Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
powerup2
addikt
válasz zsoika #157798 üzenetére
sok esetbe vastagság sincs kiirva meg 14mm nem vastag szerintem
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz zsoika #157796 üzenetére
hol vannak ilyen extra vastag padlószönyegek ?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz mettek #157793 üzenetére
jelenleg olyanom van de valami vastagabb kéne
-
powerup2
addikt
jó vastag padlószönyeget hol érdemes nézni ? olyanra gondolok amiket moziszobákba tesznek ?
-
zarew
senior tag
válasz zarew #157785 üzenetére
Na meg is van : Acoustic Resarch Stature s40 front, ar40i center és sp2 a háttérsugárzó. Bár a nevekkel katyvasz van szerintem.....Hirtelen nem is találtam tesztet, de felhasználói értékelés alapján elég jónak tűnik. Ja és kipróbálhatom, kedvező árért megvehetem. Ezek " méltók" az CA AZUR 651R hez?
-
BBéci
legenda
-
zarew
senior tag
-
arcitec
addikt
válasz WaterWave #157782 üzenetére
Na de mi ott ami egysoros , ezt nem értem, mert az enyém 2016-os RZ és u.a a kijelző.
És nem egysoros, mit ott egysoros.. ?
BBéci: Nyilván, ha Denon lenne ... Egyébként elírások vannak ott rendesen(gyári dokban) és szó szerint értendő.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
törölt tag
Új Onkyo... de miért egysoros?
-
-
Elims
veterán
:-)) Nem erre számítottam.... :-//
Jóval olcsóbb vmire gondoltam..
Egy bluetooth hangszórót szeretnék bejáratni,tanácsolták az isotek lemezt,arra is sokallottam kicsit a 8e-s árat+mellé jönne ez a nem kicsit húzós tétel.
Elengedem.Majd bejáratódik menet közben.Köszönöm! (Természetesen az összefoglalót is! )
-
törölt tag
válasz Elims #157772 üzenetére
Igazából egy kisebb dobozka.
Arra jó hogy a hangszedők jelét egy szintbe hozzák a vonali kimenettel. Valamint mély-magas eltolást végeznek lineáris irányba.
Ezen az oldalon találhatsz megfelelőt, bár vannak olcsóbbak is ugyan.
És köszönjük az elismerő szavakat! -
Elims
veterán
Sziasztok!
BBéci,Sanci és KTTech,mélyen le a kalappal előttetek ezért az összefoglalóért!! Nagyon komoly!!
Nem tudom,hogy jó helyen vagyok e.. :-/
Egyetlen kérdésem lenne,mit jelent ez laikus nyelven?:"...a CD játszónk kimenete és a Phono egység bemenete közé egy passzív, inverz RIAA hálózat beiktatása szükséges !!"
Mi az a passzív,inverz riaa hálózat? -
zarew
senior tag
Sziasztok! Életem első házimoziját raknám össze. Kezdetnek vettem egy Cambridge Audio 651 et.5.1 et . Milyen hangfalszettet ajánlotok milyeneket keressek,füleljek? Zenét is hallgatnék vegyesen. 400 eFt környékén csak a passzívok.De ha valami bomba ajánlat akadna, van még a malacban. Holnap megyek a Sopron útra hallgatózni. Használtat is beválalnék. 4X4 es szoba,az egyik oldalán középen egy 220 as nyílás van. és utána 35 nm
Mert így csak csendben nézzük egymást az erősítővel :-)[ Szerkesztve ]
-
bacskait
tag
Denon Avr-3312,
Azzal "szórakoztat" már pár napja, hogy önmagától az Audyssey auto setup menübe ugrik.
Amikor kilépek belőle, akkor sokszorazonnal visszaugrik.
Már megcsináltam 2 napja kínomban ismét, de megint kezdi.
Semmi nem változott a tudomásom szerint.
Mi lehet ez és mit tegyek? -
törölt tag
-
-KP-
addikt
válasz bajnokpityu #157752 üzenetére
Mintha ez ilyen egyszerű lenne... Ehhez minimum végfok és processzor kell... Ami nem kevés pénz..
-
Quetz
őstag
válasz bajnokpityu #157752 üzenetére
Ezzel két probléma van, egyrészt ahogy írod: "valódi szimmetrikus" eszközök kellenek, és jó része amik rendelkeznek XLR csatlakozással, nem azok.
Másrészt én nem hifizek, csak zenét hallgatok. Nem tökéletes, de azért elég jó minőségben.
-
powerup2
addikt
válasz Deadzone41 #157743 üzenetére
Én egy himedia q5 prot használok synology nassal és tökéletesen megfelel
-
Quetz
őstag
válasz Gaben360 #157747 üzenetére
Össze tudod kötni és nem származik belőle problémád. Az XLR kábel nem visz zajt a csatlakoztatott egységbe, de ezt otthoni méretekben egy normális minőségű RCA kábel is megteszi. Az XLR-nek inkább a profi kategóriában van jelentősége, ahol több tíz métereket kell áthidalni.
-
Gaben360
senior tag
Sziasztok!
Vennék egy Emotiva X-ref subot,és az a kérdésem lenne,hogy az erősítőmön nincs xlr csatlakozó,csak a sub kimenet ugye, az emotiván van 2 db rca unbalanced stereo felirattal.Össze tudom kötni a denonnal rca-val is?
Származna ebből valami hátrányom,hogy nem xlr-el van összekötve? A segítséget előre is köszi!Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
drdr
senior tag
válasz still2 #157731 üzenetére
Ha valaki nem küldi el neked privátban a magyart, akkor az angol Denon oldalon ott van az angol nyelvű manuál,. Webes és pdf formátumban. A webesre rá lehet engedni a google fordítót... Nem mondom, hogy tökéletes, de azért lefordít jó pár dolgot (nem néztem meg alaposabban)....
Igazán fel lehetne tenni a magyar manuált is, van aki vásárlás előtt szívesen átnézi/né, mégis mire számíthat ha megveszi....
-
exception
aktív tag
válasz Deadzone41 #157739 üzenetére
Vagy HTPC vagy olyan médiaplayer, amin több kimenet is van és képes egyiken képet, másikon hangot küldeni. Én PC-vel oldom meg, egyik HDMI-n megy a hang, másikon a 4K kép, így nem kell az erősítőnek tudnia a 4K-t, feleslegesen nem kellett csomót erősítőre költeni, jobb hangja a 4K miatt nem lesz.
"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"
-
BBéci
legenda
válasz Deadzone41 #157743 üzenetére
Nem! Mindenképpen ajánlott valamilyen külső médialejátszó használata!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
powerup2
addikt
válasz Deadzone41 #157739 üzenetére
jó minőség a súlyán is érezni
-
powerup2
addikt
semmit nem kell csinálni teszi a dolgát
-
powerup2
addikt
válasz Deadzone41 #157736 üzenetére
Van és nem is drága ez pl nem nyúl bele a képbe és a hangba sem én ezt használom
-
BBéci
legenda
válasz Deadzone41 #157736 üzenetére
Nem kell feltétlenül újat venni. Illetve állítólag léteznek olyan HDMI elosztók, ami teljesítik a kívánalmaidat, de olyasmiről csak olvastam, nem foglalkoztam a témával. Nem érint a 4K/UHD/HDR őrület, nem veszek részt benne.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Deadzone41
őstag
válasz BBéci #157735 üzenetére
Lehet valamit tenni ez ellen? Olvastam itt, hogy többen így használják.
Megmakkant az erősítőm hdmi pass-through-ja, nem továbbít képjelet, gondoltam így kerülöm meg a problémát, de ezek szerint ez nem működik. Nincs más megoldás, mint venni egy új csillivilli 4k-t is támogató erősítőt? Vagy van valami bevált splitter ami jól működik? -
BBéci
legenda
válasz Deadzone41 #157733 üzenetére
"Gondolom a tv felülírja a dolgot, mert az csak sztereot tud."
Jól gondolod.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
still2
tag
válasz ctrlaltdel13 #157732 üzenetére
Azt sajnos nem tudom.
-
Deadzone41
őstag
Sziasztok! Van egy kis gondom: vettem egy hdmi splittert, és az a baj, hogy ha rádugom az av erősítőt és a tv-t is, akkor csak sztereo jelet küld tovább. Ha csak az erősítőt, akkor jó. Mit lehet csinálni? Gondolom a tv felülírja a dolgot, mert az csak sztereot tud.
-
still2
tag
Sziasztok,
Valaki tudna segíteni egy Denon 4500h magyar használati útmutatóval, Előre is köszönöm!
-
-
Callisto
őstag
válasz fehér_ember #157708 üzenetére
Ez az Atoll nem tűnik rossznak. Kérdés a teljesítménye mennyire elég az ELAC 403-ashoz.
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
Callisto
őstag
válasz exception #157710 üzenetére
Köszönöm neked is és mindenkinek a tanácsokat.
Ha megnézed az adatlapom láthatod nekem nincs szükségem ilyesmikre. Megjártam azt az utat és össze sem lehet hasonlítani azzal, ahol most tartok. Viszon többre már nem igazán van szükségem.
A keresett sztereó lánc ajándékba lenne és azért az ELAC az elsődleges választott hangsugárzóban, mert nagyon jók ár/érték/minőség arányban. Abban igaza van mindenkinek, hogy tényleg nincs szükség a HDMI-re, h a aTV, mint HDMI hub szolgál. A zenére pedig lehet egy lejátszót alkalmazni.
Most éppen egy Parasound HINT-et vagy Halo Integrated 6-ot keresek hátha akad használtan jó áron, de nem igazán akarnak szabadulni tőlük (jó áron).
Néztem az ELAC AIR-X 403-at is, de az sincs igazán megfelelő áron használtban.[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
sixpak
nagyúr
válasz #98221312 #157723 üzenetére
Nem azért adják ki szerintem, hanem a nehezen összespórolt pénzt, sokan inkább egy új, 2-3 év garanciával bíró készülékre adják ki, ami teljesen jogos.
Valaki összerakja az első rendszerét, akkor inkább választ újat, aztán később ott a lehetőség a tovább/feljebblépésre...ha van rá igény.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
exception
aktív tag
válasz fehér_ember #157720 üzenetére
Meghallgatsz egy Luxman LV 103-at és leülsz a hangjától, ha megfelelő hangfal van mellette. Ez csak egy a sok 100-ból, aminek brutál jó sztereó képe van. Azt a színpadi pontosságot nem fogja hozni egy hm erősítő sem, mert azt nem arra tervezték. Ez az én egyéni véleményem és tapasztalatom csupán, nem dogmatikus általános igazság.
(#157721) Jigsaw04
Múltkor egy Yamaha DSP-A1-et volt szerencsém hallani, na amit az tud és amennyiért manapság a piacon lehet kapni, a mai 500 000-be kerülő erősítők elszégyellhetik magukat mellette.
-
törölt tag
válasz exception #157717 üzenetére
Engem még AVR esetében sem érdekel, sem a HDR, sem a 4K, sem az Athmos..
Tidal, Spotify meg hasonló szolgáltatások nélkül is bőven megvagyok.
Tovább megyek: Maga a videójeltovábbításra (HDMI) is csak a kényelem, és az egyszerűség miatt van szükségem, ugyanis maga a HD hangsávok, és annak magja között alig hallható külömbség van.Nemrég szereztem kollégámnak egy régi vasat..
Optikai kábellel kötöttük össze a PS-el, de bizony leültem a hangjától! -
fehér_ember
addikt
válasz exception #157712 üzenetére
Én ugyan nagyon olcsón vásárolt hulladékokkal gurítok, volt és van sztereó erősítőm is, de ennek ellenére hm vasakat használok kétcsatornára is. Általánosságban lehet igaz amit mondasz de vannak azért kivételek főleg ha mindkettőből a nagyon régi használtakat nézzük (ha már egyszer használtat hoztál fel példának). Szóval én elég kizártnak tartom hogy amennyiért meg lehet manapság venni egy rx-v3800-ast vagy egy avc-a1d-t annyiért te jobbhangú sztereót kapnál . Úgyhogy kb. pont ezért nem szabad használtakat bevonni a buliba az ilyen általánosításokkor.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
Én AVR-ben nem hallottam olyat,amivel zenét tudtam volna hallgatni élvezettel vagy kompromisszummentesen ,bár nem hallgattam végig az összeset.
-
BBéci
legenda
válasz #98221312 #157711 üzenetére
Egyetértek. Még csak nem is barokkos túlzás, hanem annál sokkal elvetemültebb.
Az összefoglalóban is benne van, hogy a házimozi erősítő árának harmadáért kapható sztereó vas szól nagyjából azonos minőségben.
Újonnan 300000 forintért lehet kapni olyan kétcsatornást, aminek a hangja már audiofilnek nevezhető, persze egy olyannak is vannak gyenge pontjai. Ha nem lennének, ki venné meg a milliósokat és a még drágábbakat.(#157717) exception
Kábeleket is érdemes használtan venni.[ Szerkesztve ]
-
exception
aktív tag
válasz #98221312 #157716 üzenetére
Átfogalmazom: sztereóban eszembe sem jutna új készüléket venni, mert annál semmilyen új feature nem számít, csak a hangja és azt egy használt 10-15 éves készüléktől töredék árért kapom meg. Akár még 40-50 éves cuccok is jobban szólnak, mint egy mai 200 000-es mindennel telepakolt erősítő, csak épp a jó hang maradt ki belőle.
Szóval az erősítő használtan, a DACmagic újan, hangkártya újan, kábel újan, a 220 körüli ár így értendő az én olvasatomban és akkor van egy jó hangú alap, amihez már csak egy jó szoba kell, hogy jól szóljon és mondjuk az erősítőnek egy saját tápcsatorna a villanyórától egy normális konnektorral.
-
törölt tag
Újjonnan kapható listaáras termékekre gondoltam..
Pont a közelmúltban hasonlítottam össze a DenonX4000-es hangját, egy 200000-es szintén Denon sztereó erősítővel..
Nem véltem felfedezni nagy változást.
Szerintem 1:2 arány ami a helyes.Mindig a listaár amihez hasonlítunk!
-
-KP-
addikt
Szerintem is túlzás, sajna amit mostanság lehet venni újonnan 100 ezres nagyságrendben sztereó elektronikát azok nagy része igen csak hagy kívánni valót maga után. 7-8 éve még voltak jó vételek ennyiért, de manapság minden sokkal többe kerül. Ha valaki hajlandó rá,hogy használtan vegyen, akkor lehet jókat kifogni ennyiért, de főleg régebbi cuccokat.
Gondolom az Audio Analogue is csak használtan 120 ezer. Újonnan az se annyi lenne.
[ Szerkesztve ]
-
-
exception
aktív tag
válasz Callisto #157705 üzenetére
A hangfalak árának töredékéből is szebben szóló rendszert tudsz összerakni kis átszervezéssel.
Ennyiből már kijön egy audiofil sztereó erősítő, ehhez egy CA DacMagic 100, ez fogad koaxot és optikát is.
Gondolom a HDMI azért lényeges, mert számítógép lenne a forrás, akkor kell egy koaxosű(én jobban szeretem a hangját) hangkártya,most tartunk pénzben olyan 200 körül. Ehhez még hozzájön 2x2 m hangfalkábel, akkor olyan 220 körül és ehhez kell még hangfalat venned, de ehhez már mehet szinte bármi.
HM erősítő a milliós kategóriában fog annyit tudni sztereóban, mint egy 100 körüli sztereó."Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"
-
-KP-
addikt
Egyetértek az előttem szólokkal. Inkább vennék hálózati lejátszót, beépített erősítővel, vagy anélkül. A hdmi meg mehet közvetlen a megjelenítőbe. Vagy fogsz egy usb/spdif konvertert és onnantól rengeteg készülék lesz elérhető aminek van digi koax inputja.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Callisto #157706 üzenetére
Ha olyan kell amiben van dac, akkor erre is vethetsz egy pillantást: Atoll SDA 100
Bár igaz, hogy ez inkább "all in one" készülék[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Egyre több sztereó erősítőt szerelnek fel HDMI bemenettel, inkább olyat keress.
Az említett két AVR kiváló hangminőségű, de a BS 403 még azoknál is jobbat kíván,ha mindent ki akarsz hozni belőlük. Más megközelítésből: feleslegesen veszel audiofil hangdobozokat, ha nincs mögöttük hozzájuk illő kiszolgálás.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Callisto
őstag
Szeretnék két polc hangsugárzót egy házimozi erősítővel. Sztereó lesz a rendszer és kell, hogy HDMI-t tudjon fogadni ezért a HM erősítő. Használtban gondolkodom. Kérdés, hogy mi lehet jobb az ELAC BS 403-asnál hasonló árban, amit be lehet szerezni már 250e pénzből. Hasonlóan ha a zene minősége a fontosabb, akkor milyen használt HM erőlködő javasolt hozzá szintén 200-250-e pénzből. Cambridge Audio CXR120 vagy CXR210 esetleg?
-
mettek
addikt
válasz csattila01 #157702 üzenetére
Csinálhatod hogy a tv fejhallgató kimenetén keresztül egy jack-rca kábellel kötöd össze őket de ez esetben hangminőségről nem beszélhetünk.
A másik hogy veszel egy kínai dac-ot mint ez. Ezt rca-rca-val tudod összekötni a házimozival. A dac-ba pedig toslink optikai kábellel viheted a hangot, itt már lesz némi hangminőség. (A tv-n lennie kell spdif toslink optikai kimenetnek is)A harmadik hogy veszel egy hdmi-s házimozit.
[ Szerkesztve ]
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
csattila01
tag
Sziasztok!
Adott egy majdnem 20 éves LG 5.1-es házimozi rendszer és egy 1-2 éves Samsung smart TV.
Szeretném összekötni a házimozit a TV-vel, hogy AUX módban hallgathassam a TV által küldött hangot akár TV, akár YouTube használata mellett. A probléma a dologgal, hogy a házimozin csak RCA, míg a TV-n csak HDMI csatlakozó van. Kérdésem a következő lenne: Létezik ehhez ajánlott átalakító, ami működik erre a célra vagy dobjam ki a házimozit és vegyek egy olyan, ami már képes HDMI-t is fogadni?Köszönöm szépen előre is mindenkinek
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz bajnokpityu #157700 üzenetére
Volt nálam Focal 7xx szett, szerettem, élveztem vele a filmeket. Sztereó zenét kevésbé, de az árát akkor is megérte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Kuponkunyeráló
- Windows 10
- TCL LCD és LED TV-k
- Android játékok topikja
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest