- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Narakh
senior tag
Jelige: olyan nincs, hogy nem lehet fül mögött
-
Narakh
senior tag
válasz
holozis_HUN #71457 üzenetére
Vsonic VSD1S.
-
Narakh
senior tag
válasz
ad4m1337 #71411 üzenetére
Akcióról nem tudok, de Alin elég olcsó. Gondolom, a megmaradt készletet szórják ki.
-
Narakh
senior tag
A vezetéknélküliség és a jó hangminőség nem járnak kéz a kézben.
-
Narakh
senior tag
Jelentem, az 5 dolláros KZ ATR egészen elképesztően szól. Furcsamód úgy néz ki, mintha a Redmi 3 nehezen hajtaná meg, de kimondottan szép a hangja.
-
Narakh
senior tag
válasz
Zsiráfnyál #70661 üzenetére
Ha külföldi rendelés játszik, VE Monk+.
-
Narakh
senior tag
Nincs valakinek véletlenül egy fölös pár M-es Sony Hybrid bogyója? Amit három-négy éve használok, az lerúgja magát az új fülesem vastag vetőcsövéről, ellenben az alig használt L-es simán rajta marad (viszont kicsit nyomja a fülem).
Látni is, hogy az M-es belső része könnyebben tágul, amikor a csőre húzom; gondolom, az évek alatt nyúlt ennyit.
-
Narakh
senior tag
válasz
Narakh #70312 üzenetére
Közben Land jóvoltából alkalmam nyílt meghallgatni a T2-t, és bár tényleg szépen szól az áráért, a VSD1 tisztaságát – az én forrásomról – nem sikerült hoznia. Bár beszéltünk róla, hogy ilyen árkülönbözettel nem is feltétlenül sportszerű az összehasonlítás.
Tartok tőle, hogy ha az ATR nem válik be, kénytelen leszek a Vsonichoz visszatérni, de akkor már lehet, hogy kipróbálnám a VSD széria egy másik tagját. Aki hallotta már a VSD1-et és valamelyik kuzinját is, tudna esetleg pár sort, hogy viszonyulnak egymáshoz?
-
Narakh
senior tag
Jó rég jártam erre. Sajnos – cirka két és fél év szolgálat után – a második VSD1-em is kilehelte a lelkét, amikor a balos ház membránostul szétugrott. Mivel egy ideje zene helyett inkább olvasok útközben, arra gondoltam, ez alkalommal megpróbálnék spórolni a projekten valamelyik kínai budget titánnal. Ennek szellemében tegnap rendeltem is egy KZ ATR-t, mert dög olcsó, és miért ne.
Eredetileg ugyan csak akkor próbálkoztam volna újabb darabbal, ha az ATR hangja nem jön be, de közben beindult a vezérhangya...
A KZ ZS3 és az Einsear T2 közt vacillálok, nyilván elég más karakter a kettő. Ti melyikre voksolnátok inkább? Azzal együtt, hogy a VSD1-et nagyon szerettem, anno a kiegyenlített HiFiMan RE-400 hangjától odáig voltam meg vissza, amikor meghalottam.
-
Narakh
senior tag
No, másfél hónap után megjött a csere-VSD1. Frissíthették a szériát, mert ennek az eredetihez képest egészen más - jobbnak tűnő - kábele van. Van valakinek hasonló tapasztalata?
A hangját egyelőre kicsit összemosottabbnak érzem, de bejáratás során ez gondolom majd beáll.
-
Narakh
senior tag
válasz
pető bá' #48149 üzenetére
Hidd el, hamar meg fogod szokni.
Később szeretni is fogod érte, a szép tiszta cinek miatt például.
Egyébként a szibiláns terminus az s, sz hangokra vonatkozott, de tulajdonképpen nem is írtál hülyeséget, mert a szibilancia épp az a jelenség, amiről beszélünk.
mi a tökömnek szőrszálhasogatok -
-
Narakh
senior tag
-
Narakh
senior tag
No, a mai nappal minden előzetes figyelmeztetés nélkül elnémult a füles jobb oldala. Ránézésre nem látni, hogy bárhol meg lenne törve a kábel, és előtte sem mászogatott el vagy recsegett a hang. Most is hiába mozgatom a madzagot itt-ott.
A kérdés: érdemes vajon ilyen problémával kiküldeni LMUE-nek, vagy valószínű, hogy kontakthibára hivatkozva elhajtanak?
-
Narakh
senior tag
Az E10 azért nekem egyáltalán nem tűnt bassheadnek, egy CX-viszonylatban különösen nem. Na persze aztán kérdés, ténylegesen mélynyomóra van-e itt szükség, vagy egy normális minőségű, mélykiemelt fülesre.
-
Narakh
senior tag
Úgy tudom, a Nokia a mai napig OMTP-t használ.
-
Narakh
senior tag
válasz
BigBlackDog #44581 üzenetére
A Vsonic bogyók is ráerőltethetőek nagyobb vetőcsőre minden különösebb gond nélkül (persze a járatuk ettől még nem lesz - különösebben - tágabb).
-
Narakh
senior tag
válasz
szentkuti11 #44560 üzenetére
El ám.
-
Narakh
senior tag
válasz
szentkuti11 #44558 üzenetére
Szerintem meg RP-HJE120. Pont ilyenem van nekem is.
-
Narakh
senior tag
válasz
honfoglalo #44551 üzenetére
Az én tapasztalatom szerint az M2 meg sem közelíti az E10-et. És akkor még finoman fogalmaztam.
-
Narakh
senior tag
válasz
hepibáb #44544 üzenetére
Ezek a számok a gyakorlatban nem sokat jelentenek. A C10 nem kimondottan rossz cucc, de a mélytúlsúlyos CX300-hoz képest nagyon vékonyka lenne a hangja.
Én a helyedben rendelnék külhonból egy VSD1-et, vagy ha muszáj, itthonról E10-et. Minkettő minőségi ugrás lenne. Ezeknél drágább első körben szerintem felesleges.
-
Narakh
senior tag
válasz
ekjepo #44459 üzenetére
A fülesek kábele sérülékeny, különösen a jacknél, ez már csak ilyen. Huszonpárezer forint alatt nem kapsz strapakábeles darabot, de elárulom: még azok sem megölhetetlenek.
Egyebekben marad, amit az előttem szóló javasolt: válassz az ajánlottak listájáról. És próbálj meg vigyázni rá, ha már tudod, hol döglik meg rendre.
-
Narakh
senior tag
válasz
honfoglalo #44434 üzenetére
"Nem sok mikrofonos ajánlottról van tudomásom 10 és 30 között."
Lehetséges, hogy azért, mert 50 USD-től fölfelé már nem annyira a mobiltelefonos közönséget célozzák meg.Az MA750i kábele strapabíróbbnak tűnik az átlagnál, azt aláírom, de ez önmagában nem életbiztosítás. A magam részéről például sosem vigyáztam különösebben a füleseimre, mégis kibírtak két-három éveket a nyeszlettebbek is. Ezzel az erővel akinél egy évig se húzzák, az egy RHA-t is pikk-pakk legyilkol (no offensz). Gagyi összeszerelésről meg mondjuk a SoundMagic-ek, pláne a Vsonic-ok tekintetében meglátásom szerint pont nem nagyon beszélhetünk, még ha nem is feltétlenül prémiumkategóriás anyagokkal dolgoznak.
Félre ne érts, az MA750i-t egy kimondottan korrekt fülesnek tartom, és az alapján, amit hallottam belőle, még nagyjából az áfástul huszonkilencezres árával is ki vagyok békülve (egy GR07-viszonylatban például). Azt viszont abszolút overkillnek és értelmetlennek tartom, hogy valaki nettó nulla hifis tapasztalattal - ezáltal minimális elvárással - kapásból egy akkora értékű darabra költse a pénzét, amiből kijönne három másik, amivel ugyanúgy boldog lenne, csak mert az az átlagosnál jobban tűri a mostoha bánásmódot, és "legalább van rajta mikrofon". Okos ember a valós igényei felmérésével választ, azok pedig szerintem egy "avatatlan" esetében nem ütik meg azt a szintet, ami ilyen összeg beinvesztálását indokolná.
Ezt a mikrofon-mizériát különben sem értem. Harmincezres tételnél az ember azért tudja már eldönteni, hogy fülhallgatót vagy mobiltelefon-tartozékot akar (szintén no offensz)...
-
Narakh
senior tag
válasz
honfoglalo #44429 üzenetére
A tartósság önmagában nem lehet érv egyébként indokolatlan, harmincezer forintos befektetésre.
Arról beszélek, hogy olyasvalakinek, akinek még nem volt dolga minőségi fülhallgatóval, a tapasztalataihoz képest már az itt ajánlott tízezres modellek is űrhajóval érnek fel. Hozzájuk képest az RHA-szintű darabok nem nyújtanak érdemben akkora pluszt, ami egy átlagos felhasználónak megérné a húszezres különbözetet. És mivel az ilyen esetekben még legfeljebb kósza lehetőség, hogy a delikvens idővel érdekeltebb lesz a témában, egyenesen butaságnak tartom rögtön ilyen értékű darabbal kezdeni.
A fenébe is, még én is megelégszem egy jó tízezres fülessel, pedig az utóbbi hónapokban hallottam ezt-azt, és szeretem is, ha szépen szól, amit hallgatok.
(#44431) szentkuti11: Negatív felhangot érzek kicsendülni. Visszaviszed?
-
Narakh
senior tag
válasz
buci30 #44409 üzenetére
Hogy mi esik ki a fülből, az nagyon egyénfüggő. Csapom-vágom fülesnek itt a Meelec M6P/S6P-t szokták ajánlani, bulk verziót ötezer-párszáz pénzért lehet lőni ebay-en (vagy négyezerért, ha nem ragaszkodsz a mikrofonhoz). Az Audio-Technika CKP200 papíron direktben sportfüles, vannak kis karjai is, amik segítenek a fülön tartani, de szerintem nem ér meg tízezret.
Hozzátartozik az igazsághoz, hogy ezek, bár elvben strapabíróbbak az átlagnál, cserébe hangban erősen kompromisszumosak (meg aztán a kábel minden fülesen törik). Ha tényleg tépni fogod, vegyél valami olcsó fülest vagy bulk M6-ot, amit nem túl drága cserélni, ha kimúlik, de egyébként inkább javaslom a topik tízezres kedvenceinek (E10, E30 vagy VSD1, ha nem fontos a miki) valamelyikét. Aztán legfeljebb vigyázol rá.
(#44410) honfoglalo: Azért az MA750i kicsit erős ugrás árban.
Különben sincs jóformán semmi értelme egyből huszonezres fülest venni. A kétpálcás ársávban lévő triumvirátus bármelyike tök jó, míg az ember nem kezd el audioperverzkedni.
-
Narakh
senior tag
Nekem bejött az RHA, bár az más kérdés, megér-e harmincezret. Számomra szólt olyan jól, mint a GR07 MKII, viszont kérdéses, hogy az én forrásom elég-e a kettő közti különbség kihozásához (mondjuk ezekhez még elégnek kéne lennie).
Mindenesetre elég kellemes hangú cucc, és strapabírónak is tűnik. Részemről mehet a plusz.
-
Narakh
senior tag
válasz
szentkuti11 #44141 üzenetére
A Sony bogyó a vetőcső kimenetéhez képest összeszűkíti a csatornát, és ettől nyomott, tompa lett a füles hangja. A Pana bogyójával viszont tök jó volt.
Ati1979: Nem is túlzottan szeretnék, elégedett vagyok azzal a "hangtechnikával", ami van.
Ismerem magam. Ha elmennék, és hallanék valami frankót, egész biztosan rábeszélném magam, hogy igenis szükségem van egy minőségi fejhallgatóra, lehetőleg jó drágán. Miközben nem. -
Narakh
senior tag
Egyébként ma összefutottunk szentkutival, és gyökeresen megváltozott az E10-ről kialakult véleményem. Nem tudom, eddig mi volt vele, mindenesetre ma a régi Panasonicom bogyójával szép tisztán szólt.
A vicc az, hogy egészen biztosan próbáltam már ezzel az illesztékkel, többször is.
-
Narakh
senior tag
válasz
Ati1979 #44124 üzenetére
Arányaiban sokkal többet hallgatok zenét úton, mint itthon. Ami tragikus, elnézve azt az időt, amennyit gép előtt töltök, de egy ideje valahogy eszembe se jut belőni a lejátszót. Azt meg jobb szeretem, ha hangfalból szól.
Szóval fülesre elég nagy szükségem van. A fejes meg tényleg csak szükségcikk, szóval addig jó, míg nem hallok jobbat, hogy még arra is költeni akarjak.
-
-
Narakh
senior tag
-
Narakh
senior tag
válasz
szentkuti11 #44099 üzenetére
Nem arról van szó, hogy nem tetszik. Annyiért nem tetszik. Az EX50 simán hozta a magáét ötezer forintért. Hasonló árban a Xiaomi Piston is igen korrektül szólt. Se az E10-et, se az E30-at nem éreztem viszont annyival jobbnak, amennyit az ár indukálna, VSD1-gyel vagy MH1C-vel szemben semmiképp.
Mondjuk még mindig hiszem, hogy az E30 esetében a gremlinek esküdhettek össze. Majd egyszer meghallgatom még.
-
Narakh
senior tag
válasz
kemcso #44091 üzenetére
Nyilván egy ideális világban vásárlói oldalról is elvárható volna bizonyos etikus hozzáállás. Az viszont akkor sem épp megoldás, hogy "ha a vevő szemét, mi majd még szemetebbek leszünk".
Félre ne érts, semmi kifogásom az ellen, ha jelen esetben a jogszabály netán az eladó javára rendelkezne. Az ellenkezője viszont közel sem az első ocsmány húzás volna a kereskedelmi gyakorlatban (amit, mint feljebb írtam, nem legitimálnak a faszfej vásárlók sem).
Kinél volt az az ES18? Istenemre, most már meghallgatnám.
-
Narakh
senior tag
válasz
contaxg #44069 üzenetére
Én sem értek egyet azzal, hogy a termék használata higiéniai aggályokat vetne fel. Ha mindenképpen szőrözni akarunk, az egyedüli kötekedési alapként szolgálható gumibogyó csak tartozék, nem kötelező azzal használni.
Nyilván a döntő többség - illetve az itteniek talán pont nem is annyira - a hozzá adottakkal veszi használatba, de nem mindenki (és különben is ki bizonyítja), így ez alapján messze nem lehet általános érvényű jogszabályi kivételt alkotni.
Vagy csak a pofám nagy, de én akkor is így gondolom.
-
Narakh
senior tag
válasz
peugeotmate #44063 üzenetére
Szerintem contaxg-t vagy fi:zi'k-et keresd ezügyben.
-
Narakh
senior tag
válasz
Flickering #44060 üzenetére
Jól.
-
Narakh
senior tag
válasz
Vasinger! #44035 üzenetére
Azért a külföldről rendelt fülesekre is van ám garancia - lendmeurears-ről vagy mp4nationről rendelve plö -, csak rámegy egy ezresed a hibás fülesed postázására. Vagy ha csak a kábel tört, ugyanannyiért megjavíttatod. Nem kell egyből halálra ítélni, csak mert nem lehet hazai kiskerbe visszavinni.
Mindenképp azt javaslom, próbáld meg meghallgatni valakinél a jelölteket, bármelyik felé is kacsingatsz. Rengeteget tud számítani, mik a benyomások élőben.
-
Narakh
senior tag
Futólag belehallgattam egyébként pénteken f4lcon kis Xiaomi Pistonjába, és - bár egymás mellett nem hallottam őket -, szerintem simán hozza az E10 szintjét (jócskán olcsóbban).
-
Narakh
senior tag
válasz
Moleman #43921 üzenetére
Még nem tudom. Valószínűleg mixet, mert kérdéses, hogy az M-es vagy L-es a jó. Némi levelezgetés tanulságával a birtokomban viszont most úgy tűnik, bizonytalan ideig szünetelni fog a projekt, ugyanis egyik jelenlegi bogyójuk sem kompatibilis a VSD1-gyel. Az pedig szinte biztos, hogy nem T400 lesz.
M-es Sony Hybriddel, csíptetővel kombinálva egyébként most egész frankón megmarad a cucc a fülemben. Remélem, ez hosszabb távon is beválik, mivel perpill nem is lehetnék szerelmesebb a hangjába. Újra és újra sikerül levennie a lábamról. A GR07 után közvetlenül volt egy kis megingás, de azt hiszem, ez mondjuk érthető.
-
Narakh
senior tag
Lehet, hogy rendelnék egy pakk Comply T400-at próbaképp. Vevő valaki a fennmaradó két párra (próbálni egy is elég)?
-
Narakh
senior tag
Van valakinek elképzelése, melyik Comply szivacs passzol a VSD1/GR06/GR07 vonal vetőcsövére? A weboldaluk a T400-at dobja ki VSD1-hez, de ma rápróbáltam f4lcon kollégáét, és lötyögött rajta.
-
Narakh
senior tag
válasz
honfoglalo #43658 üzenetére
Azért egyáltalán nem olyan rémes cucc az, sőt.
-
Narakh
senior tag
válasz
Moleman #43620 üzenetére
Érdekes, amit írsz. Épp a talin sikerült végre meghallgatnom egy olyan EX-50-et, ami nem járt mosógépben, és visszatért a hitem, miszerint van (kompromisszumokkal) elfogadható hang az ötezres kategóriában.
Valamikor szívesen összefutnék meghallgatni a kis SE-t. Az volt az első IEM-em, és mosolyt csalna az arcomra, ha kiderülne, hogy nem csak a konkurencia hiányában éreztem annyira jónak.
-
-
Narakh
senior tag
-
Narakh
senior tag
Vajon a GR07 Classicnak is az MKII-éhez hasonló, viszonylag merev kábele van (amire a képek következtetni engednek)? A talin nagyon bejött a füles, de az a kábel rémálmaimban ne jöjjön elő.
-
Narakh
senior tag
válasz
szentkuti11 #43305 üzenetére
Hát ez a bajom nekem is.
Annyira emlékszem, hogy szép hangja volt nagy térrel, de a mélyét kicsit kevésnek éreztem. Azóta viszont hál'istennek elszokott a fülem a háromezres zsugorított mélynyomók hangjától.
Szombaton a mélyben a VSD1-nél szintén vékonyabb GR07 MKII eksztatikus élményt okozott, amit jó jelnek veszek, de annak már a jó ég a megmondhatója, hogy a Hifiman nála is karcsúbb-e vagy sem.
(#43306) kemcso
Szóval karcsúbb. -
Narakh
senior tag
Pusztán elméleti alapon: ha véletlenül megrendelnék egy RE-400-at, és mégsem jönne be annyira, mint várom, volna itt rá kereslet?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest