- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- iGO Primo
- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
bivalyolo
őstag
válasz
Gorneck #38876 üzenetére
hali
még nyáron volt problémám a tuninggal nem tom emléxel el de nem is ez a lényeg..
szóval nagyon úgy néz ki h a lapom nem szeresse a 3.33-ason kívüli memória szorzókat..
írtad másnak is h helytelen ram beállítás miatt IS produkálhatja ezt az leáll-újraindul dolgot viszont ezt, legalábbis nálam csak hideg indításnál..
nos oké h helytelen a beállítás de azon mi a helytelen h én mondjuk 2.4-es vagy 2.0-ás szorzót állítok be? -
fagy53
nagyúr
válasz
Gorneck #38810 üzenetére
Kösz, a 460 is több mint a 430, de valóban a Q66 is más mint ez.
A 7.5 szorzó baromi kicsi, így 460MHz-nél is még maradna a prociban kihasználatlan tartalék, ezért nem érdemes átraknom. Normál használatra a 3.1GHz is bőven elég nekem, a csúcsot meg ezekszerint sohasem tudom meg. -
fagy53
nagyúr
válasz
Gorneck #38808 üzenetére
Kettőn áll a vásár, a 430 felett a lap gyengélkedik, a proci még alszik nálam.
Az hogy az FSB emelés meddig működik függ a belerakott procitól, a kétmagosokkal magasabb FSB-n is megy a lap, és persze több azonos procit próbálva gondolom nem lesznek azonosak az FSB érték maxok. Ugyanaz a lap négymagossal már kevesebb FSB-t bír, na erre lennék én kíváncsi, hogy kb mennyit? -
Boci_83
őstag
-
Geller72
veterán
válasz
Gorneck #38739 üzenetére
Elkerülte a figyelmem, hogy alapon jó a rendszere..
. Azért én küldenék akkor rá ram tesztet, de nem standard tesztet. egy 8500-nak 3800-on nem igazán kellene hibáznia alapfeszen..de ha mégis, akkor sem ott és így. Nemtom, a tápon egy railen mennyi kraft megy. Azt is ki kellene mérni. Az is lehet, hogy a lap instabil. És a híd, vagy valami más hibázik. Ezért nem szeretem a multibootos rendszereket. Főleg, amik közös fájlrendszert használnak. Mindenesetre komolyan ki kellene tesztelni a cuccost. Szintetikus tesztek mit mutatnak? Azokban nem hibázik? Prime..everest..etc..
-
CyberJedi
tag
válasz
Gorneck #38729 üzenetére
gorneck: úgy nem próbáltam, hogy csak 1 oprendszer legyen fent, valójában 2 HDD-n 5 oprendszerem van 4db XP 32 bit, 1db win7 64 bit. ezek nekem kellenek tesztelésre, irodai munkára, játékra, mindre mást használok.
nem tudom külön kipróbálni őket, habár van külön vinyóm, időm nincs kivárni, amíg kiderül, hogy ott is sérül e a fájlrendszer, mivel sokat dolgozom alapvetően.
-
Geller72
veterán
válasz
Gorneck #38717 üzenetére
Minden alapon volt, szal még a ramokat sem húztam. A végén már adtam a ramoknak egészen +0.4-et. A CL-t visszavettem 5-5-5-18-ra, holott egyesben simán mentek 4-4-4-11-et. A procit is visszavettem, még a feszt is visszaadtam neki normálra, pedig elhiheted, hogy a "békettes" E6320 az 1.350V helyett megy 1.1375V-on 7x400-at..
. Amúgy alapfeszen használom 1.1V-on, és eddig 24/7-ben Boincozott no problemmel. Singleben mennek, de dualban semmilyen felállással. F8-as bios van rajta, megpróbálom visszaflashelni, de előtte cserélek egy oprendszert, mert én inkább arra gyanakszom. Mert hagytam bios szinten és nem fagyott. Volt ram test is, direkt dualban, és ott sem állt meg, lement a teszt simán. Az most teljesen mindegy, hogy egyesben kell tesztelni a ramokat, kiváncsi voltam, dualban megáll e. Szal én inkább a W7-x64-re tippelek, bár fura. Az is lehet, hogy valamelyik progi szaraxik. Mondjuk az nem fog kiderülni, mert ha újra rakom és working, akkor passz lesz. Este jelentkezem.
Addig is thx. -
Joe fiú
senior tag
válasz
Gorneck #38629 üzenetére
Gigabyte P35C DS3R rev2
Core 2 Duo E4500
MSI HD2600 XT
2x1gb Kingmax Mars
FSP 350W....
és Vista 32 bit.Remélem,hogy az lehet a gond,amit másik topikban is írtak,hogy hálókari driverét elfelejtettem felrakni és a vista kavart bele.Frissítek akkor a Realtek oldalról és remélem jó lesz,mert az a kínos a dologban,hogy havernak adtam el a gépet,és újraraktam neki,és azután kezdett szenvedni,de akkor remélem,tényleg csak ez a driver-galiba van.Köszi a segítséget. -
SzasyZ
csendes tag
válasz
Gorneck #38531 üzenetére
Adtam neki a cmost ismét teljes kisütéssel és fél napig így hagytam...és láss csodát...azt már elértem, hogy a szorzót és az fsb-t tudom állítani és meg is tartja. Futtatam prime alatt és szépen emelte az értékeket. Viszont a feszkón nem emelt és nem is azon fut, amit megadtam neki. 1,28 állandóan a cpuz szerint.SPD alatt még mindig 667 a ramom, de manuálisan már az is elfogadja a 800-at és megtartja. Lehet,hogy ram hibám is van?
A másik érdekes dolog. Néztem a hőfokot real temppel és core temppel. Érdekes értékeket kaptam. A core #0 140 ill. 17 fokot mutatott, míg a #1 mindkét helyen azonos hőfokot. Ez miért lehet? -
SzasyZ
csendes tag
válasz
Gorneck #38528 üzenetére
1, Igen, CPU-Z-vel, bár nem ment alatta mondjuk a prime95, de egy 1080-as mkv filmet kitömörítés mellett indítottam. A proci leterhelés 100% volt de az értékek nem változtak. Ja, és a filmet is szaggatva nyomja csak, ami azért ennek a procinak nem jelenthetne gondot.
2, A ram dolog közben rendeződött.
-
SOAD19
addikt
válasz
Gorneck #38518 üzenetére
Áramtalanítás, elem ki-be, cmos clear és így már jó.
Különben jól értettél, a biosban minden beállítás a helyén volt csak a különböző progik nem mutattak jó értékeket. Végre így már nyugodtabban alszok!Olyan xar ez a bizonytalanság, h most tényleg csak kisebb órajelen fut a gépem, vagy csak xarul mutatják a progik.
Még1* köszi srácok!
-
Pantok
aktív tag
válasz
Gorneck #38500 üzenetére
Rendben, hát úgy néz ki inkább az utobbiról van szó.
Bár alapvetően nem érzem át ezt a helyzetet 3 GB vel a gépben, hogy a BIOS kettőt lát, (mindegy melyik kettőt) windows 3 GB-t lát, 2 GB-t használ az utolsóra meg azt írja hogy a hardware lefoglalta.Azthiszem a kövketkező megoldás az lehet ha veszek 4 vagy 2x2 ugyanolyat, bár kicsit berágok ha az se működik.
Köszi a segítséget -
lizakattila
senior tag
válasz
Gorneck #38483 üzenetére
Húha miket látok itt.
Na a félreértések elkerülése végett: igen, az általad linkelt eredményem, az csak egy pár perces kíváncsiság eredményeként nevezzük Max oc-nak.
Sajnos nem sokáig volt nálam a proci, átmenetileg volt csak rá szükségem, ami nálam "kitesztelt", stabil eredménynek nevezhető, az [EZ] volt.
Illetve, amit még néztem, az az volt, hogy 1,4v-on 9*400=3600-on hiba nélkül ment minden (játékok, teszt programok...), nem volt fagyás vagy újraindulás, stb.
Én ennél többen nem néztem, ez maximálisan elég volt mindenre.
A tápra visszatérve, nekem is szintén egy hipro 700w-os van, eddig semmilyen olyan hibát nem tapasztaltam, ami a tápra utalhatott volna, a quaddal sem.
Azzal viszont egyetértek, hogy p45-ben nem egyszerű belőni a procit.
Nálam P35-DS3P(rev1.0)-ben ment. Mondjuk azt, hogy nem gyenge ez a lap, kiszolgált már egy pár procit nálam, és elég jól mentek benne (de ezek mind főleg Wolfik voltak, quad ez az 1 fordult meg benne).
Ezt már darky@ kollegának is...
Úgyhogy összességében én is azt tudnám mondani, hogy a beállításokat kellene finomhangolni egy kicsit első körben, aztán ha ez nem jön össze, akkor lehet gondolkozni a lap vagy bármi más hardver cserén. -
Gorneck
legenda
válasz
Gorneck #38483 üzenetére
Szal, ha tényleg minden fesz állítással bívelődtél már a lapod biosában...akkor érdemes lenne beszerezni egy DS3P vagy DS4es lapot...az alatt nem érdemes nézlődni ahhoz a procihoz...és mivel egy q66-ról van szó 1:1ben kizárnám a p45ös lapokat is...nagyon nehéz belőni őket egy q66hoz.
Szal érdemes először venni egy erősebb hűtőt kicsit jobban körbejárni a lapod biosát...min egy ilyen szenten. Ha nagyon nem megy akkor lapcsere...bár ezekkel a kiadásokkal lassan egy york áránál jársz...Jahh és elnézést...én elekesb kollégától vettem majdnem...
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Gorneck #38481 üzenetére
Stabil eredmény de a vitát ezzel szerintem jobb berekeszteni én arra akartam célozni hogy tuningba jobb egy p35ös jobbfajta lap mint egy olcsóbb p45ös deszka és hogy a HIPRO tápot nem jó lebecsülni nagyon megéri a 7 k körüli árát használtan pl kyméránál nekem onnan van.
Olvastam hogy 2 db hd 2900 xt-t is elbir quad procival több winyóval egyetemben ezt egyépként egy külföldi oldalon. Amugy hűtő híján szerintem várhat még a lapcsere.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Gorneck #38476 üzenetére
Hogy miért? Mert nem prime 95 stabil. Ott azonnal failedes lesz 1-2 mag random ez. A 3dmarkok lefutnak a crysist is birja a gép amugy. Elhiszem hogy nem kell bemutatni neked de azt mivel magyarázod kedves donáld tasi
hogy lizakattilanak akié a q6600 volt 4100 mhzt vitte a giga p35 ds3p lapja HIPRO 700w táppal? Készséggel állok rendelkezésedre ha képekre vagy kíváncsi!
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Gorneck #38470 üzenetére
A tápom miért lenne gyenge hozzá? Ez jó hatásfokú server táp. A lapom beállitásai pedig 3,4 ghzhez: 9*378 fsb 1,4 v a procinak biosba állitva a ramok teljesen visszaosztva és úgy 750 mhzen mennek a ramok 1,79v-ot kapnak 5:5:5:18 időzítéssel minden beállítás auton kivéve ugye ramot fixáló dolgok. A hűtés se annyira sz@r szerintem. Ja és speedstep kikapcsolva virtualizációs technologia off cpu thermal throttling vagy mi off inteligent energy saver off.
-
Zebu
addikt
válasz
Gorneck #38443 üzenetére
Nah eredmény van.
Elem ki... nem javult az eredmény. BIOS reset, ez sem segített. RAM-ot kikaptam az egyik slotból- siker!
Másik próba- siker
2 együtt - sikerÉrdekes, mert 1333-mas Supertalent CL7-es RAM-ok, és ha 400x9-en 3.33-mal belövöm 1333-ra a RAM-okat, akkor meg sem moccan a gép. Ha visszább veszem 1200-ra, úgy jó!
Most adtam még neki plusz 0,2V-ot, mármint a RAM-nak és úgy néz ki így 1600-zon fut. Most futtatom a Prime95-öt!
-
-
robi0604
őstag
válasz
Gorneck #38358 üzenetére
2.1v 4.4.4.12
Móta megvan, ezen megy és semmi gondja nem volt...
Semmit nemállítottam, csak a vidkarit cseréltem és az opot.Azóta sem produkál semmi látható problémát, igaz eddig (újratelepítés óta) csak játékkal hajtottam, de az alatt főleg ki kellett volna jönnie, ha van valami.
Elméletben...
-
MZsoltee
veterán
válasz
Gorneck #38350 üzenetére
Mindenki másképp látja de 800Mhz CL6os ramot én nem vennék...
Főleg hogy van alternatíva.
Ennek az 1066os olcsóbb 800as drágábbnak egy oka lehet. Nem egyszerre szerezték be és a forint /euro ingadozásnak köszönhetően ez előfordulhat. A 800Mhzest megveszik gyenge euro árfolyamon, az 1066-os meg erősen és így elő is áll, hogy a kereskedőnek olcsóbb volt az 1066-os, mint a 800as és mivel nem akar bukni rajta... -
GrooveHero
addikt
válasz
Gorneck #38328 üzenetére
okay. akkor a témánál maradva:
tehát ugye van nekem ez a giga p35c-ds3r-es rev 1.1-es lapom, amiben van 4 db ddr2-es sín+2db dd3-as. kérdés, hogy vajon ez a lap mennyi ddr2-est tud fogadni... pölö 1066-osból?mert ha az anyagiakat nézzük, remélhetőleg jobban járok a ddr2-vel, nem?
-
hito
nagyúr
válasz
Gorneck #38217 üzenetére
Van a tápon VGA-s ág...már amennyiben az egy fekete-sárga 6pines csatoló. Az van ráeresztve. Megpróbálkozok BIOS bütykölésével amit írtál. Kosz nem hiszem hogy került bele, de megnézem, bár azt csak szétszedve látnám. Mármint ha a PCI-t szétszedem, mert ugye elég keskeny a pofája.
-
hito
nagyúr
válasz
Gorneck #38215 üzenetére
Most per pill. minden alap, tuningnál PCI 100-on állt, erre figyeltem. Mondjuk azt nem tudom, hogy ez miért kell, illetve hogy mihez van köze, de úgy volt
Most a BIOS alapon van, minden beállítást beleértve. Kíváncsi vagyok Vistára, nem elképzelhetetlen hogy megoldja directx10-ez karöltve. -
hito
nagyúr
válasz
Gorneck #38212 üzenetére
Tuning van, illetve csak volt mert BIOS update gyalult. De előtte is csináltam clear cmos-t, elemet is levettem. Nem ez a hiba oka sajnos. Elvileg holnap itt van az új lapom (Asus P5Q), na arra vagyok kíváncsi mit kezd vele.
Nem bohóckodok pistával, még ha azzal menne is, nehogy már a lap mondja meg nekem milyen OS-t használjak -
hito
nagyúr
válasz
Gorneck #38210 üzenetére
Driver és BIOS update is megvolt már, még egy vistát fogok megpróbálni, de nem hiszem hogy XP lenne a ludas. Ez a negyedik topic ahol nem tudja senki megfejteni a dolgot, rengeteg képet belinkeltem már millió tesztprogram eredményével és mindenki tanácstalan. Kezdem azt hinni, hogy tényleg csak nem szereti a lapom a VGA-t, állítólag elő szokott ilyen ütközés fordulni. Alaplap hiba nem lehet, mert akkor az egész nem működne, inkább egyszerű ütközés.
MOD: az OS egyébként 2hetes rajta.
-
hito
nagyúr
válasz
Gorneck #38204 üzenetére
Persze: EP35C-DS3R, Q6600 3.0, 2GB DDR2, Sapphire HD3870x2, XP prof.SP3, 450W Chieftec, Asus Silent Square Pro. Nagyjából ennyi.
Játékoknál 1360*768, magas részletesség, 2x élsimítás => ezen a szinten még játszhatóak (Tomb Raider Underworld, Resident Evil 5, Crysis, stb...). Ennél azért többet kéne tudnia. x16-on megy a kártya, azzal nincs gond, egyszerűen valami mégis brutálisan visszafogja. Kártya volt másik lap(ok)ban, semmi baja, táp is elég, mert egy 400-as Chieftec is kihajtotta.
Egyszerűen tanácstalan, csalódott és reményvesztett vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi hardvert villantott a Xiaomi Pad 7S Pro
- Hálózati / IP kamera
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- VR topik
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- ASUS x870 Hero + 7800x3D
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- i3 proci + Esonic B250 mining alaplap + 8GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest