- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
persze, az adatlapomon lévő a gépem. gondolkodok egy esetleges CFen amíg még kapható a kártya, bár ez függ sokmindentől (egy monitorra felesleges lenne, a jövő meg kérdéses, avagy igények, kijelzők, félkonfigok, pénz... túl sok a ha), emiatt lenne a dolog érdekes.
proci q6600 @ 3.0.
-
proci985
MODERÁTOR
tény.
teszteknél meg nem mindegy, hogy pcie 1.1 vagy 2.0. 2.0 dupla szorzó 1,xhez képest. tehát a pciE x8 2.0 az pciE x16 1.1. amit a mi lapunk is tud. tehát nem meglepő, hogy nem szűk.
olyan pciE x8 1.0áig nem is nagyon szokott baj lenni, de x4 már nagyon határeset. bár a 6950emmel gondolkodok kipróbálom a második slotot, ha lesz időm.
-
pmheros
őstag
lehet hogy igazad van http://www.hardocp.com/article/2010/08/25/gtx_480_sli_pcie_bandwidth_perf_x16x16_vs_x4x4
hopp, ez pont sli
, de a huzalozás kb ugyanakkora sávszélességet enged mindkettőnek
-
pmheros
őstag
tényleg érdekes teszt, de ott egy P45 -ös lappal mérnek, amiben a második slot valóban 8x -os. Sajna a kolléga P35 -ösén ez csak 4x -es.Így konkrét eredmény hiányában nehéz megtippelni mennyire lenne visszafogva az crossfire
(#40984) droti25 : amit a (#40979) -en is írtam, többet én sem tudok a témában. Az enyémben ment #4.0 -ás memóriaosztáson az e8400 333 -a mellett 1333 -on a RAM. Ez a 4 -es a legmagasabb memória szorzó/osztó. Feljebb csak úgy tudod vinni a memória sebességét hogy a procid fsb -jét elkezded feljebb húzni, ezzel "szinkronban" fog emelkedni a ram órajele. 400 -as FSB -nél éri el a a memó az 1600 -os effektív sebességet.
-
pinnacle
nagyúr
Azért mert a Geilnek 1066 5-5-5-15-nél a working voltage:2,4V. +0.6V-t nem hiszem, hogy jót tenne az alaplapnak.
-
proci985
MODERÁTOR
p35-ds4 és p35-dq6 tud, alatta ezek szerint egyik sem.
mondjuk szerintem nincs értelme használni őket: LLC nélkül biztos, hogy a proci nem fog adott fesz fölött kapni, LLCvel fenetudja (és ez egy veszélyes fenetudja). áramellátást is jobban terheli.
másik meg: jó lap alacsony fesznél nem droppol sokat, magasnál meg egy tüske degradálhatja/kinyírhatja a procit. előbbire láttam példát itt fórumon.
-
-
Atimester
aktív tag
Köszi!
Alapban csak az érdekelt volna, hogy kb mit mire érdemes állítani, anélkül, hogy komolyabban beleásnám magam a témába. De most már látom, hogy összetettebb a feladat. Így viszont arra gondoltam, hogy a fórumtársak segítségével írhatnánk egy összefoglalót, hogy milyen eljárással, és hogyan érdemes letesztelni az alaplapot, a memóriát és a processzort a teljesítményüket illetően. Hogy hangoljuk össz a leggyengébb láncszemhez a többit. Majd ezek ismeretében mindenki könnyebben betudja lőni a saját hasonló konfigurációját az optimális értékekre.
Most ott tartok, hogy beállítjuk a szükséges feszt a RAM-nak. 1,8-ról indulva felemeljük a gyárilag kívánt értékre. (Az enyém +0,3V) Majd emelem az órajelet, amíg stabil marad.
Milyen progival érdemes tesztelni? (Ramot, procit, alaplapot)
Mit jelent az (OC) ?
Support for DDR2 1200(OC)/1066/800/667MHz és a
FSB 1600(OC)/1333/1066/800MHz -
Atimester
aktív tag
Először is köszönöm a témához fűződő hozzászólásokat!
A végén írok majd egy összefoglalót, hogy a később csatlakozók gyorsan egy átfogó képet kapjanak a GA-P35-DS3 beállításával kapcsolatban.
Az első kékhalál oka a RAM-ok alulfeszelése volt. Normál beállítás mellett futottak. Ez a sima GeIL DDR2-eseknek elég volt, mert azok 1,8V-osak. Ez azonban lelett cserélve GeIL Ultrára, ami már 2,1V-os. (Elindult alapbeállításokon, de egy internetes online videó pl: YouTube már kiütötte=kékhalál.)
Nem is tudom hirtelen, hogy mennyi az alap feszültsége az alaplapnak. Gondolom 1,8V. (Akinek azon fut, nézze már meg és írja ide!)
Most kapott +0,3V-ot, így Everest szerint 2,13V-on ketyeg. Stabil !!! -
icon
senior tag
Eljutottam odáig, hogy feszemelés nélkül 3.7GHz stabil IBT-vel, fentebb hiába adtam +0.1-et a procinak is, akkor is kékhalállal díjazta az oprendszer a ténykedést...
(Memók 5-5-5-18-on +0.2V-on fixálva, MCH +0,1V, 412-es FSB-n, 100MHz PCIE, minden más auto-n-alapon)Kérdésedre, a memók ugyanolyanok voltak, csak egy MSI P35 Platinummal érte el az előző tulaj, mint az kiderült...
-
djxp01
senior tag
Régebben sokat variáltam a feszekkel, meg a tuningokkal, de hagytam az egészet, és betettem minden feszt autora a biosban. A sebességet belőttem 3200-ra, memória 1ghz 5-5-5-15 (geil 1066) .
Viszont energiatakarékosság miatt bekapcsoltam a takarékos üzemmódokat, ami visszaveszi a szorzót ha üresjárat módba lép a proci és ezért gondoltam én, hogy autora rakom a proci feszt. Szerintem elég magasra teszi az auto beállítása a biosnak a feszt, most 1.55öt mutat az everest. Mennyire állítsam ha ezzel a takarékoskodós dologgal variálok ha mellette 3200on szeretném használni a procit ? 1.35v?
-
FireFoxer
tag
-
dethroner
veterán
Nem a vga kedvéért tuningolnám, csupán kíváncsi vagyok/voltam miért van a tuning, mit is bír a procim. Kártyát amúgy is vissza kéne dobni az ipon-ba, nem bírja a magas memória órajeleket. Tudom ám hogy gyakorlatban nem nagyon vennék észre gyorsulást akkor sem ha 4 gigára sikerülne felvinni, csupán jó lett volna látni a bűvös értéket. Meg ha már megvettem a mugen 2-t, akkor legyen valami haszna
Fura hogy hogy néhány everest tesztben gyengébben muzsikál a jobban húzott proci, mint a lassabb órajelű tesztben. Ezt mi okozza?
-
XaraX
addikt
Sokan leszólják a Kingmaxokat, pedig....
Szerencsére visszakerültek hozzám,, sőt azóta sikerült 4 db iker testvérüket is beszereznem a másik gépembe.
[link]
Jelenleg is így mennek, Mindennapos használatban), nem gondolnám, hogy agyon lennének feszelve, mégis hibátlanul végzik a dolgukeat.
Sajnos a Quad némileg vissza fogja a tuningot, mivel se nem fsb bajnok, se nem különösebben tuningbarát.
Sebaj, így is jó.
Egyébként a másik négy egy Abit IP 35 lapban megy, (adatlap), és meglepően jól.
Köztudott, hogy a Kingmaxok leginkább Giga lapokban mennek igazán jól, és az is, hogy az Abit meglehetősen válogatós ram ügyileg.
Ehhez képest könnyedén megy 1100 fölött. -
Mankó
veterán
A P45nek nagyon bonyolult a biosa, másfél hónap volt hogy stabilra belőttem a 8500set. 1.35ből 1.264 lett terhelve, sokat droppolt.
Most a P35 llc-vel 0.004et droppol, igaz kikapcsoltam itt némelyek tanácsára, de még így is sokkal kevesebbet droppol. Sokkal könnyebb a beállítása. Mondjuk azt hogy a mostani procival 8400, egy fél nap alatt belőttem a 8*500-at alapfeszen. Voalt P35-DS3-am is ott is sokkal könnyebb volt tuningolni.
Sztem a pci-e 2.0 semmi különbséget nem hoz, max CF-ben. Azt az 500 pont különbséget más is okozhatta, mert ha a pci-e 2.0 az 1-hez képest csak 500 pont többletet hozott, akkor lehúzhatják a redőnyt, mert az semmi.p45ös lapok a quadokhoz jók, de azokhoz is inkább az U-s széria. Ez a p45-ds3 meg csak azoknak akik kifogtak egy jó procit és agyonra tuningolják jó ramokkal, igen láttam 600as fsb-ket, de aki nem tuning őrült, annak jobbak a p35ös deszkák. A 2 magos wolfok jobban mennek a p35 deszkákban, könnyebb a tuning. P45höz ds3 fölött meg már quadok dukálnak azokból is a 9xxx-es széria.
-
Joe fiú
senior tag
Most már nem használok szünetmentest,de eddig azt használtam.Úgy emlékszem F10-es bios van fenn,most lehet hülyeséget mondtam,de mintha az lenne fenn.Eddig tuningolva is volt a rendszer,most már az sincs rajta,de amíg tuningolva volt,addig nem jelentkezett a hiba,op.rendszer újratelepítése és tuning levevése után kezdődött.
Vga,vagy táp okozhat ilyet?a többi elemre nem gyanakodnék.Köszi a segítséget. -
Zebu
addikt
PEdig korábban DDR2 volt benne, gondoltam próbálok egy DDR3-mat, mert a Rgi 800-zas Kingmaxokkal volt gondom rendesen, ezekkel minden rendben volt, de mostanság bizonyos konstellációkban nem az igazi.
Ha nem húzom a procit CL6-on simán jó, bár valójában nem is tudom miért akarom húzni, mert eddig szinte minden alkalmazás megfelelő sebességgel szuperált
Nemtom alapból egy tuninggal mennyire érek el olyan mérhető különbséget, amit már játékokban, alkalmazásokban észreveszek.
Csak hát ez a fránya maximalizmus....
-
_voodoo_
tag
A bal felső sarokban található dolgon már rég túl vagyok, csak sajnos egy óra olvasgatás után sem találtam választ a kérdésemre, nevezetesen hogy a fogyasztásra melyik milyen mértékben van hatással.
Egyébként sztem attól egy kicsit összetettebb a dolog minthogy az egyik a feszt, a másik az órajelet veszi vissza... -
sz.j
nagyúr
A KB835221-et megtaláltam és töröltem, de semmi sem változott.
Ezt követően töröltem az össze fellelhető drivert, majd újraraktam öket, de semmi változás nem történt, továbbra sem volt hang.Besokaltam és inkább újra telepítettem mindent, és most van hang és minden hiba nélkül működik.
-
sz.j
nagyúr
"Nekem ToBey által linkelt hsz szerinti telepítés megoldotta a dolgot.
Nevezetesen:
...............
UAA bus driver installed? If yes, make:
disable "unknown device"\
disable "microsoft UAA bus driver ..."
uninstall "UAA bus driver"
make rescan devices
Install realtek driver "Én is ezt próbáltam megcsinálni, de sehol sem találtom az UAA-t.
Így se ment ...Te hol találtad meg és hogy törölted?
-
emre
veterán
Nekem ToBey által linkelt hsz szerinti telepítés megoldotta a dolgot.
Nevezetesen:
"A telepítés után elfut a feléig a dolog, de ekkor hirtelen kijelenti hogy nem lehet tovább telepíteni. Egy alkalommal írta ki ezt a kódot: 0xE0000227
Angolnyelvű fórumokon már megoldották a problémát, de a magyarnyelvű XP-men nem találom amiről beszéltek.
http://vip.asus.com/forum/view.aspx?board_id=1&model=P5K64%20WS&id=20080430070123718&page=1&SLanguage=en-usUAA bus driver installed? If yes, make:
disable "unknown device"\
disable "microsoft UAA bus driver ..."
uninstall "UAA bus driver"
make rescan devices
Install realtek driver"
-
belaazallat
addikt
Hali!
Nálam működik rendesen. (Win7) Anno xp-nél kellett bohóckodni egy kicsit, ha felraktam a drivert, akkor újra kellett rakni a realtek hangkarit. Utána hangbeállításoknál alapértelmezetté is az alaplapit kell állítani, mert automatikusan átrakja az atis-ra. De ezt már írták előttem.
Átmenjek? segítsek? Hátha lehet még rontani a helyzeten!
-
smiti
veterán
Azt már tudom hogy hol a vége mert azt már kiteszteltem. De a 8*500 és a 9*500 között már nem vettem észre akkora különbséget, hogy megérje a plusz feszt és hőtermelést. Ezért egyeztem ki a 4GHz-el. Most meg szeretném tudni hogy meddig csökkenthetem a feszt
brd- köszönöm a jótanácsot majd így fogom próbálgatni
Szerencsére hosszú hétvége van és lesz időm molyolgatni vele
-
poczabence
tag
Próbáltam már a BIOS elemet kivenni, illetve a BIOS-t is visszaállítottam alaphelyzetbe, de sajnos semmi változás.
Annyira nem zavar, mert nem sűrűn turkálok a BIOS-ban, de, ha pl Windows-t akarok telepíteni és be akarom állítani, hogy DVD-ről boot-oljon, akkor ne kelljen már játszogatni vele. Jó lenne kideríteni, hogy mi lehet a hiba okozója.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest