- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vulkhaan
csendes tag
úgy tünik h csak a 3dben van visszaesés.
hogy most milyen mértékű pontosan a teljesítménynövekedés nemtudom, de a lényeg hogy 390ről 440re, nő a teljesítmény.
akárhányszor újraindítom vissazesés van. viszont teljesen kikapcsolt állapottól mérve az eső boot esetén, még jó! elős reboot után veszi vissza.
a vga kártyám giga8800gts alapon van, nem húzom.
sajnos játékokban is ott a visszaesés.
táp: enermax 350watt. (nemhinném hogy ez lenne a hibás, hiszen első indítás esetén jól megy) -
Tommee
aktív tag
Ez így ebben a formában nem igaz. Normal fesz mellett és bekapcsolt energiatakarékos funkciókkal visszaveszi a feszt és a szorzót is. Pl.: nálam eredeti 7x333 helyett 7x400-ra lövöm be a tuningot(fesz normal), akkor visszaveszi a szorzót és a feszültséget is.
Akkor nem veszi vissza ha NEM "Auto" vagy "Normal" van beállítva. -
masterful87
senior tag
Köszönöm, közben már mindent elintéztem!
ASUS P5QL Pro-t egyből elvetettem márcsak a RAID hiánya miatt is, meg hogy csak 4 fázisos!
Beszéltem a bolttal, ők készségesen belementek, hogy megkapjam a vételárat, mert náluk csak egy EP45-DS3LR lett volna, dehát ez is L-es, szintén 4 fázis!
Fene tudja miért továbbra is a Giga mellett állok, ezért végignéztem a Giga honlapját, hogy mik vannak.
Néztem a DS3 sorozatot, meg az UD3-asat... sajnos az UD3 nagyon drága! Kiválasztottam, hogy egy EP45-DS3R tökéletes lesz.
Elkezdtem nézni az árgépet... hát nem akartam elhinni, hogy a 775-ös Giga lapok már alig kaphatóak... pedig igaz!Legtöbb helyen csak az EP45-DS3LR volt, nade egy boltban akadt egy DS3R, azt telefonon félre is rakattam, holnap reggel megyek érte!
Hurrá, köszönöm a segítséget mindenkinek, alig várom mit fog produkálni a Q6600 meg a Mugen2!
PS: Már csak az az apró bökkenő van, hogy mi lesz a régi oprendszeremmel? :S Talán csökkentett módban, nem tudnám rádobni a P45-ös drivert? Jó lenne még visszamenni egy kicsit a régi rendszerbe, mert az a tuti, ha ott nézhetem végig, hogy mit kell elmentenem!
-
sz.j
nagyúr
A tuningos-garival természetesen tisztában vagyok, de akkor is bosszantó, hogy ilyen olyan max fsb-vel reklámozák a lapokat és ilyenkor mégse gariztatjál azt.
A bios frissítés meg nem kínál nagy lehetőséget, mert tudomásom szerinr E8400E0-hoz csak kettő van.
@ lipi67
A táp szvsz kieset mivel a monitorozó progik szerint a feszek stabilan állandóak.
-
sz.j
nagyúr
Szvsz ez nem stabilitási kérdés, mert mint írtam mindhárom procinál és nem csak a "csúcseredményeknél" (de természetesen ott is) fordult elő.
És mindig csak újraindítást követően jelentkezik, és csak az utóbbi egy-két hónapban!!!De ellenőrzésként csináltam olyant is, hogy uo. beállítással amivel már kb hét órát ment hibáltlanul a prime, újraindítás nélkül, egymást után 3× 2,5-3 órát futtattam a primet, ami hiba nélkül lefutott, de amikor ezt követően rögtön újraindítottam a gépet és a prime kidobott vagy újraindult a gép!
Én valamiért a lapra gyanakszom.
-
robyg
senior tag
A gyári időzítése 9-9-9-20.
Most néztem a Gigabyte honlapján,hogy milyen ddr3as memóriákat támogat.
Nincs benne 2Gbos modul csak 512MB és az 1Gbos modul.
Az OCZ-nek ezt a típusát támogatjaCZ3P13332GK (platinum verzió 2*1) az enyém pedig OCZ3G13334GK (gold verzió 2*2).
A két típus csak a késleltetésben és a méretben különbözik. A Platinum 7-7-7-20 , Gold 9-9-9-20Szerintetek ez lehet a baja? Az alaplapomnak ennyire nem mindegy hogy milyen a memó?
Itt az internet cím:
http://www.gigabyte.com.tw/FileList/MemorySupport/motherboard_memory_ga-ep35c-ds3r_2.1.pdf -
Laraxior
titán
szerintem a quad miatt... bár én ugy tudom vizzel volt hűtve, de amikor a Scythe mugen2 volt rajta az se tesz neki jót mert leárnyékolja a feteket... megsülnek..főleg 3.6Ghz-en..én is mértem 170W fogyasztást...
embertelen...
pont ebben a topikban beszéltük még anno bim-mel, hogy erőteljes ventit kell ráirányitani a prociköré különben a lap tápellátás nem fogja birnicsakis igy lehet ilyen magasa órajelen prime-olni. Nekem 3840en is prime-stabil volt igy. Csak éppen most kezdtek benne lehalni az alkatrészek... (LAN, Hang...)
-
belaazallat
addikt
Köszi!
Még egy kérdés: Mekkora FSB-től kell adni feszt az FSB over voltage-nak, és mennyit szabad?
Van egy E7200-em, ami egy IP35-ös lapban alapfeszen (Vid1,1V) 8*400-on megy. Nálam orthos azonnal eldobja magát, még úgy is, hogy 1,12V valós feszt kap a proc, MCH +0,15V FSB +0,15V, C1+Eist kikapcsolva , LLC kikapcsolva. Mit nem vettem még figyelembe?
Ja, ramok (1066-os CSX) 1000MHz-re visszaosztva.
(#38077) hfrankee
Ha lehúzod a vinyókat módosul a boot sorrend. Biosban ellenőrizd, hogy tényleg arról akar bootolni, amelyikről szeretnéd. -
elfelejtette
veterán
Szerintem csak akkor éri meg ilyen lapot venni, ha valaki extrém magas FSB-vel akarja járatni a prociját, csak éppen már a legkisebb 2x-es memória szorzóval is 1200MHz körül lennének a ramok, ezért nem akar költeni extra drága SuperOC DDR2-es ramra, hanem inkább szerez olcsón egy mezei 1333MHz-es DDR3-at...
-
_voodoo_
tag
Netezéshez mégcsak mind1 volna, de ha pl indítok vmit amihez kell a kraft, akkor a proci visszakapcsol 2.4-re, a ram meg marad ott ahol volt, ezért lett volna jó ha nem lassabb, de majd nézek alkalmazás-tesztet is, lehet hogy ott nem is számottevő a különbség.
Tehát akkor azonos ram órajelnél minél nagyobb a ram szorzó, annál lassabb a ram?Turbó módot még nem bántottam, majd ránézek...
Thx -
emre
veterán
Az lehet, de az eszköznek ua. volt a száma, mint a realtek hangkeltőnek, tehát nem lehetett a vga-é.
Ezzel szoptam a 3870 esetében, de nem volt vele gond, mert nem tettem fel hozzá drivert, az alaplapit használtam és működött.Viszont, ha a vga hang felülírja az alaplapit akkor szopacs van, mert a driveren felül nem akarok semmit sem felpakolni hozzá, csak a drivert. Most lehet hülyeséget mondtam, majd meló után ránézek. Mindössze semmi esetre sem akarom, hogy a vga hangcsippje beleszóljon a dologba.
-
-
Chaser
legenda
Rákérdeztem
Érdeklődtem a boltban, hogy melyik revet árulják. Nem tudják. Mondom megrendelem én, de ha nem tetszik a rev akkor mi van? Azt mondja a srác: gáz
Másik esélyes még az ep43-ds3, de arról is felemásan nyilatkoznak, valaki szerint rosszabb mint a g31, valaki szerint nagyon jó...szeretem az egybehangzó véleményeket
-
Vasinger!
nagyúr
A driver meg lett oldva...
A proci 1.34 V-ot kap CPU-Z szerint a Ram 2.1-et. Mi az a degradálódási tényező?
Akkor majd vmikor visszarakom a régi bios-t...
Vista volt eddig is fent és az is van fent most. XP-t nem rakok fel mert 32 bit kevés ramot ismert, 64 meg angol. W7-ből csak a végleges verziót felrakni a gépemre. Nekem nincs idegrendszerem avval is szenvedni, hogy valami nem stabil rajta vagy nem kompabilitis a hardverelemekkel esetleg programokkal.Jut eszembe! Az alaplap melegedésétől lehet kékhalál? 41 fok felé nem megy...
-
Ja igen, elfelejtettem írni, h HDD-t ellenőriztem HD Tune-al, nem talált rajt hibás részt. A lila csatlakozókat nem használtam még, minden a sárgákon van.
Délután eljutok egy másik géphez, akkor kipróbálom a DVD-t a másik gépben is. Am a DVD író nincs egy éves sem még.
Annak van értelme, h kiszerelem a hibásnak mondott Raptort, és átmásolom a teljes tartalmát egy másik HDD-re (gondolom át tudom), majd azt a HDD-t teszem be a hibásnak mondott Raptor helyére. Ilyenkor a gép felismeri, és elindítja a rendszert,
vagy kiabálni kezd, h a RAID 0 tömb egyik meghajtója nem az, aminek lennie kellene.
Mert hát az adatok rajta lesznek ugyebár.
A hibásnak mondott Raport ez után már le tudom formázni, kipróbálni, meg hát így már HD Sentinel is ír róla valamit csak... mivel így RAID 0 tömbben nem lehet kondíciót mérni, a HD Sentinel nem látja a RAID tömbben levő HDD-k adatait.Ez a hibásnak mondott Raptor HDD egy X verzió, tehát plexi a teteje, és belelátni működés közben. Szemmel látható port nem látok benne.
Fura hang.. hát, semmi extra, a sima Raptor kerreg, mint a Raptorok általában. -
Sziszifeca
őstag
Szerintem meghagyom a lapomat, most finomhangolom, 550FSB és 800@1100mhz_2.02v ram teszt eddig sikeresnek bizonyul. Ez eddig jónak hangzik.
Ha meg egyszer lesz pénzem akkor kompletten eladom, és akkor veszek i7-et.(de soká lesz az még) Meg videókarival is lehet majd gyorsítani.
Köszönöm.
-
Qwertrt
tag
Azért eleve felesleges ez a RAM tuning, mert a proci és az északi híd között 64 bites, legjobb esetben mondjuk 1333 MHz-es kapcsolat van. Ez például 10,6 GB/mp sávszélességet jelent. Viszont a RAM az északi hídon keresztül csatlakozik a procihoz. Ha megy a 128 bites RAM 1066-on, az 17 GB/mp sávszélesség, amit messze nem tud kihasználni a rendszerbusz szűkössége miatt. És itt a leggyorsabb FSB-jű intelről van szó.
-
Bodin
senior tag
Elkerülte a figyelmemet valami "tuning-stabilitási" állítási lehetőség a BIOS-ban, amit ha max-ra állítok és adok +0.2V-ot az MCH-nak akkor lefut a 3DMark. Komoly próba alá nem vetettem, de remélem jó lesz. Nem tudjátok miért kell neki plusz feszt adni amikor a dobozon ott virít a DDR1066? Ez normális?
-
Bodin
senior tag
Köszönöm az eddigi válaszokat mindenkinek!
Az E4400 procit visszavettem 3.2-re hogy biztos stabil legyen, memória gyári 2.1V minden program szerint(BIOS-ban +0.3V), és az MCH-nak is +0.3V -ot adtam(ez a max). Most már bejön a win, de a 3DMark-okat eldobja. Szerintetek a lapot, vagy a memóriákat kellene kicserélnem(OCZ)? Sajnos más megoldást nem látok ha 1066/CL5 -ben szeretném használni őket. -
brd
nagyúr
Így van, én még esetleg a GEIL-t tudnám ajánlani, hasonló árban volt egy 4 GB-os kit, és 5-5-5-15-ön 2.0V-tal (ennyi a gyári feszültsége) hibátlanul működik 1020-on (lassan feljebb is nézem, de egyelőre itt tartok, a CPU miatt). Igaz, ez csak 800-as RAM, de ott 4-4-4-12-es időzítéssel bír (gyárilag).
-
Vasinger!
nagyúr
Igen, avval tisztába vagyok, de a szoknyája félek, hogy belelógna a hátlapi kimenetnél a hűtőkbe. Itt lehet látni.
-
thlacko
csendes tag
Próbáltam ezt is, de nem tudtam, meddig mehetek el.
Az everest szerint volt: Alaplap 32°C, CPU 21°C, CPU 1.mag 44°C CPU 2.mag 44°C, GPU dióda 43°C. Itt még meg sem mozdult a venti. Mikor kéne bekapcsoljon a venti, ez is beállítás kérdése vagy inkább az adott lapon, érzékelőn múlik.? Amúgy milyen progival tudom terhelni a procit? -
hackeeeee
Jómunkásember
Ezt beszéltük haverokkal is, hogy 100%-osan úgy sincs máskor terhelve a 2 mag... Csak az a ~200mhz nem ér meg ennyivel több feszt, hőt. Most 3350mhz-n stabilnak tűnik.. ramok 1048mhz-n mennek. 1:1-ben 838 mhz lenne, de úgy meg elég lassúcskák. 900mhz körült kéne elérni 1:1-ben, dehát az nem nagyon akar sikerülni
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ha nem primeal van tesztelve, akkor nincs baj a hővel. De viszont ha primeal tesztelem, akkor 60-65fok. Szal ettől azért így tartok kicsit. Bios-ban most kap 1,44V körül...Cpu-z terhelve jelenleg 1,36V és 1,376V között ingadozik.... És 425*8, szal 3400mhz-n próbálgatom.
Hát a hűtő az egy OCZ Vindicator, meg van rajta egy Silverstone FM-123-as venti
Csakhát nem akarom max fordulatra tekerni, mert ugye dobhártyaszaggató
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Synology NAS
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Autós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest