- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgergi
veterán
válasz
pinnacle #42476 üzenetére
Nekem 2007-ben lett a p35-ds3 lapom, az is lassan 10 éves, sajnos itt az idő már nem ide dolgozik. Egyébként ds3-at is nézhetsz, abból láttam valamennyit, vagy mindenképpen szükség van a ds4 tudására?
Néhány éve még egész jól ki lehetett szállni a 775-ből, gyakorlatilag kijött belőle egy újabb konfig, ma már ez nem elmondható. -
sgergi
veterán
válasz
pinnacle #42471 üzenetére
Az a biztos.
Elvileg a következő táp jó lesz.
A táp hibához nem igazán tudok hozzászólni, ahhoz nem értek, vannak itt olyan topikok, ahol tudnánka okosat mondani.. A kép nélküli betöltés simán lehet alaplap "hiba" vagy csak egy rossz beállítás, p35-nél, ha a biosban valami nem tetszik neki, akkor tud így indulni.
-
-
pmheros
őstag
válasz
pinnacle #42309 üzenetére
Elméletileg nem lehetne különbség, mert mindegyik sárga az inteles vezérlőre kapcsolódik.
A sárgákat ajánlják, mert gyorsabbak mint a jMicron féle lila (GSATA) csatlakozók.
Olyat már több alaplap gépkönyvében olvastam,, hogy az azonos sata csatik közül a port 0 -ra legyen dugva a rendszer.
-
Martin97
aktív tag
válasz
pinnacle #42304 üzenetére
Ha nem gyilkolod a lapod, akkor elég sokáig kitart. Az enyém már több mint 15000 órát ment gond nélkül, és remélem kitart még 3-4 évig.
Ha low cost fejlesztést akarsz, akkor pattints a lapba egy 4 magos xeont, tekerd meg az fsb-t, és nyugodtan mehet mellé a 750ti. (Én ezt tervezem, mivel a meglévő kártyámmal is elég nagy előrelépést jelentene.)
Ha nem akarsz procit cserélni, és a biossal mókolni, akkor a mostan E8400-at húzd 450-es fsb-re (ezt a lapod bírja, legfeljebb a ramok tudnak akadályozni), és úgy mehet mellé egy 7770-650(ti) körüli kártya.
Egyébként, ha az usb porton felismeri a pendriveot/külső vinyót nincs (nagy) baja a lapnak.
-
vazol
tag
válasz
pinnacle #42302 üzenetére
Ha nincs tervben záros határidőn belül a platform csere, szerintem nem érdemes előre beruházni nagy vidkártyára mert a 750ti a mai játékoknál kb a minimum, amivel már jól futnak.... mondom ezt úgy, hogy a legerősebb "játék" a Pinnacle Studio amit használok és azon már szépen lefekszik a gépem fullHD-ban a Q9550 procimmal. Hogy mit érdemes még megvenni a konfigodhoz, inkább a vidkártyás topicban....
-
kenand
veterán
válasz
pinnacle #42241 üzenetére
Minél gyorsabbat, de bizonyos ár felett már nem éri meg
Itt találsz -Xeon mellett aktuális Quad árakat (posta nélkül)Átalgban 771-es XEonból féláron ki tudod hozni, kicsit olcsóbban meg 775-ös Xeonnal pl X3363
775-öshöz csak BIOS mod kell -
kenand
veterán
válasz
pinnacle #42230 üzenetére
6850-sem túl erős az is limitál, de egy 4 magos 54xx-es Xeont olcsón be lehet szerzni (főleg az Ebayről), az egy picit biztosan javítana a dolgon. GA-P35-DS4 400-as FSB-t biztosan bír, én is úgy használtam. (pl L5420-as Xeont 2.5Ghz helyett 3.0 Ghz-n, X5260-as 2 magost 3.0 Ghz helyett 4.0 Ghz-n)
Utóbbit 3000Ft körül lehet venni.
De tény a GTA 5-tel nincs tapasztalatom -
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
válasz
pinnacle #41666 üzenetére
Az előző (régi) BIOS visszaállítása ugyanúgy történik mintha egy vadi újat raknál fel, azaz a biosok közül kiválasztod azt amit felszeretnél rakni (régit vagy újat) és felrakod. Ennyi.
Azt, hogy érdemes-e felraknod azt Neked kell tudnod, általános "szabály", hogy ha nincs gond a géppel akkor nem biztos, hogy érdemes frissíteni, viszont tuningoláshoz "nélkülözhetetlen" az új biosok kipróbálása. Legfeljebb ha nem jó, akkor visszakerül a régebbi.
-
sz.j
nagyúr
válasz
pinnacle #41664 üzenetére
Akkor úgy látszik öregszem és felejtek ..., ezért az előző hsz-om második részét tekintsd tárgytalannak.
A BIOS frissítéssel kapcsolatos leírást ezen az oldalon megtalálod.
-
-
sz.j
nagyúr
válasz
pinnacle #41653 üzenetére
AHCI témában talán érdemes lenne elolvasnod ezt a cikket.
-
pmheros
őstag
válasz
pinnacle #41653 üzenetére
a p35 -ös lapok már nagyon nem mai darabok. Az újabb driverekben már nem ezekre a chipset -ekre gyúrnak, így nem feltétlen kell a legújabbat feltenni. Nekem pl egy 2009 -es van fenn, és semmi gondom. Az ahci driverem is ugyanilyen régi, és szintén semmi problémám.
c:\Intel\Logs\IntelChipset.logJa, hogy te Benchmark -olsz! Egészségedre
-
sz.j
nagyúr
válasz
pinnacle #41650 üzenetére
Külön Te raktad fel ezeket vagy ráfrissítettél a win7 által automatikusan telepített driverekre?
Mert nekem is ugyanez a lapom van és amióta XP-ről váltottam Win7 + SSD-re azóta megy a gép AHCI módban, de az alaplapi lemezről vagy bárhonnan más helyről semmilyen drivert sem telepítettem én, mert a win 7 telepítésekor a win7 mindent automatikusan felrakott és stabilan és hibátlanul megy a gép.
Az NVidia-n kívül azóta sem lett semmi manuálisan frissítve. -
dethroner
veterán
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #40591 üzenetére
Lehet, hogy 2 hónapot bírt a Geil RAM-om? Nem tud 5-5-5-15-ön betölteni. Hiába adtam + feszt, állandóan újraindul, majd visszaáll 800MHz-re. 1066-on csak Auto-n indul el, nem is rossz az eredmény, de valami gond lehet, mert idáig nem volt semmi probléma. Tudtok valami beállítást javasolni, vagy csak idáig bírta az 5-5-5-15-öt és inkább vigyem vissza?
-
belaazallat
addikt
válasz
pinnacle #40586 üzenetére
Hali!
Mielőtt megveszed szólnék, hogy az újabb Geil Black dragonok és a Giga lapok nem működnek együtt, legalábbis nálam.
Papíron tudta a 2V-on CL 4 800MHz-t, nálam CL 4-ben el sem indultak bármekkora feszt adtam. Asus P5Q-ban 1.9V-on vitte CL4 800MHz-t. (2x2GB Geil Black Dragon)
Viszont Geil Valu viszont jobban muzsikált, mint a Sárkány. Szintén 2x2GB.De ha mázlid van, akkor csak én voltam a kivétel ami erősíti a szabályt.
-
emre
veterán
válasz
pinnacle #40582 üzenetére
Ebben nem tudok segíteni, mert a gamer gépemben csak kingmax ramjaim voltak.
Most épp 4x1Gb .
Illetve használok még 2x1GB 800-as geil ramot, a netezős gépemben.Én a helyedben megpróbálnék találni valami közös frekvenciát a különböző memóknak, és együtt hajtanám őket.
1000 körül 5-5-5-18, vagy 1066-on 6-6-6-20 késleltetéssel, +0,1-0,2 Vdimm, +0,1mch fesszel. -
emre
veterán
válasz
pinnacle #40579 üzenetére
tuning esetébe több fesz kellhet az mch-nak
hivatalosan csak 800-as ddr2-es ram létezik, az 1066-ot a biosban kell beállítani.Csak egyforma ramok mennek azonos késleltetés mellet könnyedén 1066-on, és itt nem elég az azonos széria (PL a KLED48FA8KI5 nagyon jo megy CL5-ben, de ebből is van több változat, ami csak CL6-ot tud), hanem a chipeknek is ajánlott azonosnak lenniük.
-
Biga123
addikt
válasz
pinnacle #40576 üzenetére
Nekem is ugyanez a felállás..
CPUz nekem is csak 800-asnak látja de 2V-on 6-6-6-20 mellett simán viszi a 4-modul együt Dualba az 1066-ot..
Szal állítsál be kézzel időzítéseket és adj egy kis + feszt a ramoknak..
Lehet úgy kell hogy előbb csak 1-modult raksz be beállítassz időzítéseket és utánna be a többit... -
Kloss
őstag
válasz
pinnacle #37631 üzenetére
Képet nem tudok arról, hogy mit tudnak, mivel még nem értem rá tesztelgetni.
Megvettem pár hete, beleraktam aztán azóta is úgy megy.
Meg már annyira nem is érdekel a dolog, mint régebben8500-at olvas vagy 9000-et, olyan mindegy
Igen, (sajnos) az új 1GB-os modulok csak egyik oldalán vannak chipek, így a régebbi 2 oldalán szerelt modellekkel nem igazán akar együttműködni. Legalábbis az én lapomban nem. Az OCZ-ket jó áron vettem, így mindenképp csere lett. -
XaraX
addikt
-
Kloss
őstag
válasz
pinnacle #37610 üzenetére
Én 2x2GB-ra cseréltem a 2x1GB-ot. Leginkább azért, mert a meglévő Kingmaxok kétoldalasak voltak, az újonnan kaphatóak meg egyoldalasak. Így nem működött együtt a 4 modul. Eladtam az összeset és vettem helyette 2x2GB OCZ-t, ezzel nincs gond, plusz az időzítések is jobbak.
-
Atla
senior tag
válasz
pinnacle #37532 üzenetére
Ösembernél vettem,de itt van még a két Kingston ami benne volt,és annak is 2.000V-ot ad Normalon,pedig a CPUZ-ben 800-on annak is 1.8V-ot kéne kapnia!Igaz 1066-os modul,és 2.2V van ráfirkantva!2.26V-on járattam egy évig!Egyébként eladó![link]
Ami mégrosszabb h ha mindent Autora rakok,tehát proci feszt is,akkor meg 2.240Vot ad!
Jó lenne ha valakinek ugyanilyen lapja lenne F11-es biosszal és megnézné h Normálon neki mennyit ad a RAMoknak!Valaki irt ide már hasonlo problémával,és ugy oldotta meg h +0.1-re álitotta és akkor kevesebbet kapott mint Normálon!Próbáltam de ugyanugy 2.000V!
+0.2-ön meg 2.16V!Próbáltam F10-es Biost,de ua. igy visszament az F11 a feles szorzó miatt!Még arra tipelek h valami régebbi Biossal müködne,mert lehet h az ujabbakból kivették
mivel h ugyis mindegyik RAM 2.0V-al megy minimum!
Egyébként nem hiszem h baja lesz 2.0Von ugyhogy igymarad sztem!1150Mhz-en megy,söt lehet h kap majd 2.16-ot is ha megpróbálom majd az 1200Mhz-et!A procim egyszer ment annyin egy teszt erejéig!Jól kifogtam azt is csakugy mint az alaplapot meg a VGA-t!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pinnacle #37408 üzenetére
A legjobb ha szinkronban megy, tehát 1000-es ram elég, ha egy árban van az 1066-al, akkor amelyiknek jobb az időzítése. Igazából itt már nem számít igazán sokat, hogy 1000 vagy 1066 max bench progikban.
Nekem P35 és G.Skill párosítás is bejött, akárcsak a SuperTalent. Kingmax 1066-osakat szerti a P35-ös Giga (CL5-öset vegyél), sok fórumtársnál ilyen 1200 körül értékekre sikerült felhúzniuk. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
pinnacle #37404 üzenetére
4x2 is megteszi?
szal én használtam p35-ds4ben 2x2őt (Geil Black Dragon rev05 800cl5). stabilan vitte az 1000et cl5-5-5-15ön 1.89en egyedül -mmint egy kitet- (a lap legalacsonyabban is ennyit ad). kitesztelve a vége nem volt, igazából az 1000@cl5 is úgy történt, hogy FSBt emeltem 1333ra 1066ról, osztás véletlenül maradt, stabilnak meg stabilak volt továbbra is, szal örültem (főleg, hogy három nap múlva vettem észre a dolgot). 1000 feszemelés nélkül még egy tunyingos memnek se rossz... főleg, hogy a BDknek elvileg 2.1 az ajánlottja (illetve 1.8-2.3 között, pontos spec mért is lenne).
aztán kapott maga mellé mégegy kitet, most alap NB és Vram beállítások mellett a cl5-15 800 megvan, tuningot nem próbáltam (a tápot nem akarom gyilkolni). a második kit rev7es (avagy 2007 dec és 2008 dec). természetesen mennek jól, szeretik egymást, meg a win7@64et.
szóval: az baromság, hogy 2x1 kit >> 2x2 kit. chipektől és típustól nagyon sok minden függ (ld corsair xms2 hynx chippel ~1000+@cl4 2.1V körül, samu chippel 870körül végük volt, ismerős rendesen megszívta velük...). meg esetleg laptól, hűtéstől és talán még PSUtól is.
gyakorlatban a 8400as 9es szorzót tud, 500 fölé meg nem nagyon fogod valszeg állítani az FSBt, tehát ultracsilivilihőcsöves tuningramra semmi szükség. főleg, hogy a p35-ds4nek vége van olyan 535-540es FSB környékén kétmagossal (ill a qx6850ek annyit mentek max, 8x00ás szériát már nem nagyon tesztelték azzal).
az első 2x2 kingmax szériák (5-15, 2008 márc körül amik voltak) is vitték ezt 2.1en 1:1ben (ill 2:1ben, tehát 1000en), csak eszméletlenül melegedtek közben. és azok voltak messze a legteszkósabbak...
szvsz vegyél 4 gigát, azt később egyszerűbb lesz fejleszteni (meg talán stabilabb lesz az NB, de default alá giga lapon nem lehet menni, szal ez se biztos). akár együtt is lehet őket használni elviekben 2+4 felosztásban. gondold végig mekkora FSBre lesz szükséged, aztán annak függvényében akár az olcsóbb 800asok is megteszik, általában azokban is van még potenciál.
-
katt777
félisten
válasz
pinnacle #28986 üzenetére
Nem bírták a tuningot. Most ezek sem.
Ráadásul lassabbak, mert ha fixre teszem a rész-értékeket, akkor nem bootol be, ha meg auto-ra, akkor lassú. Nem hiszem, hogy a Dominatorok lennének a hunyók.
pisztoly: Nem szemetet akarok venni, aztán otthon helyre maszekolni. A K9A Platinumomat fél évig frissítgettem, minden bios-szal más baja volt. Szóval előbb legyen jó a lap úgy, ahogy megkapom a boltban. Kocsit sem hoznék el (nem is adják úgy), hogy használhatatlan az elektronikája, vagy telefont, vagy egyáltalán semmit. Csak PC iparban lehet eladni a szemetet jó pénzért, hogy "majd jó lesz". Mint a HD3870, amelyhez bő fél év múlva jött ki az első használható driver.
-
Gorneck
legenda
válasz
pinnacle #28884 üzenetére
Ha az XP-t telepítetted és el is indítottad, de már a vista-s vinyával együtt akkor betűjel és boot rész a vinyának is változik emlékeim szerint...mivel ezt szépen szétbarmolja az XP így már később nem fog bootolni...
Vagy hagyod a fenébe vagy vista alá pakolod fel az XP-t...vagy nemtom...sokan szívnak ezekkel a párosokkal...Én mindig azt mondom erre, hogy van esata...oda bekötöd az XP-s vinyát és a másikat letiltod...vagy mittomén...
1 év alatt nem tudtam havernál összehozni rendesen a két OS-t...előbb vagy utóbb összeomlott vmelyik...persze mindig vmelyik hibájából...ezért is használ Vista-t...minden megy rajta tökéletesen és gyorsan....
Én gépemre se fog soha többet XP menni...főleg, hogy egy lassú xar...
-
-
Gorneck
legenda
válasz
pinnacle #25660 üzenetére
Szép...
Bár attól az occt-s diagramtól kiráz a hideg...
ui: Be is raklak a tuning táblázatomba...
Menü->Tuning!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Interactive Brokers társalgó
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- ASUS routerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AliExpress tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Asus ROG Z790 Dark Hero
- MSI B450 TOMAHAWK eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest