Új hozzászólás Aktív témák
-
Atimester
aktív tag
válasz
BPFeri #40091 üzenetére
Szia BPFeri!
GA-P35-DS3 alaplap beállításánál az FSB és a szorzók értéke érdekelne.
Először 9*400=3600 ment a proci. Ekkor a DDR2 ramok 800MHz-en mentek.
Ez gond nélkül felment 450*8=3600 -ra, ekkor már 900MHz-en mentek a ramok.
Most lecseréltem 1066Mhz-esre a ramokat. 533*7=3730 beállításnál már 1066MHz-en futottak a ramok, de időnként beállt a kékhalál.
A proci 3800-on is tartósan üzemelt már más gépben, emiatt a RAM-ra gyanakodtam, de ahogy olvasgatom a korábbi hozzászólásokat, úgy tűnik, hogy az alaplap nem szereti az 500 feletti órajelet.
Erről másnak mi a tapasztalata? -
aeroxr
tag
válasz
BPFeri #39983 üzenetére
Sziasztok!
P35c ds3r, q8400, 2x2gb 800
Beállítom a biosban pl 8x400 vagy 8x375, elmentem, újraindul, biosban maradnak ezek a beállítások DE winben cpuz azt mutatja h 6x333-on vagy jobb esetben 8x333on megy a proci.
Nekem ez így amd után kicsit furcsa és kezdek mérges lenni.
Mit csinálok rosszul?
-
Zsolt112
tag
válasz
BPFeri #38929 üzenetére
thx
láttam hogy gyakoriak a kingmaxok bár 2x2gb -ot ritkábban.
Kingmaxnál nem okoz gondot hogy nem árul kitben memóriát?
Dualban szoktak menni?
bár ugye ezeknél a rendszereknél nem sok jelentősége van.
a fő szempont hogy a lap szeresse és stabil legyen teljesen, tuning másodlagos -
kanmajom
tag
válasz
BPFeri #32216 üzenetére
THX este frissítek! ez P-35-höz van az enyém EP-35 de ez nem lehet gond (egyébként mi a különbség a p meg az ep közt?)
a gépet is elkezdem húzni, bios+ccc, crysissel tesztelem. alapon sajnos besszaggat 1280/1024-en legjobb minőségben.
nem hittem volna.
egy kis videokártya húzás biztos segít majd -
horitomy
tag
válasz
BPFeri #32092 üzenetére
Tisztában voltam, hogy re 2.1. a googleban rá is kerestem. Eljutottam én is ide.
Mivel már a menüben is a rev 2.1et választottam ezért az utolsó lapnál már nem is figyeltem, hogy újra ki kell választani a 2.1-et. Furcsa is volt végig, hogy f8 után hogyan jöhet fakármi.
Köszönöm! -
kirusz
csendes tag
válasz
BPFeri #30118 üzenetére
köszi a választ.csak azért gondoltam mert árához képest jok a tesztek.nekem eddig amd platformom volt.most cserélek gépet és eddig alaolap,memoria,proci,vga t vettem meg és cm 690 es házat vennék alapbol 3 venti van.nem tudom mennyire melegedne a gyári intel hütő,meg milyen zaj lenne?
-
Gorneck
legenda
válasz
BPFeri #23086 üzenetére
Neccesen mint láthatod...de vicc az egészben az, hogy a Csilla ventije simán átrakható a másik oldalára a bordának és így el is fér...viszont a mozgatható pecektartó szutty miatt rendesen rárakni a chipre nem lehet...de gondolom látszik, hogy kicsit forgatni kellett. Szal lóf.sz a coolink tervezőinek seggébe...
De bitang a konmbó...
-
polika
senior tag
válasz
BPFeri #15143 üzenetére
Köszi az alaplaphoz járó könyvben is kb ezek voltak nem jutottam tovább mit érdemes bekapcsolni vagy kikapcsolni. Közben megnéztem az e2108-nak az intel oldalán a specifikációját és ez legalább annyiban előre vitt hogy a vcore az 0.8-1.5V között szabványos neki. Kérdés az lenne hogy ha a lapnak van ilyen smart overlock funkciója azt lehetne e használni hogy amikor több kakaó kell akkro adjon neki max 1.5v-ig amikor kevés akkor vegye vissza. Vagy ezt majd a winows xp oprencer alatt kell vmi teljesítmény menüben szabályozni?
-
barnam_
nagyúr
Nekem határozottan rá van írva a cimkére, hogy REV 1.0
P35-DS3P
Gondolom a többi P35-re is ráírják akkor...
Itt a példa[Szerkesztve]
-
Na az jó akkor megnyugodtam, amúgy azt észrevettem hogy annyira már intelligens ez a lap ,hogy ha valamit elszúrok a biosban, nem kell jumperrel cmos clear el szarakodni magától visszaállítja. Ennek örültem mert a 8800 gtx hűtése pont eltakarja a jumpert és ki kéne venni minden bios resethez a kártyát. Ami azért elég gáz lenne. Ja és meglettek a beállítások. trükkösek a gigabyte- nál
-
Na mindjárt megnézem mégegyszer. De van még egy érdekes jelenség. Amikor a biosba belépek és bármit állítok utána f10 elmentem és a gép ujraindul, fogja magát kikapcsol majd kb 2-3 másodperc múlva elindul magától mintha misemtörtént volna és működik rendesen. Ez most valami gond, vagy ez másnál is van ezzel a lappal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest