- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dan-szan
senior tag
válasz
MZsoltee #39778 üzenetére
Nos ahonnan valószínű venni fogom ott ezek az árak vannak:
Kingmax 2gb/800mhz-bruttó 13725 vagyis össz:27450 1év garCorsair TwinX XMS2 DDR2 4 GB 1066MHz CL5 KIT:28525 élettartam gar.
Ezek alapján talán jobb döntésnek tűnik a Corsair,még nem néztem utána milyen vélemények vannak erről a memóriáról. Ha Te vagy valaki tud vagy használ ilyet ossza meg a tapasztalait.
-
Picco
addikt
válasz
MZsoltee #38433 üzenetére
nem akarlak elkeseriteni de 2-3 evig max egy kozep-felsokategorias geppel tudod kihuzni, meg akkor is ha "csak" 1680-as felbontasra kell. (plicore5-5850 kombo)
ertsd ha 30+ fps-el szeretnel jatszani a legujabb jatekokkal. ha nem hiszel nekem nezd meg a ket evvel ezelotti ph teszteket h akkor mi volt a csucs/kozepkategoria.
-
Gorneck
legenda
válasz
MZsoltee #38351 üzenetére
Ha annyit kéne egy ram teszttel foglalkoznod mint nekem, akkor másképp látnád és elhinnéd sokkal fontosabb a mennyiség mint az, hogy 800on vagy 1066on ketyeg a ram vagy cl4 cl5 cl6...ha már 800 cl5 meg van, akkor bőségesen kiszolgálja sávszélben az architektúrát...innét már csak önvakítás az egész és harc megy 1-1 nyert másodpercért...
robi0604: Stabil a géped? Milyen ramjaid vannak?
-
Gorneck
legenda
válasz
MZsoltee #38349 üzenetére
Akkor se és most se jön be...de ennek köze nincs most ahhoz, hogy mit vegyen...hanem, hogy nem felejtős a cl6ram...vehet azt is bátran bárki veszteni nem fog semmit a cl5höz képest...de ha nincs szükség 400nál több fsb-re, akkor 800as ram is. Mondjuk egyes helyeken az 1066os ram olcsóbb, mint a 800as...ezen olykor olykor le szoktam döbbenni...
-
GrooveHero
addikt
válasz
MZsoltee #38324 üzenetére
okés, rendicsek, bocsi, kicsit elizgultam a dolgot
, meg még bunkócska is voltam, még1x sorry
értem én hogy mit mondasz, de akkor a költői kérdésem a következő:miért csinált a gigabyte a 775-ös lapokhoz ddr3-at? mégha combo is a lap? nem csak a p35c-ds3r-re gondolok.
lehet tudnak vmit
mind1, végső soron a megoldás, ha az ember gyorsulást vár, hogy vegyen egy jobb procit, és esetleg ahhoz dd3-at. és ugye itt jön az, hogy nem is biztos, hogy akkor menne 1333-on a lapomban, ezért ugye már kellene új alaplap is, na és akkor abba lehet venni új ddr3-at.
de ha ezt mind összeadjuk, akkor már bezony majdnem közelítünk az 1 kilóhoz. nekem meg össz-vissz lenne rá kb 20k ramra, mert kellene vennem egy videnyókártáyt is, ami+40k.
sajnos most is, mint mindig, a pénztárca szabja meg hogy mennyit fordíthatok/tunk gépre.ez van
-
GrooveHero
addikt
válasz
MZsoltee #38320 üzenetére
Szia. nem tudom olvastad e a hozzászólásomat, mert valahogy nem úgy tűnik. nem azt kérdeztem/kértem, hogy aggy tanácsot mijen ramot vegyek a gépbe, vagy hogy erőltessem a ddr3-at. egyelőre az én pénzem, az én gépem, azt csinálok vele amit én akarok, csupán egy kis segítséget szerettem volna kérni.
Ezért a válaszért inkább a ph-t sem kellett volna megnyitni.
azért kösz a semmithali.
esetleg megköszönném, ha vki vmi érdemlegeset is hozzá tud fűzni a kérdésemhez.
előre is köszi.és bocsi, tudom hogy te jót akarsz, meg minden...
-
Enclave
aktív tag
válasz
MZsoltee #38075 üzenetére
Neten boltból rendelném mivel csak ilyen helyen vannak normális árak,szóval ez a verzió kilőve...Arról nem is beszélve,h. nem szívesen hagynám,h. mások turkáljanak a gépben,mivel addig működik rendesen,utána csak több gond van vele...(tapasztalat)
Lehet itt a topikban próbálok körbenézni,h. kinek van 8 giga ramja és milyen modulokból rakta össze...
Azért köszönöm!
-
nessaja
csendes tag
válasz
MZsoltee #36785 üzenetére
Visszaolvastam(igaz nem mind a 36 ezret), de nem igazán találtam számomra egyértelmű választ. Igen, ezt nagyjából tudtam igy is próbáltam tenni, de ahhoz hogy emelni lehessen a ram órajelét fsb emelés nélkül, ahhoz a ram-órajel-szórzóját emeltem, de a lapon csak 2,5x van, amivel megy is(850 körül), de a következő már csak a 3,0x-os azzal pedig egyből kékhalálozik a vista bootolásnál
Konkrétan ezzel kapcsolatba kéne valami segitség
Előre is thanks -
tomazin
veterán
válasz
MZsoltee #34732 üzenetére
Na akkor kénytelen leszek kifejteni.
Ma vettem ep35-ds3 lapot.Boltba aszongya a tag,h 1,5kért 3 év gari van rá amúgy 1.Elkerekedett a szemem,de mivel haladni kellett ráhagytam.Ezért kérdezem,h pontosan mennyi gari van rá.Most néztem át a manualt abban nincs semmi írva erről.Dobozon úgyszintén. -
Lateralus
csendes tag
válasz
MZsoltee #19668 üzenetére
Kipróbálom, de nem igazán értem, a ramjaimon még nem, hogy tuningoltam volna, hanem a visszavett szorzó miatt alacsonyabb órajelen mennek, mint eddig. Mondjuk elég kezdő vagyok a témában, az igaz, szal nem annyira értek hozzá, főleg az időzítés dolog nem igazán tiszta, hogy most mikor mennyire és miért.
-
BobChemistry
őstag
válasz
MZsoltee #5011 üzenetére
hm...mintha azt olvastam volna, h az 1066-os kingmaxot, nem nagyon szereti ez a lap, de lehet h rosszul emléxek
más: a 2600XT az 128 bites, sztem
de a táppal kapcsolatban lehet igazad van
nekem egy A64 (egymagos) 1 GB ram, 3 HDD, húzott 7900 GS-t vitt egy 360W chieftec, majd egy 400-as FSP Bluestorm II-re váltottam
ez a konfigom kb 150 W-ot húz ki a konektorból full-on
idle állapotban 100 W alatt (90-95 W) -
P00By
nagyúr
válasz
MZsoltee #3808 üzenetére
Tehát, alapesetben amikor növeled az fsbt, akkor a memória sebessége is nő!A memória sebességet a szorzojával tod állítani PL 8*400 FSB Akkor memória 2-es szorzoval 800 MHz( fsb:memó=1:1), 8*400 2,5 1000 MHz (fsb:memó=1.2)!Az időzítés attól függ mit csinalsz,ezt ugy ertem,h ha pl inkabb játszol akkor az időzités alacsony legyen(amennyire csak lehet) és a MHz is(PL 800 MHz 3-3-3-10),ha pedig winrar stb akkor inkabb nagyobb mhzen legyen(PL 1000 MHz 5-5-5-15)!A turbo prefet tedd vissza alapra és inkabb manualisan a trdt állitsd minel lentebb, bővebben: itt M.I.T menü kép!
-
barnam_
nagyúr
válasz
MZsoltee #3066 üzenetére
Így használom:
1066@5-5-5-18-Auto@2.1V, option2, +0.1v mch, perf. level standard
A max. amit bír:
1166@5-5-5-18-Auto@2.25V, option1, +0.1v mch, perf. level standardHa megtalálom az Everest képet amit ide linkeltem egyszer, akkor tudok nyilatkozni a sebességről is
(nem otthon vagyok, és csak a laptop van nálam)
-
barnam_
nagyúr
-
Locutus
veterán
válasz
MZsoltee #3020 üzenetére
Igen, néztem azt a giga lapot is, de nekem se a ddr3, se az egyéb sniksnak nem kell, ami azon van. Se a firewire az asuson. Szóval azt a párezer forint különbséget NEKEM nem éri meg. Ezért néztem ki a sima DS3-at.
Egyébként nálam a gép 24/7 üzemben van, szóval erre kéne minél alkalmasabbnak lennie.
Jelenleg Vistát használok, de asszem XP-re visszatérek ha meglesz az új gép. Bár nemtom ilyen újabb hardverekkel mi a tapasztalat Vistán. Nekem fél évig stabil volt a vista, ámbár kb 50%-kal lassabb az XPnél (nforce3 ultra, 3000+ a64, 6600gt). Most meg egyik napról a másikra már nem is stabil. A legutóbbi updatek óta úgy kékhalálozik mint a szél, rollbackelnem kellett mindent... -
stigma
addikt
-
Gorneck
legenda
válasz
MZsoltee #1824 üzenetére
Milyen szorzón ment a proci?
Mod: 8as. Felvettelek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magisk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- OLED monitor topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ford topik
- LEGO klub
- További aktív témák...
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Keresünk dokkolókat
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest