titán
válasz ginola #44030 üzenetére
A Phase kapcsolót pedig a centerhangszórótól és a hallgatási ponttól való távolság függvényében állítsuk: 90 cm különbségig hagyjuk változatlanul, azaz 0 állásban, és 180 (tehát fordítsuk meg), amennyiben 90 és 270 cm közötti a különbség, de ezt is próbával tudjuk meghatározni. Mérőmikrofonos beállítás esetén semmit ne állítsunk a mélysugárzón!
Switch Tax
-
ginola
addikt
válasz MasterMark #44031 üzenetére
-
addikt
Szóval összegezve:
- csak hangképző alkotóelemek kellenek
- PC-re, konzolra kötve (Blu-ray és DVD lejátszóra sosem lesz kötve)
- szerintem optikai kábellel ideális (esetleg mással kéne?)
- filmre, de főleg videójátékra - (zenére nem!)
- 4x4.5m szoba
- 5.1 legyen
- max 80-100.000FT
- használt lehet
- mindenre vevő vagyok, ha az árból a lehető legjobb hangminőséget hozhatom kiKi mit ajánl még? Egybe szettet érdemes, vagy külön-külön összepakolni az elemeket?
-
kimi02
őstag
Én is tudok segiteni Sancinak ha kell.
-
törölt tag
válasz Citroware #44033 üzenetére
Ha az 1 sz hsz olvastad ott van egybe Denon-Onkyo-Yamaha szettek ezek lelegek is lehetnének, de az állóhangfal hiánya és a gyengusz hangszórók erősen éreztetik kevésnek magukat... Járható út lehet egy használt erősitő és mellé sztereó és késöbb kipótolni,így többe van ugyan de biztosabb az előrehaladás.
-
addikt
válasz #09634560 #44037 üzenetére
Olvasgattam. Most van max 100 amit rááldozhatok, később másra kell a pénz, szóval nem fogok már pótolni bele, ebből ki kell jönnöm most. A legvégső az tényleg a 110-120... A kevés az remélem csak relatívan hangzik, amiről váltok (30ezerFT-os árkategória), ahhoz képest én nagyon nagy előrelépést várok egy árban háromszoros szett esetén.
[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
Nekem 2004 óta Fehérvárom olyan netem van, ahol a szolgáltatóm WiFin adja a hálózatot, kb. 1,5 km távolságról - tökéletesen nagy sebességű nettel.
Ehhez kb 1,5 éve az alábbi eszközzel váltották ki a korábbit:
Airgrid M5 HP High Power 5Ghz 802.11a/n 23dbi TDMA 100Mbps+Ezzel az eszközzel akár 30km távolság is áthidalható (2 eszközt használva egyet adóként, a másikat vevőnek)! Ha van akitől megtudnád osztani a netet, akkor megoldjuk a kapcsolatot
[ Szerkesztve ]
-
gorbep
senior tag
válasz robi-k #44039 üzenetére
én a wlan-ok-tól szoktam ilyesmit venni, ha valaki az Üllői út felé jár kérhetne tőlük ajánlatot 2-5 km-es linkre, és akkor összedobjuk.... pl amit ajánlottál, az is olcsóbb náluk..... [link]
Ilyen cuccokban profik, értenek nagyon hozzá és nagyon korrektek is.
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
BBéci
legenda
válasz Citroware #44038 üzenetére
Az ár sosem egyenesen arányos a hangminőség javulásával. A Te esetedben PC-s szettet váltana egy igazi házimozi rendszer, melyben már az erősítő és a mélyláda elvinné a rászánt (80e Ft) összeget. Ha azt 120-ra emeled, a hirdetések kitartó böngészésével és szerencsével talán össze lehet hozni valami hallgathatót.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz robi-k #44041 üzenetére
Meg kell vele beszélnem...ha nem vállalja akkor sajna ez a Wlan megosztás nem járható..légvonalban épp 2.9
Soldi3r: sajna mobilnetet se tudok vállalni.. Egyszerüen nem jut rá..
Igazából bucsuzni akartam... de ha van épkézláb megoldás akkor benne vok... csak pénzbe ne kerüljön a fentartása (kivéve minimális áramfogyasztás).
Ja és facebookon is erős tiltakozási hullám vonul végig, mivel sokakkal elveszteném a kapcsolatot.. de ez erősen off.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ez a ,,talán hallgatható', ,,kevéske lehet" és egyéb jelzők, amiket használtok, azt a benyomást kelti, mintha egy gagyibb terméket vennék, mint ami most van nekem, mert ez számomra ,,hallgatható" mégha nem is csúcstermék.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Citroware #44045 üzenetére
Ne hasonlíts PC-s bögreszettet házimozihoz! Mások a követelmények.
Egy olyan Geniust bottal sem piszkálnék meg.[ Szerkesztve ]
-
gorbep
senior tag
válasz #09634560 #44044 üzenetére
Ez elméletileg 10Km -t is tud...... Beszéld le, nézd meg van e direkt rálátás ( háztetőről, fáról, villanyoszlopról, valahonnan) és ha hozzájárul valaki leegyezteti a linket, ha nem jár arra senki, én letelefonálom.....
Villanyfogyasztás kb 200Wh/nap kb 12Ft/nap.....
-
törölt tag
válasz Citroware #44045 üzenetére
Egyszerüen más mértéke van.. ugyanis a minőséghez képest az ár majdnem exponenciálisan növekszik, tehát létezik rosszabb alternativa házimoziban is mint a jelenlegi szetted,pl egydobozos szettek. Egy állóhangfalas szett jó erősitővel már inkább elfogadható alternativa..nem egy világ a kettő. Én inkább lasssacskán hoznám össze.. vag egy sztereó lehet alternativa és mellé egy olcsóbb külső dac.
Gorbep: fogyasztás nem tétel, én csak arra irtam hogy ne vmi 40-50 W-os szerkezet menjen 7/24-ben. De eddig ahol árat láttm elég huzos lenne még többnek is. Így ezek nem játszanak.. Megosztást meg kel beszélnem...[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz #09634560 #44049 üzenetére
Értem. Köszi a segítséget, megvilágosodtam.
Akkor fordítsuk a visszájára. Mennyi az az ár, amennyiért érdemes egy nagyobb kompromisszumok nélküli, normális rendszert összehozni - de még reális árkategóriában - úgy, hogy nem kell félnem attól, hogy netán elromlik és kidobtam egy csomó pénzt, és kielégíti az igényeim?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek