Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
Sziasztok!
Egy kis javítási tanácsot szeretnék kérni.
Van egy 9 éves E30-am, pár éve már nem használtam, de most elővettem doboláshoz, és rohamosan mállik a kábel külső burkolata. A látszat ellenére amúgy továbbra is tökéletesen működik. A háza sem koszos, csak a tapintásjavító bevonat is elfáradt álltában.
Próbáltam szigetelőszalaggal betekerni, de nem marad rajta, zsugorcsövet meg nem tudok honnan rádugni ezekre a kábelekre. Hogyan hosszabbíthatnám meg az életét? -
Moleman
addikt
válasz
Tibicsucsu #80624 üzenetére
Az E30-at én nagyon merem ajánlani, 6 éve használok egyet, nagyon szeretem. Nemrég vettem próbaképp egy E50-est, párhuzamosan használtam őket, de végül maradtam az E30-nál (szerintem vékonyabb ennek a vetőcsöve, az E50 ugyanazzal az illesztékkel nyom egy kicsit).
Ja, update az alis S-es memóriahabos bogyókról, elég nagy csalódás volt, baromi hosszúra hagyták, túl mélyen lóg be a fülembe.
Mondjuk 3 pár volt 300 ft, ha lesz időm, lehet nekiállok ollóval rövidebbre vágni őket.
-
Moleman
addikt
Megjött az Soundmagic E50, egészen jó, kicsit sötétebb a hangképe, mint az E30-nak, de nem bántam meg.
Elsőre nagyon kényelmetlen volt a Comply, utána már kevésbé, rendelek alis S-est, aztán meglátjuk.
Viszont szeretnék Sony hybridet is, hogy legyen egy tuti megoldás is, melyiket szabad megvenni? A legolcsóbb ebayes is jó lehet (sajnos ez a legkisebb kiszerelés a sárgából
)? 2700-ért 4 db eredeti is van. (Az E30-on egy eredeti S-est használok, MDR-EX50-ről valót.)
-
Moleman
addikt
Sziasztok!
Az asszony szeretne jóféle agybadugós fülest, eddig a Xiaomi Piston 3-amat bitorolta, de az már elvileg kezd gyengélkedni. Egy Huawei P10-zel használja.
Én 6 éve Soundmagic E30-at használok Sony Hybrid illesztékkel, kipróbálta, tetszett neki. Itthon 10 ezerért meg lehet kapni, ahogy néztem, ebay-en már a PL30 fut, kicsit olcsóbban, nem tudom, hogy az jobb-e vagy rosszabb.
Vagy a fentebb linkelt VSD3S lenne a tuti vétel ebben a kategóriában? Régebben szemeztem a Vsonic-okkal, ha tényleg mindennél jobb ennyiért, lehet hogy magamnak is veszek egyet (bár el van téve tartalékba még egy bontatlan E30).
Köszi!
-
Moleman
addikt
válasz
szentkuti11 #44240 üzenetére
820 ft-ot szerintem megér a full refund vagy a csere (nekem annyi volt elsőbbségivel).
-
Moleman
addikt
válasz
Vasinger! #44227 üzenetére
Ellenőrző oldal. Szóközök nélkül írd be a 3 számsort a hologram alatt.
-
Moleman
addikt
válasz
szentkuti11 #44222 üzenetére
E30 doboz. Az MM10-et én se értem, nem láttam máshol, gyártói oldalon sem. Nekem M308 van az osztóelemen.
-
Moleman
addikt
válasz
szentkuti11 #44218 üzenetére
Típusszáma, ahogy az E10-nek az MM09.
(Ez a pro fit bullshit amúgy szó szerint rajta van a dobozon is.)
-
Moleman
addikt
válasz
szentkuti11 #44213 üzenetére
Az enyémek eredetiek, a hologram alatti kód alapján is, pedig ugyanilyen hirdetés volt.
-
Moleman
addikt
válasz
szentkuti11 #44211 üzenetére
Ez csak stockfotó. Nekem mindkettő tőle van, eredetiek. A kábele is a sodort újféle, nem ami a képeken van.
-
Moleman
addikt
Igen, ebay, vagy lendmeurears.
A VSD1S-nek kiegyenlítettebb hangja van (ergo kicsit kevesebb mély), én még csak a simát hallottam, de ha vennék, valószínű az S-t venném. -
Moleman
addikt
válasz
#38464487 #43966 üzenetére
Ha nincsenek nagy igényeid, egy próbát megérhet. Én ilyet rendeltem a barátnőmnek, hogy ne az én füleseimet amortizálja, szerintem szörnyen szól (csak mély van benne), de ő örült neki és tökéletesen elégedett.
És nekem sem áll fel a szőr a hátamon, ha rákönyököl vagy két csomót húz rá.
-
Moleman
addikt
válasz
contaxg #43930 üzenetére
Emlékszel, én az első pillanattól hiányoltam a mélyeket, ezért nagyon megörültem neki. A magasak tompulása valóban elvesz az eredeti karakteréből, a pergő és a cinek kevésbé arcbamászóak, de amíg nem a dobsáv hallás utáni reprodukálása a cél, nekem így tökéletes.
A pontos, hangsúlyos basszusgitár nekem fontosabb.
Az E10-nek mintha sötétebb hangja lenne, talán még kevesebb a magas benne, pedig azt a saját bogyójával hallgattam, nem hibriddel.Az én ízlésemhez az Aurvana áll a legközelebb, pedig nem volt tökéletes az illeszték (talán Comply volt), amivel próbáltam. Nincs túl sok viszonyítási alapom, de nálam versenyképes az SRH440-es fejesemmel.
-
Moleman
addikt
válasz
kemcso #43922 üzenetére
Pontosan. Eleinte én is hiányoltam a basszust, most már viszont teljesen elégedett vagyok vele (extrém körülmény, basszusgitárral is próbáltam, hibátlan).
(#43923) tlala
Csak fül mögött lehet, de nagyon kényelmes úgy. Mellkason és háton (dobos stílusban) elvezetett kábellel is nagyon stabil. -
Moleman
addikt
Megjött a 16 dolláros E30, az egyik zárjegy újra volt ragasztva a dobozon, de a hologramos matrica alapján eredeti, egyáltalán nem flexel, a hangja pedig szinte ugyanolyan.
-
Moleman
addikt
-
Moleman
addikt
válasz
szentkuti11 #43675 üzenetére
Szerintem is nagyon szép hangja van, csak ne flexelne.
-
Moleman
addikt
válasz
honfoglalo #43672 üzenetére
Igen, attól az eladótól vettem, aukcióval, egyiket 20.50-ért, másikat 16.50-ért. A 20.50-est hallottad, az a driver flexes, a 16.50-es még nem érkezett meg (azért vettem, hogy addig is legyen fülesem, amíg a másikat visszaküldöm javítani). Eredetinek tűnt, contaxg szerint is, a flex nem tudom, hogy egyedi hiba, vagy a hamisítvány ismérve.
-
Moleman
addikt
válasz
honfoglalo #43670 üzenetére
Amilyen olcsón én vettem őket, akkor sem lennék nagyon sértődött.
Főleg, ha garanciában kapok újat, mint most a flexelős helyett. (Igaz, kellett hozzá 2 email, hogy a half refundból csere legyen.)
-
Moleman
addikt
Összehasonlítottam alaposabban a SonyEricsson HPM-70-et az E30-cal, és elég meglepő eredménye lett. Ünnepélyesen beismerem, hogy az E30-ban valóban nagyon sok mély van, csak eddig nem tűnt fel, mivel VAN MAGASA! A HPM-70 olyan hozzá képest, mintha 10 kHz-től felfelé lenne egy 5 dB-es tompítás. A közepek is sokkal részletesebbek az E30-cal, mivel a HPM-70-nel már a magasközép is tompa.
Ennek ellenére továbbra is fenntartom, hogy a HPM-70 nagyon jó füles az alsó kategóriában, sokkal kiegyensúlyozottabb hangja van, mint az EX50-nek (mondhatnám úgy is, hogy a HPM-70-nek magasa nincs, az EX50-nek pedig közepe).
-
Moleman
addikt
válasz
BigBlackDog #43577 üzenetére
+1 az eddig elhangzottakra, kiegészítve a Creative Aurvana In-Ear3-mal.
-
Moleman
addikt
válasz
bugizozi #43482 üzenetére
A Wildfire S CTIA kiosztású, csak átalakítóval működik az MH1.
-
Moleman
addikt
válasz
szentkuti11 #43383 üzenetére
Én még csak a sajátom hallottam, tuti eredeti, a W610i-hez kaptam 6 éve. Ez a darab bitosan jobb az említett füleseknél, én kb az E10 szintjére tenném. De lehet, hogy csak nekem jutott kivételesen jó darab. Egy próbát mindenesetre megérhet.
-
Moleman
addikt
válasz
helixP #43374 üzenetére
Igen, régen OMTP-sek voltak, 2012-ben váltottak CTIA-ra. Még a régi gombos Nokia fülesek között lehet érdemes nézelődni, azok is OMTP-sek. Vagy az abszolút gazdaságos megoldás, Nokia AD-57 adapter és SE HPM-70 füles. Filléres megoldás és meglepően jól szól (sokkal jobban, mint a Sony MDR-EX50 vagy az MH1).
-
Moleman
addikt
&(#43366) Bodz
Igazatok van, bátraké a szerencse.
Lehet, hogy én is megpályázok egy ilyen Havit, ha lesz rá pénzem, mindig a GR07-hez hasonlítja a tesztíró, tehát gondolom hasonló karakterű lehet. A nagy átmérőjű vetőcső kicsit aggasztó, főleg, hogy nem valószínű, hogy más típusú szilikon is rámegy, de ígéretesnek tűnik.
-
Moleman
addikt
válasz
contaxg #43351 üzenetére
Minden illesztékkel csinálja, mindenki fülében, a találkozón is feltűnt mindenkinek. A jobb oldal olyan, mintha kezdene már halkulni is (ha ez lehet a flex hosszú távú hatása), a bal oldalon nem annyira vészes a helyzet. A jobb oldalon elég a fülcimpámat vagy akár a kábelt mozgatni, már akkor is flexel.
-
Moleman
addikt
válasz
kutkut #43343 üzenetére
Ha az ütősökre helyezed a hangsúlyt, akkor szívből merem ajánlani az E30-at, annak ellenére, hogy az enyém pont hibás. Fantasztikusan adja vissza a dobokat, soha semmiben nem hallottam még így. Ha érdekel, Pesten meg tudod hallgatni (driver flexes, de attól még szól
).
(#43347) contaxg
Így van, arról van szó. -
Moleman
addikt
válasz
Ati1979 #43327 üzenetére
A doboz és a külalak stimmel, a flex kivételével a hangja is teljesen korrekt szerintem, most hogy már összehasonlítottam a másik E30-cal és a VSD1-gyel. Még az enyémre nagyon jellemző mély-háttérbe szorulás is ugyanúgy megvolt a régebbi típusban is. (VSD1-re most már nem vágyom, a simában nekem túl sok a mély, az S még talán jó lehetne, de egyik sincs licittel, 45 dollár kiadása helyett meg inkább legózok a 15-20 dolláros E30-akkal, hátha kijön belőlük egy jó.
)
-
Moleman
addikt
Update az E30 kálváriával kapcsolatban: ha visszaküldöm, az eladó küld helyette egy másikat, így már szerintem megéri a postaköltség. Közben enyém lett egy egy másik is, licittel, 16 dollárért, ugyanaz az eladó, más user néven, ennyit még akkor is megér, ha szintén flexes lesz.
-
Moleman
addikt
Valaki küldött már vissza Hongkongba csomagot? Milyen összegre számítsak? Refundot ajánlott fel az eladó, amivel gyakorlatilag nem megyek semmire, 20.50 dollár mínusz postaköltségért legfeljebb ES18-at tudok venni, E30-at nem...
-
Moleman
addikt
válasz
Ati1979 #43166 üzenetére
Most, hogy értek bennem a tapasztalatok, valószínűleg. A GR07 és a RE-400 van még versenyben, a GR07-et hallgattam elsőnek, nagyon tetszett, de az Aurvana elsöpörte. (Az Aurvana 13 ezer forintos beszerzéséről lemaradtam, valaki leírná a sztorit?
Annyiért most azonnal megvenném.
)
-
Moleman
addikt
válasz
contaxg #43055 üzenetére
Én sokat olvasgattam utána, kb az összes angol nyelvű fórumot megkerestem, és arra jutottam, hogy ha vennék, simát vennék, pedig a kiegyenlítettebb hangképet favorizálom alapvetően. Az okokra sajnos már nem emlékszem konkrétan, de mintha kevesebb dinamikáról és a magasak élességéről írtak volna az S esetében. (Persze én nem vagyok mérvadó, egyiket se hallottam, nálam az SRH440 és az E30 a hangkeltés Csimborazzója.
)
-
Moleman
addikt
válasz
Ear001 #42935 üzenetére
Nem feltétlen, barátnőmnek vettem ebay-en egy 3-400 ft-os agybadugós fülest, mondván, hogy gubancolni jó neki, és semmi nincs benne, csak mély, viszont az átható. Plusz feature, hogy minden zenéből 64 kbps hangzást csinál. Ő teljesen elégedett vele. Challenge completed.
-
Moleman
addikt
válasz
z123456789 #42576 üzenetére
Szívesen!
Ha a Pio nem válik be, ebayről rendelek 818-at, de nekem csak itthonra kell, utazáshoz/zenéléshez már vettem agybadugóst (Soundmagic E30). -
Moleman
addikt
válasz
z123456789 #42570 üzenetére
Igen, kb 1 éve már nem lehet kapni 818-at.
Én utoljára 2008-ban vettem, az ment tönkre most, akkor 1800 ft volt, de előtte is mindig 2000 körül vettem, bár én sose vásárolok MM-ban (én is elfogyasztottam 4-5 példányt az elmúlt 10 évben).
A Piot shopline-ról rendeltem, le van árazva. -
Moleman
addikt
válasz
z123456789 #42564 üzenetére
Ebayen még lehet kapni 818-at, igaz, a régen megszokott ár kétszereséért.Akkor sztornó, elsőre azt hittem, hogy ugyanilyet szeretnél. Tegnapelőtt egy fórumtárs átpártolt a Pioneerhoz, én is rendeltem egyet olcsón, de még nem jött meg, majd elválik, mennyire lesz jó, bár kevésbé tűnik masszívnak. -
-
-
Moleman
addikt
válasz
contaxg #41807 üzenetére
Köszi, ez nagyon hasznos infó volt. Arra már rájöttem, hogy jó döntés volt ez a PL50 helyett, mert abban még kevesebb lenne a mély, de akkor ezentúl sem álmodozok 3-4 armatúrás csodákról, valószínű nem nekem valók. Marad a RE-400 és/vagy a GR07 a kívánságlistán.
Zajokkal még nem járattam a fülest, ma estére már lehet, hogy elindítom. -
Moleman
addikt
válasz
Moleman #41794 üzenetére
Reggel munkába menet kipróbáltam. Kifelé lehet, hogy nem szigetel túl jól, kaptam pár csúnya pillantást a buszon.
A legkisebb bogyóval használom, amivel a dobozban volt, kényelmes, elég jól kizárja a zajokat.
Először is szeretném megköszönni az ajánlást, főként Ati1979-nek, pont ilyen karakterű fülest kerestem. 1.5 hónapnyi HPM-70 után kicsit keveslem a mélyeket, de már legalább tudom, hogy a következő milyen legyen.
Többféle műfajjal is próbáltam, a tapasztalataim a következők:
- a magasak nagyon tiszták, de sosem sértőek, mint az EX50-nél, a közepe részletes, a mélyek pedig mindig pontosak, de sokszor erőtlenek (cserébe sose nyomják el a többi hangszert)
- egyszerre egy-két hangszert még nagyon tisztán megszólaltat (pl Porcupine Tree - Trains elején a gitár), több esetén van, ami háttérbe szorul, nem mindig előnyére
- nagyon szereti a dobot, úgy érzem, mintha mindig azt hozná előtérbe, tamokat így szólni még sose hallottam, erre adnám a legnagyobb piros pontot, viszont a mélyek periodikus hiánya miatt a triplázott lábdobok sokszor nem elég hangsúlyosak
- sokat számít a zene keverése, egy megfelelően kiemelt gitárszóló nagyon szépen tud szólni (Tátrai Tibi)
- a hip-hop kihozza belőle az eltűntnek hitt mélyeket, a lábdobnak és a basszusnak is van ereje, bár a beszédhang kicsit száraz (Fankadeli)
- a basszusgitár is hajlamos néha eltűnni, olyan zenékben is, ahol meghatározó szerepe lenne (Roxy Music - Mother of pearl, Porcupine Tree - Arriving somewhere)
- rossz minőségű felvételekkel könyörtelen (próbatermes saját felvételek)
- nem tudom, hogy ez a dinamika hiánya, vagy épp az ellenkezője, de a nem hangsúlyos (zongora)hangok szinte teljesen eltűnnek, mintha a többi eddig hallott füles hangja jobban kompresszált lett volna (Jamie Winchester - Lonely angel's land)
- a tér összességében elég levegős, de kicsit hideg, nincs meg az a "próbaterem közepén ülök a szőnyegen" hangulat, mint az SRH440-en vagy az otthoni 5.1-en hallgatva (Mogwai - Cody)
- mozgatáskor erős a driver-flex, pedig látszólag van szellőző lyuk.Kicsit hosszúra sikeredett, sok kritikával, de nagyon elégedett vagyok vele ennyi pénzért, otthoni zenéléshez pedig valószínű tökéletes lesz, akkor úgyis úgy keverem a sávokat, ahogy jól esik, basszusgitározás közben pedig előny lesz a mély hiánya, nem fog ráülni a zenére.
-
Moleman
addikt
Végre megérkezett az E30-am.
Eredetiségvizsgálat szempontjából kérnék szépen szakvéleményt: [1], [2], [3], [4], [5], [6].
Az utolsó képen látszik, hogy a krómozott rész kicsit le van pattogva az egyik fülesen, gondolom ez indokolta a 20.50 dolláros árat, még ha nem is volt szóvá téve a hirdetésben. Nekem is a satisfaction guarantee alatt volt a sorozatszám, beszakadt, de a belső garanciakártyán rajta van érintetlenül még egy matrica. A képen nem látszik, de a hologramos matrica valóban hologramos.
Meghallgatni még nem volt időm, holnap beszámolok róla. Így némán felpróbáltam 10 másodpercre, kényelmesnek tűnik. -
Moleman
addikt
Én január 25-én rendeltem meg az E30-at, és még mindig nem jött meg... Csak 22-én ért az országba, azóta ülnek rajta a vámosok. Nem kicsit vagyok már pipa rájuk (26-áig írni se tudtam az eladónak, csak most a buyer protection-ön keresztül). Már annyira unom a várakozást, hogy VSD1/VSD1S után nézelődök.
-
Moleman
addikt
válasz
anderledani #41681 üzenetére
Én pont emiatt akarom eladni az EX-50-em. Tolakodóak a mélyek is az én ízlésemhez, de főleg a magasak bántanak. 20 percnél tovább sose bírtam hallgatni.
-
Moleman
addikt
válasz
pixelmester. #40321 üzenetére
Huh, de drágán mérik. Ugyanitt mindjárt lejár egy E30 is, még csak 24 dolláron áll. Reggel pedig én nyertem egy E30-at 20.50-ért, igaz Hongkongból.
Majd elválik, hamis-e.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Nintendo Switch 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lexus, Toyota topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi belépő szinten
- Mobil flották
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Bestbuy játékok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest