- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
-
arcitec
addikt
válasz
ottofon #134675 üzenetére
Ezért kell meghallgatni,megfontolni(nem csak érdeklődni) és akkor az új is lehet megelégedéssel hosszútávra.-Hangsúlyozom hosszútávra, aki sűrűn cserélget annak nem-. Nézzed meg itt a "profik többsége" sem használtat vesz, hanem "jól árasítva újat". Nem feltétlen kell listaáron vásárolni, csak oda kell figyelni. Jó lehet a használt is nyilván, ha becsületes eladót fogsz ki(Vagy hibátlant).De ha nem, volt itt is már aki panaszkodott mert ... Szóval kinek mi ... Lehet választani ...
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
ottofon #133909 üzenetére
"egy subwoofernek mindegy hogy 3 cm-re egy merev kőlap van vagy egy hangelnyelő vastag szőnyeg"
Pedig hidd el, hogy egy "subwoofernek" teljesen mindegy, hogy mi van alatta, az ugyanúgy fog szólni .... max Te fogsz mást hallani ....
(mellesleg azt sem tudni, hogy milyen sub-ról van is pontosan szó, milyen AVR hajtja, milyen kábellel van összekötve, mekkora helyen használod, hol van elhelyezve, stb. és egy olyan darabról van szó, amivel bármit is teszel az felesleges, mert jobb úgysem lesz a hang vagy egy "jobb" darab, amivel esetleg érdemes kísérletezni...
)
-
rottenbull
őstag
válasz
ottofon #133909 üzenetére
En nem tartom a szonyeget problemanak.
Amennyire en latom a granit akkor johetne szoba, ha a vibraciot, amit a padlozat ad, szeretned eliminalni.
Viszont ebben az esetben meg nem eleg a granit lap a velemenyem szerint, hanem kellene egy jo 2-3 negyzetmeteres, vastag es nehez blokk, egy lap siman csak atadja a vibraciot.
Amikor a jobb hazimozi termeket akusztikailag elnyelo, szigetelo padlozattal es fal panelokkal latjak el jo penzert, hogy megfeleloen szoljon, akkor ez a granitos megoldas pont szellel szemben pisilesnek tunik akusztikailag. Persze en nem vagyok profi, csak ez a velemenyem.
Ez a drotozas meg nem tunik tul elegans riposztnak, hogy oszinte legyek. -
-
-KP-
addikt
válasz
ottofon #133210 üzenetére
Ha klasszikus zenére keresel hangfalat és 60 ezer körüli a keret keress használt Rega hangfalakat szvsz. Kb. 55-60 körül mennek, ez a hangfal direkt ilyen zenékre lett tervezve. Ezeknél jobbat aligha találsz ebben az ársávban. Esetleg Zsoltaudio Standart, vagy valamilyen Royd. Viszont ezekhez nem fogsz találni velük megegyező hangszóróval készült hátteret, vagy centert. El kell dönteni, hegedű, vagy mozi, kettő együtt olcsón nehézkes
Ha nem találod az összhangot, amit szeretnél ne csodálkozz. Különböző hangfalakkal nem lesz egyszerű (vagy lehetetlen) szinergikus mozihangot létrehozni. Mondjuk nálam sem egyformák a hangfalak, de nem vészes a dolog.
-
BBéci
legenda
válasz
ottofon #133196 üzenetére
Már a 120 centis magasság is ritka, az egy hatalmas méret, a 150 pedig egyenesen kivételes és nem ezen múlik a komolyság. Akkor sem, ha idézőjelbe teszed. Az sem igaz, hogy szinte mindig a magassugárzó van legfelül, akad bőven ellenpélda, főként az 1,1 méternél magasabbak között. Ha a hangdobozaid magassága 90 cm, és a magassugárzója 65-ön van, akkor alighanem az is közéjük tartozik.
De mindezektől függetlenül nem javaslom a hangdobozok megemelését, mert a hangjuknak nem tenne jót. Hacsak nem speciális és ezért jó drága állványokat veszel alájuk. Inkább az ülőalkalmatosságodat cseréld alacsonyabbra. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
ottofon #133075 üzenetére
Ez igy van...
Nem hülyén néz ki, hanem iszonyat zavaró es kellemetlen...
Persze ez az én értékíteletem szerinti vélemény es lehet téged nem is fog zavarni, mint ahogy engem sem zavart évekig...
De tény hogy ezt neked kell eldonteni. De ajánlani itt nem valószínű hogy érdemben tudnánk, szerintem.
Max a másik örök szabály, meghallgatod, ha van rá mód, es az alapján döntesz... -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
ottofon #133071 üzenetére
hát a center addig mindegy amíg be nem kapcsolod hogy szóljon...
tehát sztereó zenénél tényleg mindegy milyen centered van
viszont én magam is azt mondom amit BBéci, kell az egység!
egész addig nem hittem az egységben amíg meg nem vettem az ELAC- frontjaim, majd egy héten belül, pénzt, időt, energiát nem kímélve a föld alól is beszereztem egy "azonos" centert az ELAC-okhoz, akkora volt a kirívó hangbéli különbség, hogy nem bírtam elviselni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest