- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Krill77
őstag
válasz
Narakh #70763 üzenetére
Érdekes, h Dave is ugyan így hallja (mint én), es szintén jobbnak tartja a q9 et. A tesztjében is benne van, h nem megy fel magasra. Konkrétan nem jon ki rajta az a hang aminek ki kellene. Az elforgatott vetocso miatt lehet. A T2 jóval tisztabban szol, csak a közép háttérben van kicsit (szvsz). De legalább nyomja a fulem
-
fericske
addikt
válasz
Narakh #70740 üzenetére
Azért alakul a dolog a hordozható kategóriában. A múlt hétvégi "randalírozásban" a szokásosnál több vezetékmentes fülest, adaptert próbálgattam - mert egyre nagyobb az igény rá - és meglepetésemre alig találtam olyat ami nem tetszett volna hangra, és még az árazás sem vészes.
Bővebben majd ha végre rászánom magam az íráskodásra...(#70739) oba
Amit szeretnél, olyan nincs abban az ársávban. Arany árban talán össze lehet hozni egy Yuin PK1-et egy masszív erősítős bluetooth adapterrel. -
Narakh
senior tag
válasz
Narakh #70312 üzenetére
Közben Land jóvoltából alkalmam nyílt meghallgatni a T2-t, és bár tényleg szépen szól az áráért, a VSD1 tisztaságát – az én forrásomról – nem sikerült hoznia. Bár beszéltünk róla, hogy ilyen árkülönbözettel nem is feltétlenül sportszerű az összehasonlítás.
Tartok tőle, hogy ha az ATR nem válik be, kénytelen leszek a Vsonichoz visszatérni, de akkor már lehet, hogy kipróbálnám a VSD széria egy másik tagját. Aki hallotta már a VSD1-et és valamelyik kuzinját is, tudna esetleg pár sort, hogy viszonyulnak egymáshoz?
-
válasz
Narakh #48155 üzenetére
meglátjuk, igyekszem minél többet hallgatni-járatni
leginkább a rock számokra jellemző a jelenség, máshol nem nagyon veszem észre.
a szibilancia / szibiláns akkor is menő szó.
olyan mint a releváns. egyszerűbben is lehet mondani, mégis mindenki ezt használja, mert teljesen egyértelmű, meg jól hangzik.
-
válasz
Narakh #48120 üzenetére
azt sem tudtam, hogy erre is van szó
mióta írtam, csak ezt a számot hallgatom (U2) a különböző harangokkal, most a Vsonic "emeletes" harangjánál maradtam.. a basszus rendben, a "szibilánsok" változatlanok
viszont engem nagyon idegesít.
de nem írok egyenként minden számról, próbálom hallgatni amennyit időm engedi, aztán meglátjuk. Csak kicsit kétségbe estem.. de most a Scorpions album megnyugtat, mert ez tényleg jól szól -
honfoglalo
senior tag
válasz
Narakh #44555 üzenetére
Igaz ugyan, hogy egymás mellett nem hallottam a kettőt (valamikor pótolom ezt, ha megjavíttatom az M2-ömet), de emlékeim szerint egy hajszállal jobb is, kifinomultabb is az M2, de mindenképp egy kategória, ha nem tévedek hatalmasat, de mások is ezt írják. Szvsz 10k alatt egy elég jó füles, de annyit szívtam a kontakt hibákkal, hogy már nem vennék többet.
-
honfoglalo
senior tag
válasz
Narakh #44435 üzenetére
Van alatta meg fölötte, pl. K3003i
Az az életbiztosítás, hogy 3 évig küldenek másikat, ha küldesz egy mailt, illetve az, hogy meg van erősítve a csatlakozónál és b@szott vastag a kábel.
Egy E30 összeszerelési minősége szvsz gagyi, a VSD1 kábele pedig vékony. A GR07-tel már meg voltam elégedve nagyjából, sokkal tartósabbnak tűnik, mint a 10k-s kategória vitézei, de azért azt is tokba raktam, megvolt az az érzés, hogy jajj, mi lesz, ha megtörik, lehet ez csak engem zavar.. de ugyanakkor az MA-750 lényegesen minőségibb, illetve még egyszer megemlíteném, hogy 3 évig vagy biztosítva 5 napon belülre, nem pedig 1 évig talánra, és 1-2 hónapos várakozással, amit adott esetben fülhallgató nélkül kellene kivárni. Szerintem ez nem mindegy, szerinted igen, ez az alapvető különbség, hogy nekem a hangminőség nem a mindent mást alárendelő kizárólagos fő szempont.E a fent leírtakat mindenkinek magának kell mérlegelnie, és meghoznia a döntést. Akit ezek nem zavarnak, és évekig bírja minden fülese, annak valóban lehet fölösleges pénzkiadás így elsőre.
(#44436) sheratan: megtennéd, hogy idézed, hogy hol írtam olyat, hogy nincs ilyen füles?
Én ezt írtam: "Persze az E10m is teljesen jó, amíg nem hallott jobbakat, csak köztük nem sok minden van, talán vmi ATH." illetve: "jó lesz az E10m. Én is évekig elvoltam egy olyan szintűvel."
Tehát az ATH-t javasoltam, csak nem hallottam konkrét terméket, illetve az iM50/70-re vonatkozólag írtam, hogy "olyan túl nagy választék nincs, ha alapból mikrofonos kell."Azt még egyszer megismételném, hogy azért ajánlottam, mert nem nagyon van választék ebben a kategóriában, az áráért nem rossz vétel. Azt hogy menyit akar kiadni rá meg döntse el a kedves érdeklődő.
A Beyerdynamic DTX 101 IE-t nem hallottam, de ár/értékben vélemények szerint jobb a lényegesen olcsóbb E10M, akkor már talán értelmesebb az ATH (accesoryjacktlő) egy általad javasolt Logitech kábellel.Ami a kérdésedet illeti, DX50-ről próbáltam és jobban szól, számomra tisztább. DX50 és AK között annyira nagy különbséget már nem érzékeltem, egy ilyen füleshez szerintem elég az iBasso. Ha lemegy használtan 35k körülre, és a következő frissítéstől lesz USB dac funkció, még meg is gondolom a beszerzését.
(#44439) kemcso: Ajánlottam a ~10k-s E10M-et, amennyiben túl van a határon neki az RHA nem hiszem, hogy nagy kárt okoznék, ha azt is leírom, nem erőszak, rendszeresen ajánlanak a kért keret fölött, és egyébként nem csak ebben a topikban jellemző ez, ami alapvetően szerintem nem baj, én is 10k-s ra kérdeztem először, aztán örülök, hogy végül 3x annyiért vettem füleseket.
Az RHA-t pedig nem tartom egy high-end valaminek, középkategória, de az iPhone-os jobban szituált rétegnek Klipsch-ek, Beats-ek helyett kiváló lenne, és ha megnézed ebben az árkategóriában legtöbben sz@rt vesznek.
-
szentkuti11
addikt
válasz
Narakh #44432 üzenetére
Egyetértek.
Kérdésedre válaszolva: Nem, Én elvonatkoztattam most attól, hogy mennyiért vettem.
Az E10m eladási árára 2k-t kellett dobnom, annyival hallhatóan jobb is nála. De 21-et nem adnék érte.
Mindezek ellenére nagyon látnám a helyét a magyar piacon is a urBeatsek meg a hasonló hulladékok
melletthelyett. -
honfoglalo
senior tag
válasz
Narakh #44414 üzenetére
Hogy van-e értelme az azért kérdéses, szerintem lehet, mivel elég masszív és évekig jó lesz. Az lehet, hogy ezzel elkötelezi magát egy magasabb szinten, ahonnan nem lesz jó visszalépni.
Persze az E10m is teljesen jó, amíg nem hallott jobbakat, csak köztük nem sok minden van, talán vmi ATH.
-
Ati1979
veterán
válasz
Narakh #44126 üzenetére
Pedig fejesre kevesebbet kellene költened mint hangfalas rendszerre. Ugyanahhoz a hangminőség eléréséhez.
Na majd hallgatózol aztán eldöntöd!(#44125) szentkuti11
Szerintem utána már lesznek konkrét elképzeléseid is.
(#44127) raven12
Az csak arra van, hogy az úton cirpeljen valami fülembe!
-
Ati1979
veterán
-
contaxg
veterán
válasz
Narakh #44068 üzenetére
Az idézet másik részét is érdemes lett volna bemásolnod a fogyasztóvédelem honlapjáról
Fontos tudni, hogy a higiéniai vagy egészségügyi okból vissza nem szolgáltatható termékeket is visszaküldhetjük, amennyiben a csomagolást, a védőfóliát még nem bontottuk fel, vagyis a terméket még nem vettük használatba.
(#44068) Narakh
Ne legyél lusta! -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Narakh #44043 üzenetére
Szép álom lenne, ha mind a 3-at, de legalább az E30-at és a VS-t egyszerre meg tudnám hallgatni. Másrészt nem biztos, hogy bárkinek lenne arra ideje, hogy az én kedvem miatt kölcsönadja akár egy fél órára is a fülesét. Azon felül én ennyi idő alatt nem tudnék messzemenő következtetéseket levonni. Nekem legalább 1 nap kéne ehhez, ezt meg senkitől se várhatom el, hogy megbízzon bennem ilyen szinten.
Külföldről vagy Ebay-ről veszem olcsón, -lutri-, vagy az általad említett helyekről drágábban, de garival. Én speciel az olyan garit utálom, ahol postázni kell. A pk.-et mindig nekem kell állni, ami hozzáadódik az éppen megintcsak nem olcsó árhoz és lassan már veszek 2 darabot Ebay-ről, tehát az megint csak negatívum.
Tehát most grafikonok alapján próbálok eligazodni:
Ha a fejesemet nézzük referenciaként: 840, akkor azt nagyon jól lehet látni, hogy hasonló a VSD1 karakterisztikájával, viszont sokkal több mély van benne. Érdekes, hogy a VSD1 és az S verzió között alig van kimutatható különbség.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Narakh #44020 üzenetére
Azt mondod, hogy az E30-nál is jobb?
A másrészt alatt azt értem, hogy itthon nem lehet kapni. Ha meg már külföldről vennék, gari nélkül akkor egyértelműen E30-et vennék 6k-ért Ebay-ről. Csak ahogy azt előbb kitárgyaltuk, elég nagy a rizikó benne.
contaxg:
16 usd? Honnan a fenéből?
bucsher:
Honnan érdemes venni egyébként, ha már ennyire ajánljátok, ebay?
-
eastsider
nagyúr
válasz
Narakh #43025 üzenetére
és sima, vagy S verzió?
nem tudom eldönteni, melyik kellene nekem (fentebb írtam, miket hallgatok)
a vokálok fontosak, mély is, de hallgatok klasszikus zenét, de dupstepet is, de főleg lightosabb zenéket...
metál meg ilyenek annyira nonono...amúgy király ez a társaság itt a topikban! ritka az ilyen ökosziszéma, ahola betévedt embert nem hurrogják le (vagy ignorálják) egyből
mod: köszi! fú nem tudok dönteni (E10m vs vsonic)....
-
Takuun
aktív tag
válasz
Narakh #42951 üzenetére
Jó, hát csodát nem várok. Évekig SonyErcsson HPM-70-es fülest hallgattam. Ahhoz hasonló a mostani Canyon CNR-EP-10-es fülesen. Ennél valami jobbat szeretnék. Szóval akkor azt mondjátok a Metallics lenne a jó választás. Telefonhoz kellene nekem, mivel sokat utazom napi 2*1 óra zenehallgatáshoz melyik lenne kényelmesebb és szebb hangzású? Illetve melyik az ami az utazóközönséget nem zavarná?
-
Ear001
addikt
válasz
Narakh #42942 üzenetére
Erőlködés van benne, nem mély. Az igazi mélyátvitelhez néhány fizikai törvénynek meg kell felelnünk. Legyen elég nagy a hangdoboz, a membrán, vagy ha nem annyira nagy akkor legyen mögötte sok-sok watt, de tényleg sok. Nem bántásból mondom, de a te LG- d ezek közül melyiket tudja felmutatni? Így marad az imitáció, ami elég ízlésgyilkos dolog tud lenni idővel.
-
arminlok
senior tag
válasz
Narakh #42931 üzenetére
Csak egy VSD1-hez tudom hasonlitani az kicsit jobban szólt de azon kivűl amit elmondtam több hátrányát nem látom az E10nek 10ezret simán megér. Nem bántásnak szántam csak furcsa hogy te igy hallod, hogy elnyomja a mély a többit. Az esetek 80 százalékában szerintem megfelelő helyen jönnek elő a mélyek.
-
arminlok
senior tag
-
Ear001
addikt
válasz
Narakh #42919 üzenetére
Én is inkább úgy gondolom, ahogy Contax G gondolja az E10-ről. Basszustöbblet van, de ráülést nem tapasztaltam.
-
törölt tag
válasz
Narakh #42890 üzenetére
Igen, olcsóbb fülesekhez nem éri annyira meg a Comply. Mondjuk egy 40-50 ezres, vagy drágább cucchoz már inkább, illetve nem olyan sok a füles értékéhez képest.
Próbáld azért ki a szivacsos harangot, én is tudnék adni, ha nem lennél ilyen messze, itt van a teljes paletta a GR06-ról -
szentkuti11
addikt
válasz
Narakh #42875 üzenetére
Menjenek a tudjákhova, ennél csak a Klipsch S4-esem volt gázabb, aminek az átlag méret ötöde a vetőcső átmérője, és persze várhattam egy hónapot eBay-ről, mire tudtam pótolni a gumiharangját (és persze a hazai ,,képviseletük" nevetséges, de nem is fejtem ki, szerintem már leírtam a sztorit)
-
törölt tag
válasz
Narakh #42731 üzenetére
Akkor már nem súgom meg mégegyszer. Csak aztán nehogy elvidd az orrom elől az esetleg utolsó darabot!
Most csak az XBA-2iP és 3iP van nekik raktáron az XBA sorozatból Mikulás áron, engem a 3-as érdekel, mint írtam. Úgyhogy remélem, péntekig már nem fogy el, amikor rendelni akarom. (Múlt héten kérdeztem, de furcsa módon még a boltban sem tudták megmondani, hogy mekkora a raktárkészlet,.)
-
válasz
Narakh #42729 üzenetére
Megsúgtam
szerk:
(#42726) kammerer Nem, de számomra az élvezhetetlen határán túl vanSztem kb semmi, mint ahogy a külföldi füles-fórumos vélemények nagy részével is az a baj, hogy nem tudod kiszűrni a szponzorált hsz-eket a valóditól. És innentől semmi más nem marad, mint hogy meghallgatod. Pl a 846-ról is csak jót olvastam (lehet nem voltam elég részletes), de nem az én világom a hangképe.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest