Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hétalvó
addikt
válasz
python1
üzenetére
tiszta optikat kiprobaltuk mikor a halokartyan egybol lc csati van.
de ez valt be helyette:mediakonverter
jah egybol kapott egy tapkabelt
-
python1
veterán
válasz
python1
üzenetére
Akkor felesleges hálózatról játszani a filmeket,direktben jobb megoldás alaplapi satáról HDD-ről.
Gondoljunk csak bele,milyen procedúrát spórolunk meg,és akkor lehet tesztelni a HDMI kábelünk minőségét,nem játszik bele a router,switch...stb hálózati kábel zavarai.
Nem hiába lépked az ember oldalra,vagy hátra ,miközben azt hiszi,hogy felfele lépked. Ezek a nüánszok amik elbuktatják egy komoly rendszer összhangját,szinergiáját.
Nem hiába kérdeztem,hogy mit vettek észre a tesztelés közben,nem a ködösítés érdekelt volna.
Lehet amit javulásnak ítéltek az pont minőségi romlás volt,hiszen ezt itt senki sem vitatja,hogy a kábelek csak rontani tudnak. -
python1
veterán
Egyébként nem viccből írtam vagy,hogy húzzam hétalvót.Gondoljunk csak bele,hogy HTPC-hez milyen hálózati forrásból jön az internet,lehet neked bármilyen lineáris tápod a PC-ben,ha kap egy minden zavart összeszedő internet kábeled,azt szépen viszi bele az egész rendszerbe.

hétalvó:
Ok,de te írtad,hogy az optikai rosszabb volt,itt jön a képbe az egyéni hangzásvilág. -
Quetz
őstag
válasz
hétalvó
üzenetére
Akartam kérdezni, a sata kábeleidet lecserélted már audiophile minőségre? Nagyon gáz ha a képet vagy a hangot már a forrásnál agyonvágod valami dzsunka termékkel.
-
python1
veterán
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Van egy rakás Oehlbech kábelem itthon,ár-érték arányban szuper,és igen minőségi a megmunkálás.
-
python1
veterán
válasz
rottenbull
üzenetére
A fekete Oehlbach XXL Carb Connect a fehér Oehlbach XXL .
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
hétalvó
üzenetére
"legalább ne az alapkábeleket hasznájuk"
Erre egy hülye autós példát fogok írni, aki akarja megérti; pl. egy jósokmillióból agyontuningolt dízel 2-es Golf nem fog akkora élményt nyújtani, mint egy gyári "alap" Subaru Impreza sti, pedig árban ugyannyiból van meg mindegyik .... de mindenkinek más jelenti a számára tökéleteset ....

-
Smiley
addikt
válasz
hétalvó
üzenetére
Aham, de Te ezt mondod hogy a "bit-ek rendben vannak", oke jelentsen ez barmit is, es maga a kabel vezeto tulajdonsaga es a rajta athalado elektromos jelek befolyasoljak a hangot. Ez az utobbi igy is van az analog vilagban. Akkor ugorjunk vissza egy kicsit az ethernet reszre. A kep alapjan managed switch-nek tunik amit hasznalsz, megha tp-link is, gondolom van benne lehetoseg "IGMP snooping" szuresre es "VLAN"-ra is. Gondolom van hozza tartozo normalis tuzfalad is. Tehat ha be tudod ugy allitani ugy a switch-et meg a tuzfalat, es ezaltal a halozatodat ugy, hogy kiszurjed azt a sok felesleges IP uzenet ami amugy meg kozlekedik halozatodon, amibol egyszer majd elektromos jel lesz. Szoval akkor ha az analog vilagbol indulunk ki akkor pl zenei jeled mellett megy egy rakas felesleges oda nem tartozo jel is, akkor azt "zaj"-nak nevezzuk es szeretnenk megszuntettni. Ha a zaj-t megszunteted akkor jobb hangot kell hogy kapj.
Neked es sokaknak ezt nehez elkepzelned de egy atlagos otthoni IP alapu halozaton ha van akar 1 darab multimedias internetes szolgaltatasokkal megaldott AVR, vagy egy okostelefon, netalan egy olyan eszkoz ami windows vagy apple operacios rendszert hasznal, egy medialejatszo, a szolgaltato altal nyujtott kabelmodemrol es IPTV-t mar nem is beszelve, akkor minden altalad fontosnak tartott zenei bitre legalabb 1000000 masik teljesen felesleges jut. Gondolj bele akkor a Te elved alapjan milyen szuper hangot kaphatnal egy sima 100 forintos madzagon is, ha tudnad hogyan kell csak azokat a csomagokat raengedned azokora a portokra es kabelekre amik a lejatszod es forrasod kozott vannak. -
hétalvó
addikt
válasz
Tamoo
üzenetére
nem valtozik semmi. a rendszer hasonloan reagal. csak finomodott.
Peti jobban hallotta a kulonbseget es pont ez latszik a velemenyen is.de ilyenekbe belekotni
kerdes az is kinek mi a kulonbseg, mert van aki ilyen picikre nem figyelt meg soha.
aki hallja az viszont nagyon. de ez utp kabel, nem konnyu eset.nektek hitetlenek a fali aljzat csere pont eleg kezdesnek.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
hétalvó
üzenetére
Te 3-4 éve pont ilyen különbségekről számoltál be amikor a rendszered nem volt "kiélezve" és az akusztikával sem foglalkoztál.

Mostani szeánsz kapcsán Peti kottázható különbségekről beszél, Patice nüanszokról. Úgy látom mindenki máshogy éli meg.
(Az én értékrendem szerint a kottázható = vaktesztelhető, nüansz = "talán" placebo)
-
hétalvó
addikt
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
legalább ne az alapkábeleket hasznájuk.
a rendszeremben semmi se ok
nem 100%-as az biztos. 
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
hétalvó
üzenetére
Szerintem, ha "csatlakozókkal hangolod a rendszert", akkor ott még nem "ok már minden", ill. mint fentebb olvastam, ha a zene (sztereó) nem ok egy rendszeren, akkor a mozi sem lehet "tökéletes" csak ugye mozi esetén alacsonyabb az "ingerküszöb" .... de mivel nagyrész (ha jól értelmeztem) inkább ízlésbeli különbségek voltak/vannak hangban, mint minőségbeli, így erről nem is érdemes "vitázni" szerintem ....

A fórum meg szerintem azért lett ebben a témában "szkeptikus(abb)", mert egyre többen kipróbálták a "hatalmas különbségeket hozó" esetenként drága kábeleket és mindenki leszűrte a saját tapasztalatait .... van egy szint, ameddig valós (minőségi) különbségeket tudnak produkálni a kábelek és van amikor ez már csak "fingreszelés" (ezt valakitől kölcsönöztem, de nem emlékszem ki az) .... szóval a többszázezres vagy milliós kábelberuházások helyett én még mindig inkább az elektronikák fejlesztését tartom logikusabbnak, de ugye nem vagyunk eg formák ....

-
claire78
senior tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Teljesen egyetértek!

"Az egy mas kérdés bogy más ember társam nem akarom meggyozni az igazamrol, es mint egy vallásos ember, nem jarok házról házra hogy gyozkodjek masokat hogy alljon az igazam mellé
"Pontosan ezt fejtettem ki én is legutóbb!
Ezt kellene tiszteletben tartani mindenkinek. 
-
hétalvó
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
minden anyagnak meg van a hatása a hangra, TE döntöd el mit használsz, merre húznád a rendszered.
ezért szép ez a kábelezés. én csatlakozókkal hangolom a rendszerem.
nálam eddig az aranyozott csatlakozók váltak be, mióta kicsit csillapítottam a szobamat akkusztikailag. egyre jobban kéri a ródiumot.csabroncka: a vita nem véletlen,ti érdeketek szolgálja. nálam ok már minden. csak egy kicsit lendíteni akartam ezen a szkeptikus fórumon. nem ilyen volt ez régén...
-
Csabroncka
addikt
válasz
hétalvó
üzenetére
Örülök egyébként ennek a vitának mert, sok tekintetben előre viszi a dolgot, és nagyobb rálátást ad annak is, aki nem forog ebben a világban!
Egyébként ha valóban az a helyzet áll elő, amit a tapasztalataitok alapján felvázoltatok, akkor súlyos a helyzet abból a szempontból, hogy aki relatíve sz@r minőségű 220-as hálózaton van annak már eleve nem adatik meg a kábelkülönbség normális kihallása a háttér "zaj" miatt ami hálózatról jön, és ezen a tápkábelcsere önmagában nem fog segíteni (ezzel is tisztában vagyok).
Nálam a XI-ben a panelban egyértelműen a lift....
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy adott egy Onkyo TX-NR906 HM erősítő és ha a TV-ről veszem a stereo jelet optikai kábelen keresztül, amit az erősítővel átalakíttatom 5.1-es jellé (Neural THX 5.1), akkor a front hangfalak meg sem szólalnak, vagyis csak nagyon ritkán és az összes beszéd, hang a Center hangfalon jön csak ki.
Ez mitől lehet? Beállítás, vagy amúgy is így kell neki működni?
Köszi
-
Pazolini
senior tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Teljesen oké, amit írsz.
De hidd el, én is pont erről a hitkérdésről írtam fentebb... -
Dorian
félisten
válasz
Patice
üzenetére
"Pl. amikor az én fülemnek több részlet hiányzott, akkor a sztereó végfok tápkábelét átrakta aranyból ródiumos csatiba, az már helyrebillentette a fülemnek az arányt."
Aham... De azt ugye tudod, hogy a ródiumozás - vagy akármilyen bevonat - nem visz vagy "enged át" több részletet, egyszerűen csak a középmagas frekvenciáknál okoz torzítást, amit ahogy olvashattuk is, több részletnek vagyunk hajlamosak hallani. Minden bevonat, az aranyozás is, csak az más fekitartományban, máshogy, számomra tolerálhatóbban.
Na csak ennyit a kábelezésről és vélt hatásairól a valósághoz képest

-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Pazolini
üzenetére
En is tapasztaltam előre lépés olyan téren, amibe fizikailag, elvileg lehetetlen.
Amit irsz, szemlelezes es tetszett
, de en hiszek ezekbem a dolgokban. Számomra ez olyan, mint a hit, egy vallasi hit.
Sokak számára értelmetlen es logikátlan, de aki hisz benne, o érzi. Es szerintem a hifi es házi mozi hobbiban az érzések dominálnak, mint sem a vak tesztetek, valamint a műszerrel bizonyítható, vagy épp nem bizonyítható eredmények.
Pont ugy gondolok erre mint a műtárgy gyűjtésra vagy a művészetre.
Milyen érzést vált ki az emberből, masok által talan értelmetlennek titulált pénz költés.Az egy mas kérdés bogy más ember társam nem akarom meggyozni az igazamrol, es mint egy vallásos ember, nem jarok házról házra hogy gyozkodjek masokat hogy alljon az igazam mellé

Es persze, senkit nem szeretnék megserteni a szavaimmal, sem személyeskedni

-
Pazolini
senior tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Én inkább Pythonnal értek egyet. Túl sok a vakvágány és az öncsalás. A hegycsúcsoknál.maradva:
Dimbes-dombos tájon járunk, azt hisszük, magas hegyet másztunk meg, sütkérezünk a boldogságban, pedig széles határon sehol egy tisztességes hegy. A hegyek más irányban vannak, de hogy ezt belássuk, el kell élőbb hagynunk a tájat, ahol világ életünkben otthonosan mozogtunk...
-
hétalvó
addikt
válasz
Patice
üzenetére
koszonom a kritikat ramfert. a stereo egy kicsit faj
de majd meghallgatom mire gondolsz es ha tudom lekabelezem neked. sejtem egyebkent, de mem veletlenul hasznalok tiszta rez kabeleket. kene egy kis ezust neked sztem, de nekem az hallgathatatlan. nem birja a fulem. rodiumbol is itt a vege. nekem itt mar kicsit sok is a reszlet. feszesebb pontosabb precizebb kellene, hogy legyen... gondolom. 1 vegfok tapkabel es meg is lesz a kripta 
-
válasz
muzsikpeti
üzenetére
Csak hogy én is megszólaljak: jó volt kicsit bandázni hétalvónál és szerintem nem kíméltük Petivel a kritikáinkkal. Nem kevés energiát fektetett a rendszerébe és nekem zenén őszintén szólva nem jött be, de egy moziláncról beszélünk, nem sztereóról.
Az UTP kábelek közti különbség nüansznyi volt, de ahogy az ember lépked felfelé egyre nagyobb lehet az a nüansz, amiért súlyos ezreseket kell a kasszánál hagyni. Sokan itt ezekre a kis különbségekre azt mondanák, hogy felesleges vele foglalkozni, mert olyan kicsi, ami józan ésszel lehet értelmetlenségnek tűnik, de ahogy itt szoktuk is mondani: egy kábeltől nem fog megjavulni az egész rendszer.
Minden ponton KELL kábelezni a jó eredmény érdekében. Ugyan úgy, ahogy a többi koponenst sem lehet aránytalanul eltolni (egy jó erősítő vacak dobozzal még vacak lesz, csak nem annyira).
hétalvó ahol lehett ott belenyúlt a vezetékezésbe és úgy hangolhatja vele, ahogy akarja.
Pl. amikor az én fülemnek több részlet hiányzott, akkor a sztereó végfok tápkábelét átrakta aranyból ródiumos csatiba, az már helyrebillentette a fülemnek az arányt.

HDMI téma: a Hacksaw Ridge első csatajelenetei alatt nekem nem volt anniyra szembetűnő a változás, mint Petinek, vagy hétalvónak, de a javaslatomra betette a Passengers első pár percét és pl. amikor a srác a bárban ül, akkor tisztán látható volt a színek élénkségén és telítettségén a különbség.
Aki nem hiszi, az járjon maga utána. A lehetőség adott. Tessék kihasználni!
Rám meg nem kell hallgatni, mert amúgy is szemüveg is kell már egy jó ideje, a fülem is csak 16 kHz-ig hall és aznap ráadásul migrénem is volt.

-
-
hétalvó
addikt
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
tudom
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
igy alakult igy dobja ki legkonnyebben es ki lehet zarni a hosszusagot is. -
robi-k
őstag
-
Sunzi
aktív tag
Sziasztok,
ha valakit haladó szinten érdekel, hogy a 0,1 hogyan merre, a feszültségszintek hogyan működnek a HDMI-ben, és mi az a a TMDS, és hogyan van kezelve a zaj/zavar szűrés, ajánlom olvasásra.
Miért van, vagy nincs különbség az audio, és a video jel továbbítás minőségében:[CNET cikke a HDMI kábelekről]
[TMDS még]
[WIKI - TMDS]
[Tomshardware - TMDS - egész emészthető]Röviden és viccesen csak annyi, hogy a 0-1 -et reprezentáló analóg feszültségszintek elektronjai nem bután magányosan kószálnak a vezetékben arra várva, hogy tömegesen "elromoljanak", és látható módon módosítsák a céloldalon a megjelenítésre váró információt, ennél sokkal bonyolultabb a dolog, és sokkal "okosabb" is.
Követem a beszélgetést a hdmi kábel minőségek kapcsán, de amíg a fentiekkel nincs mindenki tisztában, addig nem könnyű megtalálni a közös hangot, és a helyes érveket, ellenérveket, illetve kideríteni, mi és miért okoz vagy okozhat érzékelhető különbségeket képben hangban.
Még egy észrevétel. Személy szerint szívesen néznék fotókat, videot, HDMI adat átviteli teszteket, bármit, ami segít azonosítani, mi éri meg a pénzünket, és mi a mókusvakítás, és milyen szinten.

Nekem nincs, de, ha valakinek van ereje ilyenekkel foglalkozni, az szerintem komoly olvasottságot is kaphatna..
(ez hasznos is lehet: [HDMI analysis]Üdv:
S. -
hétalvó
addikt
válasz
muzsikpeti
üzenetére
annyi, hogy az 1m-eseket teszteltuk. a carbon 12-es fix volt.
python: szivesen latlak. es egy jo kis bandazas ok. -
Tonyka 2
tag
válasz
python1
üzenetére
Lehet egy jófélével már egész jól lehet zenélgetni. Én elvagyok vele, persze nem vagyok hifi guru. Jah, h a házimozi topikban vagyunk, akkor sztem nincs gond. Nekem jobban tetszik a HDMI-s zene, mint az Oppo Sabre analógja jó kábellel. Igaz jóféle coax még nem volt nálam, bár sztem azon is csak digit jelek mennek, ahogy a HDMI-n.

-
python1
veterán
válasz
muzsikpeti
üzenetére
A hangra ok lehet az állítás,de projektornál mit hozott?Ha lehetne részletezni kicsit,mi is a felfedezett differencia,kontraszt?
Szívesen meglátogatom hétalvót,már csak beszélgetés miatt is.
Tonyka 2 : Már aki használ zenei láncban HDMI kábelt.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Poplacsek
üzenetére
Na ez egy jó írás, én is ezt vallom, képminőségben nem látok igazán semmi döbbenetest. Hangban viszont egyértelmű különbségek vannak a HDMI kábelek közt. Ennek a mibenlétét legkönnyebben zenével lehet ellenőrizni. Véletlen sem a Transformers legzúzósabb jelenetével. Zenéből is valami letisztulttal, ének + egy két zene eszköz. Persze rendszer is kell hozzá ami már hajlandó megmutatni.
-
muzsikpeti
aktív tag
Tegnap Patice társaságában jártunk hétalvónál és , hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba nem ámítás amiről beszél. Szépen kottázható utp és utp kábel közti hangzás, a noname és az aq carbon 12m-es hdmi közt meg aki ebben a felállásban nem látja a különbséget, az tényleg hagyja abba ezt a hobbit mert nem neki való. Nem hitetlenkedni kell, hanem megnézni élőben. Szerencsére olyan rendszert tudott összeállítani amin ezek a különbségek egyből kidobódnak.
-
Poplacsek
senior tag
válasz
Quetz
üzenetére
De a HDMI kábelen nem 1-esek és 0-ák közlekednek digitális formában, hanem analóg feszültség impulzusok ahol a magas szint jelenti az 1-est és az alacsony a 0-ást. Az pedig nagyban függ a vezető erek anyagától, felületétől és a kábel szerkezeti felépítéséből adódó impedanciájától és sönt kapacitásoktól, hogy az átmenetek (felfutó és lefutó élek mennyire gyorsak, pontosak) illetve, hogy a magas és alacsony feszültség szintek mennyire stabilak, zavarmentesek.
Az alábbi képen látható két kábel között mért különbség:

Ezen látszik, hogy a jobb anyagú kábellel a felfutó és lefutó élek meredekebbek, így a magas és alacsony jelszintek erősebbek jobban elkülönülnek, tovább kitartanak, így kisebb lesz a bithiba arány.
A HDMI kábelek között egyértelműen van különbség, más kérdés, hogy a képszámító hibajavító algoritmusok miatt ezek szinte észrevétlenek maradnak, így képben ez nem nagyon látható. Viszont a hangfeldolgozásra ez nem igaz, a jobb HDMI kábelek elsősorban hangzásban hoznak többet.
-
windlord
őstag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
S azok milyen alapokra epulnek?!
-
Smiley
addikt
válasz
hétalvó
üzenetére
Az ugye azert jo, mert az audiosavokat ECC vedi.
Az a legnagyobb baj itt, hogy mindenki az analog jelatvitelbol indul ki, es kb valami olyasmi vegeredmenyt is var egy kabel cseretol. Ezt hasznaljak ki a zsenialisan a marketingesek, ugyanis a digitalis jeltovabbitast nem olyan egyszeru elkepzelni, vagy felfogni, mint az analog-ot. Foleg nem azoknak akik nem ebben elnek nap mint nap. Ezt mar tobbszor is leirtam, ha nincs meg egy minimalis programozoi szemlelet akkor szerintem eselytelen, hogy az ember megertse ennek az egesznek a mukodeset.
-
hétalvó
addikt
válasz
Csabroncka
üzenetére
biztos basszus. meg az utp is.
-
hétalvó
addikt
válasz
lemmy9
üzenetére
a lenyeg volt itthon coffe10% ezust es diamond 100% ezust. kepben nem tudtunk kulonbseget tenni. hajszal ide-oda, de az eredmeny az lett mind2 nagyon jo kabel. hangban pedig hallottuk. na valahogy igy ertem, hogy hallom.
de azert ha korrekt lennel leirnad ide hallom 2 hdmi kabel kozott a kulonbseget. nem pedig egy nehez teged kovetnivel elintezned...
-
lemmy9
őstag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Ezt csak ketten tudják: " a jóisten, és a japánok"

-
hétalvó
addikt
válasz
lemmy9
üzenetére
ez a resz amit nem akartok megerteni meg mindig...
mondtam mar a bitek szepen megerkeznek minden kabelen. nincs feher potty akkor jo ezt tudjuk.
de ott meg van egy par testvezetek amivel osszkotod a ket gepet. na itt nem kene zajoskodni. akkor vannak "athallasok" vezetekek kozott es ugye jon meg a kulso zavar hegy., antenna hatas.de meg 1x . 3dik nekifutasra lett megveve a kabel. 2x visszavittem, hogy ertelmetlen. most jutottam el egy szintre ahol vegre kiaadja magat a hdmi kabel is.
nagy oromomre, mert tobb evig azt hittem nem lehet rajtuk zenelni es koaxot hasznaltam inkabb.python: elvezem. 1ev alatt ezer ora a kivetitobe

-
hétalvó
addikt
válasz
lemmy9
üzenetére
ezert mondtam nehez ezt tesztelni. nekem sikerult. par napig neztem, kerestem a filmeket amin eszre lehet venni egybol. meg kellett tanulni tesztelni 1x is. de ameddig a forras zajos, folosleges az egesszel foglalkozni.
ami onnan tisztan nem jon ki abbol tiszta mar nem lesz soha. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
BBéci
üzenetére
Akkor csak én nem látom logikusnak, hogy valaki egy rendszer árának az (akár) 50-60-70%-át elköltse kábelekre azért, hogy az számára megfelelő legyen ahelyett, hogy inkább tovább fáradozna és "megfelelő" elektroniká(ka)t venne .... de mit írtam korábban, azért szép ez a hobbi mert ....

-
Dorian
félisten
válasz
BBéci
üzenetére
"Aztán kezdődik minden elölről, mert aki maximalista, az ki akarja hozni a meglévőkből a maximumot."
Borzasztó logikátlan és gazdaságtalan hozzáállás "kihozni egy adott eszközből a maximumot".
Hadd ne írjam le megint, h miért megtettem már 100x. Ha vki belegondol azonnal megérti. -
hétalvó
addikt
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
mind a 2 kell. de hiaba a jo elektronika, ha nincs jo kabel. forditva is ugyanez. csak csatlakozokkal ugy haza lehet vagni egy rendszert...

paks, johetne
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
A hegycsúcsra, több irányból fel lehet jutni, kérdés melyik a göröngyösebb

-
Nemir Ombe
addikt
válasz
hétalvó
üzenetére
Értem, tehát az elektronika nem számít csak a kábel .... az lényegtelen, hogy legjobb kábel is csak azt tudja átvinni, ami az elektronikából kijön .... de ugyanez elmondható a "táprészről" is, ha olyan környéken laksz, ahol "sz@r a áram", akkor a legdrágább tápkábel vagy csatlakózó sem csinál olyat, mintha direkt Pakshoz csatlakoznál.... de ezért szép ez a hobbi, mindenki máshogy éri el a "tökéleteset" ....

-
Sztenn
tag
válasz
hétalvó
üzenetére
te hétalvó, te miért gondolod, hogy mindenki csak támad téged? mondtam én valaha hogy nem hiszem el amit írsz? abszolút lehetséges, hogy más képet kapsz másik kábellel, teljesen mindegy milyen formában most... de őszintén, téged nem érdekel hogy miért van különbség a két kép között? mert engem nagyon is. ezért írtam, ha csak 100 km lenne, már indulnék is hogy kiderítsük miért van az a különbség. hisz valami oka van, és az is biztos hogy megmagyarázható oknak kell lennie. neked van rá valami tipped mitől van?
-
BBéci
legenda
válasz
Csabroncka
üzenetére
"Számomra teljesen ironikusan hangzott, már-már lekezelőnek"
Egyetértek.
(#137122) Nemir Ombe
Ha azt a bizonyos összeget hozzá akarod adni a meglévők árához, akkor azokat előbb el kell adni. Aztán kezdődik minden elölről, mert aki maximalista, az ki akarja hozni a meglévőkből a maximumot.
Például sok hónapnyi próbálgatás után kiválasztottam egy erősítőt, legyen az a Marantz 7000-es szériájának valamelyik tagja, megtaláltam a hozzá illő hangdobozokat, ezekből szeretném kihozni a maximumot. Adjam el az erősítőt és vegyek helyette dupla annyiért elő/végfokot? Vagy az 1 milliós hangdobozszett helyett egy másfél millióst?
Szerintem helyesebb irány kábelekkel úgy kiszolgálni a rendszert, hogy az elégedettséggel töltse el a tulajdonosát. Mert az a legfontosabb! -
python1
veterán
A felsőbb szinteken ahol elméletileg most csevegünk,érdemes mindent számba venni,minden összefügg mindennel nem hiába felső szint.Mint minden hobbiban itt is megvannak a lépcsők,bár vannak "mellékvágányok" de a helyes középutat választva lehet előre lépkedni.Gondolok itt arra,hogy a kábelek reális kiválasztása (nem túlzó)módon,komponensek minőségi ugrására figyelve,nem csak oldalra lépegetni,mint itt sokan teszik.Én is lépkedtem egy időben oldalra,mire rájöttem,hogy a minőségi "nagyságrendi" változást,bizony komoly anyagi ráfordítással lehet elérni.
Tehát ha az ember a saját rendszerét akarja minőségibb szintre emelni,bizony a kábelek csere-beréje száraz lepkefing,lehet finomítani vagy inkább úgy fogalmazok,hogy színezgetni,de csak ennyi.Nemir Ombe : Egy rugóra ...

-
hétalvó
addikt
válasz
Csabroncka
üzenetére
persze kicsit ironikus cinikus, de mar teljesen megszoktam.
pacsit ra
szep az ido
void: akkor mitoszt vizsgalunk
nemir: minden szamit. es max olyan kepet es hangot latsz amit a kabeled kepes atvinni. innetol az a kis hdmi kabel a rendszered lelke lesz.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
python1
üzenetére
Igen, csak itt (és más ilyen esetekben is) az az elgondolkodtató, hogy megéri e közel fél milliót hdmi és újabb párszázezret további kábelekre elkölteni "nüasznyi" különbségekért, vagy ezt az összeget hozzátenni az elektronikák árához és abból venni jobbat és olcsóbb kábelezéssel használni ....

-
Sztenn
tag
válasz
Csabroncka
üzenetére
épp te kezeltél le, szóval amíg egy sorry-t nem látok tőled, addig nem, nem fátylazunk rá.
-
Sztenn
tag
válasz
Csabroncka
üzenetére
akkor talán bocsánatot is kérhetnél, mert én abszolút nem rosszból írtam, nem trollkodásnak szántam. szimplán én nem fogok megtenni 1000km-t egy kábelteszt miatt. és nagyon sok más miatt sem, mint írtam. szerintem ez teljesen érthető dolog, vagy nem?
-
Sztenn
tag
válasz
Csabroncka
üzenetére
ezért kértem hogy mérje meg és akkor nem kell lemenni. írtam is, hogy messze lakom, pedig szivesen elmennék egy tesztre. mi ebben a trollkodás?
várom válaszod, mert ez most érdekelne ha már sértegetsz. -
python1
veterán
Srácok!
Én inkább abban látok fantáziát,kábelek nüánsznyi különbségein,hogy minél jobban szeparálva,és odafigyelve a hálózatra,fázishelyes bekötésekre stb,tisztulhat a kép ill hang. Viszont ebben igazat adok hétalvónak,hogy rendbe tette otthon a kábeleket,megpróbálta kiszűrni a zavarokat,és ez hozott pozitív változást.
Nálam biztos hozott hangban,képben nem tudok nyilatkozni a TV-nél drága,minőségi HDMI kábelek vannak a vetítőnél kínai,mindkettőnél tetszik a kép.

VoidXs: Ebben a témában sajnos nem vagyok otthon.Viszont azért nem ilyen egyszerű ez a digitális technika,gondoljunk csak a PC-s lejátszókra,ott pl egész szépen vannak ellenpéldák.
-
hétalvó
addikt
-
VoidXs
nagyúr
-
VoidXs
nagyúr
válasz
hétalvó
üzenetére
Miért nem jó irány ellenőrizni, hogy tényleg látsz-e bármit, és nem placebó? Ha feltesszük, hogy létezik bármilyen különbség két HDMI között, akkor valószínűleg te vagy az érzékenyebb szemű, és a te állításodat lehet igazolni (vagy éppen megbuktatni), az enyémet nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Vezetékes FEJhallgatók
- Robogó, kismotor
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Autós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Eladó Sony CS-széria házimozi szett hibátlan működéssel, megkímélt állapotban
- NEUTRINO MINI HYPEX NC252MP 2x250W 4Ohm (2x150W 8Ohm) sztereó erősítő
- Pylon Audo Pearl 27 - háromutas hangfalpár eladó
- Sony MHC-V43D Aktív hangfal, party hangszóró
- Akció - Új, 2 év garancia! Sencor SSS 6300 NYX 2 hangszóró
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-3200-U
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3604
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Samsung A30S zöld 4/64GB / 12 hó jótállás
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, de en hiszek ezekbem a dolgokban. Számomra ez olyan, mint a hit, egy vallasi hit.