Új hozzászólás Aktív témák
-
_voodoo_
tag
válasz
elfelejtette #38055 üzenetére
Csak az Everest-tel próbáltam, gondolom valós alkalmazásoknál nem lenne ekkora különbség...csak hát érdekes...
Egyébként a ram szorzóknál mi a különbség a 4.0+ és a 4.0~ között? -
masterful87
senior tag
válasz
elfelejtette #38031 üzenetére
Na kint van a lap... van rádugva 24-es és 4-es kiegészítő áram, meg a power switch, és semmi hangja!
Szóval, kéne csipognia?
Vagy mehet a gariba?
-
masterful87
senior tag
válasz
elfelejtette #38031 üzenetére
Nem szívesen nyúlnék a procihoz, mert nincs itthon semmilyen paszta, meg nekem nem volt egyszerű felszerelni a Hyper TX 2-t sem!
De úgyis lekell csupaszítanom az alaplapot, hogy elküldjem gariba, akkor meg már meghallgatom, hogy csipog-e.Közben kipróbáltam a másik tápot is, ugyanazt műveli, RAM csere se segített, volt hogy se RAM se VGA, akkor se szólt semmit.
Akkor széjjelkapom a gépet.
-
Pala
veterán
válasz
elfelejtette #37983 üzenetére
Ehh, én mintha 8x-osat olvastam volna valahol....
Hát, akkor így tényleg nem sok értelme van (mondhatni semmi). Lehet, igazuk volt azoknak, akik szerint CF alá már legalább P45 vagy X48 kell. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
elfelejtette #35408 üzenetére
És a hardverelemek felismertetése-dologról, amiről írtam, hallottál már valamit? Nem vágod, hol kell kilőni?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
elfelejtette #35406 üzenetére
Ez igaz, ezeket majd szépen kiiktatom BIOS-ban, kösz az ötletet.
Egyébként azt olvastam valahol, hogy jelentős gyorsulást lehet elérni azzal is, ha kikapcsoljuk a hardverelemek felismertetését, így azok ellenőrzésével nem kell tökölnie a Windows-nak, hogy esetleg a különböző portokra kerültek-e új hardverelemek (pl. SATA-, IDE-portok, PCI-slotok, stb.). Persze ez csak akkor ajánlott, ha valaki nem cserélgeti a hardvereket (pl. vinyó, tunerkártya, egyéb), mert különben külön kell felismertetni gondolom Eszközkezelőben, ami mondjuk nem egy megerőltető folyamat. Viszont nem tudom, ezt konkrétan hol kell kilőni
Sorrend? Khmm, mire is gondolsz?
Mármint milyen sorrendben kéne csinálni? Először chipset, aztán a többi? Vagy?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
elfelejtette #35402 üzenetére
Hmm, E2180 stabilan 3,2 GHz-en? Elképesztő, mire képes ez a proci...
Jobban belegondolva fontolóra kellett volna vennem már korábban az első hsz. tanácsait:
"Ha lehetséges mindenki előre letöltött drivereket tegyen fel és kerülje el a gyári CD-ről való telepítést pláne, ha az Express Install. Valakinél tökéletes a telepítés valakinél nem...ez a rossz telepítés okozhat HDD lassulást is.
Ha valaki mégis a gyári CD-ről telepít, akkor csak azokat a drivereket tegye fel amire ténylegesen szüksége van...ha nincs raid, akkor nem kell a raid driver."Ebből két szabályt is megszegtem: eleve Express Installt toltam fel, ráadásul RAID driver is fent van, tök feleslegesen. Ezeket a felesleges drivereket is be kell töltenie a Windows-nak bootnál ugyebár, úgyhogy ezek bőven okozhatnak lassulást. Lusta megoldás volt csak bedobni a CD-t, és felinstalláltatni a cuccokat az Express Installal...
Ráadásul sajnos erről a rendszerről készítettem Ghost-mentést, úgyhogy lassan szerintem el kell gondolkoznom egy tisztességes újrainstalláláson, előre letöltött, friss driverekkel.
Gondolom nem muszáj egyenként egyéb gyártók (Realtek, Intel, Microsoft...) honlapjairól leszedegetni a drivereket, elég innen.Mire gondoltál, amikor azt írtad, hogy BIOS-beállítástól is függ a bootidő?
Memória: Corsair DDR2 TWIN2X2048-5400C4 675 MHz, gondolom ez nem annyira jelentheti a szűk keresztmetszetet. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
elfelejtette #35399 üzenetére
Az se rossz
Nekem is fel kéne húznom legalább 3 GHz-ig az E2180-at
(Na jó, először csak szép fokozatosan...)
Már csak az a kérdés merült fel bennem, hogy vajon a bootidőt mennyivel javítja a procihúzás? Nálam eltart 1 kerek percig a boot, ez sok.
Tulajdonképpen most még gyorsabb is, mint amikor a régi IDE-s Maxtoromat használtam rendszernek, azóta átköltöztettem a rendszer az új TB-os Hitachi-ra.
A lényeg, hogy bootnál a proci mennyire lehet szűk keresztmetszet? -
barnam_
nagyúr
válasz
elfelejtette #33935 üzenetére
500-t nem próbáltam alacsonyabb MCH fesszel. Most a 475-t akarom kitesztelni úgy, hogy MCH: +0.100v, fsb: +0.15v.
Úgy se indult be, hogy a procinak 1.4v-t adtam. Mondjuk a Wolfdale-nek nem kell 2x mondani hogy menjen 500 felett(#33936) Gorneck23: Akkor még próbálkozok.
"Nekem 540is ment így prime stabilan..."
Az E8200, vagy a korábbi procid (ami nem tudom mi volt)? -
tlac
nagyúr
válasz
elfelejtette #32500 üzenetére
-
Gorneck
legenda
válasz
elfelejtette #32498 üzenetére
Everest? Az az SB környékén lévő szenzorból veszi az oxigént...
NBt nem monitoroz semmi...max Te a kezeddel... -
Gorneck
legenda
válasz
elfelejtette #32494 üzenetére
Mivel mérted? Mert az NB hőfoka sehol nincs feltüntetve...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
elfelejtette #32072 üzenetére
Általában a VID + 10% az elfogadott biztonságos max fesz hosszútávra. Vagyis 1.35V fölé ne menj terhelve sztem.
-
fagy53
nagyúr
válasz
elfelejtette #30620 üzenetére
Üdv!
Legnagyobb baj, hogy csak 3 fázisú a proci táplálás és ez gátja a tuningnak.
A kondik elektolit kondik a proci táp szűrőkondijai kivételével, azok szilárd dielektrikumúak, ami hosszabb élettartamot jelent.
A DS3 lapokban csak szilárd dielektr. van. -
tlac
nagyúr
válasz
elfelejtette #30615 üzenetére
-
tlac
nagyúr
válasz
elfelejtette #30603 üzenetére
nem, szerezz még 3,5k-t...
-
diegho
nagyúr
válasz
elfelejtette #30499 üzenetére
nem emeltem, megy 500 felett is fsb fesz emelés nélkül E8200-vel.
-
diegho
nagyúr
válasz
elfelejtette #30496 üzenetére
2.5-ön használom 8*313-on, sokáig 8*400-on ment de 8*435 a vége, igazából 2.5-öt se használom ki.
-
diegho
nagyúr
válasz
elfelejtette #30488 üzenetére
őszintén megmondom nem is foglalkoztam vele, alig mozgatok file-okat, most lehet kipróbálok egy P45-öt.
bár beleolvasgatva a P45 topicokba lehet nem kéne, úgy nézem nagyon nem szeretik az E2xxx procikat
azt meg nem akarok cserélni, mert minek?
-
diegho
nagyúr
válasz
elfelejtette #30456 üzenetére
ez van nálam is, lehet az ep35c-ds3r hibája, nem tudom, de vista alatt 55-60 mega, csak azt meg rühellem.
-
Laraxior
titán
válasz
elfelejtette #29048 üzenetére
egy pirospöttyel jutalmazhatod
-
tlac
nagyúr
válasz
elfelejtette #29010 üzenetére
biost frissíthettél volna rajta
katt777:
-
tlac
nagyúr
válasz
elfelejtette #28970 üzenetére
volt egy bugos bios régebben
amivel minden ram, minden beállítással, is 1 helyen hibát jelzett a memtest86+ -
Laraxior
titán
válasz
elfelejtette #28954 üzenetére
az én memóriámmal is meghal? Lehet túl lett hajtva,,,
nah jó nem.Szerintem a lap lesz a bibis
-
Gorneck
legenda
válasz
elfelejtette #28736 üzenetére
Minek sata driver? XP anélkül is települ...
-
Gorneck
legenda
válasz
elfelejtette #9223 üzenetére
Semmit...1 orthos elég...3 sztem már vicc...
-
Gorneck
legenda
válasz
elfelejtette #9178 üzenetére
Elég 1 is...lehet már azé hibázott!
-
barnam_
nagyúr
válasz
elfelejtette #7162 üzenetére
FSB feszt emelheted maxra is, hátha segít. Bár nekem eddig úgy tűnik, hiába állítom +0.35v-re, akkor se stabil. MCH feszt nem kell emelni,ennyi fsb-t még bőven bír a chipset. Azért +0.100v-al kipróbálhatod.
-
elfelejtette
veterán
válasz
elfelejtette #7162 üzenetére
Hoppá. Azt elfelejtette(m), hogy a ramokat még 1MHz-et sem húztuk, mindig visszaosztottuk a névleges órajelig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Asrock B760M PRO RS
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Corsair Dominator Platinum 32GB DDR5 6000mt/s (2x16GB)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged