- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
P00By
nagyúr
válasz
Ronnie12 #16744 üzenetére
Akkor érdemes bekapcsolva hagyni, ha nemszólnak bele a tuningba. Ami valószínű így lesz.
MINDENKINEK:
Folytatódtak a problémák, most délután bekapcsoltam a gépet led világít minden(maxon) pörög és semmi! Kikapcs-bekapcs megint... áramtalanítottam a gépet 5 percre és most jó
-
Gorneck
legenda
-
Bile Demon
őstag
válasz
Ronnie12 #16671 üzenetére
A problémák 83 fokon kezdődnek. "Maglassulási küszöb".
A 80 már sok mert közel van a határhoz és senki sem szereti a lassulást
nyáron gond lehet. De 70 fok az simán mehet neki!
Abban igazat adok, hogy egy 60 fok körül érték sokkal megnyugtatóbb, pláne fesz emeléses tuningnál, azt egy jobb hűtővel meg fogod tudni közelíteni, tán még halkabb is lesz... szóval Te döntésed. Csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy ha mindent hagyni akarsz a régiben, akkor az úgy jó most ahogy van! -
éN79
addikt
válasz
Ronnie12 #16671 üzenetére
Nálam volt olyan eset freezer proval, hogy a megszokottól jóval melegebb volt a proci egy hűtő felszerelés után, kb. mint neked. Egyszereűen nem tettem vissza tökéletesen, egy pöcök nem tartott eléggé, holott a mozgatás során ez nem tűnt túl nyílvánvalónak. Próbáld ki hogy leveszed és brutál alaposan próbálod visszarakni. Egy próbát megér.
-
Bile Demon
őstag
válasz
Ronnie12 #16651 üzenetére
Azért mert nekik komolyabb hűtőjük van... heatpipe + 12cm venti... stb.
GYári hűtővel ezek az értékek normálisak, mármint a 70 fok. Nekem pl. 78-79, mert még a fordulatszámot is visszavettem az amúgy is gyenge hűtőnek. Proci bírja.Két féle képpen tudod csökkenteni a hőmérsékletet, fix szobahőmérsékletet, órajelet és feszültséget feltételezve:
1. ház szellőzését javítod... ezzel gyakran jobb eredméményt lehet elérni mint egy bika CPU hűtővel egy rosszul szellőző házban!
2. CPU hűtőből erősebbet használsz vagy a jelenlegit max fordulatszámon használod (hangos lesz, de egész jól hűt úgy) -
Gorneck
legenda
válasz
Ronnie12 #9726 üzenetére
Verziókról úgy általában:
Rev 1.0
Rev 1.0+másik típusú kondik+több felület szerelt alkatrész+chipset borda csere=Rev 1.1
Rev 1.1+kevesebb felület szerelt alkatrész=Rev 2.0
R jelölés ICH9R-t jelent vagyis van a lapon egy inteles raid vezérlő is.
L jelülés Lite is lehetene, kevesebb csatlakozó, kevesebb kondi, 4 fázisú tápellátás jellemzi őket. -
Gorneck
legenda
válasz
Ronnie12 #9559 üzenetére
Vele beszélj ipon ügybe! Eléggé képbe van róluk...
-
D.Csaba
tag
válasz
Ronnie12 #9222 üzenetére
Nem elég kivenni az elemet, a két pólust érintsd össz pl csavarhúzóval és úgy tedd vissza.
Biztos, hogy feszültség problémád van. nekem is ilyen ramom van és a boltban, ahol vettem, felhívták a figyelmemet, hogy először csak 1 db ramot rakjak bele és miután adtam a ramnak feszt, csak akkor rakjam bele a másikat... Ha nem nullázod ki a BIOSt,akkor nem fog menni.A srácok, akik eddig válaszoltak neked, azért mondták ugyanezt mert ez a dolog így működik....
Ha új gépet raktál össze, akkor pedig alaposan nézd át, hogy minden jó lehen és főleg teljesen érintkezik-e.Remélem segítettem.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Ronnie12 #9222 üzenetére
Az elemet kivetted az nem baj, de a cmos reset-et is megcsinálhatod, hogy minden default-ra álljon vissza.
Ekkor sem biztos a GEIL ram-ok miatt, hogy egyből elindul, lehet, hogy szórakozni kell egy darabig, mert a BIOS nem helyes értékre állítja be default-on a RAM feszt meg az időzítéseket. -
fagy53
nagyúr
válasz
Ronnie12 #9168 üzenetére
Ez valószínű a GEIL ULTRA szindróma!
Két dolgot tehetsz, vagy újraindítgatod amíg egyszercsak megjelenik a GIGABYTE logo és bemész a BIOS -ba, vagy szerzel kölcsön egy másik fajta RAM-ot és annak a hátán mész a BIOS-ba.
A BIOS-ban +0.3V-ot adj a RAM- nak, és később ha már működik minden, kézzel beállíthatod az időzítéseket is, mert a BIOS azt sem tudja kiolvasni az SPD-ből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Dominator Platinum 32GB DDR5 6000mt/s (2x16GB)
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- i3 proci + Esonic B250 mining alaplap + 8GB
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest