- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
-NoVa- #88695 üzenetére
Köszi a pontosítást, igazából én csak abban nem voltam biztos, hogy az átmérője illetve maga a végződés mennyire speciális? Bármelyik szivacs/gumiharang rámegy? Azt hittem ez nem szabvány. Ha jol olvasom amit linkeltel az 5-7 mm-es átmérőre megy rá, de nehéz megmondani hogy a SM mekkora.
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
A szekrény mélyéről előkerült egy régi, még vezetékes fülhallgatóm, egy SoundMagic E30. Meglepődésemre szolgált, hogy a több 10, de akár 100 ezres bluetooth-os fej/fülhallgatókat is kenterbeveri egy jó DAC-cal megtámogatva. A probléma csak ott van, hogy a gyári fülillesztékek már szétesnek, ezért kéne venni hozzá újakat. Tudja valaki, hogy honnan lehetne ilyet szerezni, vagy milyen néven kéne keressek hozzá? Gyanítom, hogy nem extra spéci kell rá és ebay/ali/amazon comborol tudnék találni valami rápasszolót.
-
Vasinger!
nagyúr
Van aki tervez venni innen Comply Foam-ot?
Kipróbáltam a KZ szivacsokat de messze elmaradnak a Comply-tól, sokkal keményebbek. Ha többen összeállnánk olcsóbban lenne a rendelés, azért kérdem.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Luissimo #62384 üzenetére
Igen, Őt is ismerem, de mindenki az ED-9-től van hanyattesve a testreszabhatósága miatt is, meg ugye az armatúrás, ezzel ellentétben. Hybridnek nagyon tetszett a részletessége, csak a mély volt benne sok, ezért gondolkoztam armatúrásban újra.
Ha Piston 3-hoz és SoundMagic E30-hoz kéne hozzámérni ezt a kettő KZ-t, akkor hogy helyezkednek el egymáshoz képest?
-
Vasinger!
nagyúr
Sok véleményt olvasni a KZ ED9-ről, de azt senki se írja le milyen kényelmes. Mert az egyértelműen látszik, hogy bazi hosszú az egész füles, a kábele meg a végén van, így kb. minden 3. lépés utána kijön az ember füléből, még megfelelő illesztékkel is, nem?
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Nemrégiben lemondtam Piston 3-ról, mert a gombok nem működnek iOS-es eszközzel, de közben rátaláltam a KZ márkára. Az lenne a kérdésem, hogy mikorfonosok közül melyik az ajánlott kategória?
Itt van az összes: katt, az összefoglalóban az ED9-et találtam, ami elvileg elég jónak néz ki, csak ez ha jól látom armatúra driveres és emiatt elég hosszú, nem tudom emiatt mennyire lehet kényelmes, mert nagyon kilóghat ez a fülből, nem?
Esetleg más ajánlott típus ebben a kategóriában?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
f4lcon #61079 üzenetére
A mostani SoundMagic E30-on egy T-400 van, annak lemértem a belső átmérőjét, az 5 mm.
Akkor ezek szerint a medium méret csak azt adja meg. hogy mennyi "szivacs" van rajta és nem a vetőcső vastagságát.
Ha minden igaz, akko egy 5 mm-eset kell vennem ami a T-400-nak felel meg.
Köszi a segítséget
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
f4lcon #61077 üzenetére
Értem. Ha nekem a T-400-as kéne és abból is a Medium méretű, akkor melyiket kéne nekem innen rendelni? A leírásban azt említi, hogy méretet és színt lehet választani, de T100 és T400 között meg nem, vagy csak én értek félre valamit?.
Méretből szerintem az 5 mm-es kéne, ha mediumot akarok, igaz?
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Tudtok ennél olcsóbban Comply Foam "koppintást" külföldről?
Jók a Comply szivacsok, de annyiért nagyon drágának találom őket.
-
Vasinger!
nagyúr
Azért ez nem olyan fekete-fehér. Most így 10 órát járatva amúgy teljesen megváltozott a basszus, de csak hogy következetes legyek, holnap is meghallgatom, hogy nehogy csak placebo legyen.
A félreértések elkerülése végett, a közép nincs elnyomva erősen, de az tény, hogy talán az a gyengéje a fülesnek, a magasak nagyon szépek, még pont nem karcol, a mély meg nagyon különleges, talán ez a legjobb szó rá.
-
Vasinger!
nagyúr
Na, a mai nap meghozta a postás ezt a "csoda" Xiaomi Hybrid fülhallgatót.
Kibontottam, bedugtam a fülembe és elindítottam egy zenét, gondolom kipróbálom, de csak röviden, mert dolgom van. Hát fél óra lett ebből a pár percből, egyszerűen nem tudtam kivenni a fülemből.
Most nem írnék róla túl hosszan, most még úgyis bejáratom, meg ismerkedek vele, de addig is annyit, hogy 3k-ért ez a fülhallgató több mint jó választás.
Sok benne a mély? -> Igen
Tud néha ez zavaró lenni? -> Igen
Ellensúlyozza a részletessége, tisztasága és dinamikussága? -> mint a k.vaélet.Nyilván annak nem jó füles ez, aki nem szereti az átlagnál több mélyet, de aki egy kicsit is igen, annak nagyon ajánlott. A vicc az, hogy a nem elektronikus számokban még jobban teljesített, mert ott kevesebb olyan rész van, ahol a mély előjönne és akkor baromira szárnyal a füles.
Érdekes mód, ez lehet hogy csak emberfüggő, de a mély orientált, tehát Dubstep,DnB kategóriákban már nem jött be, mert a sok mély már lefárasztotta a dobhártyámat. Hülyén hangzik, de nem tudom jobban leírni. Talán ez idővel bejáratással változik.
Egyelőre ennyi. Egy iPhone 5c-ről volt hajtva, összehasonlítási alapom IEM fronton SM E30, asztalin SRH-840+SB X-FI HD kombó. Ja és gyári illesztékkel használtam, Comply Foam-mal is megnézem majd.
Stay tuned
-
Vasinger!
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
TheZukker #59293 üzenetére
Piros pötty.
Egyébként : Egy díjat nyert
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
monti0222w #59153 üzenetére
Nekem E30-nál nem kéne jobb hang, csak távirányító kéne rá. E50-80S meg már nekem sok lenne.
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!Kicsi véleményt szeretnék kérni a következő, még új fülesről: Xiaomi Piston HybridTudom, hogy még csak 1 hete lehet rendelni, de állítólag Piston 2-höz közeli a hangja, tehát V karakteresebb.Fejhallgatóm egy SRH-840-es Shure. Talán erre is a V karaktert lehet mondani, de középen is elég jól "muzsikál", tehát valami hasonló karakterű fülest keresek.Ki mit mond, érdemes lenne ilyet venni?Lényegtelen. Most olvasom, hogy nincs iOS support a távirányítóján, pont emiatt venném.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
osztraksajt #54374 üzenetére
Igen, azt olvastam. E10-et nem sikerült még hallgatnom, így nem tudom hogy mennyivel jobb az E30, de mindenképpen jobb valamivel. Tehát akkor szerintem a P3 az E30 alatt van hangminőségben?
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Xiaomi Piston 3 vs SoundMAGIC E30. Melyiknek jobb a hangja? E30-am van, de el tudnék viselni mikrofont is fülhallgatón, minőségromlás nélkül. Mi a véleményetek? Ha Xiaomi Piston, akkor 2 vagy 3 jobb elektronikus-vokál zenére?
-
Vasinger!
nagyúr
Ilyesmi szilikon védőt nem tudok olcsóbban Ebay-ről vagy valahonnan?
(Tehát 1-2 ezer között)
-
Vasinger!
nagyúr
Üdv.!
VSD1-gyet honnan lehet a legolcsóbban venni? Mennyire kényelmes fül alatt hordani?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Oppenheimer #45480 üzenetére
Nem tudom, szerintem egyik megoldás se rossz, egyénfüggő. Sportoláshoz mindenképp fül mögötti elvezetés, hagyományos fül alatti elvezetést nem is próbáltam evvel, előző fülesem sokszor kimozdult a helyéről akkor.
-
Vasinger!
nagyúr
Nos, akkor szeretném kicsit pontosítani a 6000 Ft-os Ebay-ről rendelt SoundMAGIC E30-ról korábban alkotott képet.
A füles eredeti, ez már biztos. Leellenőriztem a honlapon is, ott is kiírta.
Aki szeretne venni ilyet, ennyiért az itt tudja megtenni: kattMagáról a fülesről:
Én mostanra meg vagyok elégedve a hangjával. Ennyiért igazán jó vétel, szinte biztos, hogy 6k-ért nincs ilyen jó füles a piacon.+
Hangzás: árához képest részletgazdag és elég tiszta. Nem mondanám kiegyensúlyozottnak, de V-nek sem. Valahol a kettő között, V-hez közelebb.Összeszerelési minőség: szerintem átlagon felüli, pedig ettől féltem a legjobban. Jó fajta kábel, fém csatlakozó rész.
Kényelem: 5/4 közel tökéletes, de kicsit lehetne jobb.
Tartozékok: sok dolgot adnak hozzá: tasak,rengeteg fülbogyó, fül mögötti elvezető.
Sportoláshoz? IGEN. Nagyon jól a helyén tartja a fülest, ha hátul vezeti el az ember, kerékpározáshoz és futáshoz is egyaránt ideális a füles.
-
Nincs igazán gari, ha külföldről veszi az ember, ez nem valami csalogató. Ha van rá akkor a visszaküldése majdnem a füles árába kerül.-----------------
Nagyon fontos kiemelnem a következőket: Comply Foam t-400-zal használom, tehát olvasásnál ezt kérném figyelembe venni. Sima gumibogyókkal nem használtam.
A másik amit érdemes megemlítenem, hogy az újabb verziós csavart kábeles darabom van.
Utolsó megjegyzés: a bejáratás baromi sokat segített nekem, pedig sok helyen azt írják hogy ennél a típusnál semmit se ér. Csak, hogy egyet írjak: eltűntek a sziszegő magas hangok.
Remélem páran hasznosnak találják a fentebb leírtakat.
-
-
Vasinger!
nagyúr
Kis fejlemény
hamissoundMAGIC E30 ügyben:Írtam az eladónak, hogy probléma van, erre azt írta vissza, hogy ő a SoundMAGIC-től veszi, meglepődne, ha nem eredetit adnának.
Mondtam magamban oké, adok neki ma is egy utolsó esélyt, rátettem a Comply Foam-okat a mélyek baromi jók lettek, de a közép és a magas továbbra se nagyon tetszenek. Nem olyan vészes a helyzet, mint korában gondoltam, az is lehet, hogy eredeti, csak nem igazán van hozzászokva a fülem az ilyen erős V karakterhez. A közepet szinte teljesen elnyomja a háttérhang, a magasak sziszegnek, a beszédhangokban mikor sz hangot hallani, olyan sziszegős az egész. Hátha bejáratás után ez még változni.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
szentkuti11 #45217 üzenetére
Még egy kicsit hallgatom, mintha valamennyit javult volna, még a behelyezés lehet rossz volt így az elején, de még mindig nem az igazi. Legalább a mélyek előjöttek már.
-
Vasinger!
nagyúr
Na megjött a csoda SoundMAGIC E30-am, de szerintem ez minden csak nem eredeti. Szerintem borzasztó szarul szól, doboz hangja van szó szerint, néha mintha torzítana is, mélyek sehol. Ha azt mondtátok, hogy biztos jobb lesz, mint a Sen CX95-öm, akkor ez messze alatta van minőségben, még a gyári Apple headsetet is épphogy csak súrolja.
Kétlem, hogy a bejáratás sokat segítene rajta.
Több forrásról is próbáltam, iPhone 5c, kisDAC gépről, de semmi. FLAC vagy 320-as MP3 számokat hallgattam róla, de semmi különbség.
A kábele tök máshogy néz ki, mint ebben a tesztben, nem sima borítása, hanem recés, lehet látni, hogy alatta csavarva van a kábel.
Több különbséget nem nagyon vettem észre így külsőre.
Moleman mutatta ezt az oldalt, hogy írjam be a szériaszámot majd, de vagy rosszat írok be, de kb. akármit írok be átvezet a product fülre vagy hova. Semmi visszajelzés.
Várom az ötleteket, véleményeket.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
szentkuti11 #44647 üzenetére
Bizony, már nagyon várom. Ma kellett volna hoznia Ebay szerint a postásnak, jövőhéten meg kell jönnie szerintem.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
szentkuti11 #44213 üzenetére
Hát most már hagyom a fenébe, majd csinálok róla pár közelebbi képet, ha meg nem eredeti refundot kérek tőle, akár valami kamu indokkal is. Hamisítványt 1000 Ft-ért veszek, nem ennyiért.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
szentkuti11 #44209 üzenetére
Mert, honnan tudod, hogy az? Egyáltalán honnan tudod, hogy bármelyik hamis az? Még vissza tudom mondani, ha kell.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
szentkuti11 #44207 üzenetére
Ezzel a bejáratós dologgal mindig az volt a bajom, hogy nem tudom, hogy ezt ti hogy oldjátok meg, hogy tudjatok mellette aludni. Nekem csend kell ahhoz, hogy aludjak, ha pedig ez mellettem duruzsol nem igazán megy
Persze hallottam olyan praktikákat, hogy cipős dobozba berakni, stb., meglátom még.
-
Vasinger!
nagyúr
Nos, jelentem berendeltem Ebay-ről egy csoda E30-at, 6400 Ft-ért, 3 hó garival, sok pozitívos eladótól. Aukciókon nem tudtam sajna megvenni olcsóbban, max 500-1000 Ft-ot lehetett volna nyernem, vagy annyit se aukcióval, mert a sok okos mindig feltolta majdnem a Buy it now árig mindet...
Ha megérkezik, akkor írok majd róla. Bejáratni elég ha úgy járatom be, hogy simán zenét hallgatok rajta, vagy barna, rózsaszín és fehér-zajokat játsszak rajta?
Azt is olvastam, hogy ezt nem is nagyon kell bejáratni, valaki tudja hogy van ez?
-
Vasinger!
nagyúr
Valaki nem tudna linkelni valami megbízható forrásból hangátviteli karakterisztikát E10-ről vagy E30-ról? Google-ban nem igazán találtam semmit se.
Fülhallgatókról nem szokás ilyet készíteni?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Narakh #44043 üzenetére
Szép álom lenne, ha mind a 3-at, de legalább az E30-at és a VS-t egyszerre meg tudnám hallgatni. Másrészt nem biztos, hogy bárkinek lenne arra ideje, hogy az én kedvem miatt kölcsönadja akár egy fél órára is a fülesét. Azon felül én ennyi idő alatt nem tudnék messzemenő következtetéseket levonni. Nekem legalább 1 nap kéne ehhez, ezt meg senkitől se várhatom el, hogy megbízzon bennem ilyen szinten.
Külföldről vagy Ebay-ről veszem olcsón, -lutri-, vagy az általad említett helyekről drágábban, de garival. Én speciel az olyan garit utálom, ahol postázni kell. A pk.-et mindig nekem kell állni, ami hozzáadódik az éppen megintcsak nem olcsó árhoz és lassan már veszek 2 darabot Ebay-ről, tehát az megint csak negatívum.
Tehát most grafikonok alapján próbálok eligazodni:
Ha a fejesemet nézzük referenciaként: 840, akkor azt nagyon jól lehet látni, hogy hasonló a VSD1 karakterisztikájával, viszont sokkal több mély van benne. Érdekes, hogy a VSD1 és az S verzió között alig van kimutatható különbség.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
szentkuti11 #44039 üzenetére
Írtam már neki 2 órája, de nincs válasz. Lehet, hogy megtelt a levelesládája PH!-n.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
szentkuti11 #44036 üzenetére
Oké, a következő kérdés maradt már csak: Hogyan?
-
Vasinger!
nagyúr
Na, akkor szummázva az egészet. A 10k-s lélekhatár az azért volt, hogy max annyit adnék egy olyan fülesért, ami 3-4 évig biztosan kiszolgál majd, legalább 1-2 év garival támogatva.
Talán arról nem beszéltem, hogy mégis mire és mennyit használnám:
Nem arra kell, hogy most én itthon erről hallgassak minőségi zenét, mert hiszen erre ott a hangfal, vagy a fejes, ami nagyságrendekkel jobban szól, mint bármelyik itt említett füles.
Ezt csak úgy utazás közben, esetleg ágyban, tanuláshoz egy élvezhető minőséget biztosít, amit mindenhova magammal vinnék. Hetente max 2-3 órát hallgatnám, nem többet, nyáron lehet ez a szám magasabb lenne.
Tehát inkább a tartósság lenne a fő szempont, mintsem a hangminőség.
Nehéz a döntés így E30 és a VSD1 között, meg kell mondjam. Külsőleg és minőségileg egyértelműen az E10 a bejövős, de ha tényleg annyira nagy a különbség közte és az előző kettő között, akkor lehet eldobom, mint lehetőség.
Ha külföldről rendelném, akkor mindenképp a lehető legolcsóbb alternatívát venném, mert ha bármi történne vele, gari nélkül eléggé fájna kidobnom pl.: 8k-t a kukába ha a VSD1-et veszem, 5-6 ezer sokkal jobban hangzik...
Nem tudom még hogy döntsek, Ti mit mondotok ezek után?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Narakh #44020 üzenetére
Azt mondod, hogy az E30-nál is jobb?
A másrészt alatt azt értem, hogy itthon nem lehet kapni. Ha meg már külföldről vennék, gari nélkül akkor egyértelműen E30-et vennék 6k-ért Ebay-ről. Csak ahogy azt előbb kitárgyaltuk, elég nagy a rizikó benne.
contaxg:
16 usd? Honnan a fenéből?
bucsher:
Honnan érdemes venni egyébként, ha már ennyire ajánljátok, ebay?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
kemcso #44013 üzenetére
Csak Ebay-ről gyakorlatilag fél áron lehet venni, persze gari nélkül, tehát valamit valamiért.
Tényleg szívesen olvasnék valami szubjektív véleményt E30-ról, aki huzamosabb ideig használta és nem csak a szobájában hallgatta, hanem hurcolászta is. Nem ismertek ilyes valakit?
Továbbá E30-on az a takarólemez a külsején azt ha jól látom, le lehet szedni és mögötte ott a hangszóró. Ez nekem szintén elég gagyi hatást keltő megoldás, simán kieshet bármikor, másrészt nem is zár olyan jól akkor a füles. De javítsatok ki, ha valamit rosszul látok kérlek
Hangminőségben a CX95-höz képest jobb vagy rosszabb lenne az E30?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Ati1979 #44011 üzenetére
Hogyne, ATH-M50 volt az előd Denon D1100-al együtt, épp ezért váltottam 840-re, mert sokkal kiegyensúlyozottabb, de mélyben se szenved hiányt.
Meghallgatásra:
Persze, hogy az lenne a legjobb, de annak úgy lenne értelme, hogy egyszerre egy E10, E30 és egy VSD1-et felváltva, mert külön-külön elég nehéz ilyen rövid idő alatt jó véleményt alkotnom, fejhallgatós próbálkozásaimból kiindulva.
Igazából E30 lesz a befutó így elsőre, de tényleg az összeszerelési minősége aggaszt. Sokat hordoznám, zsebbe, sportoláshoz is, jó lenne ha bírná a strapát és nem lenne kontaktos fél év után.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
szentkuti11 #44007 üzenetére
Aprón most van egy garis, új E10 7k-ért. Ahhoz képest gondoltam.
A zenevezérlés annyira nem fontos, megoldom telefonról, ha úgy van, ez inkább ne menjen a minőség rovására.
E30-ban az zavar, hogy gagyinak tűnik a háza. Ez nyilván a hangminőségre nem hat ki, de láttam cikket arról is, hogy E30-nál a kábel gyakran megtörik a a tövénél. Nekem pedig a tartósság lehet fontosabb ebben az esetben, mint a hangminőség, mivel legalább megint 3-4-5 évre vennék fülest magamnak. E10-ben a külseje megtetszett, a fém ház és a szövetbevonatú kábel elég prémium hatást kelt.
kemcso:
Ebayen láttam ilyen E30-at katt, csak itt ugye akkor gari már nem lesz rá és nem utolsó sorban fent áll az is, hogy hamisítottat fogok kapni. Erről nem tudtok valamit mennyire szokták ezeket hamisítani?
-
Vasinger!
nagyúr
Köszönöm mindkettőtöknek a tippet. Mind2 fülesnél az tűnt fel, hogy fül mögött hordják és hogy nem merőleges a kialakítása. Fül mögötti elvezetést még sosem próbáltam, lehet hogy bejönne, de ha mégsem akkor maradnék a hagyományos viselésnél, így az lenne a kérdésem, hogy ezeke lehet úgy is hordani, hogy kényelmes legyen?
A másik kérdésem, hogy ezeket Mo.-n be lehet szerezni valahonnan? E10-et látni 10k-ért aprón, E30 gondolom drágább ami túl is lóg a keretemen. VSD1-et meg szinte sehol se találok itthon.
szerk.:itt találtam 11k-ért. Ez még határeset. Valóban sokkal jobb mint az E10, tehát megéri a 3-4k felárat?
Ezekre egyébként felmenne a Comply?
Az lehet kicsit amatőr kérdés, de ezeket a márkákat ezidáig nem hallottam. Inkább Shure, AT, AKG, TDK és Sennheiser-t hallottam, amelyek kiemelkedően jók. Ezek is megbízható márkák?
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Úgy tűnik, hogy új fülhallgató után kell néznem, mert a mostanit egy Sennheiser CX95-öt elhagytam
.
Nekem az a fülhallgató minden igényemnek megfelelt, tehát valami hasonlót szeretnék venni most is ha lehet. Tehát a szempontok:
- Ár: 5000-10 000 Ft-ig kb. az ártartomány, gari nem baj ha van, használtban is utazok, külföldről rendelés is oké.
- Zárt legyen, jól izoláljon, könnyen benne maradjon a fülbe, agybadugós kéne, amire rá tudnám tenni a Comply Foam T-400-as szivacsaimat, mert eddig ezek jöttek be a legjobban. /esetleg ha ez a pont nagy akadály lenne tudok ebből engedni /
- Főleg mélyorientált zenét hallgatok, a fejhallgatóm egy Shure SRH-840, ennek a hangképe a legjobb referencia arra, hogy milyet keresek fülhallgatóban. Erős mély, tiszta és élvezhető közép a vokáloknak, a magas hangok annyira nem izgatnak, de nem baj ha van.
- Lehetőleg szimmetrikus kábellel, de ha nem az se baj.
- Mikrofon nem kell, de ha van az egyáltalán nem baj.
- iPhone 5c fogja meghajtani.
- Az se baj, ha előtte valahol meg tudnám hallgatni.Minden tippet és segítséget előre is köszönök!
-
Vasinger!
nagyúr
Lehet mondasz valamit, de nem annyival olcsóbbak a kópiák, hogy megérje azokat venni.
Nekem a Comply anyaga nagyon bejött, a fülzsírt valóban nagyon összeszedte, hiába azelőtt tisztítottam ki, mielőtt beraktam a fülembe, 1 óra után nem tisztán jött ki, de lehet hogy csak genetikailag vagyok defektes
Erről a csoda Shure habra reagálva:
Sennheiser-rel kompatibilis vajon?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
blackmajesty #40265 üzenetére
Köszi, de azért ennél kicsit igényesebb megoldásra vágyok, ez már nagyon home-made nekem.
ku-cu:
Nem rossz ötlet, de nekem kicsit gagyinak tűnik így képről, ugyanis látszik, hogy kicsit sorjás a vége, meg írtad is, hogy ilyen keményebb viasz réteg van rajta, ami megint csak nem túl nyerő számomra kényelem szempontjából. Az eredeti linkedben szereplő ebayes link szerintem már nem él, vagy nem találom. Az új amit linekeltél.
Mindenesetre, ha tényleg nem találok más olcsóbb alternatívát akkor rendelek egyet, mert a Comply tényleg elég drága, főleg az árfolyam miatt.
contaxg:
Ezt kifejtenéd? Nem ismerem a Shure "habot"
-
Vasinger!
nagyúr
Üdv.!
Egy Sennheiser CX95 tulajdonosa vagyok már kb. 2-3 éve, viszont efölött is eljárt az idő, ami nem a hangminőségben, hanem a külsején mutatkozik meg. Hangszínben és hangminőségben nekem pont az esetem, ezért nem is akarom lecserélni, hacsak nem tudtok valami tuti befutót nagyon jó áron, hasonló hangképpel és minőséggel.
Elsősorban a szivacsot és jack hosszabbító kábelt szeretném cserélni rajta.
Alapból nem a gyári gumiharangokkal használom, hanem egy Comply Foam Tips Tx-400-al, amik már nagyon kezdenek szétrepedezni, tehát ezt mindenképp cserélni kéne. Viszont ebből is valami hasonló kéne, jól szigetelő és maradjon bent a fülben.
Tudnátok mondani valami jó utódot?
A jackhosszabbító kábele ilyen: kép
Amivel az a baj, hogy a vége 90 fokkal el van hajlítva, nekem a sima egyenes megoldás kéne, a másik probléma, hogy baromi nehéz és kihúzza a fülemből a fülhallgatót a súlya szinte... Valami könnyebb, de mégis minőségi megoldás kéne.A válaszokat előre is köszönöm!
-
Vasinger!
nagyúr
Van fülhallgatóknál is ilyen grafikonok, mint fejhallgatóknál?
Konkrétan Sennheiser CX95-ről kéne, valami megbízható oldalról.
Van értelme összehasonlítani fejhallgatót fülhallgatóval?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
PR0JECTNR56 #24326 üzenetére
Lemondtam róla már. Hagyom a fenébe inkább az egészet. Ha nem csak ilyen színben tudnék venni akkor nem haboznék, de így....
Köszönöm a segítséget!
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
PR0JECTNR56 #24324 üzenetére
És egy teljesen privát kérdés: Szerinted, ha megvenném 2.7k-ért akkor el tudnám adni itt aprón legalább ennyiért? Tekintve, hogy újonnan 7k. Az a baj, hogy csak a lila/rózsaszín színűből tudnék venni. Nem tudom mennyire lenne kapós. Szerinted?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
PR0JECTNR56 #24321 üzenetére
Nem feltétlenül másodlagosnak kéne, hanem a Sennheiser helyére. Az a baj, hogy tesztet kb. sehol sem találok róla. A CX95-tel csak az a baj, hogy kicsit öreg és néha nehezen marad meg a fülemben és ez a Logitech elvileg eléggé biztosan van a fülben, legalábbis a promo szerint. A CX95 hangázásával nincs különösebb bajom, de ha már veszek akkor érezhetően jobbat akarok venni.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
PR0JECTNR56 #24319 üzenetére
Jelenleg Sennheiser CX95-öm van. Eredeti. A kérdés az, hogy érdemes lenne e a Logitech-re váltani?
-
Vasinger!
nagyúr
Lenne egy eléggé sürgős kérdésem, minél hamarabb kéne re a válasz, mert az akció vége.
Mi a véleményetek a Logitech Ultimate Ears 200-ról? Mennyire jó füles az? Egy Sennheiser CX95-öt nyúzok egy Nokia C5-tel. 2650 Forintért tudnék egy ilyet venni újonnan. Megérne ennyit?
-
Vasinger!
nagyúr
Szerintetek egy Sennheiser CX95 megérne 5k-t? Megmondom őszintén meggyőző a külseje, tetszik és nem írnak rosszat róla. Visszakeresve a fórumon is csak annyit írtok róla, hogy azért ne vedd, mert régi.
Az is mellette van, hogy nem hamisítják ezt a típust.
Nos?
-
Vasinger!
nagyúr
Véleményt tudnátok mondani a Panasonic HJE120 fülesről? 2k körüli kategória.
EP-630-hoz képest kényelemben és hangzásban hol lehet?
-
Vasinger!
nagyúr
Az olyan fülesek mint pl a MEElectronics M21 hogyan néznek ki egy ember fülében és mennyire kényelmesek? Most ezt arra értem, hogy eléggé hosszúak, és ha úgy néz ki az ember mint Frankenstein, csak nem a nyakán hanem a fülében van két kilógó cucc.
Szóval egy EP-630-hoz képest mennyire lóg ki, mennyivel kényelmetlenebb?
-
-
Vasinger!
nagyúr
Tudnátok mondani kb. 3-4k környékén jó fülhallgatót? Eléggé vegyes a zenei stílusom, sok vocal, elektronikus rész van benne, rockból van talán a legkevesebb. Pop, dance, trance a leggyakoribb. Egy Nokia C5-ös mobilhoz kéne. Nos?
Feltétel: Kényelmes legyen, 3-4k max, ne hallják a mellettem lévő emberek a zenémet (lehetőleg zárt kialakítás) és megbízható.
Egy Creative EP-630-at váltana, az nem volt számomra nagyon kényelmes. A kicsi fülbogyó mindig kiesett, a nagy, nem fért be, a közepes gumi pedig eléggé sokszor kicsúszik
-
Vasinger!
nagyúr
Üdv.!
Jelenleg egy Creative EP-630-at nyúzok egy Nokia C5 tárasáságában.
Ezzel csak az a bajom, hogy sportolás közben kiesik a fülemből, nem optimálisan van bent 2 perc után és akkor ugye a basszus ugrott is.
Tudtok e mondani olyan fülhallgatót, ami nem agybadugós, de viszonylag zárt és jól szól? (kellő basszussal) 5-6k-nál többet nem nagyon akarok rákölteni.
De lehetne olyan agybadugós is, ami normálisan a fülembe maradna, egyszerűen lehetne behelyezni és kényelmes lenne.
-
Vasinger!
nagyúr
Üdv!
Egy elég fontos kérdésem lenen hozzátok.
Jelenleg egy Nokia C5-öt nyúzok egy Creative EP-630-cal. Igazából nincs sok bajom vele, de nekem kényelmetlen. A közepes harang picit túl nagy a füllyukamhoz, a kicsi meg pont jól belemegy, de kis rázkódás után kiesik. Nem utolsó sorban nem szól annyira gyönyörűen mint az AKG K518-am.
Nos én kerékpározáshoz, futáshoz, iskolába menetelhez használom a fülest.
Kinéztem ezt: Xears Turbo Devices TD100 II Titan
Szerintetek érdemes lenne váltani? Többféle szilikont adnak hozzá, valószínűleg kényelmesebb lenne és a hangzása is megközelítené az AKG K518-at.Kérdés elég lenne egy nokia C5 és a 320-as MP3?
Mit is tud a C5
A molyhanglevágást EQ-val tudnám korrigálni.Megérné e a cserét, a pénzkülönbséget?
Üdv.:Vasinger!
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
dudika10 #9359 üzenetére
Sokszor pedig nem így érzem. De most nem feltétlen a hang cuccoknál ragadjunk le, egy ventilátornál sem mérvadóak a gyári adatok, mert nem azt hozzák, amit ráírnak.
De úgy néz ki, hogy ebben a hangtechnikai dologban tévedtem. Abban meg teljesen egyetértek, hogy lehet, hogy az adatok megegyeznek, de a hangzása attól még lehet teljesen más.
-
Vasinger!
nagyúr
Nos kipróbáltam. Mély van benne, egyébként nincs annyira eltúlozva legalább is én ezt mondom Z-2300 után.
De magas és közép nagyon halovány, így AKG K518 DJ után.
Esetleg jobbat tudtok mondani? Lehetőleg olyat, ami ugyanígy zárja a hangot mint a KOSS, mert nem szeretném, hogy a buszon az összes ember azt hallgassa, amit én.
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Szerintetek ez milyen fülhallgató? 500 Ft-ért tudnék egy ilyet venni használtan. Tudtok esetleg jobbat mondani 5k környékén? Mobilhoz kéne zenehallgatásra.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Solicidium #7905 üzenetére
Értem, köszi szépen a véleményt!
Szerintem elajándékozom, vagy eladom.
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Tudna valaki véleményt mondani erről a fülesről? : Panasonic RP-HV094
Mennyire jó zenére?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Linux felhasználók OFF topikja
- Formula-1
- Házimozi belépő szinten
- Titan Quest II
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anime filmek és sorozatok
- Battlefield 6
- Opel topik
- További aktív témák...
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest