Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csehlala
csendes tag
Mikor lesz róla teszt?
-
Parallaxis
addikt
Ha Garmin partnertől vagy egyenest a Garmintól ( itthon navigate ) veszed az órát akkor nemzetközi garancia vonatkozik a termékre.
Ez sajna nem így van.
Én konkrétan rákérdeztem a hazai képviseletnél (Navigate) és azt a választ kaptam, hogy garanciális ügyben Ők csak akkor tudnak eljárni, ha tőlük, vagy velük kapcsolatban álló partnertől vettem az órát. Külföldi vásárlás esetén vissza kell juttatnom a vásárlás helyére.
Egyébként Garmin fórumban olvastam, hogy ez külföldön is pont ugyanígy van. Csak oda szól a gari, amelyik országban vásároltad. A Garmin nemzetközi garanciát nem ismer el. -
Parallaxis
addikt
A Fenix 8 valóban iszonyú macerásan került piacra.
Ez azóta sem változott.
Pl. múlt héten kaptam egy e-mailt, amiről megjött az értesítés az órára. Töröltem az értesítést, mire csodás kék háromszög.. reboot...
A Connectből szépen törölte a teljes napomat... Az órán látszik, a Connectben mintha nem is viseltem volna órát aznap. Naná, hogy minden metrikát szépen átállított arra, hogy aznap nem történt semmi.
Mindezt a legfrissebb firmware mellett.
(Ez az értesítés törlésre történő random reboot már vagy fél éve megvan, eddig nem sikerült javítani, pedig ez alatt az idő alatt két Fenix 8 és egy Enduro 3 megfordult a kezemen és mindegyiknél előjött, szóval nem adott óra hibája, hanem rendszerhiba.) -
laci1892
őstag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Ha Garmin partnertől vagy egyenest a Garmintól ( itthon navigate ) veszed az órát akkor nemzetközi garancia vonatkozik a termékre. Nekem az instinct 2x -et Olaszországban cserélték újra, személyes panasz bejelentés után..

** Mondjuk ez akkor volt, szóval a tévedés jogát fenntartom
-
xhege
veterán
válasz
Parallaxis
üzenetére
A Fenix 8 valóban iszonyú macerásan került piacra. Ahogy írtam nálam is sok fals mérés és adat van, de meglepő módon a családban (fiam és feleségem használ még Garmint) a többieknél ezek nem igazán jelentkeznek. Azt szoktam mondani, hogy úgy tűnik nem vagyok Garmin kompatibilis.
-
xhege
veterán
Az ügyfél és probléma kezelés maximálisan elismerésre méltó a Garminnál Magyarországon az biztos.
Nekem a sok hibás mérés miatt ingott meg a bizalmam bennük. Könnyen lehet, hogy így visszatérek én is az Ultrához csak Apple vonalon. A kínai márkákkal vannak fenntartásaim (ez az én egyéni szociális problémám
), de figyelem pl az Amazfit hogyan fejlődik és az elég meggyőző. -
Parallaxis
addikt
Viszont legalább megbízhatóan működik.
No ez az ami maximálisan nem igaz.
Rengeteg órát és gyártót kipróbáltam már, de a Garminnál találkoztam egyedül gyakori fagyással, adatvesztéssel és rendszeres hibákkal. A Fenix 8 kiadáskor olyan állapotban volt amit más gyártó még alfa állapotnak sem nevezett volna, nemhogy piackész terméknek. De a régebbi óráinál is rendszeresek a problémák.Nekem a valósághoz közelebb mutató értékeket mutatott annó mint a made ín China amazfit
Én használtam párhuzamosan a Fenix 8-at és egy Balance-ot és az utóbb jóval pontosabban lekövette a pulzusváltozásokat, észlelte magától a szundítást, pontosan rögzítette az alvást, képes volt felismerni egy tevékenységet és magától elindítani a rögzítést (ezt a fél milliós Fenix 8 nem tudja, pedig a jóval olcsóbb Venuk igen), nem kóválygott el a track összevissza kirándulás közben és közel egy év használat alatt soha nem fagyott le, soha nem törlődött komplett napnyi rögzített adat, soha nem indult újra tevékenységrögzítés közben. Fényévekkel stabilabb és gyorsabb működésű eszköz volt.
nem tudom hogy vagy vele, de a magam részéről egy Hochschwab / alaptábor túrához nem egy kinte kunta xiaomi cuccot vinnék magammal.
Lassan egy éve használok Garmin órákat is (Fenix-ek, Epix-ek, Enduro 3, Venuk) és mostanra ott tartok, hogy lényegében bármi mást szívesebben választanék, mint Garmint.
Én is bedőltem a marketinghablatynak és teljesen erre a platformra tértem át (óra /az egész családnak/, mérleg, vérnyomásmérő, pulzuspánt) és ez tart csak itt, meg az, hogy a többi platformon nincs közösségi lehetőség (a családdal versenyek). A Samsungnál mondjuk van, de azok az órák a rövid üzemidő miatt kiesnek nálam.
--
Nekem eddig az Amazfitnél a zseblámpa, body battery, alkalmazáson belül tervezhető útvonal és a közösségi funkciók hiányoztak. Az utóbbi kivételével minden bekerül az új eszközökbe. Szóval a Garmin jó eséllyek legalább 4 felhasználót el fog veszíteni a közeli jövőben.
--
éles helyzetben nem biztos hogy szeretnék pöcsölni azzal hogy épp jól működik vagy sem.
No ez az, pont ezért fogok megválni a Garmintól, mert jó párszor már cserben hagyott és már tele vele púpom.. és mielőtt elkezdenéd, hogy biztos nálam van a probléma... tele vannak a Garminos fórumok panaszokkal, kérésekkel és problémázó felhasználókkal és nagyjából tojik a fejükre a gyártó.
A kedvencem egyébként a garanciához való hozzáállásuk.
Ha gond van az órával, vidd oda szervizelni, ahol vetted...
Egy kalandórát, aminek az a lényege, hogy elmész vele a világ végére, csak ott tudod javíttatni, ahol vásároltad..
Pl. egy ausztriában vásárolt órára nincs itthon garanica! Röhej!!! -
laci1892
őstag
Őszinte leszek, T Rex 2 után már több amazfitet a rossz tapasztalataimból kiindulva nem nagyon próbálgattam
Azóta meg, családbővülés... idő miatt nem mászok így annyira nincs is tapasztalatom az, azt követő generációkkal
Simán lehet hogy jobbak lettek azóta.
Ezt aláírom.
Egyébként azt látom gyártótól függetlenül, hogy mindegyik gyártó kivétel nélkül a speciális funkciót értékesítési piacra küldi. A Huawei -nek ott a health+ A fitbit / pixel-nek is van prémium szolgáltatása.
Hamarosan szerintem a xiaomi -nál is képbe fog jönni. ( Vagy már van? )A Garminnál azért az ügyfél kezelés sem rossz különben. Nekem volt egy pici illesztési problémám először az instinct 2x -el. Visszavittem navi gatehez és azonnal kérdés nélkül adtak egy újat.
Próbáld meg ezt a xiaominál
Persze mondom... Azóta egyébként lehet jobbak lettek. Lehet egyszer teszek velük egy próbát. Egyenlore a Galaxy watch ultra marad
-
xhege
veterán
A T Rex 2 esetén még lehet, hogy megállja a helyét, amit írtál. Azonban az Amazfit mostanában nagyokat lépett előre. Jelenleg méréspontosságban eléri, sőt inkább meghaladja a Garmint, mondom ezt Epix Pro tulajként. Nekem elég sok fura mérési anomáliát produkál a Garmin és nem csak az Epix esetén, mert előtte volt Forerunner 965 meg Venu is. Egyébként ez az óra valóban inkább a Fenix kihívója lesz már csak az anyaghasználat miatt is. A Garmin esetén a szoftveres háttér az, ami nagyon jó, bár ha szépen ott is lassan majd átcsúszik minden előfizus verzióba, az már kevésbé lesz vonzó...
-
laci1892
őstag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Nézd..a Garmin eléggé túlárazott mostanában, ez probléma .... Viszont legalább megbízhatóan működik. a mérései adatok meg.. Nekem a valósághoz közelebb mutató értékeket mutatott annó mint a made ín China amazfit
( Ensport-ban volt rajtam pár éve egy instinct 2x tehát volt mihez összehasonlítani) mindent összevetve azonban ez az árazás már erősen a valódi sportórák területe. és nem tudom hogy vagy vele, de a magam részéről egy Hochschwab / alaptábor túrához nem egy kinte kunta xiaomi cuccot vinnék magammal.Mondom ezt saját tapasztalatból, ugyanis Samsung / Garmin előtt volt egy T Rex 2 -m. Alphubel mászásnál sikeresen megadta magát. pár hónapos kora ellenére. (Hiába volt feltöltve, egyszer csak kikapcsolt és viszlát... ) Nemes egyszerűséggel fent hagytam a hegyen mérgemben. Lehet átlag kocafitnesshez jól működik, de éles helyzetben nem biztos hogy szeretnék pöcsölni azzal hogy épp jól működik vagy sem.
-
Parallaxis
addikt
Igazából ennyi pénzért bruttó nem éri meg. Egy instinct 3 a mérési adatok tekintetében lényegesen konzisztensebb, megbízhatóbb....
Ezek a Fenix 8-nak az ellenfelei, az Instinct 3 tudásán messze túlmutatnak.
(A Garmin mérési pontosságát (pulzus, alvás, gps) meg hagyjuk már, jó, ha középmezőnyben vannak a többi órához képest.) -
Speedy007
addikt
Én T-Rex 1-t használok a mai napig bár kissé már kehes nehezen akar működni a bal alsó gomb rajta de tökéletesen teszi a dolgát pedig kapja az ívet rendesen meg butácska az ékezetes karakter kezelése de ennek ellenére meg vagyok elégedve vele. Kereresem az utódját ami ugyan ennyire masszív de az utódja szerintem irreálisan drága használtan a 3-s meg végképp. Mást meg nem ismerek ezen a márkán kívül amit nem kell pátyolgatni és legalább 2 hetet elmegy egy töltéssel állandó BT kapcsolattal és aktivitási méréssel.
-
laci1892
őstag
Igazából ennyi pénzért bruttó nem éri meg. Egy instinct 3 a mérési adatok tekintetében lényegesen konzisztensebb, megbízhatóbb.... és a solar 50mm erősen nagyobb üzemidővel operál.
Arról meg már nem.is beszélek, hogy az ügyfélkezelés a navi-gate-nél lényegesen jobb. Főleg a garanciális ügyintézés kapcsán.
Mondom ezt teljesen objektíven. Megvannak annak is a hátrányai. Ezért használok éppen galaxy watch ultrát. -
Speedy007
addikt
Bízom benne hogy ez legalább segít kicsit lejebb nyomni a sima árát mert még használtan is kb. új áron mennek. T-Rex 2-t meg sehol sem lehet kapni már de ha van az is használtan szinte új áron keresnek új gazdát
-
joey04
titán
zafír kristály üdvös
-
Garada
őstag
Egyre masszívabb árakkal dolgozik mostanság az Amazfit, nem feltétlen a javára hosszú távon.
-
laci1892
őstag
Garmin instinct kihívó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A05s OEM LCD kijelző érintővel Fekete kerettel
- Apple Airtag 1 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Gyári Apple Garancia
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- Bonola 3 az 1-ben töltőállomás több Apple eszközhöz! Új!
- Nokia DT-900 vezetéknélküli töltő
- iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4328, 100% AKKSI
- Új HP 15 Victus FHD IPS 144Hz i5-13420H 4.6Ghz 16GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX 3050 6GB Win11 Garancia
- GAMER PC! Intel Ultra 7 265 / RTX 5070 / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 750w Gold!
- Lenovo T14 Thinkpad G3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), de figyelem pl az Amazfit hogyan fejlődik és az elég meggyőző.