- iPhone topik
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hamarosan itt az Amazfit T-Rex 3 Pro – fotók, infók az új óráról
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
alphamooncam #133699 üzenetére
De azt jó ha tudod, hogy a lánc minden részének hasonló képességűnek kell lennie különben semmi értelme.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Joshi #133696 üzenetére
Számomra nem a BD lejátszó része lenne a lényeges - HTPC-m van Kodival, NAS-sal -, hanem a jó minőségű ( több mint kettő ) analóg kijáratok.
OK. Akkor lenne, vmi. ajánlatotok, ami USB vagy HDMI bemenettel rendelkezik, és minimum hat analóg kijárata van, és nem mellesleg arányos a hangszórók és projektor minőségével?
-
Joshi
titán
válasz
rottenbull #133697 üzenetére
Természetesen a kérdező cuccaihoz mérten, de csak a képi megjelenítéshez se feltétlenül szükséges ha tényleg jó a forrásanyag. Nem nagyon veszed észre a különbséget max ha 20cm-ről nagyítóval nézed a képernyőt.
-
Joshi
titán
válasz
alphamooncam #133695 üzenetére
Nehogy kiadj ennyi pénzt ezekért a kütyükért, jó minőségű forrásanyaghoz fölösleges ilyen drága BD lejátszó. Inkább hangfalakra költsd ezt a lóvét jobban jársz.
-
BBéci
legenda
válasz
alphamooncam #133691 üzenetére
Melyik drágább 150000 forinttal? Mindkettőt közelről ismerem, nagyon hasonló tudásúak, képességűek, mintha testvérek lennének.
Ahhoz a belépő kategóriás vetítőhöz és a hangdobozokhoz is mindkettő erősen túlzás. -
DJMDJM
tag
Sziasztok,
Azon morfondírozok itt magamban, hogy érdemes-e ugyanabból a kábelből a frontoknak megvenni a vastagabbat? Surroundoknak 2,5-öst vettem, előre érdemesebb megvenni a 4-st, mert egyébként meg sokkal kisebb távolság. Lehet-e, hogy a vastagabb másabb karakter lesz vagy ez hülyeség?
-
Quetz
őstag
válasz
mettek #133682 üzenetére
Szerintem túl magasak az elvárásaid. egy 30 fontos eszközröl van szó, ami 1080p bluray remuxot képes lejátszani úgy, hogy a dts-hd 7.1-et dekódolja közben pcm-re. Ha a nas ilyen gyakran eldobja magát, akkor az a nas-t minősíti, nem pi-t.
(#133681) Tamoo: Egyetlen dolgot nem tudtam fixálni, van olyan, hogy egy filmet csak 5-10s után rak ki a tv-re, addig malmozik valamin. OSMC Kodi-t használok, simán lehet az OSMC problémája is. Amit nem tud a PI2, az a h265, illetve a hdmi 2/hdcp 2.2. Ezek miatt várom az új apollo lake nuc rendszert, arra lecserélném. a PI-ből meg csinálok egy hifiberry sztereó erősítőt akkor.
-
mettek
addikt
válasz
claire78 #133683 üzenetére
én eldöntöttem még egyszer popi nem kell, látom ugyanaz a felület most is, legalábbis az almenük. Most rendeltem végül egy Himedia q10prot, aztán meglátjuk jó lesz e. Szerintem igen. A popik és a Dune eddig húzták, most a nagy android médiabox kínálat mellett meg fognak halni.
-
claire78
senior tag
válasz
mettek #133680 üzenetére
Nekem is volt A210-em, A400 és most VTEN. Mindegyik típusnál szenvedtem a kezdeti firmware-ek kiforratlanság, türelem kell hozzá. Mostanra a VTEN is hibátlan már jóideje.
Egyedül azokat az felhasználói élményt nyújtó apró fejlesztések hiányát nem értem. Mint pl. a Jukeboxban a hozzáadás dátuma szerinti rendezés, látott-nem látott szűrő.Még egy dolog: az A210-es és a A400, VTEN képminősége egy napon nem említhető. Ég és föld az utóbbiak javára.
-
mettek
addikt
válasz
Tamoo #133681 üzenetére
RPI 2 B modellem van sima kodival telepítve egy 8gb-os kártyára. A vicc hogy a külső vinyókat fel sem ismeri, azaz nem tudja őket meghajtani, csak a pendriveokat. Nasról megy de már meguntam a lassúságát. Ha egyszer eldobja magát a nas és újra kell indítsam, akkor a kodi is elveszti a médiakönyvtárat, újra kell szinkronizálni, kodis appokat kb nem tudok letölteni annyira szenvedős az egész. NA meg most már kell a 4k és a HDR ha a tv és az avr is tudja.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
mettek #133677 üzenetére
"Egy kodis RPI-t váltanék mert jelenleg ez a mozim "szégyene", mint leggyengébb láncszem és lassú is."
Miben nyilvánul meg a lassúság?
Nekem most egy alap pc-n pendrive-ról fut libreelec, egyedül a filmek közötti váltás/indítás lassú. Ha elindult utána hibátlan a dolog. RPi-n is ilyesmire kell gondolni? Melyik verziót használod? -
-
Pazolini
senior tag
válasz
mettek #133677 üzenetére
Ha sávszél oké, nincs elvileg különbség.
Oppo mellett szólhat a az optikai lejátszás is, ha van elég BD, BD-ISO, DVD, DVD-A, vagy SACD a gyűjteményedben, a képminőség a Marvell Qdeo procinak köszönhetően tényleg remek, audio tekintetében a két (csak audio streamre is leválasztható) HDMI kimenet is jó dolog. Analóg hangját is fejlesztették a 103-asnak az elődökhöz képest, persze nincs benne referencia minőségű DAC, de jó, hosszan hallgatható hangot produkál analóg kimeneten is:
-
mettek
addikt
válasz
dunkel #133676 üzenetére
igen, ezeken vacilálok. Hogy Oppo vagy egy kis mediabox. Az biztos hogy az Oppo páratlan képet produkál illetve ezt is inkább vetítővel mutatja meg (nekem oled tv-m van) a másik a hang amiben jobbra számítanék egy Oppotól de sokan azt mondják h digitálisan nem nagyon jön ki különbség a lejátszók között, csak analógban. Egy kodis RPI-t váltanék mert jelenleg ez a mozim "szégyene", mint leggyengébb láncszem és lassú is.
Kisebb boxok között a Zappiti, Himedia q10, Zidoo és Minix neo U1 van versenyben. De egyik se tökéletes.
(#133675) Pazolini : ezzel az usb-s megoldással ugye az a bajom hogy másolgatni kellene a nas-ról a filmeket egy második vinyóra, ami macera. Ezért szeretem a synology nasomat és a hálózatos elérést mert lejön a film és már látja is a lejátszó.
Egyébként itt nincs különbség minőségben, hogy nasról vagy usb-n egy vinyóról megy a film, ugye?
-
dunkel
őstag
válasz
mettek #133674 üzenetére
A kérdés inkább fordítva él: mennyire marad el az Oppo hálózatos lejátszó képessége egy médiajátszótól.
Én is úgy tudom, hogy cfw-vel már egész közel jár, robi-k -t kérdezd meg miket nem tud még úgy sem.Azonban ha már itt tetted fel és nem a médiajátszósban, annyit még hozzátennék, hogy egy kis pc vagy s905 + libreelec mindent tudnak hálózati lejátszás címszó alatt, egy használt oppo 103 árának a feléért/negyedéért.
-
Pazolini
senior tag
válasz
mettek #133674 üzenetére
Nálam két torrentező HTPC mind a sztereo, mind a HM integrált erősítőmhöz csatlakozik, az Oppohoz USB-n külső meghajtókon majdnem 9 TB-nyi tartalom kapcsolódik, ezért nem volt rá szükségem. Hálózatosan csak néhány telefonos tartalom és a beépített Youtube kliens tartalomelérése kapcsán használom az Oppo hálózatos funkcióit (ez nem valami sok), de tudtommal a hozzá - itt a fórumon elérhető fórumtárs segítségével - megvásárolható Cinavia-mentesített CFW mindenes hálózati szempontból, úgyhogy érdemes megvenni hozzá, ha mellette döntenél: DLNA-n kívül evvel a firmware-rel az SMB-t és az NFS-t is kezeli.
-
mettek
addikt
...akinek Oppoja van: mennyire jó vagy jobb az Oppo (103) hálózatos lejátszása filemekesetében mint egy 50-60ezres kifejezetten hálozatos media lejatszonak? Pl Dune, Popcorn, Himedia és társai.
-
embe
nagyúr
Köszi a válaszokat!
Használtban néztem egyet, azért érdeklődtem a konkrét típus után.
Sajnos a zsebem mélysége nagyon behatárolt. Ráadásul tegnap úgy alakultak a dolgaim, hogy lehet egyelőre jegelnem kell a projektet. -
-
Nand_i
tag
X2300zal hajtottam az előd Victa II 701et egy kis ideig. Alapvetően nem szóltak rosszul, kivitelezésben én nem láttam hibát, de a bejáratlan Zensor-7 azért jobban szól. Null kilóméteresen is részletgazdagabbak voltak, de így, hogy kezdenek beérni a mélyek is már jelentős a különbség. Tudom, nem teljesen egy kategória a kettő.
-
embe
nagyúr
válasz
carpediem007 #133669 üzenetére
Ez jó.
Norbi 72: Valóban itt van egy adat. De a gyári oldalon nem találtam.
-
embe
nagyúr
válasz
carpediem007 #133666 üzenetére
Köszi hogy megosztottad a tapasztalatod!
És annyira jó minőségű a kidolgozása ( persze tekintettel az ár kategóriára ) mint ahogy a tesztekben dicsérték?
Érdekes...súlyra vonatkozó adatot még a gyári oldalon sem találok. -
arcitec
addikt
válasz
Norberto666 #133657 üzenetére
Az szerintem is tökéletes ahhoz oda, de még máshoz is , újabb akár jobb cucchoz is.Ismerem volt illetve van olyan kábelem. Inkább egy újabb erőlködőre költenék a helyedben ... Vagy bármi másra 4,5eft per méter áron ...
-
blakey
titán
válasz
Norberto666 #133661 üzenetére
A következőt tudom írni, menj be a Kácsába és "beszélgess" velük, hátha odaadják kipróbálásra és akkor a saját rendszeredbe tudnád kipróbálni.
-
blakey
titán
válasz
Norberto666 #133659 üzenetére
Szerintem semmi gond nincs azokkal a kábelekkel. Nekem 1034-eseim vannak és egyelőre eszembe sem jut, hogy lecseréljem, bár egyszer biztos eljön annak is az ideje.
-
válasz
Norberto666 #133657 üzenetére
Mi a problémád a jelenlegi kábeleddel?
-
Norberto666
tag
Üdvözlök mindenkit!
Kábel vásárlás előtt állok és a véleményeteket szeretném kérni!
Milyen kábelt ajánlotok ehhez a rendszerhez?Yamaha RX-V1500
front : B&W DM604 S3
center : B&W LCR 600S3
háttér : B&W DM602 S3
sub : Yamaha YST-SW315Jelenleg NEOTECH KS1032M-mel van használva ,de valami jobbat szeretnék olyat ami ehhez a rendszerhez való 4500ft/m körüli árban.
Előre is köszönöm a segítségetekek. -
dota1
aktív tag
válasz
dunkel #133652 üzenetére
Persze, volt is korábban többféle zárt/refis. A szobám eléggé nyeli a mélyeket mivel könnyűszerkezetes tetőtér 25cm knauf mpn sűrű kőzetgyapot szigeteléssel a legtöbb oldalról. Fapaci mérése szerint nincsenek állóhullámaim a mély átvitel jó, a szerkezet kialakítás, és vastag padloszőnyeg miatt. Viszont ami eddíg tégla szobában elég volt, itt már nagyon kevés. Erről szerintem Szepi is sokat tudna mesélni, neki is könnyűszerkezetes mozija van. A lényeg az , hogy két nagy zárt svs-re nem volt pénzem de a jamo-k ennek ellenére tényleg nagyon beváltak.(legalábbis nekem, a mostani helyükön) Az arcam nagyon jól kezeli őket. A marantz kissé megnyújtotta a mély lecsengéseket, a sony1070 meg egyszerűen le sem ment elég mélyre és nagyon loudnesses volt...
-
dota1
aktív tag
válasz
dunkel #133643 üzenetére
Köszi Srácok. Valszeg maradok majd arcam avr vonalon egyenlőre. Egy emo xmc duo nekem árban már nagyon sok lenne. A két refis jamo-ról sokan le akartak beszélni, de az én szobámban/rendszeremben nagyon pozitív csalódást hozott és mellesleg viccesen olcsón jutottam hozzá.
-
spiky03
veterán
válasz
dota1 #133642 üzenetére
6009-em van, de nekem nincs bajom vele, én szeretem. Szerintem jó és teres mozit csinál.
Persze majd lehet egyszer 1-2 év múlva lecserélem egy pl Nekem 7010-re, már csak az Atmos miatt is, mert távlati tervem egy olyan szoba kialakítása, ha lesz majd házunk.De ez nem holnap lesz sajnos.
Jah meg én szerencsére nem vagyok egy nagy vájtfül. -
arcitec
addikt
válasz
Vicarious1 #133641 üzenetére
Megvetted már SR7010-et? Kíváncsi lennék! Marantz-ot (nagyot) még nem halottam. Belépőt igen Onkyo vs Marantz de ott csak annyi volt a különbség , hogy a Marantz jóval halkabban szólt, jóval feljebb kellett tekerni. Ellenben házimozi stúdióban halottam Marantz(Nagy vas) végfokokat , nekem hasonlóan szólt (tónus , hangszin stb) mint otthon az RZ900. Dorian: Brutális sub próbáló mélyek vannak a Vaksötét-ben. Rezgő mélyek, ilyet még nem is hallottam Norbi_72 ezt le kell nyomnod.Sőt a frontok is olyan hangot adtak közben, hogy a végén mindent körbenéztem, hogy egyben van-e. A film is jó, izgalmas. - Jó hogy az intrót nem néztem meg, ott azért elárulnak egy két dologot,- jobb a meglepetés ereje
-
dunkel
őstag
-
dota1
aktív tag
Hát srácok a héten volt nálam két belépő/ közép mozivas mert izgatnak a hd hangok.
Egy marantz 6009 és egy sony dn1070. Részletesebb beszamolot írok később, de ha ezek most 200-250k-érnek akkor a jelenlegi régi arcam300-am 3x ennyit. Bizonyára tulzó lehet amit írok, de úgy gondolom, hogy elég mélyen a zsebembe kell nyúlni ha HD hangokkal ugyanezt a hangtisztaságot, nagymozis teret szeretném hozni. Asszem gyüjtögetek az avr450-re. Az emo umc200, egy upa 5 végfokkal előrelépés lehet? Focal Aria 906 polcok, cc900 center és két jamo j110 ből ál majd a végleges rendszer, 30 nm-es moziszoba... -
dota1
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #133633 üzenetére
Oks, Köszi. Úgy lesz.
-
Joshi
titán
válasz
carpediem007 #133634 üzenetére
Drakula biztosan megharapná.
-
dota1
aktív tag
Gondoltam bedobom hátha valakit érdekel: Link
Egészen jó akciók vannak, asszem rendelek egy aria szettet mostmár
Ez a center pl. nagyon jó áron van: Aria CC 900 -
xtremetuning
addikt
-
ottofon
csendes tag
Egyes hangdobozoknak és subwoofereknek is gumi "lábuk" van. Ez esetekben is érdemes pl gránit lapra helyezni őket? Netán cseréljem le ezeket a gumi talpakat acél tüskékre? (KEF PSW2000)
-
Pazolini
senior tag
válasz
#54715584 #133624 üzenetére
A moziszoba alakja miatt így (!) tudott beiktatni egy Wide párost (Maestro), ami idővel kikerült a rendszerből, de addig fennségesen szólt együtt a frontokkal (Utopia), mint írja. Ahogy hevenyészve olvasom, sztereózott velük, vagyis ugyanazt hallotta a kanapé előtt, mint sétálgatva a frontok előterében, ahol azért nagyobb teret, színpadot csináltak neki a frontok. Ha jól értem.
-
Joshi
titán
válasz
rottenbull #133625 üzenetére
Ekkora összeget nem is azért ad ki az ember mert hú de milyen jó a hangzás, hanem azért mert megteheti a delikvens. Szerintem itt már aránytalanul drágább a termék annál, mint amennyivel többet tud nyújtani.
-
törölt tag
válasz
Nemir Ombe #133600 üzenetére
Szerintem ez baromi csúnya. Ráadásul aránytalanul kicsinek tűnik a vászon. Világosban ez így nagyon nem tetszik. Azt a 2 oldalsó hangfalat a kanapék előtt nem tudtam értelmezni.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #133619 üzenetére
Jogos észrevétel
-
Joshi
titán
válasz
rottenbull #133621 üzenetére
Végülis akinek van pénze egy IMAX teremre az akár forgathat magának egy filmet is. Még jó hogy van ilyen legalább nem unatkoznak a milliárdos embertársaink.
-
rottenbull
őstag
válasz
Joshi #133620 üzenetére
Ezt az oldalukrol idezem :
Movies and Beyond
The complete entertainment solutionThe IMAX Private Theatre™ experience goes beyond movies to encompass 360° entertainment functions. From live sports to video games, music concerts and karaoke, Blu-ray™, cable and satellite broadcasts — all are supercharged with an aim to provide the best in-home entertainment experience that redefines one’s luxurious lifestyle at home.
Van nekik kulon mozifilm berles szolgaltatasuk, 500 dodo egy premier film, de mint irjak, itt nem all meg az elet
-
Joshi
titán
válasz
rottenbull #133618 üzenetére
Van IMAX-es anyag ami nézhető egy ilyen otthoni megoldáson?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs #133617 üzenetére
Egyszer élünk, nem .... !?
(szerintem, ha megveszed egy "jobb" HDMI-t simán "belealkudhatsz" az árába ....
)
-
rottenbull
őstag
válasz
Lacielvtárs #133612 üzenetére
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #133610 üzenetére
Vajon azon a rendszeren a HDMI kábel javítana barmilyen audió vizuális élményt?
Szerk. : jah, az alsó, 60 ezer ojroo...
18 mikulas plusz az apró -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs #133612 üzenetére
Az alsót hallgattuk .... annak már egész jó hangja volt .... szerintem az alá ne is menj ....
Gabesz26:
Mint írtam is, én sem értettem, hogy mi-miért és hogyan, de ha így "jó a hangja, akkor miért ne ....
xtremetuning:
Semmi nem lehet tökéletes ....
-
xtremetuning
addikt
válasz
Nemir Ombe #133595 üzenetére
Fasza a fehér oldalú focal.....jót tesz a kontrasztnak.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Az elektronika, elhelyezés azért hagy kívánni valót maga után, a dobozok viszont
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
& rottenbull: az igen, nem semmi összegek.
mondjuk ha megtehetném én is építenék magamnak egy ELAC házimozi szobát
és ez vagy ilyesmi lenne a frontokvagy ilyen:
-
rottenbull
őstag
válasz
Lacielvtárs #133609 üzenetére
Olyan 200-250 ezer dollarra saccolnam. Annyiert beszerelik neki az Imax Prestige rendszert, mindenestol.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs #133609 üzenetére
Inkább 2-3 "átlagos" ház ára ....
.... a jó hang mindent megér ....
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #133608 üzenetére
Gondolom amit a képen látunk egy családi ház ára
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs #133606 üzenetére
Igen, csak szerepel a szövegben 11.6 és 11.4 is .... nekem kicsit érdekes, de legalább jó drága ....
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #133605 üzenetére
En is erre gondoltam es meg akartam kérdezni hogy nem jól értelmezem a hangfal elrendezést...
Majd töröltem, mert ez a haladó topik es nem mertem itt hagyni a kérdésem
De akkor az a képen a 11.4es rendszer. -
claire78
senior tag
válasz
Nemir Ombe #133600 üzenetére
Atyaisten mennyi távirányító. Na az elég hitech-nek néz ki!
-
ilovedigweed
senior tag
Én ugyan ezzel az erősítővel 4db Eltax Shine 8 hangfalat hajtok, Eltax Centerrel és sw 10 subbal. Tudom az Eltax nem ajánlott márka, erre volt pénzem, elégedett vagyok vele...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ThinkPad T495 Ryzen 3 PRO 3300U 16GB 1000GB 1 év garancia (akksi hibás)
- Apple iPhone 15 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / 98% akku
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3109
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X380 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest