Hirdetés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyka 2
tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Hál isten valaki kapizsgálja mire szeretnék rávilágítani. Jó magam sokat vackolok a méréssel, ezért ki merem jelenteni, h más eredmény születik Atmos szempontjából pl. csak attól, h milyen közel van a háttámlához a mikrofon. Pedig a fülmagasság ok, és akkor még nem tértem ki rá, h a magassággal is lehet játszadozni szépen. Én sosem hiszem el, h első bemérésre a legjobb hangot kaptam, nagyon sok verziót ki szoktam próbálni. 3-6-8 ponton mérés, és mind, mind más végeredményt ad. Persze én elég beteg vagyok.
-
Tonyka 2
tag
válasz
arcitec
üzenetére
Elmondanád mid van? A teszt anyagok amik ki vannak hegyezve a felsőkre persze, h fülbetűnően jól szólnak. A DS, vagy a Neural:X mivel a hátsókból meg egyebekből keveri fel, jóval többet megy, mint a célzott Atmos. Éppen ezért kerülnek fel olyan dolgok is amik nem feltétlen fentre valók. Ettől függetlenül kb. 90%-ban jól dolgozik. Vegyük a Feledés touchdown jelenetét. Normál DTSHD, de szépen besegítenek a felsők, így a stadionnyi ember szépen falként körbe vesz, egészen magasan tapsolnak, fütyülnek, zajonganak. Mivel ugye a stadion igen magas lenne, már ha meglenne a filmben.
-
arcitec
addikt
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Ezt hogy érted? Be lett mérve az enyém is, már amit az erősítő tud. Az Atmos ( normális) film rendesen megy is. A demo szintén. Lehet itt mindenki egyre gondol, csak mást mond?

-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Tonyka 2
üzenetére
"én a bemérő rendszerre gondolok ha használod"
Atmos-hoz és DTS X-hez kötelező a (normális) bemérés, különben nem tudja kiszámolni a hangobjektumok helyét .... mikor nincs (rendesen) bemérve a "cucc", akkor szokta megjegyezni a "hallgatóság", hogy jó -jó, de semmi extra ....

-
arcitec
addikt
válasz
Tonyka 2
üzenetére
Nem erre gondoltam, de szerintem itt nem az volt a kérdés - korábban sem - hogy szinkronban legyen a "plafon", hanem hogy egyáltalán hallani-e, illetve mennyire hallani .Ahhoz meg nem kell dB mérő sőt -....Max sub.hoz , de azt is be lehet állítani dB mérő nélkül is alulról felfelé. Nyilván nem tökéletes, de ismétlem nem ez a kérdés felvetés, alapvetően...
Bobolit, szerintem jól látod...
A Neural szerintem sem üt akkorát sőt még DTS:X -et sem hallottam úgy mint egy rendes Atmost. Egyszerűen egy normális DTS X -et sem halottam sőt demo sincs igazán jó. 0 . Ha ami van és az a DTS X , akkor nagyon beleolvad a térbe, de még azt sem hallottam eleget ahhoz hogy tuti legyen a véleményem... -
Bobolit
aktív tag
válasz
Tonyka 2
üzenetére
Hát, nem tudom. Egy mérést szoktam csinálni a fő hallgatói pozícióban, aztán még általában egy picit adok a magasakra, hogy fülre egy szintre kerüljön a többivel.
Azért gondolom jónak a beállításokat, mert az Atmos demók brutálisak, főleg a pattogó golyó, az valami zseniális. -
Tonyka 2
tag
válasz
arcitec
üzenetére
Mid van tulajdonképpen, én a bemérő rendszerre gondolok ha használod. Fülre amúgy sem elég, jókorákat lehet tévedni. Egy telefonos hangnyomásmérő applikáció ajánlott erősen. Ugyan nem pontos, de egyformán pontatlan. A csatornák hangerejét szuperül be lehet vele lőni.
-
Squirrel
őstag
válasz
liszi70
üzenetére
Kábelt elfelejtettem hazahozni. Tegnap este tettem egy próbát, bekapcsoltam változatlanul a rendszert, akkor éppen működött minden, nem volt képhiba. Megörültem, hogy valami kósza gondolat bezavart a rendszerbe és minden jó ismét. Ma munkából hazajöttem, kábelt otthagytam, ekkor az ARC (HDMI2) bemeneten ismét a tegnapi, majd 2. próbálkozásra teljes vörös kép fekete csíkokkal fogadott. Káromkodtam egyet, készülékeket kikapcsoltam, kihúztam a konnektorból, akkor rendes fekete kép volt ezen a HDMI bemeneten. Ha erősítőt bedugtam, stand-by-ban megint képhiba. Minden kikapcs-kihúz, HDMI-t tv-n átraktam egy másik bemenetbe, itt (lekopogom) megint jó a kép. Ebből egyelőre azt szűrtem le, hogy a hiba valószínű nem a vadiúj erősítő vagy bluray kimenetében van, hanem valószínű a tv-ben szállt el valami a vezérlőpanel hdmi2 bemeneténél. Gondolom a kábel is jó lehet, ha a másik bemenetnél (egyelőre) nem produkált hibát. Holnap azért próbálom nem elfelejteni a HDMI kábelt hazahozni és akkor azzal kipróbálom ismét a hibásnak vélt bemenetet. Ha mégis a tv-nél van a gond, akkor ott mi a fenétől pusztulhatott el a hdmi2 (arc) bemenet???
-
arcitec
addikt
-
Tonyka 2
tag
válasz
Bobolit
üzenetére
Nem hinném, inkább a vasat kéne állítgatni. Nagyon figyelni kell, hogyan mér az ember. Tudtam olyan mérést eszközölni ahol szinte teljesen elveszett a felsők hangzása. Tényleg csak nagyon direkt jeleneteknél volt hallható. Addig kell csiszolgatni, ameddig nem lesz frankó.
-
kenand
veterán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Elég nagy helyiség lesz, elférne a 7, de valószínűleg megelégszem 5.1-gyel. -
kabar
senior tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Nem akarok beleugatni, de ha már másik helyiségbe tenném, az biztos, hogy nem a konyha lenne. Szerintem az majdnem rosszabb mint a fürdő. Nem elég, hogy párás, még zsíros párás is, ami a hűtőlevegőnél elég komoly lerakódásokhoz vezethet. Haveromnál spájzba raktuk. Jól elvolt a konzervek és a kolbászok felett a hűvösben. Bár a tiéd lehet, hogy megemelné a hőmérsékletet vagy 10-15 fokkal...
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
kenand
üzenetére
Mekkora a moziszoba?
Az is jelentősen befolyásolja hogy indokolt e a 7.1.
Nalam is be van kötve a 7.1,de mint írod is ritka a 7.1 forrás, igy javarészt en is 5.1ben hallgatom, független a 7.1 től.
Persze van olyan film ami 7.1 es brutál jól szól.
Épp tegnap néztem a holnap határa c. filmet, no ott bitang jó volt a 7.1.
A 'sima' 5.1 - 7.1re történő hangképzés nekem nem minden esetben nyeri el a tetszesem.
Itt olvastam szamtalanszor hogy inkább egy jobb 5.1 mint valamilyen 7.1...
Ezzel egyet értek. Az 5.1 jobb ha gyárilag 5.1 hamg van.
A gyari 7.1 ritkább viszont korrekt teret tud adni.
Ez mind az én személyes véleményem. -
kenand
veterán
Régi erősítőim vannak többek között Onkyo TX-SR 606, ami 7.1-es és Dolby trueHD-t DTS Master audiot is támogat. Érdemes 7.1-es hangfal kiépítést készíteni hozzá? Vagy maradjak 5.1-nél.... Átnéztem a készleten lévő DB lemezeimet, HD formátumú hang is max 5.1 van rajtuk. (talán a Star Wars 6.1)....Persze előfordulhat később 7.1 is...
-
arcitec
addikt
válasz
BBéci
üzenetére
Köszönve mindkettőtöknek , ezért jó a fórum, olyat tudtam meg amit eleddig nem, (lehet nem csak én) , érdekes a Dolby Surround funkció az új Atmos képes avr-ekbe nem nagyon van publikálva mint a DTS Neural. Egyébként is lehet nem szerencsés az elnevezése és engem spciel megtévesztett maga a formátum és a funkció, egy néven. Jól értem? [link]Köszönve ...
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
arcitec
üzenetére
A Dolby-nál a Dolby Surround a DTS Neural X megfelelője .... lényegében a régi "ál surround" formátumokat váltották ki velük, ha megnézed az új AVR-ekben nincs Dolby PL, PLz, PLx vagy DTS Neo 6 .... az, hogy melyikből kapsz jobb hangot "végeredménynek", az meg függ a forrás és a keverés minőségétől .... hallottam már DTS-ben is rosszat, de Dolby-ban is jót, ill. fordítva ....

-
arcitec
addikt
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
No, köszi ezt nem tudtam és persze ki kell próbálni. A cikk tapasztalatot ír, ami szerint jó.. DE ...
Azt megjegyezném a Dolby Sorround nem egy pl DTS 5.1 stb .. bár az is igaz a PCM ből is kreál a NEURAL:X, de kétségem van a minőség terén pl egy DTS 5.1-hez képest. A Dolby "ál" Atmos az "csak" a Dolby Surround ból jöhet ki ... De mindenképp köszi az észrevételt ... Herr Prof.. -
arcitec
addikt
válasz
Bobolit
üzenetére
A "plafon" sugárzók, Dolby esetén csak Atmos hangsávos filmeknél szólhatnak. A DTS(min) hangsáv esetén , ha nem DTS:X, akkor a NEURAL:X mód működteti a "plafon" sugárzókat. Sajna Dolby-ra ezen mód nincs meg. Illetve ha a PCM forrásra van állítva, akkor is működik a NEURAL:X. Egyébként meg részben igazuk van azoknak- akik nincsenek oda érte- mert a napokban néztem olyan filmet ami 5.1 -ben ment és olyan teret adott, hogy nézegettem felfelé, hogy a fenébe szólnak, pedig persze, hogy nem. Illetve láttam olyan Atmos filmet , amiben nem volt - számomra - érzékelhető Atmos.Az Atmos jobban tetszene mint DTS:X (mert precíz) de lassan ezek is olyanok lesznek mint a 3D....Valaki kérdezett, itt fentebb, hogy nem talált szinkronos Atmost. Mert nincs(DTS:X sincs). Még jó DD51 sem nagyon van ...
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Csabroncka
üzenetére
Pont ez a terv.....szobából ki, konyhába be egy szekrénybe.
Ahogy néztem minden oldalról minimum 10 cm-s "hézag" lesz a NAS és a szekrény oldalai között.
Mod :
Mivel a szigetelést utólag is fel lehet tenni....ezért előbb meghallgatom , hogy kell e egyáltalán.
1 cm vastag gumiszőnyeget is teszek a polcra, amin a tár fog pihenni. -
-KP-
veterán
válasz
Borisz76
üzenetére
Ha nem lesz a teljes felület hangszigetelve, akkor értelmetlen az egész szvsz. Nekem van pl. Fractal Design hangszigetelt pc házam. Oldalt hangszigetelt, elől és hátul nem. Kb. mint a f*snak egy pofon...
Ha meg a teljes felületet hangszigeteled akkor lőttek a szellőzésnek. Szóval én átgondolnám ezt.
ha mindenképp bele akarsz vágni: phonestar csendlap.
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
Nem egészen HI-Fi-s lesz a kérdésem de még is ide irányítottak...Hangszigetelés lenne a téma.
Adott egy Synology hálózati adattár, amit szeretnék egy nagyobb szekrényben elhelyezni.
Ezt a szekrényt pedig belülről valamilyen hangszigeteléssel látnám el ( Ajtó + oldalak + tető ).
Hátulján is lenne de nem mindenhol a szellőzés miatt.Eredetileg valami szivacsból készült "tojástartó" féleségre gondoltam.
Van hasonló termék ami a céljaimnak megfelelne ?Ötleteket, javaslatokat ( Márka, Linkek , Képek ) előre is köszönöm.
Mod :
Off-ba teszem ,mert nem szorosan a topik témájához tartozik.
-
Squirrel
őstag
válasz
liszi70
üzenetére
Az lesz, csak itthon nincs most rendes hdmi kábel tartalékban. Kicsit bepánikoltam, de ha az erősítő vagy bluray lejátszó kimenetével lenne gond, az stand-by üzemmódban csak nem okozna ilyen képet, ha a tv-t állítom hdmi bemenetre és az eszközöket stand-by-ban hagyom. Remélem a kábel a hibás és nem a tv vezérlőpanelja.
-
gabo01
őstag
válasz
Vicarious1
üzenetére
Ha jól emlékszem 4-6 nap!

-
Vicarious1
aktív tag
Aki rendelt már az Elektrowelt24-től banki előreutalással (nem Pay pal) fizetve, mennyi idő múlva jött meg a termék az utalástól számítva kb.?
-
claire78
senior tag
The shallows - A zátony című filmet néztem..csak DTS hangja van, de baromi jól keveri ki a Neutral-X a felsőket. Olyan mintha a víz a fejünk felett csapna össze. Ajánlom a filmet, főleg akinek van Atmos.

-
gabo01
őstag
válasz
Csabroncka
üzenetére
Köszi! Ha befejezem a stukkózást a plafon meg az oldalfalak között (ez fogja rejteni a kábelek nagy részét) és kész lesz a bútor még jobb lessz az összkép! Lassan felkerül a vászon meg a vetítő is aztán hajrá!
A földig érő függöny megvan de ide tuti kell a bútor meg jópár panel, hogy jól szóljon!
Igen válás van éppen ezért költöztem családi házból panelbe!
-
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Szerintetek mi okozhat ilyen hibát a rendszerben? Eddig tökéletesen működött minden, most át akartam kapcsolni a bluray/mediaplayerre, erre ez a kép fogadott. Először még csak a kép fölső felén volt ez a hiba, utána már a teljes képernyőn.
Kikapcsoltam, áramtalanítottam mindent, megnyomkodtam a hdmi kábeleket, összes a helyén volt, semelyik se volt kilazulva. Tv önmagában működik, ha átteszem HDMI2 bemenetre, ott ez a kép fogad, függetlenül attól, hogy a lejátszó be van-e kapcsolva.
Én arra gyanakszok, esetleg a tv HDMI arc be/kimenete meghalt. Vagy HDMI kábel? De mi a fenétől?
-
dhcodoki
senior tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
35-40cm vastagság 40-50Hz elnyeléséhez? Kicsit kevés lenne az, nem?

Ha ilyen problémák vannak, akkor érdemesebb a szub helyével játszadozni. Legalábbis én azt tenném.
-
ctrlaltdel13
őstag
Remélem a szőnyeg is tüskéken áll.

-
gabo01
őstag
válasz
Festina86
üzenetére
A hifi állvány ahogy Dunkel is írta valóban egy hfiracks klón. Pisti80 csinálta a lapok tömör ragasztott juharból a lábak pedig diófából készültek! Tüskézve minden szinten!
A tv alatti nyilván egy ideiglenes megoldás amíg el nem készül a végleges! A tv megy fel a falra alá a center elé pedig a motoros vászon!

ELACielvtárs: Nagyon jók ezek a hátterek ez sem az a könnyűsúlyú kategória:
Frequenzbereich: 60Hz - 23kHz (+/-3dB) • Impedanz: Mimimum: 3.4Ω
• Abmessungen (HxBxT): 35.2x45x19cm • Gewicht: 12.00kg •
Lautsprecherbestückung: 1x 120mm Sandwich "W" mit 25mm Schwingspule
• 2x 25mm tioxid beschichtete Invers-Hochtonkalotte, 20mm Schwingspule, 2x 56mm Magnet
•Trennfrequenz: 2.500Hz • Empf. Verstärkerleistung: 30 - 150W
-
dunkel
őstag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Focal Electra SR900
(#134346) Festina86
Sztem hifiracks klón. Én is ilyesmit csináltattam. -
-KP-
veterán
Ezek dipól hátterek?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
gabo01
üzenetére
& dunkel:
Milyen hátterek azok? Ha szabad kérdezni...
Nekem is nagyon tetszenek.A tévé ok, en is akkorára gondoltam...
Nem zavaró meg lehetne nagyobb, de en sem gondolom kicsinek, tekintve hogy milyen messziről nézi az ember fia.
Egy ket hete en egtem a tv csere lázban de le tettem róla.
En is igy vagyok vele, meglatjuk mit hoz a jövő
Meg egyszer gratula, nagyon szépséges
-
-KP-
veterán
válasz
claire78
üzenetére
kérlek ne adj a számba olyan szavakat, amit nem mondtam
Nem mondtam ilyet, hogy referenciahang. csupán azt, hogy nagyon le kell halkítsam mert szétrázza a rendszer a szobát. de főleg az üveges részeket. gyanítom nem az Interstellar az egyetlen ilyen film.(#134338) gabo01: megy privi avx-en.
-
gabo01
őstag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
A TV 108 cm képátló! Elférne a gy 55-65"-os is de majd meglátjuk mit hoz a jövő!
Kicsit tartottam tőle, hogy a Focal hátterek mennyire fognak elütni a Sonusok-tól de a tegnapi viszonylag rövid tesztelés alapján nekem megfelel a végeredmény! Lehet a hallásommal van gond vagy a Marantz EQ-ja dolgozik jól?!

-
gabo01
őstag
Próbálom a páromat meggyőzni az üvegajtó lecserélésére de egyelőre nem sok sikerrel!

Tudsz feltenni képet róluk? Nagyon érdekelne a dolog! Majd a mérés után kiderül mekkora a gáz (szerintem nem kicsi)! Tapsolok egyet és vagy 2 másodpercig visszhangzik!
Szőnyeg tuti nem lesz több! Van egy 160x230-as vastag szőnyeg.
Bal oldalon egy 180x230-as erkélyajtó és egy 90x120-as ablak előttük egy vékony díszfüggöny és egy vastag sötétítő is van!
Pityu: azt gondolom sehogy! Azzal együtt kell élni! Már annak is örülnék ha a többi rendben lenne!

ELACielvtárs: Köszi! A hangján még az előbbiekben említett dolgokkal javítani kell de ez eddig a legjobb! A center természetesen ideiglenesen van a földön! Lesz alá egy 160cm széles 50cm mély 40cm magas "tv állvány"! Most meg a súlya és a mérete miatt nem tudom sehova feltenni! Szerény 29kg nettóban!

-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
gabo01
üzenetére
nem baj hogy nekem címezted, mert én szeretem csorgatni a nyálam mások szépséges rendszerén...
gratulálok hozzá
nekem tetszik, szép lett, a hangja is olyan szép mint a látvány?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
tetszenek azok a surround hangfalak is
a center a földön, gondolom ideiglenes megoldás, de nekem tetszek összességében
mekkora tévé az ott?
-
-KP-
veterán
válasz
gabo01
üzenetére
Totál halk hangerőn is rezeg már. Gyakorlatilag az Interstellar elején az űrsiklós résznél éjjeli hangerőre kell vegyem az egészet. De remélem tavasszal kivághatom végül a szekrénysort a szobából. 4darab 60*120-as bass trap van és 8 db 50*140-es elnyelő közepes sűrűségű gyapottal. Nem mondom, hogy neked ennyi kell, de amit még érdemes lenne a padló teljes felületét befedő szőnyeg, és ha van hármas ablak akkor az ablak elé valami vastag és nehéz függöny.
-
robi-k
őstag
Elérhető az új, január 30-ai gyári BDP10xEU-83-1226 firmware-re alapuló OPPO BDP-103(D)/105(D) CFW.
Akinek CFW-s lejátszója van, én nem kapott email értesítést, jelentkezzen privátban.
-
gabo01
őstag
válasz
dhcodoki
üzenetére
Tudom, higy az ésszerű a bútorozás előtti mérés lenne de már így is elég sok kompromisszum volt a párom részéről ezt már nem akarom ráerőltetni! Nem lehet mindent alárendelni a hangzásnak egy nappaliban!

Valószínűleg tökéletes sosem lesz de nem itt szeretnék megöregedni! Egyelőre 4-5 évre tervezünk itt!-KP- Valóban elég költségesek a panelek de ide érzésem szerint muszály lesz "néhányat" elhelyezni!
Az üvegajtós tippet köszi! Holnap jön az asztalos és átvariáljuk a dolgot mert 1 be van tervezve! Mondjuk a 10.-en komoly hangerőt nem lehet úgysem elérni!
-
-KP-
veterán
válasz
gabo01
üzenetére
nálam az a faramuci helyzet, a paneljeim kb. annyit érnek mint az egész rendszerem. Mégis úgy gondolom, hogy minden fillért megért. nem tudok elképzelni olyan kábelt, vagy készülékcserét, ami hozta volna ezt. Ha veszel szekrényeket, üvegajtó ne legyen
Nálam rezonálnak "szépen" sajna. De még az egyik polc is szokott rezonálni. Interstellar egyes részeit pl. le kell halkítsam mert rezonál minden

-
gabo01
őstag
válasz
motoroskanál
üzenetére
Előre láthatóan jövő héten érkezik a 110"-os Screenline motoros vásznam.

Erre a kis időre már nem akartam feltenni a 90-es rolóst!
-KP- természetesen az akusztika katasztrófa! Iszonyatosan visszhangzik és búg is hála az üres szobának és a panel beton falainak! A rendszer mögé kerül majd bal oldalra függőlegesen jobb oldalra pedig vízszintesen egy-egy fali szekrény és még 2 polc! A jobb oldali falra egy nagy méretű polc aztán megméretem a szobát valamelyik szakival és jöhetnek a panelek!

Vicarious1 Nem kevés a Marantz elsősorban a sztereó miatt hajtja a frontokat másik erősítő! A hangfalkábelt meg nincs kedvem dugdosni így front preout-on arról mennek a mozi alatt a frontok!
Ez most egy kölcsön Master 3 a végleges egy Master-10 integrált lesz ha végre legyártják a kicsi kínai kezek!
Akkor a szintén kölcsön előfok helyére kerül az állványra a htpc! -
Vicarious1
aktív tag
Gratula, gyönyörű rendszer! A Marantz 7010-et kevésnek érezted teljesítményben a hangfalszetthez azért van mellette végfok, vagy már megvolt korábban?
-
-KP-
veterán
-
gabo01
őstag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Jól látod!

A pénztárcámnak és a páromnak (a szín miatt) jobb lett volna ha a Canton vagy az Elac marad de ez jobb a fülemnek!
-
gabo01
őstag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Most, hogy egy kedves fórumtárs segítségével sikerült centert is vennem a frontokhoz gondoltam teszek fel néhány képet a jelenlegi állapotról! Remélem belátható időn belül elkészül a nappali bútor is mert megszakad a szívem, hogy a földre kellett tennem a centert!

ELACielvtárs bocs véletlenül nyomtam a válaszra új helyett!

-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Vicarious1
üzenetére
+1, engem is számtalanszor szívatott már meg, hogy miért nem veszi az erősítő a jelet, hát ezért...
mókás, meg kell hagyni, de ha az ember megszokja, akkor használja, ha akarja, ha nem
-
Joshi
titán
válasz
kezo0
üzenetére
Én azzal kezdtem hogy kikapcsoltam a CEC és egyéb idegesítő funkciót, egyébként is ezerszer több értelme van egy univerzális távnak mint pl a Logitech Harmony. De igen anno a Harman erősítőmnél is volt valami hasonló gomb, ezek szerint ez általános funkció. Mindenesetre köszi hogy felhívtátok rá a figyelmemet.

-
kezo0
addikt
válasz
Joshi
üzenetére
Hát azért, mert ha valamelyik bemenetre kapcsolsz, akkor onnan kezdve az AVR úgy veszi, hogy azt a készüléket akarod távvezérelni, ami azon a bemeneten lóg. (Ugyebár erre is megtanítható a távirányító.) Ezért ha az AVR saját funkcióit akarod vezérelni (pl. megjeleníteni a menüjét), akkor vissza kell váltani az AVR vezérlésére. Erre szolgál a RCV (receiver) gomb. Van ebben logika, de tény, hogy hozzá kell szokni, pláne, ha más eszközt soha nem akarsz ezzel a távval vezérelni.
-
Joshi
titán
válasz
Vicarious1
üzenetére
De most komolyan, a használati minek? Egy eszköz ha nem egyértelmű akkor inkább felejtős, főleg ezen a szinten. Ez az RCV mod is mi a fene akar lenni? Egy plusz gombnyomás és érthetetlen a létjogosultsága.

-
Joshi
titán
válasz
Vicarious1
üzenetére
Kipróbáltam és tényleg.
Köszi. 
Nem tudom de ezek a japánok bekaphassák. Most ezt miért? Vagy ez most mi?
-
kenand
veterán
Vettem használtan Onkyo TX-RS606-os erősítőt, átkondizás után szépen megy a HDMI váltás is. (setup menü nem jön fel egyedül, de a kijelzőn lehet állítani mindent)
Nem volt távja, először taníthatóban gondolkodtam, (telefonom: Xiaomi Note 2 is elboldogul a főbb funkciókkal) , de aztán piszok olcsón találtam a neten. Kis kínaiak ezt is utángyártják, hasonlít az eredetire, és működik. 5 USD...
Több Onkyo erősítővel is kompatibilis
-
Joshi
titán
Az itt olvasottak alapján még mindig a 120Hz-es vágás tűnik a legmegfelelőbbnek egy subnál, 80Hz meg a többi hangszórónál. Nekem eddig ezzel nem volt gondom, teljesen jól szól minden.
-
dhcodoki
senior tag
válasz
Patice
üzenetére
Ezt most tegyük azért rendben, mert kezd eluralkodni a káosz.

Én állítottam, hogy 120Hz felett is van információ egy-egy filmnél. Úgy vélem ezt időnként kihallom, de anno megerősítették hangmérnöki oldalról is. Linkeltél egy táblázatot, ahol ezt részleteiben is igazolják. Akkor eddig egyetértünk, nem?
Javaslatod szerint vágjuk a szubot. Rendben, de ha vágjuk, mi lesz a levágott tartalommal? Én azt mondom, hogy érdemes nyitott szűrővel kezdeni és szép lassan lejönni addig a pontig, amíg azt nem érezzük, hogy beállt a rendszer. El tudom képzelni, hogy vannak ládák, melyek nyitott szűrővel is képesek pontosan dolgozni. Én 130Hz-nél vágok, mert perpill 1 darab szubbal rendelkezem. De sejtésem szerint, ha megdupláznám a jelenlegi ládát, akkor 150Hz-ig simán fel tudnám engedni.
A szobám akusztikája rendben van.
-
válasz
szivacs1987
üzenetére
Igazad van, bocsánat! Köszönöm az észrevételt!
Már én is belekavarodok...(#134304) Dorian:
Az LFE-t úgy tudom, hogy a fő csatornák mélyhangjainak szűrésével és LFE csatornára keverésével készítik.
Sztereó lekeverés esetén az LFE nem kerül bele a sztereó jelbe, mégis lesz mélyhang a sztereó jelben - ergó ugyan annak a jelnek benne kell lennie az 5.0-ban, csak az LFE-n van a "plusz", amivel rá tudunk erősíteni mozinál.
Az emberi fül elég érzéketlen a szubtartományban, ezért kell ezeket sokkal nagyobb jelszinttel előállítani - külön - ezért is alkalmaznak +10 dB erősítést az LFE jelen.
-
Dorian
félisten
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
Patice
üzenetére
"LFE - Main esetén a frontok kapják meg az LFE csatorna jelét (nem pedig fordítva) - ezért lesz "dupla basszus"."
Ez [link] alapján én nem így értem.
LFE: az LFE csatornához hozzáadódnak a small-ra állított hangszórók levágott része
LFE+Main: az LFE csatornához minden hangfal csatornája hozzáadódik"If “Speaker Config.” - “Front” and “Center” are set to “Large”, and “Subwoofer Mode” is set to “LFE”, no sound may be output from the subwoofers, depending on the input signal or selected sound mode. link Select “LFE+Main” if you want the bass signals to always be produced from the subwoofer."
Ha a hangszóró beállításnél a front és center large-ra van állítva és a sub LFE-re, akkor előfordulhat, hogy nem fog szólni semmi a subból (a forrás hanganyagtól függően). Válasszuk az LFE+Main-t, ha mindenképpen szeretnénk, hogy szóljon a sub. -
(#134245) dhcodoki:
Nem, nem üti egymást. Rosszul értelmezted - vagy én írtam félreérthetően.
(#134247) Dorian:
Nem kell a levágott részt sehova sem küldeni, mert az ott van úgy is a többi csatorna jelében.
(#134249) Tonyka 2:
LFE - Main esetén a frontok kapják meg az LFE csatorna jelét (nem pedig fordítva) - ezért lesz "dupla basszus".
(#134250) dhcodoki:
Doriannak sikerült jól értelmeznie amit írtam.

Ajánlott olvasmány, különösen a végén az ábrák beszédesek.
És hogy manapság meddig engedik fel, arra ezt szoktuk referenciának linkelni.Látható a táblázatban, hogy a HD hangok szabványában az LFE csatorna már nem limitált, ugyan olyan csatorna, mint a többi.
A DTS-HD esetében a táblázat alatti megjegyzésben ott van, hogy dekódoláskor (tehát az erősítő DSP procija) alkalmaz egy 100 Hz-es szűrőt 60 dB/oktáv meredekséggel (ami elég meredek vágás), ezek szerint DTS-HD MA hangsávnál kapásból alig lesz 100 Hz felett valami a végeredményben.Amit te hallasz 80-120 Hz között, azt nem tudom mi, meg nem is írtad, hogy milyen hangsávnál hallottad a különbséget, de érdemes lenne utána járni akusztikailag is.

(#134257) dhcodoki:
120 Hz felett információ az előbb linkelt doksi alapján csak Dolby TrueHD esetén lehet...
(#134285) dhcodoki:
"..hagyjuk nyitva a szűrőt..." Én ezt kicsit megvétóznám - ha már szakmai(nak látszó) topikban vagyunk.
Magas és középsugárzók elé szerinted miért tesznek keresztváltót? Azért, hogy csak azokat a frekvenciákat kapják meg, amit meg is tudnak szólaltatni. Ami határeset, vagy nem nekik való frekvencia, azt csak nagy torzítással tudják reprodukálni - már ameddig nem károsodnak a túlterheléstől.
Ugyan ez igaz a mélyládákra is. Minek rájukereszteni olyan frekvenciákat, amit csak jelentős torzítással képesek megszólaltatni? Na, pontosan erre van kitalálva az LFE csatorna (alul áteresztő) szűrője.
Pl. itt van Big Daddy fentebb linkelt cikkének fordításából a leggyakoribb felállás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Hővezető paszták
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Villanyszerelés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Torrent meghívó kunyeráló
- Vezetékes FÜLhallgatók
- LEGO klub
- Battlefield 6
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE, Új, Bontatlan, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG241QSbiip 24 165Hz TN FHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

A DS beszed hangokat, foszlanyokat is felenged, a Neural:X nem.

de nagyon szép, a fal is, meg a körítés

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)