Hirdetés
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
naja
aktív tag
Sziasztok!
Jack-»RCA kábelre lenne szükségem. Duplán árnyékolt, aranyozott végűt keresnék, értelmes áron. Ezt a kettőt találtam, amik megfelelhetnek: Hama vagy HQ Supersilver.
Van-e ellenvetés valamelyik ellen, vagy bátran megvehetők? Netán javasolnátok-e ilyesmi pénzért (de nem többért) mást?
Köszi szépen!
-
Dorian
félisten
-
Tonyka 2
tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Legyen úgy. Fül felett senki nem takar ki semmit. Reméljük az asszonyt nem számolod,, ha válladra hajtja a fejét, ozt megsüketít egyik füledre.

-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Tonyka 2
üzenetére
Szerintem már direkt nem akarod érteni .... ha egyedül mozizol, akkor (részben) tökmindegy, ha 3-an/4-en ülnek egy (nagyobb) kanapén, akkor a szélsők a mellettük lévő dobozok hangját "jobban" hallják, mig a másik oldalon lévő hangját "kitakarják" a többiek, aki(k) középen ülnek, azok meg mindkét oldalról "takarásban" vannak .... és szerintem mindenki érti, hogy nálad fülmagasság felett 30cm-rel vannak a magasak, de korábban fülmagasságról volt szó .... ja és a melléd 90-110°-ban rakott hsz-kal, ahogy a képeken is volt ....

És azt is megértette szerintem mi denki, hogy Te egyedül mozizol és (a leírtak alapján) nem túl széles a kanapéd, de vannak akik ezt csoportosan művelik és esetleg szélesebb a kanapéjuk ....stb ....

-
Tonyka 2
tag
válasz
BBéci
üzenetére
Nem kell számolgatnom, sok esetben ülök a bal 1-en, és nem középen. Semmilyen leordítás nincs. pláne, h effekt dobozokról beszélünk amik nem arról híresek, h zúznak ezerrel, mint mondjuk egy center. Lemértem, a középső emberke füle légvonalban 150cm-re van a hátsótól, még a mellette ülőnek 115-re, tehát 35cm-vel van közelebb az " üvöltéshez. 35cm távolságtól nem nő hirtelen 2x akkorára a hangerő. Légvonalban a középsőhöz képest, felrakott hátsókkal ez a távolság sacper 200cm, lenne, tehát 50cm van messzebb a fültől. Amit nyilvánvalóan hangerővel rögtön korrigálna a proci. Kérdezném még1x, hogyan üvölthet fizikailag egy effekt doboz, egyenlőre beállított hangerővel a többihez képest.Pláne, h a felrakottnál is közelebb kerül arányaiba ugyanúgy a mellettünk ülő, csak, úgy mint a lerakottnál.
-
BBéci
legenda
válasz
MasterMark
üzenetére
Akkor tudod megdönteni, ha azt lehetővé tévő konzolok tartják a hangdobozokat, de az szerintem ritka. Én biztosan nem tennék olyanokat a nappalimba.
-
BBéci
legenda
válasz
Tonyka 2
üzenetére
Ha ván időd és kedved, számold ki, mekkora a hangnyomás, illetve annak különbsége a hangdoboztól 1 és 2 méterre. A kanapé közepén ülve 2 méter a széleken feleannyi a távolság egy átlagos, 4,2-4,2 m széles szobában, ezért létrejöhet a "leüvöltés. Ha magasabbra teszed a hangdobozokat, a hallgatói távolság növekszik és az irányítottság sem eredményez direkt sugárzást. Hacsak nincsenek lefelé döntve a hangdobozok, de az ritka.
Arra nem emlékszem, hogy bárki a plafon alá helyezést tartaná üdvözítő megoldásnak, ezért azt hagyjuk! -
Dagidög
senior tag
Lehet itt győzködni egymást a magatok igazáról, de van egy olyan érzésem, hogy a rendszereteik és a mozizásra használt terek között jelentős különbségek vannak.
Menjetek át egymáshoz hallgatózni, aztán számoljatok be a hallottakról.
(Ha elfajulna a vita, akkor a helyszínen legalább ökölre is mehettek.
) -
Tonyka 2
tag
Van aki érzékenyebb erre, van aki nem, nálam ez nem így van. Biztosíthatlak, h a fejemet sem üvölti le. Ráadásnak ott az Atmos is, nem gondoljátok komolyan, h az Atmos ajánlás nem üvölti le, de a hagyományos az igen. Nem is értem igazán, ha be van állítva pontosan a hangerő színt, a többi dobozhoz véletlen sem üvöltheti le. Még akkor sem ha valaki közelebb ül hozzá. Ha te nem vettél észre gondot, akkor nálad rendben van úgy. A meglátásom azoknak lehet érdekes akik esetleg ugyanúgy hallják ahogy én. Csak sosem próbálták, mert a fenti elhelyezést tanácsolták, olvasta stb. No meg az eredeti dologtól ne kanyarodjunk el, a plafon alá teszem pár centivel, az nem 60-80 a fül felett. Vagy nektek már mind1, csak fent legyen? Ha a padláson van az is jó? Borzalom.
-
Q
senior tag
válasz
Tonyka 2
üzenetére
Nekem 60-70cm-rel fülmagasság fölött vannak a hátsó hangszórók. (7.2) Tegnap este megnéztem/hallgattam az ajánlott jeleneteket, de egyáltalán nem "kanyarodik" semmi felfele. Minden hang onnan jön ahonnan várom. Akkor érzem csak magassabbról szólónak az effekteket, ha abba az irányba fordítom a fejem, ahonnan szólnak. Viszont, ha letettem a sorroundokat fülmagasságba, a hátsó rész élvezhetetlenül eltolódott abba az irányba, amelyik oldalra ültem a középvonaltól. Tehát "leordította a fejemet".
-
Tonyka 2
tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Több személy esetén kompromisszum így is, úgy is. Nekem ne menjenek felfelé az effektek.Főképp ami nem oda való.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
rottenbull
üzenetére
Korábban már leírtam, hogy nem egyszemélyes hallgatóság esetén miért jobb/ajánlott magasabbra tenni a háttereket .... egyszemélyes mozi esetén viszont nincs jelentősége .... nem értem mi nem érthető ezen ....!!??

-
rottenbull
őstag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Nem kell kiprobalnom, mint irtam, nekem ez pont igy van. Egy helyi cegtol kint voltak a szakik az atepites elott, es ok ajanlottak ezt, mert a parketta elvinne a hangot ha polc sugarzok lennenek az allok helyett.
El is hittem nekik. viszont van nehany haver, akinel meg precizen kimert Dolby ajanlas van kiepitve, es ugyanugy mukodik.
Szoval kiprobaltam mindkettot, es azon kivul, hogy kicsit mas az elmeny, ami siman lehet a szobak akusztikajabol adodo is, meg a hangszorok, AVR, kabelek, stb kulonbozosegebol, nem igazan volt megvilagosodas.
Ti viszont egyertelmuen az egyiket tartjatok jobbnak, mint a masik, igy gondoltam van valami szakmai oka.
Ez a probald ki es meglatod szerintem vagy lekezelo, vagy csak takargatas. -
rottenbull
őstag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Az elottem levo kerdes mellett az is erdekelne, hogy mivel lesz jobb a szelso ulespozicioban levo ket embernek a negybol, ha 60cm-re emelik a surroundokat a fulmagassagtol.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Ok, hiszek neked, egyetlen egyre válaszolj. Miért találod ezeket az ajánlásokat dögivel, ha ez rossz. Így ajánlja szinte az összes erősítő gyártó. A kérdés miért? Erre választ, semmi egyebet. Amúgy meg, tetszik nem tetszik több személynél eleve soha nem hallja ugyanúgy ugyanazt mind3 vagy akár 6 ember. Rakhatod te fel, le, jobbra balra. A többsoros emberkék, de a demó házak is rögtön megmondják hová ülj, hol a legjobb a hang. És azt is megmondják, hol a legrosszabb. Jobban belegondolva, rájössz, h a tökéletes hang 1 személyes műsorszám.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Tonyka 2
üzenetére
Szerintem nem kellene ezt tovább "ragozni", nézd meg képeket, amit Te raktál fel és képzelj 1 embert a képeken lévő kanapékra; így igazad van, képzelj 2 embert; még mindig félig igazad van, képzelj 3 embert; már inkább az a helyzet amit BBéci és én is írtam, 4 embernél meg már (kis túlzással) elég lenne egy soundbar is, mert annál több (szinte) minek ....

-
Tonyka 2
tag
válasz
BBéci
üzenetére
Nállam 5.2.4 van így semmilyen kitakarás nem játszik. Ettől függetlenül nagyon sok az ajánlás a kitakarós fajtából van, kétlem, h a teljesen rossz, kitakarós, fülbe ordítós verziót ajánlanának, gyártók, Audioholics vagy bármi. Csak azért, h a felhasználó jól megszívja. No meg persze, még mindig nem játszik a dolog a fülmagasság felett picivel verziónál. Amilyen szuper ugye a fülünk mint érzékszerv, kétlem, h ordítást élne át aki X centivel közelebb üll, mint a középső ember.
-
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Hát még a mozigépésznek milyen jó, mekkora helye van.

-
BBéci
legenda
válasz
rottenbull
üzenetére
Nem kifejezetten Neked címezte, mert akkor privátban kapod, a topik teljes társulatának szólt.
-
rottenbull
őstag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Nem, persze, viszont en kaptam meg a litaniat.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
rottenbull
üzenetére
Nagyon örülök, hogy nálad van hely, de nem a Te nappalid volt az "általános téma" ....

-
python1
veterán
válasz
BBéci
üzenetére
A megfelelő,optimális helyet sokszor a szoba akusztikai adottságai is befolyásolják,amire az ajánlás nincs felkészülve.
Gondoljunk csak arra,hogy sztereó hangsugárzók elhelyezésével mennyit lehet tökölni,de ha hívunk egy szakembert aki a helyiség akusztikájára,annak javítására tesz némi ajánlást lehet,hogy pont az elképzelésünk ellenkezőjét fogja javasolni.
Számtalan beszámolót lehet olvasni felhasználóktól,akik bizony helytelenül használták vagy a rendszerük adottságának csekély hányadát használták ki.Egyébként van 1-2 dolog amit nem értek a surround téma körül,extremetuning érintette pár szóval.
-
rottenbull
őstag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Nalunk van eleg hely, hogy ne kelljen kigrammozni mindent, igy feleslegesen irtad ezt le.
Egy hatalmas szofa van kozepen, a ket szelen egy-egy kisagy meretu ottomannal, es a surroundok is allo 1028Be-k.
Mivel a szofa egy ket lepcsos melyitesben van a helyseg kozepen kb, a surround meg a normal padloszinten igy olyan 60 cm-el van a fulmagassag felett a magas. Mar ha ulok, mert legtobbszor elnyulva doglok.
Drasztikus valtozast en meg nem ereztem az ulespoziciok kozott, max akkor, ha bealszok, es a fejemre huzom a parnat. -
BBéci
legenda
válasz
Tonyka 2
üzenetére
Írtam, hogy évekbe telt, mire megtaláltam a számomra megfelelő pozíciókat, ahhoz terveztem a könyvespolc-rendszert, benne a háttérsugárzók helyével.
Szerintem is pontosan az lehet a helyzet, amit Ombe írt, a kanapé szélein ülők annyira közel kerülhetnek a fülmagasságba, vagy annak tájékára helyezett hangszórókhoz, hogy "leordítják a fejüket", a túloldaliakból meg alig hallanak valamit. Nálam is előfordult.
7.1 esetén az oldalsók mehetnek magasra, a hátulsók fülmagasságba és máris garantáltan mögötted a padlón fog landolni, amit emlegettél. -
Tonyka 2
tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Kiegyezhetünk ez így van, ezt is hangsúlyoztam többször is. Mindazon által nem árt tudni a lehetőségekről, és a miértekről azoknak akik nem foglalkoztak mondjuk behatóan ezzel a kérdéssel, hanem első blikkre felrakták, miközben lehetne lent is.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Tonyka 2
üzenetére
Szerintem eggyezzünk ki abban, hogy mindenkinek az egyéni igényei, használati szokásai és a helység adottságai alapján érdemes elhelyezni bármit is, mert egyértelmű igazság nem lesz ebben .... szerintem ....

WP14:
Az is szép helyzet, de elég az is, ha nem egy kika-s/ikea-s "trendi", hanem egy magastámlás kanapét (vagy mozifoteleket) vettél és mindehhez még hozzájön egy átlagos (4x5m) szobaméret....
-
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
És kettő 2 méteres ember közt üljön egy 160 cm-es.

-
Tonyka 2
tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Akkor ha már figyelemről van szó, olvasd végig újra, h mit mondtam. Vagy inkább segítek: Jómagam a fülmagasság fölé egy picit preferálom.
-
Nemir Ombe
addikt
-
Tonyka 2
tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Juj de nagyon téveszméid vannak, mi az, h leordítják, és kitakarják? Atya ég. Max takarás akkor lehet, ha oldalról vannak a hátsók, és rád néznek. A normál ajánlásnál ez kizárt. Az üvöltés meg aztán végleg nonszensz. A 7.1-nél sincs más ajánlás, és ha megnézed, minden ajánlás a középső emberre fókuszál.
Érdekes látni, h néhányan miket képzelnek bele a dolgokba. 
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
rottenbull
üzenetére
Örülök, hogy pont a ()-es részt szúrtad ki ....

De ha csak egy sima kanapéban gondolkodunk és pl. 7.x elhelyezésben (mert az azért többeknek van feltehetőleg, mint "többsoros" mozija), akkor a fej/fülmagasságba rakott dobozok pont "le fogják ordítani" a szélén ülőket, középen meg érdekes lesz úgy, hogy a szélén ülők "takarják" a hangot .... de tudom; ilyenkor lehet venni di/bipol dobozokat, mer' azok mégse direktbe szólnak, meg nem kell a családdal mozizni, mer' egyedül jobb (és a hangot sem takarják akkor ki), de sok embernek van olyan "perverziója", hogy nem akar di/bipol dobozokat oldalra, meg szeret a családdal/haverokkal együtt mozizni és olyankor jól jön az a + fél méter felfele ....

Az egyedül mozizó "fülmagasság fetisiszták" meg vegyenek ilyet [link] és minden rendben lesz ....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
PodMAN
senior tag
-
rottenbull
őstag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Van itt valakinek tobb ules soros hazimozija ?
-
Tonyka 2
tag
válasz
xtremetuning
üzenetére
Uhmm jol hangzik, mi is a THX? Mik a feltetelei, az igazad addig tart ameddig a filmen ott a THX plecsni. Hany filmen szerepel manapsag? A THX ajanlas THX anyag, es osszetevok eseten alljak meg a helyuket. Ma mar pont le........ a THX-et. Ezert emlitettem regi vilag dogmatikus berogzodese. Nekem nem jon be, ma mar teljesen mas a vilag. Van Atmos, es jopar dolog ami bekever. Ilyenek az emlitett jelenetek. Ha csak olyanok kevernenek oda, ami kapora jon akkor nem lennenek ezek a kivetelek amik megmutatjak, h sok esetben gyengecske mar ez a szemlelet. Arrol nem beszelve, ahogy emlitettek, sok helyen maskepp ajanljak. Az a jo ebben, es minden masban, h ameddig ket dolog letezik, addig az emberek egy resze az egyikre, meg a masik resz a masikra eskuszik.
-
Ear001
addikt
válasz
Tonyka 2
üzenetére
Ez azért nem ilyen egyszerű dolog, és talán nem véletlen, hogy oda ajánlják az effekt dobozokat, ahova.
Az egyik dolog az lehet, hogy a legtöbb doboz magashang átvitele nem szemből a legjobb, hanem oldalról. Ráadásul feljebb szerelve messzebb is kerülnek, ami szintén jót tehet az egyenletesebb hangtér kialakulásának. A kisebb hibákat pedig könnyebben tudja korrigálni a processzor, a nagyobb távolságok miatt kevésbé kell belenyúlni a fázisba, időkésleltetésbe, vagyis jobb lehet az effekt minősége.
A másik, hogy én úgy tudom (bár simán lehet, hogy tévedek, örömmel fogadok minden erről szóló anyagot) még nincs igazi fiziológiai magyarázata annak, hogy egyes hangokat magasabbról hallunk. A jobb-bal irányhallás már nagyjából tisztázott, de a le-föl még nem, így az ilyen effekteket nem egyformán értékelik a hallgatók.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Tonyka 2
üzenetére
Én is látom a szivárványt és a pana tv-m azért ment, mert látom a villogást. De ezek indifferensek asszem...
Ezért fontos a hátterek jó kábelezése, hogy legalább olyan hangleválásod legyen, mint jó sztereó esetében a frontoknál. És az sem árt, ha a háttér nem egy tejfölösdoboz, mondván 'elég az oda'.
És bár nem láttam még élőben, feltételezem, azért van a thx szabvány (is), mert a stúdióban is olyan elrendezésen (60cm fül felett) keverik a hangot, amit kapunk. Ha ott lepottyan a csavar és alul gurul, akkor nálunk is úgy kell. Ha mégsem, akkor a hiba a mi rendszereinkben keresendő. És igen, ha még sehol nem hallottad rendesen, akkor mindenkinél meg lehetne keresni, hogy mi okozza, hogy mégsem.
-
válasz
xtremetuning
üzenetére
Mozihangban mikrofonozott hang a centeren kívül szokott lenni?

-
Kroland25
tag
válasz
Tonyka 2
üzenetére
Szűkös a mai napom,indulok vissza melózni de lehet nekiesek a fúrásnak..voltak állványon a dobozok ha jól emlékszem 75cm magasan volt a dobozok alja..de a mostani felállás jobban tetszik nekem is,és akik voltak nálam és hallották nálam mind a két verziót ezt a verziót talàlták jobbnak..de egy próbát megér hogy kicsit lentebb hozzam őket..
-
Tonyka 2
tag
válasz
xtremetuning
üzenetére
Proci, ok ok, és azt még is hogyan tálalja egy felrakott hangszóró, mert hát azért megvan a sugárzási szög. A padló meg eléggé kiesik ebből a szögből. Sok helyen hallottam már ezeket a jeleneteket, procitól függetlenül sehol sem volt jó felrakott hátsókkal. A csavarok a plafon irányába kanyarodnak, a rakéta szintén. A bringás hölgyemény meg leszáll mellénk, mint az E.T.-be Elliot a BMX-el. De tényleg csak egy tanács volt, nem csinálnék ebből hit kérdés, a régi motorosok foggal körömmel ragaszkodnak a dogmatikus régi dolgokhoz. Úgy, h sok esetben ki sem próbálták az adott dolgot, így marad az elméleti meglátás, de annak úgy kell lennie. Én hallom, h felfelé kanyarodik minden, látom a szivárványt, és a Pana plazmák fehér vibrálását. Aki meg nem látja, hallja annak jó, mert vígan tudja tagadni ezen dolgok létezését. A lehetőség mindenkinek adott, kipróbálja, veszteség nincs. Elfogadom ha valaki ezt nem tartja fontosnak, ettől még létező dolog. Indulj ki egy sztereó rendszerből, normál elrendezéssel megkapod a mélységet, az énekes magasságát. Azt mondod, ha felfekteted a két frontot a plafon közelébe, a proci ugyanoda rajzolja az énekest ahová mikrofonozták? Én kételkedek ebben.
-
-
Yocee
aktív tag
Pedig mindenéle leírás, dolby ajánlás, erősítők manualja fülmagasságot ír, és főként azt mutatáják, hogy mindegyik (kivéve a front wide, és atmos) egy síkban legyenek.
Szerk: Nem, tévedtem, van pár manual, pl Denoné, amelyik úgy írja, ahogy mondjátok, 60-90 cm fölé...
Ezen azért meghallgatnám a csavardobálós jelenetet.:
[link] -
Tonyka 2
tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
A többsoros otthoni mozi már más tészta az aláírom. De ott is, csak úgy, mint a mozi esetében kényszeres megoldásokról beszélhetünk. Jönnek a problémák dögivel, a mély minden üllőnél más, és más. A térbeli rajzhoz képest is kuszább a történet minden helyen. Sajnos a perfekt valóban jó tér, a látottakhoz igazítva egyszemélyes műsor. Nekem szerencsém van legtöbbször egyedül mozizok, ha meg a család is beszáll akkor is én üllők középen.
Teljesen mind1, h egy soros, vagy többsoros, lehet fent 60-90cm-re, a tesztkockáimon el fog vérezni. Ha meg elvérzik akkor nem jó NEKEM. -
-
Tonyka 2
tag
válasz
BBéci
üzenetére
Akkor valami nem sikerült jól. Egy előnye van azt aláírom, átrepülő dolgoknál több magasság érzetet ad. Vagy az említett helikopter rotor suhogása. Madarak csiripelése feljebb esnek. Fülmagasság felett picivel ezek lejjebb esnek. De még mindig fej felett vannak. A csatahajó repülője, vagy Tom buborék hajója ugyanúgy a fejünk felett fordul el. Csak kevésbé magasan. Nem nagy ár ez azért, h a lejjebb játszódó dolgok is reálisan vannak ábrázolva, és nem a fejünk felett minden. Tomná pl. igazán élmény, h szinte megfoghatod a fejed felett forduló hajó farok rotorját. Majdhogynem pofoncsap, és a kamera sem fent a magasban mutatja, vagy távol tőled, hanem pont úgy, h majd lecsapja a fejed. Ezért mondom, h ha valaki összerakja a látottakat és annak a térbeli pozícióját akkor rájön, h többször pontatlan, mint jó ha felülre rakjuk a hátsókat.A mozi elrendezést nem tekinteném etalonnak, vagy akár követendőnek. Az otthoni moziban megvan a lehetőség, h kiküszöböljük, és a fülünknek kedvezőben helyezzük el a dobozokat, mint a moziban. Ahol aztán teljesen más kritériumoknak kell megfelelni, így másképp is állnak hozzá, mint egy otthoni rendszernek. A moziban sem jó, h minden fent van, kényszer megoldás a részükről. Egy vonalba felcsapják az oldalsókat azt csókolom, maxi lekaksizzák, h az előrébb ülőkhöz képest jóval magasabban vannak az oldalsók, mint a hátul üllőknél. A mozik adottságai teljesen mások akusztikailag, berendezés lehetőségileg, mint otthon. Ezért is lépjük le egy megfontoltan összerakott otthoni rendszerrel a mozikat minőségben.
Kérdezd meg a Stream-es Ákost, h van-e magasság érzete a hátsóimnak az elrendezésemben.

-
Doze
aktív tag
Sziasztok.
Onkyo a-9050-ről van valami vélemény? Szereo hazimozi+ zene lenne a cél. Milyen hangfal lenne jó, helyhiány nameg az ára miatt egy jbl aréna 130-at neztem ki, de nezegettem ugyan ebből a tipusbol a 170 illetve 180-at is.. majd bupla arèrt kivaltom mondjuk a melynyomot?
-
-
python1
veterán
válasz
Tonyka 2
üzenetére
Valami hasonló a problémám nekem is ha magasan van,nagyon felülről hallom a surroundokat, mintha külön életet élnének olyankor,ha lejjebb helyezem azonnal helyreáll a 3D-s tér.
Gagyi64: A régi referencia hangom,az pont olyan tölcséres szub és a hozzá gyártott közép ill magassugárzó osszeállítás.
Most zenére lehet,hogy építek magamnak valami tölcséres rendszert. -
Tonyka 2
tag
válasz
BBéci
üzenetére
Egyik magassag sem megfelelo nekem. Fent leirtam, h miert. 60-90cm nem fog a foldon csuszni landolni a csavar amit eldobnak. Sztem ilyen szempontbol nem vizsgalta a THX. Lehet erdemes lenne ujra megvizsgalni az osregi ajanlasokat. De ha valakinek megfelel azzal sincs gond. Engem zavar. Mindenkinek azt tanacsolom ne bizzon vakon az ajanlasba. A sajat tapasztalat, vagy egyeni elvaras sokszor teljesen mas irany.
-
Gagyi64
csendes tag
válasz
Kroland25
üzenetére
Sziasztok! Ott leginkább a szobával van baj, azt meg nem igazán lehet lecserélni. A szub nagyon jól néz ki. A magassági történethez szólnék hozzá. Régebbi trendekben az volt a tuti ha fej magasságban vannak a hangszórók. Nekem ez könnyű volt mert a Jamo 590D frontjaim közép-magasai kb. ott vannak, ha a fotelkámban ülök. a center meg a hátsó két párt is így raktam fel. Évek óta így volt. Aztán jött egy 9.2-es erőlködő+ front-wide preout kimenet. Ekkor az új trendnek megfelelően feljebb raktam a hátsó surrandokat. Nálam szinte ideális a szoba 6x5,4 m és leginkább csak házimozira használom. Nos siralmas lett ahogy magasabbra raktam. Variáltam őket úgy, hogy mindkettő fent, egyik fent másik lent stb. Nem jó.
A szubokkal jól el vagyok látva és itt kérdezném, hátha valaki tud segíteni. Adva van egy ágy méretű tölcsér láda (asztalos készítette 210x95x50cm) Ezekben mert ugye kettő van egy-egy 40 cm es mélynyomó dürrög kb. 20 éve. Brutál nagyot szól. Ez passzív értelemszerűen. Mivel csak ágyként tudtam elhelyezni a szobában ezért nagyon elhúzta hátra a mélyeket. Sebaj az új trend azt mondja hogy elöl jó és sztereóban a szub. Na oda építettem két művonalas basszreflex mélyet, amikben egy-egy Pioneer duplatekercses mélynyomó dürrög. Brutál nagyot szól így egyben, DE most jön a segítség kérés 3 db erősítő hajtogatja Egy omnitronic 1300 E az ágyakat (2x 650 Watt) a két pájót pedig 2 db Skytec 600 (2x300 Watt) hajtja úgy, hogy egy erőlködő hajtja az egy hangszóró két tekercsét. Az a gondom, hogy Y RCA-kal osztottam 2x3 RCA bemenetre az erősítő 2 szub kimenetét (sztereó szub) Sajnos van némi brumm. Nem túl erős, de ha halk jelenetek vannak, akkor azért hallható és ugyebár nem illik egy full hifi rendszerbe a zaj. Tudtok valami megoldást erre? Próbáltam több féle módon összedugni, de egy kis zaj mindig maradt. Köszi előre is. -
Tonyka 2
tag
válasz
Kroland25
üzenetére
Elobb hallgasd meg a jeleneteket, aztan tedd le oket, es hallgasd meg ujra. Kosd ossze amit latsz, es amit hallasz. Meg kell erezned, h nem smakkol a dolog fent. Csak idaig nem kototted ossze ilyen modon a ket dolgot. Igy nem tunt fel. Jah es hat merni, vagy tavolsagokkal jatszani mondanom sem kell, h kotelezo. Jah es a dobozaid jobb helyen lennenek allvanyon. Rugalmasabb lenne az elhelyezes is egmashoz kepest.
-
Üdv!
Megkérdezem itt is, hátha tud valaki hozzászólni.
Infinity TSS1200/230 subról van valakinek ismerete?
Google ad némi találatot pici ismertetővel.
Ez egy ~10 éves cucc; valami 5.1-es szettnek a mélye, ha jól értem.Heco Vitas 5.0 mellé keresek ehhez a sorozathoz passzoló cseresznye színű subot. (25A, 30A)
Egy cseresznye színűt találtam Jófogáson (25A), jó régóta hirdetik, de 40ezerbe kerül, amit sokallok, ezeket jóval kevesebbért is ki lehet fogni, csak sajnos nem ebben a színben.Szóval amig nem találok, addig szeretnék egy átmeneti subot venni.
(Nemrég lett a szett összerakva, de mély nem volt hozzá.)
Sajnos a legtöbb hirdetett aktív mély csak ilyen átlag ~70Watt körüliek, ilyen kicsit meg nem akarok (nagy hangerőnél hamar elfogy az a 70Watt, pláne ha subhangokról beszélünk).A fenti Infinity, (bár nem írják a hangszóró érzékenységét, RMS teljesítményét), de az erősítő teljesítményét alapul véve jó vételnek tűnne, de nem tudom, h ér-e 40ezret, vagy túl van árazva?

Kb. két hónapja keresek Jófogáson mélyet, átnéztem mind a tizennemtudomhányezer hirdetést, komolyan mondom, nem bírok 100Wattnál jobbat találni, vagy ami 1-2 darab felbukkant néha, másnap már nem volt meg, így mindről lemaradtam. Ezt még nem vitték el, de nem vagyok benne biztos, h jó vétel-e.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Kroland25
üzenetére
Transformers 3 kiváló anyag erre a célra. Második fejezet, a kis robi eldob egy marék csavart ami a földön elcsúszik mellettünk. Aztán később egy csaj elbringázik jobb hátulról mellettünk jobb előre, úgy, h közben csenget. Autópályás akciónál indul egy rakéta jobb elölről keresztbe a bal hátsóba, Aztán van egy jelenet mikor kiüt az emeletes parkolóból az egyik Álca egy piros autót, ami pörögve a hátunk mögé zuhan. Ezek a jelenetek mondanom sem kell mind, mind hibásan a plafonra fel érkeznek, vagy a plafonról indulnak, mint a bringás lány. Aki eredetileg csodálatos szépen mellettünk teker el, ha jó a rendszer, még az íveket is érezni. A rakétánál a filmet nézve azt látjuk, h jön felénk, a hangszórók meg mint ami gellert kap felfelé kanyaríntják. Más látunk, és mást hallunk, ez engem zavar.
-
Kroland25
tag
válasz
Tonyka 2
üzenetére
Sajna idő hiànyában,mivel külföldön vagyok àltalában így nem sok idő van kisértetezgetni...de holnap még itthon vagyok lehet kicsit lentebb hozom öket..a hátsó fal kicsit kockázatós mivel ott a klíma,a vezetékelés meg a falban..ha jövök haza legközelebb hozok műszert ami megmutatja hol futnak a kábelek...de a két oldalsót lentebb hozom holnap

Filmcímet meg várom..kioróbálom... -
Tonyka 2
tag
válasz
Kroland25
üzenetére
A 170cm is brutál magas. Nincs messze a plafon, gyakorlatilag magasságiként funkcionálnak. Ez az elrendezés kapóra jön egy egy helikopter propeller forgás sugárzásához, és hasonló magasban lévő hangok közvetítéséhez. Csak, h a cselekmények zöme a mi szintünkön játszódik. Így a cselekmények 90% sérül térbeli tolmácsolás során. Minden keresztbe, vagy hátra menő effekt a plafonon végzi be pályafutását. Engem ez nagyon irritál. Nálam csak olyan elhelyezési magasság jöhet szóba, ami megrajzolja normálisan a hátsó teret. Erre képesek is a polcsugárzók. Ha valaki figyelmesen jó magasságban helyezi el a hátsókat. (én a fülmagasság felett egy picivelre esküszöm) Akkor tudnak, lefelé, és felfelé teret varázsolni. A minap valamelyik filmben konkrétan a hátam közepénél szóltak bizonyos hangok. Tehát a hátsók tudnak sztereóhoz hasonlót teret létrehozni, és használják is ezt a filmekben. Az ennyire felrakással kukázod az egészet, és az effektek is felkanyarodnak minden esetben, pedig a filmben nem oda vannak rendelve. Egy elrepülő autó nem a plafonra zuhan fel, hanem leesik a hátad mögé, akkor korrekt. Mielőtt még kifogást keresnél a hátsók bőven abban a tartományban dolgoznak ahol bizony halljuk az irányítottságot. A helyedben azonnal leengedném őket, vagy legalább is kipróbálnám a helyedben. Szívesen mondok neked filmcímet ahol erősen érzed, h bizony így nem jó. Jártam hasonló elrendezésű kollégánál, szerencsére hallgatott rám, kipróbálta aztán jött az üzi, h köszöni sokkal jobb lett a rendszere. Nem tudom honnan ered ez a minél magasabbra a hátsókat dolog, de, h rossz az tuti.
-
Kroland25
tag
válasz
Tonyka 2
üzenetére
Sajnos a bal oldalit nemtudom máshogy megoldani🤔🙁
Kép kicsit csalóka,170cm magasan van a két oldalsó és a hátsó is..általában 5.1 ben mozizom számomra elég teret ad,ha viszont 7.1 ben mozizom akkor kicsit hàtrább tolom a foteleket így a hátsó 2 is hallható..illetve nincsenenek álltalában döntve a fotelek így kicsit magasabra kerűl a hallgatói pozíció..ebben a helyiségben egyelőre így tudom megoldani a mozizást!! -
Tonyka 2
tag
válasz
Kroland25
üzenetére
Gratula, szép rendszer. A helységed viszont rémálom. A hátsó szekció tuti, h külön életet él, legalább is normál teret nem rajzol az elszeparált bal oldali dobozzal. Az oldalsókat meg borzalmasan magasra tetted. Gyakori hiba sajnos, több helyen láttam, hallottam már. Engem az őrületbe kergetne az fix. Ilyen elrendezéssel szerencsésebb lenne az 5.1
-
arcitec
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Láttam mostanában horror filmet még, de valahogy ez szólt úgy mint képben,mint hangban hogy teljesen átélhető lett, ha pl nem jó a hangrendszer, vagy netalán lehalkítva lett volna nézve bizton más lenne a hatás ..A hanghatásoknak nagyon "ott kell tudnia lenni" az adott jelenet mellett. (Remélem érthetően írtam
) -
PrinceHerceg
őstag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Az a film, úgy az I mint a II, nekem szörnyen lapos volt, pedig este néztük, de talán 1x, nagyon max 2x éreztem azt, h talán most kellett volna megijednem. Kérdem én, hova lettek az igazi keménykötésű horror filmek?

-
claire78
senior tag
Ma a Nagy fal című filmet néztem..elég lapos egy film, de a hang/kép itt is kárpótolt.

Doboknak a hangja..ááá
Atmos: pl. amikor a föld alatt mennek, és fent a monszterek garázdálkodnak. Állat.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Uraim,csak a hang/kép,a tartalom....a Logan tetszett..

-
arcitec
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Láttam moziban a JW2 is borzasztó, csim bumm már már az unalomig és nulla sőt minusz tartalom , ezért nem érdemes mozi filmeket gyártani... De a démon az nagyot üt, ügye hogy nappal kell nézni, még úgy is para van ...
-
spiky03
veterán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Wiki meg a barátnőd?

-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Jah , Google a barátom
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
No .... megy ez neked ....

-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Jurassic world 2?De abban mit keres Neo?John wick 2?

Ha igen, akkor értem Neot is...
Az első részt sem láttam.
Nem vagyok mozista, nagyon úgy tűnik
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Többet nem tudok segíteni .... egy igaz "mozistának" ezt tudnia kellene .....

-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Ezt még mindig nem értem

-
Nemir Ombe
addikt
-
Norbi 72
veterán
Filmajánló:
Logan,JW 2,Pofoncsata kíváló kép/hanggal.

-
hétalvó
addikt
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
akkor rb81

de az is polc, akkor jól gondoltam -
Nemir Ombe
addikt
válasz
hétalvó
üzenetére
A régi RB (és RF, ami nem összekeverendő az RxxF szériákkal)
semmivel nincs lejjebb kategóriában, mint az RP.... elég "trükkös" marketingesek dolgoznak a Klipsch-nél ....

(nem mellesleg: a 20-as hsz és a nagyobb doboz jól tud jönni még 20-22nm-en is .... ha meg már Klipsch, akkor (mint a írták is előttem) kintről 4db RB81+1db RC62 + egy Onkyo RZ810 és ehhez 1 vagy 2db R12 vagy R112 sub és mozira(!) jobb lehet, mint bármelyik korábban írt összeállítás kb. ugyananniért ....
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Új Asus 16 Vivobook WUXGA IPS Nano Ryzen5 7430U 4.3Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- Bomba ár! HP ProBook 450 G1 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3611, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

(Ha elfajulna a vita, akkor a helyszínen legalább ökölre is mehettek.
)