- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
belaazallat
addikt
"Tedd fel a Performance Enhance-t Turbora," úgy ment, Cl5 1200MHz-t Everestben 9600-at.
Egyébként 800-és 1066között van különbség, de 1066-és 1200között nem éreztem. Ezek a geilek vhogy nem akarnak vmi jól menni a lapban, turbo-ban olvassás 7500-at, de írás 9000.
Szerk:
Persze, ha jó lenne 4GB CSX az tuti jó lenne. Azokat jobban szereti a lapom. -
Tommee
aktív tag
Aha, nem mindegy h neked maximum olvas annyit, neki pedig átlagban olvas/ esetleg ír!
#39263 zalman90: adatlapodat nézve, te már adtál tuningot a lapnak, hova tovább?
Egyébként MCH fesz emeléssel, de valószínű FSB emelésével is növekszik a chipset hőmérséklete. Nálam csak az FSB van 400-ra állítva és idle 40-45 fok körüli a hőmérsékletem, terhelve plusz 4-5 fok, de nem fagy, stabil a gép. -
proci985
MODERÁTOR
tudnak átfolyó áramot is mérni (persze, nem "hardveres" mérés -idézőjel, mert valahol a lapon elvileg figyelve kell lennie az áramnak a procba-, de amire kitalálták, arra elég).
ha defaulton használja az ember, akkor jó az energiatakarékosság, ha minimumra belőtt feszeken, akkor a terheléselemző-algoritmus pont annyival növeli a proc terhelését, hogy még nő is a fogyasztás
mondjuk ilyen 8ról 10Wra.
-
emre
veterán
Köszi.
Az én tapasztalatom is egészen hasonló.
A vga limit a pci-e 2 miatt a 4870 esetében még nem számottevő, mert itt a vga sávszélessége nagyjából megegyezik a pci-e 1-es maximumával. Viszont az erőseb vga-knál már nagyobb különbség is lehet. Enél kisebb vga-k esetében biztos nincs differencia a két deszka között -
proci985
MODERÁTOR
sz.j nek igaza van.
alacsony fesznél a lap nagyon nem droppol, magasnál meg... minél kevesebb a fázis, annál inkább lesz tüske (p35nél még talán nem voltak fázisduplázások). valamint, a gyengébb lapok kevesebb fázissal általában nagyobbat droppolnak, nem ok nélkül (így nem lépheti túl a tüske a biosban megadott feszt).
tehát, magasabb fesznél én nem kapcsolnék LLCt gyengébb áramellátású lapnál, a DQ6 meg nem droppol sokat (kb felét a DS4nek).
alapvetően ezzel a featurevel vigyázni kell, túlfeszt adhat a procnak.
egyébként én sem használom, bár én energiaspórolós vagyok
-
sz.j
nagyúr
"Akkor most mi a javallott? Be vagy ki kapcsolva legyen az LLC?"
Senkit sem szeretnék semmire sem rábeszélni vagy lebeszélni, de az esetleges nemkívánatos fesz tüskék kivédése érdekében én max. alacsony core fesznél (kb. 1-1,2V) használom az LLC-t, de ott is nagyon ritkán.
Tudom, hogy kicsit kényelmetlen a kikapcsolt LLC-nél utánaállítani a feszt, hogy terhelve a kívánt feszültségen mennyen a proci, de csak egyszer kell megcsinálni majd felírni az értéket és ezt követően már nincs gond, mert ezt kell az adott feszhez a biosban beállítani.De természetesen mindenki úgy csinálja ahogy jónak látja.
-
Laraxior
titán
Gorneck oldalán nézz szét..ott vannak a lapok..képek..eredmények. De a DS4 a DQ6 6 fázisos változata,ha jól tudom más különbség nincs is. ha Q6600od van akkor ez a két lap jöhet szóba...DS4 és DQ6...a legjobb P35ös tuninglapok Gigáéknál. Mondjuk szerintem egyedül a P35 Blitz Extreme / Formula jobb ezeknél,de az meg ASUS.
-
Cocó
tag
Huhh, akkor kezdek megnyugodni...Nem rég rendeltem ugyanis egy ilyen lapot(EP45-DS4), csak éppen EP35-DS4-et kaptam helyette
Az eladó mondjuk becsületesen felajánlotta a pénz visszafizetését, de éppen ezért is írtam ide, h kezdjek e guberálni új lap után avagy tök felesleges, maradhat ez....
-
-
nebulo5
senior tag
Nálam 2*1GB CSX Diablo egy istennek sem akart 1200MHz-en üzemelni! Pedig kapott +0,5 V.-ot! Ugyanezek a Ram-ok a munkatársam gépében gond nélkül futottak 1200-on. (asus deszka) Viszont, (érdekes módon) az everest 1600 FSB-t ír ki a 8*400 al hajtott E6750 procira.
Valószínűleg a 3x szorzó nem elviselhető az alaplapnak. Ámbár, (csak bátorság kérdése) a diablónak állítólag bátran lehet még több + V-ot adni...
Jelenleg 1000MHz-en üzemelnek (+0,3 V.) és még csak nem is langyosodnak....
Egyébbként az az általánosságban elterjedt definicio, hogy ezek az alaplapok kivállóan tunningolhatóak...
Hát csak: HAJRÁ! -
stigma
addikt
Attól függ mit szeretnél kisajtolni belőlük.
ha 1200at, elvileg vinnie kell, de ha valami jó cuccost akarsz és mondjuk olcsón is akkor Buffalo Firestix 1066mhz-os ramok eléggé jók, csak nemtudom hogy kompatibilisek Ds3-al.
avgy mondjuk Ősembert tudom ajánlani, ő asszem DS3om lappal tesztelgeti finom kis memóriáit =>g.skill,Crucial,Supertalent és sok mást.=>Rambazárja -
Laraxior
titán
23 fokos vízzel. A quadomnak 1.7et adtam biosból,és az égvilágon nincsen semmi baja.
Tesztig mehet neki amíg tudod hűteni. Én kicsit fordítva dolgozom mint az átlag tuningos.
Akik úgy csinálják hgy adnak meg egy órajelet és azt milyen feszen viszi.Én fordítva csinálom. Kap egy adott feszt és azon mekkora a max órajel amin még elindulLefutott a 3dmark06 és ment is vissza a dobozkájába.
-
bim
veterán
bizony a winrar szépen teszteli az NB-t.
mehet az MCH-nak a plusz fesz.
ennyiből picit jobb a DS3P vagy feletti lapok mert nekem is pl. +0,175V kellett az MCH-nak a 8x470 teljesen stabil értékhez.nálad ez kapásbol kilőve mert csak egészel tudsz növelni.nekem is elfutott a prime +0.15V is de mégis egy lehelletnyi feszt tolnom kellett még rá hogy tuti legyen. -
Mankó
veterán
Újabb furcsaság:
Tesztek gond nélkül elfutkároznak, hibajelenség semmi. Leszedtem egy játékot és nem bírtam kitömöríteni, mindig crc hibát adott. Leszedtem egy másik verziót, ugyanaz. Visszavettem alapórajelre, szónélkül kitömörítette.
Konklúzió: Tesztelő progikhoz simán fel lehet venni winrar-t. Ha egy nagyobb 6 Gb körüli fájlt kitömörít helyesen, akkor ok, ellenkező esetben hiába jók a teszt progik, Prime, Orthos, a rendszer instabil. -
tlac
nagyúr
prime blend-del kell tesztelni
én is próbálkoztam 4 modullal, bár az 6 giga volt, meg nem is egyeztek
semmi jót nem bírtam kihozni...
külön mindegyik ment legalább kb 1100-at, együtt nem
sajnos nem bírja a lap[OFF]így használtam a p35-ben:
User Cpu /Ram/Bios/Cpu hűtő FSB (fsb:ram), Timing. CPU Voltage DIMM Voltage FSB Voltage G(MCH) Voltage PCIe Voltage
tlac E6400, 2*2Gb/800 Crucial Ballistix, F12, ThermalRight Ultra 120 E 450*8 (2.4x) 5-5-5-15 1.5V 1.95V Norm. +0.1V Norm.kb 1100-ig megy, kicsivel több feszültséggel[/OFF]
-
bim
veterán
probáld meg játékokkal is tesztelni...
esetleg mch-nak még fesz.
vagy fsb-nek is tolj.
menni fog az.
egyébként a másfél órás prájm utáni fagyinál nagyon közel állsz a tökéleteshez.én nagyon már nem is szarakodnék vele.ha játékok futnak akkor meg is vagy.
de mondom. tolj még egy pici feszt ha mégis kiszórna exe hibával valamelyik játék. -
bim
veterán
p95 blend és játékok....
ha a blend elfut 1 órát és a játékok nem szórnak ki akkor rendben van a gép.
ugyis észre fogod venni hogy stabilabbá tetted e ha feszt adsz az mch-nak vagy az fsb-nek.
nekem a mostani lapomnál tolnom kellett az fsb-nek is hogy menjen a 8x470/1175mhz .igaz ez quad.... -
mindfreak
őstag
-
Gorneck
legenda
Majd akkor mikor feldobod a Vista-t úgy kell beállítani a biosba...simán fel fog menni...
Csodát ne várj...965 és P35 se gyorsult az AHCI-től pláne nem XP alatt...nálam lassult szinte minden.
Vista esetén is amit érezni fogsz az a Vista jobb hdd kezelése XP-hez képest...tökmind1 ide vagy AHCI módba telepítesz...
P45-tel tényleg számít az AHCI, de itt is csak Vista-val. -
Baga1983
senior tag
"Hi!
Nekem ugyanez van. Nálam most 8*475ön szalad Biosból állított 1,35Vcore, MCH: +0,1. Ram: Turbo, 15-5-5-5, +0,2V."Sziasztok! Nekem is p35-ds3 van rev 2.0 , és azt kérdezném hogy vát á hell ez a performansz level? mert látom hogy standard,meg turbo...de nem vágom hogy ezzel mit lehet kezdeni...Köszi előre is
-
Qru
MODERÁTOR
E8200:
sSpec Number: SLAPP
CPU Speed: 2.66 GHz
PCG: 06
Bus Speed: 1333 MHz
Bus/Core Ratio: 8
L2 Cache Size: 6 MB
L2 Cache Speed: 2.66 GHzPackage Type: LGA775
Manufacturing Technology: 45 nm
Core Stepping: C0
CPUID String: 10676h
Thermal Design Power: 65W
Thermal Specification: 72.4°C
VID Voltage Range: 0.85V – 1.3625V
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ford topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Elkészült a Mafia: The Old Country
- Spórolós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Milyen videókártyát?
- Gyúrósok ide!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest