Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
veterán
válasz
Vasinger! #88694 üzenetére
EarTip lenne a rendes neve, hazai boltok igyekeznek is nem használni ezt, nehogy kereshető legyen. Fülilleszték, szilikonharang, gyűrű, mindenféle kifelyezés megy inkább, de azért találni: [link]
Gondolom olcsóbban is, ez csak az első, ami szembejött és változatosabb jobb minőségűnek tűnik. Aliról töredékáron tud jönni. -
Luissimo
veterán
válasz
Vasinger! #62379 üzenetére
ha rámhallgatsz, akkor attól az "ormotlan fülestöl" jobbat és kényelmesebbet választasz.
mondjuk ezt
annyira kényelmes, fel sem tánik, hogy a füledben vanez teljesen komoly ajánlat, meglátod, ha elplvasod...
-
válasz
Vasinger! #62135 üzenetére
már kifejtettük a véleményünket itt páran a Zircon-ról
szerintem szebben szól, mint a P3 de több a mélye is, ami miatt úgy érezheted néhány zenénél (nem elektronikusnál) hogy az már rátelepszik mindenre. kicsit nagyobb belső lyukas szilikonnal ez csillapodik, és előjön, hogy milyen jó, szellős és életteli közepe van
az egésznek van egy kicsit meleg hangzása, emiatt sok zenét egyszerűen "kellemes" vele hallgatni -
válasz
Vasinger! #61078 üzenetére
3mm és 5mm vetőcsövű fülesre valót választhatsz
mérd le a mostanit, és az alapján vedd meg a megfelelőt.
(az eredeti T100 és a T400 közt is csak ez a különbség)
ezek mind a medium méretű Comply-nak felelnek meg, bár kicsit alacsonyabbak, kb 1mm-el, de átmérőben ugyan az. -
vicze
félisten
válasz
Vasinger! #59672 üzenetére
Írtam, hogy 5-10óra után áll be, nagyon furcsa volt, mert szám közben hallottam, ahogy hirtelen változott 2 lépcsőben. Mind a kettőnél a közép jött előrébb, és egyenletesebb "kerekebb" a hangzás, vagy a fene tudja leírni, minden esetre furcsa volt hallani.
Nem klasszikus módon van elnyomva a közép, mert ott van hallani rendben is van igazából, de a mély egyszerűen felül bömböli, mert hangosabb és kész.
Semmi különleges nincs benne, szétüti a fenébe a fejed ennyi, értelmetlen. Odaadom a VJJB-t az is pont ezt csinálja. -
válasz
Vasinger! #59135 üzenetére
én egy B&W C5-öt használok utcára meg melóhelyen a laptopról. az tökéletesen működik, de ugye az almás boltban lett véve... ja, a Beats-em is működik, természetesen
csak annak nem szeretem a hangját.
sokan dicsérik az RHA MA750i-t és az is tuti működik iPhone-al. az nem játszik? 30.990 az Apple-nél, de máshol lehet még olcsóbb -
-
bocsika
aktív tag
válasz
Vasinger! #45216 üzenetére
Bakker. Pont meg akartam már rendelni az egyik "megbízható" hongkongitól, hogy megérkezzen szülinapomra.
Össze kellene hasonlítani egy nomonóssal. Képeket tudsz felrakni róla?
A youtube-on is csak egy unboxing videó van róla. -
Moleman
addikt
válasz
Vasinger! #44227 üzenetére
Ellenőrző oldal. Szóközök nélkül írd be a 3 számsort a hologram alatt.
-
szentkuti11
addikt
-
-
Narakh
senior tag
válasz
Vasinger! #44035 üzenetére
Azért a külföldről rendelt fülesekre is van ám garancia - lendmeurears-ről vagy mp4nationről rendelve plö -, csak rámegy egy ezresed a hibás fülesed postázására. Vagy ha csak a kábel tört, ugyanannyiért megjavíttatod. Nem kell egyből halálra ítélni, csak mert nem lehet hazai kiskerbe visszavinni.
Mindenképp azt javaslom, próbáld meg meghallgatni valakinél a jelölteket, bármelyik felé is kacsingatsz. Rengeteget tud számítani, mik a benyomások élőben.
-
honfoglalo
senior tag
válasz
Vasinger! #44014 üzenetére
Az E30 nagyon jó az áráért (főleg az ebayes 4-6k-ért - nem nagyon hamisítják amennyire tudom), de sok helyen olvastam, hogy nem igazán strapabíró és sokaknál föladta pár hónap után. Persze nyilván van, akinél évekig bírja, de érdemes ezzel kalkulálni. Ezért a pénzért azért nem kell csodát várni összeszerelés terén.
Az E30 az áráért nagyon jól szól, de tényleg gagyin néz ki, ha ez számít, és hangban szvsz rosszabb pl. a VSD1-nél. Bár az sem egy világbajnok design-ban (comic sans
) és a kábele sem kevlár, de talán egy fokkal jobb összességében az e30-nál.
Ebben az árkategóriában kompromisszumot kell kötni, hosszútávra inkább VSD1, szerintem(#44023) Vasinger!: a 16USD az a licites játék, ami elindul 0-ról és ki tudja hol áll meg. Olyan 5k körül szokott, persze ha türelmes vagy lehet jobbat is kifogni, de ne kalkulálj azzal, hogy 16USD-ért kapsz, mert az kb. alig több, mint az előállítási ára lehet, nem árulja senki direkt ennyiért.
-
-
-
válasz
Vasinger! #44005 üzenetére
VSD1-et lehet normál módon is hordani.
VSD1-et rendelni csak külföldről lehet, egész Európában nincs. E30 picit több, mint az E10, de bőven megéri a különbséget, hangban jobb nála. Pl itt: klikk illetve e-bay-ról lehet olcsóbban is.
Ezek feltörekvő kínai gyártók, a Vsonic-nak vannak kiemelkedő és árkategóriáját messze meghaladó hangminőségű fülesei (pl GR07, VSD1).
Az általad említett gyártók közül a Sennheiser, AKG nagyrészt a nevükből élnek, ebben az árkategóriában rossz ár/értékaránnyal rendelkeznek. Shure legolcsóbb, ami már hangminőségben is jobb (de a VSD1 alatti sztem) fülese is a kereted 2.5x-e.
-
törölt tag
válasz
Vasinger! #40273 üzenetére
A témaösszefoglalóban van egy link a Comply kompatibilitási listára, az alapján meg tudod nézni, hogy a te flesedre melyik méret való, és az milyen más márkákkal/termékekkel kompatibilis. A Shure az keskeny vetőcsövű füleseket gyárt (ahogy a Westone, Klipsch és még páran), ezek nem kompatibilisek a Sennheiser/Sony/Brainwavz/stb féle vastag vetőcsővel.
littledon: Ha csak japán kell, akkor nem nagy a választék, nagyjából contaxg leírta az egyetlen lehetőséget. A Shure duplaennyitől iindul, a Sony meg ebben az árban ugyan elfogadható, de nem kiemelkedő. Ilyen 10-12-ezres árban jelenleg a feltörekvő kínai márkák dominálnak, általában elég jó anyagminőséggel és kiemelkedő hangminőséggel.
-
ku-cu
tag
válasz
Vasinger! #40275 üzenetére
Nem hiszem h megérné eladni. Nem tudom mennyit használod, de nálam 1 pár Comply 3-4 hétig volt ideálisan használható, aztán max még egyszer ennyi ideig. 2-2,5 hónap után már mindig foszlott, megpuhult, és irtó undorítóan nézett ki. (Szürke t500 volt, a fekete/másik típus lehet valamivel tartósabb.)
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Vasinger! #24325 üzenetére
Ha papíros garid van róla és feltételezem a termék is teljesen új, így talán. A szín nem szerencsés, biztos, hogy megnehezíti az eladást, szóval tuti nem fél óra alatt fog elkelni. Az ár viszont kedvező, tehát én a helyedben megvenném, aztán mehet az apróra 3-3.5k-ért, amiből még tudsz engedni.
Ez viszont csak egy vélemény volt, nem kell készpénznek venni. -
Sly1024
csendes tag
válasz
Vasinger! #24318 üzenetére
Itt egy review : [link]
Nem hallottam még se ezt, se a Sennheisert, szóval csak érzésre:
Nekem az jött le belőle, hogy a basszus visszafogott az ebben az árkategóriában játszó versenyzőkhöz képest, viszont a magasa részletesebb. Szerintem ha van egyedi EQ a lejátszón, akkor jó lehet.
-
slfln
senior tag
válasz
Vasinger! #19275 üzenetére
Nem csak ott van. Itt vannak pl. az ebajos találatok. Elég sok kínai nagybanis oldalon megtalálható. Ezekből vannak pofátlanul jó másolatok is és nem olyan egyszerű ám kiszúrni.
-
-
Shufny
őstag
válasz
Vasinger! #19270 üzenetére
Bocs, benéztem, hogy most másról beszélsz.
Azért őt sem árt megkérdezni, hogy mikor és hol vette. Egyébként az eredetinél is könnyen lehet, hogy találsz jobbat ennyiért.
Lényeg a lényeg, hogy a nem igaz, hogy a "hülye is észreveszi", mert az a tapasztalat, hogy a döntő többség nem veszi észre, hanem nyomja a pozitívot. eBay -en az összes kamut árulónak nagyon jó feedback -je van. Nem mindig rosszak ezek a hamisítványok, csak csalással kiszorítják a többieket, amiért komolyan fel kéne lépni ellenük.
-
slfln
senior tag
válasz
Vasinger! #19248 üzenetére
Hát persze...5eFt-ért CX95... olyan eredeti, mint egy fénymásolat.
Nem értem, miért nem gyanakodnak legalább egy kicsit az emberek, hogy miért kerül valami ötödébe, mint a bolti ára. -
Ákos97
aktív tag
válasz
Vasinger! #19248 üzenetére
Igen, annyit teljes mértékben, nekem egy cx 550 Style II-őm volt, ami lényegében cx95 utóda, nem is különböznek, csak kinézetben, hangzásban ugyanaz.
Meg voltam vele elégedve teljesen, mondjuk az akg k370 egy fokkal szebben szólt, de ilyen áron ez nem lényeg.
Összegezve: Gyönyörű, telt közepe van, ez volt a legjobb benne, magas, burn-in után (50 óra), szép, olyan amilyennek lennie kell, nem bántó, de tiszta, mélyei NINCSENEK túlerőltetve, össze se hasonlítható a cx 300-zal, szép kontrolláltak.
Picit dobozhangja van, és nincs nagy tere, de szépen szól, jó a hangszerek elkülönítése is.
Nekem most elromlott 1 év után, torzít, minta nyavalya.
Szerintem NE erőltesd túl a burn-in-t , enyémet is az vágta tönkre, túl sokat nyomattam vele.
Inkább természetes zenével járasd. -
szipak
tag
válasz
Vasinger! #19110 üzenetére
szerintem ez a 3000Ft kategóriában magasan legjobb, habár még én sem ismerem. kialakítás fajtája több magasabb kategóriás iem-nél is előfordul, így szerintem nincs vele különösebb probléma, viszont valószínűleg csak simán lehet használni, fül mögött elvezetve nem vagyok benne biztos.
amit linkeltél az a régi, mint Shufny írta, itt viszont van egy összehasonlítás a két régi meg az új szereplésével.valamint rendeltem még kettőt, ha valakinek kell esetleg, amit megérkezik, jelzem.
-
Shufny
őstag
válasz
Vasinger! #19110 üzenetére
Az az elég rövid életű előd. Ez nemrég jött ki. A nevet valószínűleg az árnak köszönheti, de általában "Beta v2" -nek, vagy "new Beta" -nak hívják. Mint írtam nem terjedt el az előd, szóval gondolom ezért nem foglalkoznak annyira a különbözőség tisztázásával, mert kevesen tudnak a létezéséről. Leginkább semmi köze nincs hozzá.
Ha már szó van a Brainwavz -okról, akkor:
"In Development: Brainwavz M4, Brainwavz HM3"
Azt írta, hogy az M4 "saját" fejlesztés, $100 alá várható (bár ez érdekes az M3 mellett, de én így értettem), és lehet, hogy már idén megjelenik. -
Shufny
őstag
válasz
Vasinger! #18779 üzenetére
EPEX10A a becsületes neve. Többen árulnak jó és kevésbé jó másolatokat például ebay -en is.
fi:zi'k: Az a baj, hogy a közepén is annak nevezhető, de az nem az. Na mindegy, talán a törésgátló jó lesz rá.
#18782: A csúszka megint más, és igen, az Y, de hiába van külön neve, ha alapból nem egyértelmű a másik nevéből, hogy nem erre gondolsz.ko9: Tudtommal nincs. A HJE900 -at is a saját nevén árulja (vagy csak árulta) a Panasonic.
-
Shufny
őstag
válasz
Vasinger! #18774 üzenetére
Igazából semmi különös nincs a kialakításában, szóval nem tudom mire gondolsz. Problémát jelenthet viszont, hogy az EP630 -nak a kényelmére pont nem szoktak panaszkodni. Remélhetőleg egy szilikon csere (az Alpha -ra például pont jó a közkedvelt hybrid) segít, ha alapból nem passzol rendesen.
fi:zi'k: A ház nagyon hasonló az M1 -éhez, csak az Alpha -n van egy gumi strain relief, ami egy kicsit feljebb is nyúlik, szóval kivenni is könnyebb. Egyébként lehet, hogy minimálisan kisebb és az egyértelmű különbség persze, hogy ennek műanyag az eleje is.
-
Shufny
őstag
válasz
Vasinger! #17673 üzenetére
Honnan veszed, hogy azért esik ki a füledből, mert agybadugós? Sokkal több probléma szokott lenni a simákkal. Az meg végképp nem jellemző rájuk, hogy nagyon mélyre mennek. Hamarosan biztosan elérhető lesz a PL30 utódja, az E30, szerintem ez megér egy próbát.
vass17: Nem nagyon, sajnos még mindig csak pár gyártóra (akik drágább kategóriában mozognak) jellemző a cserélhető filter, és a hozzá adott tisztító eszköz. Például Etymotic
macera2: Nehéz téma, mivel nincs egy objektív határvonal, hogy mikortól számít "elég jónak" valami. Részemről nem tudom elképzelni, hogy mi lehet elég gagyi ahhoz, hogy azt mondjam, hogy 1500 Ft -ért is rablás. Szerintem érdemes beruházni minimum egy M1 -re.
-
dudika10
veterán
válasz
Vasinger! #9358 üzenetére
Nem, azok a valóságot tükrözik. Csak azok alapján választani nem szabad, mert a hangját nem tudják számokkal kifejezni.
De azok bizony valós adatok, csak pl a frekvenciatartománynál kihagyják, hogy +-?dB.
Olvass bele pár hangtechnikával foglalkozó topikba, van azért előéletem, nem kell az alapokat magyarázni. -
dudika10
veterán
válasz
Vasinger! #9356 üzenetére
Természetesen nem hiszem, hogy ezért mondják.
Csak én olyanokat olvastam, hogy "azt olvastam" meg "azt mondták" és semmi olyat, hogy "szétszedtem és tényleg".Egyébként ez ellen szól még az is, hogy a gyári specifikációk nem egyeznek meg.
106dB vs 112dB
Szóval nem ugyan az a belük.
(Mondhatnám a frekvenciatartományokat is, de az még nem lenne biztos, mert megadhatták máshogy is.) -
picur220
veterán
-
válasz
Vasinger! #7904 üzenetére
Személyesen nem ismerem, de hátha az segít, hogy az egyik áruház oldalán két vélemény volt fent róla és mindketten a mélyhangokat hiányolták belőle. Nem tudom, milyen zenét hallgatnál rajta és mennyi a keret, de 3-3,5k környékén már van pl. sennheiser mx460 vagy hasonszőrű akg, amik az ilyen earbudok között már nagyon jól szólnak.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest