- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ateszzero
őstag
válasz
Laraxior #39962 üzenetére
Az tényleg jó ár.
Nem számítod be a meghibásodott lapomat?Doboza, tartozékai meg minden megvan hozzá.
Nem nagyon akarom elvinni javítatni, mert nekem elég messze van a legközelebbi számtek bolt ahol javítanák, és sokba kerülne autóval az oda-vissza szaladgálás, meg a javíttatás együtt. -
proci985
MODERÁTOR
-
-
masterful87
senior tag
válasz
Laraxior #38029 üzenetére
Megnézem, de nekem akkor is az a legfájóbb, hogy egy szót se szól (csipog) !
Hiszen ismeri, hogy hogyan kéne csipognia, ha RAM, ha VGA, ha táp gond van, de semmi, és VGA nem ad képet, monitor készenlétben vár, Boot se jön be.
Éjszaka döbbentem rá, hogy oké, hogy megy gariba az alaplap... nade az meddig fog tartani? 1-2-3 hét?
-
Pala
veterán
válasz
Laraxior #37497 üzenetére
Nekem sajnos nincs annyi pénzem, hogy kockára tegyem akár csak egy 15k-s lap életét is mindenféle extrém dolgokkal.
lsc: köszi!
Saját tapasztala mindig jól jön. Hát...asszem benevezek egy ilyen lapra! P45-ös topikba is írtam, ott is ajánlottak egy Giga EP45-UD3R-t, de most perpillanat nem látom értelmét, hogy egy másfélszer annyiba kerülő lapot vegyek (bár biztosan nem rossz az sem)
-
Pala
veterán
válasz
Laraxior #37490 üzenetére
Félholtan? Miért, mit műveltél vele?
Én azért hosszabb távra venném, szóval nem fogom halálra kínozni, meg fontos, hogy stabil legyen, megbízható. stb-stb....procit is pont annyira akarom feltornászni, amennyin még fesz-emelés nélkül stabilan elfutkos. Fesz-ekhez egyáltalán nem akarok nyúlkálni, ha nem muszáj.
-
JaniS
senior tag
válasz
Laraxior #36963 üzenetére
Ez elvi jelentőségű (3DMark) vagy a gyakorlatban is lényeges? (Vagyis konkrétan a 3DMark eredmény kevésbé érdekel, mint az, hogy amivel játszom, az rendesen fusson.)
Kérdem azért, mert pl. a Crysis 1920x1200-ban max. beállításokkal 2xFSAA mellett is kb. 30 fps-t produkál (konfig az adataimnál).
JaniS
-
brd
nagyúr
válasz
Laraxior #36959 üzenetére
Hmm... erre tudsz valamilyen tesztet is mutatni (nem CF-est, mert ott azért számíthat, bár ott is inkább az adatsávok száma a döntő)? Az, hogy a teljesítményét nagyon visszafogja egy >=1 GB-os kártyának, az szimplán hülyeség, már megbocsáss, nehogy már emiatt alaplapot cseréltess vele
Nem kell folyamatosan olyan sok adatot forgalmazgatni az alaplap, és a VGA között, hogy túl sokat számítana a PCI-e max. átviteli sebessége.
-
-
tomazin
veterán
válasz
Laraxior #35172 üzenetére
tápra is gondoltam,lehet nem elég,de eddigi tapasztalataim alapján nem kellene,h baj legyen.
400as chieftec viszi:p35-ds3 & e7300 alapórajelen & sapp 4830(alapon) & 1db vinyó + 1db dvd (meg 2x2 geil black dragon de az táp szempontjából nem oszt nem szoroz)
sztem nem kellene,h táppal legyen a para.mi az az MCh?
-
G@bi90MR
aktív tag
válasz
Laraxior #35015 üzenetére
Biztosan sokan kérdezték már, hogyan kell ezt véghez vinni? Nem szeretném elrontani, soha az életben nem csináltam még ilyet.
Néztem P35-DS3R-hez Giga lapján BIOS-t, E7xxx procihoz csak BETA! Bios van, amit nem igazán szeretnék felrakni. Ilyenkor mi a megoldás? Ha beleteszem úgy, ahogy van, F3-as biosszal nem fog működni?
-
válasz
Laraxior #33574 üzenetére
Az nem rossz, 3.6GHz... hmm...
Hőcsövet az SB bordából kiszedni ki lehet, de az nem biztos, hogy vissza is tudod tenni, ha vmiért meggondolnád magad (eladás, miegyéb). Szal nézd meg jól, hogy ragasztva van-e, vagy csak be van szorítva, ahogy pl. az AW9D-MAX-omon volt, vagy szerves része a HP-nek az SB borda. Ha nem bontható maradandó károsodás nélkül, akkor szerezz be külön SB bordát, és annyi. Ne hagyd hűtés nélkül.
-
válasz
Laraxior #33572 üzenetére
Nem kívánom a tuningot szentem. Ha mégis, akkor meg elég a 400+-os FSB freki.
SB-t nem kell hűteni különösebben, nincs szerepe tuningnál, de azért ne hagyd ott kopaszon.
A HP-t gondolom lekaptad egyben, szal célszerű, ha kipecázod a csövet az SB bordából, és visszarakod magában. A bordát mármint.
-
ZsoBe
csendes tag
válasz
Laraxior #33381 üzenetére
Memory Timing Setting
You can set “DRAM Timing Selectable” to “ Auto” or “Manual” for below values:
CAS Latency Time: 6
DRAM RAS# to CAS# Delay: 6
DRAM RAS# Precharge: 6
Precharge delay(tRAS): 18A fenti leírás található a Kingmax oldalán. Egyébként CL6-ok.
........
Megpróbálom a 6-6-6-20 beállítást.. Ha rövidesen nem jövök vissza, akkor gáz van
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Laraxior #33218 üzenetére
Időzítéseket hogy állítottad be?
Mert ez CL6-os. Én is szívtam az újabb fajta KO6-os 1gigás modulokkal. Auto időzítésekkel sem akart indulni 1066-on, már majdnem visszavittem reklamálni, mikor beállítottam neki 6-6-6-18-at, így elindult, de így is alig megy többet a névleges frekinél.
Egy gigásból a KLED48F-A8KI5, míg 2gigásból a KLEE88F-B8KB5 a nyerő. -
Mankó
veterán
válasz
Laraxior #33118 üzenetére
Azon tanakodok magammal, hogy lehet abban a lapban se menne többet a proci. Na de majd átlibbenek ismerőshöz, s mondom lessük meg a lapjában.
Kínlódtam kicsit a P45el, s nagy nehezen sikerült bebooltatnom még 7-570en is. Igaz csak egy everest memoria tesztet tudtam csinálni, mert amint elindítottam a prime megfagyott. De eddig 550en se moccant meg.
Meggondolom én még ezt a lapcserét, úgy érzem. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Laraxior #32789 üzenetére
Nem. Leírom bővebben. Beállítom a kívánt paramétereket, újraindítom semmi baj. Kikapcsolom a gépet 1-2 percre, visszakapcs, no problem. Ha másnap kapcsolom vissza, akkor már nincsenek.
fagy53: Ram +0.6-ot kap, így megy az üzemi feszen 2.1 V-on kis tunninggal 890 MHz-en. Memtest nem talált hibát 3 óra alatt.
Na ehez szóljatok hozzá!
Szerk.: kicsigeri: És azt, hogy tudom letesztelni, hogy jó vagy rossz? Vagy csak egyszerűen vegyek egy újat, azt hátha jó?
-
Bagira01
veterán
válasz
Laraxior #32756 üzenetére
Víz max q6600-hoz érné meg(azt viszont lehet viszik) e2140 nem érdekel ha 75 fokos
Viszont a noctua hűtő kevesebb helyet foglal és csak olyan 3 fokkal roszabb a tru120ex-nél úh inkább ez a hűtéscsere amit vhogy meg kéne oldani a lapon
Csak van akinek nem garis a lapja és jó neki a rev1-es hűtés is vagy amúgy is vízzel hűti a lapot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- PlayStation 5
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Medence topik
- Milyen routert?
- Hobby elektronika
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti 6GB / 16GB / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged