Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #159097 üzenetére
Pontosan ezt tapasztaltam én is.
A szinkron hangminősége eleve nem lehet jó, mert az eredetihez képest jelentősen butított az a hangsáv, amit kapnak és amivel a stúdiókban dolgoznak.(#159096) exception
Úgy bizony!(#159091) Csabroncka
Aki megrögzött "szinkronista", az totál feleslegesen költ alsó középkategóriásnál drágább házimozi rendszerre, pontosan azért, amit leírtál.
Ráadásul egyre több a sztereó szinkron, ahhoz egyáltalán nem kell házimozi rendszer.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
válasz Vicarious1 #159093 üzenetére
Top AVR-rel vagy végfok-procival még inkább kijönnek a minőségkülönbségek, az mellett, h a hangminőség szinkron nélkül és azzal is jobb lesz, mint gyengébb eszközökkel.
De sokaknak ez az emelt minőség eléri azt a szintet, ami elegendő.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
exception
aktív tag
Eleve nem készítenek már értelmes szinkront, a jó szinkronszínészek sajnos már kiöregedtek vagy meghaltak, a stúdiónak sem a minőség számít, hanem a gyorsaság. Aki jobbnak hall egy mai szinkront egy eredeti hangnál, ott sok minden megkérdőjelezhető.
"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"
-
-KP-
addikt
válasz Vicarious1 #159093 üzenetére
Akinél rendes 7.2.4-es setup van, normálisan installálva annál ég és föld az angol atmos hangsáv a. magyar 5.1-el szemben. Hiába próbáljátok az ellenkezőjét állítani, nagyon gyakran rém gagyi a magyar hangsáv, kivételek persze vannak, de ettől még nem ez a jellemző...
-
mettek
addikt
válasz Csabroncka #159091 üzenetére
Azért azt hozzá tenném hogy én is ezt tapasztaltam belépő, közép kategóriás avr esetében. De proci végfok felállással nem hallom rosszabbnak a szinkronos 640kbs hangsávot amin magam is ledöbbentem. Valószínűleg a proci érdeme.
Sőt van hogy a azinkronos sáv sokkal dinamikusabban, hangosabban, jobb center hanggal szól mint az angol dts. De ez csak azota van igy miota megvan a proci.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
-
Quetz
őstag
Ez egy egész jó és érthető videó azoknak, akik kettő vagy több mélynyomóval rendelkeznek. Mivel végig mutatja, hogy mit csinál, még azoknak is hasznos, akik az angollal hadilábon állnak.
https://youtu.be/_A6gPCczhuU -
Quetz
őstag
válasz Khaosz55 #159087 üzenetére
Az Arena plázában és az Alleban van atmos kiépítésű moziterem. Ott, vagy esetleg egy fórumtársnál ki kellene próbálnod, hogy tetszik a dolog.
Nekem nem nyújtott akkora élményt, hogy elgondolkodjak rajta, de több embert is ismerek, akik imádják. Ezért hangsúlyozom a kipróbálást, mert senki sem fogja tudni helyetted eldönteni. Ugyanakkor nem olcsó mulatság kiépíteni, mert vacak hangsugárzókat nem érdemes felrakni, csak hogy legyenek... -
Khaosz55
addikt
Sziasztok, -
kis tanácsra van szükségem. Elgondolkodtam, hogy a rendszeremet DTS -ről fejleszteném tovább Atmos rendszerré, de nem tudom érdemes-e. A filmek 90%-át szinkronba nézzük amin max DTS hangsáv van.
Nappali konyha ebédlő egybe van egy légtér kb 65m^2. A nappali rész kb 4,5X5méter.
A jelenlegi hangrendszerem:
Front: Swans Diva 4.2F
Center: Swans Diva 6.3 C
Hátsó: Swans Diva 6.3 R
Subb: Elöl 2 db SVS SB12NSD a kanapé mögött meg egy Klipsch RW10
Erősítő: CAV A8MA kanapé mögé szeretnék még egy SVS mélyládát. A kis klipsch is nagyon jó a filmek alatt jónak érzem.
Korábban volt egy 7000-es Marantz-om annak szerettem a hangját. A CAV-ot szeretem és bőven van benne tartalék, de nem tudom érdemes lenne-e tovább fejleszteni. Jelenleginél nagyobb hangerőt nem akarok inkább a jobb térhanghangzás érdekel.
Viszont azt sem tudom eldönteni hogy egy érdemes-e egy nagy AVR-t venni vagy proci + végfok legyen.
Valahogy AVR esetén nem hiszem el a teljesítmény (W) adatokat.Nem vagyok egy kifejezetten vájt fülű és azt sem tudom ha atmos lenne akkor a 5.1-ről mennyire kellene kiegészíteni a rendszert. Plafonba tudok rakni hangszórókat, 2-4db-ot és a kanapé mögé is akár a falba. Viszont a fejem és hátsó fal között kb 1 méter van.
Azért nem akarok atmos rendszert, hogy elmondhassam, hogy van. Gondolom DTS magyar film esetén is kikever a felső hangfalakra valami hangot, csak nem tudom van-e értelme.
-
-
veterán
-
zsolti_20
senior tag
Üdv emberek! remélem jó helyre jöttem. Volt még régebbről 2 sony hangfalam amihez nem volt eszközöm amivel megszólaltassam őket. Ma találtam elég olcsón egy Pioneer F-X450L valamit amiről úgy gondoltam csak csatlakoztatom a telefonom és mehet is a zene hallgatás. De meg sem mukkan és értelmes manualt sem találok róla, így kezdem azt hinni ez nem is az amire szántam volna.
Így néz ki az eszköz elölről:
[link]
és így hátulról:
[link]
Valaki tudja mi lehet ez? Vagy mire használható így magában? -
Z0mbi
senior tag
Btw most kell lecsapni a tapkabelre
😁 viccet felreteve vannak ertelmes dolgok is holnap occoban -
Z0mbi
senior tag
válasz mettek #159079 üzenetére
[link] Valami ilyet keresek ami ujabb. Ami legalabb 2.1. Magasabb sebessegu kabelekkel tobb a gond. Nekem anno a hang miatt volt szivas. Dtshdma volt a kattanasom es sok kabel nem tudta. Majd egy 2000ft os tudta. Amit linkeltem nem mitat akkora dramai kulonbseget mint amit lottem... ha lesz idom holnap nekifekszek kicsit tudomanyosabban...
-
BBéci
legenda
válasz mettek #159079 üzenetére
Számomra fényképek nélkül is teljes mértékben hiteles az állítás, nem igénylek bizonyítékot. Láttam hasonlót, nem egyedi eset.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
Z0mbi
senior tag
válasz kezo0 #159076 üzenetére
Aki nem hiszi nem sert meg vele tudod ez olyan mint amikor valaki azon rohog autohifinel hogy melyik barbar allat nem ezustozott kabelt visz a magashoz- szarok a magasok. A masik meg nem hallja a kulonbseget suketszobaba se.
Egyszoval: nalam van kulonbseg, vakteszten ezt a ket kabelt 100% ra megkulonboztetem az en forrasomon+tv men -
Z0mbi
senior tag
válasz Quetz #159075 üzenetére
Nem vagy kezdo a tv local dimming es. Egyszer volt edge lit em soha tobbet. Mindkettonek megvan az elonye/hatranya. Nekem ami fontosabb az a telobe hattervilagotottnal jon ki.
A tv n kikapcsoltam minden auto funkciot mielott a ket kepet csinaltam. A file nev az lehet a mac miatt mas mert egyszerre csak egy fokisz tud lenni. A ket kepet jobb lett volna osszerakni egybe csak a gyerek mar a fenykepezo allvannyal bontotta a gipszkartont... szaladnom kellett 😃😃😃 (3eves a gyerkoc- nem komuves/gipszkartonos) -
kezo0
addikt
válasz Z0mbi #159070 üzenetére
OK, lefotóztad kétszer a képernyőt, kb. azonos fényviszonyok mellett, azonos távolságból. De szerintem nincs olyan fényképező, ami kétszer egymás után pont ugyanolyan képet lőne, még akkor sem, ha egyébként minden beállítás azonos. A két képednek még a mérete sem lett azonos, hát akkor hogy bizonyíthatná ez a két kábel közötti különbséget?
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Quetz
őstag
válasz Z0mbi #159072 üzenetére
A jobb oldali kép sötétebb mint a bal. ami feltűnő, hogy a "SAM_3754.JPG info" felirat menyivel sötétebb jobb oldalt, viszont alatta a feliratok (general, more info...)már megegyeznek. Mintha bizonyos blokkok a képben hasonlóak lennének, más blokkok közt meg fényerő különbség lenne. Olyan, mintha zónákra osztott háttér világítású TV lenne, ami más fényerőt adott a két képen a blokkoknak.
-
Z0mbi
senior tag
válasz renatto #159073 üzenetére
Sandberg ami jobban teljesit nalam. Viszont apple tv elott acryan emmel a masik hama kabel volt jobb... (tehat sajnos az ar se garancia semmire) sajnos ez misztikum marad. Nekem az volt a strategiam hogy online rendeltem.. volt amit visszakuldtem de mar meg nem mondom melyik volt
-
Z0mbi
senior tag
válasz Z0mbi #159069 üzenetére
well, nemtudom ez mennyire mervado. Elokaptam 2 kabelem mindketto 2.1. Az egyiknek nevenincs a masiknak...hm talan azt se tudom de az arara emlekszem...a jobboldali kep a jobb...
jolenne ha lenne vkinek egy spektrum analizator/fenymero es lemernimindkettot egyhelyrol taviranyitassal oldva... a datumot ne nezzetek a gep nem volt elol 3 eve ja es a ketto kozott csak kabel a kulonbseg
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz Z0mbi #159065 üzenetére
Az elütő színekhez csak annyit, hogy a kép összes képpontján kéne ugyanazt a korrekciót elvégeznie a kábelnek, különben szétesnek a színek. Tehát mondjuk a kábelnek +2% pirosat kellene hozzáadnia a képhez. Ez úgy tudna működni, hogy minden X. byte Z bitjét változtatja csak meg, a többihez nem nyúl. Erre egy aktív elektronika képes, egy passzív kábel viszont nem.
Ez persze nem jelenti azt, hogy ilyen különbséget ne lehetne látni. Kimérni viszont még nem sikerült, még az AQ minőség ellenőrző laborban is csak a bithiba mentességet vizsgálják. -
Mosqu!to
addikt
válasz Z0mbi #159065 üzenetére
Párhuzamosan kötöd be egyik vagy másik kábelt külön csatlakozóba, vagy egymás helyére?
Mert ugye másik HDMI aljzat - másik színprofil...(#159066) BBéci
Mondjuk az "ebben a formában nem igaz" cáfolat nem igazán segíti elő a vélemények ütköztetését.
Ha hangokat nem is tudunk megfelelően mérni, színeket annál inkább. Egy profi kalibrálóeszközzel simán ki lehet mutatni, hogy kábelcsere esetén változik-e a tv-n megjelenő kép minősége.
Talán ha utánatúrunk a neten, még találunk is erre valahol már igazolást.Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
BBéci
legenda
válasz Mosqu!to #159061 üzenetére
A megnevezés nem az én gondolatmenetem, hanem a HDMI jogtulajdonosáé.
"Amikor már működik egy HDMI kábel, akkor ott nincs különbség a félmilliós és a 10.000 Ft-os között."
Ez így, ebben a formában nem igaz, legfeljebb te még nem tapasztaltál különbséget.
Nem csúcsdarabokat ajánlottam, csupán megbízható minőséget.Pont azt írtam, hogy a Roline az üdítő kivételek egyikének tűnik, tehát pozitívan nyilatkoztam.
(#159063) Z0mbi
Az általad említett utolsó 1 méter a készülék szempontjából tekintve az első és az a lényege, hogy kvázi szűrőként viselkedik, ami hallható.[ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
válasz Z0mbi #159062 üzenetére
Tehát jobb a kép/más a hang, de amúgy mindkettő technikailag hibátlan képet ad?
Nem tudom merre laksz, de Budapesten szívesen megnézném nálad/kipróbálnám magamnál, mert eddig én sose vettem észre ilyen különbségeket.
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Z0mbi
senior tag
válasz Z0mbi #159062 üzenetére
btw most a tapkabelekkel vagyok igy. Egyszer nagyobb lesz a fiam akkor lesz idom ra es elmegyek meghallgatni mi ertelme van annak hogy rakosi koraban lefektetett foldkabelekkel elhozott 230V -om miert fog jobb hangban szolni ha az utolso 1m -t kicserelem geshak altal legyartott rizspapir+fadoboz comboba csomagolt tapkabellel
Mivel nem hallottam meg ilyen setup ot ezert nem mondom hogy nem mukodhet...csak szkeptikus vagyok ahogy te a HDMI vel -
Z0mbi
senior tag
válasz Mosqu!to #159061 üzenetére
Juj. 8 evvel ezelotti enemet olvasom. Aztan szopatott par HDMI kabel. Es megtanultam a sajat boromon: ez nem igaz.
egetvero kulonbsegek vannak hdmi es hdmi kozott (akkor is ha uigyan azt a szabvanyt tudjak)
A digitalis magasfrekvencias jelatvitel nem arrol szol csak hogy 1 / 0... Ezt akkor erzed mikor ugyanazt a ket ezkozt kiprobalod teljesen kulonbozo ugyanolyan hossziusagu kabelekkel...
Van 2000ft os kabelem ami jobban teljesit mint egy 20000 ft osom. es forditva.
Valamelyikkel megy az apple TV HDR10 valamelyikkel nem (mindketto HDMI 2.1 es) -
Mosqu!to
addikt
válasz BBéci #159056 üzenetére
Nem értem a gondolatmeneted. A HDMI csatlakozó és kábelfelépítés elég kötött keretek között van kezelve.
Mindkettőhöz meg van adva a "sablon", ami alapján a kábelfelépítésnek el kell készülnie és a megfelelő sávszélességet és zajszűrést biztosítania kell, valamint minden gyártónak licenszelnie kell őket, és ez vonatkozik a kínai OEM-re éppúgy, mint a nagyo brandekre.Ha valami nem teljesíti a ráírtakat, az gyártási hibás, és egyértelmű megjelenítési zavarokkal jár és garanciában cserélik. Amikor már működik egy HDMI kábel, akkor ott nincs különbség a félmilliós és a 10.000 Ft-os között.
Nem általánosan vagyok kábelszkeptikus, de a HDMI-nél tényleg semmi értelme a csúcsdarabok hajkurászásának.
(#159060) BBéci
Lehet, hogy elsőre nem szembeötlő az Ultra High Speed jelölés, de egy csomó kínai gyártó ezt is megadja, ahogy a Roline is (úgyhogy renatto nyugodtan vedd meg, semmi veszíteni valód nincs vele, az AQ kábel nem fog jobb képet/hangot biztosítani).[ Szerkesztve ]
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
BBéci
legenda
válasz renatto #159058 üzenetére
Nem létezik kábelekre vonatkozó HDMI 2.1 szabvány, mert csakis a csatlakozókat számozzák. A normális, tisztességes gyártók ennek megfelelően jelölik a kábeleiket, a dzsunkások számokkal. De mivel nem áll mögöttük tartalom, nem számon kérhető az átviteli képességük.
Ultra High Speed jelölésűt keress, olyan szabvány létezik. [link]
Mellesleg ezt már legalább tucatnyiszor leírtuk.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
renatto
őstag
válasz BBéci #159056 üzenetére
Köszi, de épp ezért kérdeztem, mert olyan gyártónak nincs "nevezett HDMI 2.1" kábele (én nem találtam). Ha lenne vettem volna olyat. Viszont fél év múlva nem akarok újra cserélni.... A Roline miért más? Mivel abszolút nem drága, így azt akár átmenetire is megkockáztatom, ha elfogadható lehet.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
Lite
őstag
Ez a mozis rendszer. Zenére van másik, szubot csak kocsiban használok zenehallgatásra. Itt bekerülne a hangszóró a ládába, kapna rendes kábeleket, aztán olyan 60-70 Hz körül el lenne vágva.
Az autóhifis cuccokat nem zárom ki, mert pl. a JL cuccok hangja valami fantasztikus, csak itt az erősítő nem elég a kihajtáshoz. -
BBéci
legenda
Jól gondolod, a minőséget mindenhol meg kell fizetni. Sőt, az autóhifis hangszóróknak el kell viselniük -20 fokos hideget és +60 fokos hőséget is, ilyesmivel a szobaiak nem találkoznak.
Itt egy igazi vadállat, a kedvencem: [link]
Nem azt akarom sugallni, hogy bárki autóhifi hangszóróval házimozizzon, de nem ördögtől való ötlet és akár nagyon jó is lehet.(#159055) renatto
Olyan kábelre rá sem néznék, ami valamelyik hatalmas kínai OEM gyártó terméke. Nincs mögötte semmiféle kutatás, fejlesztés, tervezés.
A Roline talán nem ilyen, de a nagy, ismert, neves gyártókban (AudioQuest, Harmonic Technology, HiDiamond, Kimber, Kubala Sosna, Mogami, Nordost, van den Hul, Oehlbach, QED, Siltech, Supra, Transparent Audio, Viablue, WireWorld, és még tucatnyi másik) jobban bízom.[ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
válasz renatto #159044 üzenetére
Roline van nekem itthon, teszi a dolgát, viszont nagyon merev, csak akkor használd, ha az ívekre van egy arasznyi helyed.
-
-KP-
addikt
válasz BBéci #159051 üzenetére
Milyen árban kezdődnek a minőségi autós hangszórók? Gyanítom amennyibe a minőségi autós szub kerül, annyiért van minőségi nem autós szub is. Szerintem ott még mindig gond lehet, hogy a T/S paramétereket autós felhasználáshoz optimalizálják, nem szobai felhasználásra.
[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
Szerintem egy Dayton Ultimax jó lesz oda. Vagy ha sokat hallgatsz audiofil zenéket, akkor RSS HF. De az még mindig kérdéses, hogy a hangszóró vajon passzolni fog-e barkácsolás nélkül. A Parts express ezeket 1.25 cf dobozméretű kittel árulja, ami kb. nettó 35 liter.
Az ekvalizálás mivel fog történni?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
"Én az autóhifis vonalat úgy ahogy van, elfelejteném. Ott sose a minőség a fő szempont."
Ebben még nyomokban sincs igazság!
Az olcsó autóhifis hangszórók pont annyit tudnak, mint a hasonló árkategóriába tartozó szobaiak. Viszont a csúcskategóriásak ugyanúgy feszesek, gyorsak, pontosak, részletezők, mint amikkel a házimoziban élvezkedünk. Például Focal és JL Audio. Autóhifiben is van igény audiofil hangra, ezt a gyártók kiszolgálják.
Újságírói pályafutásomat az Autóhifi magazinnál kezdtem, részt vettem hazai versenyeken bíróként, a legnagyobb európai szakkiállításokon látogatóként. Utóbbiakon a nyakamban lógó Press igazolvánnyal azt hallgathattam meg, amire kedvem támadt és bizony volt részem olyan élményekben, amik a mai napig erősen élnek bennem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
exception
aktív tag
Nem valami emberes hangszóró van benne képek alapján, azt nem nehéz túlszárnyalni, de pont ebből jöhetnek elő egyéb problémák, amiket kezelni kell.
Hiába 25-ös, sok különbség van köztük. Azzal nem teljesen értek egyet, hogy az autóhifis gyártók nem gyártanak minőséget, gyártófüggő és nem arra használják, hogy minőségben meg tudjon szólalni. A Peerless hangszórók sem minden esetben képviselik az abszolút minőséget, lásd. SVS PB-1000 láda, az a hangszóró nokedli pl. egy Dayton Audiohoz képest, lemezkosár, fika mágnes, de mégis abban a ládában olyan körülmények között képes jól szólni."Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"
-
-KP-
addikt
Ez azért nem ilyen egyszerű, hogy csak fogsz egy hangszórót és beteszed a régi helyére. Ki kell szimulálni, hogy elegendő-e a doboztérfogat. Nagyon nagy a szórás ilyen szempontból a hangszórók között. Egyik jól érzi magát 20-30 literben, másiknak 80-90 kell. Én az autóhifis vonalat úgy ahogy van, elfelejteném. Ott sose a minőség a fő szempont. Minél kisebb méretben menjen minél mélyebbre és buffogjon jó nagyot, ennyi a lényeg. Kivétel lehet akad, de többnyire nem minőségre mennek.
Nem írtad mekkora méretű hangszóró kell. Azt se mekkora a doboztérfogat, azt se hogy reflex vagy zárt a cél.
-
Lite
őstag
válasz exception #159042 üzenetére
Az erősítő 180-250 w rms, 4 ohm-on. 33 literes zárt láda. A Pa azért lett volna érdekes, mert bár többnyire 8 ohm, de nagyon magas az érzékenysége. Az autohifi vonal meg 4 ohm, de ott nagy a szórás. A JL Audio-t ismerem, egy 10w3-v3 4 ohmos van a kocsimban, fantasztikusan szól, de kell a kraft a meghajtásához, illetve csak 22 literes a láda.
-
renatto
őstag
Valaki használ itt HDMI 2.1 kábelt? Roline, Evolveo, DeLock, Belkin nem igazán ismerem őket. Lehet le kell cserélnem 2 kábelt és az XboxOneX (és majd az utód) miatt már lehet ilyet vennék.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
Quetz
őstag
A minőség nem attól függ, hogy PA vagy autó hifi. DIY házimozi mélynyomót Dayton Audio, B&C, BMS, Stereo Integrity, FI Car hangszórókból szoktak csinálni. Érdemes megnézned a http://www.data-bass.com/-n a teszteket, illetve méretezéshez a http://www.loudspeakerdatabase.com/Subwoofer-t. Praktikus ötletekhez pedig az avsforum DIY részét. Ott sokkal több infó van hangfal készítésről, mint itt.
-
exception
aktív tag
-
Lite
őstag
Sziasztok!
Ha az aktív szubom sugárzóját cserélni szeretném, akkor a PA vagy az autóhifis irányba induljak?
Eddig az utóbbiban találtam olyan sugárzót, aminek a láda -méretezése és teljesítménye megfelel a jelenlegi szubomnak.Köszönöm!
-
hatala
tag
Sziasztok.
Az alábbi jelenség, hiba? miatt kérdeznék, hátha tudja valaki a megoldást.
Van egy Pioneer SC-LX88-am, valamint volt nálam egy Pioneer A-50 DA sztereo erősítő, most pedig beszereztem egy beszereztem egy újszerű Pioneer A-70 -et.
Mindkét sztereo erősítőnél fennáll az alábbi jelenség.
Amikor az LX ki van kapcsolva és a sztereo is, de be akarom kapcsolni az egyiket zenét hallgatni, bekapcsolódik mindkettő, ha csak az egyik van bekapcsolva és kikapcsolnám, akkor a power gombja bekapcsolja a másik készüléket is.
Ugyanaz lenne a Pioneer infra távok frekvenciája a készülékeknek?
Így nehezen lehet őket egymás mellett használna.
H valakinek van ötlete a jelenségre, azt megköszönöm. -
Callisto
őstag
válasz Mosqu!to #159036 üzenetére
Úton van még. Hollandia és Magyarország között Németeknél jelenleg.
Viszont sikerült szereznem egy 4 hetes ELAC Vela BS 403-at kevesebb, mint féláron.
Az illetőnek annyira tetszett, hogy a nagytestvérére cserél és gyorsban akarta eladni. Naná, hogy azonnal lecsaptam rá. Az meg is jött, pedig később vettem, mint a HD8-at.[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
Callisto
őstag
Gondoltam akciósan bepróbálom az Isotek EVO3 Sirius elosztót és szűrőt. Nem mondom meg milyent váltott le, de az előrelépés megdöbbentő. Most napközben annál is jóval jobb minőségben tudom hallgatni a zenét, ahogy eddig csak éjfél körül-után tudtam.
Kifinomultabb lett a hangkép, a hangszerek szeparáltsága és a sztereó tér. Tisztább az egész. A mélyek most az ELAC 2070-el hmmmmm. Eddig is zenei volt, de most brutálisan azzá vált a sub is. Azt mondom perfect.
Gondoltam megosztom a tapasztalatomat. Érdemes kipróbálni egy jó elosztót/szűrőt kölcsönbe meghallgatásra. (Hozzáteszem nálam azért lehet egy zajos hálózat...)
Szigorúan napközben amikor le van terhelve a hálózat, mert gondolom ott adhatja vissza igazán milyen hatása van.
És mi lesz itt ha az AV proci elé beteszem majd a Super Audio Grade leválasztó toroid trafót, ha megjön. Mondjuk ezután nem tudom lesz-e hatása.[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
veterán
-
Pazolini
senior tag
válasz Vicarious1 #159021 üzenetére
a passzív (CANTON sub 1200R) meg nem passzolt karakterében
Az 1200-asnak egy aktív és egy passzív membránja van, nem
-
BBéci
legenda
válasz Squirrel #159025 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem csúnya és a hangja nagyon jó, csak az itthoni listaára erősen eltúlzott, azért írtam, hogy anyiért van jobb. Pár hétig használtam komplett Aria rendszerben, szívesen megtartottam volna. Ez csak a szubládára vonatkozik, az 5.0-tól valamivel többet vártam, nem nyűgözött le.
-
Hohocali
aktív tag
válasz Vicarious1 #159023 üzenetére
Nekem SUB1 van, 2 db. 15m2 a szoba, eleve 2 volt a terv az egyenletesebb lefedés miatt. Ezért nem gondolkodtam nagyobb Arendal-ban. Egyenlőre maradnak, elégedett vagyok.
Előtte SUB1200R-em volt, egymás mellett volt kb. 1 hónapig 1-1 belőlük. Az Arendal nagyon feszes, ha feljebb rakom az AVR-ben a hangerejét, akkor sem kezd el "ráülni" a hangképre. Nagyobbat tud "ütni", de a karaktere más. Ha a Canton-t feljebb tekertem, az hajlamos volt "dübörögni" (jó értelemben). Fogalmazhatok úgy is, hogy a Canton "dögösebb" volt. Néha azért úgy érzem, hogy hiányzik ez a "dögösség". Ízlés kérdése szerintem, mint ahogy te is haladsz a reflex felé. Figyelembe véve ezt én a helyedben valamelyik reflexes Arendal-t választanám (SUB1.5 vagy 1V)."az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
Squirrel
őstag
válasz Vicarious1 #159021 üzenetére
Köszönöm a magyarázatot. Szerintem megpróbálom, milyen lesz a hangzás 2 darabbal, aztán meglátom - vagyis hallom. Azért annyira nem csúnya 🙂
-
Hikvision
senior tag
Megjött a Monitor Audio 6 Bronze szett, szép és jó (lenne) ha az egyik front hangfalban a közép hangszóró nem recsegne, olyan mintha beleérne a lengőtekercs a fém házba, az elején elég durva hangja volt, most hogy járattam már kicsit jobb, de egyértelműen gyári hibás, kíváncsi leszek holnap mit szólnak hozzá az üzletben. Itt egy videó a hangjáról:
[link]20 éve a PH-n.
-
Hohocali
aktív tag
válasz Quetz #159020 üzenetére
Neked 1 hét alatt jött meg? Én délelőtt rendeltem, és másnap délben lerakta a futár... És így történt a másodikkal is... És nem, nem kértem "turbó" szállítást...
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
Vicarious1
aktív tag
válasz Squirrel #159013 üzenetére
Nekem is az első gondolatom a szinergia miatt a SUB 1000F volt. Azonban 3 dolog miatt vacillálok:
1. Az Aria sztem kategóriája egyik legszebb hangfala, persze ez szubjektív dolog. Hogy tudott a Focal ennyire semmitmondó az Aria-k formajegyeiben semmit nem követő subot tervezni?? Jó, tudom ez nem szépségverseny. Szóval nem annyira az én ízlésem...
2. A múltkor már itt írtam, hogy szeretnék visszatérni a reflexes szubokhoz, egy zárt és egy passzív membrános után. Az első kicsi volt a szobához és gyenge, (SVS NSD12) a passzív (CANTON sub 1200R) meg nem passzolt karakterében, nem egészítette ki az Ariakat az alsó tartományban. Két zártat meg nem tudnék már elhelyezni.
3. A Mozis vonalat szeretném előtérbe helyezni. Álljon itt egy idézet a HCS francia HM üzlet SUB 1000F felhasználói véleményeiből (mivel nem tudok franciául, a Google fordítóra bízva kicsit vicces lett, de a lényege érthető.. "Nem sokáig tartottam az 1000F-et, mielőtt visszaadtam volna - mindaddig, amíg alapvetően nem gondolok erre. Ez - a lenmembrán megköveteli - átkozott pontosságot, és viszonylag alacsonyra csökken. A probléma az, hogy egy zárt doboz nagyon közvetlen, számomra túl kellemetlen. A Focal-tól egy 800 VW SW tulajdonosaként, amely végtelenül energikus és élvezetes a házimoziban.
Tehát ha azt akarja, hogy finoman kiegészítse az Aria oszlopok spektrumának alsó részét pontos és finom basszussal a jazz és klasszikus zenében, akkor vegye ezt. Hátrányokkal: ha szeretné érezni Godzilla nyomvonalait vagy hallgatni a "Mély házat", meneküljön el ebből a zárt modellből, például egy basszusreflexre."
Ez tudom csak egy vélemény a sokkal több pozitív mellet, ne tántorítson el és lehet hogy a Te rendszeredben pláne 2db-al kva jó lesz, de számomra most a mozis erő fontosabb, valahogy egy reflexesekben jobban bízom. (Talán az Arendal 1.5 vagy Dali SUB K14F helyette)[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz Vicarious1 #158996 üzenetére
Kb egy hét alatt megjön, de ez azért függ a futárszolgálattól. Adnak tracking numbert, végig lehet követni, hol tart az áru.
-
Squirrel
őstag
válasz Vicarious1 #159008 üzenetére
Szia! Miért nem a Fokal saját subja? Csak azért kérdem, mert az én 948-asaimhoz most tervezek 2 db-ot venni a Fokal Sub 1000 F-et...
-
BBéci
legenda
válasz renatto #159010 üzenetére
Remélem elárulod a pontos típusukat is, hogy mindenki okulhasson a tapasztalataidból.
Nincs saját Husky kábelem, mindig azt használom, amit kapok. Volt nálam egy évig Wolf, az utóbbi másfél évben Nordost Bass Line van használatban. Azon kívül van még 5-féle, azokból három Inakustik, egy SVS és egy QED.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
renatto
őstag
válasz BBéci #159009 üzenetére
Nem akartam írni, de van egy olyan is, ami részletező is és "remegtető" is. Tudom nem fogod elhinni, de ma jött egy újabb kábel - elvégre Fekete Péntek(ek) volt(ak) - ezt még csak-csak elhinnéd, de nyersen bekötve , rögtön az összesnél erősebb volt (nem hangosabb) és még a részletessége is jobbnak tűnt (de lagalább olyan jó). Csak 1 gyors kört futottam 8-10 részlettel, hogy tudjam honnan indulok. Most jön 4-5 nap járatás aztán kiderül. Ám kinézetre is ez néz ki a legmasszívabbnak, már-már brutális a többihez képest. Kb 1 hét és megírom mire jutottam.
Szerencsémre, eddig is elégedett voltam a rendszeremmel, csak finomhangolok és lassan már azzal is végzek. Így a Husky elérhetetlen távolságokban van (nem érhet annyit nekem) és már a rendszeremen is túlmutat, így egyelőre nem látom indokoltnak (értelmét) és remélem ez a jövőben sem fog változni! .
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz renatto #159004 üzenetére
Végre megtapasztaltad, mekkora eltérést okoznak a különféle kábelek. Ha még feljebb lépnél, találnál olyat, amelyik részletező, nagyon mélyre megy és erőteljes is. Eddig ezeket a tulajdonságokat nem egyben kaptad. Végigjátszottam párszor és sajnos mocsok drága, amitől igazán fülig ér az ember szája, de lehet elfogadható kompromisszumot kötni, ami nálam az AudioQuest Husky.
-
Mosqu!to
addikt
válasz Vicarious1 #158996 üzenetére
Ez a 1723 Sub 2, zárt konstrukció. Eddig is fórumlakó használta, úgyhogy az érkezésről nem tudok nyilatkozni.
Az előd egy Dali Ikon sub volt, az 30cm előre néző hangszóró és lefelé nyitott kialakítás.
A Dali kb 28-30 Hz-ről indul, az Arendal 18-20-ról. Egyelőre ismerkedünk, tetszik az eredmény, az előrelépés érezhető, de sajnos megvan a maga átka is az alacsonyabb frekvenciáknak: az álmennyezet olyan részei is elkezdtek rezonálni, amik eddig egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán tették.
Amúgy a Dalival teljesen elégedett voltam, csak ez igaz mondjuk a régi hangfalaimra is és a házimoziról zenehallgatásra is. Aztán mindig jött egy jobb és megdöbbentem, hogy mennyivel van még mindig feljebb. Itt most ez az érzés ennyire erősen nem kapott el, viszont ez talán betudható annak is, hogy a Dali sub is nagyon jó (a Dali előtt volt egy REL és egy Velodyne is és azokról a lépkedés a Daliig nagyon meghatározó javulást hozott), vagy annak hogy még nem találtam meg a legjobb pozit/beállítást, valamint még a gyári tyúkbél tápkábellel van bekötve. Nameg a lakás rezonanciája sem segít az élményen.
Nagy valószínűséggel lassacskán integárlódik a szettbe, csak még össze kell csiszolódnia mindennek
-
-
renatto
őstag
Szubkábel tesztben vagyok és lenne egy kérdésem. Bocs ha amatőr. Elképzelhető, hogy az egyik kábel részletesebb hangot ad (pl egy 4 emeletes épület nem elnyújtva, egy hangon borul össze, hanem hallom/érzem, ahogy a szintek elkülönülve reccsennek, összeroppannak) míg a másiknál határozottabban érzem (nem hangosabban) a remegést a légkörben, a kanapén, azonos jelenetnél (itt a részlet viszont kevesebb)? Tudom elképzelhető, mert most írtam le , de úgy gondoltam, hogy a remegésért felelős mély hangok, a minőséggel együtt járnak, így a jobb kábel, ezt jobban adja vissza, ami a másik kábel lenne. Vagy szimplán az a kábel azt a tartományt kiemeli, jobban visszaadja, annak ellenére, hogy kevésbé részletező? Előre is köszi!
-
Csabroncka
addikt
-
zsoika
addikt
válasz ctrlaltdel13 #158995 üzenetére
tetszett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Energiaital topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Autós topik
- iPhone topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- OLED TV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE75LS03D ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- Samsung 65 QLED Smart LED Televízió, 163 cm, 4K Ultra HD
- SAMSUNG (QE75Q800T) 190CM 8K SMART PRÉMIUM LED TV ! AKCIÓ
- Akai LPD8 kompakt MIDI kontroller /// ÚJ // Számla + Garancia
- Sony XR-77A95L QD-OLED egy éves, magánszemélytől, bolti új árnál 700.000 Ft-al olcsóbban eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest