- Honor 400 Pro - gép a képben
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pierre75
senior tag
+0.2V-tal megy az 1066Hz. Megnéztem a procit fesz.emelés nélkül 3600-on stabil, akkor a memória 960Hz-en botorkál utána. Így megnyugodtam, hogy van a gépben tartalék. 4GHz-t alap hűtővel nem erőltetem. Köszönet a segítségért!
Everest-ben 3GHz-en az Everest 2000-t ír ki a memória tesztnél.
CPU órajel 2000.0 MHz (eredeti: 3000 MHz)
memória olvasásnál DDR2-800 5-5-5-15 CR2 6572 MB/mp standard eredmény?Gondolom ez az energiatakarékossági bizbasz. Jól tippelek?
-
Pierre75
senior tag
SMM-ben belőttem a 3.2-t, mellette beállítottam az 5-5-5-15-t, de 3 indulás után a bios visszaállította az SMM-t alapértékre.
Olvasgattam közben, valószínűleg a Ramfeszt kellene emelni, de ötletem sincs hol.Érezhető teljesítménynövekedés, ha a ram 800 helyett 1066-on megy?
-
pinnacle
nagyúr
Köszi!Azt akartam.Nekem is XP-nél csak a Crysisnél nem volt elég a 2GB (a Win7 alapból 700MB-t fog, lehet, hogy ott már másnál is kell), meg ki akarom próbálni a RAMDisk-et, állítólag ha ezen van a lapozófájl meg a Temp mappák, a gép is gyorsabb meg nem defragmentálódik annyira.
-
quasarus
tag
Más progikat, még nem nagyon volt időm tesztelni, de érdekesség, hogy az amd-s konfignál használt cod4, ill cod5 játékok probléma nélkül mentek, most uazzal a módszerrel telepítem, multiplayerben indul singli módba hiba üzenet.
Másik szem kiakadásom (uuuuuuu,ááááááá) 1,4gb xvid másolás 89mb/sec sata2-ről sata2-re eddig 50 volt a max!
Visszaolvasgattam, és az első hsz-eknél találtam egy linket ahol az egyik képen azt vettem észre, hogy tuningos kolléga nem az 1/3 slotba tolta a ramokat, hanem a 2/4-be, ha hazaérek ezt is kiprózálom.
kezdek memtesztel, ill slot cserével.
Tudnátok esetleg mellékelni egy ds3-as bios printscreen-t hol és mit áligassak?
A procinál (everest) azt írja E0 -
quasarus
tag
Memóriák 1;és3-as slot-ban ahogy az a deszka kézikönyvébe írva vagyon. buherált xp-van rajta, de eddig nekem maga a tökéj volt (amd-nél) próbáltam sima win xp 32/sp2 + gyári driver lemez everest 4.5 verzióval ugyan az a szindróma, viszont érdekesnek találtam, hogy az eggyik próbálkozásom után a ramok 800 helyett 1080mhz-en mentek, és már vagy fél órája bóklásztam a vindowsban, meg tezstelgettem, és nem fagyott le.
Lehet hogy rossz a ram? de az amd-s cucba, meg szárnyalt
-
Sance
csendes tag
A memória geil ultra 800, de a frekijét visszavettem 750-re, a procinak nem adtam feszt
mert csak 10 mhz-cel emeltem az fsb-t, gondoltam ennyit talán elkéne bírnia fesz emelés nélkül.
A pci-e sebesség fix 100mhz
Az első verziós bios-sal F1 elindult a modositott értékekkel, de nehezen tudtam életre kelteni vele a gépet, valahogy nem szereti az alaplap.
Próbáltam F6 biost és most F10 van.
Megpróbálom a fesz emelést, aztán a konektort.
Köszi az infot, hátha összejön. -
G4ga
őstag
Tényleg SRY!
Majdnem sikerült valami értelmeset is irnom
Nem is figyeltem hogy EP.
P35 DS3-amból indultam ki. Ott volt valami 3. is a disable és enable mellet, valami l betüs.
Bár most frissitettem BIOS-t, és eltünt a 3. funkció
De köszi mindenkinek hogy kijavitott! igy én is tanulok!Más.
Kicsit lejebb már kérdezte spanom, megkérdezem én is.
Adott P35 DS3 lap.
Adott két proci 1. C2D E6750, 2. C2Q Q6600
Tunningnál ha E6750 8x szorzó mellet 450 FSB beálitásnál a memória szorzónál engedi a 2. igy ugye 900ba járnak a ramok a proci meg 3600-on
De ha bele rakom a Quad-ot 9x szorzó mellet 400 FSB esetén a memória szorzó 2.5-re modosul igy a memória 1000 ketyeg!
Ez normális? Miért tünt el a 2 szorzó! Nem bizok a GEIL ultrába hogy birja majd 1000-et.
Cseréljek vagy vissza lehet valahogy csalni a 2 szorzót. -
G4ga
őstag
Jogos a javitás!
1. a hangos a relative hogy mihez képest
AC Freezer 7Pro-m 100% pörgetve igen csak halk a HD4850 hütöjéhez képest2. igaz... ENABLED van. meg valami Legancy
3. én ugy emléxem volt valami progi amivel lehet igy szabályozni ( P35 DS3 rev2.0 ) már volt. igaz rev1.0 nem volt
-
libus
őstag
Én is valami problémára tippelek, mert a 20-at én nagyon soknak tartom!
Megpróbáltam azt is, hogy kivettem az egyik memóriát, és láss csodát, felgyorsult minden!
Az XP start 12 csík lett + a programok is rugalmasabban indultak!
Ezért is kérdeztem, hogy nem-e a memória kompatibilitási hiba áll fent nálam?
Tényleg nem OK ebbe a lapba ez az 1066-os RAM?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Macbook White 13" unibody
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged