- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Kínos szituba keveredett a Nothing
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #134299 üzenetére
Mi van ma veled? Tonyka is ugyanazt magyarázta, amit Te.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Tonyka 2 #134297 üzenetére
Ha a mély hangoknak lenne iránya, akkor a "sokpontegyes " dobozok mindegyikének le kellene menni az ehhez szükséges hz-ekig, de valamiért még sem igy van, mert (az esetek túlnyomó többségében) elég "pár kisebb" doboz és 1 vagy 2 sub és mégis elölről/hátulról/oldalrór hallod, ha valami "nagy eldől" még akkor is, ha 1db sub (doboz) sincs abban az irányban .... ilyenkor nem a "mély irányát" hallod ....
BBéci:
Akkor rendben ....
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #134293 üzenetére
Ugyanazt mondjuk, csak más szavakkal.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Igen ez igy leirva nagyszeru, de.... Hely fuggo, kinek hol van a lada. A frontok es a center is iranyilag hallhato, de az a dolguk teret hozzanak letre. Ha jo be van love a rendszer ugyanez igaz a subra is. A sub is oda pakol iranyilag ahova kell. Ha eldol a jobb sarokba a Star Trek 2 nagy lenye a lovestol akkor az ott dol el frekvenciastol. Nem a bal oldalon ahol az egyik subom van. Ez az irany hallas kisse kapaszkodo szagu.
-
Dorian
félisten
válasz
Persze ezt is csak stúdió-szintű helyiségben érdemes tesztelni, mert ilyen alacsony frekvenciáknál inkább a keletkezett kiemelések-kioltások változását hallja az ember egy szobában hely-függően.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Tonyka 2 #134291 üzenetére
Azért is írtam, hogy "ízlés és fül kérdése is" .... és éppen ezért "ajánlás" egy ajánlás ....
Ha valakinek megy a "külföldi" nyelv pl. itt [link] tud olvasni pár érdekességet, akinek nem megy, az meg google fordítóval is megértheti ....
BBéci:
Tesztelte a Dolby vagy a THX (már nem tudom melyik és a linket sem találom hirtelen, de a google mindenki barátja), hogy a 80Hz-et pár %, a 100-at a hallgatóság kb. fele, a 120-at meg majdnem mindenki meg tudta mondani "honnan szól", de hogy "milyen füle" volt a "kontrollcsoportnak", azt ugye nem tudjuk .... de mondjuk a 120Hz "irányát" már simán meg lehet mondani, ha figyelsz rá ....
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #134290 üzenetére
Azért írtam 120 hertzet, mert az olvasmányaimban mindenhol az szerepel és a tapasztalataim ezzel megegyeznek. Nyilván nem azt jelenti, hogy 120 alatt lehetetlen behatárolni a hangforrás helyét és onnan már 100 százalékosan.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Nemir Ombe #134290 üzenetére
En meg azt mondom ha nincs 80hz felett semmi, akkor nem faj ha 120-vagsz. Ha meg eppen van valami akkor nem maradsz le rola. Szoval nem ertem a tiltakozast igazan.
Arrol nem beszelve h vajon mikori ez a megallapitas? Mert eleg nagy hangugyileg a difi a 90-es evek filmjeinek a hangja kozt a maiakhoz kepest.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
BBéci #134286 üzenetére
Inkább 80Hz felett (a Dolby tesztjei alapján) ezért "ajánlott" a 80Hz vágás sub-nál, de ízlés és fül kérdése is ....
(más: ha valakit érdekel "mozi beállítás" profi cuccal, ami alapján az adott akusztikához állítják az AVR-t, annak privátban tudok elérhetőséget adni és mielött valaki felhozza, nem én csinálom és jutalékot sem kapok utána ....
)
-
dhcodoki
senior tag
válasz
Csabroncka #134287 üzenetére
-
dhcodoki
senior tag
válasz
BBéci #134286 üzenetére
Ez így van, sőt biztos vagyok benne, hogy sokan már jóval lentebb is érzékelik az irányt. Nem azt mondom, hogy előszeretettel használják a felsőbb sávokat, egyáltalán nem. De sajnos időnként "beleszemetelhetnek".
Ettől független különösebb veszteség tuti nem ér, ha megvágjuk 120hz-nél.Az alábbi filmeket szívesen megvizsgálnám ilyen szempontból:
The martian
Gods of Egypt
San Andreas
Terminator genisys
Pan
The last witch hunter -
Tonyka 2
tag
válasz
bajnokpityu #134278 üzenetére
Azért ez nem így van. A Pro mérés komoly mikrofonnal, és más procival történik. Mivel ez a módszer sokkal pontosabb adatokat szolgáltat, így jobb eredményt kapunk. Amit aztán feltöltenek a vasra. Ugyanolyan adat csomagot kap, mint a saját mérése, csak sokkal pontosabbat. Nem kell ehhez nagyobb proci teljesítmény, minden ugyanúgy megy tovább mint idáig. A pontosabb feltérképezés, mérés, hallhatóan jobb végeredményt ad, mint az egyszerűbb gyári. Arról nem beszélve, h bele lehet nyúlni egyéni elvárások alapján, illetve láthatóvá válik, h tulajdonképpen honnan hová juttatott. Láthatóvá válik a subok görbéje is amiről idáig semmi infó nem volt.
-
Dorian
félisten
(#134253) Joshi:
Sztereóra való lekeverésre értettem természetesen(#134254) dhcodoki:
Abban a hsz-ban, a szövegkörnyezetben jelentette azt, ha megfelelően értelmezted. Nekem pl. sikerült :p(#134257) dhcodoki:
120Hz felett nincs LFE információ, ez teljesen biztos.(#134263) KnockOut87:
Nem azt mondjuk. Csak az LFE 80-120 Hz közti részét nem kapják meg, a saját, front-csatornás frekvenciájukat igen. -
Tonyka 2
tag
válasz
Laposelemer #134280 üzenetére
Nem egészen a 150 dollarrol elfelejtkeztel.
-
Tonyka 2
tag
válasz
mettek #134276 üzenetére
Előre megmondom, h nem ér annyit, de ez a szó ebben a hobbiban pont semmit nem jelent. Nem kérdés, h jobb lesz, erről azért vannak infóim. Anyagilag meg sosem lehetett igazán kifejezni, h mi mennyit ér. Nyilván annyit ér amennyit kifizetnek érte. Sokszor irreálisan drágán mérik a nüansznyi változásokat.
-
Tonyka 2
tag
válasz
bajnokpityu #134274 üzenetére
Benevezek a jövő héten az Audyssey Pro-ra, kíváncsi leszek, talán van olyan komoly, mint a Dirac, vagy az ARC, az ára viszont borzalmas. Nem tudom mennyire lesz jó az új applikációs megoldás az Audyssey részéről. De ideje, h kicsit lejjebb vegyenek az arcukból, mások azért kedvezőbben mérik a komolyabb szolgáltatást. Én viszont kedvelem a komolyabb bemérő rendszereket, nálam mindig jobb eredményt hoznak, mint a mezítlábas megoldás. Persze ez lehet helyi sajátosság nálam.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
BBéci #134270 üzenetére
4308ban is elég egyszerű mérőrendszer van. Mint a cuccok többségében.
Sokunknak a legjobb úgy lett, ha egyetlen ponton mértünk. Majd kikapcsoltuk a fenébe az egészetEzekben nincs elég komoly hardver, hogy valódi visszaveréseket számolgasson, csak EQ van bennük. Szóval semmit nem kölcsönhatnak. szimpla EQ meg ugyanannyi bajt csinál, mint hasznot.
trinov,jbl,dirac más tészta, náluk komolyabb számítás van, logikusabb, hogy van értelme sok ponton méretni velük. Dirac engedi az egy pontos mérést, de diracnál jobb a több pontos.
-
Tonyka 2
tag
válasz
BBéci #134270 üzenetére
Dehogy nem, csak többször kell ugyanazon a ponton mérni
Persze poén volt, vagy nem, mindent ki kell próbálni 1x. Persze nem tetszett a végeredmény. Viszont az már érdekesebb kérdés, h 3 pont után, 6 pont után, vagy 8 után kapjuk-e a legjobb eredményt. Nekem a 6 szokott bejönni jobbára.
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz
Tonyka 2 #134261 üzenetére
Pont a Dynavoice Thunder T-12-nél nem látok ilyen értéket csak a vágási frekit. A mostani 260p-nél külön feltüntetik mindegyiket.
(#134268) Nemir Ombe én mindent az itteni szakiktól tudok ami házimozi, talán BBéci mondta már nem emlékszem. Azzal érveltek, hogy a rossz szoba akusztika miatt kell/kellhet a több pontos bemérés.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Joshi #134262 üzenetére
A 636 emlékeim szerint csak 1 ponton tud mérni ....
Itt [link] meg találsz bővebb infót róla ....
(ezt a "helység több pontján kell mérni"-t nem tudom ki találta ki, de a "kommersz" AVR-eknél az ülőpozíció(k)ban kell mérni, ha szélesebb a kanapé és az egész család ott mozizik vagy több soros a moziszoba, akkor érdemes több ponton mérni ....)
-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok!
Egy SONY BDP-S550 játékos vajon miért csak a 024-es frissítésig lát el hálózatra kötve, holott a weboldalon 026-ig datálják a firmware-ket? Ötletek, csak mert nem igen szeretnék CD-t írni...
-
Tonyka 2
tag
válasz
mettek #134263 üzenetére
Több pont azért elég túlzás, Audyssey tudtommal 60cm eneged az elsődleges pont körül. Bár nem tudom a te Onkyo-d még Audyssey-s-e. A frontjaid megkapják a hozzájuk tartozó frekiket, ha csak meg nem vágod külön őket. Tehát nem fullba, hanem valahol megvágod. Ez esetben a sub kapja meg a frontokról levágott frekiket.
-
Tonyka 2
tag
válasz
dhcodoki #134259 üzenetére
Ez csak részben igaz, az állítgatás, a cserélgetés sokszor a megszokás miatt történik. Illetve vannak beteg emberek, mint jómagam, aki állandóan a még, jobb, még jobbat kergeti. Millió variációt próbál ki, hátha bent maradt még valami az adott rendszerben. Ez mondjuk egyértelmű hátrány, mert elfelejti néha élvezni az ember. Mert folyton azt figyeli itt meg itt még picit.......... közben meg a saját farkát kergeti, mint a kutya. A megszokás megint megérne egy misét. Többször észrevettem, h elmegyek 2 hétre otthonról, akkor haza érve ultra szuperül szól a cucc. Pedig mikor elmentem épp agyaltam, h itt, és itt.......... Ezért cserélget az ember kábelt, állítgat, már a betegebbje. Egy kis másság rögtön segít a megszokáson
-
carpediem007
tag
Köszi az infókat! Mostmár van valami fogalmam, mi hogy merre miért.
De ezt még mindig nem értem:
T12, 500W erősítő van 650W Dinamikus teljesítmény.
SVS SB2000, 500W erősítő van 1100W Dinamikus teljesítmény.
Ezek az értékek mennyire reálisak? -
mettek
addikt
Most azt modnjátok hogy ha a subot lfe-re teszem es 80-on vágom akkor a frontok nem kapnak 80-120 kozott hangot? Ez baromságnak hangzik. Akkor eleve mi ertelme a hangfalak 80hz-es vágásának?....ha 120-ig meg se kapnák az anyagot?
-
Joshi
titán
válasz
dhcodoki #134259 üzenetére
Ez eléggé kitérő válasz volt, na mind1.
Még egy kérdésem lenne kalibrálással kapcsolatban. Az az ajánlott, hogy a helyiség több pontján kell bemérést végezni. Namost pl az Onkyo 636-al ezt hogy kell kivitelezni? A bemérés nem áll másból minthogy nyomkodom az OK gombot és szépet végigfut a kalibrálás ahogy kell. Ezután el kell menteni. De ha újra elindítom akkor felülírja az előzőt vagy valamit rosszul csinálok? Vagy ti hogy szoktátok?
-
dhcodoki
senior tag
válasz
Joshi #134258 üzenetére
Úgy gondolom ezt mindenki saját maga döntse el. Biztos vagyok benne, hogy van aki az SB13-at nem vágja meg 130-nál, hanem engedi kifutni. Így a tárgyalt T12-nél sem lehet megmondani, hogy 70, vagy 80 Hz a vége.
Szoba is, ízlés is beleszól.
Én azt mondom, hogy akkor érte el az ember a hátradőlés szintjét, ha megszűnnek az állítgatások, tesztelések, agyalások. -
Joshi
titán
válasz
dhcodoki #134257 üzenetére
Az én erősítőm 80-120Hz között enged állítani. Ha az adott subról nincs olyan részletes teszt mint pl a T12-ről, akkor honnan lehet tudni hogy mi az a határ ami már nem fekszik neki?
"Sztereónál megint más a helyzet. Ott 70Hz-ig engedem fel a szubot és 70-nél "vágom el" a frontokat."
Házimozi erősítőnél hogy lehet külön állítani sztereóra és 5.1-hez (Onkyo 636)? -
dhcodoki
senior tag
válasz
Joshi #134256 üzenetére
Pl. a T12 esetében nem. De én is alkalmazok vágást. Az SB13-at 130Hz-en, mert ha nem teszem, néha túlzónak érzem. Ez is azt bizonyítja, hogy igenis van 120Hz felett is információ. De a többség tényleg 80Hz alatt lehet, mert oldalra van kitéve a szub és nagyon ritkán hallom az irányát.
Sztereónál megint más a helyzet. Ott 70Hz-ig engedem fel a szubot és 70-nél "vágom el" a frontokat.
-
Joshi
titán
válasz
Dorian #134252 üzenetére
"Viszont még mindig nem tudom, mi a búbánatért nem lehet rákeverni sokcsatornán a frontokra a sub levágott részét, ha pl. sztereónál lehet."
Én nem értek hozzá és távol álljon tőlem hogy okoskodjak, de sztereó forrásnál nincs LFE tehát nem ugyan arról van szó. Vagy rosszul értelmezek valamit? -
Dorian
félisten
válasz
dhcodoki #134250 üzenetére
Nem fogalmazási, értelmezési hiba. Egyszer van olyan beállítás, h az x.0-t hol vágod, és másszor egy másik, h az LFE-t meddig engeded fel.
Nincs is semmi hiba abban amit Tonyka mond. Viszont valóban létezik olyn Dolby ajánlás a hangmérnökök felé, h lehetőleg csak 80Hz-ig keverjenek az LFE-re, ezt vagy betartják vagy nem, de egy tetszőlegesen adott filmél inkább van valószínűsége annak, hogy nem nagyon van ott hang.
Tehát összességében én adott pénzből inkább vennék olyan subot aminek jobban tetszik a hangja általánosságban, minthogy a számháború számítson. És ez természetesen nem zárja ki, h ebből a pénzből vki olyan subot válasszon ami számára adott pénzből a legjobban szól és tudja a 80-120 Hz tartományt is.Viszont még mindig nem tudom, mi a búbánatért nem lehet rákeverni sokcsatornán a frontokra a sub levágott részét, ha pl. sztereónál lehet.
-
dhcodoki
senior tag
válasz
Dorian #134247 üzenetére
"Ha 80 Hz a vágás, akkor az azt jelenti, hogy az 5.0 jelét vágja itt a DSP proci, nem az LFE csatornáét!
"
Ezzel nem értek egyet. Miért ne vághatná az LFE-t? Attól függ hol állítod be a prociba azt a 80 Hz-t. Gondolom csak fogalmazási hiba, mert a köv bekezdésedben írod, hogy az LFE-t is lehet vágni.Tonyka-val egyetértek. Az LFE az egy teljesen elkülönített csatorna. Ez tartalmazza a legalsóbb frekvenciákat. ..és ki tudja manapság meddig engedik fel. Tudtommal erre még senki nem csinált mérést, de ahogy Tonyka is írja, egy-egy teszt alkalmával ki lehet hallani, hogy ott bizony van 80Hz feletti tartomány dögivel.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Patice #134244 üzenetére
Amit írtam úgy van ezen nincs mit ragozni. Az LFE önálló csatorna nem kevergetik sehová. A 120Hz esetenként tartalmaz infót, az íratlan szabály amire sokan hivatkoznak az nem törvény, és nem is létezik. Nincs olyan, h oda nem szoktak keverni. Nálam itthon a Holnap határán egyik jeleneténél gyönyörűen érezni a 80-120hz közti vágásnál jelentkező különbséget. Mondanom sem kell a 120Hz javára. Ezért nem árt ha tudja a láda órási esés nélkül teljesíteni ezt a határt. De ha nem keresgéli, és veti össze az ember, akkor elfogadja olyannak amilyen, és nincs hiányérzet. Ezért simán lehet élni nélküle a T12 esetében.
-
Dorian
félisten
válasz
dhcodoki #134245 üzenetére
Nem üti egymást.
Amúgy én azt nem értem (tudom felvetettem itt már, de nem tudta senki), hogy miért nincs olyan opció, h LFE vágás esetén a levágott rész rákerüljön a frontokra. Ha sub-off beállításnál ez lehetséges, akkor nem tudom megérteni, h más esetben miért nem.
-
-
válasz
Tonyka 2 #134242 üzenetére
Az, hogy a (DD, DTS) szabvány megengedi, hogy az LFE csatornán 120 Hz-ig legyen hang, az nem fogja feltétlenül azt jelenteni, hogy lesz is.
A filmes hangsávok keverésénél ugye figyelembe kell venniük azt is, hogy ha sztereó lekeverés van, akkor is használható legyen a hangsáv. A lekeverés algoritmusa adott.
Azt nem tudom, hogy lekeveréskor az LFE jelét rákeverik-e a frontokra. Szerintem nem. Logikátlan lenne.
Valahonnan nekem az rémlik, hogy azt olvastam, hogy a frontok teljes frekvenciatartományt kapnak, tehát a frontokon lesz olyan hang is, amit az LFE-re is rátesznek, mivel nem tudhatják előre, hogy milyen rendszeren fogja a néző visszahallgatni a film hangját, így csak az a megoldás, hogy a teljes értékű csatornákon LESZ/LEHET olyan mélyhang, amit az LFE-re is rákevernek.
Csak így oldható meg, hogy adott rendszer tudja menedzselni a basszus hangokat, azaz ott vágja, ahol a rendszernek optimális (pl. bögreszettek - 150-120 Hz vágással).
Ha 80 Hz a vágás, akkor az azt jelenti, hogy az 5.0 jelét vágja itt a DSP proci, nem az LFE csatornáét!
Több AVR-ben van már lehetőség arra, hogy az LFE jelét is korlátozzuk felülről, azaz a 120 Hz-et vigyük lejjebb, mert pl. akusztikai okok miatt bezavarhat, ha mégis van hang 80-120 Hz között az LFE-n. Ezzel a plusz szűrővel kizárható ez is. Persze ennek is el lehet rontani a beállítását.
-
Dorian
félisten
válasz
carpediem007 #134234 üzenetére
Mozin kb. annyira számít, h az LFE sáv 80-120 Hz-ig terjedő része (ahová lehetséges ugyan, de Dolby ajánlás szerint inkább ne keverjenek semmit) elveszik, mint mondjuk sztereó rendszernél a hangfal 30 Hz alatt nem szól.
Igen keveset. Persze jobb lenne, ha nem esne be 80Hz felett, de sokminden lenne még jó... -
Tonyka 2
tag
válasz
Én említettem régebben a T12 kiváló láda az árkategóriájában. Ennek az az ára, h viszonylag szűk tartományba dolgozik. Mondjuk 25-75Hz-ig, de legyen jó indulattal 23-80Hz-ig. Az LFE csatorna nem kerül a frontokra, kizárólag akkor ha nincs sub a rendszerbe. Tehát ami le van vágva elveszik. Ettől függetlenül a puding próbája az evés, ismerek jó pár tulajt aki el van a hiányzó frekik nélkül.
-
python1
veterán
válasz
Lacielvtárs #134239 üzenetére
Az agyalást hagyd másra vegyél egyet.
-
dhcodoki
senior tag
válasz
carpediem007 #134236 üzenetére
Nem kapják. Az LFE-t, azaz a ".1-et" kizárólag a szub szólaltatja meg. Ha levágod a 80Hz feletti hangokat, akkor azok elvesznek.
-
adamsfamily
tag
válasz
carpediem007 #134236 üzenetére
Itt is azt írják hogy 75-ig lehet nyugodt szívvel rábízni a hangokat.
Igen,ami e felett van az megy a többire,vágástól függően. -
carpediem007
tag
válasz
adamsfamily #134235 üzenetére
Ha az LFE csatornát 80 nál vágom, akkor a 80-120 ig LFE csatornát megkapjáka frontok?
-
adamsfamily
tag
válasz
A T12 tapasztalataim,és mások ajánlása szerint is inkább csak 100-ig jó,sőt egyszer nekem vki azt ajánlotta,hogy vágjam 80-nál.
-
carpediem007
tag
Lenne egy kérdésem... Még mindig melyláda
ha egyszer döntök akkor soha többé nem zaklatok itt senkit, ígérem
T12, 500W erősítő van 650W Dinamikus teljesítmény.
SVS SB2000, 500W erősítő van 1100W Dinamikus teljesítmény.
Ezek az értékek mennyire reálisak?
LFE csatornába 120hz vannak jelek ha jól tudom. Itt nem esik nagyon meredeken 120hz nél?
-
prandris
tag
válasz
adamsfamily #134191 üzenetére
RCA bemenet van a TV-n.
-
gabo01
őstag
válasz
Vicarious1 #134226 üzenetére
Nekem bevált! Eddig sztereóztam is vele és azon sem volt hallgathatatlan!
-
Norbi 72
veterán
válasz
Vicarious1 #134229 üzenetére
Úgy látom,nem Olívia vette meg..
-
arcitec
addikt
válasz
Vicarious1 #134224 üzenetére
Elment a Z800? Vegyed a 7011-et annyival többért tudod majd eladni, meg nem zavar majd a tudat , hogy azt kellett volna, mert abban több van
. Na meg azért írj majd, te hogy érzed a különbséget, bár egy Z900 jobb hasonlítási alap lett volna ..(talán) de erre is kíváncsi lennék ...
-
gabo01
őstag
válasz
Vicarious1 #134224 üzenetére
Ha van felesleges 100 Eur-od akkor azt vedd egyébként szerintem nem éri meg!
-
Vicarious1
aktív tag
Szerintetek megér 100 EUR felárat a Marantz SR7011 a SR7010-hez képest?
Az hogy nagyobb bitrátájú DSD file-okat lejátszik egy erősítő, az csak szoftveres mókolás, vagy a hardveren is kell változtatni (javul -e az általános hangminőség) mondjuk a jobb alkatrészek miatt?
Kaptam egy jó ajánlatot az SR7011-re, csak nem tudom megéri-e a felárat... -
Ear001
addikt
válasz
xtremetuning #134205 üzenetére
Így van, de amikor itthon egy vevői adatbázis építését még olyan cégeknek is mint a Porsche Hungaria korbáccsal kellett végigvernie a partnerei egy részén, ami azért alapvető dolognak tűnik, ez tök alapvető volt már ott a hifi kereskedőknél is a nyolcvanas években, amire a legjobb példa a Roksan Xerxes felemelkedése, amiből sose készült volna több, mint egy-két darab, ha nincs mögötte ilyen kereskedői támogatás.
ttower Én ezt a stúdió monitort, mint kategóriát, pláne mint a színezetlen hang szinonímáját nem értem. Tényleg egy kalap alá lehet tenni mondjuk egy Audioengine A2-t, megy egy Westlake BBSM 15-öt? És ha igen, akkora kalapot azért nehezen tudok elképzelni, ami alá még beférne melléjük egy BBC LS3/5, meg egy BEAG HEC 45, és még tudnék durvább példákat is hozni. Pedig ez mind stúdió monitor.
-
xtremetuning
addikt
válasz
BBéci #134217 üzenetére
Erre én a tiszta-zsírtalan-rárakódás mentes- letisztultat használom.
(#134212) ttower : "Csak stúdió monitorok vannak már egy jó ideje és nagyon szeretem a színezetlen hangzást (már amennyiben a száraz ugyanazt jelenti)." - Stúdió monitor általában érzelem mentes. Márpedig a JL-ben nagyon is van érzelem. Ezért nem értem én sem Pityu mit szeretne kiköpni
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #134214 üzenetére
A német szaknyelvben rendszeresen használt pozitív jelző a "porszáraz" (staubtrocken). Úgy értelmezem, hogy nincs semmi rárakódás, tiszta, nyers hangok, ami például a lábdobból, nagybőgőből, zongorából kijön. De lehet akár puskalövés is.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #134214 üzenetére
Neem, nem egészen ugyanarra gondolok.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #134213 üzenetére
Ezt a szárazozásodat nem nagyon értem...max. neutrális.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
ttower #134212 üzenetére
egyébként a rythmik subokat stúdióra is ajánlják, használják. zenére is jól illeszthetőek. a szárazságnak is vannak fokozatai. szememben a legszárazabb, legpontosabb hangot a skálán a JLek tudják, refis heco meg a túlsó véglet. a rythmik azért még a száraz harmadban van.
csak azért említem, hogy ha valaki helyben felajánlja h megmutatja, akkor ne ellenkezz túlzottan
-
ttower
aktív tag
válasz
bajnokpityu #134211 üzenetére
Abszolút nem zavar a száraz hang. Csak stúdió monitorok vannak már egy jó ideje és nagyon szeretem a színezetlen hangzást (már amennyiben a száraz ugyanazt jelenti).
Lehet végül 2-3 fajta kipróbálása lesz a vége és megnézzük melyik jön be legjobban.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
ttower #134206 üzenetére
fontos, hogy annyira száraz (bocsi, hogy ismétlem a jelzőt, de nem jut eszembe jobb) legyen a mély?
nagyobb átmérő ad egyfajta lazaságot, a feszességért cserébe.hozzá kell szokni, nekem sikerült, és nagyon élvezem a rythmikeket. két 38as kijöhet a 800as áradból. subból meg sztem jó, ha van kettő, még akkoris, ha amúgy elég lenne 1 mennyisége is.
nekem pl a JBLtől gyorsabbnak hat, egy fathomhoz, v T12höz képest lassú.
az alsó határfrekiben ezt tudja: (14Hz@-3dba)
[link]Itthon mérve is kijött:
[link]Erejétől meg nem kell félni, 375W az erősítője, de érzékeny a hangszóró. Nálam még úgy is elég, hogy engedem 14Hzen is dolgozni. Moziüzemre a gyártó azt javasolja, hogy ne engedjük le ennyire, ugye nagyon zabálja a wattokat a kis freki.
a nyugati eladók tényleg sok helyen bizonyítják a korrektségüket. amikor elacom volt, szerettem volna egy boltban meghallgatni x erősítővel. eladó azonnal telefonált a konkurenciának, hogy elachoz inkább az ő cuccukat javasolja, és elkéri tőlük az elektronikát. úgy kellett leállítani, nem volt pofám pénz nélkül ugráltatni őket.
-
rottenbull
őstag
válasz
Ear001 #134208 üzenetére
Illetve amit itt tapasztaltam, hogy rendkivul turelmesek, es nem akarjak azt eladni, ami nekik tetszik.
Ha azt mondanam, hogy ezt felejtsuk, el, mert mar elso ranezesre sem tetszik a formaja, vagy a csavar a hangszoro korul, akkor azt szo nelkul elfelejtjuk.
Semmi szemforgatas, meg sziszeges. Rendeles pedig gyari katalogusbol tortenik, nem raktarrol. Igy neha varni kell, viszont olyan nincs, hogy valami nincs.
Barmikor valaszolnak barmilyen technikai kerdesre, akar telefonon, akar szemelyesen, akar emailben.
Ha szimpi az egyik technikus, akkor o fog veled foglalkozni, max varni kell kicsit, amig raer.
Idonkent felhiv, vagy uzen, hogy mi ujsag, hol tartok eppen. Maximalisan meg vagyok elegedve eddig veluk. A Focalokat a HiFi lounge-tol vettem, tobb meghallgatason is voltam naluk, elso pillanattol olyan volt, mintha a legjobb haverommal dumcsizgatnák. Es ugyan celja volt, hogy odamentem, es idopontom is, mivel senki sem jott kesobb, igy meghallgattam olyan cuccokat is, amikbol egy fullos szett a hazam ara. Minden latogatas elmeny, es ez eleg fontos szerintemBocs, a Denon szettet is toluk vettem, az egyik korabbi ugyfeluk lepett feljebb, es felhivtak, hogy erdekel e a cucc. Igaz hasznalt, de vallaltak ra egy ev garit, teljesen kitakaritva es updatelve vettem toluk meg.
Az elozo tulajnak is ok adtak el ujonnan, es csak siman megjegyezte a srac, aki hivott, hogy ismeri az igenyeimet mar, szerinte ez tokeletesen megfelelne, raadasul remek aron is van. -
ttower
aktív tag
válasz
xtremetuning #134207 üzenetére
Köszi a tippet, f113 egy fokkal szimpatikusabb.
-
Ear001
addikt
válasz
xtremetuning #134205 üzenetére
Ja, hát a hifi eladó ott hosszabb képzéshez, vizsgához kötött komoly szakmunka, és a cégek, disztribútorok is rendszeresen tartanak képzéseket, ahol nem csak az árlistákat, meg a wattokat veszik át két pogácsa kiséretében.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Ear001 #134204 üzenetére
"a lakásba kimegyünk, ott demózunk, személyre szabott rendszert építünk és hosszú távon karbantartunk dologban az angliai kereskedők igen jók." - valljuk be, volt idejük kidolgozni a stratégiát...'kicsit' hamarabb szocializálódtak és a felvevőpiac is nagyobb. Csöppet.
-
Ear001
addikt
válasz
rottenbull #134198 üzenetére
Egy nyugat-európai hifi kereskedő gondolod bármilyen macerát bevállal az álta forgalmazott termékkel? Futárt fizet? Nem egészen így épül fel a rendszer.
Készséggel elhiszem, hogy tök jó az általad kinézett szub, azt viszont nem igazán tudom elképzelni, hogy mindkettő száz százalékig ki tudta futni magát, az meg tuti, hogy otthon másképp szólnak. Mondjuk ebben, a lakásba kimegyünk, ott demózunk, személyre szabott rendszert építünk és hosszú távon karbantartunk dologban az angliai kereskedők igen jók. -
rottenbull
őstag
válasz
xtremetuning #134201 üzenetére
Ez ertheto. Termeszetesen azert ajanlottam, es ugy, ahogy, mert nekem ez a tapasztalatom.
-
rottenbull
őstag
válasz
BBéci #134200 üzenetére
Majd lesz ketto idovel, ha ugy erzem, hogy szuksegem lesz ra, es megint tudok beletalicskazni egy kis eurot.
Ha kesz a rendszer es bekerul a helyere, nyugodtan kirepulhetsz hozzam kiprobalni, szallast es ellatast garantalok egy hetvegere. Hozhatod a sajat felszerelesed is kalibralni/bemérni. -
xtremetuning
addikt
válasz
rottenbull #134196 üzenetére
Mielőtt bármiféle vita kezdődne (mert a topicot és habitusunkat tekintve nem járunk messze tőle
), leszögezném, hogy semmi bajom azzal, amit írsz. Ezt hallottad, így élted meg, valószínűleg helyes döntést hoztál a saját értékítéleted szerint. Én max. azt vizsgálom, ez mennyire lehet releváns.
Vajon azokat a jellemzőket veszed figyelembe, amit én vennék (esetleg az a pár ember itt, aki már sok mindent hallott/látott/kipróbált) ? Nekem (aki azt hiszem elég mélyen műveltem a sztereózást) per speciel már nem szükséges a 'csontot átjáró' mély, ami neked akár fő paraméter lehet. (2000 környékén még az volt)
Többre tartom a részletezést, pontosságot, dinamikát. Nyilván kellően mélyre kell menni, ez nem is kérdés.Ahhoz, hogy a leírt véleményed hihető legyen számomra is, ott kellett volna nekem is ülnöm. Közel sem biztos, hogy én vagy akár Pityu hasonlóan hallottuk volna, mint Te. Illetve hallani biztos, de TALÁN
más értékek alapján mondanánk véleményt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3347, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított Playstation 4 Slim 11.00 FW + GoldHEN 500GB - Előre telepített PS4 játékokkal
- Igényes Gamer PC - Ryzen 5 9600X - 32GB DDR5 - 512GB SSD - Asus TUF RTX 3070 Ti - Vízhűtés - 850 táp
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest