Új hozzászólás Aktív témák
-
noidslu
csendes tag
Nekem a lapom sata vezérlője AHCI-re állítva nem engedte SSD-re telepíteni a legújabb Windowst(hu_windows_10_business_editions_version_21h1_updated_jun_2021_x64_dvd_d2e878d2 ver.19043) - a telepítő már a partícionálás után kiírta, nem lehet erre az eszközre (SSD) telepíteni.
Lehet, a sata vezérlő nem kompatibilis az SSD-mmel.A másik gond amikor HDD-re telepítettem fel, letöltötte a frissítéseket 100%-ra és úgyhagyta, pedig aktiválva volt.
Érdekes, hogy a Paragon programmal most három partícióm lett az SSD-n
- Rendszer 49Mb
- C Rendzerindítás, lapozófájl, Elsődleges partíció és
- Helyreállítási partíció 512Mb -
Antaran
csendes tag
-
-
sz.j
nagyúr
Meg van a hiba és egyben a megoldás is.
A közelmúltban tönkrement a jó öreg P2-es billentyűzetem és egy USB-s lett a helyére véve. A Win fel is rakta az illesztőprogramot és ha betöltött a win7, akkor már hibátlanul működött, de a bootoláskor még nem aktiválódott a billentyűzet, ezért hiába nyomogattam bármelyik billt is ....
A megoldás (hátha így jár valaki), a BIOS-ban az USB Keyboard Support-ot Disabled-ről át kell állítani Enabled-re és így már a bootolás kezdetén is aktiválódik a billentyűzet.
-
Martin97
aktív tag
Szia!
Én egy E8200-al hajtok egy r7 260x-et, ami hasonló kaliberű kártya.
A kihajtás az attól is függ, hogy milyen játékokkal játszol illetve attól is, hogy tuningolsz-e.Multi játékoknál PL.: BF3 (64 fő) esélytelen, hogy kihajtsa órajeltől független. De egy 3,8ghz feletti beállítással már el tudsz érni akkora fps értéket kb. mediumon, amivel már élvezhető a játék.
A single player játékok zöménél nincs akkora cpu limit. Én a metro és far cry játékokkal játszom legtöbbet, és azok szépen tekerik a kártyám 3,6 ghz-től.
De általánosságban nem árt lecserélni egy 4 magos xeonra. És mivel jó lapod van, azt is tudod majd húzni benne, úgy már biztosan nem lesz cpu limited.
Szerk: Ahogy látom (weboldaladból) jó kis procid van. Ha rendesen megtekered biztos nem lesz nagy limit. Én megcéloznám a 4.5 Gézát.
Remélem tudtam segíteni!
Martin -
Jadro
veterán
Hasonló gonddal küzdök P35-ds3 (rev2) lapon. Már biost is frissítettem, de nem akarja az igazságot. A lenti pontok szerint járok el, viszont nálam a hard disk boot priority menüben nincs pendrive. Csak a két vinyóm és egy bootable add-in cards. Akárhogy variálom, cseszik pendrive-ról bootolni. Gyanítom valami még hiányzik, hogy itt megjelenjen a pendrive.
A pendrive egyébként jó, laptopon teszi a dolgát ahogy kell. Már végigpróbáltam az alaplapi portokat is. Még valami ötlet esetleg? Köszi!
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Ezt aztán tényleg alapos leírás. Viszont én is öregszem,
nem találom, hol van az előző Bios visszaállításának leírása, illetve az is kérdés, hogy érdemes-e frissíteni? Nem nagyon derül ki, hogy a "Support Xpress BIOS Rescue function" kívül mit javítottak rajta.
-
Pancsermeste
őstag
Értem.
Bár én is pont így csináltam, mikor az addig használt Norton Ghost-om nem működött AHCI-ben. Azóta újabb verziót használok, ill. ajánlanám az Acronis 10.0-át (vagy újabbat, a 9.0 még nem OK), ezekkel probléma mentesen működik minden, nem kell IDE módba visszaállítgatni. -
Pancsermeste
őstag
Na várjunk csak... Te most AHCI módban akartál IDE módban telepített és mentett ghost file-t visszaállítani? -mert ez persze, hogy nem megy.
Ha van egy AHCI módban jól működő rendszered, akkor azt Acronis True Image-el vagy Norton Ghost-al (lehetőleg a legújabb verziókkal) el tudod menteni, és vissza is tudod állítani AHCI módban is, nem kell semmit trükközni, én is ezeket használom.
Bár sztem a Paragon is tudja ezt (én nem ismerem), csak lehet vmi régebbi verziót használsz, ami ugyan tudja az AHCI-t, csak a meghajtóid driver-ét nem jól kezeli. -
-
Pancsermeste
őstag
Remek! Ez igazán jó hír!
Viszont, téged se volt egyszerű meggyőzni, hogy a DVD meghajtód is lehet ludas... pedig én már találkoztam ilyennel többször is, de azt se szerettem vna, hogy rábeszéljelek új DVD író beszerzésére (mert lehet azzal se ment vna...) de ha tudom, hogy van cseredarabod....
No, mindegy, ha megcsináltad a FW frissítést , kérlek számolj be az eredményről. (én mondjuk 2x próbáltam, LG és Samu DVD meghajtónál, de ezeknél nem oldódott meg a probléma)
-
sz.j
nagyúr
Igazad lett, a Pioneer író szívatott ....
Először lecseréltem a Pioneer írót egy NEC 7243S-re és ezt követően teljesen csöndbe működött a gép, majd a boot-sorrendet visszaállítottam az optimálisra és láss "csodát" CD-ről is automatikusan bootol a gép, mindezt hangtalanul.
Most megpróbálom a Pioneer írót Firmware frissítéssel rendbe hozni, remélve. hogy a frissítést követően már AHCI módnál is hibátlanul működne
-
Pancsermeste
őstag
Tehát, ha jól értem: A lila csatiba dugtad a DVD meghajtót, és az ehhez tartozó GSATA vezérlőt (JMicron On Board) átállítottad IDE módba AHCI-ről, valamint kiválasztottad first Boot-nak a CD-t, és így sem működött az auto boot CD-ről?
Ez nagyon meglep! Már többször találkoztam azzal a problémával, hogy bizonyos ODD-k AHCI-ben nem bootolnak, de IDE módban mindig működik...Persze a lényeg, hogy meg vagy elégedve az SSD-vel, az F12 nyomkodást meg majd megszokod!
-
Pancsermeste
őstag
Ez így, ebben a formában nem igaz!
A Te SSD+HDD+DVD kombóddal nem működik. Lehet nálad is menne egy másik típusú optikai meghajtóval.
Én a helyedben a GSATA-ra tenném a DVD-t IDE módban, ahogy pmheros is javasolta. Optikai meghajtóknak teljesen mindegy, hogy IDE vagy AHCI... Az SSD + HDD meg maradhatna az inteles vezérlőn AHCI-ben. -
sz.j
nagyúr
-
Pancsermeste
őstag
A Win7-et végül nem pendrive-ról telepítetted, hanem DVD-ről?
Gondolom telepítéskor nem voltak rajta a HDD-k, csak az SSD + DVD. Lehetséges, hogy összeveszik a HDD vezérlővel... próbaként húzd le a vinyót/vinyókat, hogy úgy működik-e.
Egyes optikai meghajtók (főleg a régebbi, kezdeti SATA cuccok) nem működnek megfelelően AHCI és vagy natív módban. Ezeknél FW frissítés esetleg segíthet, vagy DVD csere.
Esetleg próbáld meg a lila GSATA portra átdugni a DVD-t. Ha így sem OK, akkor ezt a GSATA vezérlőt állítsd vissza AHCI-ről IDE módba, így már tuti mennie kell. -
pmheros
őstag
mert az ssd -n akkor még nem volt boot szektor, így nem tudott jobb híján mást meghívni, csak a lemez maradt neki.
szerintem megkavarodott a Bios. Ha nyomsz neki egy default -ot , vagy mégjobb csinálsz egy CMOS Clear -t, és utána mindent beállítasz újra az megoldhatja a problémát
-
pmheros
őstag
a kérdés jó: a Bios -ról készült képek szerint a beállítások megfelelőek, ha még mindig ugyanígy áll minden, akkor hardveresen a lap részéről rendben van a dolog.
Az hogy nem jön fel "CD lejátszás" azt simán szoftveres bugnak tudnám be, de ha már nem is bootol akkó baj van. Amit én megpróbálnék: másik sata kábel az ODD -re, esetleg ha van kéznél másik optikai meghajtó , akkor azzal tennék még egy próbát.
-
-
Pancsermeste
őstag
Természetesen csak akkor települ, ha BIOS-ban AHCI módra van állítva.
Ha már megvan az SSD-d és frissen telepítetted a Win7-et rá (IDE módan), akkor így tudod engedélyezni az AHCI-t. -
Pancsermeste
őstag
Igen, automatikusan települ. Én legalábbis legutoljára nem telepítettem AHCI drivert, most is ez van nálam: Szabványos AHCI 1.0 Serial ATA-vezérlő (AHCI)
Eszköz tulajdonságai
Illesztőprogram leírása Standard AHCI 1.0 Serial ATA Controller
Illesztőprogram dátuma 2006.06.21.
Illesztőprogram verziója 6.1.7601.17514
Illesztőprogram szolgáltatója Microsoft
INF fájl mshdc.infTermészetesen telepítheted az intelest is, de nálam nem hozott gyorsulást...
-
Pancsermeste
őstag
Így kb. két év után lehet, hogy már nem jól emlékszem, de úgy rémlik, hogy Win7 AHCI driver-ével is remekül működik.
A giga oldalán az első az a preinstall driver, ha a JMicron-os SATA vezérlőre (called Gigabyte SATA) szeretnéd kötni az SSD-t, akkor telepítés előtt ezt kell neki beadni.
A középső szintén a JMicronos vezérlő Win alól telepíthető drivere.
Az utolsó pedig az inteles SATA vezérlőhöz (ICH9R) tartozó driver. - (én ezt a vezérlőt javaslom használni, ekkor természetesen ezt kell telepíteni)Ha nem AHCI módban telepítetted a Wint, akkor is van lehetőség utólag regisztri mókolással AHCI módba állítani a rendszert.
Sztem bármelyik SSD megfelelő, nem hinném, hogy bármelyikkel is gondja lenne...
-
jano_77
nagyúr
Hmmm......nagyon köszi a válaszodat....elképzelhető, hogy ez lesz a bibi, mert arra konkrétan emlékszem, hogy az EIST funkció engedélyezve van. Ezek szerint felesleges?
Vagy csupán törődjek bele, hogy ha engedélyezem - de ezzel esetleg spórolni tudok. tudok? -, akkor nem mindig a 3.2GHz-et fogom látni. -
jano_77
nagyúr
megcsináltam a FAT32-es formázást egy 2GB-os pendrive-on, majd felmásoltam rá az INNEN letöltött F14-es verziójú zip file-t kicsomagolva persze. (3db file-t tartalmaz)
ezután alapra állítottam aBIOS-t, majd újra indítottam és F8, de nem látja a pendrive meghajtót. Floppy A és Floppy B! egyik sem a pendrive, amire a file-okat másoltam.ilyenkor mi a teendő, mit rontottam el esetleg? szerintem semmit, de hátha.
-
Pancsermeste
őstag
Még egy (pár) kérdés:
Amikor Cmos Cleart csináltál, akkor a bios beállítások default-ra álltak vissza? Pl. a dátum/óra visszaállt? (tehát újra be kell állítani a pontos dátumot/időt?)
Sz.j leírása alapján Q-flash-ben le tudod menteni pendire a biost? Ha igen, akkor azt a mentett file-t már látja? -
pmheros
őstag
csináltam egy videót. Természetesen ritka gyenge minőségben, de ami kell az látszik.
Ami szerintem ebből leszűrhető hogy ameddig a "Legacy Usb Storage detect" nincs bekapcsolva addig eredménytelen lesz minden próbálkozás. Utána mint HDD (usb-hdd) már megjelenik, de a többit meg úgy is látod a videón.
-
pmheros
őstag
igazad van, a konkrét hozzászólásomban nincs benne a pendrive szó. Arra (#40824) amire többen is mondjuk a megoldást abban viszont igen benne van. Más a keresési metódusunk.
A saját tapasztalatom írom: 3 különböző pendrive -om van, 3 különböző dolog kell hogy induljon róla, és nálam működik.
Ha az Advences Bios Features -ben a First Boot Device után Hard Disk van és a Hard Disk Boot Priority -ben a pendrive van elöl akkor annak mennie kell.
Esetleg hátsó USB -be nem előlapiba ?
-
Robi_73
őstag
Sziasztok!
Van értelme, mivel gyorsul a géped tőle!
Amit észre fogsz venni a bővítés után:
- Minimálisan rövidebb boot idő.
- Gyorsabban nyílnak meg az ablakok (Böngésző, Office, Word, Photoshop stb..)
- Ha játszol, gyorsabban tölti be az új pályákat és magát a játékot. (online módban hamarabb tudsz csatlakozni)
- Gyorsabban teszi le - fel a tálcára a programokat stb.Egy negatívuma van, hogy 4db memória modullal meg kell szenvedni az optimális beállításokért. Több fesz kell a memóriának, és nem minden esetben tudja a névleges sebességet, azt is csak rontott időzítésekkel. (1066->960mhz pl.) De a gyorsulás így is érezhető és garantált!
Szerintem ezért egyszerűbb 2*2gb memóriára váltani, ott nincs gond a névleges sebességgel és kevesebb fesz is elég általában.
-
ToBeY
nagyúr
Ah értem már.Ezt már jó 1éve próbálgattam alulfeszelés topicban kaptam tanácsot.
Miután belőttem mindent (1.3V 3Ghz 5-5-5-15 Turbo)a lapom pár hónap múlva meghalt.
Megjavították de 1hónap volt.Kemény 1 hónap volt
Lehet hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz,de akkor is bennem van mi lesz ha megint behal a lap. -
havri1
félisten
Pontosan.
Nekem auto-n 400/3,2 -n (anno) volt, hogy felnyomta 1,4-1,5v -ra, mint ahogy már írtam is
Ha jól emlxem neked q6600 van, annak talán több fesz kell mint a 9400-nak, bár nem néztem utána.
Mindenféleképpen érdemes manuálisan megadni minden értéket, az a fix, nem ugrál össze vissza. -
LLKobe
veterán
Hát egy kicsit csalódott vagyok
Még 438-as FSB-vel se volt stabil a rendszer... Játék, minden frankó, erre mikor zárnám be a skype-ot csontra fagy a gép
Jelenleg ez a beállítás van érvényben:
Többet vártam ettől a procitól.... Vagy én vagyok béna, és rosszul állítok be valamit...
Jelenleg azt kell mondjam nem érte meg, még úgy sem hogy ezt a procit 1:1-be cseréltem az E5200-ra, és csak lapot kellett alá venni. Az vitte a 389-es FSB-t, ahhoz képest ez ne túl nagy előrelépés.
-
CJ3
senior tag
Egyébként az én laom pontos tipusa EP 35 DS4 es
De szerintem nem sok különbség van.
Lehet meg kellene próbálnom kisebb szorzón a procit hajtani és akkor a ramokból is többet hozok ki?
Illetve azt akartam kérdezni még hogy a ezeknél a lapoknál mennyi a max fsb amit használjak szerinted? mert ha visszaveszem a szorzot akkor több fsb kell majd ugebár és azt sem akarom nagyon szétrángatni
-
killer1203
senior tag
Igen igy csináltam, elem egész éjjel kivolt véve tegnap. Ma elhozta haverom a gépét, én vga-al ugyan úgy nem volt képe és 100% forgott, én procim nála ment, ő vga-ja nem ment nálam. Ő tápjával én vga-m nem ment ő tápjával s3trio ment, ő tápjával ő vga-ja ment.
Szóval ugynézki megint a VGA rosz + a tápegység is.
-
Atimester
aktív tag
Oké, rendben.....
Én a Benjamin problémáját akartam orvosolni, aki 2*2 GB ram-ról 4*2 GB-ra tért át, és azóta nem stabil a gépe.
Ezért érdekelt, hogy milyen alap paraméterekkel indult a gépe, illetve milyen volt és milyen most. (Erre kérdeztem rá, csak azóta még nem válaszolt.)
Nekem (hozzá hasonlóan) szintén 2 GB-os GeIL 1066-os DDR2 ramjaim vannak, és én is játszottam egy csomót az optimalizálásukkal.A te beállításaid meg teljesen jók. Más is örülne hasonló értékeknek!
Szerintem félre értettük egymást.... -
benjamin
tag
Sziasztok
Tuningos fórumban kiderült, hogy a 8gb-tal igen le van terhelve a lap, ezért ha stabilan akarom tuningolni vagy meg kell elégednem a 2x2gb vagy addig kísérletezni, míg nem találok egy stabilabb beállítást, ami akár hetekbe is telhet, mivel csak délutánonként érek rá na meg hétvégén.
Köszi a segítséget.
-
benjamin
tag
Szia köszi
Mint már írtam az MCH +0,3V van ami már majdnem a max és épp a biztonságos határ.
A P35 NB nem hinném hogy bír többet mint +0,4V, ha szerencsém van még nem hal meg, ha beállítom a max +0,375V-ot.A 965P-nél nálam elég volt a +0,45V el is füstölt a NB, mert kicsit több ment mint kellett volna, ott még nem szabályozták le biztonságosan, állítás ott +0,75V mehet.
Most a szobám díszíti, na ez volt anno a tanulópénz.Ez sem segített sokat, azért köszönöm, talán van valami amire én sem gondoltam, várom a további ötletek.
-
proci985
MODERÁTOR
na, most újat tanultam. még anno teszteknél néztem, hogy 540nél többet semmiből sem tudtak akkoriban kihúzni, ezek szerint az újabb biosokkal már jobban mentek.
q66nál mondjuk max FSB nem számít, szóval én azt nem néztem.
3900@1.168, hetes szorzóval, légen, ez mennyire jó 8400asnak számít?
-
dethroner
veterán
-
dethroner
veterán
Mostanáig csak a lap határait feszegettem, de túl korán megtaláltam
Proci és ram is a legkisebb szorzón ment. 490-en orthos rögtön fagyasztott, még akkor is amikor visszaadtam a +0,2V-ot az fsb, gmch kettősnek. Ram időzítéses játékot ki fogom próbálni. Köszi a segítséget, majd megírom az eredményt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Stellar Blade
- Nintendo Switch 2
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- iPad topik
- További aktív témák...
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest